Kommentarer: 12    Postet: 27.02.2014   Klokken: 21:10   Kategori: Mat


Her er oppskriften på 
sjokoladekaken som min mann fikk til bursdagen sin; en 4 lags høy og saftig sjokoladekake med fyll av sjokoladekrem og vaniljekrem, som likevel ikke ble for søt og ikke altfor mektig. Denne går det fint an å spise et stort og høyt stykke av!
 


Jeg snokte litt rundt på bakebloggen passionforbaking, og valget falt til slutt på en kakebunn fra én oppskrift og sjokoladekrem fra en annen oppskrift.
 



Oppskrift på kakebunnen:


170 g usaltet romtemperert smør, 400 g brunt sukker, frøene av 1 vaniljestang, 3 store romtempererte egg, 230 g hvetemel, 1 ts bakepulver, 1 1/4 ts natron, 70 g bakekakao, 3 3/4 dl romtemperert kremfløte, 4 ss majones, eventuelt 2 ts sterk kaffe.

Sett frem de ingrediensene på kjøkkenbenken som skal være romtempererte 1 time før du begynner å bake.
Sett stekeovnen på 180 grader, og finn frem en eller to runde kakeformer som er enten 20 eller 24 cm (jeg brukte en på 24 cm og stekte en kakebunn om gangen).

Ha smøret, det brune sukkeret og vaniljefrøene i en kjøkkenmaskin og misk det "fluffy" med en k-visp i ca 5 minutter. Bruk gjerne en slikkepott til å blande det som legger seg i kanten på bollen underveis så alt blir like godt mikset. Tilsett ett og ett egg om gangen og miks alt godt sammen i ca 1 minutt mellom hvert egg. Bruk slikkepotten her også. 

Sikt hvetemel, bakepulver, natron og kakao minst to ganger før du har melblandingen i røren sammen med fløten. Miks dette godt sammen på lav hastighet. Ta bollen av kjøkkenmaskinen og bland inn majonesen og eventuelt den sterke kaffen med en slikkepott for hånd.

Smør kakeformen med litt matfett (jeg brukte formfett på sprayflaske) og fordel ca 600 g røre i hver av formene (jeg fikk 670 g i hver). Fordel deigen jevnt i kakeformene og sett dem midt i ovnen i 30 min. De må ikke steke lenger for kakene skal være litt myk. La kakene avkjøle litt i formene før du tar dem ut, ellers kan de lettere gå i stykker. Har du en god kniv (gjerne brødkniv), kan du dele bunnene i to mens de fortsatt er lunkne, da avkjøles de litt fortere. Vent med å ha på fyll og monter til de er helt kalde.



Oppskrift på sjokoladekremen:


400 g selskapssjokolade (god og passelig mørk sjokolade, men ikke så mørk som 70%), 350 g romtemperert smør (jeg bruker tine ekte smør), 100 g melis, 25 g bakekakao, 1/2 dl kokende vann, 1 pakke romtemperert Philadelfiaost med Freia sjokoladesmak.

Smelt sjokoladen over vannbad og la den stå og avkjøles i ca en time til du kjenner under bollen at den ikke lenger er varm. Sjokoladen kan med fordel smeltes når kakene er i ovnen eller de står til avkjøling så det ikke blir unødvendig mye venting.

Miks smør og melis i en kjøkkenmaskin med k-visp til det blir hvitt og "fluffy". Bland bakekakaoen med vannet og bland det godt sammen. Tilsett den smeltede og avkjølte sjokoladen, kakaoblandingen og den romtempererte philadelfiaosten i mikserbollen, og miks fort sammen på høy hastighet til alt er blandet og kremen er fin og fluffy. Bruk en slikkepott i bollen så du er sikker på at du får mikset alt like godt sammen. 



Montering og pynting:

 Etter å ha delt hver av kakebunnene i to, la jeg et lag med sjokoladekremen på den nederste bunnen som jeg hadde plassert på et kakefat. Oppå bunn nummer to la jeg et lag med vaniljekrem (ca halve boksen), før jeg hadde et nytt lag med sjokoladekrem på den tredje bunnen og på toppen og rundt hele kaken til slutt. Jeg brukte en sprøytepose og lagde små topper med sjokoladekremen rundt kanten på kaken og pyntet med kakestrøssel fra Dr. Oetker i knæsje farger i midten.
 





