Som jeg har fortalt tidligere kjøpte jeg brudekjolen min brukt på finn.no. Det er jeg så glad for at jeg hadde muligheten til å gjøre, for jeg ville aldri hatt råd til å kjøpe drømmekjolen hvis jeg måtte betale full pris for den. Jeg innså tidlig at jeg hadde dyr smak når det kom til brudekjoler..

For noen uker siden leverte jeg inn brudekjolen min til ei kjempeflink sydame som nå har justert den helt perfekt! Hun har til og med sydd på en liten hempe på slepet slik at det kan henge på en av knappene på kjolen når jeg skal gå og danse så det ikke skal være i veien. Da slipper jeg å få krampe i armen av å gå og bære halve kjolen hele dagen i tillegg.

 Siden kjolen er brukt før, ville jeg gjerne renset den skikkelig før jeg bruker den selv, og den må uansett dampes ut. Nå som skjørtet har ligget i bunnen av kjoleposen har den blitt skikkelig krøllete, så jeg bør vente med dampingen til det kuner et par uker igjen til den store dagen slik at den ikke skal krølle seg igjen. Hun som hadde brukt kjolen før meg, hadde fått den renset etter at hun hadde brukt den, men det var fremdeles noen små flekker igjen som skulle kunne gå av om jeg renset den på ny. Jeg spurte sydamen om hun visste om et bra renseri, og hun var rask til å fraråde meg å sende kjolen min til rens. Hun fortalte om en kunde med en brudekjole i et liknende stoff som meg som hadde renset kjolen, og opplevd å få den ødelagt tilbake fordi det skjøre materiale ikke hadde tålt rensen.

Istedet ville hun anbefale meg et rensemiddel jeg kunne bruke hjemme direkte på de flekkene jeg ville ta bort, så jeg slapp å få enda flere utgifter for rensing og kanskje risikere å ødelegge kjolen. Jeg fikk hakeslepp da hun dro fram en sprayflaske der det tydelig stod "Motorrens", men hun var rolig og forsikret meg om at det ville gå kjempebra.

 Jeg stoppet dermed innom en bensinstasjon på vei hjem, tok en real sjangse med hjertet i halsen, og sprayet direkte på en liten flekk om gangen. Jeg lot det virke i noen få minutter og skylte godt av med kaldt vann. Og jommen gik ikke flekken bort!! Da var det ikke noe å lure på, så jeg gjentok det samme på de andre småflekkene også. Og nå er kjolen helt perfekt igjen!

 

Jeg glemte helt å ta bilde av de små flekkene på forhånd, og det er kanskje like greit. Jeg trenger ikke minne meg selv eller andre på at brudekjolen min har vært brukt før og har hatt flekker på seg, og jeg skal jo heller ikke vise kjolen min til alle andre før den store dagen. Men et lite sneek peak av noe stoff kan vel ikke skade?

 Et klassisk sted å få vanskelige flekker er under armene. Uansett hvor forsiktig du er med mat og alt annet som kan sette flekker, så er det en del deodoranter som kan være med på å sette flekker på klær, og særlig lyse stoffer. Det er vel dermed ikke noen hemmelighet at det var littegranne merker her på min brudekjole, når den forrige bruden hadde bært kjolen en hel sommerdag i forveien. Dette var ikke betydelige flekker folk hadde lagt merke til, men jeg som studerer kjolen visste at de var der, og kunne ikke la være å tenke på det. Men nå er det ikke noe tegn til at den har vært brukt tidligere i det hele tatt! Alt er borte, og kjolen er helt ren og pen!

 

 

Q: HAR DU HØRT OM DENNE RENSEMETODEN FØR?

Q: HAR DU FIKSET NOE PÅ BRUDEKJOLEN? 

 

Signatur
Si din mening!


Rett etter påske fikk vi endelig sendt inn alle attestene til skattekontoret, og nå har vi fått svar.

 

Ingen hindring for inngåelse av ekteskapet, flott!

 Og nå som det stod svart på hvitt ble det plutselig så veldig virkelig! Om rett over to måneder bytter jeg navn fra Nilsen til Andreassen. Hjelp! Mon tro om jeg burde øve meg på en ny signatur? Kanskje jeg kan klare å få til en stilig en, og ikke føle meg tvungen til å skrive hele navnet hver gang? Dette er ganske uvirkelig, men gøy! Jeg gleder meg :)

Tidligere har jeg skrevet et innlegg om å bytte etternavn HER.

Grunnene til at jeg velger å bytte etternavn er flere. For det første synes jeg det er en koselig tradisjon at ekteparet har likt etternavn når de er ett, om de tar kvinnens, mannens eller begges etternavn. Vi går fra et forhold til en familie, og det synes jeg det er viktig å understreke. Hadde jeg hatt et navn som hadde passet bedre sammen med Andreassen, så hadde jeg muligens ville beholdt begge to, men det høres ikke like bra ut med Nilsen Andreassen, eller Andreassen Nilsen. Vi kunne i bunn og grunn tatt mitt etternavn begge to, men vi var enige om at Andreassen var et finere navn, så det ble fort uaktuelt. Jeg er selvfølgelig litt knyttet til Nilsen-navnet siden det er det jeg har vokst opp med, men dette er starten på et nytt kapittel i livet, og navnet kommer til å bli værende i familien min en stund til uansett :)

Det finnes også fine slektsnavn i min familie som jeg gjerne kunne ha tatt i bruk sammen med Andreassen, men det føltes litt rart også, og det har ikke blitt diskutert med resten av familien, så jeg droppet den ideen ganske raskt. Men det hadde vært litt fint og spesielt :)

 

Q: SKAL DU BYTTE NAVN, ELLER VILLE DU HA GJORT DET?

