I høst var jeg innom brudesalongen Belle Amie i Bergen og kjøpte noen flotte brudestrømper i fargen ivory som jeg ikke trenger likevel. Innlegget om det kan du lese HER. Det er litt synd at jeg velger å ikke bruke strømper, for de er veldig flotte!. Derfor vil jeg gjerne selge dem videre til en annen brud som kan bruke dem på sin store dag!De er i størrelse small, men de er veldig elastiske! Jeg har prøvd den ene strømpen på så pakken har vært åpnet én gang, men strømpene er like hele og fine! Strømpen passet flott, og jeg er vanligvis en størrelse medium/large, så du trenger ikke være redd for passformen! Hun som solgte dem til meg sa at de heller ikke ble for store til de som normalt er en størrelse small, fordi hele blondebåndet øverst på strømpene er dekket med silikon på undersiden, så de sitter som støpt hele dagen og kvelden gjennom!

Prislappen står enda på, jeg kjøpte dem for 320 kr, og selger dem for 200 kr, helt ubrukte og i sin opprinnelige pakke! Så hvis du er interessert, legg igjen en kommentar på innlegget med mailadresse så kontakter jeg deg!

Signatur
Si din mening!


Tirsdag morgen leverte jeg fra meg brudekjolen min!! Heldigvis var det til ei sydame jeg har stor tro til at kommer til å behandle kjolen min pent. Jeg hadde med meg forloveren min som også får sin kjole tilpasset på samme sted. Til nå har hun gjort en fin jobb med hennes kjole, så det blir spennende å se hvordan de blir når de er helt ferdige.

Jeg har lenge vurdert å bruke kjolen slik som den originalt er, men jeg fant ut at jeg fortjener å ha det så behagelig som det er mulig å ha det i en brudekjole med korsett.

Innerst i kjolen min er det et bredt strikk som sitter høyt i livet. Det fungerer som et slags korsett, samtidig som det holder oppe hele vekten av kjolen så den ikke føles så tung. Strikket festes med flere hemper lik bh-hemper, og ved å bruke de ytterste hempene, følte jeg likevel at det var litt vel trangt til å kunne trekke pusten ordentlig og slappe av. Jeg bad sydama om å sette inn noen få hemper til, slik at jeg kan tilpasse kjolen litt mer. Hun skal i tillegg løsne et par sømmer der kjolen rynker seg litt, og lage en fin liten hempe bak på kjolen så jeg kan henge slepet mitt direkte på kjolen istedet for å måtte ha det hengende på armen til alle tider.

Jeg viser enda ikke bilder av brudekjolen min, den velger jeg å holde hemmelig helt til bryllupet, selv om det er vanskelig å holde seg av og til.
Men kjolene under her er fra samme merke; Blue By Enzoani.

 

Blue by Enzoani Columbia


Blue by Enzoani Easton
Signatur
Si din mening!


I den første tiden vi var forlovet, gjorde jeg grundige dypdykk i bryllupsverdenens DIY-prosjekt, og ble inspirert fra alt for mange vinkler. Et prosjekt jeg var veldig gira på å få gjennomført var å lage ei bok om til en slags ringpute/ringboks. Det var for så vidt en veldig god idé, men litt verre å få gjennomført fordi jeg ville ha "hullet" i boka i hjerteform istedet for i en firkant som vist på innlegget om ringboka HER.
Jeg har prøvd meg på flere bøker jeg har fått tak i på Fretex o.l., men nå har jeg lagt det prosjektet på hylla. Det ble rett og slett ikke fint, og jeg må vel innrømme at jeg er en liten perfeksjonist til tider..

Jeg er ikke noen stor tilhenger av de mer vanlige ringputene i sateng og blonder, så da min kjære fikk sin ring tilsendt i en enkel boks med plass til to ringer (nå har vi endelig også funnet ring til min kjære!!), fikk jeg lyst til å bruke den som oppbevaring av ringene til vi skal få dem på i kirka. Enkelt og greit.

