Kommentarer: 2    Postet: 27.11.2011   Klokken: 23:09   Kategori: Hverdagsliv


Dette soundtracket fra filmen The Holiday har jeg forelsket meg helt i!

 

 

Både til å le, grine og hoppe av! :D

 

Signatur
Si din mening!
    Kommentarer: 2    Postet: 27.11.2011   Klokken: 23:09   Kategori: Hverdagsliv


Når først hodet mitt surrer i et virvar av forskjellige pyntemuligheter av festlokalet, må jeg nesten også ta med pynting av selve transporten av budeparet som nygifte. De aller fleste bruker et eller annet transportmiddel for å fraktes til fotografering og festlokalet etter vielsen, og mange synes nok at litt ekstra pynt her også er på sin plass.

Her har jeg kun tatt for meg diverse pyntemuligheter av biler, rett og slett fordi det er det de fleste bruker i dag, og fordi vi selv kommer til å ha en eller annen bil tilgjengelig etter vielsen.

Bildene har jeg kommet over via diverse nettsøk gjennom det siste året:

 Skilt med "Nygift" eller "Just Married" er kjempesøte, og kan lages på mange måter. Ved å pynte skiltene med  en fin skrift, små tegninger, pene bånd, tyll eller blonder blir det enda søtere. Hvorfor ikke ha to skilt, et til å brukes før vielsen og et som kan brukes etter at brudeparet er godt gift?


"Going to the chapel"
Denne løsningen med en type vimpler er også nydelig, og litt annerledes. Selve båndet pynter enda mer opp, og man kan enkelt bruke samme fargen som går i tråd gjennom resten av bryllupet også her.
Denne pynten er en enkel og mer tradisjonell pynt som jeg oftere ser brukt enn de andre typene ovenfor. Det er fint det også, og man kan kombinere det med pynt bakpå bilen. På en slik dag er (nesten) ingenting for mye av det gode!Å pynte bilen med pompomer som slep kan også være morsomt istedet for de tradisjonelle blikkboksene!
Det finnes også en vannbasert tusj som man kan skrive direkte på bilvinduer med! Det kan være prikken over i-en i bilpyntingen. Men vær obs på om det er meldt regn den dagen..

Vi har enda ikke bestemt oss for hvilke løsninger vi vil gå for når det gjelder bilpynt. Først må vi kanskje finne selve bilen?

 

 

Q: HAR DU NOEN GODE IDEER TIL BILPYNT?

 

 

Signatur
Si din mening!


Vielsen vår skal foregå i kirken, og selv om de fleste kirker er festpyntet i seg selv, pleier mange å pynte kirken litt opp i de fargene eller i den stilen som går gjennom hele bryllupet. Ofte blir blomster hengt ved benkene, roseblader strødd langs midtgangen og oppsatser plassert ved alteret.

Selv om vårt budsjett ikke er så stort, iallefall ikke når det kommer til blomster, så vil jeg likevel ha litt pynt i kirken. Det er med på å binde vielsen sammen med festen, og det beste av alt er at man kan ta med seg pynten i kirken til festlokalet, og bruke det om igjen!

Her er noen inspirasjonsbilder hentet ved div nettsøk:
Her er både roseblader, roser og tyll brukt som pynt i midtgangen. Det mykner opp midtgangen, setter mer fokus på bruden og hennes følge, og står knallfint i stil med en brudekjole! Romantisk!He går brudebuketten igjen i pynten langs benkeradene. Lilla blomster i "metallbøtter", pyntet med hvite blondebånd. Rett og slett nydelig gjennomført!


Store hvite sløyfer av stoff knyttet rundt hvite langstilkede blomster med grønne blader er romantisk og litt friskt!Disse er to av mine favoritter når det kommer til pynt ved kirkebenkene. Enkle glass med blomster i, hengt opp av silkebånd eller ståltråd. Eventuelt pynte glasset enda mer med å lime blondebånd eller stoff rundt. Enkelt og romantisk!

Her er også glass brukt som pynt, sammen med hengende blomster laget av enten papir eller stoff. Små vimpler er også skjønne!
Her igjen er også roseblader brukt til å dekorere midtgangen med, og buketter hengende langs benkeradene, opp ned, og det passer fint! (Hadde de hengt andre veien er jeg ganske sikker på at de ville begynt å spre seg utover og henge litt med nebbet etter en liten stund.) Slik som de henger nå bundet fast med silkebånd, gir de et gjennomført, romantisk og elegant uttrykk.

