Kommentarer: 3    Postet: 20.09.2010   Klokken: 23:03   Kategori: Sminke

 

SJEKK DENNE HERLIGE SMINKELOOKVIDEOEN!!

Denne inspirerte meg til Dagens Eyemakeup!

 

KOMMER DU TIL Å PRØVE DENNE LOOKEN?

 


Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 3    Postet: 20.09.2010   Klokken: 23:03   Kategori: Sminke
  Kommentarer: 6    Postet: 20.09.2010   Klokken: 20:10   Kategori: Sminke

 


I dag har jeg faktisk tatt bilde (enn så dårlig..) av øyesminken jeg bruker i dag! Det er sjeldent det! Blir liksom aldri tid til det innimellom dusj og skole og jobb og sånn, men i dag hadde jeg store plener om å få det til.

Her har jeg brukt øyeskygger fra e.l.f. Jeg har lagt fargen Elegant (hvit med skimmer) innerst i øyekroken og litt inn på øyelokket, og litt under de nedre vippene, innerst. Så la jeg fargen Earthy (grønn med skimmer) midt på øyelokket, nesten som en tykk strek loddrett over lokket, og samme fargen midt under den nedre vippekanten, rett under det grønne på overlokket. Og så la jeg fargen Royal (lilla med skimmer) i kantene, og duste litt ut og oppover, og under de nedre vippene, ut mot ytterkanten. Til slutt brukte jeg fargen Elegant igjen og duste ut overgangene øverst på lokket med den. Den gir samtidig fint skinn på øyebrynsbeinet. (Synes ikke så godt nei..) Til slutt et lag svart eyeliner på den nedre våtlinjen, og et par lag med sort volum- og lengdemaskara.

Grønt fremhever grønt, og det gjør lilla også, så denne looken likte jeg!

 

HVA SYNES DU?

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 6    Postet: 20.09.2010   Klokken: 20:10   Kategori: Sminke
  Kommentarer: 11    Postet: 16.08.2010   Klokken: 22:28   Kategori: Sminke
Se hva jeg fikk i bytte mot en hentelapp på posten etter jobb i dag!
VAKKER, er den ikke?
Denne boka har jeg ønsket meg lenge, og til slutt bestilte jeg den. Den har innledende kapitler om kosmetikkens historie, hudpleie, fargelære, lys og skygge, utstyr og hygiene. Kaptiler som gir tips og triks til hvordan man både sminker ansikt, bryn, øyne, falske øyevipperlepper og kinn, men har også kapitler om naturlig sminke, partysminke, sminke for voksne kvinner, brudesminke, sminke til fargede, til fashionshow og til fotografering.
Den har mange inspirerende bilder og innføring i metoder med bilder og forklaring step by step.

Knallbra! Denne blir min nye lesing ved siden av pensumet denne høsten!

HAR DU LEST DENNE?
HVA SYNES DU?

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 11    Postet: 16.08.2010   Klokken: 22:28   Kategori: Sminke
  Kommentarer: 30    Postet: 08.08.2010   Klokken: 16:42   Kategori: Sminke
Jeg har en enkel skrivebok som jeg har forandret til en sminkebok med tips og triks som jeg har funnet i forskjellige magasiner og på nettet. Jeg klipper og limer og lager et lite bibliotek som inspirerer meg til å prøve ut nye sminkemetoder, farger og sammensetninger.


Den inneholder ikke bilder av sminke jeg har gjort selv, ingen bilder av meg selv om min sminke, men det er mulig at jeg lager en slik bok på sikt. Denne tar jeg fram når jeg vil prøve noe annet enn de vanlige strøkene foran speilen, når jeg skal sminke andre, eller når jeg bare vil kose meg med litt lesestoff.

Jeg har brukt de fleste av bladene jeg abonnerer på eller har kjøpt i butikken, klippet ut det mest interessante, og samlet det i denne boka, slik at jeg slipper å ha høye stabler med blader som jeg ikke kommer til å lese igjen, foruten de få sidene som jeg nå klipper ut. Dette synes iallefall jeg er en genial idé, og det fungerer veldig bra for meg:)

Nå begynner forøvrig boka å bli temmelig full, men jeg håper den overlever fra til desember, for da har jeg hele 2010 i en og samme bok, så får jeg heller lage en ny for 2011.Under er det bilder av hvordan boka ser ut ( bl.a. den kjedelige framsida jeg enda ikke har gjort noe med), hvor tykk den er, og så noen sneek peek av innholdet. Håper dere liker den så godt som jeg!
Tykkelsen og framsidenTips og triks og "lookguide"
Hudtoner og passende fargerFoundation og rouge-guideHårtips og frisyrerGuide til å sminke øynene etter din øyefasongGuide til hjemmelaget hudpleieNye sminkeprodukter og fargerTrendfarger"Lookguider"Øyebrynsguide og hårguideTrender og sminkeverktøyLookguider med personlige kommentarer


HVA SYNES DU?