(det var ikke så lett å få til et fint bilde fra innsiden av kaken etter at den ble skjært i, men man kan iallefall se alle lagene)



Denne kan anbefales, Happy Baking!

 

Følg meg gjerne på Instagram for å se flere glimt fra min hverdag: KriAnd88

Signatur
Si din mening!
    Kommentarer: 12    Postet: 27.02.2014   Klokken: 21:10   Kategori: Mat
    Kommentarer: 0    Postet: 26.02.2014   Klokken: 10:19   Kategori: Mat


Har du lyst til å lage noe søtt og deilig å varme deg på om kvelden? Gjerne litt spicy? Prøv denne herlige oppskriften på chilikakao! Det går også an å droppe chilien og få en deilig kakao med vanilje og fyldig sjokoladesmak.
 




Oppskrift (2 porsjoner) :

5 dl lettmelk, 1/2 vaniljestang, 1 1/2 ss kakao, 1-2 ts finhakket chili (alt etter hvor sterk du ønsker den), 1/2 dl flytende honning (gjerne akasiehonning), 75 g sjokolade 70%, 1-2 ss sukker.

Del den halve vaniljestangen i to, skrap ut frøene og ha begge deler i en tykkbunnet kjele sammen med lettmelk, honning, kakao og chili. Visp det godt sammen og kok opp under omrøring. Grovhakk sjokoladen og tilsett den når kakaoen har nådd kokepunktet. Rør godt til alt er smeltet. Smak til med litt sukker. Bruk en sil og hell kakaoen gjennom slik at vaniljestangen og chilibitene blir tatt ut, og server den fyldige kakaoen med litt krem og finhakket sjokolade eller mini marshmallows.

Server gjerne i søte mummikrus! ;)

Signatur
Si din mening!
    Kommentarer: 0    Postet: 26.02.2014   Klokken: 10:19   Kategori: Mat
    Kommentarer: 4    Postet: 19.02.2014   Klokken: 21:21   Kategori: Mat


Her kommer også oppskriften på sjokoladecupcakesene som jeg lagde til familieselskapet helgen som var. Disse er saftige og har en tydelig mørk sjokoladesmak, og med vaniljekremen i midten blir det en fin balanse så det ikke blir for mye sjokolade på en gang med en sjokoladekrem som topping. Herlig!

 

 

Oppskrift på selve cupcakes:

190 g mel, 155 g bakekakao, 1,5 ts naton, 0,5 ts bakepulver (jeg droppet natronen fordi jeg var tom, og brukte dobbel mengde bakepulver istedet, altså 3,5 ts bakepulver tilsammen), 70 g 70% sjokolade, 2,5 dl varm kaffe, 2,5 dl kremfløte, 2 ts vanilje extract (eventuelt vaniljesukker), 2 store romtempererte egg, 1,2 dl nøytral olje, 500 g sukker, eventuelt chilikrydder etter eget ønske og smak.

Sett ovnen på 180 grader. Hell varm kaffe over sjokoladen, ha i vaniljeextracten og rør godt til all sjokoladen har smeltet. La dette avkjøles i minst 15 minutter før du bruker det i deigen.

Sikt mel, bakepulver, natron og kakao i en egen bolle. Miks eggene i mikserbollen med en visp i 2 minutter. Sett så hastigheten ned på det laveste på kjøkkenmaskinen og ha i oljen. Miks så på laveste hastighet i 30 sekunder. Her er det viktig at du ikke pisker for lenge. Tilsett den avkjølte kaffe og sjokoladeblandingen, sukker og kremfløte. Miks dette videre på medium styrke i maks 2 minutter. Hell så i melblandingen litt etter litt og bland deigen godt sammen med en slikkepott.

Ha deigen gjennom en sil så du unngår klumper i cupcakesene, fyll formene 2/3 fulle og stek dem ca. 20 minutter på 180 grader. Avkjøles på rist.

 


Når cupcakesene er avkjølte kan du ha i vaniljekremfyll. Jeg brukte den andre enden av en teskje og tok ut litt av den ferdige kakedeigen. Jeg brukte vanlig vaniljekrem fra Piano, klippet av et hjørne på boksen og trykket ut litt vaniljekrem i cupcakesene. Pass på å ikke lage for store hull og bruke for mye vaniljekrem, da blir cupcakesene veldig myke og vanskelige å spise.

