Kommentarer: 16    Postet: 30.06.2013   Klokken: 22:12   Kategori: Bryllupet <3


Tidligere skrev jeg et innlegg HER om at vi ville gi morgengaver til hverandre dagen etter bryllupet, og jeg er sikker på at vi begge var veldig spente når vi våknet sammen den første morgenen som gift. Og da vi begge hadde åpnet hver vår gave, synes vi begge hadde gjort en fantastisk god jobb! Vi ble begge skikkelig glade og overrasket, og vi fikk begge gaver som vi kan beholde livet ut som minner!
Mannen fikk albumet som ligger underst og jeg fikk to smykkeskrin.Mannen hadde klart å finne et sett med øredobber og smykke som passet meg perfekt! Jeg har alltid vært veldig kresen når det gjelder smykker, og går sjelden med det. Men jeg synes dråpeformede smykkesteiner er veldig fint, både enkelt og elegang samtisig, og så må det jo sies at lilla er min favorittfarge. Så her traff mannen virkelig blink!
Smykkesettet er i hvitt gull og kjedet er også hvitt gull. De lilla steinene er ametyst og den delen ovenfor steinene er dekorert med kuler av hvitt gull samt noen små diamanter som lyser opp.
Jeg kan ikke bli mer fornøyd! Nå har jeg endelig et smykkesett jeg kan bruke til forskjellige anledninger, og det beste er at det er noe som ikke kan bli brukt opp eller bli byttet ut med nyere versjoner. Det er en gave som skal vare og forhåpentligvis arves videre en gang.Albumet som mannen fikk av meg som morgengave er også noe han kan ha livet ut som et minne. Det aller beste med hele gaven var å se uttrykket til mannen da han skjønte hva han hadde fått og hva jeg hadde gjort for å gi ham det. Han var helt i hundre, og var tydelig skikkelig glad og overrasket!

Jeg hadde nemlig vært hos en fotograf i Stavanger og tatt Bodouirbilder som jeg hadde samlet i et album på 14 sider!

 
Albumet er min manns og inneholder private bilder som jeg ikke kommer til å vise her på bloggen, utenom dette lille beskjedne glimtet fra en av sidene.

Med meg på fotoshooten hadde jeg et undertøysett som jeg skulle bruke på bryllupsnatten og brudesløret jeg skulle bruke sammen med brudekjolen. I tillegg hadde jeg sminket meg omtrent slik jeg skulle sminke meg på selve bryllupsdagen vår, og hadde håret mitt helt naturlig.

Selve fotograferingen var en gøy opplevelse, og bildene ble veldig fine! Jeg valgte at bildene ikke skulle bli redigert, og jeg ble kjempefornøyd! Det er absolutt en gave jeg kan anbefale å gi til andre. Fotografen jeg hadde var ei dame på min egen alder, og hun var veldig dyktig og behagelig. Jeg kunne selv velge hvor mye eller lite klær jeg ville ha på under fotograferingen, og jeg valgte selv ut de beste bildene til slutt. Det hele gikk veldig fint og jeg angrer ikke et sekund! :)

 

(Usikker på hvordan bodouirbilder ser ut? Gjør et googlesøk da vel! ;) )

 

 Q: Hva synes du om morgengavene?

Q: Ville du tatt slike bodouirbilder?

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 16    Postet: 30.06.2013   Klokken: 22:12   Kategori: Bryllupet <3
  Kommentarer: 22    Postet: 05.06.2013   Klokken: 11:36   Kategori: Mat


For et par uker siden fikk jeg en plutselig craving for ostekake, og selv om jeg igrunnen aldri har vært noen veldig stor kakespiser fikk jeg en oppskrift av min søster og satte i gang. Resultatet ble en herlig, lett og frisk ostekake som jeg fint kan spise mye av uten at den er kvalmende eller for mektig. På to uker har jeg faktisk laget 3 ostekaker! Den ble også en hit blant venner og familie og flere har spurt om oppskriften. Dermed legger jeg ut oppskriften her, med noen av mine egne tilleggskommentarer.

Happy baking!


 

Ingredienser:

Kakebunn:
250 gram Digistivekjeks
120 g smeltet smør

Kakefyll:
1 pakke sitrongelé
2 pakker (400 gram) Philadelfia naturell ost
1 boks (3 dl) lettrømme
115 gram melis
1 ts vaniljesukker
1 boks (3 dl) kremfløte

Kaketopp:
1 pakke sitrongelé

 

Springform 24 eller 26 diameter

 


 

Fremgangsmåte:


Start med å ta Philadelfiaosten, kremfløten og rømmen ut av kjøleskapet slik at de er romtempererte når du skal lage kakefyllet.

