Kommentarer: 12    Postet: 27.02.2014   Klokken: 21:10   Kategori: Mat


Her er oppskriften p
sjokoladekakensom min mann fikk til bursdagen sin; en 4 lags hy og saftig sjokoladekake med fyll av sjokoladekrem og vaniljekrem, som likevel ikke ble for st og ikke altfor mektig. Denne gr det fint an spise et stort og hyt stykke av!


Jeg snokte litt rundt p bakebloggen passionforbaking, og valget falt til slutt p en kakebunn fra n oppskrift og sjokoladekrem fra en annen oppskrift.



Oppskrift p kakebunnen:


170 g usaltet romtemperert smr, 400 g brunt sukker, frene av 1 vaniljestang, 3 store romtempererte egg, 230 g hvetemel, 1 ts bakepulver, 1 1/4 ts natron, 70 g bakekakao, 3 3/4 dl romtemperert kremflte, 4 ss majones, eventuelt 2 ts sterk kaffe.

Sett frem de ingrediensene p kjkkenbenken som skal vre romtempererte 1 time fr du begynner bake.
Sett stekeovnen p 180 grader, og finn frem en eller to runde kakeformer som er enten 20 eller 24 cm (jeg brukte en p 24 cm og stekte en kakebunn om gangen).

Ha smret, det brune sukkeret og vaniljefrene i en kjkkenmaskin og misk det "fluffy" med en k-visp i ca 5 minutter. Bruk gjerne en slikkepott til blande det som legger seg i kanten p bollen underveis s alt blir like godt mikset. Tilsett ett og ett egg om gangen og miks alt godt sammen i ca 1 minutt mellom hvert egg. Bruk slikkepotten her ogs.

Sikt hvetemel, bakepulver, natron og kakao minst to ganger fr du har melblandingen i rren sammen med flten. Miks dette godt sammen p lav hastighet. Ta bollen av kjkkenmaskinen og bland inn majonesen og eventuelt den sterke kaffen med en slikkepott for hnd.

Smr kakeformen med litt matfett (jeg brukte formfett p sprayflaske) og fordel ca 600 g rre i hver av formene (jeg fikk 670 g i hver). Fordel deigen jevnt i kakeformene og sett dem midt i ovnen i 30 min. De m ikke steke lenger for kakene skal vre litt myk. La kakene avkjle litt i formene fr du tar dem ut, ellers kan de lettere g i stykker. Har du en god kniv (gjerne brdkniv), kan du dele bunnene i to mens de fortsatt er lunkne, da avkjles de litt fortere. Vent med ha p fyll og monter til de er helt kalde.



Oppskrift p sjokoladekremen:


400 g selskapssjokolade (god og passelig mrk sjokolade, men ikke s mrk som 70%), 350 g romtemperert smr (jeg bruker tine ekte smr), 100 g melis, 25 g bakekakao, 1/2 dl kokende vann, 1 pakke romtemperert Philadelfiaost med Freia sjokoladesmak.

Smelt sjokoladen over vannbad og la den st og avkjles i ca en time til du kjenner under bollen at den ikke lenger er varm. Sjokoladen kan med fordel smeltes nr kakene er i ovnen eller de str til avkjling s det ikke blir undvendig mye venting.

Miks smr og melis i en kjkkenmaskin med k-visp til det blir hvitt og "fluffy". Bland bakekakaoen med vannet og bland det godt sammen. Tilsett den smeltede og avkjlte sjokoladen, kakaoblandingen og den romtempererte philadelfiaosten i mikserbollen, og miks fort sammen p hy hastighet til alt er blandet og kremen er fin og fluffy. Bruk en slikkepott i bollen s du er sikker p at du fr mikset alt like godt sammen.



Montering og pynting:

Etter ha delt hver av kakebunnene i to, la jeg et lag med sjokoladekremen p den nederste bunnen som jeg hadde plassert p et kakefat. Opp bunn nummer to la jeg et lag med vaniljekrem (ca halve boksen), fr jeg hadde et nytt lag med sjokoladekrem p den tredje bunnen og p toppen og rundt hele kaken til slutt. Jeg brukte en sprytepose og lagde sm topper med sjokoladekremen rundt kanten p kaken og pyntet med kakestrssel fra Dr. Oetker i knsje farger i midten.





