Vi har ikke vært og sett på noen ringer ennå, men vi har jo enda en stund på oss. Heldigvis ingen hast. Jeg trodde jeg visste hvilken type ring jeg ville ha, men akkurat nå har jeg ingen peiling. Jeg håper vi kanskje finner ulike ringer som matcher bra sammen, og som likner litt, for de skal jo høre sammen. Vi er forskjellige pesoner selv om vi skal bli ett, så det hadde vært gøy å hatt et litt persolig preg på dem, samtidig som de er litt forskjellige. Men vi får se ;)

Wedding rings


Men hva skal stå inni dem?

 • Bryllupsdato?
 • Din "navn"?
 • "navn" "hjerte" "navn"?
 • Et bibelvers?
 • En sangstrofe?
 • Utdrag av et dikt?
 • "Jeg elsker deg"
 • En blanding av disse?
 • Eller noe helt annet?

 

Dette er ikke noe vi har diskutert ennå siden vi ikke har sett på ringer ennå, men jeg ville bare lufte spørsmålet for å se om jeg fikk noen gode forslag!

 

 

Q: HVA HAR DU VALGT?

Q: HVA VILLE DU HATT?

 

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 11    Postet: 30.03.2011   Klokken: 23:12   Kategori: Shopping

I kveld har jeg lett litt etter sko til bryllupet, vært på diverse sider og netthandler uten å finne noe spesielt, men så plutselig kom jeg over disse her! Nye vårsko hos DinSko, med blonder på! Hadde de vært helt plane uten blondene, hadde jeg ikke lagt merke til dem engang, men nå har visst blondedillaen tatt over hodet mitt, og jeg ser etter blonder hvor enn jeg går. Så neste gang jeg går forbi en DinSko-butikk, skal jeg inn og prøve. Absolutt. Kanskje disse blir mine nye vårsko? Og enda et pluss: kun 299,-
Textile boots
Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 11    Postet: 30.03.2011   Klokken: 23:12   Kategori: Shopping

Akkurat nå er ble jeg plutselig veldig i tvil om jeg skal fortsette jakten på de perfekte lilla skoene til bryllupet som skal matche resten av bryllupet, eller om jeg heller skal starte jakten på et par sko med blonder istedet! Eneste er at de fineste blondeskoene enten er svarte, eller har svarte blonder som et overtrekk, og min brudekjole i ivory passer jo ikke så voldsomt sammen med svarte sko!?

Æsj.. Kanskje jeg skal lete etter begge deler, og de jeg ikke ender opp med til bryllupet kan jeg bruke til andre anledninger. Uansett har jeg lyst på brudesko jeg kan bruke senere også, altså vil jeg ikke ha noen typiske hvite brudesko som man ikke kan få brukt etterpå..


 

[Heidi+Lace+Shoes+by+Georgina+Goodman+via+Polyvore.jpg]

  

 

azzedine-alaia-lace-shoes.jpg

 

[LDAC-WZ11_V2.jpg]

 

product view of: Lace Ballerina

 

Q: HVA SLAGS SKO SKAL DU BRUKE I BRYLLUPET DITT?

Q: HVA SLAGS SKO VILLE DU HA BRUKT?

 

 

Signatur
Si din mening!

For noen uker siden kom jeg helt tilfeldigvis over et fantastisk undertøyssett på Gina Tricot! Det hadde blondedetaljer, små knapper og litt smårysjete i stoffet, og med en gang jeg så det tenkte jeg på brudekjolen! (Det er mulig de matcher litt mer enn bare på fargen..) De som jobbet i butikken fant heldigvis min bh-størrelse på lageret, og dermed ble dette settet med meg hjem! Det ligger enda i skapet med merkelappen på og skal ikke brukes før selve dagen. Jeg har prøvd kjolen min med bhen under, og den gir perfekt passform, og den synes ikke siden det er en balconette-bh med passelig lavt snitt foran.

Jeg har lest flere steder at bruder har brukt et sett undertøy til kjolen som gir perfekt passform i fohold til den, uten at det trenger å være superfint, og at de heller skifter til et litt annerledes og mer utfordrende undertøy til bryllupsnatten som kanskje ikke hadde passet til å bli brukt under kjolen.

Det er enda usikkert om dette settet blir undertøyet for bryllupsnatten også, men nå har jeg iallefall det mest basic jeg trenger å ha under kjolen, og det til en billig penge også! HURRA!
 

