Kommentarer: 4    Postet: 23.09.2012   Klokken: 23:49   Kategori: Bryllupet <3

 Etter ekteskapsinngåelsen byttet mannen plass med forloveren min,
og vi fikk endelig sitte ved siden av hverandre, glade og nygifte!

 


 Forloverne våre satt på andre siden.

 


I talen min så nevnte jeg at en av grunnene til at jeg elsker mannen min er at han ofte får meg til å le. Han klarte det når vi skulle gi hverandre ringene, og han klarte det sannelig en gang til etter at vi hadde satt oss ned ved siden av hverandre. Fantastisk!
Etter ekteskapsinngåelsen hadde vi et instrumentalt innslag. Organisten vår spilte pianostykket "River Flows In You" sammen med Marin på fiolin. Det var absolutt nydelig!
Etter den siste salmen kom presten fram for å gratulere oss, og han sa det hadde vært en nydelig vielse.

 Den ferske mannen min smiler, ser på meg og spør: "Er du klar?" Jeg smiler tilbake og sier "Ja!"
Så skrider vi nedover midtgangen hånd i hånd og smiler til alle gjestene og kameraene som mann og kone!

  

 

 
Etter oss fulgte resten av gjestene på, og vi fikk hilse på og takke alle som kom i vielsen i våpenhuset før vi gikk ut på kirketrappa for å stille oss opp til flere bilder.

 

 Alle bildene er lånt fra familie og venner som var fantastiske hobbyfotografer i bryllupet. Tusen takk!!

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 4    Postet: 23.09.2012   Klokken: 23:49   Kategori: Bryllupet <3
  Kommentarer: 3    Postet: 19.09.2012   Klokken: 18:13   Kategori: Bryllupet <3


Høydepunktet i vielsen - selve Ekteskapsinngåelsen! Her leser presten opp løftene vi skal gi, og vi sier JA til hverandre!


Det første mannen gjorde når vi skulle opp til presten å gi løftene til hverandre, var å ta meg i hånden. Det var trygt og godt, og gjorde samtidig det hele enda mer personlig. Og ikke minst romantisk! Der stod vi to og skulle avgi de største løftene av de alle til hverandre, og et godt tak i hånda til min kommende mann var dermed perfekt!Etter at løftene var avgitt skulle vi ta hverandres hånd,
presten la sin hånd over våre hender og erklærte oss for rette ektefolk.Dette bildet har jeg som skrivebordsbakgrunn på min Mac og som header her på bloggen.
Det er virkelig et nydelig blinkskudd av øyeblikket vi blir erklært rette ektefolk!

 

 

 
Så har vi kommet til overrekkelsen av ringene. Min ring var rimelig lett å få på..
 .., men jeg fikk litt problemer med å få på mannens ring, så det ble litt komisk. Både presten og mannen kommenterte lattermildt at det var litt motstand og litt småklamt, så ingen kunne si noe på stemningen!

 


 Og ringen kom på til slutt!

 Presten introduserte kysset vårt med at vi enda ikke hadde gikk hverandre et kyss som mann og kone,
så det skulle vi få lov til å gjøre nå.
 

 Og alle gjestene applauderte! Det var stas!

 Jeg ble litt småflau men også kjempeglad da jeg hørte applausen, og det resulterte i at jeg snudde meg mot gjestene og lirte av meg noen lure smil.

 Etter at applausen hadde lagt seg, knelte vi ned på alterringen, presten la hendene sine på oss og bad for oss.
 