(det var ikke s lett f til et fint bilde fra innsiden av kaken etter at den ble skjrt i, men man kan iallefall se alle lagene)



Denne kan anbefales, Happy Baking!

Flg meg gjerne pInstagramfor se flere glimt fra min hverdag:KriAnd88

Signatur
Si din mening!
    Kommentarer: 12    Postet: 27.02.2014   Klokken: 21:10   Kategori: Mat
    Kommentarer: 0    Postet: 26.02.2014   Klokken: 10:19   Kategori: Mat


Har du lyst til lage noe stt og deilig varme deg p om kvelden? Gjerne litt spicy? Prv denne herlige oppskriften p chilikakao! Det gr ogs an droppe chilien og f en deilig kakao med vanilje og fyldig sjokoladesmak.




Oppskrift (2 porsjoner) :

5 dl lettmelk, 1/2 vaniljestang, 1 1/2 ss kakao, 1-2 ts finhakket chili (alt etter hvor sterk du nsker den), 1/2 dl flytende honning (gjerne akasiehonning), 75 g sjokolade 70%, 1-2 ss sukker.

Del den halve vaniljestangen i to, skrap ut frene og ha begge deler i en tykkbunnet kjele sammen med lettmelk, honning, kakao og chili. Visp det godt sammen og kok opp under omrring. Grovhakk sjokoladen og tilsett den nr kakaoen har ndd kokepunktet. Rr godt til alt er smeltet. Smak til med litt sukker. Bruk en sil og hell kakaoen gjennom slik at vaniljestangen og chilibitene blir tatt ut, og server den fyldige kakaoen med litt krem og finhakket sjokolade eller mini marshmallows.

Server gjerne i ste mummikrus! ;)

Signatur
Si din mening!
    Kommentarer: 0    Postet: 26.02.2014   Klokken: 10:19   Kategori: Mat
    Kommentarer: 4    Postet: 19.02.2014   Klokken: 21:21   Kategori: Mat


Her kommer ogs oppskriften p sjokoladecupcakesene som jeg lagde til familieselskapet helgen som var. Disse er saftige og har en tydelig mrk sjokoladesmak, og med vaniljekremen i midten blir det en fin balanse s det ikke blir for mye sjokolade p en gang med en sjokoladekrem som topping. Herlig!

Oppskrift p selve cupcakes:

190 g mel, 155 g bakekakao, 1,5 ts naton, 0,5 ts bakepulver (jeg droppet natronen fordi jeg var tom, og brukte dobbel mengde bakepulver istedet, alts 3,5 ts bakepulver tilsammen), 70 g 70% sjokolade, 2,5 dl varm kaffe, 2,5 dl kremflte, 2 ts vanilje extract (eventuelt vaniljesukker), 2 store romtempererte egg, 1,2 dl nytral olje, 500 g sukker, eventuelt chilikrydder etter eget nske og smak.

Sett ovnen p 180 grader. Hell varm kaffe over sjokoladen, ha i vaniljeextracten og rr godt til all sjokoladen har smeltet. La dette avkjles i minst 15 minutter fr du bruker det i deigen.

Sikt mel, bakepulver, natron og kakao i en egen bolle. Miks eggene i mikserbollen med en visp i 2 minutter. Sett s hastigheten ned p det laveste p kjkkenmaskinen og ha i oljen. Miks s p laveste hastighet i 30 sekunder. Her er det viktig at du ikke pisker for lenge. Tilsett den avkjlte kaffe og sjokoladeblandingen, sukker og kremflte. Miks dette videre p medium styrke i maks 2 minutter. Hell s i melblandingen litt etter litt og bland deigen godt sammen med en slikkepott.

Ha deigen gjennom en sil s du unngr klumper i cupcakesene, fyll formene 2/3 fulle og stek dem ca. 20 minutter p 180 grader. Avkjles p rist.


Nr cupcakesene er avkjlte kan du ha i vaniljekremfyll. Jeg brukte den andre enden av en teskje og tok ut litt av den ferdige kakedeigen. Jeg brukte vanlig vaniljekrem fra Piano, klippet av et hjrne p boksen og trykket ut litt vaniljekrem i cupcakesene. Pass p ikke lage for store hull og bruke for mye vaniljekrem, da blir cupcakesene veldig myke og vanskelige spise.