Men problemet er at den boksen ikke er særlig fin å se på. Svart, liten, praktisk og enkel, men den har produsentens trykk i gull på fremsiden, og dette vil jeg gjerne skjule. Jeg vil gjerne sette et litt mer personlig preg på den, slik at den henger mer sammen med alt det andre jeg har laget.Jeg har tenkt på å dekke den venstre siden med en lapp med monogrammet vårt stemplet på over gulltrykket, men på grunn av "innhukket" i esken, blir monogrammet for stort, eller så må jeg klippe ut et hull i det på siden. En annen idé jeg hadde var å bruke blonder og/eller lilla bånd til å knytte rundt, men jeg blir ikke enig med meg selv om noe av det blir fint nok.

Og hva gjør jeg med de to ringene i gull som også er trykket på esken? Det er nesten sånn at jeg vurderer å ha esken slik den ser ut, og bare sørge for at ingen andre enn min kjæres forlover ser den, og at den ikke blir tatt med på noen bilder.. Men det er jo kjedelig det også.

 

Q: HAR DU NOEN FORSLAG??

 

Signatur
Si din mening!


Nå for tiden merker jeg at døgnet har for få timer. Med fulltid i ulønnet studiepraksis dette halvåret, lønnet deltidsjobb utenom, eksamensoppgaver og pensumlesing, må jeg ikke glemme bryllupet som nå er mindre enn 4 mnd unna!!

 Jeg må innrømme at jeg blir litt stressa til tider, og rekker ikke over alt jeg vil ha gjort når jeg først har noen timer fri. For eksempel alle DIY prosjektene jeg har lyst til å gjennomføre. Så det som holder meg flytende nå for tida er rett og slett tanken på å snart skulle gifte meg med verdens beste mann og den etterlengtede bryllupsreisen vi skal på etterpå. Når vi så kommer hjem igjen som mann og kone, er både bryllupsforberedelsene og praksistiden ferdig, og vi kan bruke tiden litt mer på hverandre. En flott måte for oss å starte ekteskapet på!

For å samtidig ha kontrollen på hva som er gjort, hva som er påbegynt og hva vi enda har igjen å gjøre fram til bryllupet, har jeg laget en liste etter inspirasjon fra Janes blogg som jeg oppdaterer jevnlig. Jeg er ganske sikker på at jeg ikke har fått med meg alt i denne listen, så har du innspill eller ideer å komme med, er det bare å si ifra!


Lilla: Ferdig

Rosa: Påbegynt

Svart: Ikke påbegynt

 

Trykksaker:

Save The Dates - Levert
Gjesteliste - Ferdig

Invitasjoner - Sendt ut, venter på svar
Bordkort - må stemples, settes sammen og pyntes

Innhold i bordkort
Festhefter
Kirkeprogram
Takkekort
Bordkart
Bryllupsannonse i avisen
Invitasjon til vielsen til venner og bekjente på Facebook
Forskjellige skilt
Kakelapper
Bilder til dekorasjon
Gavebok
Gjestebok - kjøpt, men må pyntes


Andre ting:

Tema - Enkelt, romantisk og personlig
Farger - Ivory, mørk lilla og sølv
Bil - Er i boks
Rammer - kjøpt

Ringbok / Ringboks
Morgengaver
Pengeskrin
Små gaver til gjestene

 

Pynt:

Lyslenker - Kjøpt
Skjøteledninger

Pynt til bordene - Har tanker og ideer
Pynt til bilen - Elisabet fikser
Glass til dekorasjoner - Samler fremdeles

Fotoholdere
Bordnumre - Ferdige

 

Bruden:

Forlover: Charlotte

Forloverkjole - Kjøpt, er levert til syerske

Brudekjolen - Kjøpt, men må kanskje sys litt på og dampes ut
Underskjørt - Kjøpt
Undertøy til kjolen - Bestilt

Undertøy til bryllupsnatten - Kjøpt
Slør - Fikk det sammen med brudekjolen

Sko - Må gås inn
Ballerinasko - Kjøpt
Øredobber - Kjøpt
Armbånd - Kjøpt
Frisør - Salong René i Lyngdal

Sminke til dagen
Prøvetime hos frisør
Fikse neglene
Strømpebånd - Har laget et selv
Frisyre - Jeg har bilder og ideer


Brudgom

Forlover: Erik
Dress - Kjøpt. Skal tilpasses ca. en måned før
Skjorte - Kjøpt
Mansjettknapper - Fulgte med skjorten