Jeg tenkte at jeg kunne begynne å lage innlegg med tips og triks som jeg har samlet i denne boka så langt, men jeg må vite om det er noen som vil lese det i tilfellet. I så fall si fra! Er det flere som vil det, skal jeg vurdere det sterkt!

VIL DU LESE FLERE TIPS OG TRIKS FRA SMINKEBOKEN MIN??
Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 30    Postet: 08.08.2010   Klokken: 16:42   Kategori: Sminke
  Kommentarer: 0    Postet: 18.07.2010   Klokken: 12:51   Kategori: Sminke

Solpudder er et must i de fleste sminkepunger til sommeren og kan gjøre deg til en solbrun gudinne eller en glinsende rosin, alt etter hvordan du bruker det!

Den vanligste feilen vi gjør er å bruke et solpudder som er for mørkt. Pudderet trenger ikke så mørk farge for å gi den solbrune effekten. En annen feil er å legge solpudderet jevnt over hele ansiktet. Da blir resultatet skittent og flatt, enn solkysset.

 

SOLPUDDER: (Foto: Reuters)


Lys hudtone:  Du bør alltid velge de lyseste nyansene i solpudder. På en lys hud vil solpudder komme ekstra godt fram, og dette inkluderer uønskede skjolder og ujevnheter. Regelen er at de med lys hud, alltid bør velge de lyseste nyansene. Når det gjelder solpudder bør man gå maksimalt to nyanser mørkere enn sin egen hudtone. Om valget står mellom to farger,  bør du alltid velge den lyseste. Sats på gyldne nyanser, som honning og varme beigetoner. Det går også an å bruke et vanlig pudder som er én til to nyanser mørkere enn huden din. Prøv alltid solpudderet på kjevebenet før du kjøper, fargen skal se solbrun og gylden ut, og ikke grumsete.


Medium hudtone: De som har medium hudtoner har mange flere valgmuligheter når det gjelder solpudder. Selv om du har varme eller kalde (oliven) undertoner i huden, er poenget med solpudderet å få en varm og solkysset glød i aniktet. Derfor bør man velge gyldne nyanser, og velge blant den mellomfargede skalaen av solpudder. Teracottanyanser, bronse og kobber er flotte farger. Om du har kalde undertoner kan du velge farger som heller litt mot fersken.

Velg gjerne solpudder som er todelte med to forskjellige nyanser, eller som inneholder en kombinasjon av flere farger slik at du kan tilpasse fargen perfekt til huden din. Her gjelder også regelen om å gå to nyanser mørkere enn din naturlige hudfarge. Unngå de lyseste fargene av solpudder og de som heller mot rosa, de gir ofte et grålig og utvasket resultat på medium hudtoner.


Mørk hudtone: For mørke hudtoner gjelder det å finne et solpudder som er mørkt nok og med varme pigmenter, for å unngå at huden ser grå ut. Dype kobbertoner og magentafarger er nyanser som ofte kler mørke hudtoner.

 

LYSE
HUDTONER: (f.v.) Solpudder fra Glo Minerals i fargen Sunlight, Smashbox
Soft Lights Fusion i Intermix, og Chanel Bronzing Powder i 607 Terre
d'Or.

Påføring:

Bruk alltid foundation og concealer før du legger solpudderet. Direkte på huden kan resultatet bli flekkete. Legg et tynt lag med transparent puder før solpudderett om du har en tendens til å bli blank i huden. Solpudderet fester seg mer på fete steder.

Bruk en medium til stor pudderkost til solpudderet. Ofte har du bedre kontroll om pudderkosten ikke er for stor. Børst alltid av overflødig pudder på håndbaken før påføring i ansiktet.

Mange tror at fargen skal legges sterkest midt i ansiktet og på kinnbeina, men faktisk skal du legge fargen sterkest i omkretsen av ansiktet. Dette ser mer naturlig ut. Husk alltid å jevne ut overgangene.

Påfør med små, sirkulære bevegelser og gå først lett over ytterkanten i ansiktet, langs kjevebenet og hårfestet. Påfør mer solpudder på kosten, børst av det overflødige, og børst så over kinnbeina, neseryggen, pannen og haken. Regelen er at man skal bruke solpudder der solen naturlig treffer ansiktet.

Et triks er å bruke kosten godt på halsen og nakken for å gi farge der, og for å bli kvitt solpudderet som er igjen på kosten. Så går du over ansiktet med kosten i sirkelbevegelser, for å jevne ut fargen og softe ut der det er synlige overganger.

Avslutt alltid med en rosatonet rouge i kinnene for at ansiktet ikke skal se flatt ut. Dette gjør også at solpudderet ser mer naturlig ut i ansiktet.

En faneformet pensel er også perfekt til å legge solpudder. Ta litt på kosten og dra en rett linje fra det ytterste punktet i pannen og nedover langs ansiktet. På denne måten treffer penselen de samme stedene som solen treffer, og du får et mer naturlig resultat.

