Kommentarer: 1    Postet: 23.12.2011   Klokken: 20:47   Kategori: Jul


Nå sitter jeg og pakker siste resten som skal være med oss hjem for å feire jul med venner og familie! Jeg har julecden klar sammen med gode varme sokker til bilen. Nå spørs det bare om vi får plass til alle pakkene (det er en pakke som tar omtrent hele bilen i lengden..).

Det blir en liten bloggpause mens julehøytiden blir tilbragt med familie og venner, så vi sees på nyåret!

GOD JUL!!


Merry-christmas_large//weheartit//

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 1    Postet: 23.12.2011   Klokken: 20:47   Kategori: Jul


Forrige uke fikk jeg en spennende pakke i posten! Tidligere i vinter laget jeg et monogram jeg synes var brukbart til å pynte opp trykksaker som invitasjoner, bordkort og diverse annet i bryllupet. Men jeg støtte selvfølgelig på forskjellige problemer når det gjaldt å få printet monogrammet på trykksakene. Arkene ville blitt for store for printeren, og de er også mest sannsynlig litt for tykke for printeren vår. Dermed gjorde jeg et forsøk på å få tak i monogrammet vårt som stempler istedet, og kontaktet Chris Yong via denne nettsiden: www.MyCustomStamps.com

Jeg sendte bilder og forklaringer, fikk raske svar med alt jeg lurte på, betalte omtrent 125 kr inkl. frakt via PayPal, og hadde pakken hjemme ca 2 uker etterpå!
I pakken lå det to stempler, et av hver av delene som tilsammen skal bli det ferdige monogrammet. De var ferdig montert, og har et enkelt håndtak i plast så det er lettere å få et jevnt avtrykk.Selve stempelputene er enkle, i hard plast/silikon, og gir et jevnt avtrykk. Med en stødig hånd er det veldig lett å få det fint! Det ene stempelet er en stor "&", og  det andre stempelet har navnene våre samt bryllupsdatoen nederst. Meningen er å bruke stemplene oppå hverandre.
Et lite minus er at selve stemplene er limt på litt skjeivt i forhold til slik tegningene mine var. Så jeg må prøve meg litt fram ved å snu litt på stemplene for å få dem ca vannrett.
Men selve stemplene er helt like mine tegninger, heldigvis!

Kvaliteten på stemplene synes jeg er bra i forhold til prisen og til at de er lagd med billige og lette materialer. Dette er tross alt stempler som kun skal/kan brukes til bryllupet, så da er det greit å slippe å legge ned så mye penger i det så lenge kvaliteten holder til formålet!
Dagen før jeg fikk stemplene i posten hadde jeg fått tak i to stempelputer som jeg skal bruke til det todelte monogrammet. Jeg tror det kan bli veldig bra!
Jeg har prøvd og øve meg på noen ark for å finne den perfekte vinklingen på begge stemlpene sammen, og det kommer seg absolutt! En annen ting som jeg oppdaget litt senere, er at størrelsene på stemplene ikke er helt slik de skulle. Stempelet med "&" skulle vært enda litt større i forhold til det andre stempelet, men jeg vet ikke om jeg gidder å bestille nye. De kostet ikke all verdens, og jeg tror "feilen" dels kan skyldes litt for lite nøyaktig forklaring fra min side, men om man ikke vet hvordan monogrammet så ut opprinnelig tror jeg ikke folk kommer til å stusse over størrelsen i det hele tatt.
Her har jeg brukt begge stemplene oppå hverandre, omtrent slik det kommer til å se ut på trykksakene. (Jeg har brukt arket flittig, så blekket synes gjennom fra baksiden også..)

Jeg ville gjerne lagt ut bilde av monogrammet slik det opprinnelig var, men det er lagret som PDF-fil, og jeg aner ikke hvordan jeg kan legge bildet ut her på bloggen. Så har du noen tips til det, så si gjerne ifra!

 

 

Q: HVA SYNES DU??