Jeg bruker en sjokoladefrosting med mye sjokolade i til toppingen av disse cupcakesene. Vil du bruke denne oppskriften br du begynne med smelte sjokoladen til frostingen til og med fr du begynner p selve cupcakedeigen, for sjokoladen skal avkjles helt fr den brukes i frostingen.


Mrk sjokoladefrosting:

25 g bakekakao, 0,5 dl kokende vann, 340 g romtemperert smr (ikke margarin), 60 g melis, 450 g 70% sjokolade, smeltet og kald. Sjokoladen kan byttes ut med en lysere variant om du ikke nsker en like tydelig sjokoladesmak i frostingen, eller du kan blande sammen ulike typer. Her er det bare smake seg frem :)

Smelt sjokoladen i vannbad og sett til avkjing fr den skal brukes videre i frostingen. Bland bakekakaoen sammen med det varme vannet og rr til alt er godt blandet. Miks romtemperert smr sammen med melis til det er helt fluffy. Bland heller for mye enn for lite! Reduser hastigheten og tilsett den smeltede og kalde sjokoladen. Bland dette godt, og ha i kakaoblandingen. Miks til du har ftt en fin konsistens p frostingen.

Frostingen kan oppbevares i kjleskap i 5 dager, og nr du skal bruke den igjen m du ha den i romtemperatur en god stund fr du m mikse den opp igjen.

HAPPY BAKING!

Signatur
Si din mening!
    Kommentarer: 4    Postet: 19.02.2014   Klokken: 21:21   Kategori: Mat
    Kommentarer: 2    Postet: 18.02.2014   Klokken: 16:50   Kategori: Mat


I helgen bakte jeg sitroncupcakes og sjokoladecupcakes til et familieselskap, og de ble godt mottatt! Jeg har bakt de en gang fr s jeg visste at de ble vellykket og smaker godt.

Sitroncupcakesene ble mine favoritter, ste, lette og friske p samme tid, og du klarer dermed fint spise flere enn bare n. Disse oppskriftene har jeg hentet fra passionforbaking, og vil gjerne dele de videre, s her kommer oppskriften p Sitron Cupcakesene.

Oppskrift p selve cupcakes (ca. 24 stk):

180 g romtemperert smr, 5 eggehviter, 375 g sukker, frene av 1 vaniljestang, 3 ts bakepulver, 1/2 ts salt, 350 g mel, sitronjuice fra 1/2 sitron (0,3 dl), 2,7 dl melk.

Sett ovnen p 180 grader. Bland mel, bakepulver og salt i en egen bolle. Miks det romtempererte smret "fluffy" med en K-visp i kjkkenmaskinen. Tilsett sukkeret og miks dette godt videre til det blir hvitt. Bruk en slikkepott og miks blandingen godt sammen et par ganger underveis i vispingen s alt blir like godt blandet.

Tilsett en og en eggehvite om gangen i mikserbollen sammen med smrblandingen mens du visper godt mellom hver gang. Husk bruke en slikkepott ogs her s alt blir godt blandet. Tilsett sitronsaften og frene fra vaniljestangen og bland det sammen. Har du ikke vaniljestang s kan du erstatte frene med vaniljesukker eller vaniljepulver.

Tilsett melblandingen og melken i 2-3 omganger i mikserbollen mens du mikser godt mellom hver gang. Bruk en slikkepott til slutt s du fr blandet alt sammen.

Bruk et muffinsbrett og muffinsformer i str M (mine er fra Wilton, kjpt p Trunken) og fyll formene ca 2/3 fulle eller en ss mer, her m du prve deg litt fram i forhold til om du vil ha cupcakesene helt flate p toppen eller en liten topp p dem. Jeg valgte ha en ss ekstra rre i hver form. Stek dem midt i ovnen p 180 grader i 18-20 min, flg med p slutten av steketiden, de skal vre lyse og veldig lett gyldne p toppen. Avkjles p rist.


Vil du ha litt fyll inni selve cupcaksene bruker du en liten teskje eller den andre enden av en skje, og tar ut litt deig av de ferdig stekte cupcakesene.


Jeg lagde en sitronkrem (lemoncurd) som jeg brukte som fyll inni sitroncupcakesene, st og syrlig p samme tid og en fin liten overrsakelse midt inni dem. Men pass p at det ikke blir for mye, bruk ca en teskje sitronkrem, ikke srlig mye mer.



