Tidligere skrev jeg et innlegg her om at jeg skulle bruke mellomstore fyrstikkesker som bordkort i bryllupet vårt. Nå har jeg kommet litt i gang med dette prosjektet også siden vi endelig har fått arkene vi bestilte til slike DIY prosjekter i posten.

Det er litt jobb med alle disse prosjektene jeg har satt i gang, men jeg koser meg! Og siden jeg har planer om å gifte meg kun én gang, så vil jeg gjøre det skikkelig og gjøre en god del av det jeg kan gjøre selv. For det er jo tross alt vårt bryllup, og ikke noen andre sitt. Her gjelder ikke ferdiglaget og masseproduserte ting når jeg har tid og mulighet til å gjøre det selv. Og jeg liker det!

 


Her er alle fyrstikkeskene ferdig pakket ut av plasten og tømt for fyrstikker. Det er ikke de minste, men en slags mellomstørrelse på dem. Akkurat passelig til bordkort! Har enda ikke noen lur idé om hvor jeg skal gjøre av alle de fyrstikkene jeg har til overs, så har du et forslag må du gjerne komme med det!

Her er en del av alle bitene jeg har klippet opp. Disse skal jeg bruke til å kle fyrstikkeskene med, og arkene er akkurat så tykke at man ikke kan se mønsteret på eskene gjennom. Perfekt!

Jeg er så glad at jeg har denne her! En utrolig praktisk papirskjærer. Jeg har også en annen som skjærer arket istedet for å kutte det, så jeg bruker begge om hverandre, det kommer an på hvor store arkene er. Her kan jeg måle arkene etter cm, mm og ettter gitte mål, og skjære jevnt i vei! Ingen skjeive saksekanter her i gården!


Her har jeg brukt stemplene våre med monogrammet vårt på, og stemplet i vei på omtrent halvparten av de store fikrantene jeg klippet ut. Tror dette blir bra jeg! Disse skal limes på bordkortene og noe annet etterhvert. Monogrammet er ikke så elegant og pyntet som de kanskje ofte er i bryllup, men med mine elendige dataskills, og litt hjelp fra andre DIY bruder, var dette det beste jeg fikk til. Så jeg er iallefall fornøyd!

Q: HVA SYNES DU OM FYRSTIKKESKER SOM BORDKORT?

Q: OG HVA SYNES DU OM MONOGRAMMET?


 

Signatur
Si din mening!


På mandag da vi havnet i bilulykken og brukte hele resten av dagen på sykehuset, var den dagen vi skulle bruke til en del bryllupsrelaterte ærender. Vi kom ikke lenger enn til det første punktet, men vi gjorde det grundig, og resultatet ble utrolig bra!

_MG_9557
bildet er hentet fra eikhi.no


Dette er ikke min kjæres dress! Verken den eller stilen blir heller ikke vist før bryllupet, akkurat som med kjolen min. Noen hemmeligheter må man jo ha! :)

Min kjære fant en kjempeflott dress til bryllupet på Eikhi på Bryne, så vi kjøpte den like godt med en gang mens de hadde akkurat hans størrelse inne. Han så kjempefott og kjekk ut, og selv om han valgte akkurat den dressen han selv ville ha, var den akkurat som jeg hadde håpet på og sett for meg. Han fikk prøve dressen med vest og kravat så vi fikk en forsmak på selve bryllupsdagen, og nå gleder jeg meg enda mer, om mulig!

Vi fikk en enormt bra service, og en masse triks og tips på kjøpet. Vi får komme inn igjen når dagen nærmer seg og få sydd den litt så den passer helt perfekt om noe må gjøres. Selv om bilen vår ble helt ødelagt i sammenstøtet da vi var på vei hjem mandag, så kom både vi og dressen hele ut av det. Så nå har vi enda en ting på bryllupslisten i boks. Herlig!
Q: HVA SLAGS BRYLLUPSANTREKK FORETREKKER DUTIL MANNEN ?

 

Signatur
Si din mening!I et av mine mange nettsøk etter bryllupsinspirasjon kom jeg en gang over dette bildet her av en brud i skinnjakke!

