Kommentarer: 22    Postet: 23.01.2013   Klokken: 22:56   Kategori: Kreativt


Etter at jeg hadde strikket min første mariusgenser (som du kan lese om HER) og resultatet ble bra, strikket jeg flere plagg med mariusmønster. Enda en mariusgenser til meg selv i lilla, og noen julegaver til min søte niese og den ene svigerinnen min.

 Jeg strikket en brun selekjole med mariusmønster i lys rosa og hvitt til min niese i str. 2 år, med både rettstrikk og vrangstrikk, med heklet kant i rosa og rosa hjerteknapper.


Jeg strikket også en mariusgenser til niesen min i str. 2 år i lys grått, hvitt og lys lilla.

 

Svigerinnen min fikk en mariusgenser i grått og hvitt, strikket i str. XS med lengden på hele genseren og lengden og bredden på ermene tilpasset henne.


Q: Hva synes du om plaggene?

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 22    Postet: 23.01.2013   Klokken: 22:56   Kategori: Kreativt
  Kommentarer: 41    Postet: 09.10.2012   Klokken: 14:56   Kategori: Kreativt


For en måned siden skrev jeg at jeg hadde lyst til å prøve å strikke en mariusgenser, og etter litt grubling, opprekking av en haug av masker og en god del telefonhjelp fra min mamma, er den nå FERDIG! Jeg er kjempefornøyd over at jeg klarte å fullføre prosjektet, og ikke minst at den passet til meg når jeg drev og justerte maskeantallet og lengden på selve genseren og armene i hytt og vær. Jeg strikket den i Smart Superwash fra SandnesGarn i grå med hvitt mønster og lilla halslinning.

Vi hadde en langhelg sammen med mine foreldre og søsken på en familiegård i Sogn rett etter at genseren var strikket ferdig, og da fikk genseren virkelig komme til sin rett på flere fjellturer:


 

 

 

 

 

 
HVA SYNES DU OM GENSEREN?

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 41    Postet: 09.10.2012   Klokken: 14:56   Kategori: Kreativt
  Kommentarer: 4    Postet: 12.09.2012   Klokken: 10:10   Kategori: Kreativt


For flere år siden hadde jeg alltid noe å strikke på utover høsten og vinteren, og det resulterte i en haug av sokker, skjerf og votter som mine nærmeste fikk til jul. Men nå er det noen år siden jeg strikket noe sist. Tiden min har heller blitt brukt på studier, jobb og etter hvert en del bryllupsplanlegging. Men nå som bryllupet er overstått (selv om det er noen prosjekter som må fullføres) og høsten begynte relativt tidlig, fikk jeg lyst til å begynne å strikke litt igjen!

Jeg har lyst til å strikke en Mariusgenser! Jeg har funnet en oppskrift som er litt smalere enn den tradisjonelle modellen, og den trenger ikke montering fordi den skal strikkes med rundfelling. Tror det kan være lettere å begynne med enn en genser som må klippes i og sys sammen. Det høres forferdelig skummelt ut!I helgen var vi hjemme og besøkte Dyrskuet i Lyngdal. Der hadde de mange salgsboder med diverse, blant annet en god del ullgensere. Først vurderte jeg å kjøpe en av genserene der, men jeg fant ikke en jeg likte skikkelig godt. Dermed la jeg det på hylla i håp om å kanskje klare å strikke en selv? I tilfelle mitt forsøk ikke blir noe særlig siden jeg aldri har strikket en genser før, så har jeg spurt min mamma om jeg kanskje kan ønske meg en av henne til jul.


Hele saken

Den genseren som det helt sikkert har blitt strikket flest av her til lands er nok Mariusgenseren. Mønsteret er en klassiker, og den er kjempefin. Den var veldig populær på 70-tallet, og har kommet sterkt tilbake nå, også som design på både krus (Menu) og sengetøy (Princess)!


NorWool Marius E 4501269

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Dette sengetøyet finnes både i grått, lyseblått og lys lilla i tillegg.
Jeg setter gjerne det i grått på ønskelisten min!

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 4    Postet: 12.09.2012   Klokken: 10:10   Kategori: Kreativt
  Kommentarer: 3    Postet: 05.12.2011   Klokken: 21:19   Kategori: Kreativt


Her er en forklaring på hvordan jeg lagde julekalenderne av fyrstikkesker. Jeg glemte helt bort å ta bilder underveis mens jeg holdt på, så dere får unnskylde meg, så skal jeg heller prøve å forklare det så godt jeg kan istedet. Flere bilder av kalenderne kan du se HER.

Det hele er ganske enkelt!

 

 

1. Til hver kalender brukte jeg 24 tomme mellomstore fyrstikkesker, to kvadrater jeg klippet ut fra pappesker, mønsterark i forskjellige julemotiv, blonder, klistremerker, glitterlim, glansbilder og annen passende pynt jeg fant blandt hobbytingene mine, en syl til å lage hull i skuffene, dobbelsidig tape, superlim og brads og eyelets til håndtak på skuffene.

2. Jeg limte først sammen tre og tre fyrstikkesker oppå hverandre med dobbelsidig tape (det blir 8 fyrstikkeskeblokker tilsammen), for så å kle den ene framsiden av skuffene med små firkanter av papir, og det som skulle bli yttersiden med et annet papir. Om du klipper disse papirbitene litt lenger enn de tre fyrstikkeskene måler i høyde, og limer fast en liten bit av endene på undersiden og på oversiden av fyrstikkeskene, ser du ikke papirskjøtene når kalenderen er ferdig.

3. Et tips er å bestemme deg underveis for hvor du vil ha de forskjellige blokkene i kalenderen (sett dem opp slik du vil lime dem sammen til slutt), så slipper du å lime ark på feil side av blokkene, og du slipper å få flere biter av samme papir ved siden av hverandre. (Belive me, I have failed..)

4. Når jeg hadde kledt alle de 8 fyrstikkeskeblokkene med papir lagde jeg hull til håndtakene i skuffene med en syl, for så å feste på alle bradsene sammen med eyelets. Ved å bruke eyelets mellom skuffene og selve bradsen, blir det lettere å få tak i det lille håndtaket og dra skuffene ut.


5. Når jeg hadde bestemt meg for hvor jeg ville ha de forskjellige fyrstikkeskeblokkene i kalenderen, limte jeg dem oppå hverandre med dobbelsidig tape. (Jeg bruker tape fra biltema, svære ruller med billig tape som klistrer skikkelig godt!)

6. Jeg kom over et mønsterark med masse tall på, og brukte det når jeg klippet ut tallene 1-24 og limte på kalenderskuffene med superlim. (Jeg er ikke tålmodig av meg, derfor superlim istedet for annen type lim.) Her kan du klippe ut små biter av ark og skrive tallene selv eller på en pc, eller du kan skrive tallene direkte på skuffene, enten med gull/sølvpenner eller med glitter. Jeg limte tallene på i rekkefølge, men for å gjøre det enda litt mer spennende å finne dagens skuff kan du lime tallene på uten rekkefølge, hulter til bulter.
7. Jeg klippet så ut to passende store kvadrater i papp for å lage en topp og en bunn. Jeg kledte den ene siden av begge to med mønsterpapir, og limte dem så på hver side av kalenderen for å lage en bunn og en topp. Et tips her er å klippe papiret en del større enn selve pappbiten, slik at du ikke ser skillet mellom pappen og papiret på baksiden når du limer bunnen og toppen på kalenderen. Da ser det ut som om du har kledt begge sidene av pappen med papir.

8. Deretter pyntet jeg kalenderen med alt mulig, fra glitter til bilder, blonder, klistermerker og annen julepynt.

9. For å gjøre enda litt til ut av kalenderen, delte jeg inn juleevangeliet i 24 deler, printet dem ut og limte en bit i hver skuff. Det gir enda mer julestemning, og man kan bruke kalenderen uten å ha noe mer i skuffene om man ikke vil.