 

Q: HVA SYNES DU?

Q: HAR DU FUNNET UNDERTØYET DU SKAL HA UNDER KJOLEN?

Q: KOMMER DU TIL Å SKIFTE UNDERTØY TIL BRYLLUPSNATTEN?

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 11    Postet: 29.03.2011   Klokken: 00:27   Kategori: Kreativt


Her er et annet kort jeg lagde forrige uke. Jeg tok bilder underveis her også, men jeg kommer ikke til å gjøre det hver gang jeg lager et kort, for det var grusomt vanskelig å huske å stoppe opp og ta bilde før jeg kunne fortsette mellom hver ting jeg gjorde. Men jeg kommer til å vise ferdige kort senere. Håper du synes det er interessant å se hvordan jeg har laget dette kortet. Veldig basic, men veldig gøy synes jeg :)
Først klippet jeg et beigefarget ark i to, brettet den ene delen sammen til et kort, fant så et mønsterark jeg ville bruke, klippet det også i to, og brettet det på midten som med selve kortet.
Her kan du se mønsteret som er på den andre siden av arket.
Jeg brukte dobbeltsidig tape og limte på alle hjørner og på midten av mønsterarket..
.. og limte mønsterarket oppå det beigefargede kortet så det fikk en fin bakgrunn på innsiden.
Deretter klippet jeg ut en rosa firkant som passet fint med fargene på mønsterarket og som var litt mindre enn framsiden på kortet, og tok dobbeltsidig tape på baksiden også her.
.. og limte den rosa firkanten oppå framsiden av kortet. Jeg klippet ut enda en firkant av mønsterarket, litt mindre enn den rosa igjen, brukte dobbeltsidig tape..
.. og limte mønsterarket oppå den rosa firkanten igjen. Denne gangen med motsatt side av mønsterarket opp enn jeg brukte inni kortet. Etter det klippet jeg ut to firkanter til, enda mindre enn de forrige. En i mønsterarket og en i rosa som er litt større enn firkanten i mønsterarket.
Med disse firkantene ville jeg lage en lomme på innsiden av kortet, så da tok jeg dobbelsidig tape kun på tre av de fire sidene. Den siden du ikke tar tape på, er den siden som du retter oppover på kortet når du limer lommen på plass.
Oppå den rosa lommen limte jeg den lille firkanten med mønsterark, og på denne brukte jeg den dobbeltsidige tapen på alle fire kantene fordi jeg ville ikke ha to lommer, kun lomme bak det rosa arket, mønsterarket skal bare være til pynt på toppen.
Så fant jeg et bilde som passet fint til fargene jeg allerede hadde laget kortet i (anbefaler å finne bilde og ark som passer sammen først, før du begynner å lage kortet, men det glemte jeg helt vekk denne gangen..). Jeg ville ha en ramme rundt bildet (pappramme kjøpt ferdig på hobbybutikk), og klippet derfor rundt bildet så det ikke stakk utforbi rammen.
Så la jeg bildet opp ned på rammen og tegnet rundt så jeg visste hvor jeg kunne legge dobbeltsidig tape uten at tapen skulle komme utenfor bildet.
Jeg limte bildet bakpå rammen, og festet 3D puter på 3mm (det vanlige er 2mm) bak for å få litt liv i kortet.
Så tok jeg et stempel og farget kantene på rammen. Her drar jeg forsiktig stempelet over kantene, eller trykker litt forsiktig.


Så limte jeg bildet med rammen på kortet.
Så klippet jeg ut enda en firkant i det beigefargede arket, litt mindre enn siden på kortet, brukte samme stempelet til å farge kantene og dobbeltsidig tape, og limte det inn på den andre siden inni kortet.


For å pynte litt forsiktig inni kortet limte jeg på små rosa halve perler i hjørnene og et stykke blonde på toppen av lommen med helt vanlig hobbylim. Disse små perlene hadde lim bakpå seg fra før, men ellers bruker jeg superlim til dette for jeg har ikke tålmodighet til å sitte og vente på at det skal tørke uten at det sklir av sted.

Jeg pyntet litt med perler foran på kortet også, på rammen.
Jeg følte at det var noe som manglet, så jeg fant et lilla stempel og farget kantene rundt hele kortet for å få litt mer helhet i kortet.

