Nå er det knappe 7 uker igjen til vår store dag, tiden raser av gårde! I går hadde jeg bursdag og ble 24, og på en eller annen merkelig måte følte jeg meg plutselig så veldig mye eldre, og ble plutselig veldig klar for å gå videre i livet med tanke på å gifte meg! Jeg har jo vært klar tidligere, ellers hadde jeg jo ikke sagt ja til min kjære. Men nå føler jeg meg enda mer klar enn før, om det går an å si det sånn. :)

Det har skjedd noen ting på bryllupsfronten i det siste som jeg ikke rekker å få inn på bloggen på løpende bånd. Nå er jeg midt i de siste ukene i studieåret, og gjøremålene blir flere og flere jo mer det nærmer seg bryllupet, så jeg rekker ikke å få til alt jeg har lyst til.

 


Bilde av oss to, mysende i sola i familiebursdagsfeiring!

 

Nå har vi fått den avgjørende beskjeden om at ungdomspresten i min gamle menighet ikke kunne vie oss likevel den 14. juli, så nå måtte vi forte oss å ta kontakt med "reservepresten". Vi har ikke mulighet til å møte ham før noen få dager før bryllupet, så vi måtte ta en samtale om vielsen på telefon, og sende forslag og diverse på mail. Litt tungvint, men sånn ble det bare. Og i tillegg har vi fått beskjed om at samme presten skal ha en ny vielse i en annen kirke et stykke unna bare én time etter at vår starter, så han ville helst at vi skulle korte ned programmet litt, og ha en kriseplan hvis tiden ble knapp før han må kjøre videre til neste vielse! Jeg har litt angst for dette, for jeg vil ikke ha den følelsen av at vi må springe inn og ut av kirken mens vi roper "JA!!" over skuldrene for at presten skal rekke neste vielse! Hvorfor har de ikke planlagt dette mer?? Dette burde ikke bli vårt problem! Jeg prøver så godt jeg kan å planlegge ting på forhånd slik at jeg ikke skal bli stresset på selve dagen, men det klarer de fint å spolere likevel! :(

Vi har nå fått en noenlunde oversikt over hvilke salmer, tekstlesninger, innslag, og musikkinstrumenter vi vil ha i vielsen vår, og sendt et forslag til presten på mail. Så jeg håper virkelig han godkjenner det så det også går i boks, og vi kan begynne å lage kirkeprogrammer, og ikke minst slik at musikerne kan begynne å øve! Vi har også utført prøvesmaking sammen med forloverne våre, og det eneste vi mangler der er å finne en ny forrett, men det burde ikke være et stort problem. Ringene våre har kommet tilbake ferdig gravert, og endelig har vi funnet en baker i nærheten som kanskje kan klare å lage den kaka vi har lyst på!

 

Det er så deilig når noe mer faller på plass!! Hver lille småting letter stresset i hodet mitt med flere hakk :D

 

Og, btw! I går sa jeg endelig opp deltidsjobben min!! Det var en herlig følelse! Har stresset enormt denne våren, og den jobben har iallefall ikke gjort det lettere, så når jeg er godt gift, skal jeg aldri tilbake der mer! HURRA!! :D

 

Signatur
Si din mening!


17. mai helgen tilbrakte vi hjemme hos familie og venner i Farsund i år, og en av dagene var vi på besøk hos min bestefar. Etter et hyggelig besøk med kransekake og prat var min leting etter "Something old, something new, something borrowed and something blue" over! Jeg spurte bestefar om lov til å se gjennom min avdøde bestemors smykker, og fant en nydelig gammel og blå brosje som jeg fikk lov til å låne på bryllupsdagen! Den er både gammel, lånt og blå!

 


Og jeg simpelten elsker den forgylte kanten! 

Min første tanke var å plassere brosjen på brudebuketten min. Jeg har planer om å få dekket til stilkene med bånd og blonder, og da kan jeg enkelt feste brosjen utenpå.


Under har jeg funnet noen inspirasjonsbilder:


bridal-bouquet-brooch

 


classic-real-wedding-kate-spade-bridal-heels-shoes-brooch-bridal-bouquet_0

 

Bridal bouquet with brooch

 

 

[Bridal-bouquet-crystal-brooch-karen-%255B1%255D.jpg]

 

 

 Q: HVA SYNES DU?