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 11    Postet: 19.12.2011   Klokken: 18:18   Kategori: Jul


Nå tror jeg de siste julekortene for i år er like rundt hjørnet for de som ikke har fått dem i posten enda, så da gjør det ikke så mye at jeg legger dem ut her. Etter å ha kjøpt inn materialer og funnet enda litt mer blant hobbytingene mine, fant jeg ut at listen vi ville gi julekort til var en del lenger enn jeg hadde materialer til. Og så begynte jeg litt seint pga eksamen.. Det er litt dumt, men jeg måtte ha en liten utvelgelse. Neste år skal jeg forberede meg litt mer, og da skal alle få!

Slik ble de:

Jeg har brukt
hvite kvadratiske ark delt i to kjøpt på Familieskatter, noteark fra en gammel sangbok jeg kjøpte på loppemarked i høst, bilder fra utklippsark kjøpt på Panduro, julebånd kjøpt på Panduro, rammer og blonder jeg fant blandt hobbysakene mine, glittertuber kjøpt på Familieskatter, dobbelsidig tape fra Biltema, superlim fra Clas Ohlson, blonder fra hobbysakene mine, og utklipp fra forskjellige juleark jeg hadde liggende fra andre prosjekter.

 

Q: HVA SYNES DU?

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 11    Postet: 19.12.2011   Klokken: 18:18   Kategori: Jul


For et par uker siden hadde både jeg og min kjære fri fra jobb sammen, og det var så deilig!

Som regel så pleier jeg å sitte for meg selv og dille med små kreative detaljer i brylupeforberedelsene (når jeg ikke orker tanken på pensum og eksamen, som heldigvis er over for denne gang..!), MEN denne dagen satt vi begge med hver våre kreative sysler, og fikk gjort ganske mye sammen!


(Tilfeldig bilde fra et bryllup der vi krangler over en kransekakebit, og jeg gir et rart "killerblikk" rett før min kjære snapper den fra meg og vinner.. haha!)Jeg fikk laget et (forhåpentligvis) endelig monogram som vi kan bruke til diverse i bryllupet og jeg fikk et tips om en forhandler som kan lage stempler av Victoria. Så jeg fikk også sendt en mail med forespørsel, forklaringer og bilde, og går nå og venter spent på pakke i posten! Håper virkelig det blir som jeg håper, og at jeg kan anbefale det videre! Blir stempelet bra, tenker jeg å bestille et til om en stund som jeg kan bruke til å merke kort og andre ting jeg lager til folk, som et slags sertifikat på at det er hjemmelaget. Det har jeg alltid synes ser så proft ut, og det er ikke dyrt heller. Dermed ville jeg ta sjansen på å bestille, så hvis det ikke fungerer, så er det ikke krise. Da må jeg bare finne på noe annet lurt istedet :)

Jeg har googlet "monogram" for å se om jeg kunne få til å lage noe lignende selv, og fant blandt annet denne siden HER med tre forskjellige . De er enkle og fine typer med våre bokstaver (og en annen dato..), men jeg ville ha noe litt annerledes. Jeg så også det fine monogrammet på bloggen Bryllupstid, og jeg har igrunnen brukt en del av hennes fremgangsmåte for jeg er ikke spesielt god med data. Så da fikk jeg det til på et vis. Blir spent å se hvordan det blir som stempel, og om jeg er like fornøyd da!


<3

 

Vi fikk også endelig bestilt papir i drøssevis som skal brukes både til invitasjoner, bordkort, kirkeprogram, hefter og takkekort! Det har surret rundt i hodet mitt i flere måneder, så nå måtte vi bare bestemme oss og få bestilt så vi har litt tid på oss til å lage alt dette. Når jula er ferdig må flere av mine nærmeste beregne seg på å kanskje få en invitasjon til bryllupsverksted på facebook! For dette kan ta tid hvis det bare er oss to (les: meg) som skal gjøre alt alene!

Som sagt så har jeg grublet på dette med invitasjoner og andre trykksaker veldig lenge nå, og når vi satte oss ned sammen i går så kom min kjære med en superenkel løsning på et dilemma som jeg har slitt med i månedsvis! Jeg spør ham jo titt og stadig, men han er ikke alltid like engasjert som meg, forståelig nok. Men han kan komme med noen gullideer innimellom, og det er jeg veldig glad for!