 

Jeg bruker en sjokoladefrosting med mye sjokolade i til toppingen av disse cupcakesene. Vil du bruke denne oppskriften bør du begynne med å smelte sjokoladen til frostingen til og med før du begynner på selve cupcakedeigen, for sjokoladen skal avkjøles helt før den brukes i frostingen.

 


Mørk sjokoladefrosting:

 25 g bakekakao, 0,5 dl kokende vann, 340 g romtemperert smør (ikke margarin), 60 g melis, 450 g 70% sjokolade, smeltet og kald. Sjokoladen kan byttes ut med en lysere variant om du ikke ønsker en like tydelig sjokoladesmak i frostingen, eller du kan blande sammen ulike typer. Her er det bare å smake seg frem :)

Smelt sjokoladen i vannbad og sett til avkjøing før den skal brukes videre i frostingen. Bland bakekakaoen sammen med det varme vannet og rør til alt er godt blandet. Miks romtemperert smør sammen med melis til det er helt fluffy. Bland heller for mye enn for lite! Reduser hastigheten og tilsett den smeltede og kalde sjokoladen. Bland dette godt, og ha i kakaoblandingen. Miks til du har fått en fin konsistens på frostingen.

Frostingen kan oppbevares i kjøleskap i 5 dager, og når du skal bruke den igjen må du ha den i romtemperatur en god stund før du må mikse den opp igjen.

 

 

HAPPY BAKING!

Signatur
Si din mening!
    Kommentarer: 4    Postet: 19.02.2014   Klokken: 21:21   Kategori: Mat
    Kommentarer: 2    Postet: 18.02.2014   Klokken: 16:50   Kategori: Mat


I helgen bakte jeg sitroncupcakes og sjokoladecupcakes til et familieselskap, og de ble godt mottatt! Jeg har bakt de en gang før så jeg visste at de ble vellykket og smaker godt.

Sitroncupcakesene ble mine favoritter, søte, lette og friske på samme tid, og du klarer dermed fint å spise flere enn bare én. Disse oppskriftene har jeg hentet fra passionforbaking, og vil gjerne dele de videre, så her kommer oppskriften på Sitron Cupcakesene.

 

 

Oppskrift på selve cupcakes (ca. 24 stk):

180 g romtemperert smør, 5 eggehviter, 375 g sukker, frøene av 1 vaniljestang, 3 ts bakepulver, 1/2 ts salt, 350 g mel, sitronjuice fra 1/2 sitron (0,3 dl), 2,7 dl melk.
 

Sett ovnen på 180 grader. Bland mel, bakepulver og salt i en egen bolle. Miks det romtempererte smøret "fluffy" med en K-visp i kjøkkenmaskinen. Tilsett sukkeret og miks dette godt videre til det blir hvitt. Bruk en slikkepott og miks blandingen godt sammen et par ganger underveis i vispingen så alt blir like godt blandet.

Tilsett en og en eggehvite om gangen i mikserbollen sammen med smørblandingen mens du visper godt mellom hver gang. Husk å bruke en slikkepott også her så alt blir godt blandet. Tilsett sitronsaften og frøene fra vaniljestangen og bland det sammen. Har du ikke vaniljestang så kan du erstatte frøene med vaniljesukker eller vaniljepulver. 

Tilsett melblandingen og melken i 2-3 omganger i mikserbollen mens du mikser godt mellom hver gang. Bruk en slikkepott til slutt så du får blandet alt sammen.

Bruk et muffinsbrett og muffinsformer i str M (mine er fra Wilton, kjøpt på Trunken) og fyll formene ca 2/3 fulle eller en ss mer, her må du prøve deg litt fram i forhold til om du vil ha cupcakesene helt flate på toppen eller en liten topp på dem. Jeg valgte å ha en ss ekstra røre i hver form. Stek dem midt i ovnen på 180 grader i 18-20 min, følg med på slutten av steketiden, de skal være lyse og veldig lett gyldne på toppen. Avkjøles på rist.

 


Vil du ha litt fyll inni selve cupcaksene bruker du en liten teskje eller den andre enden av en skje, og tar ut litt deig av de ferdig stekte cupcakesene.
 


Jeg lagde en sitronkrem (lemoncurd) som jeg brukte som fyll inni sitroncupcakesene, søt og syrlig på samme tid og en fin liten overrsakelse midt inni dem. Men pass på at det ikke blir for mye, bruk ca en teskje sitronkrem, ikke særlig mye mer.
 