Og vips, der var kortet ferdig! Litt lite pynt på fremsiden, men der kan jeg putte inn mer når jeg vet hvem jeg skal gi det til. Skrive navnet på personen eller en liten hilsen. Eller rett og slett hive på litt mer pynt :)Q: HVA SYNES DU?

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 11    Postet: 29.03.2011   Klokken: 00:27   Kategori: Kreativt
  Kommentarer: 10    Postet: 27.03.2011   Klokken: 19:57   Kategori: Shopping


Her kommer bilder av det meste vi kjøpte i London!
Det lilla som var igjen av solpudderet mitt gikk i oppløsning på flyet, så jeg fikk meg et nytt fra The Bodyshop, til nesten halve prisen enn hva jeg måtte ha gitt her hjemme!
Springende på vei til gaten på vei hjem snublet jeg over parfymen min med 40% avslag!
Viktig med souvenir fra Starbucks, nå står de sammen med den fra Kina. Angrer på at jeg ikke har kjøpt fra de andre stedene jeg har vært..


Disse fikk vi aldri brukt, regnet stoppet da vi kom ut av butikken.


Grågrønn genser med belte fra H&M


Grå blondegenser, Primark
Topp med blonder, PrimarkDiverse undertøy, Primark
Morgenkåpe, Primark


Fantastiske tøfler, Primark 

Sokker, Primark


Diverse Accesories, Primark


Nydelig veske, Primark
Nett, souvenir fra Primark
Slips til Morten, Primark
Bukser, sokker, gensere, skjorte, tskjorte, Primark og H&M.

 

Det gøyeste med shoppingen i London var at det meste fikk vi ganske billig. Særlig klærne, og det var absolutt noe vi trengte :) Vi kjøpte også 2 litt større kofferter, til en slikk og ingenting. Vi kjøpte noen små gaver også, men de legger jeg nok ikke ut her ennå, i tilfelle noen sniktitter :)

 

 

Q: HVA SYNES DU OM INNKJØPENE?

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 10    Postet: 27.03.2011   Klokken: 19:57   Kategori: Shopping
  Kommentarer: 1    Postet: 27.03.2011   Klokken: 16:11   Kategori: Reise


Da har vi fått sett gjennom, redigert og funnet fram en del av bildene fra London som jeg vil legge ut her på bloggen, og det finnes noen andre bilder i et tidligere innlegg HER om du vil se!!
Vi gikk forbi veldig mange fine hus, bygninger og leiligheter, og med dette treet foran i tillegg, måtte jeg ta bilde :)
Morten holdt som regel styr på hvor vi var på kartet!
(Vi skulle hatt et elektronisk kart med en rød prikk som sa "Du er her! Er det GPS det heter..??!?)


Mmhh! Vaffel med sjokolade!
Flag of England!
Piccadilly Circus. Klassisk turistbilde, haha!


Fine bygninger med fine figurer og utskjæringer!
Turistbussen!
Turistbilde med Big Ben!
Turistbilde (igjen) med London Eye!Big Ben!


Med kart og mat klarer vi oss lenge!


En av de eldre typene av bussene. (Ja, vi kjørte i en sånn også)

Tower Bridge


Og på tide med et nytt turistbilde!!
Harrods, gikk bare forbi mens vi lette etter en buss.
Det fantastiske undergrundsystemet!


De lange rulletrappene!
Buckingham Palace!
Det desidert beste turistbildet!!Og dette turistbildet kom på en god andreplass! Finner du oss?

Madame Tussauds!

Denne voksfiguren av Robert Williams var en av de beste jeg så!


 

Vi hadde det gøy!!

 

Q: HVA SYNES DU OM BILDENE?

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 1    Postet: 27.03.2011   Klokken: 16:11   Kategori: Reise
  Kommentarer: 28    Postet: 24.03.2011   Klokken: 18:21   Kategori: Kreativt

Jeg har fått et spørsmål om jeg ikke kunne vise step-by-step hvordan jeg lager et kort fra bunnen av, så i går kveld mens jeg satt mellom lim og papir husket jeg heldigvis på å ta noen bilder. Så her viser jeg litt bilder fra mens jeg holdt på med kortet, så skal jeg prøve å forklare hva jeg har gjortså godt jeg kan!