Vest og kravat - Skal leies
Sko
Belte
Sokker
Undertøy
Frisør


Blomster

Bukettholder
Brudebuketten og brystbukettene - Avtalt med Seland i Lyngdal
Blomster til Forlover - Armbånd/hårpynt?
Blomster til kirken
Blomster til bordene i lokalet
Blomster til gavebordet, gjestebokbordet, osvKirken

Booket og bekreftet - Frelserens Kirke i Farsund 14/7-2012 kl 14:00
Filming/kameramann

Rydding av kirken
Pynting av kirken
Hanker til benkene i kirken - Pappa skal lage

Salme 1 (inngangssamle)
Salme 2 (etter ekteskapsinngåelsen)
Salme 3 (etter velsignelsen)
Solosang 1
Solosang 2
Inngangsmarsj - Pachelbel Canon i D
Utgangsmarsj
Diktlesning?
Tekstlesning
Tekstlesere
Prest - Venter på svar
Organist
To stk til å dele ut kirkeprogrammene og såpebobler
Min kjæres giftering - kjøpt
Min giftering - kjøpt

Gravering og pussing av ringene


Mottakelsen

Aperitiff - Resorten serverer
Fruktfat?


Bryllupsfesten

Lokalet, booket og bekreftet - Farsund Resort, Løa
Mat/servering - Farsund Resort

Fotograf - Lisbeth Finsådal
Bryllupsnatten
Toastmaster - Joakim Gitlestad

Toastmasterbjelle el. liknende
Kakebord
Candybar
Meny
Prøvesmaking
Brudevalsen
Spillelister
Duker - Fikser resorten
Løpere?
Telysholdere - Har en del fra ikea
Glassboller
Kubbelys
Telys
Velkomsttale
Survivalkits på toaletteneKaker

Kaketopp - Har to stk vi skal bruke
Bryllupskake # 1
Lage kakeformer
Bryllupskake # 2

Flere kaker


Hjelpere

Hjelp til tilstelning og pynting i lokalet
Henting av blomster fra blomsterbutikken
Pynting og rydding av kirken
To stykker til å dele ut kirkeprogrammer og såpebobler
Ansvarlig på mottakelsen
Gaveåpner
Gavetransportører
"DJ"
Rydding av pynten vår i lokalet


Skjemaer og div

Bryllupsannonse i lokalavis
Navneendring
Prøving av ekteskapsvilkår
Forlovererklæring
Ønskeliste
Kjøreplan - Foreløpig ferdig


Etter bryllupet

Bryllupsreise - Bestilt
Takkekort for gavene
Takkekort til alle som har hjulpet oss
Gave til forlovere
Gaver og betaling for tjenester
Bryllupsannonse i avisen

 

 

 

Q: KOMMER DU PÅ NOE VI HAR GLEMT Å TA MED?

Q: HVORDAN SYNES DU VI LIGGER AN MED 4 MND IGJEN?

 

 

Signatur
Si din mening!


Nå har endelig bryllupsboblene kommet i posten! Jeg prøvde å bestille noen andre tidligere, og fikk tilsendt nye hele to ganger ekstra fordi alle lakk i posten. Det viste seg at gjengene i korkene ikke fungerte skikkelig i noen av de små flaskene, så jeg gav opp hele ideen om å få gjestene til å blåse bobler rundt oss på bryllupstrappa etter vielsen, helt til jeg leste at Weddingbee hadde fått tak i flotte såpebobler på ebay! Jeg fikk hjelp av henne til å finne dem, og når jeg fikk dem i posten var alle hele, og det er ingen fare for at boblevæsken kommer til å renne ut. Hurra!!Nå er det helt opp til gjestene om vi kommer ut av kirken til et bobleregn eller ikke. Det kan bli knallstilige bilder det! :D

Mon tro om jeg skal lage noen tags til disse så gjestene forstår hva de skal brukes til og når for de som ikke har oppdatert seg like mye på bryllupsbobler som jeg har, hehe!