Oppskrift på Lemoncurd:

Saften av 1-2 sitroner (1 dl), ca 2 ts revet sitronskall, 75 g sukker, 4 eggeplommer, 60 g usaltet smeltet smør.

Vask sitronen som du skal raspe skallet av godt i varmt vann for å få vekk den litt bitre smaken i skallet. Bruk gjerne en sitruspresse til å få all saften ut av sitronene. Ha alle ingrediensene utenom sitronskallet i en glassbolle eller annen bolle som tåler varme, og sett bollen over en mindre gryte med litt vann. Bollen må ikke komme i kontakt med vannet, heller ikke når vannet begynner å koke. Visp ingrediensene i bollen godt sammen med en visp, og bytt ut vispen med en slikkepott når du setter gryta på en plate på ovnen på middels varme. Fra nå av må du røre konstant med slikkepotten i bollen til sitronkremen er ferdig. Dette kan ta litt tid. Pass på at det ikke kommer vann opp i bollen, og massen i bollen må heller ikke nå kokepunktet. Øker du varmen eller glemmer du å røre kan du ende opp med en slags søt eggerøre, og det vil vi ikke ha. ;Massen skal hele tiden ha samme fargen, klar og gul og litt gjennomsiktig, absolutt ingen klumper. Derfor er det viktig med middels varme.

Fra vannet begynner å småkoke tar det omtrent 10 minutter før massen begynner å tykne. Når massen er så tykk at den henger igjen på en tresleiv som du lett har borti massen, er den ferdig. Den skal være middels tykk og begynne å få litt puddingkonsistens. Ta bollen av gryta (pass på, det er masse varm damp under), og hell den ferdige sitronkremen i en liten krukke eller bolle til avkjøling på kjøkkenbenken. Når den er avkjølt kan den settes i kjøleskapet og oppbevares i 2-3 uker.

Denne porsjonen holder til ca. halvannen porsjon med cupcakes. Kremen bør være avkjølt før den brukes.

 


Som topping bruker jeg en hvit deilig sjokoladefrosting. Denne farget jeg med en gul frostingfarge før jeg sprøytet den på cupcakesene. Jeg liker ikke at frostingen er like høy som selve cupcakesene så jeg hadde ikke så mye frosting på hver av dem, og pyntet heller litt ekstra med sukkerperler.
 




Oppskrift på hvit sjokoladefrosting:

4 dl melis, 230 g romtemperert og mykt smør (ikke margarin), 200 g hvit sjokolade, 2 ss vanilje extract (ekte, og ikke vaniljeessens)

 Hell melisen i en mikserbolle sammen med smøret. Har du glemt å ha det på kjøkkenbenken så det ble mykt kan du dele smøret opp i noen biter og ha det i ca 20 sekunder i mikroen, men pass på at det ikke smelter. Miks melis og smør sammen, først på lav hastighet til at er blandet og så på høyere hastighet til det er "fluffy", gjerne opp mot 5 minutter.

Smelt den hvite sjokoladen over vannbad mens smøret og melisen mikses. På samme måten som at bollen ikke måtte komme i kontakt med vannet når du lager sitronkrem, må heller ikke vannet komme i kontakt med bollen her heller. Ha bare litt vann i gryten og ha en større glassbolle over gryten slik at kun anndampen kommer i kontakt med glassbollen. Ha middels varme for høy varme får hvit sjokolade til å klumpe og lettere brenne seg. Hvit sjokolade smelter på lavere temperatur enn mørk sjokolade, men den smalter også litt seinere, så ha litt tålmodighet mens den smelter. Rør med jevne mellomrom.

Tilsett den smeltede sjokoladen og vanilje extracten i mikserbollen i smørblandingen og misk dette videre i noen minutter på full styrke. Jo lenger du mikser jo hvitere blir den. Om du vil tilsette frostingfarge gjør du det når du er førnøyd med konsistensen på frostingen. Ta bittelitt om gangen og misk godt, for lite farge gir stor effekt.

Frostingen kan oppbevares i 2-3 dager i romtemperatur pga. sjokoladen i kremen.

 


 Disse cupcakesene er aller best samme dagen som du baker dem.

HAPPY BAKING! 
 