Dette er enda ganske basic, har god tid på meg til å bli proff ;)

 


Aller først fant jeg fram et ark med diverse søte bilder på, og bestemte meg for hvilket jeg ville bruke.

Så fant jeg frem ark med farger og mønster som passet til bildet. Leppestiften på bildet har en mørk lillafarge, så derfor bestemte jeg meg for å bruke mørke lilla mønsterark, og svart og beige farget ark i tillegg.

Jeg ville ha svart ark til selve kortet. Tok frem tommestokken (har ikke linjal av en eller annen grunn..) og målte opp slik at jeg fant midten av arket, og kunne klippe arket rett i to. Da kan jeg lage to kort ut av et ark.
Kortet ferdig brettet på midten.
Så fant jeg fram det lys beige arket og klippet ut en firkant litt mindre enn fremsiden på kortet. Jeg pleier å holde opp kortet til arket og se sånn ca hvor stort jeg vil ha det og hvor jeg skal klippe. Blir det ujevnt så fikser jeg litt på det etterpå.
Denne beige firkanten limte jeg fast på kortets fremside med dobbelsidig tape fra Biltema (elsk!!), klippet ut en enda litt mindre firkant i et lilla mønsterark, og tok biter av den dobbeltsidige tapen bakpå denne firkanten også...
.. og limte fast mønsterarket på toppen av det lyse arket igjen. Da har kortet fått en fin farge og med to fine rammer rundt.


Bildet jeg ville ha på fremsiden av kortet limte jeg på litt svart ark litt større enn bildet slik at det også fikk en ramme.


Dete bildet ville jeg ha litt i fokus på kortet, og limte derfor fast små 3D puter på undersiden av bildet. Disse er 2 mm tykke, og bildet blir løftet litt opp fra bakgrunnen og det blir litt mer liv til kortet. Jeg limte også på en liten rund kakeserviett med blonder på kortet. Også denne med dobbeltsidig tape.


Så limte jeg bildet oppå kakeservietten med 3D putene.


For å pynte kortet litt mer fant jeg fram en boks med papirroser på ståltråd. Jeg klippet bort ståltrådstilken så jeg bare fikk knoppene..


.. og brukte et lite stempel i mørk lilla for å få litt farge på rosene. Jeg synes de ser litt mer ekte ut, og så passer lillafargen til resten av kortet. Halve stempelet ser du i høyre hjørne av bildet. Jeg trykker det bare lett oppå rosene, så det kommer farge på tilfeldige steder.


Så limte jeg rosene på kortet for å pynte og ramme inn bildet som skal være i fokus. Her bruker jeg superlim fordi akkurat disse rosene er veldig høye på kortet, de stikker ganske langt ut, og er derfor vanskelige å lime på med vanlig lim. Men det finnes mange andre typer roser som er flatere og som lett kan limes med et vanlig hobbylim.
Jeg brukte også noen selvklebende halve perler til å pynte med i hjørnene og på kakeservietten.
Inni kortet ville jeg bare lage en enkel liten lomme til å enten legge penger i, eller til å sette et lite kort nedi. Jeg klippet derfor ut tre firkanter til i litt forskjellige størrelser. Den beige størst, så den svarte litt større enn den lilla, og festet dem oppå hverandre med bobbelsidig tape. MEN siden jeg ville lage en slags lomme i kortet, har jeg latt være å ta tape på den ene kortsiden på det svarte arket. Den enden skal vende oppover når jeg limer det på kortet.


Når jeg da har limt på alle firkantene, sitter den øverste enden av det svarte arket løst, og jeg kan dermed sette nedi et kort eller en lapp. Eventuelt penger.


Denne lommen pyntet jeg også med litt perler, de samme som jeg brukte foran på kortet.


Så var det ferdig!

Spør i vei om det er noe du lurer på!

 

 

Q: HVA SYNES DU?

Q: VAR DETTE TIL HJELP ELLER INSPIRASJON?

Q: SKAL JEG LAGE FLERE STEP BY STEP KORT?

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 28    Postet: 24.03.2011   Klokken: 18:21   Kategori: Kreativt
  Kommentarer: 23    Postet: 22.03.2011   Klokken: 09:32   Kategori: Kreativt


I dag har ei herlig jente i klassen og studiegruppen min bursdag, så da måtte jeg til med papir og lim og lage et godt fortjent bursdagskort til henne. Gleder meg til å gi det, så springer straks av gårde til forelesning.