 

TIPS: Boblene fant jeg ved å søke på "Wedding bubble tubes", og omtrent alle alternativer som kom opp var av samme merket med hjertetopp innepakket i en pappeske. Så langt jeg har erfart er disse helt topp i stand og lekker ikke, men kjøper du bobler som er vist uten esken eller i en mye simplere eske (som jeg gjorde) kan du ende opp med å få tomme  og klissete beholdere i posten. Kan du se nærbilde av gjengene på korken er det enda bedre. Ser du tydelige gjenger vil det som oftest bety at de er tette, er de svake kan de lett åpnes mens de sendes i posten, og du sitter med en klissete pakke i hendene.

 

 

Signatur
Si din mening!


Etter et ønske fra Jane legger jeg også ut teksten som vi brukte på RSVP kortene i bryllupsinvitasjonene våre. Her er det litt forskjeller på de vi ga til middagsgjestene og festgjestene, så jeg legger like god ut teksten til begge.

Første teksten er til middagsgjestene og den andre til festgjestene:

 

R S V P

S.U. innen 30. April 2012

Tlf: Morten: ............
& Kristine: ..........

Mail: ..........................................
& ......................................

Vi vil mye heller ha taler enn sanger til bryllupsfesten, og ønsker kun å ha hovedtaler til middagen. Men ønsker dere å si noen ord under kaffen, gir dere beskjed om dette når dere svarer på invitasjonen.

Vi vil også gjerne at dere gir oss beskjed om dere har forslag til underholdning, om dere gjerne vil ha et innslag i løpet av kvelden, eller om dere har allergier det må tas hensyn til.

Toastmaster er ................................. 

 

RSVP

S.U. innen 30. April 2012

 

Tlf: Morten: ............
& Kristine: ..........

Mail: ..........................................
& ......................................

 

Ønsker dere å si noen ord under kaffen, gir dere beskjed om dette når dere svarer på invitasjonen.

Vi vil også gjerne at dere gir oss beskjed om dere har forslag til underholdning, om dere gjerne vil ha et innslag i løpet av kvelden, eller om dere har allergier det må tas hensyn til.

Toastmaster er ....................................

 

 

 


Signatur
Si din mening!


Etter at jeg la ut innlegget om våre bryllupsinvitasjoner HER, har jeg også laget et innlegg om alt utstyret jeg måtte få tak i, alle forberedelsene jeg måtte gjøre før jeg kunne sette i gang med å lage selve invitasjonene, og alle målene både på selve invitasjonene og på alle lappene jeg klippet ut HER. Nå har jeg også laget et innlegg om selve fremgangsmåten og invitasjonsmonteringen HER, men dette innlegget skal handle om selve teksten vi brukte i invitasjonene.

Jeg synes det var skikkelig vanskelig å finne den riktige invitasjonsteksten når jeg skulle sette meg ned og skrive. Vi ville den skulle være formell, men likevel ikke for stiv. Og personlig og enkel, selv om vi ville ha med mest mulig informasjon. Etter flere nettsøk med forskjellige tekstversjoner, laget vi en egen versjon, en slags mellomting av de forslagene jeg hadde funnet på nettet, og vi ble begge veldig fornøyde.

Her er invitasjonsteksten vi kom fram til. Vi skrev mer informasjon om overnatting, adresser, kontaktinformasjon, ønskeliste, svarfrist, allergier osv. på de fire lappene vi lagde til å ha i lommene på invitasjonene i tillegg. I invitasjonene brukte vi skrifttypen Edwardian Script, og hadde mer mellomrom mellom linjene for å spre teksten fint ut på arket:

 

Kjære ... & ...

Vi har gleden av å invitere dere til vår vielse
i Frelserens kirke i Farsund
Lørdag 14. Juli 2012 kl. ...
med påfølgende middag og bryllupsfest
i selskapslokalet «Løa» ved Farsund Resort
Aperitiff serveres kl. ...
Det vil bli servert noe godt å drikke til middagen for de som måtte ønske det, og det blir mulighet for å få kjøpt mer utover kvelden

Antrekk: Mørk dress og kjole

Håper dere vil være med å feire dagen sammen med oss

Med vennlig hilsen

Morten & Kristine

 

Det er en del som velger å skrive invitasjonen med brudeparets foreldre som avsendere, og at invitasjonen blir sendt ut på brudeparets vegne. Vi valgte å skrive oss selv som avsendere i og med at det er vi selv som inviterer og som skal finansiere bryllupet så langt det lar seg gjøre. Det er også noe som er med på å gjøre bryllupet enda mer personlig, og det er veldig gøy å få til ting på egen hånd også.