Signatur
Si din mening!
    Kommentarer: 2    Postet: 18.02.2014   Klokken: 16:50   Kategori: Mat
    Kommentarer: 4    Postet: 10.02.2014   Klokken: 17:17   Kategori: Mat


Beklager at det ikke har blitt noe særlig blogging de siste månedene, det har skjedd mye på hjemmefronten som har tatt bort tid og krefter fra bloggingen. Men jeg har veldig lyst til å komme litt tilbake, og kanskje begynne så smått med noen små innlegg av og til.

Jeg har brukt litt tid i det siste på å bake og finne frem til gode oppskrifter som jeg kan spare på i en oppskriftsbok som jeg har holdt på med i noen år. Det var en stund siden jeg hadde skrevet i den, og det er alltid greit med nye oppskrifter som etterhvert kanskje kan bli til tradisjoner!

 

Her kommer en knallbra oppskrift på kanelsnurrer som jeg har fått av ei god venninne,
og så har jeg selv lagt til et par små endringer:



 

Deig: 2,5 dl melk, 1,5 dl vann, 125 g romtemperert smør i terninger, 50 g fersk gjær, 100 g sukker, 0,8-1 kg mel, 1 egg, eventuelt 2 ss vaniljeextrakt (eller vaniljesukker, ikke vaniljeessens!) og 2 ts kardemomme.

Fyll: 100 g smør, ca 10 ss sukker, 1-2 s kanel, 1 boks vaniljekrem, melisglasur.

 

Fremgangsmåte:

 

Bland melk og vann og bruk lunket vann eller varm blandingen litt i mikroen så det blir lunkent. Rør ut gjæren i melkeblandingen og hell det i en mikserbolle sammen med egget, sukker og vaniljeextrakt og kardemomme. Bruk en eltekrok i kjøkkenmaskinen. Tilsett så litt og litt av melet mens kjøkkenmaskinen elter til deigen begynner å bli mindre klissete og slipper eltekroken lettere. Ha i så mye mel som nødvendig. Ha så i det romtempererte smøret i små terninger og elt videre i 5-10 min til deigen igjen slutter å være klissete og lett slipper kantene i bollen og eltekroken. Øk hastigheten etter hvert. Resultatet du får av å elte in smøret til slutt er en smidig og elastisk deig som det er lett å jobbe med.
 

Dekk mikserbollen med plastfolie eller et kjøkkenhåndkle og sett det lunt til heving i ca 30 min, eller til deigen har nådd dobbel størrelse.
 

Ha deigen ut på et underlag med litt mel og elt deigen litt før du kjevler ut en stor firkant. Pass på at deigen ikke blir for tynn, da det igjen kan gjøre at kanelsnurrene fortere blir tørre, la heller deigen ha litt tykkelse. Ha smøret i mikroen noen sekunder slik at det blir mykt (og noe blir smeltet gjør heller ikke det noe), og bland inn kanel og sukker. Da blir blandingen lett å smøre ut på deigen med en slikkepott. Rull deigen sammel fra en av langsidene og pass på at du fester enden av deigen til resten a deigen så ikke kanelsnurrene løser seg opp under steking. Bruk gjerne litt vann som lim. La deigen ligge med skjøten ned og del opp deigen med en skarp kniv i deler på 3-4 cm. Her er det også viktig å passe på at bollene ikke blir for tynne.
 

Legg snurrene på et brett med bakepapir med god avstand mellom dem. Trykk ned midten i snurrene med fingrene og klipp at et hjørne av vaniljekrembokser og klem ut en litt stor spiseskje i midten av hver snurr. Stek snurrene midt i ovnen på 225 grader i ca 10-15 min, prøv deg litt fram, de skal bli lett gyldne. Rør ut melis i vann og smør på de varme snurrene rett før servering.
 

Snurrene holder seg ferske i opp til 3 dager i en lukket pose på kjøkkenbenken og kan fint varmes opp litt i ovn eller mikro. De kan også fryses, og er perfekte å ta opp om du får uventet besøk eller ikke har tid til å lage noe godt.

 

Signatur
Si din mening!
    Kommentarer: 4    Postet: 10.02.2014   Klokken: 17:17   Kategori: Mat
    Kommentarer: 22    Postet: 05.06.2013   Klokken: 11:36   Kategori: Mat


For et par uker siden fikk jeg en plutselig craving for ostekake, og selv om jeg igrunnen aldri har vært noen veldig stor kakespiser fikk jeg en oppskrift av min søster og satte i gang. Resultatet ble en herlig, lett og frisk ostekake som jeg fint kan spise mye av uten at den er kvalmende eller for mektig. På to uker har jeg faktisk laget 3 ostekaker! Den ble også en hit blant venner og familie og flere har spurt om oppskriften. Dermed legger jeg ut oppskriften her, med noen av mine egne tilleggskommentarer.

