Kommentarer: 0    Postet: 15.10.2012   Klokken: 20:23   Kategori: Reise


Den andre turen vi gikk i Sogn var opp til toppen av fjellet Molden som ligger ca. 1100 m.o.h. Denne turen har jeg gått noen ganger tidligere og gledet meg til å komme opp der igjen selv om stigningen kom til å være ganske bratt noen steder, og deler av stiene kom til å være gjørme.
På dette bildet ser du fjellet bak gården, men du ser ikke helt til toppen som ligger bak det som synes på bildet.
Omtrent 1/3 av turen opp til toppen er tilbakelagt, og vi går ut på et utsiktspunkt og ser ut over Indre Hafslo.

 Omtrent 2/3 av turen opp til toppen og tregrensen er tilbakelagt, og vi har et lite stopp på Svarthilleren hvor det står en liten støl. Her har jeg tidligere sett sauer om sommeren.

 Gode og varme smiler vi fint til et utsiktsbilde før vi når toppen!

 Etter omtrent 2,5 timer er vi endelig oppe på toppen!

 En liten bit utsikt fra Molden! De to små menneskene i bildet er min mann og min bror.
Det var en nydelig tur, og vi kunne se mye og langt! Til og med en del av Jostedalsbreen. Det er ikke lenge til jeg vil på tur hit igjen!


Siste dagen vår i Sogn var vi en del på gården og slappet av med de vi var på besøk hos, men vi hadde en liten utflukt tidlig på dagen til enda et utsiktspunkt.
Etter en slik langtur kan du bli rimelig lei av å stille opp på bilder igjen og igjen med ny utsikt i bakgrunnen, men det er så verdt det når man kommer hjem igjen!

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 0    Postet: 15.10.2012   Klokken: 20:23   Kategori: Reise
  Kommentarer: 6    Postet: 15.10.2012   Klokken: 10:18   Kategori: Reise


Forrige helg var vi på familietur til gården Sie i Sogn som ligger på Mollandsmarki. Og etter å ha sett reklamen for Nugatti Melkesjokko på TV etter at vi kom hjem, syntes jeg at reklamen minte ganske mye om et bilde som ble tatt på turen vår! Jeg måtte rett og slett finne fram bildet og sammenligne, og gjett hva! Utsikten på reklamen er omtrent prikk lik som på bildet vi tok! Eneste forskjellen er den kua som hopper uti reklamen og at bildet må være tatt noen meter lenger til venstre for der vi stod og bak en liten bakketopp. Stilig!!

 


Her er bakgrunnsbildet som er vist på Melkesjokoreklamen.... og her er bildet som ble tatt på turen vår rett ovenfor gården!


Fjorden er den samme, fjellene er de samme, til og med begge fjelltoppene på høyre side i bildene er de samme, og snøflekken der på toppen er der også på begge bildene!

Og kua er der til og med ;)Kjempestilig!!


Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 6    Postet: 15.10.2012   Klokken: 10:18   Kategori: Reise
  Kommentarer: 0    Postet: 14.10.2012   Klokken: 09:50   Kategori: Reise


Den første dagen vi hadde i Sogn gikk vi på en grei tur opp til Bondehaug som ligger 723 m.o.h. For å komme dit gikk vi videre oppover på jordene bak gården, forbi kuene, inn i skogen og enda lenger opp.

 Da vi hadde kommet så langt opp at vi ikke kunne se gården mer, var utsikten enda bedre! Og mon tro om ikke Nugatti Melkesjokko har brukt Sognefjorden som inspirasjon i reklamen deres?

 Vi gikk forbi store mengder tyttebær på vei opp.

 Og vel framme var det en nydelig utsikt!

 

På vei ned igjen gikk vi forbi Stølen som hører til gården. Her hadde de kuene om sommeren når min bestemor var barn, og hennes eldste søster passet kuene og bodde her alene om sommeren. Det ligger nå ei gjestebok man kan skrive seg opp i der inne også, som på de aller fleste turene man kan gå der i området. Og så var det absolutt et fint sted for å ta bilder av genseren jeg har strikket ;)

 

Bilde av hele gjengen på tur er også viktig!

 Enda et utsiktsbilde med en annen gård på vei ned igjen.

 

to be continued..

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 0    Postet: 14.10.2012   Klokken: 09:50   Kategori: Reise
  Kommentarer: 8    Postet: 13.10.2012   Klokken: 14:39   Kategori: Reise


Forrige helg reiste jeg og mannen sammen med mine foreldre og søsken opp til en familiegård som ligger i Sogn. Min bestemor kom herfra, og siden jeg var liten har vi ofte dratt på tur hit i sommerferien. Nå var det 6 år siden jeg var der sist, og denne gangen reiste vi om høsten. Det har vi aldri gjort før, og det var en vakker høstnatur å oppleve!

 


Dette er gården som ligger ca 500 m.o.h.Huset er det samme som min bestemor vokste opp i, stabburet er fredet, låven har blitt utbygd, og kårhuset lengst borte i bildet er hvor vi overnattet.

 Her ser du gården midt blant den skjønne naturen!
Her fikk vi lov til å overnatte hele gjengen. Huset kalles et kårhus, og her bodde tjenestefolk på gården i gamle dager. Fram til pappas onkel døde i påsken, var det han som bodde her. Stilen både ute og inne er som originalt, helt fantastisk!

 Jeg og mannen delte et rom øverst i kårhuset med vinduer som vendte ut mot fjorden. Det var mørkt da vi kom på gården, men da vi våknet morgenen etter var det denne utsikten som møtte oss da vi kiket ut av vinduet! Full utsikt over fjellene og sognefjorden!

