Kommentarer: 8    Postet: 31.08.2012   Klokken: 10:14   Kategori: Bryllupsreisen


Siste dagen i Roma leide vi segways, og kjørte litt rundt i gatene rundt Vatikanstaten. Det må ha vært et flott syn der vi rullet (og dirret pga brosteinene) oss forbi alle turistene med fine hjelmer på.


 Vi var også oppe i borgen Castel Sant'Angelo, gikk gjennom et museum der og fikk igjen se en flott utsikt mot Peterskirken.

 

"Castel Sant'Angelo, også kalt Engelsborgen på norsk, er en bygning ved Tiberen i Roma, nær Vatikanet. Den ble bygd i det annet århundre av keiser Hadrian som et mausoleum. Navnet kommer fra historien om at erkeengelen Mikael en gang viste seg over borgen; under en pestepidemi gikk paven og folket i prosesjon, og de så engelen stikke et sverd i sliren som tegn på at pesten skulle opphøre. En statue av engelen ble reist på borgen, som fikk sitt nye navn. Dagens statue er den kopi av den opprinnelige. I middelalderen ble det ombygd til en kraftig festning, selv om det meste av den gamle strukturen ble bevart. Pave Nikolas III sammenbandt borgen med Peterskirken med en overbygd korridor kalt Passetto di Borgo. Borgen lå på et strategisk sted i forhold til broene over Tiberen, som det var færre av dengang enn i dag. Borgen ble utsatt for mange beleiringer, og er særlig kjent fra «Sacco di Roma» da keiser Karl Vs styrker plyndret Roma i 1527 og pave Klemens VII klarte å flykte til Engelsborgen. Castel Sant'Angelo ble også benyttet som fengsel. En av fangene var Giordano Bruno, som ble holdt der i seks år. I dag er borgen et museum, hvor man blant annet kan se de pavelige gemakker. Fra toppen er det god utsikt til blant annet Peterskirken." -Wikipedia

 


Det aller beste var da vi gikk rundt på festningen og mannen plutselig stopper opp og utbryter: "Her har jeg vært før!" Han kjente seg plutselig igjen fra spillet "Assasins Creed; Brotherhood" der han springer rundt i Roma på diverse oppdrag.
På vei ned fra borgen møtte vi på denne bysten som lignet fælt på Voldemort! Etter en nærmere kikk ble vi enige om at det nok har vært et vanligere ansikt tidligere, men at det rett og slett har blitt tært på av vær og vind til det ble mistenkelig likt Voldemort i Harry Potter.
Flott utsikt mot Peterskirken!


(uredigerte bilder)


To be continued..

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 8    Postet: 31.08.2012   Klokken: 10:14   Kategori: Bryllupsreisen
  Kommentarer: 6    Postet: 30.08.2012   Klokken: 09:43   Kategori: Bryllupsreisen


Et viktig stopp på reisen var Vatikanstaten og Peterskirken. Vi passet på å dekke skuldre og knær og kom tidlig for å unngå den aller verste køen i sola. Men likevel klarte vi å gå ut av området før vi hadde kommet oss opp i hovedkuppelen i kirka, og måtte stille oss i den eviglange køen på nytt. Men det var verdt det.
Bilde av Peterskirken før det kom for mange turister!"Peterskirken
(italiensk Basilica di San Pietro in Vaticano, «St. Peters basilika i Vatikanet») i Vatikanet er en av Den katolske kirkes patriarkalbasilikaer. Kirken er ikke en katedral; Romas katedral er Laterankirken, da det er dette som er biskopens kirke. Peterskirken er formelt sett et pavelig kapell, og omtales i offisielle kunngjøringer fra Den hellige stol ofte som simpelthen Capella Papale. Tidligere var Peterskirken kristenhetens største kirke; men i 1990 innviet paven en enda større kirke i Yamoussoukro, hovedstad i Elfenbenskysten. Kirken er bygget over Caligula og Neros sirkus på Vatikanhøyden. Det var på den arenaen apostelen Peter ifølge tradisjonen ble korsfestet i 64 eller 67, og den første kristne bygningen på stedet skal ha vært et monument reist over graven i 2. århundre. Rester av en struktur som regnes for å være dette monumentet, er funnet i krypten under kirken."
-Wiipedia


Kirkerommet var gedigent, og hadde uttallige utsmykninger i taket og i kuplene.