 

  Alle bildene er lånt fra familie og venner som var fantastiske hobbyfotografer i bryllupet. Tusen takk!!
 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 3    Postet: 19.09.2012   Klokken: 18:13   Kategori: Bryllupet <3
  Kommentarer: 5    Postet: 17.09.2012   Klokken: 09:16   Kategori: Bryllupet <3

 

 
Vel fremme ved alteret, etter at mannen hilste høflig på pappa og ledet meg videre bort til stolen min, kunne jeg endelig sette meg ned og prøve å slappe litt av. Selv om ferden opp midtgangen gikk fint, var jo nervene i høyspenn nå som vi plutselig var midt i det viktigste denne dagen! Presten snakket fint og noe uhøytidelig innimellom, og jeg kjente at jeg klarte å roe meg noe, selv om det fremdeles var mange ansikter som kikket på oss.
Gjennom hele vielsen klarte presten å snakke litt personlig om oss også. Han hadde kontroll på hvor vi kom fra, bodde og hvor lenge vi hadde vært sammen. I talen sin snakket presten om Rut som fulgte etter sin svigermor Naomi der hun gikk etter at de begge hadde mistet mennene sine. Hun ville bo, leve og dø der hun bodde. Presten klarte fint å knytte dette opp til at mannen hadde fulgt etter meg da jeg ville studere i Stavanger. Han sa opp både leilighet, jobb og reiste fra familie og venner for å være med meg. Kjente tårene presset på da han nevnte dette foran alle sammen!
Forlover Erik og mannen.


Meg om min skjønne forlover Charlotte!
 

Min søster Elisabet og mannens søster Mirjam stod for tekstlesingen i kirka. Tøffinger!Under vielsen hadde mine tre søsken en framførelse av sangen "Come What May" fra musikalfilmen Moulin Rouge, sammen med ei på fiolin. Det var virkelig et av høydepunktene ved denne dagen, de var fantastisk flinke! De har aldri spilt eller sunget sammen før, min bror har aldri spilt offentlig på gitar, og mine to søstre har kun sunget litt i kor. Da de reiste seg for å framføre sangen, hørte jeg hviskinger rundt fra alle gjestene. Få av gjestene visste om dette innslaget!
 

 

  
Et nydelig bilde av kirka og en del av gjestene.

 

 

 Alle bildene er lånt fra familie og venner som var fantastiske hobbyfotografer i bryllupet. Tusen takk!!

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 5    Postet: 17.09.2012   Klokken: 09:16   Kategori: Bryllupet <3
  Kommentarer: 12    Postet: 15.09.2012   Klokken: 12:27   Kategori: Bryllupet <3Her sitter mannens forlover og mannen og venter spent på at vielsen skal komme i gang. Viktig å øve på hvordan reglene er for å ha knept og oppkneppet knapp i dressjakka!
 Kirkedørene går opp, fiolinistene og organisten begynner å spille Pachelbel´s Canon i D, alle gjestene reiser seg og tar fram kameraene sine, jeg har min arm i pappas, og sammen går vi sakte opp midtgangen i kirka.
 

 
 Jeg hadde gruet meg i månedsvis for å gå opp midtgangen i kirka, av den grunn at jeg helt sikkert kom til å strigråte hele veien opp. Jeg er kjent som ei følsom jente som gråter til reklamer, små historier, eller bare en tanke! Men heldigvis var hodet mitt en helt annen plass, og jeg smilte fra øre til øre opp gjennom hele midtgangen, uten noe tegn til at jeg skulle bryte sammen. Herlig!Det første som slo meg etter å ha fått et lite glimt av drømmemannen helt der framme, var at det var så mange flotte mennesker som hadde kommet for å ta del i dagen vår! Benkene var fylt opp av smilende ansikter, og jeg ble helt rørt av å se så mange gode venner og familie i benkene! En perfekt følelse!


Og det var sannelig godt å ha noen å holde i armen på vei opp kirkegulvet. Både for ikke å snuble i kjolen (som jeg hadde drømt om mange ganger), og for at det hele ble litt tryggere og ikke så farlig når alle hadde to stykker å se på og ikke bare meg. Jeg kan til tider være litt distré, lett snuble, miste noe eller rote ting litt til, men med pappa ved min side gikk hele ferden opp mot alteret perfekt!


Her ser jeg drømmemannen på nært hold for første gang denne dagen! Forelsket til tusen!

