Her om dagen var vi en runde hos noen gullsmeder for å se utvalget de hadde av gifteringer. Vi fant noen som liknet på noe vi kunne ha tenkt oss, sånn i første øyekast, men heldigvis at vi har litt tid på oss, for dette var jammen meg ikke lett. Det kommer til å bli vanskeligere enn jeg hadde trodd. Greit nok at det er vanskelig å finne den formen og utseende, men hva med materialet?

Jeg har gått og fundert litt på hva som egentlig er forskjellene på de forskjellige metallene gifteringer blir laget av, utenom prisen. Og i kveld kom jeg innom en flott side med mange nydelige gifteringer, og blant annet denne enkle skjematiseringen av de vanligste metallene som brukes:


 KarakterPrisPleie/service

Hvitt gull

Hvitt gull
Moderne
Forlovelsesringer og gifteringer i hvitt gull har blitt mer og mer vanlig og er i dag det materialet de fleste velger
Prisgunstig
Hvitt gull koster marginalt mer enn gult gull på grunn av rhodiumpletteringen
Mer vanlig / Enkelt
 • Mykt, formbar metall
 • Forvitrer over tid
 • Enkel å polere og reparere
 • Beholder glansen sin

Gull

Gull
Klassiskt
Gult gull er den tradisjonelt vanligste metallet i en forlovelsesring
Lavere pris
Gult gull er klart rimeligere enn platina og marginelt rimeligere enn hvitt gull
Mer vanlig / Enkelt
 • Mykt, formbart metall
 • Forvitrer over tid
 • Enkel å polere og reparere
 • Beholder glansen sin

Platina

Platina
Holdbart
Platina er det mest holdbare og reneste smykkemetallet, normalt 90-95% renhet
Dyrere
Platina er mer uvanlig enn gull og koster ca. seks ganger mer
Mer sjeldent / kostbart
 • Veldig hardt og uformbart metall
 • Forvitrer ikke
 • Vanskelig å polere samt reparere
 • Beholder glansen sin

Palladium

Palladium
Trendriktig
Et lett metall som den siste tiden har blitt veldig trendy. Passer godt ved tilvirkning av blant annet ringer og øredobber
Prisgunstig
Palladium er betydelig rimeligere enn platina og marginalt dyrere enn hvitt gull
Mer sjeldent / Middels
 • Hardt men lett metall
 • Den hvite fargen forandres ikke med tiden
 • Relativ enkel å polere og reparere
 • Beholder glansen sinHvis du vil lese mer om de forskjellige metallenes egenskaper, trykk på linkene under her, jeg har iallefall blitt mye klokere! Nå kan iallefall jeg lettere bestemme meg for hvilken metall jeg vil ha, og budsjettere riktig!

 

Q: HVA SLAGS METALL KUNNE DU TENKE DEG Å HA I GIFTERINGEN?

Q: ELLER HVA SLAGS METALL HAR DU I GIFTERINGEN?

 

 

Signatur
Si din mening!


Tidligere i uken kom jeg over en nettside med stilige og nydelige accessories til brudekjolen og brudehåret. De har mange forskjellige "belter" til å pynte opp livet med om du synes kjolen din er litt for "kjedelig", og de har flere typer hårbånd, blomster og brosjer til å ha i håret!


Altfor mye fint spør du meg!!


Image of #002 - Lux Collection - Beaded Appliqué Sash


Image of #033 - Flutter Flower Sash


Image of #075 - BEST SELLER - Poppy Double Headband

 

Image of #054 - Large Wild Spider Mum

 

Image of #067 - Large Rhinestone Flower Clip


Image of #035 - Double Sheer Flower Fascinator

 Sjekk ut denne siden HER for enda flere fine accessories!

OBS: Stive priser, MEN de sender Worldwide!

 

 

 

Signatur
Si din mening!