Oppskrift p Lemoncurd:

Saften av 1-2 sitroner (1 dl), ca 2 ts revet sitronskall, 75 g sukker, 4 eggeplommer, 60 g usaltet smeltet smr.

Vask sitronen som du skal raspe skallet av godt i varmt vann for f vekk den litt bitre smaken i skallet. Bruk gjerne en sitruspresse til f all saften ut av sitronene. Ha alle ingrediensene utenom sitronskallet i en glassbolle eller annen bolle som tler varme, og sett bollen over en mindre gryte med litt vann. Bollen m ikke komme i kontakt med vannet, heller ikke nr vannet begynner koke. Visp ingrediensene i bollen godt sammen med en visp, og bytt ut vispen med en slikkepott nr du setter gryta p en plate p ovnen p middels varme. Fra n av m du rre konstant med slikkepotten i bollen til sitronkremen er ferdig. Dette kan ta litt tid. Pass p at det ikke kommer vann opp i bollen, og massen i bollen m heller ikke n kokepunktet. ker du varmen eller glemmer du rre kan du ende opp med en slags st eggerre, og det vil vi ikke ha. ;Massen skal hele tiden ha samme fargen, klar og gul og litt gjennomsiktig, absolutt ingen klumper. Derfor er det viktig med middels varme.

Fra vannet begynner smkoke tar det omtrent 10 minutter fr massen begynner tykne. Nr massen er s tykk at den henger igjen p en tresleiv som du lett har borti massen, er den ferdig. Den skal vre middels tykk og begynne f litt puddingkonsistens. Ta bollen av gryta (pass p, det er masse varm damp under), og hell den ferdige sitronkremen i en liten krukke eller bolle til avkjling p kjkkenbenken. Nr den er avkjlt kan den settes i kjleskapet og oppbevares i 2-3 uker.

Denne porsjonen holder til ca. halvannen porsjon med cupcakes. Kremen br vre avkjlt fr den brukes.


Som topping bruker jeg en hvit deilig sjokoladefrosting. Denne farget jeg med en gul frostingfarge fr jeg sprytet den p cupcakesene. Jeg liker ikke at frostingen er like hy som selve cupcakesene s jeg hadde ikke s mye frosting p hver av dem, og pyntet heller litt ekstra med sukkerperler.




Oppskrift p hvit sjokoladefrosting:

4 dl melis, 230 g romtemperert og mykt smr (ikke margarin), 200 g hvit sjokolade, 2 ss vanilje extract (ekte, og ikke vaniljeessens)

Hell melisen i en mikserbolle sammen med smret. Har du glemt ha det p kjkkenbenken s det ble mykt kan du dele smret opp i noen biter og ha det i ca 20 sekunder i mikroen, men pass p at det ikke smelter. Miks melis og smr sammen, frst p lav hastighet til at er blandet og s p hyere hastighet til det er "fluffy", gjerne opp mot 5 minutter.

Smelt den hvite sjokoladen over vannbad mens smret og melisen mikses. P samme mten som at bollen ikke mtte komme i kontakt med vannet nr du lager sitronkrem, m heller ikke vannet komme i kontakt med bollen her heller. Ha bare litt vann i gryten og ha en strre glassbolle over gryten slik at kun anndampen kommer i kontakt med glassbollen. Ha middels varme for hy varme fr hvit sjokolade til klumpe og lettere brenne seg. Hvit sjokolade smelter p lavere temperatur enn mrk sjokolade, men den smalter ogs litt seinere, s ha litt tlmodighet mens den smelter. Rr med jevne mellomrom.

Tilsett den smeltede sjokoladen og vanilje extracten i mikserbollen i smrblandingen og misk dette videre i noen minutter p full styrke. Jo lenger du mikser jo hvitere blir den. Om du vil tilsette frostingfarge gjr du det nr du er frnyd med konsistensen p frostingen. Ta bittelitt om gangen og misk godt, for lite farge gir stor effekt.

Frostingen kan oppbevares i 2-3 dager i romtemperatur pga. sjokoladen i kremen.


Disse cupcakesene er aller best samme dagen som du baker dem.

HAPPY BAKING!