 


Og framme ved alteret står min forlover, presten, mannens forlover og selveste drømmemannen og venter på meg!

 

Alle bildene er lånt fra familie og venner som var fantastiske hobbyfotografer i bryllupet. Tusen takk!!


Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 12    Postet: 15.09.2012   Klokken: 12:27   Kategori: Bryllupet <3
  Kommentarer: 5    Postet: 13.09.2012   Klokken: 12:11   Kategori: Bryllupet <3

 Dette flotte bildet ble tatt av meg og min bestefar i bryllupet vårt!
Det er jeg uendelig glad for!!

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 5    Postet: 13.09.2012   Klokken: 12:11   Kategori: Bryllupet <3
  Kommentarer: 4    Postet: 12.09.2012   Klokken: 10:10   Kategori: Kreativt


For flere år siden hadde jeg alltid noe å strikke på utover høsten og vinteren, og det resulterte i en haug av sokker, skjerf og votter som mine nærmeste fikk til jul. Men nå er det noen år siden jeg strikket noe sist. Tiden min har heller blitt brukt på studier, jobb og etter hvert en del bryllupsplanlegging. Men nå som bryllupet er overstått (selv om det er noen prosjekter som må fullføres) og høsten begynte relativt tidlig, fikk jeg lyst til å begynne å strikke litt igjen!

Jeg har lyst til å strikke en Mariusgenser! Jeg har funnet en oppskrift som er litt smalere enn den tradisjonelle modellen, og den trenger ikke montering fordi den skal strikkes med rundfelling. Tror det kan være lettere å begynne med enn en genser som må klippes i og sys sammen. Det høres forferdelig skummelt ut!I helgen var vi hjemme og besøkte Dyrskuet i Lyngdal. Der hadde de mange salgsboder med diverse, blant annet en god del ullgensere. Først vurderte jeg å kjøpe en av genserene der, men jeg fant ikke en jeg likte skikkelig godt. Dermed la jeg det på hylla i håp om å kanskje klare å strikke en selv? I tilfelle mitt forsøk ikke blir noe særlig siden jeg aldri har strikket en genser før, så har jeg spurt min mamma om jeg kanskje kan ønske meg en av henne til jul.


Hele saken

Den genseren som det helt sikkert har blitt strikket flest av her til lands er nok Mariusgenseren. Mønsteret er en klassiker, og den er kjempefin. Den var veldig populær på 70-tallet, og har kommet sterkt tilbake nå, også som design på både krus (Menu) og sengetøy (Princess)!


NorWool Marius E 4501269

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Dette sengetøyet finnes både i grått, lyseblått og lys lilla i tillegg.
Jeg setter gjerne det i grått på ønskelisten min!

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 4    Postet: 12.09.2012   Klokken: 10:10   Kategori: Kreativt
  Kommentarer: 14    Postet: 11.09.2012   Klokken: 10:55   Kategori: Bryllupet <3Den store dagen begynte for fullt hos Salong René kl. 09:00 sammen med forlover Charlotte.
Pappa og min bror Kjetil-André (fotografen av disse trøtte ansiktene) kjørte oss, kjolene og alt utstyret inn til Lyngdal. Fortsatt kjente jeg ingen spesielle nerver, og vi passet på at både jeg og Charotte fikk i oss nok mat og drikke.Min pappa med brudekjolen.
Min frisør Helene forsikret meg heldigvis på forhånd om at håret ikke kom til å bli stort og viltert, selv om jeg fikk en "Eli Hagen-look" innimellom.

 


Her er håret endelig ferdig, og sminken halvferdig.


Slik så håret mitt ut bakfra.

 Etter at blomstene ble plassert i håret, kunne jeg endelig gjøre sminken ferdig. Det var da jeg begynte å kjenne nervene litt, for jeg hadde plutselig ikke så veldig god tid på å sminke meg ferdig. Samtidig skulle også min forlover ha litt hjelp til sminking, mine søstre kom ferdigpyntet inn i salongen, og foundationkosten min var bortevekk. Men alt ordnet seg i god tid før vi måtte dra til kirka.