Vi (les: jeg) har bestemt oss (les: meg) for at vi skal ha litt innslag av dyp lilla i bryllupet vårt (altså ikke lavendel!), og lekte med tanken om hvilke andre farger som passer sammen, for å bryte opp det lilla mot det hvite. Og grått (eller sølv) er en fin, myk, vanlig og veldig anvendelig farge! Tenk så nydelig det kan bli sammen! Her har jeg funnet noen få bilder til inspirasjon:

 

purple and grey wedding colours

 

 

purple-grey-inspiration-board-dessypurple-gray-mood-board-dessy

 

 

 

Q: HVA SYNES DU?

Q: HA DU ANDRE FARGEFORSLAG?

 

 

 

Signatur
Si din mening!


Det er flere og flere som vil gjøre noe litt mer utradisjonelt med brudebuketten, og fjær og andre pyntegjenstander blir flittig brukt for å skape et annet inntrykk, gjerne sammen med friske blomster. Det finnes flere måter å lage både brudebukett og knappehullsblomster på en alternativ måte slik at de matcher hverandre.

Her er noen forslag jeg likte veldig godt:


Feather Bouquet! It was a eye catcher at my wedding! : wedding feather bouquet feather bouquet vintage cream ivory teal IMG 10222
Brudebukett av fjær, silkebånd og en brosje.

small bridal bouquet

Brudebukett av fjær, brosjer, silkebånd, blonder, og organza/chiffon.


 

Brudebukett av grosjer av blomster og annen blomsterpynt, og silkebånd.


DIY vintage sweet boutonniere

Knappehullsblomst av fjær, blonder, silkebånd, blader, perler, og blomster.

Boutonniere

Andre lekne knappehullsblomster.

Knappehullsblomster av smykker og brosjer.

 

 

Q: KUNNE DU TENKE DEG Å GJØRE NOE LIKNENDE?

 

 

Signatur
Si din mening!


Synes du det er litt tacky med en ringpute i hvit silke og store blonder, men synes det kunne vært litt stilig å gjøre litt ut av overleveringen av ringene i kirka likevel? Sjekk ut dette tipset med å bruke en bok som ringpute!

En slik skal iallefall jeg lage til vårt bryllup!!


DIY vintage book ring holder

DIY vintage book ring holder

 

Du trenger: En gammel bok (sjekk hos Fretex, et loppemarked, hos besteforeldre eller loftet), en linjal, en blyant, tapetkniv og et bånd.

1) Finn en bok du liker omslaget på. Pass på at den passer inn i resten av bryllupet. Kanskje den har en av temafargene for bryllupet? Du kan også male og pynte omslaget om du ikke skulle finne et som er slik du skulle ønske. Lager du noe annet av bryllupsdekorasjonen selv, kan du pynte boken i litt samme stilen. Husk at du kan bruke den som både pynt og et minne senere!

2) Bla fram til omtrent litt mindre enn halvveis i boken, og tegn en liten firkant på 5x5 cm på midten av den høyre boksiden, litt ut mot den høyre margen i boken. (se bildet) Den mengden ark som nå er igjen, og som du skal skjære i, må være litt tykkere enn ringene tilsammen. For det er i denne firkanten ringene skal ligge, og boken skal kunne lukkes med ringene i.

3) Ta fram tapetkniven og skjær over blyantstrekene flere ganger til du har fått løsnet alle firkantene med ark ned til bokomslaget. Du må nok bruke litt kraft når du skjærer, og du må nok skjære en del ganger over for å få løsnet alle arkene. Hjørnene kan lett rives ut når alle sidene i firkantene er løsnet med kniven.

DIY vintage book ring holder


4) Ta nå et bånd gjennom firkantene på alle sidene du har kuttet til, tre ringene innpå båndet og legg dem fint ned i den hule firkanten i boken.

5) Lukk nå boken, og knytt en fin sløyfe på båndet. Og med det er du er ferdig med ringboken din!

 

DIY vintage book ring holder

 

 

Q: HVA SYNES DU OM IDEEN?

Q: KOMMER DU TIL Å PRØVE UT DETTE PÅ EN ELLER ANNEN MÅTE?

 

 

Kilde: Ruffled

Signatur
Si din mening!


Vil du ha litt vintage stil i bryllupet ditt, er dette en genial idé som ikke koster mye, og som ikke tar lang tid å få til!

