Nå har de aller fleste av gjestene vi vil invitere til bryllupet vårt fått "Save The Date" kortene av oss, så nå kan jeg legge ut bilde av hele kortet, og ikke bare et lite sneak peak som tidligere. Noen ble sendt i posten, men de fleste har eller skal få dem levert. Deilig å omtrent være ferdig med noe! :)

Hovedgrunnen til å lage slike var min uendelige trang til å lage noe "dill", men også fordi bryllupet er midt på sommeren, og det ville vært kjedelig om invitasjonene kom ut etter at noen av gjestene hadde bestilt sommerferie eller liknende. Så nå har kan de fleste lett spare datoen.

Har fått mye god respons på dette! Alltid lurt å være ute i litt god tid! :)

 

 
Masseproduksjon.. Det tok litt tid!Closeup, 14 Juli 2012 it is!!


Litt kontaktinfo på baksiden

Materials


For å lage disse brukte jeg en enkel mal med kalender på som jeg fant på nettet, satte inn bilde av oss og et par tekstbokser og skrev ut bildet på fotopapir på skriveren hjemme. Deretter brukte jeg en papirskjærer til å kutte av litt av høyden på kortene, lagde et hull til de hjerteformede bradsene med en knappenål over datoen vår, og limte små biter av magnettapen bakpå kortet slik at den kan henge på kjøleskapet til gjestene som en påminnelse fram til invitasjonene kommer, eller helt til bryllupet.

 

 

Q: HVA SYNES DU OM SAVE THE DATENE VÅRE?

Q: VILLE DU LAGET SLIKE SOM EN PÅMINNELSE OG HUSKELAPP?

 

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 1    Postet: 25.07.2011   Klokken: 13:47   Kategori: Hverdagsliv

 

"Remember that all through history, there have been tyrants and murderers, and for a time, they seem invincible. But in the end, they always fall. Always."

 

"Even in their deepest sorrow the Norwegians don't get hysterical. They resist the hate. It is amazing to see how politicians and the whole country reacts. They are sad to the deepest thread of their souls. They cry in dignity. But nobody swears to take revenge. Instead they want even more humanity and democracy. That is one of the most remarkable strengths of that little country."

 

"Om en mann kan vise så mye hat, tenk hvor mye kjærlighet vi alle kan vise sammen."

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 1    Postet: 25.07.2011   Klokken: 13:47   Kategori: Hverdagsliv


Mitt aller første symaskinprosjekt er egentlig egentlig 2 prosjekter på en gang. Men her kommer litt av den første delen. Tidligere har jeg lagt ut bilder av brudeskoene min tante var så snill å få laget til meg på Filippinene. Et par i ivory, som brudekjolen, og et par i mørk lilla. Disse manger litt pynt, og med skoene fulgte det med ekstra stoff så jeg kunne prøve å lage denne pynten selv. Og jeg valgte å lage roser! (Innlegget om skoene med bilde finner du HER.)
Tidligere, i løpet av mine mange timer foran pcen på leting etter bryllupsinspirasjon, har jeg kommet over et bilde av noen knallfine men enkle sko som jeg har hatt veldig lyst til å bruke som brudesko. Disse hadde samme form som de jeg fikk laget, og de hadde silkeroser oppover en reim midt på foten. Problemet var at det ikke stod oppført noe merke på skoene, og jeg har ikke sett dem på noen nettsteder eller i noen butikker. Så da synes jeg det er helt flott å kunne få noen som likner veldig.
Ekstra stas er det hvis jeg klarer å feste på disse rosene som jeg har laget selv som mitt første syprosjekt med min nye symaskin, og resultatet blir bra! Denne siste biten gjenstår enda å se..