Og ikke nok med det, det var da han fikset, sagde og dekorerte på de lilla adventslysene jeg hade kjøpt på nille for 10 kr stk

 

 


Signatur
Si din mening!

 
For flere måneder siden startet jeg på to symaskinprosjekter, der det ene var å lage rosene til brudeskoene mine som du kan lese mer om HER og HER. Det andre var et forsøk på å lage strømpebåndet mitt selv. Dette begynte jeg så smått på, men så har jeg hatt en lang pause fra det, for jeg klarte ikke bestemme meg hvordan jeg skulle lage det ferdig. Men plutselig en dag fikk jeg litt inspirasjon, og ble endelig ferdig! Og ikke bare med ett, det ble to!

Grunnen er at det ene ble litt for slakt så det kan skli av beinet mitt, men jeg har vurdert å gå med begge. Hvis jeg skal la min kjære ta av meg strømpebåndet og kaste det, så kan jeg likevel beholde et på. Men vi får se ;)

Jeg lagde selve båndet og rosene i samme stoffet som ble brukt til å lage brudeskoene mine. Litt gøy når ting matcher, og så slapp jeg å lete etter og gå til innkjøp av mer stoff. Jeg valgte å ikke bruke blonder eller noe rosa og blått som man ofte ser på strømpebånd. Jeg synes det fort kan se litt barnslig ut, litt for sukkersøtt for min smak. Dermed ble det noe litt mer enkelt.

 


Her er begge strømpebåndene, det fremmerste er det jeg er mest fornøyd med og det som passer best. Det bakerste er litt for stort..

Jeg limte rosene på båndene med samme stofflimet som jeg laget og limte rosene sammen med. Hjertene sydde jeg på rosene for hånd.Jeg har enda flere lilla roser som min tante har laget til meg. Jeg har ikke brukt de til noe enda, men det kommer nok noen flere ideer!

Her er noen bilder med forklaring på hvordan jeg lagde selve båndene.


Jeg startet med å måle en ca omkrets på beinet mitt, og klippet så ut en 5-6 cm bred remse som var omtrent dobbelt så lang som omkretsen på beinet mitt. Så klippet jeg en strikk i en lengde litt mindre enn omkretsen rundt beinet mitt, så båndet skulle sitte fast og ikke skli ned. (Ta det heller litt for stramt enn for løst, det fant jeg ut etter jeg hadde laget det første båndet og måtte starte på nytt igjen.)
Så sydde jeg de to langsidene sammen, på vrangen, for så å vrenge båndet tilbake etterpå.

Så trakk jeg selve strikken inn i båndet, og holdt igjen den ene strikkenden, og sydde den fast i enden på båndet med symaskin. Pass på at du syr strikken skikkelig fast, for ellers kan festet ryke, og båndet mister elastisiteten og blir slapt.


 
Neste steg er å sy fast den andre enden av strikket i den andre enden av båndet. Men siden selve båndet er en del lenger enn strikken, ligger den gjemt langt inni båndet. Her brukte jeg en liten handy sak for å dra ut strikket av den andre enden. Det er en slags bøyelig klype (som min kjære har blandt verktøyet sitt), og med den kunne jeg få tak i strikken og dra den ut. Så sydde jeg igjen den andre enden, og samtidig festet jeg strikken godt.Så er selve båndet nesten ferdig. Det blir en litt rynkete effekt, siden selve båndet var lenger enn strikken. Jo lenger båndet er jo mer rynker blir det. Du kan ha det slik om du vil, men jeg ville gjøre enda litt mer for jeg synes strikken levde sitt eget liv i båndet, slik at baksiden (sømmen) lett kom på framsiden. Jeg sydde to "streker" med sting rett på båndet, på hver side av strikken. Da ble strikken holdt på midten av båndet, og jeg synes det ble mye finere.
Det var litt trøblete å skulle holde strikken unna mens jeg sydde på maskin, men det gikk greit med litt tålmodighet. Jeg sydde et lite stykke om gangen mens jeg dro strikket til den andre enden av båndet.Så sydde jeg de to endene på båndet sammen. (Sømmen ble ikke så veldig fin, det var litt mange lag med stoff, men det er likevel ingen som skal se baksiden, så jeg bryr meg ikke så mye om det.)Slik så båndene ut før jeg pyntet dem med rosene og hjertene. Jeg ble iallefall fornøyd med mitt andre symaskinprosjekt, på mange mange år!