10. Fyll skuffene med noe mer om du vil, noe lite og søtt, eller kanskje lapper med komplimenter eller en forklaring på hvor kalenderpakken er gjemt, gi den til en du er glad i, og vips så er julekalenderen FINITO!!

Q: HVA SYNES DU?

Q: KUNNE DU TENKT DEG Å LAGE / FÅ EN SLIK KALENDER?

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 3    Postet: 05.12.2011   Klokken: 21:19   Kategori: Kreativt
  Kommentarer: 14    Postet: 05.12.2011   Klokken: 21:18   Kategori: Kreativt


I år hadde jeg lyst til å lage en julekalender. Fra jeg var liten har vi hatt en julekalender hjemme hos mine foreldre som mamma har sydd selv, og den har vært i bruk hvert år siden da. Jeg synes det er ekstra sjarm ved ting man har laget selv, eller andre har laget til en, så når jeg fant denne versjonen av en julekalender med fyrstikkesker, måtte jeg bare prøve!

Etter at jeg hadde holdt på i en uke mellom skole og jobb, hadde jeg laget 4 kalendere. 3 av dem gav jeg til venninner som julegaver, og en beholdt jeg selv.

For en forklaring på hvordan jeg lagde kalenderne, se innlegget HER.

 

 I hver av skuffene har jeg limt inn en liten bit av juleevangeliet, og lagt en liten overraskelse i tillegg. Det aller beste er at kalenderen kan brukes i år etter år, og vil man ikke legge noe i skuffene, så er det litt å lese hver dag likevel. Og på samme tid er den grei å sette fram og bruke som julepynt!

 

 

Q: HVA SYNES DU?

Q: HAR DU LAGET EN JULEKALENDER NOEN GANG?

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 14    Postet: 05.12.2011   Klokken: 21:18   Kategori: Kreativt
  Kommentarer: 6    Postet: 19.10.2011   Klokken: 22:41   Kategori: Kreativt

 
Dette flotte speilet med gullramme kjøpte jeg på loppemarked for et noen få uker siden for 30 kr. Jeg kjøpte spraylakk på biltema, og med veldig god hjelp fra min kjære forlovede ble den ren og pen, og som ny!!

Før.... og etter!Nå har vi et flott speil i gangen til leiligheten vår, og jeg er superfornøyd!

 

 

 

Q: HVA SYNES DU?

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 6    Postet: 19.10.2011   Klokken: 22:41   Kategori: Kreativt
  Kommentarer: 0    Postet: 19.10.2011   Klokken: 17:56   Kategori: Kreativt


Nå er det en god stund siden sist, det har vært hektiske dager. Jeg har hatt en stor oppgave å skrive på skolen, hatt behov for å legge fra meg en del ting, jobbet en del, fått slappet av en del, og så har jeg virkelig nytt de dagene jeg og Morten har hatt fri samtidig, og det har vært skjønt!

Men nå er jeg igang igjen med ting både innen bryllupsverdenen og hobbyverdenen, og snart er det tid for juleverdenen også! Jeg har så lyst til å strikke noe i tillegg når det virkerlig blåser og regner ute på kalde kvelder, og gjerne med tykt deilig garn! Jeg har tenkt på både hals, (et skjerf sydd sammen i endene), og puter! Tenk så stilig å kunne si at man har strikket sine egne puter, og for å si det sånn så trenger vi sårt noen flere puter i sofaen.. Men det må være et tykt garn som ikke stikker og som ikke loer så fort. Jeg har sett det flotte garnet Pickles Fat & Happy, men det koster 470,- per garnnøste! Så har du noen tips, si gjerne ifra!

Jeg er i gang med å lage en julekalender også! To be continued når det nærmer seg jul!

 

Q: HVA SLAGS GARN BURDE JEG BRUKE TIL PUTETREKK?

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 0    Postet: 19.10.2011   Klokken: 17:56   Kategori: Kreativt
  Kommentarer: 12    Postet: 31.08.2011   Klokken: 14:34   Kategori: Kreativt


Nå har vi endelig fått noen gardiner i den nye leiligheten. Disse fant jeg på Ikea etter å ha trålet hele Kvadrat med Marit uten hell. Men de viste seg jo å være altfor lange, så jeg målte, tegnet, klippet og lappet dem sammen igjen, og hang dem til slutt opp på gardinstangen med en passelig lengde. Vi har sofaen stående helt inntil vinduene pga plassen, så de kunne ikke være like lange som jeg kunne ønsket, men det duger fint!

Det fulgte med grå gardinbånd, men nå har jeg kun brukt noen remser med hvite blonder til å holde gardinene sammen. Det ble en søt og romantisk kontrast synes jeg. Restene av gardinene tenkte jeg å prøve å sy putetrekk av for så å kanskje dekorere dem mer etterpå. Gardinstoffet er nokså tykt, så jeg tror ikke stoffet på putene blir gjennomsiktig.


 

 

 

Q: HVA SYNES DU OM GARDINENE?

Q: HAR DU EN GREI OPPSKRIFT PÅ Å SY PUTETREKK?

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 12    Postet: 31.08.2011   Klokken: 14:34   Kategori: Kreativt
  Kommentarer: 14    Postet: 24.08.2011   Klokken: 17:26   Kategori: Kreativt


I sommer har jeg vært på et par loppemarkeder, og jeg har funnet noen fine skatter. Noen har jeg tatt i bruk, og noen skal jeg fikse litt mer på senere.

Under kan du se bilder av en lysestake jeg fant. Den var full av stearin og diverse annet, så jeg hadde den i oppvaskmaskinen på gryteprogram, og vips så var den så fin at den ikke trengte det strøket med maling likevel! Jeg vurderer å spraymale den svart, men jeg får se hva det blir til senere. Jeg fant 2 dekorasjonsringer til lange stearinlys, tok av plastpynten som ser ut som diamanter, vasket og hang dem på den andre lysestaken. Fikk tak i lys grå kubbelys, og vips så fikk spisebordet vårt en oppgradering!

  

 

Q: HVA SYNES DU OM LYSESTAKEN?

Q: IVORY ELLER SVART?

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 14    Postet: 24.08.2011   Klokken: 17:26   Kategori: Kreativt
  Kommentarer: 4    Postet: 15.07.2011   Klokken: 10:45   Kategori: Kreativt


Forrige uke kunne jeg trippe glad hjem fra Sandnes Sysenter med min kjære etter å ha shoppet en Singer Symaskin for noe av feriepengene! Det ble en helt annen maskin enn den jeg opprinnelig hadde tenkt meg, men det var igrunnen flaks for meg at de ikke hadde den jeg ville ha. Denne er mye bedre! Den har bedre plass, mer utstyr, 12 sømmer/elastiske sømmer, er oljefri og har et litt retroaktig preg i forhold til de aller fleste andre som er hvite og er omtrent like som de mødrene våre har stående fra langt tilbake i tid. Dessuten kostet den ikke mye mer enn den andre jeg hadde sett på heller. Modellen var faktisk 2011, og har 5 års garanti.

 

Jeg måtte ta fram instruksjonsboka for å finne ut hvordan jeg spolte opp tråd og hvordan jeg skulle tre maskinen. Jeg har jo det berømte symaskinsertifikatet fra 2. klasse på barneskolen, og jeg har vel sydd et eller annet på ungdomsskolen, men jeg er langt fra en ekspert. Så nå, etter å ha satt meg litt mer inn i fastheten på tråden, forskjellige sømmer og lengden/bredden på dem, er jeg i gang med mitt første syprosjekt! Det kommer jeg tilbake til senere :)

Nå må jeg da lære meg noen små husmoregenskaper som å sy hull i klær, på eller utenfor sømmer, og knapper og glidlåser. Det burde da ikke være så vanskelig å få til? Symaskinen var en grei investering iallefall!

 

 

Q: HAR DU SYMASKIN?

Q: TIPS TIL PROSJEKTER JEG KAN PRØVE MEG PÅ?