Happy baking!


 

Ingredienser:

Kakebunn:
250 gram Digistivekjeks
120 g smeltet smør

Kakefyll:
1 pakke sitrongelé
2 pakker (400 gram) Philadelfia naturell ost
1 boks (3 dl) lettrømme
115 gram melis
1 ts vaniljesukker
1 boks (3 dl) kremfløte

Kaketopp:
1 pakke sitrongelé

 

Springform 24 eller 26 diameter

 


 

Fremgangsmåte:


Start med å ta Philadelfiaosten, kremfløten og rømmen ut av kjøleskapet slik at de er romtempererte når du skal lage kakefyllet.

Start med å lage geleen som skal i kakefyllet, men kok kun opp 2,5 dl vann istedet for 5 dl vann som det står på pakken. Rør ut gelépulveret når vannet koker, sett det til avkjøling på benken og kanskje noen få minutter i kjøleskapet når den har begynt å kjølne. Eventuelt kan du koke opp 1,5 dl vann som du rører geleen ut med, for så å tilsette 1 dl kaldt vann for at geleen raskere skal bli avkjølt. Men pass på at geleen ikke stivner helt, men kun begynner å tykne litt.

Knus kjeksen i små biter for hånd med en sleiv eller finmal den med en foodprosessor eller med en stavmikser i en lukket beholder, alt etter om du vil ha bunnen finmalt og kompakt, eller litt mer smuldrete og løs i konsistensen. Bland kjekssmulene godt med det smeltede smøret og fordel massen jevnt i bunnen av en kakeform som du setter rett på et kakefat. Trykk massen litt sammen, men ikke for hardt, da blir det vanskelig å skjære gjennom kaken når den er ferdig. Sett kakeformen i kjøleskapet mens du lager kakefyllet ferdig.




Pisk krem av kremfløten for seg selv, og bland sammen Philadelfiaosten, rømmen, melis og vaniljesukker til en fløyelsmyk krem for seg selv, gjerne med en ballongvisp med en kjøkkenmaskin. Vend forsiktig kremfløten inn i ostekremen med en slikkepott, og bland til slutt i geleen som har begynt å tykne. Det er viktig at oste- og kremblandingen er romtemperert når du blander inn geleen, ellers vil geleen stivne fort før den blir fordelt i hele fyllet, og fyllet kan bli for blødt. Hell det ferdige fyllet over kjeksbunnen i kakeformen, og jevn overflaten med en bred kniv. Gelélokket vil bli gjennomsiktig slik at du lett kan se ujenvheter i fyllet i kaka både på kantene når den er ute av formen eller på toppen om fyllet ikke er fordelt fint utover i formen. Sett kakeformen inn i kjøleskapet igjen mens du lager kaketoppen.


 

Kok opp 2,5 vann og rør ut den siste pakken med gele, eller 1,5 dl vann og 1 dl kaldt vann når pulveret er rørt ut. Sett den til avkjøling på benken, og noen få minutter i kjøleskapet til den så vidt begynner å tykne, men samtidig er flytende. Hell geleen forsiktig og sakte over kaken ved kanten på springformen for å unngå å få luftbobler i gelelokket. Sett kaken forsiktig inn i kjøleskapet igjen, og la den stå minst en time før den kan serveres.


 

Løsne geletoppen med en kniv langs kanten på springformen før du åpner den, og da står kaken ferdig på kakefatet.

 


 

 

Happy Baking!

 

Signatur
Si din mening!
    Kommentarer: 22    Postet: 05.06.2013   Klokken: 11:36   Kategori: Mat
    Kommentarer: 2    Postet: 10.03.2011   Klokken: 14:57   Kategori: Mat


Deilig hvit sjokoladekrem som er mildere enn de fleste, og som ikke etterlater masse smør og melis i ganen etter en halv muffins! NAM sier jeg bare! Igjen er det Villa Perlesukker som skal få æren for den deilige oppskriften!

http://1.bp.blogspot.com/_jw-q29qsMFU/TLVUc0udBRI/AAAAAAAAAEo/YvXqu3FSpqc/s1600/CIMG0405.jpg

 

White chocolate frosting:

200 g hvit sjokolade
200 g kremost naturell
2 00 g smør
2 ss vaniljesukker
5 dl melis


1. Smelt sjokoladen i vannbad. Hvit sjokolade tar ofte litt lengre tid å smelte enn vanlig sjokolade så ikke ha det travelt. Rør godt i sjokoladen innimellom og ikke la den bli for varm, da klumper den seg. Og for all del ikke få vann oppi sjokoladeblandingen.