Det ferdige resultatet!


 

Q: HVA SYNES DU?

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 18    Postet: 07.12.2011   Klokken: 23:11   Kategori: Jul


Første julen sammen lagde jeg og min kjære kalenderpakker til hverandre i hele desember og det var skikkelig koselig, så vi klarer ikke helt å slutte med det. Så i år som i fjor har vi også laget kalender til hverandre, men pakkene er nok blitt mindre og innholdet biligere siden første julen. Jeg føler meg som ei lita jente igjen når det første jeg ser om morgenen når jeg åpner øynene er kalenderen som min kjære har hengt opp ved senga :) Det er den samme kalenderen jeg fikk i fjor. Den er skikkelig søt, og helt genial med tanke på gjenbruk!

Jeg lagde flere kalendere av fyrstikkesker som jeg gav til venninner som julegaver, og så lagde jeg en vi kunne ha selv. Men siden det ikke er plass til så særlig mye inni hver skuff, ville det ikke blitt så populært å bruke denne til å lage pakkekalender til min kjære. Men det er like fullt og helt en kalender og genial julepynt å ha framme, så denne står og pynter og glitrer i stua den også.
Siden min kjære ikke har en kalender til å henge pakkene på, (eller fordi jeg ikke har gitt ham en), så stablet jeg dem i en haug oppå en bokhylle. Det fungerte fint det også.

Før jeg fikk kalenderen hadde min kjære overbevist meg om at han ikke hadde begynt på kalenderen min i det hele tatt, og prøvde å komme med denne sjokoladekalenderen her som en liten trøst dagen før 1. desember. Heldigvis hadde han allerede da hengt opp den ordentlige kalenderen min, men han lurte meg godt!
Men den aller beste julekalenderen er ei bok jeg har lest mange adventer. Jostein Gaasrders Julemysteriet har jeg vokst opp med, og den hører virkelig med for å få julestemning. Den er litt småslitt etter mange års lesing, og ja, både utenpå og inni har mine mindre søsken vært og lekt seg med tusj for mange år siden. Jeg har litt lyst til å bytte den ut med en som ser litt finere ut, og som det går an å lese alt i, men samtidig er det en skikkelig sjarm over denne godt leste boka her.
Det er en enkel og lettlest historie (egentlig for barn) om et reisefølge bestående av alle de som stod rundt krydden til Jesusbarnet og kanskje noen til, som løper fra Norge og nedover kartet til Betlehem, samtidig som de reiser tilbake i tiden, for de skal prøve å rekke å ønske Jesusbarnet velkommen til verden idet han blir født. Samtidig er det noen mystiske elementer rundt denne historien, for boka handler egentlig om en liten gutt som får en magisk julekalender, og det er i denne han får lese denne historien. Når det nærmer seg jul dukker det opp enda flere mystiske sammehenger mellom gutten og historien i kalenderen, og selv om jeg husker hvordan kalenderen slutter, er det like spennende å lese hver advent. Anbefales!


Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 18    Postet: 07.12.2011   Klokken: 23:11   Kategori: Jul
  Kommentarer: 3    Postet: 06.12.2011   Klokken: 21:42   Kategori: Jul


Nå er jeg ENDELIG ferdig med eksamen, det gjenstår bare å få den levert. Og nå får jeg tid til å lage litt mer julehygge her hjemme når jeg ikke er på jobb, for nå er det ikke lenge igjen til jul! Men rett før eksamensperioden rakk vi iallefall å få opp julestjerner i stuevinduene og lage avdentsstake.
Disse lysene kjøpte jeg på Nille for 10 kr stk, og så fikk min kjære en idé om å lage de i forskjellige høyder, og så måtte vi jo ha tallene på plass. Han satte seg ned og kappet litt av lysene slik at det ble 4 forskjellige størrelser på dem, og så risset han ut tallene direkte på lysene, så tallene du ser er den hvite stearinen som er under det lilla. Superenkelt, og ikke minst billig. Flinke og snille forloveden min!