 Min pappa kom tilbake til salongen i god tid for å kjøre oss direkte til kirka etter at vi var ferdige hos frisøren. Han knipset et par bilder av meg og buketten før vi var klare til å gå.Men vi glemte helt å ta bilder av meg og forloveren min sammen (utenom når vi sitter sammen i kirka), og det gjaldt også resten av kvelden! Den eneste som har tatt bilde av meg og Charlotte sammen er fotografen, så jeg håper virkelig hun fikk tatt et flott bilde av oss!

Jeg viser et bilde av henne fra senere på dagen i mellomtiden. Hun fikk også håret fikset hos frisøren, blomster i håret, og hadde en nydelig lilla selskapskjole på seg. Herlige jenta!

 Og da var vi klare til å bli kjørt til kirka!


Alle bildene er lånt fra familie og venner som var fantastiske hobbyfotografer i bryllupet. Tusen takk!!

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 14    Postet: 11.09.2012   Klokken: 10:55   Kategori: Bryllupet <3
  Kommentarer: 1    Postet: 10.09.2012   Klokken: 12:36   Kategori: Bryllupet <3


Den siste natten før bryllupet sov jeg hjemme hos mine foreldre, oppe på loftet på rommet til min minste søster Elisabet. Opprinnelig hadde vi tenkt at vi skulle sove på samme sted, jeg og mannen, men få dager før bryllupet forandret vi mening. Mannen skulle sove alene hos sin forlover, og jeg tenkte først at jeg skulle sove hos min forlover. Men siden hun allerede hadde besøk, og min pappa spurte om jeg kunne tenke meg å sove hjemme "en siste gang" før bryllupet, bestemte jeg meg for å gjøre det.
Kvelden før bryllupet koste hele familien seg (meg, mine foreldre og mine tre søsken) med en haug med kinamat fra den aller beste Take Away´en i området. Etter en lang dusj ble jeg møtt av ei ferdig oppredd seng rett ved det store vinduet på loftet, og brudekjolen min hengende ned fra taket foran senga. Det var et flott syn å våkne til den spesielle morgenen!
Når jeg våknet morgenen etter, før alarmklokka til og med(!), var jeg ikke det minste nervøs, jeg var bare glad! Søsteren min spurte meg om jeg var nervøs for dagen, og jeg svarte: "Jeg trenger ikke være nervøs, det er jo Morten jeg skal gifte meg med, ikke en fremmed. Jeg bare gleder meg!!" Dette var dagen jeg hadde sett fram til i så lang tid, en gledens dag!


Alle bildene er lånt fra familie og venner som var fantastiske hobbyfotografer i bryllupet. Tusen takk!!

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 1    Postet: 10.09.2012   Klokken: 12:36   Kategori: Bryllupet <3
  Kommentarer: 10    Postet: 09.09.2012   Klokken: 16:31   Kategori: Bryllupet <3


Opprinnelig ville jeg ha hvite peoner i buketten min, og gjerne noe lilla lyng-liknende som pyntet litt ekstra og fikk litt farge i buketten. Men når de endelige betillingene skulle gjøres, omtrent 2 uker før bryllupet, fikk jeg beskjed om at de kanskje ikke fikk tak i peoner likevel. Så da måtte jeg rett og slett starte letingen på nytt etter fine blomster som jeg både kunne ha i buketten min, som pynt i kirka og i lokalet, og til knappehullsblomster til mennene.