 

Jeg har noen tanker om hvordan jeg vil pynte kirken til vår vielse, men det må være mulig å gjennomføre, så ingenting er helt fastsatt enda. Og det dukker stadig opp nye ideer!!

 

 

Q: HAR DU ANDRE LØSNINGER OG IDEER TIL KIRKEPYNT?

 

 

Signatur
Si din mening!


Noe som er helt sikkert, er at vi vil pynte festlokalet hvor vi skal ha bryllupsfesten vår personlig. Og hva er mer personlig enn bilder? I forrige innlegg skrev jeg at vi har fått se bildene som hovedsaklig ble tatt av oss til å bruke i invitasjonene, men de kan brukes til mye annet også, sammen med bilder vi har fra før.

Etter noen nettsøk fra det siste året har jeg endt opp med noen favoritter når det gjelder å få inspirasjon til å pynte med bilder på forskjellige måter. Så her kommer det et "lite" bilderas!Jeg samler på glass i alle fasonger og størrelser, og jeg likte absolutt denne måten å bruke glass og bilder sammen! Stilig og annerledes!
Bildetre! Så koselig å ha et lite tre, eller greiner og henge bildene i! Det ser ut som at bildene som står rundt på bordet kanskje er bryllupsbilder av brudeparets eldre slektninger?Om foreldre og besteforeldre, ev. oldeforeldre synes det er greit, så kan man jo dekorere med bryllupsbildene av dem når de en gang giftet seg. Det er både dekorativt siden det er samme begivenhet som nå skal skje. Andre familiemedlemmer kan mimre fra den gang, eller man kan gremme seg over det flotte motebildet den gangen ;)

 

Rammer
kan pyntes/males og stiftes med bånd eller hønsenetting så man enkelt kan feste forskjellige bilder ved hjelp av små klesklyper eller binders. Da er det i etterkant lett å skifte ut bildene, og man kan bruke rammene i sin egen stue. Eventuelt male rammene røde, og bruke dem til julekortene i desember!


 

Bilder kan også lamineres og stiftes sammen, så det både blir en liten folder og vifte! Genialt i gave til gjestene om det er sommer og varmt, og som et koselig minne fra dagen.

Man kan gjøre det hele veldig enkelt og henge opp remser med bilder over gavebordet, fra bjelker eller langs vegger som pynt. Det er garantert at gjestene vil bort og se på disse!
Istedet for å henge bilder opp i remser kan man samle dem på et lerret eller i en stor bilderamme og henge på veggen. Da har gjestene et "minnehjørne" å se på når det er litt ventetid eller pauser.
Og til slutt har jeg tatt med en superenkel måte å pynte med bilder på. Kjøpe ferdige rammer som passer med fargetema og stil i bryllupet, fremkalle bilder eller printe dem ut i rett størrelse, og plassere rammene rundt på bord og andre "tomme" steder som kan trenge noe ekstra pynt.Det som er så genialt med å pynte med bilder, er at det er rom for å bruke alle slags bilder! Det MÅ ikke være stivpyntede bilder der dere smiler til kameraet, det kan være tullebilder og blurry bilder tatt med det dårlige kameraet du hadde som liten. Dere kan tilpasse typen bilder til resten av stemningen dere vil lage. 

Hvem som skal være på bildene kan dere også velge helt selv! Det er kanskje mest vanlig å ha noen bilder av selve brudeparet siden det er deres dag, men man kan også pynte med bilder av venner og familiemedlemmer! Det er sikkert koselig for gjestene å kunne finne seg selv på noen av bildene også! Bildene av selve brudeparet kan også være forskjellige. Det kan være bilder fra den tiden de har vært sammen og av begge som små og gjennom oppveksten.


Å pynte med bilder kan sette igang koselig mimring om gode gamle tider, og det kan være spennende for gjestene å se på nyere bilder. Spesielt for de som bor et stykke unna eller som man ikke treffer så ofte. Bilder sier ofte så mye mer enn ord!!