 

Tips og triks

Skimrende eller matt? På dagtid vil nok et matt solpudder gi det beste resultatet. Om du har fine linjer, rynker eller sliter med ujevnheter og kviser, bør du også bruke et matt solpudder. Skimmer vil nemlig framheve dette.

Less is more! Påfør alltid litt og litt, og gjør det i flere omganger. Det er mye bedre enn å ta for mye første gangen og for så å slite med å ta det av igjen. Legg alltid litt mindre enn du tror du trenger.

For å forsikre deg om at du ikke tar en overdose solpudder, legg det alltid  i naturlig dagslys. Om du ikke har naturlig dagslys på badet, sjekk alltid resultatet ved vinduet før du går ut.

Hvis uhellet er ute og solpudderet ser for mørkt eller for mye ut på huden din, bruk en ren pudderkost og dypp den i løst transparent pudder. Snurr børsten i sirkler over huden for å softe ut fargen.

Unngå å bruke ferskenfarget rouge med solpudderet, det kan få de gyldne tonene i solpudderet til å se orange ut.

Ikke overdriv med solpudder om du ønsker en dypere farge. Bruk heller en flytende bronser først, bland den enten ut i foundationen eller bruk den direkte i ansiktet. Så kan du legge solpudder som normalt over.

Om solpudderet er helt matt er det fint med litt highlighter over kinnbeina til kveldsbruk.

 

LIKTE DU TIPSENE? LÆRTE DU NOE NYTT?

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 0    Postet: 18.07.2010   Klokken: 12:51   Kategori: Sminke
  Kommentarer: 6    Postet: 29.04.2010   Klokken: 10:12   Kategori: Sminke
Etter å ha trålt gjennom noen blader, har jeg funnet noen produkter jeg godt kunne tenke meg denne våren om jeg hadde råd til det, hehe! Så for nå har jeg de samlet her istedet:
L´oreal Studio Secrets Smoothing Resurfacing Primer, MAC Vintage Grape Nailpolish, Golden Gloss nr 20 Yves Saint Laurent, og NARS rounge i fargen Orgasm.

Bobby Brown Tinted Eye Brightener, Bobby Brown Shimmer Brisk Pink Quartz, Bobby Brown Seashell Shimmer, og en gang til Golden Gloss fra YSL.


Bobby Brown Shimmer Brick Beige, Laura Mercier Transparent Compact Powder, MAC Limited Edition Vintage Grape Rouge, Artdeco Nailpolish i forskjellige farger.HAR DU PRØVD NOE AV DETTE? HAR DU NOEN VÅRFAVORITTER/ØNSKER?
Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 6    Postet: 29.04.2010   Klokken: 10:12   Kategori: Sminke
  Kommentarer: 2    Postet: 20.04.2010   Klokken: 21:44   Kategori: Sminke
I de andre sminkeartiklene jeg har skrevet om på bloggen min, og i mange andre sminkesituasjoner blir det snakket om at du må vite om du har varme eller kalde farger. Og ikke bare for å finne ut av hvilke farger du bør velge på sminken din, men klærne dine og hårfargen din også!
Å finne fargen som passer din hudtone, er viktig for at sminken og hårfargen skal se naturlig ut.


Jeg kjøpte den nyeste utgaven av Cosmopolitan her om dagen, (ja, jeg fikk kjøpt riktig utgave denne gangen, det var en annen forside enn den som var på de 2 forrige jeg kjøpte..hehe!) og fikk se en artikkel om hvordan du kan finne ut om du passer kalde eller varme farger best!

Så her skal jeg dele den med dere!


Det finnes 4 triks for å finne ut om du har en varm eller kald hudtone, og det bestemmer videre om du passer varme eller kalde farger best. Fargene du har på deg bør jo matche fargene i huden din!
 1. Ta en titt på blodårene på innsiden av underarmen din. Ser de grønne ut har du en varm hudtone, og ser de blå ut er hudtonen din kald.
 2. Trekk håret bort fra et sminkefritt ansikt, og ta et hvitt håndkle rundt halsen. Det kritthvite håndkleet vil reflektere hudens undertone. Om ansiktet ditt blir gulaktig mot det hvite, er hudtonen din varm, om det blir blåaktig er hudtonen kald. (Jeg fikk ikke til dette trikset helt, så si gjerne fra om du får det til!)
 3. Om du kler sølvsmykker bedre enn gullsmykker, er sjansen stor for at du har en kald hudtone. De med varm hudtone klem gull best.
 4. Se på øyefargen og din naturlige hårfarge. De med kalde farger har oftest blå, grønne eller grå øyne med blondt, svart eller brunt hår. Dersom du har brune eller brungrønne øyne og svart, brunt, blondt eller rødblondt hår kler du nok varme farger best.

Og selvfølgelig måtte jeg klippe ut artikkelen og lime den inn i sminketipsboka mi :)
Jeg har blåaktige blodårer på underarmene, fant ikke noen refleksjoner fra håndkleet, men jeg var kanskje i et dårlig lys.. Jeg hater å gå med gullsmykker, føler meg skikkelig bleik da, og jeg har grønne øyne med brunt hår. Altså er det ganske sikkert at jeg kler kalde farger best.