Gratulerer så mye med dagen Katrine! 

 

Q: HVA SYNES DU?

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 23    Postet: 22.03.2011   Klokken: 09:32   Kategori: Kreativt
  Kommentarer: 6    Postet: 21.03.2011   Klokken: 14:45   Kategori: Kreativt


På lørdag hadde svigermor Grete bursdag, og desverre hadde vi ikke muligheten til å ta turen hjemover for å være med å gi gave og spise kake og sånt. Men neste gang vi tar turen hjem skal hun få et forsinket bursdagskort iallefall!

Tenkte å bare legge ut et lite sneek peek, men jeg satser på at det ikke gjør noe om hun sniker seg inn her og får sett litt av kortet før hun får det. Hun får det jo til slutt uansett :)
Q: HVA SYNES DU?

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 6    Postet: 21.03.2011   Klokken: 14:45   Kategori: Kreativt
  Kommentarer: 11    Postet: 18.03.2011   Klokken: 16:20   Kategori: Reise


I helgen var vi i London på kjærestetur som Morten fikk i bursdagsgave av meg. Det ble tidlige morgener, sene kvelder, mye undergrunn (eeeelsker undergrunnen!), bussing, gåing og springing, mye god mat, mye å se og mye å ta bilder av.
Jeg har nettopp fått sett gjennom bildene fra turen, og vil gjerne vise litt flere enn disse nedenfor. Men først må vi sette oss ned og sortere litt for en del trenger godkjenning før de blir lagt ut.

 


Bokhandelen fra Notting Hill, vi lette og lette etter den blå døra (som nå er svart), men alle guidet oss bare tilbake til bokhandelen, så vi gav opp.Mange fine hus og bygninger, overalt! Tenk å bo i en slik leilighet!Masse fine biler ;)Svære bygninger i sentrum! Kult at de "fulgte" veien.Mange busser!London Eye by dayBig Ben by dayTower Bridge by dayTelefonkiosk og Starbucks!Buckingham PalaceTower Bridge by nightBig Ben by nightLondon Eye by nightBig Ben by night

 

 

Q: HAR DU VÆRT I LONDON?

Q: VIL DU SE FLERE BILDER?

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 11    Postet: 18.03.2011   Klokken: 16:20   Kategori: Reise


I Bryllupsmagasinet fant jeg en artikkel som er verdt å få med seg for alle kommende hvite bruder! Alle bruder er vakre i hvitt, men du bør passe på å velge den rette fargenyansen på kjolen som stemmer overens med hud- og hårfargen din!

I bladet var hud- og hårfargene og de forskjellige hvitfargene satt opp i et enkelt skjema, så jeg anbefaler å gå til innkjøp av dette bladet for å få skikkelig oversikten, men nedenfor har jeg gjengitt alt som stod i artikkelen.

 

RØDT HÅR OG LYS HUD/FREGNETE HUD

Ren hvit er en perfekt nyanse for den lyse hudtonen. Det rødlige håret tilfører nok av farge slik at en ikke trenger å kompensere med mye sminke.

Blåhvit: Den blåhvite tonen passer overhodet ikke til brudens naturlige farger. Forsøk å blande to hvitnyanser i kjolen, eller kompletter med en pastellfarge nær ansiktet for å få en mykere look.

Ivory: Ekte ivory har en svak ferskentone i seg som gjør at rødhårede stråler. Bruk lyse perlemorsfarger i sminken for å komplettere den freshe følelsen.

Kremhvit: Rødt hår er perfekt til en kremfarget kjole. Fargekombinasjonen får hudtonen til å se frisk og vakker ut. (Spesielt om du har grønne øyne.)

 

http://weddings-plaza.com/wp-content/uploads/2011/01/red-haired-brides.jpgSVART HÅR OG LYS (HVIT) HUD

Ren hvit er den ideelle fargen til svart hår. Leggt il litt farge og varme til ansiktet med en rødlig leppestift og rouge.

Blåhvit er en effektfull farge, men om man har veldig lys hud kan den blåhvite tonn fremheve brudens blodårer.

Ivory: Unngå den potensielt svart-hvite effekten med en kjoe i ivory. Den myke fargetonen gir varme til huden.