Men nå har jeg klart å lage alle rosene iallefall! Og her er noen få bilder og forklaring på prosessen:
Jeg klippet opp remser som var omtrent 3 cm brede, og 40 cm lange, brettet dem i to med den riktige siden ut, og sydde ganske enkelt rettsøm langs den åpne kanten.Så la jeg et tynt lag Dana Tekstillim på langs sømmen på begge sidene av remsene, og lot det tørke 15-20 min.
Så begynte jeg å rulle sammen den ene enden av remsene, først litt stramt for å lage den innerste knoppen på rosen, og jobbet meg så rundt og rundt mens jeg løsnet litt på grepet.
Jeg klemte lagene sammen i enden der jeg hadde hatt lim på mens jeg la flere lag på rosen, og det klistret seg godt fast.
Når det var omtrent en cm igjen av remsen, tok jeg på enda litt mer lim på begge sider av enden før jeg lot det tørke i enda 15-20 min. Jeg kunne tatt limet på tidligere når jeg limte første gangen, men det tenkte jeg rett og slett ikke på før jeg hadde kommet så langt.


Når limet hadde tørket, brettet jeg enden litt innover, før jeg limte den inntil rosen for å gjemme slutten på remsen.


 

 

Slik ser de ut fiks ferdige! Min tante har også laget lilla roser i samme stoff til meg som er litt mindre. Jeg skal prøve meg litt fram for å se hvilke som passer best på skoene, og hvilke jeg kan bruke til den andre delen av syprosjektet mitt. :)

 

 

Q: HVA SYNES DU OM DISSE ROSENE?

Q: TIPS TIL HVORDAN JEG SKAL LIME DEM PÅ SKOENE,
UTEN Å BRUKE TEKSTILLIM SÅ DET SITTER ENDA BEDRE?

 

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 4    Postet: 15.07.2011   Klokken: 10:45   Kategori: Kreativt


Forrige uke kunne jeg trippe glad hjem fra Sandnes Sysenter med min kjære etter å ha shoppet en Singer Symaskin for noe av feriepengene! Det ble en helt annen maskin enn den jeg opprinnelig hadde tenkt meg, men det var igrunnen flaks for meg at de ikke hadde den jeg ville ha. Denne er mye bedre! Den har bedre plass, mer utstyr, 12 sømmer/elastiske sømmer, er oljefri og har et litt retroaktig preg i forhold til de aller fleste andre som er hvite og er omtrent like som de mødrene våre har stående fra langt tilbake i tid. Dessuten kostet den ikke mye mer enn den andre jeg hadde sett på heller. Modellen var faktisk 2011, og har 5 års garanti.

 

Jeg måtte ta fram instruksjonsboka for å finne ut hvordan jeg spolte opp tråd og hvordan jeg skulle tre maskinen. Jeg har jo det berømte symaskinsertifikatet fra 2. klasse på barneskolen, og jeg har vel sydd et eller annet på ungdomsskolen, men jeg er langt fra en ekspert. Så nå, etter å ha satt meg litt mer inn i fastheten på tråden, forskjellige sømmer og lengden/bredden på dem, er jeg i gang med mitt første syprosjekt! Det kommer jeg tilbake til senere :)

Nå må jeg da lære meg noen små husmoregenskaper som å sy hull i klær, på eller utenfor sømmer, og knapper og glidlåser. Det burde da ikke være så vanskelig å få til? Symaskinen var en grei investering iallefall!

 

 

Q: HAR DU SYMASKIN?

Q: TIPS TIL PROSJEKTER JEG KAN PRØVE MEG PÅ?

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 4    Postet: 15.07.2011   Klokken: 10:45   Kategori: Kreativt


På vei hjem fra jobb i ettermiddag tikket det inn en fantastisk søt melding fra min lillebror:

"Hey! Gratulerer med -1 års bryllupsdag! ;)"

Åh, det varmet en "bryllupsgal" storesøsters hjerte! <3

Nå er det bare et år igjen!! Og jeg gleder meg som en liten unge til den store dagen!
Om et år til er vi ferdig gift og fotografert og venter nok sultne på mat og fest!

 

Can't wait <3

 

 

 

Signatur
Si din mening!