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 4    Postet: 15.07.2011   Klokken: 10:45   Kategori: Kreativt
  Kommentarer: 27    Postet: 12.07.2011   Klokken: 12:58   Kategori: Kreativt


For et par uker siden hadde jeg besøk av min skjønne lillesøster Veronika. Vi brukte helga på shopping, mat, prat og selvfølglig noe bryllupsdill. Etter en hel kveld med fnising og kreativitet ble resultatet bl.a dette!:

 

Lilla papirroser, laget av kaffefilter!

 

Under er det flere bilder av fremgangsmåten om du har lyst til å prøve selv!

 

Step 1:

Du trenger store kaffefilter og tynn papp. Jeg fikk tak i kaffefilterne på Rema, og pappen er fra en eske frokostblanding. For å få stensilene til rosebladene trykker du HER. Jeg skrev ut stensilene på et vanlig A4, klippet dem ut, tegnet dem over på papp, klippet de ut, og hadde da stensiler som kan brukes en del ganger. Jeg brukte kun stensilene som heter petal 1, petal 4 og petal 7&8. Disse tre kunne lett brukes for å få et fint resultat med mindre styr og færre stensiler.

På linken over ser du også hvordan stensilene skal/kan plasseres på kaffefilterne når du skal klippe ut rosebladene. Til hver rose trenger du 4 stk av Petal 1, 1 stk av Petal 4, og 10 stk av Petal 7/8. Petal nr 4 skal kunne brettes ut til dobbelt så bred når du har klippet den ut, så ikke klipp bort den doble kanten (se stensilene). Husk at når du klipper ut petal 1 og petal 7/8 så får du dobbelt opp, i og med at kaffefilterne er doble.

 

Step 2:

Når du har klippet ut alle rosebladene du vil bruke, blander du litt akrylmaling i ønsket farge med litt vann og blander godt til du får den fargen du ønsker. Fargen blir litt lysere når bladene tørker. Istedet for å male alle med pensel, dyppet jeg dem bare i vannmalingen en etter en, og la dem på et stykke torky mens de tørket. Anbefaler å dyppe et og et blad om gangen. Jeg prøvde med flere lag, men det var veldig vanskelig å skille dem når de først var blitt våte av malingen.

La bladene tørke helt, snu dem gjerne etter at de er halvveis tørket. Det er godt mulig det blir litt fargeforskjeller på bladenes to sider, men det lager bare litt ekstra liv i de ferdige rosene, så ikke bekymre deg om du synes fargen er ujevn.


Her er roseblader til en rose ferdig tørket. Du kan tydelig se at fargen er lysere enn da de var våte.

 

Step 3:

Nå trenger du en q-tips, en rund tannpirker eller noe liknende, en saks, dobbeltsidig tape, blomstertape og blomsterpinner. Jeg hadde ikke pinner, så jeg lagde bare selve rosene, men jeg skal prøve meg på å lage stilker senere.

Q-tipsen bruker du til å rulle kantene på rosebladene så de ser mer ekte og finere ut når du setter dem sammen.

På bildet ser du hvordan jeg har rullet kantene. Omtrent alle er rullet likt, på hver side av spissen på bladene, mens 2 stk av Petal 1 har jeg lagt oppå hverandre og rullet hele tuppen til hver sin side. Det er denne som skal lage de innerste bladene i rosen.
Dette rosebladet bretter du sammen på midten slik at begge bladene bøyer seg samme vei. Vil du feste rosen til en blomsterpinne, bretter du bladet rundt pinnen, og fortsetter slik med de neste bladene.


Så ruller du bladet mens det er dobbelt brettet, sammen til en spiral.Så tvinner du litt dobbeltsidig tape rundt enden på spiralen, og du har laget de innerste bladene til rosen.


Deretter bruker du de to siste bladene fra petal 1, og fester dem en etter en.

Snu bladene slik at de rullede tuppene vender utover. Da blir bladene finest og mest naturlig (se bildene over og under).

Mens du kler bladet på, trykk det fast på den dobbeltsidige tapen så det ikke sklir mens du arbeider. Om du ikke fester det helt inntil rosens senter, men fester det litt "løst" slik at det blir litt avstand mellom lagene, blir det mest naturlig. Ta et lag med dobbeltsidig tape rundt enden etter hvert lag du legger med roseblader. Slik fester rosebladene seg best.

Omtrent slik ser det ut når du har festet det ene bladet av petal 1.

Det gjør ingenting om papiret ikke er jevnt i bunnen, og det krøller seg litt og slikt. Det skjules senere, og er bare et resultat av at du har fått litt "liv" i bladene med å feste dem litt løst.

Legg på et lag med dobbeltsidig tape, og du er klar for å legge på neste blad.

Det siste bladet av petal 1 fester du på samme måte som det forrige. Pass på at du ikke legger bladtuppene rett over de forrige, men mellom dem istedet. Det gir best resultat.

Her er alle bladene fra petal 1 limt på.Deretter skal du feste det største bladet fra petal 4.

Du snur også dette bladet så tuppene ruller utover, og starter med å legge første bladet mellom to andre som er plassert tidligere. Når du legger på dette bladet kan du ikke legge tape mellom hvert lag, siden bladet går rundt mer enn en runde rundt resten av rosen. Bare hold godt og krøll gjerne papiret litt rundt enden på rosen. Blir det ikke bra kan du ta det av og starte på nytt. Når du har fått det slik du vil, legger du et nytt lag med dobbeltsidig tape for å forsegle bladet på rosen.(Krøll i vei!)


Til slutt skal du feste alle 10 av de enkle rosebladene fra petal 7/8 på rosen.

Her fester du en etter en mellom roseblader som du har festet tidligere, tilfeldig der du synes det trengs flere blad for å få en finere rose. Disse bladene kan være litt lange, men da krøller du bare endene sammen rundt enden på rosen. Det er det ingen som ser når du er ferdig. Husk å legge et lag med dobbeltsidig tape mellom hvert roseblad.Slik ble denne rosen seende ut etter at alle rosebladene ble festet.
Avslutt igjen med et lag dobbetsidig tape. Føler du at bladene spriker for mye, og at rosen er litt for stor, kan du surre det siste laget med dobbeltsidig tape litt oppover enden mot blomsten mens du strammer litt til. Da minsker du litt på avstanden mellom bladene og rosen blir tettere. Det gjorde jeg med denne rosen!

Deretter surrer du blomstertape over den dobbeltsidige tapen igjen for at rosen skal se mer ekte ut. Har du festet rosen på en blomsterpinne gjør du overgangen fra selve rosen til pinnen knallfin og nesten usynlig med denne tapen.
Fiks ferdig rose!
Og slik ble resultatet etter denne kvelden, tilsammen 12 lilla kaffefilterroser!

 

Mulig disse kan få bli en liten del av bryllupsdekorasjonene våre :)

 

 

Q: HVA SYNES DU OM DISSE?

Q: VIL DU PRØVE Å LAGE SLIKE?

 

 

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 27    Postet: 12.07.2011   Klokken: 12:58   Kategori: Kreativt
  Kommentarer: 4    Postet: 23.05.2011   Klokken: 00:13   Kategori: Kreativt


De siste ukene har det ikke blitt særlig med blogging på meg, selv om jeg har en haug av ting som jeg lett kan skrive om. Det er rett og slett skole og jobb som har kommet først for tiden, men når eksamenstiden er over om et par, tre uker til, så skal jeg komme enda mer tilbake til hverdags- og bryllupsblogging. Jeg savner det rett og slett! :)

Forrige helg var vi i konfirmasjon til Emilie, min kusine. Dette "trekkspillkortet" lagde jeg til henne, og hun ble superfornøyd med det! Det gikk over all forventning, så det var skikkelig koselig :)Hun var knallskjønn i ny bunad og stilig ny hårklipp (som jeg er misunnelig på..), men jeg fant ikke noe bilde av henne fra dagen i farten, men jeg brukte noen bilder av henne til kortet.Ei skikkelig pen og søt jente som elsker å bli tatt bilde av. Det liker vi! Hentet fram disse bildene fra arkivet mitt, og bildet på forsiden av kortet fra facebookprofilen hennes.