 


Mens vi faktisk var i Vatikanstaten, var det greit å kunne skrive og sende postkort hjem til familie. Ekstra stas var det at Vatikanstaten har et eget postkontor med egne frimerker for staten, så vi måtte sende et kort hjem til oss selv også ;)

"Vatikanstaten (italiensk: Stato della Città del Vaticano) er en innlandsstat i Sør-Europa og ligger i Roma og grenser dermed kun til Italia. Staten er verdens minste etter både areal og folketall.Staten har setet for paven, katolisismens øverste leder og er et valgmonarki. Vatikanet brukes noen ganger på norsk om staten, men også om pavens embete og tjenesteapparat den hellige stol. Staten er nært tilknyttet Italia og det meste av kommunikasjon går på italiensk, men latin er statens offisielle språk. Staten er suveren og paven er overhode. Vatikanstaten er på bare 0,44 kvadratkilometer og har heller ikke innen dette området full jurisdiksjon; italiensk politi har ansvar for lov og orden i området, som har godt under tusen innbyggere. På tross av størrelsen har den sine egne euro-mynter, eget postvesen, egen radio- og fjernsynsstasjon, og egen avis (L'Osservatore Romano). Den har også en liten jernbanestasjon like bak Peterskirken, og 862 meter med jernbane. " -Wikipedia

 Etterpå stilte vi oss i køen igjen, og ferden bar videre opp i hovedkuppelen i Peterskirken. Her har vi kommet omtrent halvveis, og vi kunne gå ut på en balkong i toppen av en kuppel inni kirka og titte ned på selve kirkerommet. Mannen tok bilder, mens jeg klamret med inntil veggen i kuppelen..Og så kom vi endelig til toppen av kuppelen etter flere hundre smale trappetrinn med masse folk. Og for en nydelig utsikt som møtte oss! Helt i bunnen av bildet kan man se litt av Peterskirken, og plassen midt i bildet er Petersplassen foran kirken.
Og så bar det nedover igjen. Jeg var sikker på at jeg kom til å besvime når alt vi så når vi gikk nedover var dette bildet her. Om igjen og om igjen.
Jeg er glad ikke alle trappene nedover var slik, men det var ikke så veldig mye bedre når veggene var formet etter formen på kuppelen heller. Det ble rimelig trangt og varmt, og vi gikk i kø opp og ned.


Etter å ha vært oppe i kuppelen ville vi besøke Vatikanmuseene for å se det berømte bildet av Michelangelo i Det sixtinske kapell som malte taket med scener fra skapelsehistorien.


(Et av de andre museumsrommene.)

Det viste seg at vi måtte gå gjennom alle museene inne i bygningen før vi kom inn til kapellet som var siste endestasjon. Og vi kunne heller ikke spurte forbi andre turister. Det var så fullt at vi måtte gå gjennom alle museene i kø!


"Vatikanmuseene (Musei Vaticani) er flere museer. kunst- og gjenstandssamlinger i Vatikanet i Roma i Italia. De inneholder store mengder skriftlig materiale, kunst og andre gjenstander som er samlet av pavene i hundrevis av år. Vatikanmuseene omfatter en rekke museer som ligger inntil hverandre i Vatikanets østlige og nordøstlige deler, og på folkemunne inkluderer man gjerne også visse offentlig tilgjengelige severdigheter som i streng forstand ikke er del av museene men som man når med samme inngangsbillett (som for eksempel Det sixtinske kapell)." -Wikipedia


 

Da vi endelig kom fram til Det sixtinske kapell, var det enda fullere enn vi noen gang hadde sett for oss. Alle stod som sild i tønner, og vakter stod og jagde folk lenger inn i rommet for å få plass til flere. Og tross skilt som bemerket at det ikke var lov til å ta bilder var det et blitsregn uten like, så vi slengte oss likegodt på vi også.

Midt mellom alle maleriene i taket kunne vi skimte det mest kjente bildet av Michelangelo der Gud gir liv til Adam. Da var det godt kameraet hadde god zoom så vi kunne se på bildet etterpå i ro og mak, uten å bli dyttet vekk av alle de andre turistene. Vi tok et par bilder før vi presset oss ut igjen og endelig kunne trekke litt frisk luft.

 


"Det sixtinske kapell
er et pavelig huskapell, der bl.a. valget av ny pave finner sted, ved den såkalte konklave. Kapellet ligger i Vatikanpalasset. Kapellet består av et langt kirkerom under et tønnehvelv med vindusåpninger. Det ble påbegynt i 1473 under pave Sixtus IV, som inviterte en rekke kunstnere til å bidra til utsmykningen. Blant dem var Sandro Botticelli og Pinturicchio, men den mest kjente var imidlertid Michelangelo, som malte taket (1508?1512) med scener fra skapelsehistorien, og alterveggen, med en stor freske som forestiller Dommedag (1534?1541). Over vinduene på de to sideveggene kan man se Jesu stamfedre."
-Wikipedia


(uredigerte bilder)

To be continued..


Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 6    Postet: 30.08.2012   Klokken: 09:43   Kategori: Bryllupsreisen
  Kommentarer: 2    Postet: 29.08.2012   Klokken: 12:13   Kategori: Bryllupsreisen


Roma var en spennende by med mye å se på og oppleve. Det er absolutt en by man bør få med seg om man liker å reise og oppleve nye steder.
Et typisk eksempel på et måltid, mannen har pizza mens jeg har pasta og brød. Savner det faktisk, selv om jeg ble litt lei mot slutten. Her sitter vi og spiser på en fortausrestaurant rett ved hotellet. Der hadde de veldig god mat, så vi endte vi opp der de siste kveldene i Roma.

Og så DEN nydelige desserten vi fikk et annet sted! Sjokolademousselignende med tre forskjellige sjokoladesmaker! Nam!


Posering foran en gammel akvedukt i nærheten av Colosseum. Dette bygget trengte jeg ikke å slå opp på wikipedia, for det visste mannen hva var. Jeg tror ikke jeg har hørt det ordet før jeg så denne akvedukten her faktisk!

"En akvedukt (aquaduct) er en kunstig kanal konstruert for å føre vann fra et sted til et annet. Ordet kommer fra de latinske ordene aqua «vann», og ducere «å føre». Mange akvedukter er hevet over landskapet, og ligner mer på broer enn elver. Akvedukter ble spesielt brukt i romertiden for å bringe vann fra fjellene frem til de store byene." -Wikipedia

 Neste stopp; Spansketrappen! Her møtte vi faktisk noen norske jenter, og spurte om de ikke kunne ta bilde av oss! Det var en grei utsikt fra toppen av trappen oppe med kirken og ned mot handlegatene.


"Spansketrappen er designet av Francesco De Sanctis etter generasjoner med intense diskusjoner om hvordan den bratte, kuperte skråningene opp til kirken skulle urbaniseres. På 1600-tallet bestemte de franske eierne av Trinità dei Monti seg for å forbinde kirken med Piazza di Spagna ved hjelp av en trapp med en rytterstatue av Ludvig XIV på toppen. Pave Alexander VII var imidlertid ikke så glad ved tanken på en statue av en fransk konge i pavebyen,og først på 1720-tallet kom man frem til løsningen, som ble en stor trapp med flere avsatser. Trappen ble anlagt i årene 1723?1725, og har blitt restaurert flere ganger, siste gang i 1995. Hvert år i mai måned blir halve monumentet dekket av blomsterpotter fulle av asalea. I nyere tid har Spansketrappen vært et populært sted å spise medbrakt lunsj. Myndighetene har blant annet forsøkt å hindre at trappen blir en offentlig rasteplass ved å bøtelegge folk som spiser matpakker der."
-Wikipedia

 Som nygifte var det vanskelig å ikke legge merke til alle brudeparene som var å se i Roma hele uken gjennom. Mange skulle ta brudebilder utendørs og gjerne foran kjente bygninger midt i turistvrimmelen, så da tok vi oss også den frimodighet til å knipse et par bilder av brudeparene.
(uredigerte bilder)

To be continued..

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 2    Postet: 29.08.2012   Klokken: 12:13   Kategori: Bryllupsreisen
  Kommentarer: 4    Postet: 28.08.2012   Klokken: 11:49   Kategori: Bryllupsreisen


I løpet av de 5 dagene vi var i Roma tror jeg vi fikk med oss det aller meste av de uendelige turistattraksjonene og spist nok pizza, pasta og gelato for et års tid. Det var noen flotte dager, men også utrolig varme dager. Vi gikk konstant rundt med frossede vannflasker, og de ble hele tiden byttet ut med nye etter å ha tint på få minutter. Gradestokken bikket opp mot og over 40, så det var til tider en smule for varmt. Men vi koste oss!
Også i Roma foregikk det meste av dagene med et kart i hånda. Og jeg sier det igjen; jeg er glad jeg har en mann som er god på kartlesing!

Vi var innom Trevifontenen eller Fontana di Trevi, men det var en svær stim av folk hvor enn vi gikk, så å få til fine bilder uten masse turister var rimelig vanskelig. Det så ut som de arbeidet med noe på den ene siden av fontenen fordi den var dekket til.