Jeg var innom butikken få dager før bryllupet for å snakke mer om blomstene med forhandleren som hadde fått inn noen andre forslag til blomster. Det hele endte med at vi ble med ned i kjelleren der de laget oppsatsene og bukettene, og gikk og plukket ut blomster vi ville ha sammen med forhandleren, ut fra det de hadde i lokalet.På få dager måtte jeg rett og slett endre visjonen min angående blomster, og resultatet er jeg heldigvis kjempefornøyd med! Stikkordene jeg ga til forhandleren var at jeg ville buketten skulle være romantisk, se litt tilfeldig ut, nesten som om jeg kunne ha plukket den selv. Og så ville jeg ikke at buketten skulle ha form som en ball eller halvkule, uten at den skulle være "for stram". Jeg gav dem også et stykke med blonder og den gamle blå brosjen jeg lånte av min bestefar som jeg ville de skulle bruke som pynt.

 


Jeg plukket ut hvite nelliker som hovedblomst som også mennene skulle ha som knappehullsblomst, hvite prestekrageliknende blomster for å få engfølelsen, hvite stilkroser for det romantiske innslaget, noen lilla lyng-aktige blomster for litt farge, og noen grønne og hvite andre blomster for litt kontraster.Når jeg fortalte gjester at blomstene og buketten ikke egentlig skulle være slik som de ble, sa flere at de ikke hadde trodd det, for blomstene passet så godt inn i hele stilen og i alle detaljene i bryllupet. De trodde alt var slik som jeg hadde planlagt. Det var gøy og betryggende å høre at blomstene ble en suksess!
Q: Hva synes du om buketten?

Q: Hvordan så/ser din drømmebukett ut?


Alle bildene er lånt fra familie og venner som var fantastiske hobbyfotografer i bryllupet. Tusen takk!!

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 10    Postet: 09.09.2012   Klokken: 16:31   Kategori: Bryllupet <3
  Kommentarer: 0    Postet: 07.09.2012   Klokken: 21:20   Kategori: Bryllupet <3


Her er alle gjestene våre samlet!
Helt framme står jeg og mannen sammen med begge forloverne våre og deres kjærester.

Det var en god gjeng, og en fantastisk dag!
 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 0    Postet: 07.09.2012   Klokken: 21:20   Kategori: Bryllupet <3
  Kommentarer: 0    Postet: 07.09.2012   Klokken: 01:22   Kategori: Bryllupsreisen


Den aller siste utflukten vi hadde på Sicilia før vi skulle reise hjemover var til Valle dei Templi i Agrigento.

Et 500 år gammelt oliventre ved siden av de arkeologiske templene.Nydelige og massive byggverk!


"Valley of the Temples is an archaeological site in Agrigento (ancient Greek Akragas), Sicily, southern Italy. It is one of the most outstanding examples of Greater Greece art and architecture, and is one of the main attractions of Sicily as well as a national monument of Italy." - Wikipedia
Og for hvert skritt vi tok på sletten med alle templene, myldret det av slike firfirsler!
Mannen hadde dermed ikke noen vanskeligheter med å finne (u)frivillige modeller!

 

 Selvutløseren på kameraet fikk det aller siste bildet fra turen i boks!

Vi har absolutt hatt en uforglemmelig bryllupsreise og vil virkelig anbefale Italia, og spesielt bilferie på Sicilia til alle vordende brudepar eller reiselystne!


(uredigerte bilder)

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 0    Postet: 07.09.2012   Klokken: 01:22   Kategori: Bryllupsreisen
  Kommentarer: 4    Postet: 07.09.2012   Klokken: 01:03   Kategori: Blogg


Jeg er ei 24 år gammel jente som giftet seg med den herligste og beste mannen jeg kunne finne en uforglemmelig og magisk sommerdag; 14 juli 2012!

Opprinnelig er jeg fra Farsund, men bor for tiden i Stavanger der jeg holder på med det siste året som sosionomstudent ved UIS. Jeg har også en ekstrajobb i en barnevernsinstitusjon for mindreårige flyktninger i Stavanger kommune hvor jeg stortrives.