 

 

Q: Hvordan har dere skrevet invitasjonsteksten, eller hvordan ville du ha skrevet den?


Signatur
Si din mening!


Etter at jeg la ut innlegget om våre bryllupsinvitasjoner HER, har jeg også laget et innlegg om alt utstyret jeg måtte få tak i, alle forberedelsene jeg måtte gjøre før jeg kunne sette i gang med å lage selve invitasjonene, og alle målene både på selve invitasjonene og på alle lappene jeg klippet ut HER.
I dette innlegget tar jeg for meg fremgangsmåten og invitasjonsmonteringen steg for steg. Det er ikke alt jeg har tatt like grundige bilder av som jeg forklarer, men jeg håper det er forståelig. Har du noen spørsmål utover det jeg har forklart, er det selvfølgelig bare å spørre! :)

 Steg 1: Etter å ha bestemt meg for alle målene på de forskjellige papirlappene, startet den store jobben med å måle og klippe ut hver enkelt. Til hver invitasjon trengte jeg tilsammen 13 lapper, 6 lilla og 7 hvite, så til over 50 invitasjoner ble det en god del lapper å klippe ut. Til dette arbeidet har skjærebrettet mitt vært en lifesaver. Jeg har spart enormt med tid på å bruke denne, og hver enkelt linje ble helt rett og fin!Skjærebrettet mitt er fra Fiskars, enkel å bruke med en liten skjærespiss som kan byttes ut når den slites ned, den har millimetermål og en ekstra "arm" å brette ut om man skal måle lenger enn selve brettet er.


Steg 2: Etter å ha klippet ut alle papirlappene i de forskjellige størrelsene, puttet jeg de i printeren og printet teksten direkte på de ferdigklippede arkene. Mye greiere enn å printe teksten på arket først for så å klippe ut den riktige størrelsen. Jeg skrev inn størrelsen på arket jeg skulle printe på inne på skriveprogrammet så skriften ble tilpasset arkene, og da ble utskriften perfekt.

Vi laget like invitasjoner til både middagsgjestene og festgjestene, og måtte dermed skrive invitasjonsteksten og informasjonslappene litt forskjellige så de skulle passe til de enkelte. Vi sorterte også lappene i forhold til om de inviterte var en person eller flere ved at vi skrev deg eller dere i teksten, og vi forandret også navnene for hver gang vi skrev ut invitasjonsteksten.Både monogrammet som vi har brukt på fremsiden av invitasjonene, på lommen inni, og diktet på baksiden av lommen er laget med stempler istedet for printet.Steg 3:
Så skulle monteringen endelig starte. Til dette fikk jeg kjempegod hjelp av snille søstre, forlover, svigerinne og min kjære. Vi brukte faktisk 2 dager på dette så det var en del jobb, men jeg synes absolutt det var verdt det.

Vi klippet opp dobbelsidig tape fra Biltema og limte bitene med litt mellomrom på langsidene og hjørnene på baksiden av de hvite papirlappene, fjernet folien, og limte dem på øyemål oppå de lilla lappene. Tapen klistrer veldig godt, så vi trengte ikke å dekke mer enn halvparten av kantene når vi skulle lime.


Steg 4:
Når alle de hvite og lilla lappene var montert sammen, startet vi å lime inn bildene, invitasjonstekstene og monogrammene i selve invitasjonene. De fire lappene til å ha i lommene limte vi ikke, så det skulle være mulig å ta dem ut som man vil.Noe å passe på er at tapen ikke klistrer seg dobbelt bakpå bildene hvis du vil bruke det i invitasjonene. Siden det er litt gjenskinn i fotopapir, ser man det veldig tydelig om ikke tapen ligger rett under. Men dette var ikke noe problem på det vanlige papiret, heldigvis!
Steg 5:
Monogrammet på fremsiden ville vi bruke til å lukke igjen kortet med, så det festet vi på helt til slutt. Før det limte vi på oppklippede biter av blonder og lilla satengbånd rundt hele siden av kortet, fra "flappen" på fremsiden og til ca. midten på baksiden av lommen. Dette limte vi også fast med dobbelsidig tape, både mellom papiret og blondene, og mellom blondene og satengbåndet. I ettertid ser jeg at det kan løsne litt, så om du har noen bedre ideer som ikke lager merker i papiret må du gjerne bruke det.