Q: HAR DU NOEN ANDRE FORSLAG?

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 3    Postet: 19.05.2012   Klokken: 15:49   Kategori: Hverdagsliv


Feiringen av 17. mai i år foregikk hjemme i Farsund i år. Jeg hadde på meg sognebunaden jeg har arvet etter bestemor, så på tog, var på flere besøk og traff fine folk i byen!

 


 Meg og min bror Kjetil

 


 Min forlover Charlotte og meg

Morten og meg

 

Q: HVA GJORDE DERE PÅ 17. MAI?

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 3    Postet: 19.05.2012   Klokken: 15:49   Kategori: Hverdagsliv


Forrige uke begynte jeg å sortere sammen alle bryllupsrelaterte tingene jeg har i leiligheten for å legge det som er ferdig i esker, klart for å fraktes hjemover etter hvert som dagen nærmer seg med stormskritt.

Jeg tok også da fram de fantastiske skoene som min tante fikk laget til meg på filippinene i fjor, og tenkte jeg skulle begynne å gå dem litt inn før den store dagen. Det som jeg da så sårt oppdager er at den ene hælen har løsnet litt, og at begge hælene sitter på litt feil punkt i forhold til hvor tyngden blir plassert på skoen når jeg står og går på dem, slik at hælene begynner å gi etter ved å bøye seg innover under skoen! KRISE!!! De er så nydelige, og jeg hadde gleder meg veldig til å bruke slike annerledes sko i bryllupet, og særlig fordi det betyr litt at de er laget til meg. Jeg laget også selv rosene som pynter skoene, så dette er kjipt!
Jeg har planer om å ta dem med til en skomaker i nærheten der jeg jobber og høre om det er noe han kan gjøre, men i verste fall får jeg bare bruke dem på fotoshooten istedet for hele dagen.

MEN jeg startet jo å få panikk samme dagen for at jeg aldri ville finne noen nye lilla sko om ikke disse kan bli fikset! Mørk/sterk lilla er ikke akkurat den fargen som det kryr av i skobutikkene nå om dagen, og ikke resten av året heller for å si det sånn. Så jeg og min kjære begynte å tråle nettbutikker for å se om vi kunne finne noe. Det dukket opp en del fine og aktuelle sko som faktisk ikke var så grusomt dyre, men enten hadde de platå og/eller for høy hæl. I og med at jeg kun er et par cm kortere enn min kjære, vil jeg ikke ha høyere sko enn jeg må ha pga lengden på kjolen. Når jeg får satt opp håret i tillegg blir jeg ikke så lav likevel..

Til slutt, rett før jeg ville gi opp etter å ha lett i flere dager på nettet, fant jeg endelig en god kandidat på ebay!I Det er ikke en lignende modell i det hele tatt, men den kan kanskje bli bra likevel? Etter en del utregning av høyde på hælene, bestemte jeg meg for å gjøre et forsøk så jeg kanskje slapp å måtte gå med tradisjonelle hvite brudesko på vår store dag, og slo til!
(Misforstå meg rett, det er knallfint med hvite og kremfargede brudesko, men jeg hadde tidlig bestemt meg for å gå for lilla sko, og da ble tanken på å måtte gå med hvite sko en skuffelse i foehold til å være litt annerledes.)For et par dager siden kom de i posten!! Check them out!! :D

 

 

Nydeligere sko enn jeg trodde jeg kunne finne så kort før bryllupet!

  
Fargen er litt misvisende på de fleste bildene jeg tok, men her ser du fargen slik den er i virkeligheten. Mørk, sterk og dyp lilla. Liker!!(veeeeldig feil farge..)

Og høyden på skoene er akkurat så høye at kjolen kommer klar gulvet, akkurat så lave at jeg kan gå på dem uten å miste balansen! Jeg blir nok litt høyere enn min kjære, men det får vi bare leve med. Vi har enda ikke sett på sko til ham, så kanskje det finnes noen som gjør ham et par cm høyere? Noen som har erfaringer eller tips i forhold til det?

Signatur
Si din mening!