Signatur
Si din mening!


I forgårs (lørdags) ettermiddag dumpet denne søte pakken ned i postkassen vår, en cd med bilder fra Lisbeth Finsådal! Hun tok bilder av oss en søndag for få uker siden, og nå har hun redigert en del av bildene! Vi skal prøve å iallefall velge ut et bilde vi vil bruke i invitasjonene våre, og kanskje kan vi bruke noen av bildene til flere ting? Jeg har en del ideer, men alltid gøy å få ny inspirasjon! Det blir spennende å se!Her er coveret til cden vi fikk!

 Blir spennende å se gjennom alle bildene og velge ut favoritter!

 


I dag er det faktisk bare 8 måneder igjen til vi gifter oss! Hurra!

 

 

Q: HVA SYNES DU OM Å HA INVITASJONSBILDE?

Q: FORSLAG TIL HVA ANNET VI KAN BRUKE BILDER TIL I BRYLLUPET?

 

 

Signatur
Si din mening!

Tidligere denne uken benyttet jeg meg av at det har kommet adventsmaterialer inn i hobbybutikkene her, og fikk endelig tak i litt lilla stoff med sølvprikker og skimrende bånd som ellers har vært grusomt og overraskende vanskelig å få tak i! Jeg ville egentlig ha lilla papir med litt mønster på, men selv ikke nå når det nærmer seg advent har det kommet inn slike ark på Panduro eller Familieskatter (en koselig hobbybutikk i Sandnes). Så da jeg så en bunke med lilla julemønstret stoff på Kreaktiv på Kvadrat, sikret jeg meg en bit av det som minnet minst mulig om jul ;)Og ja, det skal brukes til bryllupsdekorasjoner alt sammen, men til akkurat hva får du se senere i forberedelsene :)
 

Q: HVA SYNES DU OM FARGENE?

Q: KAN JEG BRUKE STOFFET UTEN AT FOLK TENKER JUL TROR DU?

 

 

Signatur
Si din mening!


For et par uker siden hadde vi et herlig besøk av den ene søsteren til Morten, og hun var så snill at hun hadde med seg et par bryllupsmagasiner til meg. Og det aller gøyeste var at de inneholdt brudebilder fra en fotoshoot som har blitt tatt ved Farsund Resort, lokalet hvor vi skal ha festen vår. Og ikke minst i samme området vi også gjerne vil ta våre bryllupsbilder for dagen! Gøy å få se litt inspirasjon fra stedet i et slikt magasin :)Bladene jeg fikk :)
Disse bildene er tatt inni "Abraham Larsens Hus"; det hvite huset du kan se i bakgrunnen for selve lokalet i innlegget jeg har skrevet om lokalet HER.


 


Disse bildene er tatt på utsiden av  "Abraham Larsens Hus"Det er lagt en platting av planker mellom noen trær rett i området, knallstilig, og kan gi veldig stilige bilder!
Disse bildene er tatt nede ved selve restauranten til Farsund Resort, ved bryggen og sjøen.

 

Q: HVA SYNES DU OM STEDET OG BILDENE?

 

 

Signatur
Si din mening!


Da vi skulle starte runden etter å se på forskjellige lokaler til bryllupet, kom vi aldri lenger enn til første stopp. Allerede før vi besøkte stedet hadde vi begge vært der tidligere, så vi visste litt hva vi gikk til. Men da vi fikk se selve lokalet vi kunne leie istedet for restauranten, var iallefall jeg bombesikker. Et eget bygg med 2 etasjer midt på stedet, men det ligger likevel usjenert til. Det har mat/dansesal og kjøkken vegg-i-vegg i øverste etasje, og i underetasjen er det en koselig salong med forskjellige stoler og sofaer i en slags "vintage-Fretex" stil, og jeg liker det! Det er til og med en egen inngang til en vinkjeller derfra som vi skal bruke til gaverom. Det kommer til å bli så fint! Og ikke minst, i den øverste etasjen hadde de RUNDE BORD (!!!) med plass til 8 personer per bord, og jeg vet faktisk ikke om et annet sted hvor de har runde bord rundt i distriktet!