Du kan lage invitasjoner, bordkort eller bordnummer, og generell dekorasjon og pynt, eller du kan lage vintage rammer som du kan dekorere med hjemme hos deg selv! Første steget er å gå på jakt etter fint slitte bokcovers hos Fretex eller på loppemarkeder .

 

DIY vintage book frames wedding favors


Riv ut alle sidene, print ut det eventuelle navnet eller annen dekorasjon på en av boksidene, lim sammen endene på baksiden med dobbelsidig tape så arket danner en sylinder, fest med et bånd eller blonder, og vips så har du et bordkort eller en gave!


DIY vintage book frames wedding favors


For å lage stilige rammer kan du printe ut bilder i ønsket størrelse og lime dem rett inn på innsiden av omslaget, og deretter lime en ramme i tykt papir du kan skjære til i ønsket størrelse over bildet.

Du kan også bruke disse omslagene til å lage bursdagskort eller liknende. Det har jeg planer om å prøve å få til noe senere. La omslaget være selve kortet, og pynte på forsiden og inni som på et vanlig kort. Da blir det enda stiligere å få, og enda vanskeligere å rydde bort med andre vanlige bursdagskort ;) Neida, hehe!

 

 

 

Q: HVA SYNES DU OM IDEEN?

Q: KOMMER DU TIL Å PRØVE DETTE TIPSET PÅ EN ELLER ANNEN MÅTE?

 

 Kilde: Ruffled

Signatur
Si din mening!

 

Det er ennå en stund til den store dagen, men det er igrunnen veldig lurt å begynne å tenke seg litt om allerede nå hva slags stil man ønsker å ha på bryllupsdagen, så kan jeg heller forandre meningen min etterhvert.

For en uke siden siden hadde jeg time hos en frisør litt nærmere hjemme for å kjenne litt på om jeg ville ha dem til å fikse håret mitt selve dagen. Mens jeg fikk stusset og fikset håret akkurat slik jeg ville, ble jeg fortalt om nyttige ting i forhold til slør og høyde på håret om jeg ville ha det oppsatt, hva som passet supert til mitt mørke hår, og nytten av å spare på lengden. Jeg kom ut derfra mye klokere, men også litt mer forvirret enn da jeg kom inn. Og den salongen ligger nå ganske høyt på listen i forhold til hvor jeg skal tilbringe mine første timer på bryllupsdagen! Skikkelig service, mye råd og tips, de var interesserte i meg og hva jeg ønsket meg, de var nøye og brukte god tid, og jeg slappet skikkelig av. Var ikke bekymret for håret mitt et sekund. Jeg var faktisk så opptatt av å suge til meg nyttige tips at jeg ikke skjønte at jeg var ferdig klippet ;) Deilig!


Jeg pleier som regel å ha håret mitt løst ned, og det kan være lurt å ikke gjøre noe voldsomt annerledes i forhold til hvordan man pleier å se ut selve dagen. Man vil jo at brudgom, familie og venner skal se deg slik de kjenne deg, bare enda vakrere, og ikke en nesten fremmed hollywoodprinsesse gående ned midtgangen..

Men likevel har jeg nå en knapp på å ha alt håret opp, så jeg slipper å bekymre meg og buste og ta i håret utover kvelden, redd for at det mister volum og fasong. Jeg har helt rett hår, og vil absolutt ikke ha krøller om jeg skal ha det ned. Og det kan lett bli litt kjedelig, iallefall med min kreativitet. Men jeg vil heller ikke ha en voldsom oppsats med masse detaljer og pynt. Jeg vil ha det litt enkelt, men fint og søtt.

Under er noen bilder av noe jeg kanskje kunne ha tenkt meg, per dags dato:
Hair, Makeup, Wedding, Bride, Photography, Artist, Updos, Asian, Hairstyles, Beauty, Styles by ann
Hair


Hair, Updo


Hair, Pulled back


Jeg likte aller best den første frisyren,
og jeg likte veldig godt høyden på knuten. Hos frisøren lærte jeg at hvis man vil ha sløret festet over knuten så kan man ha knuten ganske lavt i nakken, slik jeg synes er finest. Men da dekker sløret den eventuelle pynten jeg har lyst til å pynte opp håret mitt bak eller på siden! Jeg kan selvfølgelig ta av sløret utover kvelden, så folk kan se pynten da, men det er ikke helt det samme. Skal man feste sløret under knuten, anbefalte frisøren å ha en litt høyere knute, midt bak på hodet, eller enda høyere opp. Da skjuler ikke sløret eventuell pynt, men jeg synes ikke en slik knute er like fint.