Signatur
Si din mening!
    Kommentarer: 2    Postet: 18.02.2014   Klokken: 16:50   Kategori: Mat
    Kommentarer: 4    Postet: 10.02.2014   Klokken: 17:17   Kategori: Mat


Beklager at det ikke har blitt noe srlig blogging de siste mnedene, det har skjedd mye p hjemmefronten som har tatt bort tid og krefter fra bloggingen. Men jeg har veldig lyst til komme litt tilbake, og kanskje begynne s smtt med noen sm innlegg av og til.

Jeg har brukt litt tid i det siste p bake og finne frem til gode oppskrifter som jeg kan spare p i en oppskriftsbok som jeg har holdt p med i noen r. Det var en stund siden jeg hadde skrevet i den, og det er alltid greit med nye oppskrifter som etterhvert kanskje kan bli til tradisjoner!

Her kommer en knallbra oppskrift p kanelsnurrer som jeg har ftt av ei god venninne,
og s har jeg selv lagt til et par sm endringer:



Deig: 2,5 dl melk, 1,5 dl vann, 125 g romtemperert smr i terninger, 50 g fersk gjr, 100 g sukker, 0,8-1 kg mel, 1 egg, eventuelt 2 ss vaniljeextrakt (eller vaniljesukker, ikke vaniljeessens!) og 2 ts kardemomme.

Fyll: 100 g smr, ca 10 ss sukker, 1-2 s kanel, 1 boks vaniljekrem, melisglasur.

Fremgangsmte:

Bland melk og vann og bruk lunket vann eller varm blandingen litt i mikroen s det blir lunkent. Rr ut gjren i melkeblandingen og hell det i en mikserbolle sammen med egget, sukker og vaniljeextrakt og kardemomme. Bruk en eltekrok i kjkkenmaskinen. Tilsett s litt og litt av melet mens kjkkenmaskinen elter til deigen begynner bli mindre klissete og slipper eltekroken lettere. Ha i s mye mel som ndvendig. Ha s i det romtempererte smret i sm terninger og elt videre i 5-10 min til deigen igjen slutter vre klissete og lett slipper kantene i bollen og eltekroken. k hastigheten etter hvert. Resultatet du fr av elte in smret til slutt er en smidig og elastisk deig som det er lett jobbe med.

Dekk mikserbollen med plastfolie eller et kjkkenhndkle og sett det lunt til heving i ca 30 min, eller til deigen har ndd dobbel strrelse.

Ha deigen ut p et underlag med litt mel og elt deigen litt fr du kjevler ut en stor firkant. Pass p at deigen ikke blir for tynn, da det igjen kan gjre at kanelsnurrene fortere blir trre, la heller deigen ha litt tykkelse. Ha smret i mikroen noen sekunder slik at det blir mykt (og noe blir smeltet gjr heller ikke det noe), og bland inn kanel og sukker. Da blir blandingen lett smre ut p deigen med en slikkepott. Rull deigen sammel fra en av langsidene og pass p at du fester enden av deigen til resten a deigen s ikke kanelsnurrene lser seg opp under steking. Bruk gjerne litt vann som lim. La deigen ligge med skjten ned og del opp deigen med en skarp kniv i deler p 3-4 cm. Her er det ogs viktig passe p at bollene ikke blir for tynne.

Legg snurrene p et brett med bakepapir med god avstand mellom dem. Trykk ned midten i snurrene med fingrene og klipp at et hjrne av vaniljekrembokser og klem ut en litt stor spiseskje i midten av hver snurr. Stek snurrene midt i ovnen p 225 grader i ca 10-15 min, prv deg litt fram, de skal bli lett gyldne. Rr ut melis i vann og smr p de varme snurrene rett fr servering.

Snurrene holder seg ferske i opp til 3 dager i en lukket pose p kjkkenbenken og kan fint varmes opp litt i ovn eller mikro. De kan ogs fryses, og er perfekte ta opp om du fr uventet besk eller ikke har tid til lage noe godt.