Så etter å ha forhørt meg litt om hva min kjære syntes om lokalet, var det ikke vits i å besøke andre steder. Det lette valget ble Farsund Resort! (bildene nedenfor er hentet fra denne siden)

Det ligger omtrent 10-15 mins kjøring fra kirken vi skal bli viet i, og planen er å ta bryllupsbildene på samme stedet. Det ligger rett ved sjøen ved et sted som heter Bjørnevåg, et herlig og idyllisk område. Jeg gleder meg!
Oversiktsbilde over hele området tatt fra utsiden. Her ser du selve restauranten i midten, og noen av hyttene til utleie på høyre siden. Bak disse bygningene finner du lokalet vi skal leie.
Dette er "Løa" fra utsiden som vi skal bruke som festlokale på den store dagen. Det ser kanskje ikke så stort ut fra utsiden, men det er godt med plass til alle gjestene vi skal ha utover kvelden. Bak ser du et hvitt gammelt hus, "Abraham Larsens Hus" som er restaurert og godt bevart med gamle møbler og en gammel stil innvendig, og det er godt mulig vi kan benytte oss av dette på bryllupsfotograferingen. Det er nesten så jeg håper det regner den dagen så vi er nødt til å ta bilder der inne ;)

Her ser du utsikten fra utforbi "Løa" og ned til den røde restauranten i midten med flere hytter på sidene. Kjempegreit for gjester som ikke vil reise direkte hjem etter festen og benytte seg av disse hyttene for natten, og så slipper man å ta turen helt inn til byen for å finne overnatting.

Selve stilen i lokalet er en avslappet stil, med skifer og peis i underetasjen og grått veggpanel i øverste etasjen. Vegger og tak i begge etasjene har vegg- og takbjelker som stikker seg litt ut med en lys brun trefarge, og du føler ikke for å gå rak i ryggen og løfte haka når du kommer inn, og det er akkurat det jeg var ute etter. Et lokale som ikke gjør det ekstra vanskelig å finne den avslappede atmosfæren!

 

 

Q: HVA SYNES DU OM STEDET OG LOKALET?

 

 

Signatur
Si din mening!


Det kan være lurt men også lett å lage en fin oversikt over sitteplassene og bordnumrene ved å henge opp et bordkart ved inngangen til matsalen som både gjestene og servitørene kan se. Gjestene finner da lettere fram til hvilket bord de skal sitte ved, og servitørene kan lettere holde styr på hvilke gjester som skal ha spesiell mat, eller annet diverse som skal tas mer hensyn til under middagen. Vi ble iallefall anbefalt å lage et enkelt et til lokalet vi skal leie for dagen.

Det er flere måter å lage et slikt bordkart på. Du kan bruke et ark av en valgfri størrelse, og tegne direkte på arket, eller lage enkle linjer på en pc, skrive navn og printe ut, og du kan pynte arket så temafargene går igjen. Du kan bruke bidler av de forskjellige personene istedet for navn, og du kan pynte opp med å bruke fargekoder for gutter og jenter, de i et forhold og de som er single for å lage noe morro ut av det ;)

 


Dette bildet tror jeg at jeg har funnet på Martha Stweart sine inspirasjonssider. Her er det brukt en plakat og ganske enkelt tynne post-it lapper hvor navnene er skrevet på. Dette er en genial måte å planlegge hvor de enkelte gjestene skal sitte i forkant av festen der man har det håndfast foran seg, og det kan brukes etterpå til å vise gjestene plassen sin.

 

Det finnes også nettsider hvor du enkelt kan bestille slike bordkart, om det er for runde bord eller for langbord. Kortshop.no har fine og billige varianter som du lett kan pynte litt opp selv i etterkant om du ønsker det. Under har jeg lånt noen av løsningene de har der for bordkart:

Jeg vet enda ikke helt hva jeg vil gå for, en ferdiglaget en som jeg selv kan pynte, eller om jeg skal prøve meg på å lage en "fra bunnen av". Jeg får se hva jeg får tid til rett og slett..

 

 

Q: HVA SYNES DU OM SLIKE BORDKART?

 

 

Signatur
Si din mening!

 
For mange måneder siden gikk jeg til innkjøp av mange rammer på Ikea av typen Söndrum for å bruke som en del av dekorasjonen i bryllupet. Jeg kjøpte flest av de minste rammene for planen var, og er å bruke dem som bordnummer.