Da var jeg endelig i boks med alle "Save The Date" kortene jeg skulle lage. Men foreløpig blir det bare en liten sniktitt her, for jeg vil helst at alle gjestene skal få dem før jeg legger ut bilde. Noen er sendt av sted i posten, andre mangler vi riktig adresse til, og resten skal leveres på døra når vi tar en tur hjemover på sommerferie :)

 

 

Q: HVA SYNES DU OM Å SENDE UT "SAVE THE DATES"?

 

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 27    Postet: 12.07.2011   Klokken: 12:58   Kategori: Kreativt


For et par uker siden hadde jeg besøk av min skjønne lillesøster Veronika. Vi brukte helga på shopping, mat, prat og selvfølglig noe bryllupsdill. Etter en hel kveld med fnising og kreativitet ble resultatet bl.a dette!:

 

Lilla papirroser, laget av kaffefilter!

 

Under er det flere bilder av fremgangsmåten om du har lyst til å prøve selv!

 

Step 1:

Du trenger store kaffefilter og tynn papp. Jeg fikk tak i kaffefilterne på Rema, og pappen er fra en eske frokostblanding. For å få stensilene til rosebladene trykker du HER. Jeg skrev ut stensilene på et vanlig A4, klippet dem ut, tegnet dem over på papp, klippet de ut, og hadde da stensiler som kan brukes en del ganger. Jeg brukte kun stensilene som heter petal 1, petal 4 og petal 7&8. Disse tre kunne lett brukes for å få et fint resultat med mindre styr og færre stensiler.

På linken over ser du også hvordan stensilene skal/kan plasseres på kaffefilterne når du skal klippe ut rosebladene. Til hver rose trenger du 4 stk av Petal 1, 1 stk av Petal 4, og 10 stk av Petal 7/8. Petal nr 4 skal kunne brettes ut til dobbelt så bred når du har klippet den ut, så ikke klipp bort den doble kanten (se stensilene). Husk at når du klipper ut petal 1 og petal 7/8 så får du dobbelt opp, i og med at kaffefilterne er doble.

 

Step 2:

Når du har klippet ut alle rosebladene du vil bruke, blander du litt akrylmaling i ønsket farge med litt vann og blander godt til du får den fargen du ønsker. Fargen blir litt lysere når bladene tørker. Istedet for å male alle med pensel, dyppet jeg dem bare i vannmalingen en etter en, og la dem på et stykke torky mens de tørket. Anbefaler å dyppe et og et blad om gangen. Jeg prøvde med flere lag, men det var veldig vanskelig å skille dem når de først var blitt våte av malingen.

La bladene tørke helt, snu dem gjerne etter at de er halvveis tørket. Det er godt mulig det blir litt fargeforskjeller på bladenes to sider, men det lager bare litt ekstra liv i de ferdige rosene, så ikke bekymre deg om du synes fargen er ujevn.


Her er roseblader til en rose ferdig tørket. Du kan tydelig se at fargen er lysere enn da de var våte.

 

Step 3:

Nå trenger du en q-tips, en rund tannpirker eller noe liknende, en saks, dobbeltsidig tape, blomstertape og blomsterpinner. Jeg hadde ikke pinner, så jeg lagde bare selve rosene, men jeg skal prøve meg på å lage stilker senere.

Q-tipsen bruker du til å rulle kantene på rosebladene så de ser mer ekte og finere ut når du setter dem sammen.

På bildet ser du hvordan jeg har rullet kantene. Omtrent alle er rullet likt, på hver side av spissen på bladene, mens 2 stk av Petal 1 har jeg lagt oppå hverandre og rullet hele tuppen til hver sin side. Det er denne som skal lage de innerste bladene i rosen.
Dette rosebladet bretter du sammen på midten slik at begge bladene bøyer seg samme vei. Vil du feste rosen til en blomsterpinne, bretter du bladet rundt pinnen, og fortsetter slik med de neste bladene.


Så ruller du bladet mens det er dobbelt brettet, sammen til en spiral.Så tvinner du litt dobbeltsidig tape rundt enden på spiralen, og du har laget de innerste bladene til rosen.


Deretter bruker du de to siste bladene fra petal 1, og fester dem en etter en.

