Kommentarer: 20    Postet: 28.05.2013   Klokken: 10:12   Kategori: Bryllupet <3


I fjor vår lagde jeg en gjestebok som skulle stå framme i bryllupet slik at alle gjestene kunne skrive en hilsen til oss i den i løpet av dagen og kvelden, og en gavebok der den som hadde ansvaret for å pakke opp og stille ut bryllupsgavene våre kunne skrive ned hva vi fikk fra hvem så vi kunne få en god oversikt.

Jeg lagde et sneek peek innlegg om dem tidligere HER.


Toastmasteren vår opplyste om gjesteboken, og omtrent alle gjestene skrev en hilsen til oss. Det setter vi stor pris på! Min ene søster fikk i oppdrag å ta bilde av alle gjestene i løpet av festen slik at vi kunne lime inn et bilde av de som skrev en hilsen i gjesteboka ved siden av hilsningen i etterkant. Jeg hadde på forhånd tegnet opp firkanter med blyant i gjesteboken slik at gjestene så hvor det skulle limes inn bilder. Dermed skrev de sine hilsninger utenfor bilderammene, og her er det ferdige resultatet:

Gjesteboken vår!
Jeg kjøpte en grå ulinjert spiralbok med hardt omslag, og pyntet forsiden med ark, blonder, bånd, blomster og bilde av oss.

Den ble pyntet i de samme fargene og stilen som invitasjonene, bordkortenet, festheftene osv, med lilla, blonder og monogrammet vårt.
Bildet av oss er det samme som vi hadde i Bryllupsinvitasjonene våre.

 
Jeg fremkalte bildene min søster fikk tatt av gjestene, og limte dem fint inn ved siden av hver enkelt hilsning. Et nydelig og personlig resultat!


 
 


 
 Gjesteboken hadde mange sider, og hilsningene fylte dermed ikke opp alle sidene. Derfor fremkalte jeg flere bilder av gjestene som ble tatt av forskjellige hobbyfotografer og limte dem inn på resten av sidene.
Da ble gjesteboken komplett!


Gaveboken ble pyntet i samme stil som gjesteboken, og den ble brukt av hun som pakket opp gavene for oss. Den inneholder en oversiktelig liste over hvem vi fikk gaver fra, og hva vi fikk, og var en genial hjelp når vi laget takkekortene!


 

Q: Hva synes du om ideen?

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 20    Postet: 28.05.2013   Klokken: 10:12   Kategori: Bryllupet <3
  Kommentarer: 2    Postet: 22.05.2013   Klokken: 22:41   Kategori: Bryllupet <3

 
En selvsagt bryllupslek i bryllupet vårt var skoleken der forloveren min spurte oss spørsmål der vi skulle svare med hverandres sko. Vi satt med ryggen til hverandre slik at vi ikke skulle se hva den andre svarte, men jeg var flink til å kikke meg over skuldra likevel for å se hva mannen svarte (etter at jeg selv hadde svart så klart!) ;)

Forloveren min stilte spørsmål som "Hvem av dere roter mest?", "Hvem tok initiativet til første kyss?" og "Hvem er sjefen i forholdet?". Noen svar var vi samstemte på, mens latteren stod i taket da vi var uenige på enkelte spørsmål.  
 

 
 
Dette er virkelig en lek som kan tilpasses et hvert par og jeg anbefaler absolutt å ha den med i et bryllup da det letter veldig på stemninga, og alle kan ta del i den fordi de kjenner til brudeparet på en eller annen måte!

  

Q: Vet du om en bra bryllups- eller selskapslek?

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 2    Postet: 22.05.2013   Klokken: 22:41   Kategori: Bryllupet <3
  Kommentarer: 0    Postet: 19.05.2013   Klokken: 23:16   Kategori: Bryllupet <3


Jeg valgte å kaste brudebuketten min til alle de ugifte jentene som var i bryllupet. Mannen kastet også strømpebåndet mitt til alle de ugifte mennene som du lese mer om HER. Vil du se bilder av buketten min kan du kikke HER. Det er en ganske utbredt skikk at bruden kaster brudebuketten over skulderen (eller hodet og bjelkene i mitt tilfelle) mot sine ugifte venninner og kvinnelige familiemedlemmer. Tradisjonen sier videre at hun som tar imot buketten er den neste til å bli gift.

 


Alle gjør seg klar..

 
Jeg kaster, og det ble en suksess!

  

Alle jentene fulgte buketten med øynene og måpte idet den seilte glatt over og gjennom alle bjelkene i taket!


Buketten ble til slutt fanget av søte Rina som var SÅ fornøyd!

 

Brudebuketten fikk jeg tilbake etterpå, bare bittelitt mer pjuskete, og den henger nå tørket til pynt i huset vårt.
Q: Vil du kaste din bukett?


Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 0    Postet: 19.05.2013   Klokken: 23:16   Kategori: Bryllupet <3
  Kommentarer: 0    Postet: 19.05.2013   Klokken: 19:00   Kategori: Hverdagsliv

 

Endelig er Bacheloroppgaven min i Sosialt Arbeid innlevert, og jeg kan nyte fritiden og sommervarmen, og forhåpentligvis kalle meg Sosionom i løpet av sommeren!!