 

Signatur
Si din mening!


Vi skal ha runde bord i bryllupet, og for å få litt mer liv til bordene utenom blomster, lys og annen pynt, ville jeg ha noe til å strø direkte på dukene. På nettet og hobbybutikker kan du finne diamanter og blomster som er ment for dette formålet, både til bryllup og fest, men jeg vil ikke ende opp med å måtte oppbevare all pynten i ettertid fordi den er for dyr til å kaste. Derfor har jeg investert i en papirkutter som lager søte og enkle hjerter!
Siden hovedfargene i bryllupet vårt er mørk lilla og sølv, holder jeg på å stemple ut en haug med hjerter i disse fargene. Arkene har jeg kjøpt på en hobbybutikk. Vil jeg spare på dette i etterkant, tar det svært liten plass, og vil jeg kaste det, så taper jeg heller ikke en formue på det. Enkelt og billig! Eneste nedturen er at det er litt slitsomt å stemple ut alle hjertene. Jeg må stå oppe for å få nok kraft, og etter noen utstemplinger trenger hendene mine sårt en pause. Så dette prosjektet kommer til å ta en stund siden jeg ikke kan holde på så lenge om gangen. Men jeg tror at resultatet kommer til å bli ganske bra!

 

 

 

Q: WHAT DO YOU THINK?

 

 

Signatur
Si din mening!


Det har vært litt stille hos meg på bryllupsfronten en stund nå, men det betyr ikke at det ikke skjer ting aktivt innimellom studier og jobb. Noen ganger må man bare prioritere litt, og de siste ukene har det gått utover bloggen. Men jeg kommer til å fortsette å oppdatere i ny og ne på bryllupsfronten i flere måneder framover, det lover jeg!

Nå har jeg endelig blitt ferdig med gjesteboken vi skal ha stående framme i bryllupet, og gaveboken som den ansvarlige for gavene kan notere hva vi har fått av hvem slik at vi har oversikten i etterkant. Her er det f.eks også god plass til å notere ned navn og adresser i etterkant av bryllupet når vi skal starte arbeidet med takkekortene. Gjesteboken er stor og kvadratisk, mens gaveboken er en del mindre. Hele gjesteboken kommer jeg vil å vise her når den er ferdig, derfor blir det kun et sneek peak her nå.

 

 

Gjestboken


Gaveboken

 

Jeg ville gjerne at disse bøkene også skulle stå i stil med resten av pynten og papirarbeidet. Siden vi ikke har kommet i gang med mer enn invitasjoner og bordkort, tok jeg utganspunkt i de, og lot fantasien slippe litt til. Etter litt klipp, lim og rot, ble jeg godt fornøyd med resultatet! Lilla, blonder, bånd og roser. Ekstra personlig med bilde av oss og monogrammet som vi også brukte på invitasjonene. De kan du lese mer om HER.

 På sidene inni gjesteboka har jeg tegnet opp firkanter med blyant på ca 10X13 cm og skrevet "bilde" inni firkantene. Jeg skal ha en ramme med forklaring til gjestene ved siden av gjesteboken som forklarer at hvis de skriver en hilsen ved siden av en bilderamme, så skal jeg samle bilder fra bryllupet i etterkant, og lime inn bilde av gjestene så de matcher hilsenene. Tror dette kan bli fint og personlig, og et veldig koselig minne! Og så har jeg noe å dille med når bryllupet og all den kreative planleggingen er overstått.

 Jeg har noen søte små stempler som jeg har brukt på annen hvert ark nede i høyre hjørne for å pynte litt ekstra på forkant. Det er søte kjærlighetsord, og bilder av hjertr, ringer og brudepar.

 Som utgangspunkt for begge bøkene hadde jeg kjøpt to like notatbøker på salg på en bokhandel, en med og en uten linjer. Deretter limte jeg på et lilla ark, og pyntet videre. Enkelt og bilig! Closeup!

Signatur
Si din mening!
  • Profilbilde 25, Farsund
    Jeg er 25 år og Gift med verdens herligste og beste mann Morten! Jeg er utdannet Sosionom og jobber som miljøterapeut ved Cocoon Ressurssenter for barnevern og etnisitet. Jeg bodde i Stavanger i 3 år mens jeg studerte, men har nå flyttet tilbake til Farsund og bor i et gammelt og koselig hus i landlige omgivelser. Bloggen gjenspeiler det jeg til enhver tid er opptatt av, og de siste 2,5 årene har det gått mest i Bryllup. Men andre temaer som Foto, Interiør, Hverdagsliv og Kreative sysler kan forekomme. Enjoy! Følg meg gjerne på Instagram! KriAnd88

  • Bloglovin Facebook Twitter YouTube
hits