"Fontana di Trevi eller Trevifontenen er den største og mest berømte fontenen i Roma. Fontenen fra barokken er vel 26 meter bred og 20 meter høy, og sto ferdig i 1762. Hovedtema for fontenen er vannets tilstedeværelse over alt. Den består av et stort basseng hvorfra det reiser seg klipper, befolket med vannvesener. Blant figurene i fontenen er Okeanos den mest sentrale, og symboliserer havets store vannmasser. Vannet i luften symboliseres av kaskadenes vannsøyler og vannet i jordens indre kan ses sildre fram fra sprekker i klippene. Okeanos er omgitt av to sjøhester og to tritoner som prøver å holde styr på hestene. Vannet i fontenen kommer fra den gamle akvedukten Aqua Vergine (Aqua Virgo). Den ble bygd i 19 f.Kr. Kilden til vannet i akvedukten ble visstnok funnet av en jomfru, derav navnet Aqua Virgo. Akvedukten sørget for at millionbyen Roma ble forsynt med et herlig drikkevann i over 500 år. Da det gikk mot slutten på det romerske rike, ble akvedukten ødelagt av goterne. Romerne ble da tvunget til å drikke vannet fra Tiber, som på ingen måte kunne måle seg med det friske vannet fra Aqua Virgo.  Ved et besøk bør man ifølge legenden kaste en mynt over skulderen i fontenen. Dette vil bringe lykke og sikre at man kommer tilbake til «den evige stad», og hver dag kaster turister mynter i fontenen til en verdi av ca 3 000 euro. Pengene går til hjemløse og fattige i Roma. Fontenen er også kjent for en badescene med Anita Ekberg i Federico Fellinis film La Dolce Vita." -Wikipedia

V besøkte også Pantheon, et stilig bygg med et svært hull i taket. Mens vi var der dalte det ned en liten fjær fra hullet, og vi så på dens ferd helt ned på gulvet. Et ndelig syn :) Det var vanskelig å ta gode bilder der inne, for bygget var så stort at dybden og høyden ikke kom skikkelig fram på bildene, så vi endte opp med å filme litt i tillegg."Pantheon; Alle guders tempel, er en av de best bevarte bygninger og mest betydningsfulle monument fra den romerske keisertidsarkitektur. Den ble trolig bygget i 120-årene av keiser Hadrian. I 663 fjernet den bysantinske keiser Constans II de forgylte taksteinene. Gregor III dekket taket med bly i stedet.Da Bernini lagde sine snodde søyler til høyalteret i Peterskirken i 1632, lot pave Urban VIII smelte om bronse fra Pantheons tak. At bygningen ennå står, skyldes rett og slett at den ble vigslet til kirke i 609/10. Like fullt ble den utvendige marmor-bekledningen fjernet i middelalderen." -Wikipedia
 Den ene kvelden tok vi turen opp til Pinciohøyden i solnedgangen. Vi fikk se en flott utsikt over en stor del av Roma, og skimtet Peterskirken i det fjerne. Det anbefales!"Pincio er en av Romas høyder. Pincio lå utenfor det antikke Romas bygrense og regnes ikke som en av de klassiske Romas sju høyder." -Wikipedia

 

(uredigerte bilder)

To be continued..

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 4    Postet: 28.08.2012   Klokken: 11:49   Kategori: Bryllupsreisen
  Kommentarer: 8    Postet: 27.08.2012   Klokken: 08:09   Kategori: Bryllupsreisen


Det første vi så da vi kom til Roma var Colosseum!

Det var ikke et mål i seg selv denne første dagen i Roma for vi skulle bare ut å spise, men plutselig var vi kommet lenger på kartet enn vi trodde, og i enden av gata foran oss skimtet vi det fantastiske bygget! Vi gikk bort og fikk tatt noen flotte bilder med den knallblå himmelen i bakgrunnen, før vi gikk tilbake neste dag for å komme inn og bruke mer tid.