Nå er det kun 2 måneder igjen til vår store dag 14 juli 2012! Hjelpe meg så fort tiden går! Det har enda ikke gått heeelt opp for meg at jeg om to måneder er rimelig nervøs og muligens har problemer med å få sove. Men når det nærmer seg enda mer, alle forberedelsene blir ferdige, vi får møte presten og alle de små detaljene faller på plass, Den følelsen gleder jeg meg til! Når det virkelig går opp for meg at vi skal gifte oss!

Jeg er veldig glad i lister, og jeg liker å ha full kontroll! Så jeg kan likegodt legge ut en ny oppdatert liste her så jeg kan få oversikten selv, og gjerne innspill! fra dere :)Lilla: Ferdig

Rosa: Påbegynt

Svart: Ikke påbegynt

 

Trykksaker:

Save The Dates - Levert
Gjesteliste - Ferdig
Bordplasseringer - Foreløpig ferdig
Invitasjoner - Sendt ut og fått svar
Bordkort / Gaveesker - Ferdig
Innhold i bordkort - Kjøpt inn
Festheftet - Omslagene er laget

Innhold i festheftet - Påbegynt
Kirkeprogram
Takkekort
Bordkart
Bryllupsannonse i avisen
Invitasjon til vielsen til venner og bekjente på Facebook
Forskjellige skilt - Delegert
Kakelapper
Bilder til dekorasjon - må fremkalles
Gavebok - Kjøpt og pyntet
Gjestebok - Kjøpt og pyntetAndre ting:

Tema - Enkelt, elegant, romantisk og personlig
Farger - Ivory, mørk lilla og sølv
Bil - Er i boks
Rammer - kjøpt

Ringboks - Bruker min kjæres ringboks
Morgengave
Pengeskrin

 

Pynt:

Lyslenker - Kjøpt
Pynt til bordene og lokalet - Har det meste
Pynt til bilen - Delegert
Glass til dekorasjoner - Har samlet nok
Fotoholdere - Pappa har laget
Bordnumre - Ferdige


Bruden:

Forlover: Charlotte 

Forloverkjole - Kjøpt og tilpasset
Brudekjolen - Kjøpt, men må dampes ut
Underskjørt - Kjøpt
Undertøy til brudekjolen - Kjøpt
Undertøy til bryllupsnatten - Kjøpt
Slør - Fikk det sammen med brudekjolen

Sko - Har kjøpt nye lilla!
Ivory ballerinasko - Kjøpt
Øredobber - Kjøpt
Armbånd - Kjøpt
Frisør - Salong René i Lyngdal

Brudesminke - Kjøpes inn
Sminketime hos Mac
Prøvetime hos frisør
Frisyre - Jeg har bilder og ideer
Manikyr - Sørlandsbadet Lyngdal
Voksing
Strømpebånd - Har laget et selv


Brudgom

Forlover: Erik
Dress - Kjøpt. Skal tilpasses ca. en måned før
Skjorte - Kjøpt
Mansjettknapper - Fulgte med skjorte
Mansjettknapper #2
Vest og kravat - Skal leies
Sko
Belte
Lilla sokker
Undertøy
Frisør


Blomster

Bukettholder - Pynte et ekstra Norgesglass
Blomster til kirken og lokalet - Bestilt hos Seland i Lyngdal
Brudebukett, knappehullsblomster og hårpynt til forlover - Bestilt hos Seland i Lyngdal
Ringe Seland 2 uker før bryllupet for konkret bestillingKirken

Booket og bekreftet - Frelserens Kirke i Farsund 14/7-2012 kl 14:00
Filming/kameramann - Gustav

Pynting og rydding av kirken - Delegert
Hanker til benkene i kirken - Pappa skal lage

Salme 1 (inngangssamle)
Salme 2 (etter ekteskapsinngåelsen)
Salme 3 (etter velsignelsen)
Solosang 1
Solosang 2
Inngangsmarsj - Pachelbel Canon i D
Utgangsmarsj
Tekstlesning
Tekstlesere
Prest - Venter på svar
Organist
To stk til å dele ut kirkeprogrammene, ris og såpebobler
Min kjæres giftering - kjøpt og graveres
Min giftering - Kjøpt og graveres
Frierringen min - Graveres og pussesMottakelsen