Og er du usikker på hva som menes med kalde og varme farger? Tenk tilbake til formgivning på ungdomsskolen da vel!
Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 2    Postet: 20.04.2010   Klokken: 21:44   Kategori: Sminke
  Kommentarer: 0    Postet: 20.04.2010   Klokken: 13:49   Kategori: Sminke

Synes du det er vanskelig å finne farger som kler akkurat deg? Ikke fortvil, her er er tre makeupfarger som kler de aller fleste.

Artikkel fra minmote.no


Ferskenrosa rouge

Rougen fra Nars i fargen Orgasm har blitt en skjønnhetslegende på grunn av at den kler alle som prøver den. Grunnen til det er at den har den perfekte miks av rosa og fersken, altså en kald og en varmere farge, i tillegg til at den har en anelse gyldne undertoner i seg. Dette gjør at den matcher hudtonen din enten den er varm eller kald.

FERSKEROSA: Rouge fra Nars i Orgasm, Estée Lauder Sunblush Illuminator og MAC Powderblush i Style.

 

 

Champagnefarget øyenskygge

Champagnefarget øyenskygge får øyene til å skinne uansett hvilken farge de har. Den har både kalde og varme elementer i seg, og kan derfor kle absolutt alle. Champagnefargen er kjempefin i kombinasjon med mørkere farger. Bruk den sammen med en grå øyenskygge om du har kalde undertoner i huden, eller kombiner den med en brun skygge om du har varme undertoner.

CHAMPAGNE: Øyenskygge fra Bobbi Brown i Seashell, MAC Eye Shadow i Gleam og Maybelline Dream Mousse Eyecolor i Blissful Beige.Brunrosa leppestift

Den er ikke for kald og ikke for varm, ikke for rosa og ikke for brun. Denne fargen er en perfekt kombinasjon av kalde og varme farger, og det gjør at den passer til alle hudtoner. Brunrosa kan høres ut som en litt trist farge, men det trenger den ikke å være. Det finnes flere varianter av denne fargen i leppestifter, både kraftige farger, og mer nøytrale og transparente farger. Bruk med en lys gloss over for en friskere look.

BRUNROSA LEPPESTIFT:Elizabeth Arden i Perfect Petal, YSL Pure Lipstick i 66 Rosewood og Rouge Dior i Rita Beige.
Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 0    Postet: 20.04.2010   Klokken: 13:49   Kategori: Sminke
  Kommentarer: 0    Postet: 20.04.2010   Klokken: 13:44   Kategori: Sminke
Atrikkel fra minmote.no

FERSKEN: Kim Kardashian framhever huden sin med gyldne nyanser av fersken. (Foto: Reuters)FERSKEN: Kim Kardashian framhever huden sin med gyldne nyanser av fersken. (Foto: Reuters)

Rouge er uten tvil det sminkeproduktet som gir ansiktet mest liv og kontur. Derfor er også rouge et produkt som det er viktig å legge på riktig måte, for å få et pent og naturlig resultat. Se hvordan du finner riktig rouge, og hvordan du skal legge den for å framheve ansiktet ditt.

Rouge er et produkt som kan være din beste venn eller din verste fiende. Når rougen legges riktig med riktig farge, vil den friske opp ansiktet og hudtonen din, og gi deg et mer markert og balansert ansikt. Men om den legges feil, kan den raskt gjøre ansiktet ditt verre enn i utgansgpunktet. Harde fartsstriper i ansiktet og klovnesminke er ikke flatterende på noen. Her er tipsene til hvordan du finner riktig farge for deg, riktig konsistens og hvordan du skal bruke rougen for et best mulig resultat.

 

Finn riktig farge

Å finne fargen som passer din hudtone, er viktig for at sminken skal se naturlig ut. Kalde hudtoner bør gå for kalde nyanser på rougen, mens varme hudtoner passer best i varmere farger.

Om du har lys hud skal du bruke de lyseste rougevariantene. Farger som lys rosa og fersken vil kle deg best. Om fargen blir for mørk, vil det se hardt og unaturlig ut.

Om du har en medium hudtone kan du velge en mørkere rouge. Rosatoner og aprikos er flotte farger til gyldenbrun hud.

Olivenfargete hudtoner kler godt kraftigere farger, med en varm undertone. Nyanser som aprikos og korall passer godt.

Mørke hudtoner kler litt sterkere farger. Dype rosatoner og varme farger som bronse, aprikos og korall er fint om du har varm undertone i huden. Hvis du har en kald undertone i huden, kan du prøve en plomme- eller terracottafarge.

De som er litt mer drevne på sminkefronten, kan kjøpe to forskjellige farger. Én i en nøytral beige- eller bruntone som er noen nyanser mørkere enn huden, og én i en friskere farge. Den nøytrale brukes like under kinnbeina for å skape kontur i ansiktet (sug kinnene lett inn, så ser du hvor den skal ligge), og den friske fargen brukes direkte på eplekinnene for å få friske roser i kinnene.