Signatur
Si din mening!
    Kommentarer: 4    Postet: 10.02.2014   Klokken: 17:17   Kategori: Mat
    Kommentarer: 22    Postet: 05.06.2013   Klokken: 11:36   Kategori: Mat


For et par uker siden fikk jeg en plutselig craving for ostekake, og selv om jeg igrunnen aldri har vrt noen veldig stor kakespiser fikk jeg en oppskrift av min sster og satte i gang. Resultatet ble en herlig, lett og frisk ostekake som jeg fint kan spise mye av uten at den er kvalmende eller for mektig. P to uker har jeg faktisk laget 3 ostekaker! Den ble ogs en hit blant venner og familie og flere har spurt om oppskriften. Dermed legger jeg ut oppskriften her, med noen av mine egne tilleggskommentarer.

Happy baking!




Ingredienser:

Kakebunn:
250 gram Digistivekjeks
120 g smeltet smr

Kakefyll:
1 pakke sitrongel
2 pakker (400 gram) Philadelfia naturell ost
1 boks (3 dl) lettrmme
115 gram melis
1 ts vaniljesukker
1 boks (3 dl) kremflte

Kaketopp:
1 pakke sitrongel

Springform 24 eller 26 diameter


Fremgangsmte:


Start med ta Philadelfiaosten, kremflten og rmmen ut av kjleskapet slik at de er romtempererte nr du skal lage kakefyllet.

Start med lage geleen som skal i kakefyllet, men kok kun opp 2,5 dl vann istedet for 5 dl vann som det str p pakken. Rr ut gelpulveret nr vannet koker, sett det til avkjling p benken og kanskje noen f minutter i kjleskapet nr den har begynt kjlne. Eventuelt kan du koke opp 1,5 dl vann som du rrer geleen ut med, for s tilsette 1 dl kaldt vann for at geleen raskere skal bli avkjlt. Men pass p at geleen ikke stivner helt, men kun begynner tykne litt.

Knus kjeksen i sm biter for hnd med en sleiv eller finmal den med en foodprosessor eller med en stavmikser i en lukket beholder, alt etter om du vil ha bunnen finmalt og kompakt, eller litt mer smuldrete og ls i konsistensen. Bland kjekssmulene godt med det smeltede smret og fordel massen jevnt i bunnen av en kakeform som du setter rett p et kakefat. Trykk massen litt sammen, men ikke for hardt, da blir det vanskelig skjre gjennom kaken nr den er ferdig. Sett kakeformen i kjleskapet mens du lager kakefyllet ferdig.




Pisk krem av kremflten for seg selv, og bland sammen Philadelfiaosten, rmmen, melis og vaniljesukker til en flyelsmyk krem for seg selv, gjerne med en ballongvisp med en kjkkenmaskin. Vend forsiktig kremflten inn i ostekremen med en slikkepott, og bland til slutt i geleen som har begynt tykne. Det er viktig at oste- og kremblandingen er romtemperert nr du blander inn geleen, ellers vil geleen stivne fort fr den blir fordelt i hele fyllet, og fyllet kan bli for bldt. Hell det ferdige fyllet over kjeksbunnen i kakeformen, og jevn overflaten med en bred kniv. Gellokket vil bli gjennomsiktig slik at du lett kan se ujenvheter i fyllet i kaka bde p kantene nr den er ute av formen eller p toppen om fyllet ikke er fordelt fint utover i formen. Sett kakeformen inn i kjleskapet igjen mens du lager kaketoppen.


Kok opp 2,5 vann og rr ut den siste pakken med gele, eller 1,5 dl vann og 1 dl kaldt vann nr pulveret er rrt ut. Sett den til avkjling p benken, og noen f minutter i kjleskapet til den s vidt begynner tykne, men samtidig er flytende. Hell geleen forsiktig og sakte over kaken ved kanten p springformen for unng f luftbobler i gelelokket. Sett kaken forsiktig inn i kjleskapet igjen, og la den st minst en time fr den kan serveres.


Lsne geletoppen med en kniv langs kanten p springformen fr du pner den, og da str kaken ferdig p kakefatet.


Happy Baking!