Start med å lage geleen som skal i kakefyllet, men kok kun opp 2,5 dl vann istedet for 5 dl vann som det står på pakken. Rør ut gelépulveret når vannet koker, sett det til avkjøling på benken og kanskje noen få minutter i kjøleskapet når den har begynt å kjølne. Eventuelt kan du koke opp 1,5 dl vann som du rører geleen ut med, for så å tilsette 1 dl kaldt vann for at geleen raskere skal bli avkjølt. Men pass på at geleen ikke stivner helt, men kun begynner å tykne litt.

Knus kjeksen i små biter for hånd med en sleiv eller finmal den med en foodprosessor eller med en stavmikser i en lukket beholder, alt etter om du vil ha bunnen finmalt og kompakt, eller litt mer smuldrete og løs i konsistensen. Bland kjekssmulene godt med det smeltede smøret og fordel massen jevnt i bunnen av en kakeform som du setter rett på et kakefat. Trykk massen litt sammen, men ikke for hardt, da blir det vanskelig å skjære gjennom kaken når den er ferdig. Sett kakeformen i kjøleskapet mens du lager kakefyllet ferdig.
Pisk krem av kremfløten for seg selv, og bland sammen Philadelfiaosten, rømmen, melis og vaniljesukker til en fløyelsmyk krem for seg selv, gjerne med en ballongvisp med en kjøkkenmaskin. Vend forsiktig kremfløten inn i ostekremen med en slikkepott, og bland til slutt i geleen som har begynt å tykne. Det er viktig at oste- og kremblandingen er romtemperert når du blander inn geleen, ellers vil geleen stivne fort før den blir fordelt i hele fyllet, og fyllet kan bli for blødt. Hell det ferdige fyllet over kjeksbunnen i kakeformen, og jevn overflaten med en bred kniv. Gelélokket vil bli gjennomsiktig slik at du lett kan se ujenvheter i fyllet i kaka både på kantene når den er ute av formen eller på toppen om fyllet ikke er fordelt fint utover i formen. Sett kakeformen inn i kjøleskapet igjen mens du lager kaketoppen.


 

Kok opp 2,5 vann og rør ut den siste pakken med gele, eller 1,5 dl vann og 1 dl kaldt vann når pulveret er rørt ut. Sett den til avkjøling på benken, og noen få minutter i kjøleskapet til den så vidt begynner å tykne, men samtidig er flytende. Hell geleen forsiktig og sakte over kaken ved kanten på springformen for å unngå å få luftbobler i gelelokket. Sett kaken forsiktig inn i kjøleskapet igjen, og la den stå minst en time før den kan serveres.


 

Løsne geletoppen med en kniv langs kanten på springformen før du åpner den, og da står kaken ferdig på kakefatet.

 


 

 

Happy Baking!

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 22    Postet: 05.06.2013   Klokken: 11:36   Kategori: Mat
  Kommentarer: 4    Postet: 02.06.2013   Klokken: 00:05   Kategori: Bryllupet <3


Ofte blir det strødd plastdiamanter, steiner, hjerter eller annen pynt utover bordene i et bryllup som ekstra pynt til en ellers litt kjedelig hvit duk. Dette hadde jeg også lyst til å gjøre noe med, men jeg var ikke interessert å kjøpe inn mye smådill som jeg mest sannsynlig ikke kom til å få brukt igjen, og som kanskje ville lande i søpla dagen etterpå.

Istedet fant jeg ut at jeg kunne bruke en papirkutter til å stemple ut papirhjerter i de fargene vi ønsket, for så å strø dem på bordene som pynt. Dette ville bli veldig rimelig siden jeg kunne bruke papirrester etter å ha laget bryllupsinvitasjonene, og etter bryllupsfesten kunne de bare bli kastet i søpla uten at jeg trengte å få dårlig samvittighet. (Jeg har faktisk spart på de aller fleste og kan fint bruke dem i flere anledninger!)


Her blir hjertene stemplet ut: HER
 kan du se bilder og lese mer om papirkutteren og hjertene i forkant av bryllupet!
 
Jeg synes hjertene gjorde prikken over i-en når det gjaldt bordpyntingen!


 
 Q: Hva synes du om papirutstikker-ideen?

Q: Hva ville du pyntet bordene med?


Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 4    Postet: 02.06.2013   Klokken: 00:05   Kategori: Bryllupet <3
 • Profilbilde 27, Farsund
  Jeg er 25 år og Gift med verdens herligste og beste mann Morten! Jeg er utdannet Sosionom og jobber som miljøterapeut ved Cocoon Ressurssenter for barnevern og etnisitet. Jeg bodde i Stavanger i 3 år mens jeg studerte, men har nå flyttet tilbake til Farsund og bor i et gammelt og koselig hus i landlige omgivelser. Bloggen gjenspeiler det jeg til enhver tid er opptatt av, og de siste 2,5 årene har det gått mest i Bryllup. Men andre temaer som Foto, Interiør, Hverdagsliv og Kreative sysler kan forekomme. Enjoy! Følg meg gjerne på Instagram! KriAnd88

 • Bloglovin Facebook Twitter YouTube
hits