Kommentarer: 36    Postet: 09.12.2012   Klokken: 19:43   Kategori: Bryllupet <3


Jeg lagde et festhefte til gjestene som lå ved kuvertene ved middagsbordene i bryllupet vårt, og jeg har tidligere vist fremsiden og fremgangsmåten i et innlegg HER.

Innholdet i festheftene holdt jeg hemmelig slik at gjestene ikke skulle vite alt før de kom i bryllupet vårt. Men nå kan jeg fint vise fram hele festheftet, og det er enda gøyere å vise fram ting jeg har laget når lesere spør om det! :)

Det som kanskje er mest vanlig er å ha bryllupsmenyen og sanger i slike hefter, men vi valgte å gjøre det litt annerledes og ha en litt mer personlig vri.Dette er forsiden på festheftet vårt, enkelt pyntet med lilla ark, bilde av oss to, et stykke blonder og et stempeltrykk av monogrammet vårt. 
Bildet vi brukte på festheftene er det samme som vi brukte på kirkeprogrammene våre som du kan lese mer om HER.


 

 

Selve innholdet i festheftene ble printet ut på vanlige A4-ark. De ble kuttet litt mindre (ca 1 cm mindre på den lengste siden) enn selve omslaget og så stiftet sammen med en ekstra lang stiftemaskin kjøpt på Panduro.
Skrifttypen jeg brukte er Tangerine i Open Office.

På den første siden skrev vi navnet på hver enkelt gjest, og for ikke å lage uendelig mange hefter lagde fikk de som var et par kun et hefte å dele på.

 
På den andre siden skrev vi opp programmet for dagen. Når vielsen var, når aperitiffen og bryllupsmiddagen ble servert, når flere gjester skulle ankomme, når det skulle være felles fotografering av gjestene og til slutt når kakene skulle serveres og underholdningen og festen skulle starte. Vi synes det var greit at gjestene fikk en viss oversikt over hva som skulle skje utover kvelden.

På den tredje siden skrev vi opp bryllupsmenyen med forrett, hovedrett og dessert.

 
På den fjerde og femte siden satte jeg inn en tekst om mannen som hans mor skrev om ham. Jeg fant også noen flotte bilder av ham som barn som jeg satte inn som prikken over i-en.

 
På den sjette og sjuende siden satte jeg inn en tekst som min mor skrev om meg, og bilder av meg som liten.

 
På den åttende, niende og tiende siden skrev jeg en tekst om hvordan vi møtte hverandre og rett og slett hele historien vår frem til frieriet og bryllupet vårt. Her satte jeg også inn noen bilder av oss fra den tiden vi har vært sammen.

 
På den ellevte siden skrev jeg opp en liste over viktige datoer i forholdet vårt med overskriften "Vår Kjærligetshistorie". Dette var en idé jeg så på et bilde på nettet der et brudepar hadde skrevet opp en slik liste på en tavle som var utstilt som stemningspynt i sitt bryllup.

 
På den tolvte siden i festheftet lagde jeg et bordkart med bilde over bordene under bryllupsmiddagen, slik at gjestene kunne se hvem som satt hvor, og jeg trykket også opp en stor versjon som hang ved inngangen til salen så gjestene lettere kunne finne plassene sine.

 
På den trettende, fjortende og femtende siden skrev jeg opp en liste over navnene på alle gjestene, og en kort beskrivelse av hvilken tilknytning de hadde til oss.

 
På den siste og sekstende siden satte jeg inn et bilde av oss som bryllupsfotografen vår Lisbeth Finsådal tok i fjor høst, sammen med en takk og hilsen til gjestene for at de kom i bryllupet vårt.

 
På baksiden av festheftet stemplet jeg et nydelig dikt som vi også hadde med i bryllupsinvitasjonene våre, og som jeg også nevnte i talen min til mannen.

Q: Hva synes du om denne vrien på festhefter?