 Steg 6:
Oppå satengbåndet og blonden på baksiden av lommen limte vi på en borrelåspute. Disse har så kraftig lim at vi måtte feste det lilla satengbåndet til blonden og papiret med en dråpe superlim for at det ikke skulle løsne fra papiret når kortet skal åpnes.
På midten av "flappen" på fremsiden av kortet festet vi det siste monogrammet oppå blonden og satengbåndet med en bit dobbelsidig tape på venstre side av monogrammet, og lot høyre halvdelen stikke utforbi kanten. Under den halvdelen limte vi den andre delen av borrelåsputen slik at de passer oppå hverandre når kortet lukkes. Hele invitasjonen ble ganske tykk når den var ferdig og buler faktisk litt, så jeg er glad vi valgte å lukke den igjen med borrelås.
 

Signatur
Si din mening!


Etter at jeg la ut inlegget om våre bryllupsinvitasjoner HER, har jeg fått en haug med utrolig koselige kommentarer! Det er kjempehyggelig å få tilbakemeldiger på noe jeg har lagt ned så mange tanker rundt og arbeid i, og at de blir godt likt av flere enn de som faktisk har fått invitasjonene!
Jeg har også fått en del ønsker om å lage et innlegg hvor jeg legger ut flere bilder med oppskrift og forklaring på hvordan jeg lagde dem, og noen har også spurt etter mål som er brukt på invitasjonen. Så istedet for å svare hver enkelt, så lager jeg et par innlegg om dette og håper det blir forståelig og at alle fikk svar på det de lurte på. Er det flere spørsmål er det selvfølgelig bare å spørre i vei!

Det har vært skikkelig gøy å få til noe slikt helt på egenhånd (men med god hjelp til å sette alt sammen!), så jeg vil veldig gjerne gi inspirasjon til andre kommende bruder som klør i fingrene etter å lage invitasjonene selv!

I dette innlegget skriver jeg om alt utstyret jeg måtte få tak i, alle forberedelsene jeg måtte gjøre før jeg kunne sette i gang med å lage selve invitasjonene, og alle målene både på selve invitasjonene og på alle lappene jeg klippet ut.

 

 

Utstyrslisten min:

- Skjærebrett med millimetermål (A Lifesaver!!) (Fått i gave, kan sikkert kjøpes på Panduro)
- Lilla kvadratiske ark, kjøpt på Familieskatter i Sandnes, kan fås tak i andre hobbybutikker som Panduro f.eks.
- Selve invitasjonene, konvolutter og ark i fargen Cream Puff fra Cards and Pockets (Se innlegg om det HER)
- Stempler med monogrammet vårt på (Se innlegg om det HER og HER)
- Diktstempel kjøpt på Familieskatter i Sandnes (Se innlegg om det HER)
- Skrifttype i invitasjonene er Edwaridan Script
- Dobbelsidig tape kjøpt i svære billige ruller på Biltema (mange ruller!)
- Stempelputer i svart og sølv, kjøpt på Panduro
- Blonder kjøpt billig på ebay
- Lilla satengbånd fra Kreaktiv på Kvadrat
- Borrelåsputer fra Panduro
- Superlim
- Bilde av oss fra fotografen i ønsket mål
- Målebånd/linjal
- Saks
- Stempelplate med håndtak, kjøp på Nille
- Godt humør, gode hjelpere og masse tålmodighet!