 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 0    Postet: 19.05.2013   Klokken: 19:00   Kategori: Hverdagsliv
  Kommentarer: 2    Postet: 11.05.2013   Klokken: 23:56   Kategori: Bryllupet <3


På kirketrappa ble det både delt ut såpebobler pyntet med tags, og små poser med bryllupsris til gjestene. Jeg var lenge usikker på hvilken av de to vi skulle velge, så til slutt brukte vi begge deler.
Såpeboblene kan du lese mer om HER.

 Alle risposene ble delt ut og det ble ingen til overs, så jeg har desverre ikke noen å vise bilde av.

 

I etterpåklokskapens navn må jeg si at jeg har funnet ut hva som egner seg best av bobler og ris i et bryllup. Bruk bobler istedet! Riskastingen gjorde at vi måtte lukke øynene, og de satte seg fast i håret mitt, og ikke minst ble mange fanget opp i utringningen på kjolen min. Det aller verste var at de som vi ikke fikk tak i smeltet nedi kjolen min fordi det ikke var ordentlig ris, og de satte seg fast både på meg og på kjolen som melis.

Og de bildene som ble tatt når vi fikk ris over oss var heller ikke særlig pene, i motsetning til de med bobler på. (Se bildet over versus bildet under her.)

 

 


Asfalten var full av disse etterpå!

 

Q: Ville du hatt ris i bryllupet?

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 2    Postet: 11.05.2013   Klokken: 23:56   Kategori: Bryllupet <3
  Kommentarer: 4    Postet: 08.05.2013   Klokken: 23:00   Kategori: Bryllupet <3


Strømpebåndet som jeg brukte i bryllupet vårt var et DIY-prosjekt som jeg lagde selv og jeg har tidligere laget et innlegg med bilder og en enkel oppskrift som du kan lese om HER.


Her er noen flere bilder med strømpebåndet fra selve bryllupsdagen.

Et godt tips er å ikke ha strømpebukse i tillegg til strømpebånd, for da vil det bli så glatt at det lettere vil falle av. Det kan jeg love at jeg merket når jeg gikk opp kirkegulvet med min pappa, så strømpebuksa ble historie med en gang vielsen var over ;)

 
 

Senere på kvelden tok brudgommen strømpebåndet av meg kun ved hjelp av munnen, og kastet det så til de ugifte mennene som stod samlet på gulvet. Når det ble lovt en øl til den som klarte å fange strømpebåndet, ble interessen for å få tak i det også litt større. ;)

 
Her er strømpebåndet i lufta!

 

Q: Kunne du tenke deg å bruke strømpebånd og lage det selv?

Q: Hva synes du om strømpebåndet og kastingen til gutta?

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 4    Postet: 08.05.2013   Klokken: 23:00   Kategori: Bryllupet <3
  Kommentarer: 21    Postet: 06.05.2013   Klokken: 20:11   Kategori: Bryllupet <3


Noen av dere lesere har spurt om å få se kakebordet vårt og selve bryllupskaken som vi hadde i bryllupet vårt, og det skal dere selvfølgelig få se!
Her kan du se halvparten av kakebordet vårt, (den andre halvparten var til høyre for den store hvite kaken).
Vi hadde en haug av mange forskjellige kaker, cupcakes, makroner, mousser, puddinger og frukt som familie og venner hadde med til oss, og vi hadde også to bryllupskaker i tillegg.

 
Den ene bryllupskaken fikk vi bakeriet Walters i Lyngdal til å lage. Det var en sjokoladekake med vaniljekrem inni, dekket med hvit sukkerpasta, lilla silkebånd, lilla blomster og kaketoppen vår fra Willow Tree. Kakens utseende bestemte min mann, det var også han som selv lagde kakefatet i rustfritt stål slik at kaken kunne stå rett på fatet, og jeg pyntet det til slutt med et bredt blondebånd.

Den andre bryllupskaken spurte vi vår kjære tante Unni om hun kunne lage til oss. Det var en 4 etasjers prinsessekake, vår favoritt! Gjærbakst satt sammen av skillingsboller med kanel, sukker og vaniljekrem inni, og pyntet med melisglasur. Etasjefatet lette jeg lenge og vel etter, og fant det til slutt på ebay. Mannen lagde også noen tilpassede fat i rustfritt stål slik at kakene kunne stå stødig rett på stativet. Kaketoppen vi brukte til denne kaken kjøpte jeg også på ebay, denne med en litt gøy detalj.
 
 
Siden vi hadde to bryllupskaker, måtte vi også spise det første stykket av begge kakene, og alle gjestene stod rundt oss når vi skjørte kakene sammen. Jeg skulle virkelig ønske at jeg hadde plass til mer kake enn det lille jeg spiste den kvelden, både på grunn av brudekjolen og sikkert også fordi jeg var så spent.