 
"Colosseum i Roma er et av de mest kjente og imponerende byggverkene i hele verden. Den ble påbegynt av keiser Vespasian i 72 e. Kr. Den øverste 4. etasjen ble bygget av Titus, og amfiteateret ble innviet i år 80. Bygningen forfalt i kristen tid, og deler av den ble ødelagt av et jordskjelv i 1349. Anlegget hadde marmorbenker med sitteplass til over 50 000 tilskuere, ordnet etter rang, slik at de minst betydningsfulle ? som kvinnene ? satt øverst. Nærmest arenaen var det en losje for keiseren, hans familie og vestalinnene. Senatorene satt også nederst. Alle fikk nummererte plasser. Billettene var trebrikker, der inngang, midtgang, rad og setenummer var risset inn. Systemet var så vellykket at opptil 70 000 mennesker kunne komme seg ut eller inn på få minutter. Noen bedre ordning er aldri funnet, slik at Colosseum er blitt prototypen for moderne sportsarenaer. Arkitekten er ukjent. Bygningen er ellipseformet, og har en lengde på 188 m, er 155 m bred og 48 m høy, og er i travertin. Interiørene er gått tapt, men det skal ha vært et plankegulv over rommene for scenemaskineriet. Colosseum var antikkens største amfiteater for dyre- og gladiatorkamper. Disse pågikk til innpå 500-tallet. Colosseum er en av verdens mest besøkte attraksjoner for turisme. I en global avstemming som ble avsluttet 6. juli 2007 ble stedet valgt som ett av de moderne underverkene." -Wikipedia
Neste morgen var det greit nok å stå en stund i kø for å komme inn når vi fikk ta flere flotte bilder av colosseum i sola!


 

 På utsiden så vi noen "romere" vi ville ta bilde av.  De tok ifra oss kameraet og insisterte på å være med på bildet, mot betaling etterpå for at vi skulle få igjen kameraet. Typisk ;)


(uredigerte bilder)

To be continued..

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 8    Postet: 27.08.2012   Klokken: 08:09   Kategori: Bryllupsreisen
  Kommentarer: 0    Postet: 21.08.2012   Klokken: 18:05   Kategori: Bryllupsreisen


Overalt vi gikk hadde vi med oss kart, og brukte det flittig for både å klare å finne fram, og veien tilbake til hotellet. Det var ikke alltid like lett å orientere seg når smug som dette var en egen gate med gatenavn på kartet! Da var det godt å vite at jeg hadde giftet meg med en mann med en god del bedre retningssans enn det jeg selv har. :)
Det var mye fint å se på langs kanalene, og vi tok en haug av bilder!
Turistene var igrunn overalt, og langs hovedgatene der de fleste ferdes stod det gateselgere på rekke og rad, de fleste arfikanere. 
Utsikt over en del av Venezia. Det var inntil denne kaien vi ble kjørt med båt første dagen, og hotellet vårt lå helt til venstre i midten av bildet.
Her sitter vi på toget etter 2 dager i Venezia, og denne gangen er endestasjonsn Roma!To be continued..

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 0    Postet: 21.08.2012   Klokken: 18:05   Kategori: Bryllupsreisen
  Kommentarer: 1    Postet: 19.08.2012   Klokken: 14:53   Kategori: Bryllupsreisen


Vi hadde en helt fantastisk bryllupsreise rundt i nydelige Italia!

Vårt første stopp var Venezia. En fin by med nydelige bygninger, broer, koselige og trange gater og en del gondoler selv om vannbusser og taxier ble mest brukt. Men byen var et skikkelig turiststed med stive priser og alle menneskene der var kun turister så langt vi kunne se iallefall. Så vi ble litt skuffet etter første dagen. Men det var sol og sommer og god temperatur, og vi utforsket omtrent hele byen og fikk sett det meste som var der, og det er absolutt gøy å ha vært der :)
Og isen; "gelato", var den beste jeg smakte på hele turen!Mannen og meg! Viktig å dokumentere at vi var der ;)

 Slike små broer var det mange av mellom husene slik at vi kunne krysse alle kanalene i byen.

 Her er den største broen i Venezia som gikk over "Canal Grande", den største kanalen som gikk gjennom hele byen.

 Dette bildet av Canal Grande er tatt fra den store broen, og det var der mesteparten av trafikken gikk. Den store båten til venstre er en vannbuss, båten i midten er trolig en taxi, og gondolen til høyre er mest sannsynligvis leid ut til turister.
Disse gondolene så vi en del av, og alle som satt i dem var turister med solbriller og kameraer. Vi hadde litt lyst til å ta en slik gondoltur selv, men det kostet altfor mye til at vi gjorde det; 100 euro for en liten halvtime! Så vi tok masse bilder istedet.

 

Noen av de som kjørte turistene rundt i gondoler hadde virkelig tatt det helt ut med kostymer. Festlig syn!
To be continued..

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 1    Postet: 19.08.2012   Klokken: 14:53   Kategori: Bryllupsreisen
  Kommentarer: 5    Postet: 18.08.2012   Klokken: 15:45   Kategori: Bryllupet <3


Slik som mannen fikk tatt bilde med alle guttene, fikk jeg også tatt bilde sammen med alle jentene i bryllupet.  Det ble virkelig noen flotte bilder som bærer med seg herlige minner fra en fantastisk og magisk dag!