Kremhvit: Dette er en vanskelig nyanse. Om bruden virkelig ønsker denne fargen, så sats på en tofarget kjole som er kritthvit nærmest ansiktet.

http://www.freshhairstyles.com/wp-content/uploads/2010/08/causal_bride_hairstyle_with_two_big_flowers.jpg


BLONDT HÅR OG LYS (ROSA) HUD

Ren hvit: Sørg for at kjolen er laget av silke eller sateng om du velger denne fargen. De skinnende stoffene er flatterende og tar opp ansiktsfargen.

Blåhvit: En kjole i blått får platineblondt hår til å skinne.

Ivory: Denne fargen kan oppfattes som livløs sammen med en lys hudtone og lyst hår. Prøv med et perlehalsbånd runst halsen for å live litt opp.

Kremhvit: Rosa hudtone kan gjøre at bruden ser syk ut i en kjole med gultone. Unngå denne fargen.


Beautiful blonde bride posing on the wall Stock Photo - 5978989BRUNT HÅR OG OLIVENFARGET HUD

Ren hvit: Har bruden middelhavs- eller latinamerikanske fargetoner, så velg en ren, hvit nyanse. De enkleste fargene er vakrest og setter ansiktet i fokus.

Blåhvit blir en for sterk kontrast til brudens varme toner. Om du likevel velger denne fargen, sørg for å komplettere med smykker i sølvhvitt gull og ikke rødt gull.

Ivory: Denne fargen er utrolig vakker til en olivenfarget hud fordi den varme tonen kompletterer brudens egne farger.

Kremhvit: Unngå kremfargede og gule toner ettersom de ligger for nær brudens naturlige farger.


SVART HÅR OG MØRK HUD

Denne bruden tar seg best ut i en helt ren hvit skinnende kjole. Den hvite fargen får huden til å se frisk og vakker ut.

Blåhvit: Kjølige hvite toner er vakkert mot det mørke håret og den mørke huden. Den blåhvite nyansen får brudens øyne til å glitre.

Ivory: Om brudens ansiktsfarge er en anelse matt, passer ivory perfekt. Ferskentonen gir glød til den mørke huden.

Kremhvit: Mørke hudtoner, spesielt de som går mot gult, ser ikke delikate ut sammen med kremfargede stoffer.

african american bride

 

Så, med andre ord, om du ikke har rødnyanser i håret, styr for alle del vekk fra de kremhvite kjolene! Er du blond bør du ikke ha en ivoryfarget kjole, men alle andre kan ha det, en blåhvit kjole passer best til blondiner og de med olivenfarget hud, og den klassiske rene hvite kjolen passer til alle!

Jeg har selv kjøpt en ivoryfarget kjole. Jeg har mørkt hår og lys hud. Dermed får jeg ikke den veldig svart-hvitt effekten som jeg ville fått med en helt hvit kjole, som jeg er redd ville gjort meg enda blekere. Ivoryfargen gir litt varme til den lyse hudtonen min. Perfekt!

 

 

Q: VAR DETTE TIL HJELP?

 

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 11    Postet: 10.03.2011   Klokken: 18:24   Kategori: Kreativt


Om en liten uke skal min tante og mine to små søskenbarn reise til Filippinene for å besøke familie og venner, og jeg skal sende med dem dette kortet til ei jeg traff der i 2005 når jeg var i tante og onkel sitt bryllup. Snakker med henne av og til, og hun syntes det var så synd at jeg ikke skulle reise ned sammen med dem, så da skal hun få dette kortet istedenfor som en liten trøst :)


 

 

 

Q: HVA SYNES DU?

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 11    Postet: 10.03.2011   Klokken: 18:24   Kategori: Kreativt
  Kommentarer: 2    Postet: 10.03.2011   Klokken: 14:57   Kategori: Mat


Deilig hvit sjokoladekrem som er mildere enn de fleste, og som ikke etterlater masse smør og melis i ganen etter en halv muffins! NAM sier jeg bare! Igjen er det Villa Perlesukker som skal få æren for den deilige oppskriften!

http://1.bp.blogspot.com/_jw-q29qsMFU/TLVUc0udBRI/AAAAAAAAAEo/YvXqu3FSpqc/s1600/CIMG0405.jpg

 

White chocolate frosting:

200 g hvit sjokolade
200 g kremost naturell
2 00 g smør
2 ss vaniljesukker
5 dl melis


1. Smelt sjokoladen i vannbad. Hvit sjokolade tar ofte litt lengre tid å smelte enn vanlig sjokolade så ikke ha det travelt. Rør godt i sjokoladen innimellom og ikke la den bli for varm, da klumper den seg. Og for all del ikke få vann oppi sjokoladeblandingen.