 Jeg har ikke kommet så langt at jeg har pyntet dem ferdige enda, men se her hva Weddingbee har gjort med sine rammer!:

 

Helt fantastisk nydelig, enkelt, elegant og romantisk! Jeg liker det! Les mer på hennes blogginnlegg om hvordan hun lagde dem. De er så absolutt til inspirasjon for meg og mine uferdige bordnummer!

 

 

Q: HVA SYNES DU OM IDEEN?

 

 

Signatur
Si din mening!


I vårt bryllup skal vi bruke flere runde bord til middagen istedet for lange sammensatte bord, og det er både fin pynt og praktisk å ha bordnummer på bordene hvis man skal ha flere bord. Gjestene finner lettere fram til hvilket bord de sitter ved, og servitørene kan lettere holde styr på hvilke gjester som skal ha spesiell mat, eller som skal tas mer hensyn til.

Det finnes veldig mange måter å lage bordnummer på, og det er bare kreativiteten som setter grenser for hvordan du kan pynte opp bordene med dem. Du kan til og med la bordnumrene være en del av hovedpynten eller oppsatsen på bordene.

Nedenfor har jeg funnet noen inspirasjonsbilder ved nettsøk:

 
 

 

 

Q: HVA SYNES DU OM Å BRUKE BORDNUMMER?

 

 

Signatur
Si din mening!


Tenk så fint å ha en gjestebok liggende fremme hvor gjestene kan skrive akkurat hva de har på hjertet til brudeparet om de ikke føler for å holde tale, eller rett og slett ikke får tid nok sammen med brudeparet på bryllupsdagen. Det er jo mye som skjer, og mange gjster å mingle mellom, så jeg har veldig lyst til å lage en gjestebok som alle gjestene blir oppfordret til å skrive i. Det er et flott minne å kunne se tilbake på i ettertid!

Etter noen nettsøk har jeg funnet noen bilder som inspirerer:

Tenk så fint å lage gjesteboken helt selv, og eventuelt lime inn bilder av dere, diverse pynt og skrive fine sitater, og la noen av sidene være åpne for gjestene til å skrive. Eller du kan lage en fotobok på nettet og få den fiks ferdig i posten!


 

 

Q: HVA SYNES DU OM Å HA EN GJESTEBOK?

Q: HAR DU NOEN IDEER ANG. UFØRELSE ELLER PYNT?

 

 

Signatur
Si din mening!


På bryllupsdagen vil jeg se naturlig ut, men samtidig kunne framheve det jeg liker best ved meg selv. Jeg liker å ha øynene litt markerte med øyeskygge langs vippekantene og duse godt ut. Da får jeg en myk "ramme" rundt øynene, uten å måtte fylle hele øyelokket med farge, og jeg synes iallefall det passer bedre til hverdagssminke.

Jeg vet ikke helt hvordan jeg vil ha sminken min den dagen, men jeg har noen ønsker. Jeg fant dette bilder under ved et nettsøk, og jeg falt for øyesminken med en gang. Lilla, selvfølgelig. Og en litt nude lipgloss? Kanskje jeg skal ta bildet med til prøvetimen hos frisøren?

 Siden jeg fort synes det blir litt overkill å ha farge på hele øyelokket, så er kanskje dette en god mellomting i forhold til min hverdanssminke? Litt mer farge enn "bare" myke rammer, uten at det blir for mye. Jeg liker det!

 

 

Q: HVA SYNES DU ER DEN PERFEKTE BRUDESMINKE?

 

 

Signatur
Si din mening!


Denne sangen av Christina Perri er en av soundtrackene i den nye Twilight filmen Breaking Dawn. Har den på repeat om og om igjen og drømmer meg bort i brudevals?!!


 

 

Q: WHAT DO YOU THINK?

 

 

Signatur
Si din mening!


Ganske kort tid etter at vi forlovet oss i januar i år, så begynte jeg å kikke på nettet etter inspirasjonsbilder til det som kunne bli vårt, (eeeller helst mitt,) drømmebryllup! Og en av mine tidligste poster i bryllupskategorien her på bloggen handlet om brudefrisyrer. Den kan du lese HER. Noen av ideene holder jeg enda en knapp på, men de bildene jeg har lagt ut der er nok ikke helt de samme som jeg ville valgt nå, nesten et år senere.