For noen herlige jenter i nydelige kjoler!Det ble tatt voldsomt mange bilder i denne gressbakken av mange av gjestene, dermed tok det også lang tid å finne fram til det aller beste bildet der man kunne se de fleste ansiktene, og der de aller fleste smilte og så fine ut. Det har tatt litt tid kan man si!
 

Å løfte bruden var heller ikke så lett med alt stoffet! Sterke Rina som så og si holdt meg alene!

 Jeg er heldig! <3

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 5    Postet: 18.08.2012   Klokken: 15:45   Kategori: Bryllupet <3
  Kommentarer: 2    Postet: 17.08.2012   Klokken: 10:14   Kategori: Bryllupet <3


Vi tok en del fellesbilder av familie og venner i bryllupet vårt. Det er jeg veldig glad for at vi tok oss tid til å gjøre og at alle stilte opp. Kjempegøy å se tilbake på i etterkant!


Her er de tøffe guttene i dress!

Og toastmasteren som eneste gutt i skjørt.
Det var iallefall ikke vanskelig å finne ham i mengden, og absolutt råstilig!

 

Et festlig bilde er også på sin plass :)


Flotte mannen min! Og kjekke gutter!

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 2    Postet: 17.08.2012   Klokken: 10:14   Kategori: Bryllupet <3
  Kommentarer: 12    Postet: 15.08.2012   Klokken: 21:08   Kategori: Bryllupet <3


Jeg vet hvem jeg vil bruke min tid sammen med! <3
 

"Det eneste du må bestemme deg for,

er hva du vil gjøre med den


tiden


du har fått."

 


J. R. R. Tolkien.

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 12    Postet: 15.08.2012   Klokken: 21:08   Kategori: Bryllupet <3
  Kommentarer: 13    Postet: 13.08.2012   Klokken: 20:56   Kategori: Bryllupet <3

 

Selv om det aller aller meste av oppgaver på selve bryllupsdagen vår var delegert bort til slekt, venner, toastmaster, hovmester og servitører, hadde jeg likevel litt behov for Mac´en noen få minutter.

 

Her sitter jeg med to søte jenter! Anne-Lise og Linn!


Mac´en har virkelig vært en uunnværlig del av bryllupsplanleggingen!

Den inneholder mapper med inspirasjon til enhver krinkel og krok, ideer jeg har jobbet videre med, bilder av det jeg har laget, kjøreplan, oversikt over hva som er blitt gjort og ikke, budsjett, en drøss med mail og annen kontaktinformasjon osv.

Jeg har også laget en perm med inspirasjonsutklipp fra blader som jeg ikke fant på nettet. Noen sider fra den ender nok også her om tid og stund.Q:  Andre som fikk et snev av Bridezilla under planleggingen eller under selve bryllupet?

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 13    Postet: 13.08.2012   Klokken: 20:56   Kategori: Bryllupet <3
  Kommentarer: 2    Postet: 12.08.2012   Klokken: 12:35   Kategori: Bryllupet <3

 
Nå som vi er gift har familien vår økt betraktelig!
Endelig kan vi si at disse herlige menneskene her er begges ordentlige familie!

 


Fra venstre: Mine to skjønne søstre, min supre bror og beste foreldre, meg og min kjekke mann Morten, hans flotte foreldre og hans nydelige søstre!

 

Vi er heldige!!

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 2    Postet: 12.08.2012   Klokken: 12:35   Kategori: Bryllupet <3
  Kommentarer: 4    Postet: 10.08.2012   Klokken: 14:59   Kategori: Bryllupet <3


Her er våre flotte og herlige forlovere!

Charlotte & Erik
Begge gjorde en super jobb, og de hadde nydelige taler! Vi kunne ikke valgt bedre! <3

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 4    Postet: 10.08.2012   Klokken: 14:59   Kategori: Bryllupet <3
  Kommentarer: 8    Postet: 10.08.2012   Klokken: 09:04   Kategori: Bryllupet <3

Knapper, blonder og tyll!

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 8    Postet: 10.08.2012   Klokken: 09:04   Kategori: Bryllupet <3
  Kommentarer: 16    Postet: 09.08.2012   Klokken: 10:33   Kategori: Bryllupet <3

 

Det nygifte ekteparet på kirketrappa!

 

Elsker hvordan kjolen bruser i bunnen med alt tyllet!


