Kommentarer: 1    Postet: 23.12.2011   Klokken: 20:47   Kategori: Jul


Nå sitter jeg og pakker siste resten som skal være med oss hjem for å feire jul med venner og familie! Jeg har julecden klar sammen med gode varme sokker til bilen. Nå spørs det bare om vi får plass til alle pakkene (det er en pakke som tar omtrent hele bilen i lengden..).

Det blir en liten bloggpause mens julehøytiden blir tilbragt med familie og venner, så vi sees på nyåret!

GOD JUL!!


Merry-christmas_large//weheartit//

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 1    Postet: 23.12.2011   Klokken: 20:47   Kategori: Jul
  Kommentarer: 11    Postet: 19.12.2011   Klokken: 18:18   Kategori: Jul


Nå tror jeg de siste julekortene for i år er like rundt hjørnet for de som ikke har fått dem i posten enda, så da gjør det ikke så mye at jeg legger dem ut her. Etter å ha kjøpt inn materialer og funnet enda litt mer blant hobbytingene mine, fant jeg ut at listen vi ville gi julekort til var en del lenger enn jeg hadde materialer til. Og så begynte jeg litt seint pga eksamen.. Det er litt dumt, men jeg måtte ha en liten utvelgelse. Neste år skal jeg forberede meg litt mer, og da skal alle få!

Slik ble de:

Jeg har brukt
hvite kvadratiske ark delt i to kjøpt på Familieskatter, noteark fra en gammel sangbok jeg kjøpte på loppemarked i høst, bilder fra utklippsark kjøpt på Panduro, julebånd kjøpt på Panduro, rammer og blonder jeg fant blandt hobbysakene mine, glittertuber kjøpt på Familieskatter, dobbelsidig tape fra Biltema, superlim fra Clas Ohlson, blonder fra hobbysakene mine, og utklipp fra forskjellige juleark jeg hadde liggende fra andre prosjekter.

 

Q: HVA SYNES DU?

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 11    Postet: 19.12.2011   Klokken: 18:18   Kategori: Jul
  Kommentarer: 18    Postet: 07.12.2011   Klokken: 23:11   Kategori: Jul


Første julen sammen lagde jeg og min kjære kalenderpakker til hverandre i hele desember og det var skikkelig koselig, så vi klarer ikke helt å slutte med det. Så i år som i fjor har vi også laget kalender til hverandre, men pakkene er nok blitt mindre og innholdet biligere siden første julen. Jeg føler meg som ei lita jente igjen når det første jeg ser om morgenen når jeg åpner øynene er kalenderen som min kjære har hengt opp ved senga :) Det er den samme kalenderen jeg fikk i fjor. Den er skikkelig søt, og helt genial med tanke på gjenbruk!

Jeg lagde flere kalendere av fyrstikkesker som jeg gav til venninner som julegaver, og så lagde jeg en vi kunne ha selv. Men siden det ikke er plass til så særlig mye inni hver skuff, ville det ikke blitt så populært å bruke denne til å lage pakkekalender til min kjære. Men det er like fullt og helt en kalender og genial julepynt å ha framme, så denne står og pynter og glitrer i stua den også.
Siden min kjære ikke har en kalender til å henge pakkene på, (eller fordi jeg ikke har gitt ham en), så stablet jeg dem i en haug oppå en bokhylle. Det fungerte fint det også.

Før jeg fikk kalenderen hadde min kjære overbevist meg om at han ikke hadde begynt på kalenderen min i det hele tatt, og prøvde å komme med denne sjokoladekalenderen her som en liten trøst dagen før 1. desember. Heldigvis hadde han allerede da hengt opp den ordentlige kalenderen min, men han lurte meg godt!
Men den aller beste julekalenderen er ei bok jeg har lest mange adventer. Jostein Gaasrders Julemysteriet har jeg vokst opp med, og den hører virkelig med for å få julestemning. Den er litt småslitt etter mange års lesing, og ja, både utenpå og inni har mine mindre søsken vært og lekt seg med tusj for mange år siden. Jeg har litt lyst til å bytte den ut med en som ser litt finere ut, og som det går an å lese alt i, men samtidig er det en skikkelig sjarm over denne godt leste boka her.
Det er en enkel og lettlest historie (egentlig for barn) om et reisefølge bestående av alle de som stod rundt krydden til Jesusbarnet og kanskje noen til, som løper fra Norge og nedover kartet til Betlehem, samtidig som de reiser tilbake i tiden, for de skal prøve å rekke å ønske Jesusbarnet velkommen til verden idet han blir født. Samtidig er det noen mystiske elementer rundt denne historien, for boka handler egentlig om en liten gutt som får en magisk julekalender, og det er i denne han får lese denne historien. Når det nærmer seg jul dukker det opp enda flere mystiske sammehenger mellom gutten og historien i kalenderen, og selv om jeg husker hvordan kalenderen slutter, er det like spennende å lese hver advent. Anbefales!


Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 18    Postet: 07.12.2011   Klokken: 23:11   Kategori: Jul
  Kommentarer: 3    Postet: 06.12.2011   Klokken: 21:42   Kategori: Jul


Nå er jeg ENDELIG ferdig med eksamen, det gjenstår bare å få den levert. Og nå får jeg tid til å lage litt mer julehygge her hjemme når jeg ikke er på jobb, for nå er det ikke lenge igjen til jul! Men rett før eksamensperioden rakk vi iallefall å få opp julestjerner i stuevinduene og lage avdentsstake.
Disse lysene kjøpte jeg på Nille for 10 kr stk, og så fikk min kjære en idé om å lage de i forskjellige høyder, og så måtte vi jo ha tallene på plass. Han satte seg ned og kappet litt av lysene slik at det ble 4 forskjellige størrelser på dem, og så risset han ut tallene direkte på lysene, så tallene du ser er den hvite stearinen som er under det lilla. Superenkelt, og ikke minst billig. Flinke og snille forloveden min!

Her ser du ikke høyden på lysene så tydelig lenger, for jeg har brent de to første lysene en god del, så de har allerede blitt like lave som det tredje lyset, men du ser tegninga ;)

Her er stuevinduene våre med julestjerner. Vi har 3 adventsstaker også, men merkelig nok får vi de ikke til å virke (er det ikke slik hvert år da?), og det var litt verre enn vi trodde å finne ut hvilke pærer som må byttes ut..

 Sist, men ikke minst har vi satt fram julekalenderen jeg laget til oss av fyrstikkesker. Den gir julestemning bare av å pynte opp synes jeg. Og inni hver skuff finner du en liten bit av juleevangeliet! Vi kunne ha lagt i noe mer, men det var absolutt ikke nødvendig i år siden vi har hver vår julekalender utenom. For å se resten av julekalenderne jeg laget se innlegget HER, og hvis du vil vite hvordan jeg laget dem, se innlegget HER.

 

Foreløpig er det dette vi har som pynt, men det kommer flere ting etterhvert når vi nærmer oss julaften enda mer :)

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 3    Postet: 06.12.2011   Klokken: 21:42   Kategori: Jul
  Kommentarer: 0    Postet: 31.12.2010   Klokken: 14:15   Kategori: Jul


Nyttårsforsetter må være realistiske, ellers kan man kanskje klare å holde dem i noen dager, eller uker, men så går det ikke lenger.. Derfor har jeg få nyttårsforsetter i år, og i år er de mer konkrete enn de har vært tidligere.

Det største forsetttet mitt er at jeg skal spare. Men for at det skal bli noe sparing uten at jeg bruker opp all lønna likevel, skal jeg sette meg et konkret beløp jeg skal sette inn på bsu, og et på en sparekonto hver måned. Disse beløpene skal være godt overkommelige de første månedene så jeg fint kan klare det, så kan jeg heller øke beløpet etterhvert om det går med økonomien. Og faste månedlige trekk er geniale! Du slipper å tenke på det, og du slipper å "glemme" overføringen..

Når man har klare mål er det lettere å nå dem! Har man et forsett om å trene mer, ja så hvorfor ikke si at man skal begynne å trene fast en gang i uka, og senere øke det til to eller tre ganger. Det er lettere å øke og nå mål man har satt seg når man har begynt i det små.Mine nyttårsforsett for 2011:


 • SPARE
 • Ta ut linsene hver kveld
 • Mer kvalitetstid med de jeg er glad i

 Tumblr_l8fua64qsg1qazvyjo1_400_large//weheartit//
Q: HVA ER DINE NYTTÅRSFORSETT?
Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 0    Postet: 31.12.2010   Klokken: 14:15   Kategori: Jul
  Kommentarer: 4    Postet: 28.12.2010   Klokken: 23:46   Kategori: Jul


I år feiret jeg julaften hos min onkel og tante og deres to små, sammen med Morten, foreldrene og søsknene mine, og bestefar. Tante hadde pyntet helt nydelig i huset, og treet var et stort midtpunkt med alle fargene og kulene. Det ble en haug med pakker, vi holdt på i 4 gode timer før alt papiret var revet i stykker, og hadde flere omganger med mat i løpet av kvelden. Det største fokuset ble på de to minste i flokken, Kim Alexander på 3 år, og Alissa på 9 mnd. Vi koste oss skikkelig alle sammen!

Her kommer noen helt random bilder fra min julekveld!:

 


Juletreet med brudebilde av vertene for kvelden!

Søte Alissa med vannkopper!


Min bror og min søster
Og så kom julenissen! Da ble det grining fra 3åringen, og latter og gnistrende øyne fra den aller minste.
Puslekonkurranse, mamma og jeg!


Bestefar opp ned!


Tante og Alissa klar for soving i pysjen og med hottentott!
Herlig kveld!