 

 

Q: HVA SYNES DU?

 

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 4    Postet: 23.05.2011   Klokken: 00:13   Kategori: Kreativt
  Kommentarer: 3    Postet: 25.04.2011   Klokken: 21:34   Kategori: Kreativt


Etter å ha brukt lang tid på å prøve å knytte fine sløyfer på invitasjonene til min nieses dåp i påska, fant jeg ut at jeg måtte finne fram en sløyfemal jeg kom over for noen måneder siden.
Etter litt leting fant jeg endelig videoen på youtube, og denne malen må jeg prøve å lage så sløyfer i framtida ikke blir noe problem!

Sjekk ut hvor lett fine sløyfer kan lages på videoen nedenfor!


http://1.bp.blogspot.com/_Rw-KAil06e4/SwpwOoaeS_I/AAAAAAAAAkw/9d9I5poiFcM/s1600/rosett1.JPG

http://1.bp.blogspot.com/_Rw-KAil06e4/SwpwOPPkoKI/AAAAAAAAAkY/9p7i8auPnX8/s1600/rosett4.JPG

 Denne malen kan du enkelt laste ned HER.

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 3    Postet: 25.04.2011   Klokken: 21:34   Kategori: Kreativt
  Kommentarer: 0    Postet: 24.04.2011   Klokken: 20:17   Kategori: Kreativt


Denne her ønsker jeg meg til bursdagen min!

Da kan jeg endelig få sydd alle hullene i klærne våre, lage putetrekk jeg har drømt om lenge, bruke sting på hjemmelagde kort og flere andre ting! Jeg må bare lære meg å bruke en symaskin først..

 

Denne symaskinen er av et bra merke (tror jeg), og det er ikke noen fancy krimskramserier og funkjsoner som jeg aldri kommer til å lære meg å bruke. Den har de viktigste funksjonene som rettsøm, sikksakk, blindsøm, kantavslutningssømmer og knapphull. (Det står iallefall på nettsiden at dette er de viktigste funksjonene, hehe!)

Dessuten synes jeg den er fin, rett og slett stilig at den er svart, og med et lekkert blomstermotiv blir den med en gang litt feminin. Den er liten og tar ikke voldsomt med plass (som er fint i vår lille leilighet), og illustrasjonene av funksjonene på maskinen ser oversiktelige ut. Bare av å se litt på bildet av symaskinen tror jeg at jeg fort kan skjønne hvordan den fungerer.

Sist gang jeg brukte en symaskin var når jeg lagde et kleopatrakostyme på ungdomsskolen som skulle være med i kulturmønstringen, og de sømmene der var absolutt ikke fine. Jeg har et symaskinsertifikat liggende hjemme hos foreldrene mine på loftet i en eller annen eske, men jeg tror ikke jeg fortjente den. Jeg vet at jeg var en av de siste som fikk sertifikatet i klassen, så jeg tror de bare ville få det overstått. Jeg fikk det sikkert bare av mangel på tålmodighet fra lærerne mine.

Så om venner og familie går i et spleiselag for en symaskin til meg, da bør det ligge et gavekort på opplæringstid på symaskinen i tillegg. Ellers blir den lett stående etter mislykkede forsøk ;)

 

 

Q: HAR DU ERFARINGER ELLER TIPS OM SYMASKINER?

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 0    Postet: 24.04.2011   Klokken: 20:17   Kategori: Kreativt
  Kommentarer: 8    Postet: 19.04.2011   Klokken: 23:27   Kategori: Kreativt


Her er det bilder og forklaringer på hovedtrekkene av det tredje vintage påskeegget jeg lagde.


På dette egget brukte jeg en serviett som underlag for resten av pynten.

Dette egget var opprinnelig helt grått, altså helt upyntet og kjøpt på Panduro. Jeg startet med å male dette med antikkhvit hobbymaling (du kan fint bruke helt hvit maling), for at ikke den mørke fargen på pappen (eller mønsteret på et vanlig påskeegg) skal skinne gjennom det nye motivet. Når malingen hadde tørket, malte jeg et jevnt jag med decoupagelim over hele egghalvdelen.
Jeg tok av det helt ytterste laget av servietten, det laget som mønsteret et trykket på. Dette la jeg forsiktig over eggdelen med decoupagelim, og det festet seg megafort til egget. Limet gjorde serviettlaget mykt og skjørt med en gang, så jeg måtte trykke servietten forsiktig og raskt jevnt over hele eggdelen. Det var lett å rakne servietten, så vær forsiktig.

Så malte jeg forsiktig enda et lag til med decoupagelim over serviettlaget for å jevne ut bulker og for å forsegle servietten på egget. Jeg fikk noen små huller, så vær forsiktig her også. Etter at egget hadde tørket ferdig, klippet jeg bort restene av servietten som er utenfor kantene på egget.

 


Rundt kantene av eggdelene limte jeg et tynt lys rosa blondebånd og et tykkere hvitt blondebånd knyttet jeg horisontalt rundt hele egget for å få et litt mer romantisk preg.


 


Q: HVA SYNES DU?

Q: KOMMER DU TIL Å PRØVE DEG PÅ ET SLIKT PÅSKEEGG SELV?

Q: HAR DU LAGET NOE MED DECOUPAGE?

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 8    Postet: 19.04.2011   Klokken: 23:27   Kategori: Kreativt
  Kommentarer: 7    Postet: 18.04.2011   Klokken: 23:52   Kategori: Kreativt


Her er det bilder og forklaringer på hovedtrekkene av det andre vintage påskeegget jeg lagde.


På dette egget brukte jeg også gamle boksider som underlag for resten av pynten, og nærmere forklaring på dette finner du på det forrige innlegget mitt om et annet vintage påskeegg HER.

Slik så begge halvdelene ut når jeg hadde limt på nok papirbiter til at de var dekket.
Så lot jeg dem tørke ei stund.

 


På dette påskeegget brukte jeg også et vintagebilde som jeg klippet noenlunde rundt, men dette limte jeg på med decoupagelim. Selv om dette papiret var enda tykkere enn boksidene ville jeg gjøre et forsøk. Og det gikk kjempegreit. Jeg måtte bare være litt tålmodig og la limet få myke opp papiret litt før det festet seg ordentlig.

Når bildet hadde tørket limte jeg på en søt liten rosa sløyfe i det ene "hjørnet" av bildet med superlim, og så limte jeg på et mørk grått blondebånd på hver av kantene på egget.


 

 


Q: HVA SYNES DU?

Q: KUNNE DU TENKT DEG Å PRØVE Å LAGE ET SLIKT SELV?

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 7    Postet: 18.04.2011   Klokken: 23:52   Kategori: Kreativt
  Kommentarer: 5    Postet: 17.04.2011   Klokken: 19:31   Kategori: Kreativt


Flere lesere ville gjerne se hvordan jeg laget de vintage påskeeggene, så her kommer det noen bilder og forklaringer på hovedtrekkene. Hver minste bevegelse jeg gjorde er ikke tatt bilde av, men jeg skal prøve å forklare så godt jeg kan :) I dette innlegget viser jeg hvordan jeg lagde et av eggene, og så kommer det flere innlegg om de andre eggene litt senere.


På dette egget brukte jeg gamle boksider som underlag for resten av pynten:Jeg startet med å male et helt vanlig (gult) påskeegg som jeg kjøpte på en helt vanlig butikk, men du kan også bruke helt upyntede påskeegg som du får kjøpt på panduro, se innlegg HER. Jeg malte egget med en antikkhvit hobbymaling for at fargen på egget ikke skulle skinne gjennom når jeg skulle pynte det videre.