2. Pisk romtemperert smør, kremost og vaniljesukker og tilsett sjokoladen.

3. Til slutt sikter du melisen oppi og mikser i 1-2 minutter.Husk å sikte for ikke å få klumper. Been there, done that.

4. Sett kremen i kjøleskapet i noen timer for perfekt konsistens. Sprøyte ut med stor sprøytetip eller bare bruk en kniv og få en fin tilfeldig look.

 

 

Q: HAR DU PRØVD DENNE SJOKOLADEKREMEN?

Q: KOMMER DU TIL Å PRØVE DEN?

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 2    Postet: 10.03.2011   Klokken: 14:57   Kategori: Mat
  Kommentarer: 7    Postet: 08.03.2011   Klokken: 23:17   Kategori: Mat


Oppskriften på den deiligste sjokoladekremen her har jeg funnet hos Villa Perlesukker. Den kan brukes til sjokoladekaker eller muffins, alt du måtte ønske, jeg synes iallefall at det er den perfekte sjokoladekremen, den aller beste smørkremen der man kun smaker sjokoladen! Og enkel å lage er den også!

Husk å lage kremen dagen før du trenger den eller kjøle ned det smeltede smøret og sjokoladen godt. Har du den i kjøleskapet for å spare tid, må du huske å røre jevnlig, ellers stivner blandingen helt, og du må varme den opp på nytt. Husk å ha både kremen og kaken eller muffinsene kalde før du bruker den, det er så kjedelig om du smører denne smørkremen på ei kake for så å se på at kremen renner av igjen. Hastverk er lastverk.


Eggedosis smørkrem:

200 g sjokolade
100 g smør

Dette smeltes i panne og avkjøles helt.

2 egg
100 g melis

Dette piskes til eggedosis.

Bland så sjokoladen og smøret i eggedosisen og rør godt.
For å få litt stivere konsistens, la kremen stå bittelitt i kjøleskapet. Har den stått der en stund, ta den ut en halvtime før du skal bruke den så den får litt mykere konsistens igjen.

http://3.bp.blogspot.com/_jw-q29qsMFU/TL6qoVDwwMI/AAAAAAAAAWE/x1C6euEDk_E/s1600/CIMG1333.JPGJeg har desverre ingen bilder av muffinsene jeg lagde til Mortens bursdag med denne kremen, men de ble alle spist opp!

 

 

Q: HAR DU PRØVD DENNE SJOKOLADEKREMEN?

Q: KOMMER DU TIL Å PRØVE Å LAGE DENNE?

 


Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 7    Postet: 08.03.2011   Klokken: 23:17   Kategori: Mat
  Kommentarer: 6    Postet: 08.03.2011   Klokken: 11:13   Kategori: Kreativt


Forrige uke hadde den ene søstera til Morten bursdag, så da måtte jeg lage et kort til henne også. Tok en tur ut fredag formiddag og kjøpte gave, og hjem og lagde kortet mens jeg ventet på at Morten skulle bli ferdig på jobb så vi kunne komme oss i bilen hjemover. Og tenk så heldige vi var, fikk lov å låne leiligheten til Mirjam for oss selv så hun og Åge måtte flytte seg til Kvås! Tusen takk til begge to for gjestfriheten! Vi hadde det supert :)

 
 

Q: HVA SYNES DU?

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 6    Postet: 08.03.2011   Klokken: 11:13   Kategori: Kreativt
  Kommentarer: 9    Postet: 07.03.2011   Klokken: 23:51   Kategori: Kreativt

Nå har endelig lille "Knøtte" til Monica og Erik kommet til verden, og vi har blitt onkel og tante! Hun ble født tirsdag 1 mars og vi fikk se henne hver dag denne helga :) Et par uker før hun ble født startet jeg å lage et kort til henne, og nå kunne vi endelig gi det. Bilder av snuppa får eventuelt komme senere hvis jeg får lov av foreldrene :)

 

Q: HVA SYNES DU?