2. Pisk romtemperert smør, kremost og vaniljesukker og tilsett sjokoladen.

3. Til slutt sikter du melisen oppi og mikser i 1-2 minutter.Husk å sikte for ikke å få klumper. Been there, done that.

4. Sett kremen i kjøleskapet i noen timer for perfekt konsistens. Sprøyte ut med stor sprøytetip eller bare bruk en kniv og få en fin tilfeldig look.

 

 

Q: HAR DU PRØVD DENNE SJOKOLADEKREMEN?

Q: KOMMER DU TIL Å PRØVE DEN?

 

 

Signatur
Si din mening!
    Kommentarer: 2    Postet: 10.03.2011   Klokken: 14:57   Kategori: Mat
    Kommentarer: 7    Postet: 08.03.2011   Klokken: 23:17   Kategori: Mat


Oppskriften på den deiligste sjokoladekremen her har jeg funnet hos Villa Perlesukker. Den kan brukes til sjokoladekaker eller muffins, alt du måtte ønske, jeg synes iallefall at det er den perfekte sjokoladekremen, den aller beste smørkremen der man kun smaker sjokoladen! Og enkel å lage er den også!

Husk å lage kremen dagen før du trenger den eller kjøle ned det smeltede smøret og sjokoladen godt. Har du den i kjøleskapet for å spare tid, må du huske å røre jevnlig, ellers stivner blandingen helt, og du må varme den opp på nytt. Husk å ha både kremen og kaken eller muffinsene kalde før du bruker den, det er så kjedelig om du smører denne smørkremen på ei kake for så å se på at kremen renner av igjen. Hastverk er lastverk.


Eggedosis smørkrem:

200 g sjokolade
100 g smør

Dette smeltes i panne og avkjøles helt.

2 egg
100 g melis

Dette piskes til eggedosis.

Bland så sjokoladen og smøret i eggedosisen og rør godt.
For å få litt stivere konsistens, la kremen stå bittelitt i kjøleskapet. Har den stått der en stund, ta den ut en halvtime før du skal bruke den så den får litt mykere konsistens igjen.

http://3.bp.blogspot.com/_jw-q29qsMFU/TL6qoVDwwMI/AAAAAAAAAWE/x1C6euEDk_E/s1600/CIMG1333.JPG



Jeg har desverre ingen bilder av muffinsene jeg lagde til Mortens bursdag med denne kremen, men de ble alle spist opp!

 

 

Q: HAR DU PRØVD DENNE SJOKOLADEKREMEN?

Q: KOMMER DU TIL Å PRØVE Å LAGE DENNE?

 


Signatur
Si din mening!
    Kommentarer: 7    Postet: 08.03.2011   Klokken: 23:17   Kategori: Mat
    Kommentarer: 0    Postet: 11.12.2010   Klokken: 00:57   Kategori: Mat


I kveld etter at jeg kom meg hjem fra jobb begynte jeg å lage en pepperkakedeig. Men siden sukkerrøra må avkjøles før jeg kan blande i melet, så må jeg da vente en god stund, for det ble ei stor gryte..

Og når man venter på noe godt, da blir man oftest litt sulten. Hadde røkt laks og rapidsalat i kjøleskapet, og fikk lyst på eggerøre, men det har jeg aldri laget før. Så da søkte jeg opp eggerøre på google, og snublet over en video på youtube der Gordon Ramsey lager en perfekt eggerøre! Ikke helt på den måten mamma lagde den med ei stekepanne, selv om den også var god. Jeg prøvde, (uten creme freshen og gressløken), og vips! Nå er jeg god og mett og føler meg som en ekspert på eggerøre!

 

Her er den perfekte kveldsmaten/nattmaten min før den ble spist opp megakjapt!:

 





NAM!

 

Q: HVA SYNES DU??