Deretter rev jeg opp sider i en gammel bok i biter, og limte dem på med decoupagelim til begge halvdelene av egget ble dekket.
Etter at den hvite malingen på egget hadde tørket, tok jeg en pensel og klattet på litt decoupagelim på et område på egget. Så tok jeg en bit av det gamle papiret og trykket litt på plass oppå limet, for så å pensle over med mer decoupagelim. Vanligvis bruker man kanskje servietter eller annet tynt papir når man limer med decoupagelim, men dette papiret er like tykt som et vanlig skrivepapir. Derfor ville det ikke feste seg til egget med en gang. Jeg måtte jobbe limet langs kantene på papirbiten og over hele til det ble litt mykere og fikk festet seg.Når den første biten var på plass, tok jeg neste bit, la mer lim under, og penslet over med mer lim oppå. Legg gjerne papirlappene slik at de overlapper hverandre, og varier med hvilken vei skriften er. Det gjør bare egget mer spennende.


Siden papirbitene er helt flate og litt stive, og påskeegget er rundt, så vil papiret brette seg litt noen steder. Blir det store bulker, tar du og trykker og skraper litt ekstra med penselen, papiret blir mykt sammen med limet, og da kan du presse brettene nesten flate. Om du vil ha litt mer bevegelse i overflaten, så lar du dem bare være. Det blir fint det også.Slik så begge halvdelene ut når jeg hadde limt på nok papirbiter til at de var dekket. Så lot jeg dem tørke ei stund. Jeg brukte et matt decoupagelim som gjør at overflaten blir matt og fin, men det finnes også et decoupagelim som gir overflatene glans. Det kan bli veldig fint det også, men jeg liker best den matte overflaten. Da ser det litt mer hjemmelaget og koselig ut, synes nå jeg.


 

Når overflaten hadde tørket, fant jeg fram litt beige/naturfarget blonde, og limte med vanlig hobbylim horisontalt over begge halvdelene. Når jeg nå setter egget sammen ser det ut som et blondebånd som går rundt hele egget.

 

 

For å få litt mer vintagestemning over egget, fant jeg fram et vintagebilde jeg hadde på et designark (du kan også skrive ut et fra internett). Jeg klipte det rundere i kantene, festet biter av mer blonde rundt og under bildet med dobbelsidig tape, og limte alt med hobbylim på midten på den halvdelen av egget som skal vende oppover når det ligger nede.

 

Så pyntet jeg litt ekstra med små rosa roser og en rosa blondesløyfe som jeg limte med superlim (fordi jeg ikke har tålmodighet til å vente på at det skal tørke med vanlig hobbylim).

 


Helt til slutt klippet jeg opp et mørkere rosa blondebånd på midten, og limte på hver av delene på hver av kantene på egget med hobbylim. Når jeg da lukker egget sammen, ser det ut som en litt tykkere blondekant rundt hele skjøten. (Man kan se gullkanten på det originale egget litt gjennom, men det gjør ikke noe. Synes det så enda mer vintage ut faktisk.)

 


Nå er det klart til å fylles opp med påskegodt!!

 

 

Q: SYNES DU DET SÅ VANSKELIG UT?

Q: KUNNE DU TENKE DEG Å PRØVE Å LAGE SLIKE SELV?

 
Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 5    Postet: 17.04.2011   Klokken: 19:31   Kategori: Kreativt
  Kommentarer: 38    Postet: 17.04.2011   Klokken: 15:51   Kategori: Kreativt


I går kveld, etter jeg kom hjem fra en lang dag på jobb, var jeg alene noen få timer før jeg la meg fordi Morten jobbet nattskift, så da brukte jeg tiden på å pynte ferdig noen påskeegg jeg hadde begynt på tidligere i uka. Og siden det er første gang jeg har prøvd meg på decoupage, kan jeg si meg godt fornøyd med resultatene! :)

  

 

Q: HVA SYNES DU OM PÅSKEEGGENE?

Q: HAR DU LAGET NOEN PÅSKEEGG, ELLER PYNTET TIL PÅSKE?

Q: SKAL JEG LAGE ET INNLEGG OM HVORDAN JEG LAGDE DEM?

 

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 38    Postet: 17.04.2011   Klokken: 15:51   Kategori: Kreativt
  Kommentarer: 1    Postet: 17.04.2011   Klokken: 14:39   Kategori: Kreativt


For noen dager siden dro jeg med meg Morten på en liten handletur rundt i Stavanger med handlemål som hobbymaterialer og bryllupsting. Under er det noen bilder av hobbyinnkjøpene:


Vi var innom Fretex og der fant vi to fine gamle bøker, og noen heklelapper. Heklelappene kan brukes til mye rart!
På sidene i disse to bøkene var all skrift trykket med en stilig gammel skrifttype og skrivemåte. Den øverste hadde fått den fine gamle slitte brunfargen på de fleste sidene, og den underste hadde den fineste skriften. Det er altså selve sidene i bøkene jeg skal bruke.
Vi var innom Panduro, og jeg fikk kjøpt et lite stykke organza i elfenbensfarge, 25 cm.
Jeg kjøpte også tre påskeegg, upyntet. Disse lå inni hverandre i en pakke, altså er det forskjellig størrelse på dem.


Tilbud på fine servietter.


Fikk tak i hobbymaling i antikkhvit.
Og til slutt fikk jeg med meg litt lilla satinbånd, strikkbånd og hvite blonder fra Panduro.

 

Bilder av det jeg skal lage av noen av disse materialene kommer senere :)

 

 

Q: HAR DU KJØPT NOE PÅ FRETEX NOENGANG?

Q: HAR DU NOEN HOBBYER?

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 1    Postet: 17.04.2011   Klokken: 14:39   Kategori: Kreativt
  Kommentarer: 2    Postet: 08.04.2011   Klokken: 22:46   Kategori: Kreativt


Slike blomster skal jeg prøve å lage!
Om jeg får det bra til, blir de kanskje en del av dekorasjonene i bryllupet?

Nydelige var de, og oppskriften ser enkel ut! Den finner du HER!

 


Organza Flower Tutorial

 

 

Q: HVA SYNES DU?

Q: VIL DU PRØVE Å LAGE SLIKE?

Q: VET DU HVOR MAN KAN FÅ KJØPT ORGANZASTOFF I METERVARE?

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 2    Postet: 08.04.2011   Klokken: 22:46   Kategori: Kreativt
  Kommentarer: 10    Postet: 07.04.2011   Klokken: 13:30   Kategori: Kreativt


Her har jeg laget et kort med en ensfarget lilla bakgrunn på selve kortet og som rammer, og brukt et 2sides mønsterark med lilla roser på den ene siden, og lilla hjerter på den andre siden.

Arkene er kvadratiske, så jeg har kun brukt et halvt lilla ark, men hele mønsterarket. Da har jeg nok til å dekorere med mønstrene både litt utenpå og inni kortet.Jeg har pyntet enkelt med litt blonder, lilla perler, en sommerfugl i tre, og så har jeg brukt et vintagebilde som utgangspunkt i kortet for å få et blikkfang. Lillafargene på kortet går igjen i farget på hårbåndet og litt i kjolen på jenta på bildet.

På høyresiden inni kortet har jeg laget en søt lilla bakgrunn der jeg kan skrive en hilsen til den som skal få kortet.

Og på venstre siden har jeg laget en lomme der jeg kan legge nedi en lapp eller et kort med enten en hilsen på, noen gode ord, eller et bilde.
 

 

Q: HVA SYNES DU?Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 10    Postet: 07.04.2011   Klokken: 13:30   Kategori: Kreativt
  Kommentarer: 4    Postet: 06.04.2011   Klokken: 21:27   Kategori: Kreativt


På shoppingrunden min på fredag fikk jeg med meg hjem noen hobbyting til kortlagingen min.For meg med liten tålmodighet når det kommer til limtørking i kortlaging, kjøpte jeg en ny tube med superlim. Kjempegreit om det er noe som skal limes på som ikke holder seg på plass der du vil ha det pga tyngdekraften. Da holder du det i noen sekunder mens superlimen tørker, og så sitter det der du vil ha det.