Jeg vurderer å selge kjolen tross den store affeksjonsverdien den har for meg, men jeg har enda ikke helt bestemt meg for om det er det jeg egentlig vil.

 

Q: HVA HAR DU GJORT / HVA VILLE DU HA GJORT MED DIN BRUDEKJOLE?

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 16    Postet: 09.08.2012   Klokken: 10:33   Kategori: Bryllupet <3
  Kommentarer: 12    Postet: 08.08.2012   Klokken: 15:06   Kategori: Bryllupet <3


Her går vi nedover mitdgangen sammen som mann og kone!
Selve vielsen skal jeg komme tilbake til senere.

Kjolen hadde perfekt lengde i forhold til høyden min og skoene. Den gikk klar gulvet med millimetre! Og den er ikke blitt tilpasset i lengden.

 Her står vi i våpenhuset og skal til å gå ut på trappa og smile til og bli tatt bilde av alle gjestene som var i vielsen.

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 12    Postet: 08.08.2012   Klokken: 15:06   Kategori: Bryllupet <3
  Kommentarer: 15    Postet: 07.08.2012   Klokken: 18:49   Kategori: Bryllupet <3


Her har vi kommet til kirka!

Dørene går opp, fiolinmusikken strømmer ut i kirkerommet, og pappa og jeg begynner å gå oppover midtgangen.


Jeg elsker at den hjerteformede utringningen på kjolen var dekket med blonder som gjorde den enda mer romantisk enn om den hadde hatt helt rette linjer!

 

Jeg likte også at blondene på kjolen gradvis forsvinner ned i et hav med tyll i det lange slepet!

Sløret mitt er nesten like langt som slepet på kjolen, så du kan omtrent ikke se overgangen fra slør til kjole. Det er jeg veldig fornøyd med!

 Midt imellom et hav av kjente ansikter og blitser skimter jeg drømmemannen i enden av midtgangen!

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 15    Postet: 07.08.2012   Klokken: 18:49   Kategori: Bryllupet <3
  Kommentarer: 4    Postet: 06.08.2012   Klokken: 20:27   Kategori: Bryllupet <3


Flotteste mannen min! <3


Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 4    Postet: 06.08.2012   Klokken: 20:27   Kategori: Bryllupet <3
  Kommentarer: 28    Postet: 06.08.2012   Klokken: 14:19   Kategori: Bryllupet <3


Endelig får dere sett litt mer av drømmekjolen min!

Kjolen er fra merket Blue By Enzoani, og navnet på kjolen er Cheyenne.
(LINK til kjolens hjemmeside)


Disse bildene er begge tatt om morgenen på bryllupsdagen, og det vil komme flere innlegg med bilder av kjolen senere på dagen etterhvert.

 

Her henger kjolen i taket på loftet hos mine foreldre. Slik hadde den hengt (med kjolepose på) de to siste ukene for å glatte ut stoffet i kjolen. I bakgrunnen er senga på min lillesøsters rom hvor jeg sov siste natta før bryllupet, og foran kjolen står de lilla brudeskoene mine.

 Her er jeg akkurat ferdig hos frisøren (Salong René i Lyngdal), og pappa har kommet for å hente meg og forloveren min for å kjøre oss til kirka. Men først måtte han forevige den ferdigpyntede bruden, så da var det bare å smile :)

 

Kjolen hadde alt jeg ville ha! A-linje silhuett, stroppeløs, svakt hjerteformet utringning, blonder, tyll, langt "semi katedral" slep, knapper bak og fine håndsydde swarvoski krystaller og steiner som pyntet og markert empirelivet!

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 28    Postet: 06.08.2012   Klokken: 14:19   Kategori: Bryllupet <3
  Kommentarer: 2    Postet: 06.08.2012   Klokken: 11:56   Kategori: Bryllupet <3Her er en liten smakebit på kjolen mens jeg sitter og leter frem gode bilder til dere!

Viste noen kjolebilder på jobb i helgen, og de hvinte av begeistring da de så kjolen ;)

 
Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 2    Postet: 06.08.2012   Klokken: 11:56   Kategori: Bryllupet <3
  Kommentarer: 2    Postet: 04.08.2012   Klokken: 10:23   Kategori: Bryllupet <3


Denne helga er det full jobbhelg, så det blir ikke mye aktivitet her på grunn av det. Så da får jeg heller gjøre som Weddingbee og prøve å holde litt ekstra på kjolespenningen så lenge, for de som ikke var i bryllupet eller har sett bilder som gjester har lagt ut på facebook.