Aperitiff - Resorten serverer
Fruktfat - Mamma lager


Bryllupsfesten
Lokalet, booket og bekreftet - Farsund Resort, Løa
Mat/servering - Farsund Resort
Fotograf - Lisbeth Finsådal
Bryllupsnatten
Toastmaster - Joakim Gitlestad
Candybar- Har krukker og glass, må kjøpe godteri
Meny
Prøvesmaking - 19 mai
Brudevalsen - Må begynne å øve og finne sang
Spillelister - Må lages
Duker - Resorten fikser
Løpere - Må sys
Telysholdere - Har en del fra ikea
Glassboller
Kubbelys - Må kjøpes
Telys - Må kjøpes
Velkomsttale - Toastmaster?
Survivalkits på toalettene - Kurv og innhold må kjøpesKaker

Kaketopp - Har to stk vi skal bruke
Bryllupskake
Lage kakeformer
- Morten
Kaker - Delegere
Kakestativ - ventes i postenHjelpere

Hjelp til tilstelning og pynting i lokalet
Henting av blomster fra blomsterbutikken
Pynting og rydding av kirken - Delegert
To stykker til å dele ut kirkeprogrammer og såpebobler
Ansvarlig på mottakelsen
Gaveåpner
Gavetransportører - oss, mamma & pappa, flere om nødvendig?
"DJ"
Rydding av pynten vår i lokalet


Skjemaer og div

Bryllupsannonse i lokalavis - 2-3 uker før?
Navneendring
Prøving av ekteskapsvilkår
Forlovererklæring
Ønskeliste
Kjøreplan - Foreløpig ferdig


Etter bryllupet

Bryllupsreise - Bestilt
Takkekort for gavene
Takkekort til alle som har hjulpet oss
Gave til forlovere
Gaver og betaling for tjenester
Bryllupsannonse i avisen

 

 

 

 

Q: KOMMER DU PÅ NOE VI HAR GLEMT Å TA MED?

Q: HVORDAN SYNES DU VI LIGGER AN MED 2 MND IGJEN?


 

Signatur
Si din mening!


Noe jeg har fundert over mange ganger, er, (av alle ting,) hvordan i all verden jeg skal brette serviettene til bryllupet! Jeg kan ingen brettemetoder, og de gangene jeg har prøvd å hjelpe til med serviettbretting, blir det rett og slett ikke fint. For en stund siden fant jeg de lilla middagsserviettene med mønster i som jeg har lett etter, og kjøpte noen sølvfargede i tillegg hvis jeg kommer over en stilig bretting som kan inkludere to servietter for å få litt mer liv på bordet.

 Jeg prøvde å ta bilder av de lilla serviettene for å vise dere mønsteret i dem, men det var ikke så lett, så fargen er en del mørkere på bildet enn i virkeligheten. Men bruk fantasien litt så går det bra. :)

Så mitt spørsmål er om DU kan eller har sett en genial brettemetode som er enkel å lære seg og som blir fint? Finner jeg ikke på noe, så blir det sikkert til at jeg legger dem rett oppå tallerknene, og plasserer bordkort eller festheftet fint oppå der igjen. Det kan gå greit det også, men det er ikke så veldig elegant kanskje?

 

Signatur
Si din mening!

 

Forrige uke ble jeg endelig ferdig med bordkortene / gaveeskene, og her følger en kort oppskrift på hvordan jeg lagde dem.

 


Jeg startet med å kjøpe inn mellomstore fyrstikkesker, ca 5 x 7 cm. Ikke den minste vanlige typen, men hakket større. Akkurat passe store til å ha noe i dem! Jeg tømte dem for fyrstikker, og så kunne arbeidet begynne.

Jeg ville dekke alle sidene på eskene med samme type ark som også blir brukt i invitasjoner og festhefter. Arkene er akkurat så tykke at man ikke kan se det originale mønsteret gjennom.