Jeg har vurdert opp og ned om det kunne være en røff detalj å ha med på et bilde eller to, eller om det ville kræsjet helt. Det kommer selvfølgelig litt an på stilen i bryllupet, hvordan man har håret og hvilken type brudekjole man har på seg. Jeg har ikke prøvd den skinnjakken jeg har sammen med brudekjolen min, men jeg tror jeg skal gjøre det for å teste ut om det kunne vært en løsning om det ble litt kjølig utpå kvelden. Det kan faktisk være greit å ha noe å dekke skuldrene med når kvelden senker seg, selv om det er midt i juli. Hvem har sagt at det ikke kan bli litt kjølig da?

Weddingbee skrev om muligheten til å bruke cardigans til brudekjolen på den store dagen og har mange inspirasjonsbilder på bloggen sin. Det hadde vært genialt det også! Det gir en litt mer avslappet stil i tillegg til å være praktisk. Jeg er ikke så veldig imponert over det brudetilbehøret du kan få kjøpt i form av jakker og kåper som skal matche brudekjolen, så kanskje dette kan være et alternativ? Jeg tror jeg må holde øynene mine enda mer åpne for mørke lilla cardigans når jeg er forbi butikker i vår, det hadde sikkert også gjort seg på noen bilder. Litt farger er bare gøy!
Q: HVA SYNES DU OM Å BRUKE SKINNJAKKE ELLER CARDIGAN TIL BRUDEKJOLEN?Signatur
Si din mening!


I begynnelsen av desember satte jeg og min kjære oss ned og bestilte ark og baser til invitasjoner fra CardsAndPockets. Vi bestilte alt papir i fargen cream puff, og endelig fikk jeg pakken i posten forrige uke! Nå kan endelig arbeidet med invitasjoner, bordkort og festhefter begynne så smått!I denne esken kom det en mange tykke og litt tynnere ark som vi kan bruke til hva som helst, ferdig klippede, limte og brettede baser til invitasjoner og takkekort, og passende konvolutter! Helt supert for en DIY brud som jeg har måttet innrømme at jeg er! For å få akkurat den formen og utførelsen på kortene som jeg ønsket meg, var dette et supert alternativ istedet for å brette, klippe og lime selv. Det ville tatt år og dag, og så mye tid til ekstraarbeid har jeg virkelig ikke. Nå er det bare å lage invitasjonsteksten, få tak i pynt og stæsj, og lime det rett inn i kortbasene, så blir de likevel hjemmelaget!Vil absolutt anbefale CardsAndPockets! til alle som liker DIY!Q: SKAL DU LAGE ELLER HAR DU LAGET INVITASJONENE SELV?

Q: NOEN ANDRE SOM HAR BESTILT FRA CARDSANDPOCKETS?

 

 

Signatur
Si din mening!

 

Jeg hiver meg omsider på denne Wedding Challenge som går rundt på bryllupsbloggene! 


Hvordan møtte dere hverandre?

Aller første gangen jeg traff min kjære skulle han levere noe til meg fra min pappa da jeg hadde flytta ut, de var kollegaer, så han var kun en budbringer. Jeg visste hvem han var, men ble ikke kjent med ham da. Det var først en jul et par år senere vi fikk god kontakt. Jeg kom hjem til mine foreldre på juleferie, og da sstartet det hele. Vi hadde det skikkelig trivelig sammen, og da juleferien var over og jeg skulle tilbake til Kristiansand for å fortsette på studiene, var det ingen vei tilbake. Vi hadde blitt et par! :)
Hvor skal dere gifte dere?

Vi skal gifte oss i Frelserens kirke i Farsund. Det er den kirken/menigheten jeg har vokst opp i, er døpt og konfirmert, så det ble et naturlig valg. Min kjære er døpt og konfirmert i Vanse kirke, et kvarters kjøretid unna. Det er en mye finere og flottere kirke, så kunne vi spolt et år tilbake, og jeg ikke hadde vært så opphengt i hvor jeg hørte til, så hadde vi kanskje valgt den kirken istedet.

 

Farsund kirke (Frelserens) - 28KB


Fargetema?