 

Her hjemme er jeg vant til at så fort bladene på trærne endrer farge, raser de ned mot bakken med vind og regn før vi rekker å se hvor flott det ser ut. Men i Sogn var det ikke snakk om annet en flotte fargerike trær på alle kanter!

De som holder gården nå driver med melkeproduksjon, og har denne sommeren fått flere fine kalver! De måtte vi inn og si hei til :) Og har du aldri prøvd å drikke den iskalde melka før den blir hentet med melkebilen og blir pasteurisert, da har du gått glipp av noe! ;)to be continued..

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 8    Postet: 13.10.2012   Klokken: 14:39   Kategori: Reise
  Kommentarer: 7    Postet: 02.05.2012   Klokken: 17:40   Kategori: Reise


For et par uker siden tok jeg turen til Antwerpen, Belgia for å besøke 2 av mine søte studievenninner som har sin praksis der. Vi var to som reiste, og vi hadde noen flotte dager sammen!

Det var kjempedeilig å kunne legge hverdagen og bryllupsforberedelsene godt på hylla for noen dager. Reise vekk og slappe av, være litt turist og ha kvalitetstid med venner! Jeg fikk også et interessant innblikk i forhold til deres praksiser, og selvsagt noe shopping på kjøpet!

Her kommer et lite bildedryss fra turen:

 


Cathrine og meg

 

 Silje & Katrine

 


 

 

 


Domkirken i Antwerpen

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 7    Postet: 02.05.2012   Klokken: 17:40   Kategori: Reise
  Kommentarer: 5    Postet: 31.10.2011   Klokken: 15:52   Kategori: Reise


Forrige helg var vi i Bergen by. Det var veldig deilig med en frihelg der vi kunne slappe av på et nytt sted, og treffe gode venner og kose oss! Vi avsluttet helga på søndagen med en tur i Fløyen før vi turet hjemover igjen. Vi tok banen opp, og så gikk vi nedover igjen. Knallfin tur, mange fine farger og mye løv!

Her er noen omgivelsesbilder fra HTCen min:

 

 

 

 

 

 

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 5    Postet: 31.10.2011   Klokken: 15:52   Kategori: Reise
  Kommentarer: 1    Postet: 27.03.2011   Klokken: 16:11   Kategori: Reise


Da har vi fått sett gjennom, redigert og funnet fram en del av bildene fra London som jeg vil legge ut her på bloggen, og det finnes noen andre bilder i et tidligere innlegg HER om du vil se!!
Vi gikk forbi veldig mange fine hus, bygninger og leiligheter, og med dette treet foran i tillegg, måtte jeg ta bilde :)
Morten holdt som regel styr på hvor vi var på kartet!
(Vi skulle hatt et elektronisk kart med en rød prikk som sa "Du er her! Er det GPS det heter..??!?)


Mmhh! Vaffel med sjokolade!
Flag of England!
Piccadilly Circus. Klassisk turistbilde, haha!


Fine bygninger med fine figurer og utskjæringer!
Turistbussen!
Turistbilde med Big Ben!
Turistbilde (igjen) med London Eye!Big Ben!


Med kart og mat klarer vi oss lenge!


En av de eldre typene av bussene. (Ja, vi kjørte i en sånn også)

Tower Bridge


Og på tide med et nytt turistbilde!!
Harrods, gikk bare forbi mens vi lette etter en buss.
Det fantastiske undergrundsystemet!


De lange rulletrappene!
Buckingham Palace!
Det desidert beste turistbildet!!Og dette turistbildet kom på en god andreplass! Finner du oss?

Madame Tussauds!

Denne voksfiguren av Robert Williams var en av de beste jeg så!


 

Vi hadde det gøy!!

 

Q: HVA SYNES DU OM BILDENE?

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 1    Postet: 27.03.2011   Klokken: 16:11   Kategori: Reise
  Kommentarer: 11    Postet: 18.03.2011   Klokken: 16:20   Kategori: Reise


I helgen var vi i London på kjærestetur som Morten fikk i bursdagsgave av meg. Det ble tidlige morgener, sene kvelder, mye undergrunn (eeeelsker undergrunnen!), bussing, gåing og springing, mye god mat, mye å se og mye å ta bilder av.
Jeg har nettopp fått sett gjennom bildene fra turen, og vil gjerne vise litt flere enn disse nedenfor. Men først må vi sette oss ned og sortere litt for en del trenger godkjenning før de blir lagt ut.

 


Bokhandelen fra Notting Hill, vi lette og lette etter den blå døra (som nå er svart), men alle guidet oss bare tilbake til bokhandelen, så vi gav opp.Mange fine hus og bygninger, overalt! Tenk å bo i en slik leilighet!Masse fine biler ;)Svære bygninger i sentrum! Kult at de "fulgte" veien.Mange busser!London Eye by dayBig Ben by dayTower Bridge by dayTelefonkiosk og Starbucks!Buckingham PalaceTower Bridge by nightBig Ben by nightLondon Eye by nightBig Ben by night

 

 

Q: HAR DU VÆRT I LONDON?

Q: VIL DU SE FLERE BILDER?

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 11    Postet: 18.03.2011   Klokken: 16:20   Kategori: Reise
 • Profilbilde 24, Stavanger
  Jeg er 24 år og Gift med verdens herligste og beste mann Morten! I tillegg er jeg Sosionomtudent ved UIS og har en ekstrajobb i en barnevernsinstitusjon for mindreårige flyktninger i Stavanger kommune. Jeg bor i Stavanger på 3. året, men kommer fra Farsund. Bloggen gjenspeiler det jeg til enhver tid er opptatt av, og i den siste tiden har det gått mest i Bryllup. Men andre temaer som Foto, Interiør, Hverdagsliv og Kreative sysler kan forekomme. Enjoy!

 • Bloglovin Facebook Twitter YouTube
hits