 
Ved alle kakene satte vi små kakelapper i bryllupsfargene der jeg skrev for hånd navnet på kakene, hvem som hadde laget dem, hva de inneholdt av kakebunn, krem og annet fyll, og om de var glutenfrie. Dermed kunne gjestene selv se om de kunne spise eller ville ha et stykke av kaken, selv når de ikke kunne se hva som skjulte seg inni dem. 
Vi hadde også med tradisjonen med å gi hverandre en bit hver av begge kakestykkene før resten av gjestene kunne forsyne seg alt det de ville av kaker og annet godt.
Kakelisten vår:

Prinsessekake
Sjokoladekake m/sukkerpasta
Sjokolademousse m/vaniljesaus
Hjemmelaget karamellpudding x2
Makroner
Cupcakes
Marsipankake
Oreokake
Gulrotkake
Nøttekake m/gul krem
Ostekake med hvit sjokolade
Marengskake m/vaniljekrem og frukt
Verdens Beste
Ostekake
Snøkake
Bløtkake
Kransekake

og masse frukt!

 

Q: Hva synes du om kakebordet vårt og bryllupskakene våre?

Q: Hvilke kaker ville du hatt?

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 21    Postet: 06.05.2013   Klokken: 20:11   Kategori: Bryllupet <3
  Kommentarer: 11    Postet: 02.05.2013   Klokken: 07:36   Kategori: Bryllupet <3


Noen av dere lesere har vært interessert i å vite hvordan programmet for bryllupsdagen vår var, tidspunkt for vielse, mat og underholdning, og hva vi gjorde utover kvelden. Jeg tenkte jeg kunne vise flere bilder og fortelle litt mer under hvert enkelt punkt på dagen i senere innlegg om det er interesse for det, men her kommer da altså hovedpunktene veldig kort i tekst og bilder gjennom bryllupsdagen vår.

 Jeg og forloveren min var hos frisøren kl 09:00 og frem til vi kunne kjøre av gårde til vielsen ca. kl 13:30
Vielsen startet kl 14:00 i Frelserens kirke, og den varte i omtrent en times tid
 

 

Vi dro sammen med fotografen og tok bryllupsbilder rett etter vielsen, ca fra kl 15:00 til kl 17:00
(og vi anbefaler virkelig å ha minst 2 timer sammen med fotografen, for tida går fort og ofte er det bilder som ikke ble tatt man angrer på etter et bryllup.)

 
Aperitiffen ble servert gjestene ved lokalet kl 17:00

 Middagen startet kl. 17:30, og forretten ble servert ca. kl. 18:00 etter at alle hadde funnet plassene sine, snakket litt og toastmasteren hadde ønsket velkommen.

 


Under middagen hadde vi på forhånd avtalt med noen få som skulle holde tale, slik at ikke middagen skulle vare for lenge. Vi hadde en del venner som skulle komme rett etter middagen, og vi ville ikke at de måtte vente lenge hvis middagen ble langtrukket. Vi ordnet det slik at brudgommens mor og brudens far hadde sine taler etter forretten, begge forloverne hadde sine taler etter hovedretten, og mannen og jeg hadde våre taler etter desserten. De andre taletrengte fikk beskjed av toastmasteren om at de kunne få ordet når kakene skulle serveres senere på kvelden.
  
Resten av gjestene kom kl. 20:30, og det ble en liten times pause med mingling og prat blant gjestene, og ca klokka 21:30 hadde vi fellesfotografering med alle gjestene, familien, jentene, guttene og tanter og onkler ute sammen med brudeparet ute.

 Fyrverkeriet ble skutt opp etter fotograferingen når det begynte å skumre ute. De skulle bli skutt opp etter kakeserveringen etter planen, men det ble litt forandringer underveis.

 


Bryllupskakene ble sprettet og kakeserveringen var i gang rett etter kl 23:00
Etter at alle hadde forsynt seg med kaker ble det noe leker og underholdning utover kvelden.

 Blant annet ble strømpebåndet tatt av og kastet til guttene, og brudebuketten ble kastet til jentene. Vi fikk også se en bildefremvisning av oss to som små og sammen, og to venninner fremførte en selvlaget sang.
 Brudevalsen hadde vi ca kl. 01:00, og etter det takket vi toastmasteren og hadde musikk i bakgrunnen resten av kvelden til de siste forlot lokalet kl 03:00 Q: Hva synes du om programmet? Er det noe du ville ha gjort eller gjorde annerledes?

Q: Og er det noe du vil lese mer om?

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 11    Postet: 02.05.2013   Klokken: 07:36   Kategori: Bryllupet <3
 • Profilbilde 25, Farsund
  Jeg er 24 år og Gift med verdens herligste og beste mann Morten! I tillegg er jeg Sosionomtudent ved UIS og har en ekstrajobb i en barnevernsinstitusjon for mindreårige flyktninger i Stavanger kommune. Jeg har bodd i Stavanger i 3 år, men har nå flyttet tilbake til Farsund. Bloggen gjenspeiler det jeg til enhver tid er opptatt av, og i den siste tiden har det gått mest i Bryllup. Men andre temaer som Foto, Interiør, Hverdagsliv og Kreative sysler kan forekomme. Enjoy! Følg meg gjerne på Instagram! KriAnd88

 • Bloglovin Facebook Twitter YouTube
hits