 Omtrent alt utstyret er med på det øverste bildet, og stempelputene og stempelplaten fra Nille på bildet under. I virkeligheten lå det flere titalls ganger mer av alt strødd utover hele hjemmet vårt midt i prosessen. Det var virkelig et evig rot mens det stod på. :)

Etter å ha funnet flere inspirasjonsbilder av invitasjoner på nettet, hadde jeg bestemt meg for å lage invitasjoner med en lomme med plass til flere kort, og at de skulle være brede nok til at jeg kunne ha med et bilde av oss. Men for at jeg skulle få alt dette i en og samme invitasjon, uten at den skulle bli så veldig smal og liten, kunne jeg ikke bruke et vanlig A4 ark eller et kvadraktisk ark som man får kjøpt på hobbybutikker. Da måtte jeg i tilfelle montere sammen biter fra flere ark for å få den bredde på kortene som jeg ønsket. Dette hadde jeg store planer om å gjøre, og funderte mye på hvordan jeg skulle få det fint til, helt til jeg kom over bloggen til Victoria som hadde fått sine invitasjoner ferdig klippet og brettet i ønsket farge fra CardsAndPockets! Etter et par minutters leting på nettsiden hadde jeg funnet de perfekte invitasjonskortene i den rette fagen, helt perfekt for et videre DIY-prosjekt!

 

Noen av alle inspirasjonsbildene jeg fant via nettsøk

Aller først når jeg hadde fått invitasjonene i posten, måtte jeg måle sidene inni for å bestille bilder av oss i passende størrelse til å lime inn, og for å finne de riktige størrelsene til alle lappene jeg skulle klippe ut, både i lilla og i basisfargen Cream Puff.

Målene på selve invitasjonen er som følger:

- Fremsiden på invitasjonen, lukket: 12,7 x 17,8 cm
- Hele bredden på invitasjonen, helt åpen: 41,6 cm
- Første siden med invitasjonsteksten: 12,7 x 17,8 cm, samme som på fremsiden
- Andre siden med bildet av oss: 12,5 x 17,8 cm
- Bildet av oss: 16,3 x 11,3 cm (Vi valgte å ikke ha lilla bakgrunn på bildet, uten det ble det mer fremtredende!
- Siden med lomme: 10 x 17,8 cm
- Høyeste punkt på lommen: 7,5 cm
- Laveste punkt på lommen: 6,5 cm
- Bredeste punkt på"flappen" på fremsiden: 6,4 cm
- Smaleste punkt på "flappen" på fremsiden: 3,8 cm
Etter en lang stund med måling, regning og vurdering, kom jeg fram til disse målene for alle bitene jeg skulle klippe ut og lime inn i invitasjonene. Alle de hvite/cremfargede arkbitene skulle limes oppå en lilla arkbit som skulle synes 4 mm på hver side utenfor det hvite arket, så jeg bruker bokstavene L og H for fargene nedenfor:

- Monogramlapp: L: 7,5 (mine er 7,1, jeg beregnet feil, men pyttsann!) x 5,8 cm & H: 6,7 x 5 cm
- Diktlapp: L: 8,8 x 13,4 cm & H: 6,7 x 12,6 cm
- Invitasjonslapp: L: 11,4 x 16,6 cm & H: 10,6 x 15,8 cm
- Lengste lommelapp: L: 8,8 x 17 cm & H: 8 x 16,2 cm
- Nest lengste lommelapp: L: 8,8 x 14,625 cm & H: 8 x 13, 825 cm
- Nest korteste lommelapp: L: 8,8 x 12,25 cm & H: 8 x 11,45 cm
- Korteste lommelapp: L: 8,8 x 9,875 cm & H: 8 x 9,075 cm


Det var alle forberedelsene, i neste innlegg kommer fremgangsmåten! Stay tuned!

 

Signatur
Si din mening!
  • Profilbilde 28, Farsund
    Jeg er 25 år og Gift med verdens herligste og beste mann Morten! Jeg er utdannet Sosionom og jobber som miljøterapeut ved Cocoon Ressurssenter for barnevern og etnisitet. Jeg bodde i Stavanger i 3 år mens jeg studerte, men har nå flyttet tilbake til Farsund og bor i et gammelt og koselig hus i landlige omgivelser. Bloggen gjenspeiler det jeg til enhver tid er opptatt av, og de siste 2,5 årene har det gått mest i Bryllup. Men andre temaer som Foto, Interiør, Hverdagsliv og Kreative sysler kan forekomme. Enjoy! Følg meg gjerne på Instagram! KriAnd88

  • Bloglovin Facebook Twitter YouTube
hits