Jeg fant en liten pakke med 4 forskjellige typer blonder også i søte farger. Blonder er veldig dyrt, så kjøpte heller denne lilla pakken med forskjellige, istedenfor meter på meter med vanlige blonder.

Nå begynner jeg å få noen ark som ligger og slenger overalt, og akkurat nå midt på spisebordet. Derfor kjøpte jeg en arkmappe som ejg kan ha alle arkene i, og sortere dem etter farge og mønster om jeg vil, siden det er flere mapper inni mappen. Noen flere ark måtte til i samlingen også fordi vi fikk invitasjoner til konfirmasjoner. Da må jeg sette i gang og lage flere kort :)På Kremmerhuset fant jeg disse små rullene med bånd til en grei penge. Supersøte, og de pynter opp et kort på null komme niks, akkurat som blonder.


Jeg kjøpte også disse serviettene, knallfine vintageinspirert! Skal se om jeg klarer å få noe hobbyglede ut av disse, selv om det kan være de blir brukt til matservering en gang senere også :)

 

 

Q: HAR DU TIPS TIL DEKORASJONER JEG KAN BRUKE PÅ KORT?

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 4    Postet: 06.04.2011   Klokken: 21:27   Kategori: Kreativt
  Kommentarer: 2    Postet: 06.04.2011   Klokken: 14:06   Kategori: Kreativt


I helga var det to venninner som hadde bursdag, så da lagde jeg et kort til dem hver. Dette er to kort jeg har vist på bloggen tidligere, men jeg har pyntet enda mer på dem og så skrev en hilsen i dem til begge to før de fikk dem.

 


Her er kortet og gaven til Elisabeth
På dette kortet limte jeg på ekstra blonder i to rosafarger, og en sommerfugl med rosa perler på forsiden.Inni lommen på kortet la jeg en mindre lapp med ei snor (jeg husker ikke hva det kalles for noe) og pyntet den, og skrev en hilsen på arket til høyre inni kortet.Her er kortet til Silje.
Inni dette kortet lagde jeg også en slik lapp med ei snor på, pyntet, skrev en hilsen og la den oppi lommen på kortet, og så limte jeg inn et ark som jeg svertet med lilla blekk rundt kantene, og skrev en hilsen der. 

Q: HVA SYNES DU?

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 2    Postet: 06.04.2011   Klokken: 14:06   Kategori: Kreativt
  Kommentarer: 11    Postet: 29.03.2011   Klokken: 00:27   Kategori: Kreativt


Her er et annet kort jeg lagde forrige uke. Jeg tok bilder underveis her også, men jeg kommer ikke til å gjøre det hver gang jeg lager et kort, for det var grusomt vanskelig å huske å stoppe opp og ta bilde før jeg kunne fortsette mellom hver ting jeg gjorde. Men jeg kommer til å vise ferdige kort senere. Håper du synes det er interessant å se hvordan jeg har laget dette kortet. Veldig basic, men veldig gøy synes jeg :)
Først klippet jeg et beigefarget ark i to, brettet den ene delen sammen til et kort, fant så et mønsterark jeg ville bruke, klippet det også i to, og brettet det på midten som med selve kortet.
Her kan du se mønsteret som er på den andre siden av arket.
Jeg brukte dobbeltsidig tape og limte på alle hjørner og på midten av mønsterarket..
.. og limte mønsterarket oppå det beigefargede kortet så det fikk en fin bakgrunn på innsiden.
Deretter klippet jeg ut en rosa firkant som passet fint med fargene på mønsterarket og som var litt mindre enn framsiden på kortet, og tok dobbeltsidig tape på baksiden også her.
.. og limte den rosa firkanten oppå framsiden av kortet. Jeg klippet ut enda en firkant av mønsterarket, litt mindre enn den rosa igjen, brukte dobbeltsidig tape..
.. og limte mønsterarket oppå den rosa firkanten igjen. Denne gangen med motsatt side av mønsterarket opp enn jeg brukte inni kortet. Etter det klippet jeg ut to firkanter til, enda mindre enn de forrige. En i mønsterarket og en i rosa som er litt større enn firkanten i mønsterarket.
Med disse firkantene ville jeg lage en lomme på innsiden av kortet, så da tok jeg dobbelsidig tape kun på tre av de fire sidene. Den siden du ikke tar tape på, er den siden som du retter oppover på kortet når du limer lommen på plass.
Oppå den rosa lommen limte jeg den lille firkanten med mønsterark, og på denne brukte jeg den dobbeltsidige tapen på alle fire kantene fordi jeg ville ikke ha to lommer, kun lomme bak det rosa arket, mønsterarket skal bare være til pynt på toppen.
Så fant jeg et bilde som passet fint til fargene jeg allerede hadde laget kortet i (anbefaler å finne bilde og ark som passer sammen først, før du begynner å lage kortet, men det glemte jeg helt vekk denne gangen..). Jeg ville ha en ramme rundt bildet (pappramme kjøpt ferdig på hobbybutikk), og klippet derfor rundt bildet så det ikke stakk utforbi rammen.
Så la jeg bildet opp ned på rammen og tegnet rundt så jeg visste hvor jeg kunne legge dobbeltsidig tape uten at tapen skulle komme utenfor bildet.
Jeg limte bildet bakpå rammen, og festet 3D puter på 3mm (det vanlige er 2mm) bak for å få litt liv i kortet.
Så tok jeg et stempel og farget kantene på rammen. Her drar jeg forsiktig stempelet over kantene, eller trykker litt forsiktig.


Så limte jeg bildet med rammen på kortet.
Så klippet jeg ut enda en firkant i det beigefargede arket, litt mindre enn siden på kortet, brukte samme stempelet til å farge kantene og dobbeltsidig tape, og limte det inn på den andre siden inni kortet.


For å pynte litt forsiktig inni kortet limte jeg på små rosa halve perler i hjørnene og et stykke blonde på toppen av lommen med helt vanlig hobbylim. Disse små perlene hadde lim bakpå seg fra før, men ellers bruker jeg superlim til dette for jeg har ikke tålmodighet til å sitte og vente på at det skal tørke uten at det sklir av sted.

Jeg pyntet litt med perler foran på kortet også, på rammen.
Jeg følte at det var noe som manglet, så jeg fant et lilla stempel og farget kantene rundt hele kortet for å få litt mer helhet i kortet.

Og vips, der var kortet ferdig! Litt lite pynt på fremsiden, men der kan jeg putte inn mer når jeg vet hvem jeg skal gi det til. Skrive navnet på personen eller en liten hilsen. Eller rett og slett hive på litt mer pynt :)Q: HVA SYNES DU?

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 11    Postet: 29.03.2011   Klokken: 00:27   Kategori: Kreativt
  Kommentarer: 28    Postet: 24.03.2011   Klokken: 18:21   Kategori: Kreativt

Jeg har fått et spørsmål om jeg ikke kunne vise step-by-step hvordan jeg lager et kort fra bunnen av, så i går kveld mens jeg satt mellom lim og papir husket jeg heldigvis på å ta noen bilder. Så her viser jeg litt bilder fra mens jeg holdt på med kortet, så skal jeg prøve å forklare hva jeg har gjortså godt jeg kan!

Dette er enda ganske basic, har god tid på meg til å bli proff ;)

 


Aller først fant jeg fram et ark med diverse søte bilder på, og bestemte meg for hvilket jeg ville bruke.

Så fant jeg frem ark med farger og mønster som passet til bildet. Leppestiften på bildet har en mørk lillafarge, så derfor bestemte jeg meg for å bruke mørke lilla mønsterark, og svart og beige farget ark i tillegg.