Dilemma!
Q: HVILKEN FRISYRE LIKTE DU BEST?

Q: HAR DU EN FAVORITTFRISØR DU STOLER PÅ?

Q: HVA SYNES DU ER FINEST? HØY ELLER LAV KNUTE, OG SLØR OVER ELLER UNDER KNUTEN?

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 4    Postet: 23.05.2011   Klokken: 00:13   Kategori: Kreativt


De siste ukene har det ikke blitt særlig med blogging på meg, selv om jeg har en haug av ting som jeg lett kan skrive om. Det er rett og slett skole og jobb som har kommet først for tiden, men når eksamenstiden er over om et par, tre uker til, så skal jeg komme enda mer tilbake til hverdags- og bryllupsblogging. Jeg savner det rett og slett! :)

Forrige helg var vi i konfirmasjon til Emilie, min kusine. Dette "trekkspillkortet" lagde jeg til henne, og hun ble superfornøyd med det! Det gikk over all forventning, så det var skikkelig koselig :)Hun var knallskjønn i ny bunad og stilig ny hårklipp (som jeg er misunnelig på..), men jeg fant ikke noe bilde av henne fra dagen i farten, men jeg brukte noen bilder av henne til kortet.Ei skikkelig pen og søt jente som elsker å bli tatt bilde av. Det liker vi! Hentet fram disse bildene fra arkivet mitt, og bildet på forsiden av kortet fra facebookprofilen hennes.

 

 

Q: HVA SYNES DU?

 

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 4    Postet: 23.05.2011   Klokken: 00:13   Kategori: Kreativt


Trenger du mange vaser til bryllupet ditt, eller til en annen anledning, og vil gjøre det enkelt, fint og billig samtidig? Du er ikke nødt til å leie hos en blomsterbutikk, og du er heller ikke nødt til å kjøpe inn en haug med dyre matchende vaser om du ikke har nok stående hjemme i et skap. Du kan låne fra andre, finne skatter på loppemarkeder, eller lage dem selv, på mange måter. Bare kreativiteten setter grenser!

Les artikkelen på DENNE LINKEN HER!


Jeg fikk flere ideer etter å ha lest det iallefall!

 


Signatur
Si din mening!


Blonder er skikkelig fint, og særlig på klær! Jeg har sett litt på finn.no, og jeg skulle ønske jeg kunne hatt flere brudekjoler enn bare en! Men økonomien vår setter litt grenser, og det er jo ikke nødvendig med flere enn 1 kjole til en kveld! Det er så mange fine kjoler som er like fine selv om de har blitt brukt før, og mest sannsynlig bare en gang når det er brudekjoler.

Her er noen brudekjoler med blonder som jeg godt kunne tenkt meg å hatt som kjole nr 2 utover kvelden fra finn.no:

 

 

 

kr 3500,-www.minkjole.no

 

Den er tettsittende til over hoftene, med et lite slep.

 

 

 

 

 

Q: HVA SYNES DU OM Å HA EN KJOLE NR 2 I BRYLLUP?

 

 

Signatur
Si din mening!
 • Profilbilde 24, Stavanger
  Jeg er 24 år og Gift med verdens herligste og beste mann Morten! I tillegg er jeg Sosionomtudent ved UIS og har en ekstrajobb i en barnevernsinstitusjon for mindreårige flyktninger i Stavanger kommune. Jeg bor i Stavanger på 3. året, men kommer fra Farsund. Bloggen gjenspeiler det jeg til enhver tid er opptatt av, og i den siste tiden har det gått mest i Bryllup. Men andre temaer som Foto, Interiør, Hverdagsliv og Kreative sysler kan forekomme. Enjoy!

 • Bloglovin Facebook Twitter YouTube
hits