 

Krem eller pudder?

Det er flere typer rouge å velge mellom. Du har klassisk pudderrouge, og du har kremrouge. Pudderrouge passer for deg som vanligvis bruker pudder i ansiktet, enten i form av mineralfoundation, vanlig pudder eller solpudder. Regelen er at man skal bruke pudderkonsistenser over pudder, og krem over krem. Om du ikke bruker pudder, men bare foundation eller fuktighetskrem, passer kremrouge best for deg. Om kremrouge legges over pudder, kan resultatet bli klumpete og ujevnt. Kremrouge passer godt for deg som har tørr hud.


Kjøp en god rougekost

Det gjelder å ha utstyret i orden når man skal legge makeup, og rouge er inget unntak. I tillegg til selve rougen, bør du ha en god rougekost. Rougekosten må ikke være så stor at du ikke har kontroll over hva du gjør, men ikke være så liten at rougen blir seende for hard ut. Derfor bør du ikke bruke de små kostene som ofte følger med rougen, de er så små at det er fort gjort å få de uheldige «fartstripene» i ansiktet.

Hårene på kosten må heller ikke være av dårlig kvalitet, da er de som regel for stive og harde til å gi et pent resultat. Bruk litt penger på rougekosten når du først skal kjøpe, du har den i mange år framover hvis du behandler den bra. Det beste er koster laget av ekte hår, men om du ikke liker det, finnes det gode syntetiske alternativer.

Hvilken kost som passer best for hver enkelt, er en smakssak. Du finner både flate, runde, skrå og butte rougekoster, som alle fungerer på sin måte.

Kremrouge påføres best med fingertuppene over en godt fuktet hud eller foundation. Klapp den lett inn på kinnbena, og jevn den utover med lette bevegelser.


Påføringen er alt

Det nytter ikke å ha den perfekte rougen og sminkekosten, om du ikke kan bruke dem riktig. Mange påfører bare rougen raskt i kinnene, uten å tenke strategisk over hva som vil få kinnbena til å komme fram. Klem med fingrene på kinnbena dine for å finne ut nøyaktig hvor de ligger. Rougen skal legges like under og på selve kinnbeina. Pass på at du ikke legger rougen for langt inn mot nesen. Hold to fingre ut fra nesevingen, rougen skal ikke lengre inn enn til dette punktet.

Om du har en lang ansiktsform kan du legge rougen mer vannrett for å gi inntrykk av et bredere ansikt. Om du har et rundt ansikt, kan du legge rougen i en vinkel for å forsterke kinnbena.

Stryk rougekosten lett over rougen, og børst av det overflødige på håndbaken før du påfører i ansiktet. Bruk små, lette sirkelbevegelser langs kinnbeina. Om du smiler lett, finner du lettere eplekinnene om du vil ha en friskere og mer dukkeaktig rouge. Pass på at rougen ikke ender for høyt eller for lavt i ansiktet. Rougen skal peke mot området mellom nesen og munnen.

Legg rougen med lett hånd, og legg litt og litt isteden for å legge for mye, for så å måtte ta det vekk. Ofte er det lurt å legge rougen helt til slutt når du legger sminke. På den måten kan du balansere rougen i forhold til hvor mye sminke du har på.

Et godt tips for å få kinnebena til å virkelig komme fram, er å legge en lys highlighter helt øverst på kinnbena. Highlighteren virker lysreflekterende, og gjør at kinnbena virker høyere.

GODE ROUGEPRODUKTER:

GODE ROUGEPRODUKTER: Fra venstre: Rougekost fra Bare Escentuals, rougekost fra The Body Shop (med syntetisk hår) og rougekost fra Lancôme. Kremrouge fra MAC i fargen Lilicent, Guerlain Blush 4 Eclats i Soleil Couchant, og Max Factor Flawless Perfection Blush i Classic Pink.

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 0    Postet: 20.04.2010   Klokken: 13:44   Kategori: Sminke
  Kommentarer: 1    Postet: 20.04.2010   Klokken: 13:33   Kategori: Sminke

De fleste som sminker seg daglig, oppdager små ting de kan gjøre som gir bedre resultater når de sminker seg. Det er mange små triks som enkelt kan gjøre at sminken rett og slett ser bedre ut. Selv om triksene er enkle, kan de utgjøre en stor forskjell.

Tipsene er hentet fra minmote.no

 

Kremskygge under pudderskygge

Å legge en kremskygge på lokket før du legger pudderskyggen, kan virkelig få fram fargene på en mer intens måte. Du kan enten legge samme fargenyanse både på pudder- og kremskyggen, men om du bruker en mørkere eller en metallisk kremskygge først, får du et mye mer spennende og skinnende resultat.

SOTEDE ØYNE: Gucci sotet øynene med en turkis farge på sin
vår/sommer-visning.Gucci sotet øynene med en turkis farge på sin vår/sommer-visning.