I og med at jeg er detaljstyrt, kresen og bestemt, startet jeg kjoleletingen ikke mange timene etter frieriet! Jeg fikk høre titt og stadig at jeg ikke trengte å stresse siden bryllupet ikke skulle være før 1,5 år etter, men jeg er veldig glad at jeg begynte så tidlig. Jeg søkte nettet opp og ned, var innom blogger og designsider og besøkte brudesalonger i fleng, men fant absolutt ikke det jeg ville ha.

Jeg ville ha A-linje, svakt hjerteformet utringning, blonder, stroppeløs, langt slep, knapper og noe som markerte midjen. Enten noe bling eller et bånd.

Etter hvert kom jeg over noen flotte kjoler som kunne blitt gode 2. og 3. plasser, men de var i helt feil prisklasse. Dermed vurderte jeg lenge å sende inn mål, bilder og forklaring til noen som kunne sy en kjole slik jeg ville ha den. Her er de dyre kjolene som jeg hadde til inspirasjon:Men så langt kom jeg ikke. Jeg trålte også finn.no ut og inn i flere dager og uker, i håp om at noen hadde dyr smak og gjerne ville selge en av disse her med tid og stund.

Og plutselig en dag var den der. Drømmekjolen! Og det var ikke noen av disse ovenfor, men en som var enda bedre både i utseende og pris. Og ja, du hørte rett. Jeg fant den på Finn!

Kjøreturen dagen etter var på under 15 min. Kjolen satt som støpt, lengden var perfekt, og jeg fikk det nydelige og enkle sløret på kjøpet. Den tidligere eieren hadde gitt opp å finne gode unnskyldninger for ikke å selge det som også hadde vært hennes drømmekjole, og det resulterte i at drømmekjolen fikk en ny og strålende fornøyd eier!

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 2    Postet: 04.08.2012   Klokken: 10:23   Kategori: Bryllupet <3
  Kommentarer: 4    Postet: 03.08.2012   Klokken: 09:31   Kategori: Bryllupet <3

 
Her blir vi erklært rette ektefolk!

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 4    Postet: 03.08.2012   Klokken: 09:31   Kategori: Bryllupet <3
  Kommentarer: 13    Postet: 02.08.2012   Klokken: 14:38   Kategori: Bryllupet <3


Her er de nydelige gifteringene våre!
Min ring er i platina med 13 små diamanter, mens mannens er i børstet titan.


I min ring er det gravert: Min Morten <3 14.07.12

I mannens ring er det gravert: Min Kristine <3 14.07.12

 
Jakten på de perfekte giftereíngene for oss begge har vært lang og til tider litt vrien. Vi hadde ganske ulik smak når det kom til valg av ringer, bortsett for at ingen av oss ville ha gult gull. Derfor bestemte vi oss tidlig for å velge vår egen giftering. Uansett om resultatene ville matche i farge og form eller ikke, så ville de høre sammen. Jeg var opptatt av at vi skulle ha ringer som vi begge likte, og ikke lande på kompromisser der ingen av oss var helt fornøyde med valget.

Begge ringene ble bestilt på nettet. Min ring fant jeg ved en tilfeldighet på Lamastone i fjor sommer, og ikke minst på tilbud! Mannen sin ring måtte vi lete mye lenger etter. Men vi fant til slutt en gullsmed i Nittedal som kunne lage den ringen han ville ha.

Vi leverte inn alle tre ringene til den lokale gullsmeden hjemme i Farsund, Marie Mikalsen, som fikk gravert, regulert og pusset dem klare til den store dagen.

 

Her er alle de tre ringene våre samlet. Gifteringene nederst, og frierringen min øverst.
Frierringen er en alliansering i hvitt gull med tre diamanter.

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 13    Postet: 02.08.2012   Klokken: 14:38   Kategori: Bryllupet <3
 • Profilbilde 24, Stavanger
  Jeg er 24 år og Gift med verdens herligste og beste mann Morten! I tillegg er jeg Sosionomtudent ved UIS og har en ekstrajobb i en barnevernsinstitusjon for mindreårige flyktninger i Stavanger kommune. Jeg bor i Stavanger på 3. året, men kommer fra Farsund. Bloggen gjenspeiler det jeg til enhver tid er opptatt av, og i den siste tiden har det gått mest i Bryllup. Men andre temaer som Foto, Interiør, Hverdagsliv og Kreative sysler kan forekomme. Enjoy! Følg meg gjerne på Instagram! KriAnd88

 • Bloglovin Facebook Twitter YouTube
hits