Jeg klippet alle bitene et par millimeter kortere enn selve sidene på eskene, og har du ikke en eller annen type skjærebrett, anbefaler jeg deg virkelig å få tak i det før du begynner på et slikt prosjekt. Det gikk MYE fortere å klippe bitene i riktig størrelse med rette kanter med en slik! (Min favoritt er et skjærebrett fra Fischer, der du bruker en knapp med et lite blad under til å skjære gjennom arket. Ikke denne på bildet, selv om den er god den også. Den bruker jeg mest når jeg skal skjære på øyemål.)

Etter at alle bitene var ferdig klippet opp, brukte jeg de samme stemplene som jeg brukte til invitasjonene.
Jeg stemplet monogrammet vårt på halvparten av de største lappene som skulle være på den ene av de to største sidene på eskene, og limte både dem og alle de små lappene på eskene med dobbelsidig tape.På den siste siden limte jeg på et bilde av oss to som jeg fikk eskalert i riktig størrelse og fremkalt hos en fotograf (det ser litt mørkt og dradd ut på bildet, annerledes i virkeligheten!). Jeg fikk to bilder på hvert fotopapir, og brukte det svarte skjærebrettet mitt til å klippe bort de hvite kantene før jeg også limte dette på med dobbelsidig tape.

 Før jeg skrev på navnene for hånd på bordkortene, limte jeg på en lilla papirrose med superlim på den ene siden. Opprinnelig har disse rosene en lang rett stilk av ståltråd med grønt papir utenpå, og istedet for å klippe av denne lange stilken viste min kusine meg et genialt triks!

 


 
Jeg brukte en spisepinne (du kan også bruke en blyant, penn, strikkepinne, osv..), og tvinnet stilken rundt den nederst den er tynnest, og vips!, så fikk rosen et litt annerledes og mer dekorativt utseende!

 

 

Etter at jeg hadde skrevet navnene på eskene, følte jeg absolutt at den ene lille papirrosen klarte å pynte dem opp ganske bra alene, så jeg lot dem bare være slik, uten noe mer dill og glitter.

 

 

 Den biten hvor de fugerer som gaveesker får dere vente med å se til etter bryllupet. Noe må jeg klare å holde hemmelig iallefall!

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 6    Postet: 09.05.2012   Klokken: 22:54   Kategori: Hverdagsliv


I dag sluttet jeg tidligere i praksis enn jeg pleier, og hadde hele kvelden fri. Min kjære kom og hentet meg, og jeg kom inn døra til middag på bordet og en nydelig bukett av hvite peoner og lilla småblomster, pakket inn i lilla papir og plast med lilla bånd! (har jeg nevnt at lilla er min ultimate favorittfarge...??) Made my day! <3

Etter en liten shoppingrunde er det på tide med kveldskos foran tven med brownies og is. En uke til neste frikveld sammen, så den må nytes! :)

 
Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 6    Postet: 09.05.2012   Klokken: 22:54   Kategori: Hverdagsliv


Bordkort er vanlig å ha i bryllup, forutsett at du ikke er så få eller så mange at det ikke er vits i starte arbeidet. Noe som også blir mer og mer vanlig er å gi en liten gave til hver av gjestene som gjerne kan stå ved bordplassene deres.

Og det er vel ingen hemmelighet at jeg hadde lyst til å lage begge deler, så for å gjøre det litt lettere for meg selv har jeg slått disse to sammen til en felles ting!

Jeg har tidligere laget et innlegg HER om starten på arbeidet med bordkortene våre, og jeg velger å legge ut bilde av dem her i forkant av bryllupet fordi det ikke er alle gjestene våre som får slike bordkort. Mange er invitert til å komme rett etter middgen, og da synes jeg det er helt greit at de og andre også får sett dem. Planen var å vise dem etter bryllupet, men hvis jeg ikke husker å ta bilde av dem før bryllupet, har jeg ingenting å vise i etterkant heller. Så her kommer både de ferdige bordkortene / gaveeskene, og i neste innlegg kommer det en liten forklaring på hvordan jeg har laget dem.

 


Omtrent alle bordkortene.

Jeg har valgt å bruke fyrstikkesker som bordkort, fordi det samtidig er en fin eske til å oppbevare en gave til gjestene i!

 


Forsiden på bordkortet.

Her har jeg brukt et bilde av oss til å dekke den ene siden og limt en enkel lilla rose på toppen for å få med fargetemaet. Hvis gjestene vil ta med bordkortet hjem som et minne, så har de også et bilde av oss i samme slengen ;)

 Baksiden på bordkortet.