Det kommer til å gå mye i ivory som basisfarge, og en del hvitt, som duker og blomster, men ikke slik at det kræsjer. Kjolen min er ivory, det meste av materiale til invitasjoner, bordkort, festhefter og takkekort skal være i ivory, og kanksje noe blonder i ivory? Men hele bryllupet skal ha detaljer av mørk lilla (som er min absolutte favorittfarge!) og sølv som pynter litt ekstra opp. Tror det kan bli veldig fint!

Det er kanskje litt mye lilla på bildet under i forhold til slik vi skal ha det, men det er iallefall en pekepinn :) Tenk om jeg kunne hatt en mørk lilla kjole som "kjole nr 2!" *drømme, drømme*
Hvorfor valgte du den personen du har som forlover?

Jeg valgte min gode og søte barndomsvenninne Charlotte som jeg har hatt som bestevenninne siden vi var små. Det var et enkelt valg fordi hun har vært en god venninne helt fram til i dag. Jeg gleder meg til å få litt ekstra kvalitetstid sammen med henne nå som hun trer inn i rollen som forlover!

Hvem følger deg til alteret?

Det har jeg spurt min kjære pappa om å gjøre, og han sa ja (les: at han jo hadde regnet med det!) :) Jeg må absolutt ha noen som er stødig til å følge meg opp midtgangen, ellers er jeg redd jeg vil bryte sammen i gledestårer, eller snuble i kjolen med høye hæler! Kanskje ikke pappa er den rette personen til å holde meg unna grining, men da er vi iallefall to om det! ;)

Hva var det du falt for når du falt for din kjære?

Sjarmen og godheten i ham. Han var så herlig, snill og behagelig å være sammen med, og så har han den beste humoren noensinne! Kanskje det bare er jeg som har dårlig humor, men han får iallefall meg til å smile ofte! Utseende hans har heller ikke skuffet meg etter disse tre årene vi har vært sammen, han har bare blitt kjekkere og kjekkere! Jeg ser stadig flere sider ved ham, og jeg gleder meg til å se mer av alt jeg enda ikke har oppdaget!

Hvordan går planleggingen?

Det går egentlig ganske greit tror jeg! Jeg har kontroll på det meste, selv om jeg blir grepet av litt panikkangst inimellom når jeg går og tenker på alt som ikke enda har blitt gjort. Jeg føler jeg begynner å få dårlig tid, men på den annen side begynner jo ting å falle mer og mer på plass, så det skal nok gå greit. Jeg må bare bli flinkere til å delegere ut oppgaver, for jeg er veldig flink til å skulle klare alt selv..


Er du nervøs?

Når jeg tenker på selve dagen, når jeg står foran dørene rett før de skal gå opp og jeg skal gå inn og fram til min kjære ved alteret, da kjenner jeg at jeg blir litt nervøs. Ellers går det greit, og jeg er ikke nervøs med tanke på å skulle gifte meg med min kjære, i bunn og grunn, for jeg vet at det er han jeg vil være med, og gleder emg til å kunne si at jeg er hans, og han er min!

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 23    Postet: 24.01.2012   Klokken: 19:51   Kategori: Hverdagsliv


"To personer ble transportert med ambulanse til lege etter en kjedekollisjon på riksveg 44 ved Bryne mandag ettermiddag." -  Stavanger Aftenblad.Mandag var en tøff dag for oss begge. Den hvite moste Corollaen var vår, og det var meg og min kjære som endte opp i ambulanse. Vi hadde vært på Bryne og kjøpt bryllupsdressen til min kjære og var på vei hjem igjen. Vi stod i kø, og ble påkjørt bakfra. Setene gav etter, vi ble slengt bakover i bilen, og dermed måtte vi begge bli undersøkt. De var redd for brudd i nakke og rygg.

Jeg fikk nakkekrage, bildøra ble brukket opp, jeg ble løftet opp på en båre, og inn i ambulansen. Jeg fikk testet ut oksygenmaskene og det flinke ambulansepesonalet, samt sirener og blålys. Å komme på akuttmottaket var som å havne midt i en dramaserie på et sykehus, alle slags prøver ble tatt, jeg ble koblet til ledninger, og alle klær ble klippet opp.

Det ble noen timers lang ventetid, en god del smerter og tårer, og det hjalp ikke at min kjære var på en legevakt et godt stykke unna meg, uten bil. Han hadde heldigvis ingen skader. Sent utpå kvelden ble røntgenbildene som ble tatt av min nakke og rygg klarert, jeg var kun blitt mørbanket, og vi kunne endelig dra hjem, hele og i god behold!