Bloggen gjenspeiler det jeg til enhver tid er opptatt av. I det siste halvannet året har det gått mest i bryllup, rett og slett fordi forberedelsene ble en stor del av min hverdag, og vi (les: jeg) lagde mye av pynt, invitasjoner o.l. selv og storkoste meg mens vi (igjen, les: jeg) holdt på. Men interessene mine kan fort skifte, og andre temaer som foto, interiør, hverdagsliv og kreative sysler kan forekomme underveis!

Du er hjertelig velkommen til bloggen min, og jeg håper du vil legge igjen et lite spor. Bare ta kontakt med meg via kommentar eller mail hvis du lurer på noe!


kristine_andreassen@yahoo.no

Instagram: KriAnd88


Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 4    Postet: 07.09.2012   Klokken: 01:03   Kategori: Blogg
  Kommentarer: 2    Postet: 06.09.2012   Klokken: 09:19   Kategori: Bryllupsreisen


På veien tilbake til hotellet fra Corleone stoppet vi ved en liten landsby som het Prizzi.


Vi kunne se landsbyen på god avstand som en tett bebyggelse på toppen av et fjell, og etter besøket i Taormina fikk jeg ikke mindre lyst til å besøke denne byen også.Det var litt av en utsikt som møtte oss på toppen av landsbyen!
Det tror jeg var den flotteste utsikten på hele turen!

Vi parkerte heldigvis bilen rett før den tette bebyggelsen i byen startet, og det var vi uendelig glade for når vi tok en nærmere kikk på husene der! Vi hadde det vrient nok med å komme oss ut fra Corleone, om vi ikke skulle kjøre oss vill i denne byen også.

 
Og sjekk denne søte bilen som stod parkert rett utenfor et lite vertshus der det faktisk var en søt eldre dame som snakket engelsk! En gammel Fiat 500! Den skulle jeg gjerne hatt med meg hjem :)


(uredigerte bilder)

To be continued..

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 2    Postet: 06.09.2012   Klokken: 09:19   Kategori: Bryllupsreisen
  Kommentarer: 2    Postet: 05.09.2012   Klokken: 10:19   Kategori: Bryllupsreisen


En annen utflukt vi hadde på Sicilia gikk til den motsatte siden av øya,
og målet var mafiabyen Corleone.Her er litt av den fantastiske utsikten vi kjørte forbi på vei innover på øya. Og når vi nærmet oss Corleone dukket det opp store kaktuser langs veien!
"Corleone er en liten by med ca. 12 000 innbyggere i Palermo-provinsen på Sicilia, Italia. Den er mest kjent for å være fødested for Mafia-bossen Salvatore Riina og hans familie. Mafiaen har dominert lokalsamfunnet i flere tiår og bare i den siste tiden har innbyggerne begynt å slå fra seg mot mafiaen, gjennom å bryte sin omertà. Omertà er en taushetsplikt blant medlemmer av den italienske mafiaen. Å bryte omertàen regnes som den mest forræderske handlingen blant medlemmene av de kriminelle gruppene. Byens navn ble brukt som etternavn på tittelkarakteren i Mario Puzos bok og Francis Ford Coppolas film Gudfaren." -Wikipedia
Førsteinntrykket av byen var at den var nedslitt. Det så ut som om vi hadde gått tilbake i tid eller at byen hadde stått stille i 100 år, uten at vedlikeholdet var noe særlig til stede. Men det var igrunnen litt av sjarmen ved byen og historien bak.
 

 


Generelt på Sicilia var veiene humpete, men når de først hadde satt opp et varselskilt langs veien, da var det virkelig nødvendig å bremse godt ned. Det var ganger bilen letta fra veien, selv om mannen stod på bremsene, og på veien til Corleone møtte vi på de verste humpene på hele turen.


(uredigerte bilder)

To be continued..

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 2    Postet: 05.09.2012   Klokken: 10:19   Kategori: Bryllupsreisen
  Kommentarer: 10    Postet: 04.09.2012   Klokken: 20:51   Kategori: Blogg


Nå var det virkelig på tide å sette seg inn i html-koder igjen og få til et nytt design på bloggen. Dette er i utgangspunktet et design laget av siljelien som jeg har satt mitt eget preg på. Det er enda noen småting som gjenstår, men ha tålmodighet med meg så kommer ting på plass etterhvert!