 

Øyenskygge før concealer

Om du skal legge kraftig øyenskygge, er det fort gjort at det drysser ned under øynene og ødelegger concealeren. Derfor er det best å legge øyenskyggen først om du bruker sterke farger, og legge concealeren etterpå. På den måten slipper du å legge concealer to ganger, og få et klumpete resultat.

 

Øyenskygge som eyeliner

Om du synes at flytende eyeliner blir for hardt eller for vanskelig å legge, kan du bruke en flat skråpensel og en sort øyenskygge istedet. Legg øyenskyggen på samme måte som du legger eyeliner. Bruk gjerne en øyenskygge som kan brukes med våt kost for å få et resultat som minner mer om flytende liner.

FERSKEN: Kim Kardashian framhever huden sin med gyldne nyanser av
fersken. (Foto: Reuters)Kim Kardashian framhever huden sin med gyldne nyanser av fersken. (Foto: Reuters)

Q-tips etter kajal

Harde linjer rundt øynene ser ikke bare uproft ut, det gjør også at øynene ser mindre ut. Dus derfor alltid ut kajalen med en q-tips etter påføring. Bare gni lett i kantene og i overgangene, så slipper du harde og uflatterende streker.


Farget mascara under sort mascara

Mascara i sterke farger oppfattes gjerne litt harry og 80-talls, men det har en kjempeeffekt på øynene. Det går heldigvis an å få samme effekten på en mer diskret måte. Legg først den fargede mascaraen og så et lag med sort mascara over. Da vil fargen skinne svakt gjennom, og framheve øyenfargen din uten at det blir for synlig.

Brune og grå øyne bør bruke blå mascara, blå og grønne øyne kan bruke bronsefarget eller lilla mascara.

MASKARA: Kim Kardashian (Foto: Wenn)
Kim Kardashian viser fram skikkelig volumiøse vipper (men har jukset litt med løsvipper.)(Foto: Wenn)

Mascara på de nederste vippene først

Mange liker å legge mascara på de øverste vippene først, og så bruke det som er igjen på kosten på de nederste vippene. Det er egentlig smart tenkt, men du risikerer at mascaraen smitter over på øyelokket om du gjør det i denne rekkefølgen. Om du legger mascara på de øverste vippene først, vil den smitte over på øyelokket når du ser opp for å legge på vippene under. Legg mascara på de nederste vippene først, så slipper du å grise på øyenskyggen din.


To forskjellige rougefarger

Ikke hold deg til én rouge, om du bruker to forskjellige farger får du maksimalt ut av kinnbeina dine. Velg en mer naturlig rougefarge og en lysere rosa- eller feskenfarge. Legg den mørke fargen litt under kinnbeina, og den lyse fargen rett på kinnbeina. På den måten får du både framhevet konturene i ansiktet og friske roser i kinnene.

Suger du inn kinnene og legger den naturlige rougen der kinnene synker innover, får du effekten som gjør at du også ser smalere ut i ansiktet.

FERSKEN: (Foto: AFP)
Her fra sommervisning for det glamorøse motehuset Versace.(Foto: AFP)

Leppepomade under leppestift

Tørre lepper er aldri pent, uansett hvor trendy det er med matt leppestift. Legg derfor alltid et tynt lag leppepomade på leppene før du legger leppestiften. Da får du et mykere og mindre hardt resultat, som ikke ser tørt ut samme hvor matt leppestiften din er.

PROFFE TIPS FOR
BEDRE MAKEUP: Leppepomade under leppestift gir et
mykere resultat. (Foto: AP) Leppepomade under leppestift gir et mykere resultat. (Foto: AP)
Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 1    Postet: 20.04.2010   Klokken: 13:33   Kategori: Sminke
  Kommentarer: 1    Postet: 16.04.2010   Klokken: 09:12   Kategori: Sminke
Og her følger den tredje artikkelen fra minmote.no:

Lilla øyenskygge er en av vårens store makeup-trender. Velg riktig nyanse for å framheve øynene dine.

På vårens visnigner var det mange som valgte å sminke øynene til modellene i forskjellige lillatoner. Fargen er frisk og sommerlig, og passer perfekt til de trendy pastellfargene som gjelder til våren.

Mange er skeptiske til lillatoner, men lilla er en farge som kan framheve alle øyenfarger, det gjelder bare å finne nyansen som kler deg best. Hvis du i tillegg følger disse tipsene, kan du ikke trå feil med vårens hotteste øyensminke.


Riktig farge

Jo større kontrast det er mellom fargen på øynene dine og øyenskyggen, jo mer vil øynenen dine framheves. Om du har blå øyne, burde du derfor velge varmere lillatoner med litt brunt i seg. Brune øyne kan med fordel gå for kraftigere lillatoner med undertoner som heller mot blått. Grønne øyne kler godt klare lillatoner og lilla som har litt rødt i seg, som for eksempel burgunder.

Lilla burde alltid kombineres med nøytrale farger på øynene for at det ikke skal bli for mye. Velg nyanser i grått, brunt eller beige. Unngå å bruke andre kraftige pastellfarger samtidig, om du ikke vil gå for en skikkelig 80-talls look vel å merke.