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 9    Postet: 07.03.2011   Klokken: 23:51   Kategori: Kreativt
  Kommentarer: 22    Postet: 07.03.2011   Klokken: 13:48   Kategori: Kreativt


På fredag hadde mormoren og morfaren til Morten 50 års bryllupsdag, Gullbryllup! Vi tok turen hjemover etter jobb, rakk akkurat siste del av selskapet og fikk sett lille knøtte til Monica og Erik også. Jeg hadde fått oppgaven med å lage et kort til jubilantene som skulle være fra barnebarn med følge. Vi fikk mor til Morten til å sende originalbildet fra bryllupet deres for 50 år siden i posten, vi scannet det på pcen, frisket opp fargene og konturene litt, skrev det ut på fotopapir, og gjorde bildet til hovedfokuset i kortet jeg lagde.

 Vi skrev hilsen fra alle som gav kortet inni, og limte på noen få hjerter til, sammen med quoten
"Love is blind, but marrige is a real eyeopener!"Q: HVA SYNES DU OM BILDET / KORTET?

 

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 22    Postet: 07.03.2011   Klokken: 13:48   Kategori: Kreativt
  Kommentarer: 8    Postet: 02.03.2011   Klokken: 17:34   Kategori: Hverdagsliv


Søndag hadde Morten bursdag, og jeg lå syk hjemme og snekret sammen ei kake, muffins (med himmelske sjokoladekremer som kommer i et senere innlegg) og et hjemmelagd kort til ham. Det tok meg hele dagen siden jeg var så trøtt, men det var verdt det. På kvelden før han kom hjem fra jobb, inviterte jeg bort et vennepar og vi overrasket ham med pakke og middag, og koste oss senere med film og snacks.

Rett før filmen, en god stund etter den første pakken, gav jeg ham et kort og en ny pakke han ikke hadde forventet. Det var en boks med bilder fra London, sammen med en bekreftelse på bestilt reise for oss to. Jeg tror ikke han skjønte med en gang at jeg hadde bestilt tur, det tok noen sekunder før han fikk det med seg, og flere minutter før det gikk helt opp for ham. Han ble ganske så taus, men veldig glad, så nå gleder jeg meg til ei helg med opplevelser og avkobling! Vi har lenge snakket om å reise et sted uten å måtte bruke så mange penger, så når jeg først fikk ideen om å overraske ham, så måtte jeg gjennomføre det.

Det er også deilig å slippe å passe på hva jeg sier og gjør. Hater å ha hemmeligheter, jeg må bare fortelle enkelte ting, særlig noe så gøy, og særlig til ham. Jeg er sikker på at jeg holdt på å røpe meg mange ganger fra jeg hadde bestilt turen til han fikk vite det. Men han som vanligvis pleier å gjette sånne ting, hadde ikke den minste anelse! Herlig!

Nedenfor er fremsiden av kortet jeg lagde til ham. Har samme bakgrunnen inni også, med noen fine ord på :)

 

 

Q: HVA SYNES DU OM KORTET?

Q: LIKER DU Å BLI OVERRASKET?

Q: HAR DU STEDER Å ANBEFALE I LONDON?

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 8    Postet: 02.03.2011   Klokken: 17:34   Kategori: Hverdagsliv
  Kommentarer: 4    Postet: 02.03.2011   Klokken: 16:58   Kategori: Shopping


Forrige uke snublet jeg over denne puten hos Kremmerhuset,
og plutselig var den med meg hjem i posen...!

 

 

 

Q: HVA SYNES DU?

Q: LIKER DU VINTAGESTILEN?

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 4    Postet: 02.03.2011   Klokken: 16:58   Kategori: Shopping
 • Profilbilde 25, Farsund
  Jeg er 24 år og Gift med verdens herligste og beste mann Morten! I tillegg er jeg Sosionomtudent ved UIS og har en ekstrajobb i en barnevernsinstitusjon for mindreårige flyktninger i Stavanger kommune. Jeg har bodd i Stavanger i 3 år, men har nå flyttet tilbake til Farsund. Bloggen gjenspeiler det jeg til enhver tid er opptatt av, og i den siste tiden har det gått mest i Bryllup. Men andre temaer som Foto, Interiør, Hverdagsliv og Kreative sysler kan forekomme. Enjoy! Følg meg gjerne på Instagram! KriAnd88

 • Bloglovin Facebook Twitter YouTube
hits