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 10    Postet: 04.09.2012   Klokken: 20:51   Kategori: Blogg
  Kommentarer: 4    Postet: 04.09.2012   Klokken: 13:42   Kategori: Bryllupsreisen


Etter at vi hadde vært på Etna var vi ganske nærme en by som jeg hadde veldig lyst til å besøke mens vi var på Sicilia; nemlig Taormina. Jeg hadde hørt at det var en liten romantisk fjellandsby som var perfekt for kjærestetur, noe som klinget flott i mine ører.
På veien dit ble vi så fascinert av denne lille bebyggelsen på toppen av fjellet, og det slo oss ikke før vi var nesten framme at det var den ene siden av fjellandsbyen vi faktisk skulle til!Se så idyllisk!!

Her vil jeg tilbake og minst ha en overnatting eller to på en eventuell ny rundtur på Sicilia!

 


"Taormina er en by på øya Sicilia i Italia. Den var en gresk koloni i Magna Graecia (Tauromenium), grunnlagt omkring 400 f.Kr.. Den underkastet seg romerne i 212 f.Kr.
Den har vært et populært turistmål siden 1800-tallet. Byen ligger ikke langt fra vulkanen Etna, men siden byen ligger så høyt oppe, er det ikke noen stor fare for vulkanen katastrofalt sett. Byen har et gammelt gresk teater som er en severdighet for hver en som er der. Under byens høyde ligger den mindre byen Giardini Naxos." -Wikiedia

 I Taormina sier nok bilder med enn ord..

 

Nydelig fortausrestaurant!

 Dette ble visst et skikkelig "postkortbilde", haha!

 Og fornøyde med dagens utflukt kjører vi tilbake til hotellet igjen!(uredigerte bilder)

To be continued..

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 4    Postet: 04.09.2012   Klokken: 13:42   Kategori: Bryllupsreisen
  Kommentarer: 2    Postet: 03.09.2012   Klokken: 20:56   Kategori: Bryllupsreisen


Den første utflukten vi hadde på Sicilia var til vulkanen Etna på østkysten.
Når vi nærmet oss kom plutselig toppen av vulkanen til syne over skyene!


"Etna er en aktiv vulkan på østkysten av Sicilia i Italia, tett ved byen Catania som har mer enn 300 000 innbyggere. Etna er den vulkanen i verden som lengst har fått dokumentert sine utbrudd, faktisk helt tilbake til 1500 f.Kr. Etna er en av de mest aktive vulkaner i verden, men anses til tross for at den leilighetsvis gjør stor skade likevel ikke for å være spesielt farlig, ettersom lavaen på Etna flyter for sakte til å kunne gjøre skade på mennesker. Utbruddene forhindrer derfor ikke blomstrende aktivitet på og rundt vulkanen. Foruten stor turisme drives det utstrakt jordbruk i det fruktbare vulkanske jordsmonnet, og i vinterhalvåret gir flere skianlegg mulighet for å bedrive skisport med havutsikt. Etna er kalt «dronningen» av europeiske vulkaner, både på grunn av sin spektakulære beliggenhet og størrelse, og dens aktivitetsnivå." -WikipediaLandskapet vi så da vi kjørte oppover til vulkanen var dekket av svart stein, jord og aske, med få plantevekster innimellom, og en gårlig tåke i lufta. Det ble ikke akkurat noe penere syn etterhvert som vi kom nærmere toppen og temperaturen sank mer og mer, men stilig var det!


På toppen fant vi en parkeringsplass, guidebusser, souvenirboder og en del turister ikledt langbukser og gode tursko. Vi tenkte absolutt ikke på at det kunne være en god del kaldere der oppe før vi reiste, men vi gikk likevel opp på vulkanen som de andre iført shorts og sandaler!