Q: KOMMER DU TIL Å PRØVE OPPSKRIFTEN HANS?

Q: ER DU FLINK TIL Å LAGE EGGERØRE?

 

 

Signatur
Si din mening!
    Kommentarer: 0    Postet: 11.12.2010   Klokken: 00:57   Kategori: Mat
    Kommentarer: 8    Postet: 09.12.2010   Klokken: 12:16   Kategori: Mat


I helga var vi i selskap til morfaren min som har blitt 85 år, og hele mammas side av familien var da samlet. Dagens høydeunkt var tante Unni sin prinsessekake, som består av mange kanel-i-svingene med sukker, kanel og vaniljekrem tett inntil hverandre i en form, og stekes til en kake, med melis på toppen!! NAM!

Var og snoket litt på weheartit og ble inspirert til å prøve ut en ny form på prinsessekaka, bytte den runde formen til en hjerteformet en! DobbeltNam!

 

Tumblr_laao0fxfk81qblvqeo1_500_large

 

Q: HAR DU EI FAVORITTKAKE?

 

 

Signatur
Si din mening!
    Kommentarer: 8    Postet: 09.12.2010   Klokken: 12:16   Kategori: Mat
    Kommentarer: 7    Postet: 27.09.2010   Klokken: 21:09   Kategori: Mat

I kveld har vi vært superflinke og ryddet og vasket hele leiligheten etter forrige ukes og helgas styr og rot, og jeg prøvde til og med ut 3 forskjellige muffinsoppskrifter! Planen var 4, men så hadde vi ikke noen sitroner eller sitronsaft, så jeg droppet dem for i dag.

Oppskriftene hentet jeg på www.detsoteliv.no, og her er de oppskriftene jeg prøvde. Linkene til oppskriftene kommer du til i overskriftene og via bildene, og nedenfor kommer min kakemons av en kjærestes meninger om de forskjellige muffinsene:

 



Chocolate Chip Cookies

(Her brukte jeg hakket sjokolade med 70% kakao istedet for melkesjokoladepalletter. Og foruten de mest vanlige ingrediensene inneholdt denne oppskriften melk og olje i tillegg.)



Mortens mening:

Det var disse muffinsene som så mest innbydende ut! De var litt tamme i selve deigen, og siden det ble brukt mørk sjokolade istedet for lysere sjokolade, så ble muffinsene "litt for mye" når det innimellom kom store klatter av sterk sjokolade. Men greie var de :)

Karakter 3

 

 

Bananmuffins

(Her brukte jeg 2 godt modne bananer og smør i tillegg til de mest vanlige ingrediensene.)


Mortens mening:

Disse muffinsene så litt kjedelige og gule ut, rett og slett veldig "plain". Men inni var muffinsene litt småseige og myke, og banansmak er noe man  ikke er vant til, det gjorde dem enda bedre.

Karakter 5

 

 

Kryddermuffins

(Her brukte heller litt mer kanel i mangel på nellik. Og foruten de mest vanlige ingrediensene inneholdt denne oppskriften smør og yoghurt i tillegg.)


Mortens mening:

Førsteinntrykket var at de var veldig flate. Men det er nok pga formene. Det ble brukt silikonformer til de andre, mens disse ble stekt i vanlige papirformer. De smakte helt vanlig krydderkake i muffinsformer, rett og slett.

Karakter 4

 

 

HAR DU TENKT Å PRØVE EN AV DISSE OPPSKRIFTENE?

 

 

Signatur
Si din mening!
    Kommentarer: 7    Postet: 27.09.2010   Klokken: 21:09   Kategori: Mat
  • Profilbilde 27, Farsund
    Jeg er 25 år og Gift med verdens herligste og beste mann Morten! Jeg er utdannet Sosionom og jobber som miljøterapeut ved Cocoon Ressurssenter for barnevern og etnisitet. Jeg bodde i Stavanger i 3 år mens jeg studerte, men har nå flyttet tilbake til Farsund og bor i et gammelt og koselig hus i landlige omgivelser. Bloggen gjenspeiler det jeg til enhver tid er opptatt av, og de siste 2,5 årene har det gått mest i Bryllup. Men andre temaer som Foto, Interiør, Hverdagsliv og Kreative sysler kan forekomme. Enjoy! Følg meg gjerne på Instagram! KriAnd88

  • Bloglovin Facebook Twitter YouTube
hits