Signatur
Si din mening!
    Kommentarer: 22    Postet: 05.06.2013   Klokken: 11:36   Kategori: Mat
    Kommentarer: 2    Postet: 10.03.2011   Klokken: 14:57   Kategori: Mat


Deilig hvit sjokoladekrem som er mildere enn de fleste, og som ikke etterlater masse smr og melis i ganen etter en halv muffins! NAM sier jeg bare! Igjen er det Villa Perlesukker som skal f ren for den deilige oppskriften!

http://1.bp.blogspot.com/_jw-q29qsMFU/TLVUc0udBRI/AAAAAAAAAEo/YvXqu3FSpqc/s1600/CIMG0405.jpg

White chocolate frosting:

200 g hvit sjokolade
200 g kremost naturell
2 00 g smr
2 ss vaniljesukker
5 dl melis


1. Smelt sjokoladen i vannbad. Hvit sjokolade tar ofte litt lengre tid smelte enn vanlig sjokolade s ikke ha det travelt. Rr godt i sjokoladen innimellom og ikke la den bli for varm, da klumper den seg. Og for all del ikke f vann oppi sjokoladeblandingen.

2. Pisk romtemperert smr, kremost og vaniljesukker og tilsett sjokoladen.

3. Til slutt sikter du melisen oppi og mikser i 1-2 minutter.Husk sikte for ikke f klumper. Been there, done that.

4. Sett kremen i kjleskapet i noen timer for perfekt konsistens. Spryte ut med stor sprytetip eller bare bruk en kniv og f en fin tilfeldig look.

Q: HAR DU PRVD DENNE SJOKOLADEKREMEN?

Q: KOMMER DU TIL PRVE DEN?

Signatur
Si din mening!
    Kommentarer: 2    Postet: 10.03.2011   Klokken: 14:57   Kategori: Mat
    Kommentarer: 7    Postet: 08.03.2011   Klokken: 23:17   Kategori: Mat


Oppskriften p den deiligste sjokoladekremen her har jeg funnet hos Villa Perlesukker. Den kan brukes til sjokoladekaker eller muffins, alt du mtte nske, jeg synes iallefall at det er den perfekte sjokoladekremen, den aller beste smrkremen der man kun smaker sjokoladen! Og enkel lage er den ogs!

Husk lage kremen dagen fr du trenger den eller kjle ned det smeltede smret og sjokoladen godt. Har du den i kjleskapet for spare tid, m du huske rre jevnlig, ellers stivner blandingen helt, og du m varme den opp p nytt. Husk ha bde kremen og kaken eller muffinsene kalde fr du bruker den, det er s kjedelig om du smrer denne smrkremen p ei kake for s se p at kremen renner av igjen. Hastverk er lastverk.


Eggedosis smrkrem:

200 g sjokolade
100 g smr

Dette smeltes i panne og avkjles helt.

2 egg
100 g melis

Dette piskes til eggedosis.

Bland ssjokoladen og smret i eggedosisen og rr godt.
For f litt stivere konsistens, la kremen st bittelitt i kjleskapet. Har den sttt der en stund, ta den ut en halvtime fr du skal bruke den s den fr litt mykere konsistens igjen.

http://3.bp.blogspot.com/_jw-q29qsMFU/TL6qoVDwwMI/AAAAAAAAAWE/x1C6euEDk_E/s1600/CIMG1333.JPG



Jeg har desverre ingen bilder av muffinsene jeg lagde til Mortens bursdag med denne kremen, men de ble alle spist opp!

Q: HAR DU PRVD DENNE SJOKOLADEKREMEN?

Q: KOMMER DU TIL PRVE LAGE DENNE?


Signatur
Si din mening!
    Kommentarer: 7    Postet: 08.03.2011   Klokken: 23:17   Kategori: Mat
    Kommentarer: 0    Postet: 11.12.2010   Klokken: 00:57   Kategori: Mat


I kveld etter at jeg kom meg hjem fra jobb begynte jeg lage en pepperkakedeig. Men siden sukkerrra m avkjles fr jeg kan blande i melet, s m jeg da vente en god stund, for det ble ei stor gryte..

Og nr man venter p noe godt, da blir man oftest litt sulten. Hadde rkt laks og rapidsalat i kjleskapet, og fikk lyst p eggerre, men det har jeg aldri laget fr. S da skte jeg opp eggerre p google, og snublet over en video p youtube der Gordon Ramsey lager en perfekt eggerre! Ikke helt p den mten mamma lagde den med ei stekepanne, selv om den ogs var god. Jeg prvde, (uten creme freshen og gresslken), og vips! N er jeg god og mett og fler meg som en ekspert p eggerre!

Her er den perfekte kveldsmaten/nattmaten min fr den ble spist opp megakjapt!:





NAM!