Jeg må ta meg noen dagers avslapping, for det er enda store sperrer og smerter i nakke og rygg, men det kunne gått så mye verre, så jeg tar det med godt humør. Bilen ble kondemnert, og vi fikk heldigvis kjøpe en billig bil av en kamerat som vi kan bruke den neste tiden. Jeg tar meg selv i å sutre litt over at alle klærne mine ble ødelagt, men spiller det noen rolle når vi begge har det fint?!!
Fotograf: Tore Gudmestad

 

"Fire biler var involvert i ulykken.

- En av de involvertes førerkort er beslaglagt. Vedkommende mistenkes for å ha kjørt inn i bilen foran, opplyser operasjonsleder Svein Kjetil Larsen i Rogaland politidistrikt.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 16.50."           - Hentet fra Stavanger Aftenblad

 

 

Foto: Nina Kalvatn Opsahl"Fire biler kolliderte. En kvinnelig passasjer er frakta til sykehuset.
Klokka fem mandag kveld kolliderte i alt fire biler like sør for bomstasjonen på fylkesveg 44 mellom Klepp og Time.


Ulykken starta med en påkjørsel bakfra som forplanta seg videre fram i bilkøen.

To ambulanser kjørte klokka 17.30 nordover fra ulykkesstedet.

? En kvinnelig passasjer klagde på vondt i rygg og nakke. Hun ble frakta til Stavanger Universitetssjukehus. En mannlig sjåfør er sendt til legevakta for sjekk, forteller Bjørn Terje Gudmestad i Jærpatruljen til Jærbladet.

Politiet har beslaglagt førerkortet til en sjåfør i 30-åra. Han kjørte bilen som forårsaket ulykken.

Ulykken skapte lange bilkøer i området mandag kveld."                 - Hentet fra Jbl.no

 

Dessuten er vi så heldige å ha god familie og gode venner som har sendt meldinger og ringt for å høre hvordan vi har det. Og ikke minst søte og gode venner som har gitt oss "god bedring gaver", både personlig og i postkassen!

 

Vi setter enormt stor pris på all omtanke!!

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 23    Postet: 24.01.2012   Klokken: 19:51   Kategori: Hverdagsliv


Nå er jeg ENDELIG ferdig med bordnumrene til middagsbordene i bryllupet!

Rammene har jeg funnet på Ikea for mange måneder siden, de heter Söndrum og har en fin lys ivory/creme farge. Jeg har laget et innlegg om dem tidligere her. Jeg har brukt veldig lang tid på å finne et fint papir eller stoff til å bruke som bakgrunn for tallene, for det er ikke mange alternativ jeg har kommet over som har en fin mørk lilla farge, og fint mønster i tillegg. Men endelig fant jeg et fint mørkt lilla adventsstoff når det nærmet seg jul!

 


Det har litt mønster i seg med små mørkere felt, og så er det dekket av små sølvprikker. Perfekt for fargetemaet vårt som går i mørk lilla og sølv, og med ivory/creme som bakgrunnsfarge.

 


Jeg klippet opp papp jeg hadde liggende i biter som passet fint inn i rammene, og klippet stoffet opp i litt større biter. Så sprayet jeg pappbitene med spraylim for å få limt stoffet på jevnt uten bulker eller striper.
Slik så pappbitene ut ferdig limte.Jeg valgte å ta ut innerrammen i rammene, da kom lillafargen enda bedre fram.

Jeg fikk hjelp av min søte venninne Marit til å printe ut fine tall på cremefarget ark som jeg så klippet ut, og limte direkte oppå stoffet med vanlig hobbylim. Så la jeg pappbitene mellom glasset og bakstykket til rammen, justerte det så tallene ikke ble skjeve, og dermed hadde jeg fiks ferdige bordnumre!


Jeg liker at rammene ikke er kritthvite men har en lys cremefarge, og jeg har derfor matchet tallene i samme farge. På disse siste bildene gjør blitsen at tallene ser litt hvitere ut enn de egentlig er, og lillafargen blir veldig mye mørkere enn den egentlig er. Den lille perleraden langs kantene i rammene gjør de ekstra romantiske, og bryter opp en eventuell litt stiv stil. Disse rammene skal jeg absolutt bruke til andre ting senere!