LILLA: (Foto: Bulls)

LILLA: Versace og Michael Kors valgte to forskjellige varianter med lilla øyenskygge til våren. (Foto: Bulls)


Fokus på øynene

Når du skal legge kraftige farger rundt øynene, er det viktig å holde resten av ansiktet nøytralt. Om det er fokus på flere deler av ansiktet samtidig, vil resultatet bli at det ser for mye ut. Området rundt øyenskyggen bør være så rent som mulig. Legg concealer etter du har lagt øyenskyggen for å få et renere uttrykk.

Vær også forsiktig med å sminke for harde øyenbryn, de bør være mer nøytrale slik at de ikke krangler med øyenskyggen. Litt rouge og en lys leppestift eller lipbalm er alt du trenger i tillegg. Velg nøytrale farger med et hint av fersken eller lys rosa på lepper og i kinnene når du bruker lilla øyenskygge.


VERSACE: (Foto: Bulls)

VERSACE: Lilla skygge på lokket med en kraftigere kajalstrek i lilla langs vippene. (Foto: Bulls)


Velg kvalitet

Lilla er en farge som kan være vanskelig å oppnå en mettet farge med. Sats på øyenskygger i god kvalitet som er godt pigmenterte. Du kan også forsterke øyenskyggen ved å bruke en kremskygge eller myk kajal i en dypere lillanyanse under skyggen.

Før du legger øyenskyggen, lønner det seg å bruke en øyenskyggebase først. Den vil gjøre at skyggen sitter bedre og holder lengre. Legg så øyenskyggen rett på basen, ikke bruk en lys skygge under først. Bruk en medium øyenskyggepensel, og dytt på øyenskyggen med kosten, ikke bare dra den over lokket. På den måten vil fargen komme sterkere frem. Det er viktig å bruke mye sort maskara med kraftige øyenskygger for at vippene ikke skal forsvinne.

LILLA ØYENSKYGGE:

LILLA ØYENSKYGGE: Øverst fra venstre: Øyenskygge fra MAC i PArfiat Amour, øyenskyggepalett fra Dior i Smoky Crystal, kremskygge fra Shiseido i Violet Visions, kajal fra Barry M i Bright Metallic Purple og øyenskygepalett i lillatoner fra Clinique.

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 1    Postet: 16.04.2010   Klokken: 09:12   Kategori: Sminke
  Kommentarer: 0    Postet: 16.04.2010   Klokken: 08:58   Kategori: Sminke

I går kveld la jeg ut 3 linker til minmote.no, men jeg tenkte jeg skulle legge ut selve innnholdet på de linkene også, siden jeg synes de var så bra! Så under her er den første artikkelen:

 

Sminke handler om å framheve sine beste sider, og tone ned det man ikke er så fornøyd med. Bruk sminke til å forme øynene dine i den fasongen du ønsker, enten du har små øyne, tettsittende øyne eller dyptliggende øyne, avstand mellom øynene, utstående øyne eller hengende øyne.

Når vi sminker oss bruker vi lys og skygge for å framheve, markere og tone ned ansiktet. Dette prinsippet er ekstra viktig når vi sminker øynene, siden vi alle har forskjellig øyefasong. Noen ganger er det kult å framheve karakteristiske trekk i ansiktet, mens andre ganger vil man heller gjøre dem mindre framtredende.

Den såkalt ideelle øyefasongen er mandelformede øyne, som har den rette formen, størrelsen og plasseringen i ansiktet. Det er ikke så mange som har denne fasongen, men det finnes flere teknikker du kan bruke for å gjøre at øynene dine ser mer balanserte ut. Her er framgangsmåtene du bruker for å sminke øynene etter din øyefasong:


Tettsittende øyne

Om øynene dine er plassert tett sammen, gjelder det å lysne området mellom øynene med øyenskygger som er lysere enn huden. Legg en lys øyenskygge innerst i øyekroken og jobb den utover øyelokket inn mot midten av lokket. Den lyse skyggen vil gi inntrykk av større avstand mellom øynene. Bruk gjerne skygger med skimmer i for å forsterke inntrykket.

Bruk en mørkere øyenskygge i ytterkanten av øyelokket, og opp i globalen. Jobb øyenskyggen godt ut til sidene, og dus den slik at du får en jevn overgang til den lysere skyggen. Bruk kajal kun på den ytre halvdelen av øynene. Om du bruker eyeliner, kan du forlenge den i ytterkant for å gi en ekstra effekt, men unngå å legge den helt inn til øyekroken, da det vil trekke øynene tettere sammen.

 

 

TETTSITTENDE ØYNE:

Slik bør du sminke deg om du har tettsittende øyne.

 

Små øyne

Bruk lyse skimmerskygger for å forstørre små øyne. Små øyne har gjerne mindre øyelokk, som kan gjøre det litt vanskeligere å legge øyenskygge. Legg en lys skygge over hele lokket. Legg så en litt mørkere skygge langs vipperaden og opp i globallinjen. Dus skyggene godt ut for å unngå harde overganger.