Q: HVA SYNES DU??

Q: KOMMER DU TIL PRVE OPPSKRIFTEN HANS?

Q: ER DU FLINK TIL LAGE EGGERRE?

Signatur
Si din mening!
    Kommentarer: 0    Postet: 11.12.2010   Klokken: 00:57   Kategori: Mat
    Kommentarer: 8    Postet: 09.12.2010   Klokken: 12:16   Kategori: Mat


I helga var vi i selskap til morfaren min som har blitt 85 r, og hele mammas side av familien var da samlet. Dagens hydeunkt var tante Unni sin prinsessekake, som bestr av mange kanel-i-svingene med sukker, kanel og vaniljekrem tett inntil hverandre i en form, og stekes til en kake, med melis p toppen!! NAM!

Var og snoket litt p weheartit og ble inspirert til prve ut en ny form p prinsessekaka, bytte den runde formen til en hjerteformet en! DobbeltNam!

Tumblr_laao0fxfk81qblvqeo1_500_large

Q: HAR DU EI FAVORITTKAKE?

Signatur
Si din mening!
    Kommentarer: 8    Postet: 09.12.2010   Klokken: 12:16   Kategori: Mat
    Kommentarer: 7    Postet: 27.09.2010   Klokken: 21:09   Kategori: Mat

I kveld har vi vrt superflinke og ryddet og vasket hele leiligheten etter forrige ukes og helgas styr og rot, og jeg prvde til og med ut 3 forskjellige muffinsoppskrifter! Planen var 4, men s hadde vi ikke noen sitroner eller sitronsaft, s jeg droppet dem for i dag.

Oppskriftene hentet jeg p www.detsoteliv.no, og her er de oppskriftene jeg prvde. Linkene til oppskriftene kommer du til i overskriftene og via bildene, og nedenfor kommer min kakemons av en kjrestes meninger om de forskjellige muffinsene:



Chocolate Chip Cookies

(Her brukte jeg hakket sjokolade med 70% kakao istedet for melkesjokoladepalletter. Og foruten de mest vanlige ingrediensene inneholdt denne oppskriften melk og olje i tillegg.)



Mortens mening:

Det var disse muffinsene som s mest innbydende ut! De var litt tamme i selve deigen, og siden det ble brukt mrk sjokolade istedet for lysere sjokolade, s ble muffinsene "litt for mye" nr det innimellom kom store klatter av sterk sjokolade. Men greie var de :)

Karakter 3

Bananmuffins

(Her brukte jeg 2 godt modne bananer og smr i tillegg til de mest vanlige ingrediensene.)


Mortens mening:

Disse muffinsene s litt kjedelige og gule ut, rett og slett veldig "plain". Men inni var muffinsene litt smseige og myke, og banansmak er noe man ikke er vant til, det gjorde dem enda bedre.

Karakter 5

Kryddermuffins

(Her brukte heller litt mer kanel i mangel p nellik. Og foruten de mest vanlige ingrediensene inneholdt denne oppskriften smr og yoghurt i tillegg.)


Mortens mening:

Frsteinntrykket var at de var veldig flate. Men det er nok pga formene. Det ble brukt silikonformer til de andre, mens disse ble stekt i vanlige papirformer. De smakte helt vanlig krydderkake i muffinsformer, rett og slett.

Karakter 4

HAR DU TENKT PRVE EN AV DISSE OPPSKRIFTENE?

Signatur
Si din mening!
    Kommentarer: 7    Postet: 27.09.2010   Klokken: 21:09   Kategori: Mat
  • Profilbilde 27, Farsund
    Jeg er 25 r og Gift med verdens herligste og beste mann Morten! Jeg er utdannet Sosionom og jobber som miljterapeut ved Cocoon Ressurssenter for barnevern og etnisitet. Jeg bodde i Stavanger i 3 r mens jeg studerte, men har n flyttet tilbake til Farsund og bor i et gammelt og koselig hus i landlige omgivelser. Bloggen gjenspeiler det jeg til enhver tid er opptatt av, og de siste 2,5 rene har det gtt mest i Bryllup. Men andre temaer som Foto, Interir, Hverdagsliv og Kreative sysler kan forekomme. Enjoy! Flg meg gjerne p Instagram! KriAnd88

  • Bloglovin Facebook Twitter YouTube
hits