Her ser du ikke høyden på lysene så tydelig lenger, for jeg har brent de to første lysene en god del, så de har allerede blitt like lave som det tredje lyset, men du ser tegninga ;)

Her er stuevinduene våre med julestjerner. Vi har 3 adventsstaker også, men merkelig nok får vi de ikke til å virke (er det ikke slik hvert år da?), og det var litt verre enn vi trodde å finne ut hvilke pærer som må byttes ut..

 Sist, men ikke minst har vi satt fram julekalenderen jeg laget til oss av fyrstikkesker. Den gir julestemning bare av å pynte opp synes jeg. Og inni hver skuff finner du en liten bit av juleevangeliet! Vi kunne ha lagt i noe mer, men det var absolutt ikke nødvendig i år siden vi har hver vår julekalender utenom. For å se resten av julekalenderne jeg laget se innlegget HER, og hvis du vil vite hvordan jeg laget dem, se innlegget HER.

 

Foreløpig er det dette vi har som pynt, men det kommer flere ting etterhvert når vi nærmer oss julaften enda mer :)

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 3    Postet: 06.12.2011   Klokken: 21:42   Kategori: Jul
  Kommentarer: 3    Postet: 05.12.2011   Klokken: 21:19   Kategori: Kreativt


Her er en forklaring på hvordan jeg lagde julekalenderne av fyrstikkesker. Jeg glemte helt bort å ta bilder underveis mens jeg holdt på, så dere får unnskylde meg, så skal jeg heller prøve å forklare det så godt jeg kan istedet. Flere bilder av kalenderne kan du se HER.

Det hele er ganske enkelt!

 

 

1. Til hver kalender brukte jeg 24 tomme mellomstore fyrstikkesker, to kvadrater jeg klippet ut fra pappesker, mønsterark i forskjellige julemotiv, blonder, klistremerker, glitterlim, glansbilder og annen passende pynt jeg fant blandt hobbytingene mine, en syl til å lage hull i skuffene, dobbelsidig tape, superlim og brads og eyelets til håndtak på skuffene.

2. Jeg limte først sammen tre og tre fyrstikkesker oppå hverandre med dobbelsidig tape (det blir 8 fyrstikkeskeblokker tilsammen), for så å kle den ene framsiden av skuffene med små firkanter av papir, og det som skulle bli yttersiden med et annet papir. Om du klipper disse papirbitene litt lenger enn de tre fyrstikkeskene måler i høyde, og limer fast en liten bit av endene på undersiden og på oversiden av fyrstikkeskene, ser du ikke papirskjøtene når kalenderen er ferdig.

3. Et tips er å bestemme deg underveis for hvor du vil ha de forskjellige blokkene i kalenderen (sett dem opp slik du vil lime dem sammen til slutt), så slipper du å lime ark på feil side av blokkene, og du slipper å få flere biter av samme papir ved siden av hverandre. (Belive me, I have failed..)

4. Når jeg hadde kledt alle de 8 fyrstikkeskeblokkene med papir lagde jeg hull til håndtakene i skuffene med en syl, for så å feste på alle bradsene sammen med eyelets. Ved å bruke eyelets mellom skuffene og selve bradsen, blir det lettere å få tak i det lille håndtaket og dra skuffene ut.


5. Når jeg hadde bestemt meg for hvor jeg ville ha de forskjellige fyrstikkeskeblokkene i kalenderen, limte jeg dem oppå hverandre med dobbelsidig tape. (Jeg bruker tape fra biltema, svære ruller med billig tape som klistrer skikkelig godt!)