Her har jeg dekket den andre siden med et stempel av monogrammet vårt.
Siden gjestene sitter ved runde bord blir også baksiden av bordkortene godt synlige, derfor var det greit å pynte med noe også her.

 


 Navnene har jeg enkelt skrevet med en svart penn for hånd.
Jeg liker at det ser hjemmelaget ut.

 

 
Q: HVA SYNES DU OM IDEEN?

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 18    Postet: 04.05.2012   Klokken: 07:50   Kategori: Bryllupsreisen


I januar fikk vi endelig bestilt bryllupsreisen etter et år med sparing og noe julegaver fra familie. Reisen ble skreddersydd for oss hos ticket, med nydelige små hoteller, forskjellige reisemål og akkurat den stilen vi ville ha :) Jeg har skrevet et innlegg om dette tidligere HER. Vi hadde lyst til å prioritere en bryllupsreise direkte etter bryllupet, og det var det mange grunner til. 

 

 

For det første så vi en mulighet til å klare å finansiere reisen om vi bestilte før alle pengene plutselig raste inn i bryllupet, og så fikk vi begge 3 uker sommerferie sammenhengende i sommer, perfekt til å ha en uke fri før bryllupet til å roe ned og fikse de siste tingene, og til å ta turen rett etter bryllupet, tradisjon tro.

I tillegg ble det vanskelig å se når vi kunne få reist senere, for etter bryllupet må vi begynne å spare til hus, og neste sommer er jeg ferdig utdannet (foreløpig) og planen er da å flytte hjemover. Da blir det fort lite penger til en eventuell bryllupereise. Vi kunne sikkert tatt reisen litt på sikt, men når man først begynner med hussparing og flytting, går tiden og pengene fort, og måtte vi ha utsatt bryllupsreisen så pass lenge, vet jeg ikke om det hadde blitt noe i det hele tatt.

Vi har ikke reist så mye sammen bare vi to, så dette blir en skikkelig romantisk start på ekteskapet vårt med en variert reise i nesten 2 uker rett ettre bryllupet.

Destinasjonen kommer etterhvert, og vi gleder oss mye!

Håper vi får mer tid til å planlegge reisen, for akkurat nå går det bare i bryllupsforberedelser. Vi glemmer litt at vi resier mandag morgen etter bryllupet! :)

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 18    Postet: 04.05.2012   Klokken: 07:50   Kategori: Bryllupsreisen
  Kommentarer: 7    Postet: 02.05.2012   Klokken: 17:40   Kategori: Reise


For et par uker siden tok jeg turen til Antwerpen, Belgia for å besøke 2 av mine søte studievenninner som har sin praksis der. Vi var to som reiste, og vi hadde noen flotte dager sammen!

Det var kjempedeilig å kunne legge hverdagen og bryllupsforberedelsene godt på hylla for noen dager. Reise vekk og slappe av, være litt turist og ha kvalitetstid med venner! Jeg fikk også et interessant innblikk i forhold til deres praksiser, og selvsagt noe shopping på kjøpet!

Her kommer et lite bildedryss fra turen:

 


Cathrine og meg

 

 Silje & Katrine

 


 

 

 


Domkirken i Antwerpen

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 7    Postet: 02.05.2012   Klokken: 17:40   Kategori: Reise
 • Profilbilde 26, Farsund
  Jeg er 25 år og Gift med verdens herligste og beste mann Morten! Jeg er utdannet Sosionom og jobber som miljøterapeut ved Cocoon Ressurssenter for barnevern og etnisitet. Jeg bodde i Stavanger i 3 år mens jeg studerte, men har nå flyttet tilbake til Farsund og bor i et gammelt og koselig hus i landlige omgivelser. Bloggen gjenspeiler det jeg til enhver tid er opptatt av, og de siste 2,5 årene har det gått mest i Bryllup. Men andre temaer som Foto, Interiør, Hverdagsliv og Kreative sysler kan forekomme. Enjoy! Følg meg gjerne på Instagram! KriAnd88

 • Bloglovin Facebook Twitter YouTube
hits