Jeg ville ha svart ark til selve kortet. Tok frem tommestokken (har ikke linjal av en eller annen grunn..) og målte opp slik at jeg fant midten av arket, og kunne klippe arket rett i to. Da kan jeg lage to kort ut av et ark.
Kortet ferdig brettet på midten.
Så fant jeg fram det lys beige arket og klippet ut en firkant litt mindre enn fremsiden på kortet. Jeg pleier å holde opp kortet til arket og se sånn ca hvor stort jeg vil ha det og hvor jeg skal klippe. Blir det ujevnt så fikser jeg litt på det etterpå.
Denne beige firkanten limte jeg fast på kortets fremside med dobbelsidig tape fra Biltema (elsk!!), klippet ut en enda litt mindre firkant i et lilla mønsterark, og tok biter av den dobbeltsidige tapen bakpå denne firkanten også...
.. og limte fast mønsterarket på toppen av det lyse arket igjen. Da har kortet fått en fin farge og med to fine rammer rundt.


Bildet jeg ville ha på fremsiden av kortet limte jeg på litt svart ark litt større enn bildet slik at det også fikk en ramme.


Dete bildet ville jeg ha litt i fokus på kortet, og limte derfor fast små 3D puter på undersiden av bildet. Disse er 2 mm tykke, og bildet blir løftet litt opp fra bakgrunnen og det blir litt mer liv til kortet. Jeg limte også på en liten rund kakeserviett med blonder på kortet. Også denne med dobbeltsidig tape.


Så limte jeg bildet oppå kakeservietten med 3D putene.


For å pynte kortet litt mer fant jeg fram en boks med papirroser på ståltråd. Jeg klippet bort ståltrådstilken så jeg bare fikk knoppene..


.. og brukte et lite stempel i mørk lilla for å få litt farge på rosene. Jeg synes de ser litt mer ekte ut, og så passer lillafargen til resten av kortet. Halve stempelet ser du i høyre hjørne av bildet. Jeg trykker det bare lett oppå rosene, så det kommer farge på tilfeldige steder.


Så limte jeg rosene på kortet for å pynte og ramme inn bildet som skal være i fokus. Her bruker jeg superlim fordi akkurat disse rosene er veldig høye på kortet, de stikker ganske langt ut, og er derfor vanskelige å lime på med vanlig lim. Men det finnes mange andre typer roser som er flatere og som lett kan limes med et vanlig hobbylim.
Jeg brukte også noen selvklebende halve perler til å pynte med i hjørnene og på kakeservietten.
Inni kortet ville jeg bare lage en enkel liten lomme til å enten legge penger i, eller til å sette et lite kort nedi. Jeg klippet derfor ut tre firkanter til i litt forskjellige størrelser. Den beige størst, så den svarte litt større enn den lilla, og festet dem oppå hverandre med bobbelsidig tape. MEN siden jeg ville lage en slags lomme i kortet, har jeg latt være å ta tape på den ene kortsiden på det svarte arket. Den enden skal vende oppover når jeg limer det på kortet.


Når jeg da har limt på alle firkantene, sitter den øverste enden av det svarte arket løst, og jeg kan dermed sette nedi et kort eller en lapp. Eventuelt penger.


Denne lommen pyntet jeg også med litt perler, de samme som jeg brukte foran på kortet.


Så var det ferdig!

Spør i vei om det er noe du lurer på!

 

 

Q: HVA SYNES DU?

Q: VAR DETTE TIL HJELP ELLER INSPIRASJON?

Q: SKAL JEG LAGE FLERE STEP BY STEP KORT?

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 28    Postet: 24.03.2011   Klokken: 18:21   Kategori: Kreativt
  Kommentarer: 23    Postet: 22.03.2011   Klokken: 09:32   Kategori: Kreativt


I dag har ei herlig jente i klassen og studiegruppen min bursdag, så da måtte jeg til med papir og lim og lage et godt fortjent bursdagskort til henne. Gleder meg til å gi det, så springer straks av gårde til forelesning.

Gratulerer så mye med dagen Katrine! 

 

Q: HVA SYNES DU?

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 23    Postet: 22.03.2011   Klokken: 09:32   Kategori: Kreativt
  Kommentarer: 6    Postet: 21.03.2011   Klokken: 14:45   Kategori: Kreativt


På lørdag hadde svigermor Grete bursdag, og desverre hadde vi ikke muligheten til å ta turen hjemover for å være med å gi gave og spise kake og sånt. Men neste gang vi tar turen hjem skal hun få et forsinket bursdagskort iallefall!

Tenkte å bare legge ut et lite sneek peek, men jeg satser på at det ikke gjør noe om hun sniker seg inn her og får sett litt av kortet før hun får det. Hun får det jo til slutt uansett :)
Q: HVA SYNES DU?

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 6    Postet: 21.03.2011   Klokken: 14:45   Kategori: Kreativt
  Kommentarer: 11    Postet: 10.03.2011   Klokken: 18:24   Kategori: Kreativt


Om en liten uke skal min tante og mine to små søskenbarn reise til Filippinene for å besøke familie og venner, og jeg skal sende med dem dette kortet til ei jeg traff der i 2005 når jeg var i tante og onkel sitt bryllup. Snakker med henne av og til, og hun syntes det var så synd at jeg ikke skulle reise ned sammen med dem, så da skal hun få dette kortet istedenfor som en liten trøst :)


 

 

 

Q: HVA SYNES DU?

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 11    Postet: 10.03.2011   Klokken: 18:24   Kategori: Kreativt
  Kommentarer: 6    Postet: 08.03.2011   Klokken: 11:13   Kategori: Kreativt


Forrige uke hadde den ene søstera til Morten bursdag, så da måtte jeg lage et kort til henne også. Tok en tur ut fredag formiddag og kjøpte gave, og hjem og lagde kortet mens jeg ventet på at Morten skulle bli ferdig på jobb så vi kunne komme oss i bilen hjemover. Og tenk så heldige vi var, fikk lov å låne leiligheten til Mirjam for oss selv så hun og Åge måtte flytte seg til Kvås! Tusen takk til begge to for gjestfriheten! Vi hadde det supert :)

 
 

Q: HVA SYNES DU?

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 6    Postet: 08.03.2011   Klokken: 11:13   Kategori: Kreativt
  Kommentarer: 9    Postet: 07.03.2011   Klokken: 23:51   Kategori: Kreativt

Nå har endelig lille "Knøtte" til Monica og Erik kommet til verden, og vi har blitt onkel og tante! Hun ble født tirsdag 1 mars og vi fikk se henne hver dag denne helga :) Et par uker før hun ble født startet jeg å lage et kort til henne, og nå kunne vi endelig gi det. Bilder av snuppa får eventuelt komme senere hvis jeg får lov av foreldrene :)

 

Q: HVA SYNES DU?

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 9    Postet: 07.03.2011   Klokken: 23:51   Kategori: Kreativt
  Kommentarer: 22    Postet: 07.03.2011   Klokken: 13:48   Kategori: Kreativt


På fredag hadde mormoren og morfaren til Morten 50 års bryllupsdag, Gullbryllup! Vi tok turen hjemover etter jobb, rakk akkurat siste del av selskapet og fikk sett lille knøtte til Monica og Erik også. Jeg hadde fått oppgaven med å lage et kort til jubilantene som skulle være fra barnebarn med følge. Vi fikk mor til Morten til å sende originalbildet fra bryllupet deres for 50 år siden i posten, vi scannet det på pcen, frisket opp fargene og konturene litt, skrev det ut på fotopapir, og gjorde bildet til hovedfokuset i kortet jeg lagde.

 Vi skrev hilsen fra alle som gav kortet inni, og limte på noen få hjerter til, sammen med quoten
"Love is blind, but marrige is a real eyeopener!"Q: HVA SYNES DU OM BILDET / KORTET?

 

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 22    Postet: 07.03.2011   Klokken: 13:48   Kategori: Kreativt
  Kommentarer: 3    Postet: 24.02.2011   Klokken: 12:58   Kategori: Kreativt


Jeg har funnet enda en fantastisk blogg for alle som har lyst til å bli kreative med kort og papir!