Legg kajal langs den ytre halvelden av vippene, og gni den lett ut med en q-tips etterpå. Harde linjer gjør at øynene ser mindre ut. Bruk alltid hvit eller benhvit kajal på våtkanten for å åpne øynene ekstra.

SMÅ
ØYNE:

Bruk lyse skimmerskygger på små øyne for å gjøre dem større.

 

Dyptliggende øyne

Dyptliggende øyne er gjerne små øyne hvor øyenbrynsbenet er mer framtredende. For å balansere dyptliggende øyne, må man bruke lyse farger på selve lokket, og litt mørkere toner på øyenbrynsbenet for å tone det ned. Bruk først en lys øyenskygge over hele øyenlokket. Legg en matt skygge i en litt mørkere nyanse på selve øyenbrynsbenet, men huske å tone denne godt ut slik at det ikke blir noen synlige overganger.

Unngå harde linjer rundt øynene, det vil gjøre dem mindre. Om du bruker kajal, bør du legge denne så tynn som mulig og gni den litt ut med en q-tips for å gjøre den mykere. Bruk hvit kajal på våtkanten for å åpne øynene.

DYPTLIGGENDE ØYNE:

Bruk matte skygger på øyenbrynsbenet for å tone det ned.

 

Stor avstand mellom øynene

Om du synes avstanden mellom øynene dine er er for stor, kan du bruke flere teknikker for å trekke dem nærmere sammen. Bruk mørkere farger på øyenskyggen, og legg skyggen helt innerst på lokket ved øyekroken. Bruk en matt øyenskygge, skimmer vil reflektere lyset og gi motsatt virkning.

Konsentrer skyggen på den innerste delen av øyelokket, og ton den ut i en lysere øyenskygge i ytterkant av øyet for å forsterke effekten. Ikke bruk en mørkere skygge ytterst på øyelokket, det ødelegger effekten. Legg også øyenskygge under øyet, og legg også den helt innerst til øyekroken. Bruk gjerne kajal langs vippekanten over og under øyet. Legg den også helt inn til øyekroken for å forsterke effekten.

AVSTAND MELLOM ØYNENE:

Riktig teknikk kan trekke øynene nærmere sammen.

 

Utstående øyne

Utstående øyne er ofte store og runde i formen, med store øyelokk. Bruk øyenskygge til å gjøre øynene mindre framtredende og mer mandelformet. Utstående øyne tåler mer og mørkere øyenskygge enn andre øyeformer. Bruk matte øyenskygger på selve lokket, det vil dempe øynene.

Legg øyenskygge over hele lokket, bruk gjerne mørkere farger fra vippene og opp til globallinjen. Konsentrer fargen lengst ned på øyelokket, og ton den videre oppover. Legg også skyggen under øyet også. Fra globalen og opp til brynet legger du en lys skygge, denne trenger ikke å være matt. Bruk gjerne mørk kajal på våtkanten også, det gir inntrykk av smalere og mindre øyne.

UTSTÅENDE ØYNE:

Utstående øyne tåler mer og mørkere øyenskygge enn andre fasonger.

 

Hengende øyne

Denne teknikken kan brukes om du har tunge øyenlokk eller har øyne som peker nedover i ytterkant. Her kan man bruke øyenskygge til å trekke øynene oppover.

Legg først en lys, matt skygge over hele lokket. Så legger du en mørkere, matt øyenskygge i ytterkanten av øyelokket. Her er det viktig å jobbe øyenskyggen opp og utover, for å gi øyenlokkene et løft. Legg skyggen fra globallinjen, og jobb den litt videre ut over øyenbrynsbenet. Legg den mørke skyggen direkte der øynene henger, for å tone ned. Ikke legg skygge eller kajal under øynene, det vil bare trekke dem lengre ned.

Om du vil bruke kajal over øynene, er det viktig at du unngår å følge øyets form der det begynner å peke nedover. Legg linjen over vipperaden, og dus den heller ut med en q-tips for å gjøre kajalen mindre tydelig.

HENGENDE ØYNE:

Bruk øyenskygge til å trekke øynene oppover.

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 0    Postet: 16.04.2010   Klokken: 08:58   Kategori: Sminke
 • Profilbilde 24, Stavanger
  Jeg er 24 år og Gift med verdens herligste og beste mann Morten! I tillegg er jeg Sosionomtudent ved UIS og har en ekstrajobb i en barnevernsinstitusjon for mindreårige flyktninger i Stavanger kommune. Jeg bor i Stavanger på 3. året, men kommer fra Farsund. Bloggen gjenspeiler det jeg til enhver tid er opptatt av, og i den siste tiden har det gått mest i Bryllup. Men andre temaer som Foto, Interiør, Hverdagsliv og Kreative sysler kan forekomme. Enjoy!

 • Bloglovin Facebook Twitter YouTube
hits