6. Jeg kom over et mønsterark med masse tall på, og brukte det når jeg klippet ut tallene 1-24 og limte på kalenderskuffene med superlim. (Jeg er ikke tålmodig av meg, derfor superlim istedet for annen type lim.) Her kan du klippe ut små biter av ark og skrive tallene selv eller på en pc, eller du kan skrive tallene direkte på skuffene, enten med gull/sølvpenner eller med glitter. Jeg limte tallene på i rekkefølge, men for å gjøre det enda litt mer spennende å finne dagens skuff kan du lime tallene på uten rekkefølge, hulter til bulter.
7. Jeg klippet så ut to passende store kvadrater i papp for å lage en topp og en bunn. Jeg kledte den ene siden av begge to med mønsterpapir, og limte dem så på hver side av kalenderen for å lage en bunn og en topp. Et tips her er å klippe papiret en del større enn selve pappbiten, slik at du ikke ser skillet mellom pappen og papiret på baksiden når du limer bunnen og toppen på kalenderen. Da ser det ut som om du har kledt begge sidene av pappen med papir.

8. Deretter pyntet jeg kalenderen med alt mulig, fra glitter til bilder, blonder, klistermerker og annen julepynt.

9. For å gjøre enda litt til ut av kalenderen, delte jeg inn juleevangeliet i 24 deler, printet dem ut og limte en bit i hver skuff. Det gir enda mer julestemning, og man kan bruke kalenderen uten å ha noe mer i skuffene om man ikke vil.

10. Fyll skuffene med noe mer om du vil, noe lite og søtt, eller kanskje lapper med komplimenter eller en forklaring på hvor kalenderpakken er gjemt, gi den til en du er glad i, og vips så er julekalenderen FINITO!!

Q: HVA SYNES DU?

Q: KUNNE DU TENKT DEG Å LAGE / FÅ EN SLIK KALENDER?

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 3    Postet: 05.12.2011   Klokken: 21:19   Kategori: Kreativt
  Kommentarer: 14    Postet: 05.12.2011   Klokken: 21:18   Kategori: Kreativt


I år hadde jeg lyst til å lage en julekalender. Fra jeg var liten har vi hatt en julekalender hjemme hos mine foreldre som mamma har sydd selv, og den har vært i bruk hvert år siden da. Jeg synes det er ekstra sjarm ved ting man har laget selv, eller andre har laget til en, så når jeg fant denne versjonen av en julekalender med fyrstikkesker, måtte jeg bare prøve!

Etter at jeg hadde holdt på i en uke mellom skole og jobb, hadde jeg laget 4 kalendere. 3 av dem gav jeg til venninner som julegaver, og en beholdt jeg selv.

For en forklaring på hvordan jeg lagde kalenderne, se innlegget HER.

 

 I hver av skuffene har jeg limt inn en liten bit av juleevangeliet, og lagt en liten overraskelse i tillegg. Det aller beste er at kalenderen kan brukes i år etter år, og vil man ikke legge noe i skuffene, så er det litt å lese hver dag likevel. Og på samme tid er den grei å sette fram og bruke som julepynt!

 

 

Q: HVA SYNES DU?

Q: HAR DU LAGET EN JULEKALENDER NOEN GANG?

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 14    Postet: 05.12.2011   Klokken: 21:18   Kategori: Kreativt
 • Profilbilde 25, Farsund
  Jeg er 24 år og Gift med verdens herligste og beste mann Morten! I tillegg er jeg Sosionomtudent ved UIS og har en ekstrajobb i en barnevernsinstitusjon for mindreårige flyktninger i Stavanger kommune. Jeg har bodd i Stavanger i 3 år, men har nå flyttet tilbake til Farsund. Bloggen gjenspeiler det jeg til enhver tid er opptatt av, og i den siste tiden har det gått mest i Bryllup. Men andre temaer som Foto, Interiør, Hverdagsliv og Kreative sysler kan forekomme. Enjoy! Følg meg gjerne på Instagram! KriAnd88

 • Bloglovin Facebook Twitter YouTube
hits