Take a look!

 

http://4.bp.blogspot.com/-Nosy3WnarjI/TWFJGTOeKKI/AAAAAAAADJE/U05PLtj0dmg/s1600/13.JPG

 

http://1.bp.blogspot.com/-0yE7PlVbOLQ/TVwsl2F1jxI/AAAAAAAADIo/xM0zJT4WNos/s1600/9.JPG

 

http://3.bp.blogspot.com/_zj2BL4IhNmA/TU7e8m8od5I/AAAAAAAADIU/UM39geP_mqg/s1600/2.jpg

 

http://4.bp.blogspot.com/_zj2BL4IhNmA/TUgwOLXaenI/AAAAAAAADHo/zdmw93cRWEY/s1600/8.jpg

 

http://1.bp.blogspot.com/_zj2BL4IhNmA/TUgwTdbPAhI/AAAAAAAADHs/2f_KiRjUmC4/s1600/8a.jpg

 

http://2.bp.blogspot.com/_zj2BL4IhNmA/TGgSazmU96I/AAAAAAAAC6w/k_VoRqhUGpc/s1600/kort_front.jpg

 

http://1.bp.blogspot.com/_zj2BL4IhNmA/TDBagUOVTpI/AAAAAAAAC4o/HCMbhvF55rg/s1600/IMG_3129+copy.jpg

 

http://2.bp.blogspot.com/_zj2BL4IhNmA/S8cdA5xh64I/AAAAAAAACpc/QJl8xNO-HTA/s1600/IMG_2960+copy.jpg

 

Disse og flere kort finner du HER.

 

Q: HVA SYNES DU?

Q: LAGER DU SLIKE KORT?

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 3    Postet: 24.02.2011   Klokken: 12:58   Kategori: Kreativt
  Kommentarer: 14    Postet: 23.02.2011   Klokken: 20:39   Kategori: Kreativt


Jeg har funnet enda en fantastisk blogg for alle som har lyst til å bli kreative med kort og papir!

Den gjennomgående stilen er litt vintage, som jeg absolutt elsker, og hun som står bak bloggen er knallflink, og legger ut bilder av de kortene hun lager.

 

http://4.bp.blogspot.com/-67r9AryWtYs/TV6adh14xFI/AAAAAAAADiQ/HwBpNPXSPZs/s1600/jannhild_inkido_forever_konfirmasjon1.JPG

 

http://1.bp.blogspot.com/-frpp7sfd858/TVfWAg3E6yI/AAAAAAAADg8/6Pln1Ph0akQ/s1600/jannhild_gratulerer_lillaMD.JPG

 

http://2.bp.blogspot.com/-FbrsHcs86Nc/TVfWGkMVPxI/AAAAAAAADhM/jRekp8eUSUY/s1600/jannhild_gratulerer_lillaMD6.JPG

 

http://3.bp.blogspot.com/_EJhnHuzzjGM/TUxHfoqMYnI/AAAAAAAADf8/NpF4-ZlyOb8/s1600/jannhild_vennskap_piondesign1.JPG

 

http://2.bp.blogspot.com/_EJhnHuzzjGM/TUg7Jsh1aVI/AAAAAAAADfA/dsiHI87P5k8/s1600/jannhild_inkido_vennskap.JPG

 

http://1.bp.blogspot.com/_EJhnHuzzjGM/TUMegGk8HZI/AAAAAAAADd4/O0cGbnCwH6E/s1600/jannhild_klem.JPG

 

http://2.bp.blogspot.com/_EJhnHuzzjGM/TT81G88i45I/AAAAAAAADdo/kBgqKKPszN0/s1600/jannhild_gratulerer1.JPG

 

http://2.bp.blogspot.com/_EJhnHuzzjGM/TTq9aA6BL3I/AAAAAAAADcY/HEC6UNX3Sck/s1600/jannhild_bryllup_hvit-krem2.JPG

 

http://4.bp.blogspot.com/_EJhnHuzzjGM/TS32IXdwATI/AAAAAAAADZ8/HU9xe5BOL2c/s1600/jannhild_inkido_venner_vintage2.JPG

 

Sjekk ut flere hjemmelagde vintagekort hos Jannhilds blogg.

 

 

Q: HVA SYNES DU?

Q: LAGER DU SLIKE ELLER ANDRE KORT?

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 14    Postet: 23.02.2011   Klokken: 20:39   Kategori: Kreativt
  Kommentarer: 6    Postet: 23.02.2011   Klokken: 17:52   Kategori: Kreativt


Jeg har funnet en fantastisk kreativ blogg med massevis av inspirasjon til å lage hjemmelagde vintagekort til forskjellige anledninger. Masse fint å se på!

Under har jeg plukket ut noen få av bildene som finnes på denne bloggen:

http://2.bp.blogspot.com/-OBDGRlW5DFg/TWI5fU4AaxI/AAAAAAAAIWo/74wAYnqMNBc/s1600/IMG_0389.jpg

 

http://1.bp.blogspot.com/-__njZ9PP3Fc/TVwmTyt56mI/AAAAAAAAIVU/KCRFQ2cLgfA/s1600/IMG_0379.jpg

 

http://2.bp.blogspot.com/-WrKIasu-t7g/TVwmVEwR1dI/AAAAAAAAIVc/PBAOiQEOUFM/s1600/IMG_0382.jpg

 

http://1.bp.blogspot.com/-70JG6CooAvc/TVq6j60wkHI/AAAAAAAAIVA/vfbMsvWHI-Y/s1600/IMG_0343.jpg

 

http://1.bp.blogspot.com/_YiGeKuWA0p4/TVF7JJCkCJI/AAAAAAAAIQo/_OkR-eHZHcA/s1600/IMG_0215.jpg

 

http://1.bp.blogspot.com/-4qDL8DfM5LA/TVVkBZOOr1I/AAAAAAAAIRs/SwS_lvJD5Q8/s1600/IMG_0304.jpg

 

http://1.bp.blogspot.com/-8JL2OThuw38/TVUpzgHuGEI/AAAAAAAAIRQ/knaLf6WSkOs/s1600/IMG_0314.jpg

 

http://3.bp.blogspot.com/_YiGeKuWA0p4/TUwE3prEF9I/AAAAAAAAIPU/tZPmk7npnqI/s1600/IMG_0219.jpg

 

http://1.bp.blogspot.com/_YiGeKuWA0p4/TUf8piVaTcI/AAAAAAAAIOY/ogweWF-Tha0/s1600/IMG_9829.jpg

 

http://1.bp.blogspot.com/_YiGeKuWA0p4/TUbP-8Q5M-I/AAAAAAAAINw/96vlig79UIM/s1600/IMG_9857.jpg

 

http://2.bp.blogspot.com/_YiGeKuWA0p4/TT3STR8508I/AAAAAAAAIMk/33lYGZXsL8I/s1600/IMG_0137.jpg

Vil du se mer, gå inn på Anne Kristines blogg!

 

 

Q: HVA SYNES DU?

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 6    Postet: 23.02.2011   Klokken: 17:52   Kategori: Kreativt
 • Profilbilde 26, Farsund
  Jeg er 25 år og Gift med verdens herligste og beste mann Morten! Jeg er utdannet Sosionom og jobber som miljøterapeut ved Cocoon Ressurssenter for barnevern og etnisitet. Jeg bodde i Stavanger i 3 år mens jeg studerte, men har nå flyttet tilbake til Farsund og bor i et gammelt og koselig hus i landlige omgivelser. Bloggen gjenspeiler det jeg til enhver tid er opptatt av, og de siste 2,5 årene har det gått mest i Bryllup. Men andre temaer som Foto, Interiør, Hverdagsliv og Kreative sysler kan forekomme. Enjoy! Følg meg gjerne på Instagram! KriAnd88

 • Bloglovin Facebook Twitter YouTube
hits