Snu bladene slik at de rullede tuppene vender utover. Da blir bladene finest og mest naturlig (se bildene over og under).

Mens du kler bladet på, trykk det fast på den dobbeltsidige tapen så det ikke sklir mens du arbeider. Om du ikke fester det helt inntil rosens senter, men fester det litt "løst" slik at det blir litt avstand mellom lagene, blir det mest naturlig. Ta et lag med dobbeltsidig tape rundt enden etter hvert lag du legger med roseblader. Slik fester rosebladene seg best.

Omtrent slik ser det ut når du har festet det ene bladet av petal 1.

Det gjør ingenting om papiret ikke er jevnt i bunnen, og det krøller seg litt og slikt. Det skjules senere, og er bare et resultat av at du har fått litt "liv" i bladene med å feste dem litt løst.

Legg på et lag med dobbeltsidig tape, og du er klar for å legge på neste blad.

Det siste bladet av petal 1 fester du på samme måte som det forrige. Pass på at du ikke legger bladtuppene rett over de forrige, men mellom dem istedet. Det gir best resultat.

Her er alle bladene fra petal 1 limt på.Deretter skal du feste det største bladet fra petal 4.

Du snur også dette bladet så tuppene ruller utover, og starter med å legge første bladet mellom to andre som er plassert tidligere. Når du legger på dette bladet kan du ikke legge tape mellom hvert lag, siden bladet går rundt mer enn en runde rundt resten av rosen. Bare hold godt og krøll gjerne papiret litt rundt enden på rosen. Blir det ikke bra kan du ta det av og starte på nytt. Når du har fått det slik du vil, legger du et nytt lag med dobbeltsidig tape for å forsegle bladet på rosen.(Krøll i vei!)


Til slutt skal du feste alle 10 av de enkle rosebladene fra petal 7/8 på rosen.

Her fester du en etter en mellom roseblader som du har festet tidligere, tilfeldig der du synes det trengs flere blad for å få en finere rose. Disse bladene kan være litt lange, men da krøller du bare endene sammen rundt enden på rosen. Det er det ingen som ser når du er ferdig. Husk å legge et lag med dobbeltsidig tape mellom hvert roseblad.Slik ble denne rosen seende ut etter at alle rosebladene ble festet.
Avslutt igjen med et lag dobbetsidig tape. Føler du at bladene spriker for mye, og at rosen er litt for stor, kan du surre det siste laget med dobbeltsidig tape litt oppover enden mot blomsten mens du strammer litt til. Da minsker du litt på avstanden mellom bladene og rosen blir tettere. Det gjorde jeg med denne rosen!

Deretter surrer du blomstertape over den dobbeltsidige tapen igjen for at rosen skal se mer ekte ut. Har du festet rosen på en blomsterpinne gjør du overgangen fra selve rosen til pinnen knallfin og nesten usynlig med denne tapen.
Fiks ferdig rose!
Og slik ble resultatet etter denne kvelden, tilsammen 12 lilla kaffefilterroser!

 

Mulig disse kan få bli en liten del av bryllupsdekorasjonene våre :)

 

 

Q: HVA SYNES DU OM DISSE?

Q: VIL DU PRØVE Å LAGE SLIKE?

 

 

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 27    Postet: 12.07.2011   Klokken: 12:58   Kategori: Kreativt
 • Profilbilde 25, Farsund
  Jeg er 25 år og Gift med verdens herligste og beste mann Morten! Jeg er utdannet Sosionom og jobber som miljøterapeut ved Cocoon Ressurssenter for barnevern og etnisitet. Jeg bodde i Stavanger i 3 år mens jeg studerte, men har nå flyttet tilbake til Farsund og bor i et gammelt og koselig hus i landlige omgivelser. Bloggen gjenspeiler det jeg til enhver tid er opptatt av, og de siste 2,5 årene har det gått mest i Bryllup. Men andre temaer som Foto, Interiør, Hverdagsliv og Kreative sysler kan forekomme. Enjoy! Følg meg gjerne på Instagram! KriAnd88

 • Bloglovin Facebook Twitter YouTube
hits