 

Q: HVA SYNES DU OM BORDNUMRENE?

Q: HAR DU ANDRE IDEER TIL FLOTTE BORDNUMRE?

 

Signatur
Si din mening!


Da var første uken min ute i praksis vel gjennomført! Jeg er plassert på en institusjon for enslige mindreårige flyktninger, og det er allerede veldig spennende! Jeg regner med å få mer opplæring og oppfølging etterhvert, men de første ukene blir kun observasjon tror jeg. Jeg tror absolutt dette kommer til å bli et lærerikt halvår! Og ikke minst travelt; praksis kombinert med skoleoppgaver og lønnet jobb utenom, pluss kjærestetid, ogog så må vi jeg ikke glemme resten av brullypsplanleggingen!!

Ellers sitter jeg og prøver å lage en kjøreplan for bryllupet, når vi skal ha festmiddagen i forhold til vielse og fotografering, og når vi skal invitere resten av gjestene. Det er ikke så lett som jeg hadde trodd! Jeg tror det kommer til å bli et veldig tett program den dagen. Jeg sitter og sysler med invitasjonsbildene og bordnumrene også. De kommer opp her på bloggen etterhvert som de er ferdige, og invitasjonene er sendt ut. Det kan enda bli en stund til, for jeg har så vidt kommet i gang, og det viser seg å være litt av en jobb!

Vi tok flere bilder i høst, og har valgt ut et av dem som vi skal bruke i invitasjonene, så da gjør det ikke noe om jeg viser noen av de andre bildene. Det ble mange fine bilder, og flere skal definitivt være med å pynte opp bryllupslokalet!
Den utrolig flinke fotografen er Lisbeth Finsådal fra Mandal!!

 

 

Q: HAR DU NOEN TIPS TIL DET Å LAGE KJØREPLAN?

Q: HVA SYNES DU OM BILDENE?

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 24    Postet: 06.01.2012   Klokken: 23:29   Kategori: Bryllupsreisen


Da var endelig bryllupsreisen i boks! Etter en god del sparing, og julegaver fra familie hadde vi nok til å kunne bestille. Greit å fordele utgiftene så godt det er mulig så ikke alt kommer på en gang til sommeren.

Reisen går ikke til de typiske syden- og luksusstedene som Maldivene eller Thailand, men det er heller ikke en høyfjellsferie. Destinasjonen blir ikke røpet helt enda, men vi gleder oss veldig! Det blir en ferie vi begge kunne tenke oss, med både opplevelser og avslapping.

 

Imens vi venter på den store dagen, og til reisen, kan jeg kose meg med bilder av bryllupsreisen til Bella og Edward i Twilight Breaking Dawn Part 1.

 

 

twilight breaking dawn movie photo isle esme

breaking-dawn-TSBD1-021339R_rgb-550x825

 

  THE TWILIGHT SAGA: BREAKING DAWN-PART 1

 

the-twilight-saga-breaking-dawn-part-1-movie-image-kristen-stewart-robert-pattinson-04

 

 

Q: HVOR VILLE DU DRATT PÅ BRYLLUPSREISE?

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 24    Postet: 06.01.2012   Klokken: 23:29   Kategori: Bryllupsreisen
 • Profilbilde 27, Farsund
  Jeg er 25 år og Gift med verdens herligste og beste mann Morten! Jeg er utdannet Sosionom og jobber som miljøterapeut ved Cocoon Ressurssenter for barnevern og etnisitet. Jeg bodde i Stavanger i 3 år mens jeg studerte, men har nå flyttet tilbake til Farsund og bor i et gammelt og koselig hus i landlige omgivelser. Bloggen gjenspeiler det jeg til enhver tid er opptatt av, og de siste 2,5 årene har det gått mest i Bryllup. Men andre temaer som Foto, Interiør, Hverdagsliv og Kreative sysler kan forekomme. Enjoy! Følg meg gjerne på Instagram! KriAnd88

 • Bloglovin Facebook Twitter YouTube
hits