Jeg kikket innom inspirasjonsmappen min for "Brudehår", og det som går igjen i den mappen min er dette:

 

 

Etter å ha sett gjennom mappen nå, ser jeg jo lett at det er overveldende flest bilder av litt løse og romantiske oppsatser i nakken, der knuten er litt stor, eller med bølger og fall i håret, og gjerne pyntet med en blomst eller en fin spenne. Jeg kunne veldig gjerne tenkt meg å hatt en blomst festet på den ene siden i håret, som matchet blomstene i buketten min. Med en slik kontrast kommer den mørke hårfargen min også mer fram! Det jeg bekymrer meg litt for er at håret mitt er så tykt og glatt at det kan skli lett ned (iallefall når jeg fikser det selv..), men frisører er nok flinke på å holde det på plass! :)

 

 

Q: HVA SYNES DU OM DENNE TYPEN FRISYRE?

Q: HVA SLAGS FRISYRE VILLE DU HATT PÅ DRØMMEDAGEN?

 

 

Signatur
Si din mening!


Gifteringen min er kjempefin!!

Den er slik jeg ønsker, og den ser fin ut både alene og sammen med frierringen min. Men jeg er enda usikker på om jeg vil ha begge ringene på en hånd, eller en på hver. I så tilfelle blir det frierringen på venstre og gifteringen på høyre, eller begge på høyre hånd. Når jeg har begge ringene på samme fing, så synes jeg kanskje det blir litt mye, eller at resultatet på avstand ser ut som en tykkere ring. Noe jeg egentlig ikke liker så godt. Så det er fint jeg har litt tid til å bestemme meg på.

Jeg kan absolutt anbefale Lamastone til andre, jeg har fått det jeg ønsket meg, og til en billigere pris enn hos gullsmeder, og til og med på tilbud på denne siden, så kan det bli bedre?

 

matching wedding rings

 

Jeg er litt usikker på størreslen. Jeg bestilte den i str 17,8 mm, og den er littegranne stor, slik som frierringen min, men den har jeg kun mistet én gang. Det var på kjølerommet på jobb, og da sier det seg selv at blodårene trakk seg sammen, og fingrene ble litt slankere enn ellers. Men jeg kunne godt hatt den i str 17,3 mm, altså kun en halv mm mindre!?. Det hadde de også hos Lamastone, men siden det var litt vanskelig å beregne størrelsen ut fra annet enn frierringen min som jeg fikk beskjed om var str 2,5 eller 3 et eller annet(??), men da må jeg sende den tilbake for regulering. Og da må jeg først forsikre den og så betale frakt, og så vente en god stund på at den kommer tilbake. Så jeg er bittelitt skeptisk. Men jeg har 15 dager på å bestemme meg fra jeg mottok den, som det nå er 10 dager igjen av.

Kanskje jeg kan levere den inn hos en lokal gullsmed som kan fikse det for meg? Men jeg vet ikke om alle kan eller vil gjøre det siden ringen min er i platina....!! Jeg tror jeg må ut på en spørrerunde om muligheter og pris.

Og så må vi bestemme oss for gravering. Det er vanskelig det. Det er ikke så mye plass på min ring til å skrive, så det må bli noe kort og godt!! Forslag??

 
 Og nei, det kommer ikke bilde av ringen min her enda. Den er foreløpig hemmelig for alle andre enn de aller nærmeste ;)

 

 

Signatur
Si din mening!
  • Profilbilde 24, Stavanger
    Jeg er 24 år og Gift med verdens herligste og beste mann Morten! I tillegg er jeg Sosionomtudent ved UIS og har en ekstrajobb i en barnevernsinstitusjon for mindreårige flyktninger i Stavanger kommune. Jeg bor i Stavanger på 3. året, men kommer fra Farsund. Bloggen gjenspeiler det jeg til enhver tid er opptatt av, og i den siste tiden har det gått mest i Bryllup. Men andre temaer som Foto, Interiør, Hverdagsliv og Kreative sysler kan forekomme. Enjoy!

  • Bloglovin Facebook Twitter YouTube
hits