Dette krateret kunne vi spasere opp til uten å måtte ta stolheis og en videre guidet tur. Det ville vi kanskje ha vurdert om ikke tåka lå så tett, for vi hadde mest sannsynlig ikke sett så mye mer lenger opp på vulkanen.


De små prikkene på toppen, langs kanten på krateret er turister!Vi fant hver vår vulkanstein til å ta med oss hjem. Og ser du den lilla mannen på toppen av steinen? Han så ikke vi før vi kom hjem og kikket gjennom bildene!Og det er virkelig ikke lett å ta fine bilder når det er veldig lyst uansett hvor man ser!

 En snill turist skjønte at vi hadde problemer, og tok et litt bedre bilde av oss :) Det måtte jo dokumenteres at vi hadde vært der!
Da vi kom ned fra vulkankrateret lettet selvfølgelig tåka, men vi fikk et par flotte bilder av litt av vulkanen fra parkeringsplassen før vi kjørte videre.

 

 

Her er leiebilen vi hadde på turen, poserende foran vulkanlandskapet!(uredigerte bilder)

To be continued..

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 2    Postet: 03.09.2012   Klokken: 20:56   Kategori: Bryllupsreisen
  Kommentarer: 6    Postet: 02.09.2012   Klokken: 12:14   Kategori: Bryllupsreisen


Hotellet vi bodde på var i byen Agrigento på sørkysten. Utenfor hotellet var det tropeutsikt, og det lå rett ved havet. Vi tok oss tid til å ligge ved bassengkanten et par timer den første dagen vi var der, men vi skjønte fort at hotellet var beregnet for barnefamilier. Vi hadde større glede av å utforske øya videre med kart og leiebil, selv om sola fristet litt.


Hotellet sett fra solsenga

 

 
Vi gikk på en liten oppdagelsesferd rundt hotellet, og trodde vi kom til å ende opp ved strandkanten. Men vi endte faktisk opp på et stup rett over stranden uten noen muligheter for å komme oss ned dit. Men utsikten derfra kunne vi ikke klage på!

 

 Kjekke mannen <3 på sin solseng i skyggen..


 .. mens jeg lå i sola!

 

 (uredigerte bilder)

To be continued..

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 6    Postet: 02.09.2012   Klokken: 12:14   Kategori: Bryllupsreisen
  Kommentarer: 1    Postet: 01.09.2012   Klokken: 11:23   Kategori: Bryllupsreisen


Siste stopp på bryllupsreisen vår var Sicilia, en autonom region i Italia og middelhavets største øy. Vi er begge enige i at de dagene vi tilbrakte på denne øya var de aller beste med turen, selv om hele reisen i sin helhet var fantastisk!

Vi hadde leiebil, og kjørte derfor mye rundt og så en god del av øya på få dager. Med fantastisk landskap hvor enn vi kjørte, ble det en del bilder fra passasjersiden i bilen underveis. Så jeg tenker jeg starter med å vise litt av de forskjellige omgivelsene langs veien for å sette stemningen litt!

  

 

 

 

 

 

 

 


(uredigerte bilder)

To be continued..

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 1    Postet: 01.09.2012   Klokken: 11:23   Kategori: Bryllupsreisen
 • Profilbilde 24, Farsund
  Jeg er 24 år og Gift med verdens herligste og beste mann Morten! I tillegg er jeg Sosionomtudent ved UIS og har en ekstrajobb i en barnevernsinstitusjon for mindreårige flyktninger i Stavanger kommune. Jeg har bodd i Stavanger i 3 år, men har nå flyttet tilbake til Farsund. Bloggen gjenspeiler det jeg til enhver tid er opptatt av, og i den siste tiden har det gått mest i Bryllup. Men andre temaer som Foto, Interiør, Hverdagsliv og Kreative sysler kan forekomme. Enjoy! Følg meg gjerne på Instagram! KriAnd88

 • Bloglovin Facebook Twitter YouTube
hits