Signatur
Si din mening!
    Kommentarer: 36    Postet: 09.12.2012   Klokken: 19:43   Kategori: Bryllupet <3
    Kommentarer: 14    Postet: 03.12.2012   Klokken: 12:16   Kategori: Bryllupet <3

 

Festlokalet vårt pyntet vi ferdig kvelden før bryllupet, og vi ble kjempefornøyde. All vår personlige pynt ble brukt, og jeg gledet meg ikke mindre da vi hadde pyntet alt ferdig til fest, og vi fikk et lite glimt at den store dagen. Pynten ble plassert i lokalet og på bordene litt tilfeldig, og etter vielsen ble også alle blomstene flyttet fra kirka til lokalet for å pynte opp enda mer. For min del var det perfekt!

 
Vi hadde laget et oversiktelig bordkart og hengt det opp på døra inn til festlokalet slik at gjestene enklere kunne finne plassene sine når de kom inn. Denne laget jeg selv, men fikk god hjelp fra nettsiden brollopstorget.se. Når bordene med navn var laget, plasserte jeg dem som bilder på et dokument slik de var plassert i festsalen, og tok med filen til Allkopi som forstørret det for oss.

 Et av kriteriene mine for det perfekte festlokalet var at det gikk an å bruke rundt bord istedet for avlange som er mest vanlig i Norge. Ideen fikk jeg allerede når jeg var 17 og var forlover til mine tante i et katolsk bryllup på Filippinene. Der kjente jeg ingen, og ble plassert ved et av de runde bordene sammen med masse ukjente ansikter. Men praten gikk lett, og jeg følte meg virkelig sett! Jeg satt ikke på enden av et avlangt bord, kontakten begrenset seg ikke kun til de som satt direkte ovenfor meg. Kontakten var like god med alle rundt bordet, jeg kunne se alle like godt, og alle kunne se meg. For første gang opplevde jeg å bli sett i en slik "stiv" situasjon. Dermed var det bestemt! I mitt bryllup skulle det ikke være noen stive bordoppsett, men god stemning. Og til det trengte jeg runde bord! :)Overalt var det pyntet med glass i forskjellige størrelser med lys, og vi hadde til og med vært på nyttårssalg i januar og kjøpt inn en haug med julelys. Disse tvinnet vi rundt hver stolpe som var i begge etasjene i lokalet, og det gjorde stemningen enda mer romantisk. Hver stolpe hadde faktisk stikkontakter ved gulvet, så vi trengte ikke skjøteledninger. Julelys og levende lys kan lett brukes til andre anledninger enn jul for å skape stemning, selv midt på sommeren!

 

 
Dette bordet satt vi ved sammen med våre forlovere og deres følge. Lysene bak plassene våre var forskjellig fra de andre julelysene, og var pappa sitt stunt. Han hang opp røde hjertelys og var godt fornøyd :) De fantastiske vimplene ble laget av mine søstre, og de kan jeg komme tilbake til senere i et annet innlegg.

 

 
Bordene pyntet vi med servietter i sølv og lilla, med hjemmelaget bordkort og festhefte, og utstemplede papirhjerter sammen med bordnumre, lys og glass med blomster. Alt dette kan jeg komme tilbake til i mer detaljerte innlegg om det er interesse for det :)
 

 

Q: Hva synes du om de festpyntede bordene våre,
og om pyntingen av lokalet generelt?

 

Signatur
Si din mening!
    Kommentarer: 14    Postet: 03.12.2012   Klokken: 12:16   Kategori: Bryllupet <3
  • Profilbilde 26, Farsund
    Jeg er 25 år og Gift med verdens herligste og beste mann Morten! Jeg er utdannet Sosionom og jobber som miljøterapeut ved Cocoon Ressurssenter for barnevern og etnisitet. Jeg bodde i Stavanger i 3 år mens jeg studerte, men har nå flyttet tilbake til Farsund og bor i et gammelt og koselig hus i landlige omgivelser. Bloggen gjenspeiler det jeg til enhver tid er opptatt av, og de siste 2,5 årene har det gått mest i Bryllup. Men andre temaer som Foto, Interiør, Hverdagsliv og Kreative sysler kan forekomme. Enjoy! Følg meg gjerne på Instagram! KriAnd88

  • Bloglovin Facebook Twitter YouTube
hits