 

 

Q: HVEM VAR DU MED PÅ JULAFTEN?

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 4    Postet: 28.12.2010   Klokken: 23:46   Kategori: Jul
  Kommentarer: 1    Postet: 25.12.2010   Klokken: 14:23   Kategori: Jul


Hvis du kunne ønske deg en ting på en dag som denne, hva skulle det vært?

Jeg ønsker meg en skikkelig koselig julehelg
sammen med familie og venner
og at vi kan ha verdifull kvalitetstid sammen!

Jeg ønsker at de som er alene
og de som har det ekstra vondt og vanskelig på en dag som denne
skal få en fin og fredfull julefeiring de også.

Og jeg ønsker også at du der hvor du er
skal få en nydelig julekveld!

 

Tumblr_lduhvijcnc1qffhxfo1_500_large
//weheartit//

 

 

GOD JUL ALLE SAMMEN!

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 1    Postet: 25.12.2010   Klokken: 14:23   Kategori: Jul
  Kommentarer: 2    Postet: 23.12.2010   Klokken: 17:09   Kategori: Jul


Ta bilde av nypyntet juletre!

Treet ble pyntet i går kveld, ellers hadde vi ikke fått gjort det før julaften.

I morgen rett etter jobb drar vi hjemover til familie og venner! Det jeg styrer mest med nå er hvordan i all verden vi skal få plass til alle gavene vi skal gi bort i den lille bilen vår. For de fleste av tingene og eskene har litt størrelse. Tipper jeg må sitte trykket inn i frontruta, litt bøyd, setet helt fram og rett i ryggen. Da må vi kjøre forsiktig, og trafikken kommer sikket til å være tett mot sørlandet, så åhåi, kanskje vi må bruke mer tid enn planlagt?? Håper ikke det!

I år brukte jeg noe av juletrepynten Morten har hatt ei stund, noe vi kjøpte i fjor til julepyntingen, og litt vi har fått tak i i år. Og hjelpemeg, jeg har ikke brukt halvparten, men treet er fullt og det ser nesten litt overpyntet ut ;) Men det er jo koselig også! Ikke sant?Hjertet er fra Mamma Maggie (nåtidens Mor Theresa) og Stephen´s Children fra Egypt. Hun jobber med barn som bokstavelig talt bor på den gigantiske søppelfyllingen i Kairo. Har møtt henne faktisk, og fikk dette hjertet i posten i fjor i adventstider. Det skal definitivt opp på treeet!Fant disse "metallhjertene" på Kremmerhuset for noen uker siden, og ble helt forelsket. Selv om Morten sa at han enkelt kunne ha lagd slike til meg i den tidligere jobben sin som blikkenslager, så ville jeg ha dem akkurat der og da! Opp på treet søte små!Ellers på treet er det mange kuler i sølvnyanser, med eller uten glitter, skinnende blanke, noen matte, svarte med glitter, og røde, gullfargede, blå og grønne blankskinnende kuler. Det er også noen hvite med fint svart mønsker på som jeg fikk av Morten i går, og ikke minst er det masse glitter og julelys!


 

Q: HAR DU PYNTET JULETREET I ÅR?

Q: HAR DU EN GJENNOMFØRT STIL PÅ PYNTEN?

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 2    Postet: 23.12.2010   Klokken: 17:09   Kategori: Jul
  Kommentarer: 2    Postet: 22.12.2010   Klokken: 18:41   Kategori: Jul


Hva skal du spise på julaften?

Hjemme hos mine foreldre pleier det som regel å være pinnekjøtt, men noen ganger også ribbe, og jeg tror faktisk vi har hatt kalkun også innimellom.

Men i år skal vi spise julemiddagen hos min tante og onkel og deres 2 søte små, og hun er knallflink til å lage mat, så jeg tipper det blir litt av hvert av all slags julemat, og kanskje noe asiatisk? ;) Gleder meg uansett, det blir helt sikkert en skikkelig koselig julefeiring!

 

Tumblr_ldmq4qjkm41qd3vjto1_500_large
/weheartit//

 

 

Q: HVA SKAL DU SPISE?

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 2    Postet: 22.12.2010   Klokken: 18:41   Kategori: Jul
  Kommentarer: 1    Postet: 22.12.2010   Klokken: 18:36   Kategori: Jul


Hvilket juleritual på julaften er ditt favorittritual?


Bildet sier vel sitt? Stå opp og sitte i sofaen og kose meg med
Tre nøtter til Askepott en tidlig julemorgen!

74716

 

 

Q: HVA ER DITT FAVORITTRITUAL PÅ JULAFTEN?

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 1    Postet: 22.12.2010   Klokken: 18:36   Kategori: Jul
  Kommentarer: 3    Postet: 20.12.2010   Klokken: 16:29   Kategori: Jul

Har du funnet det rette antrekket?

Mnja.. Usikker??

Jeg har 2, eller 3 "kjoler" å velge mellom. Alle er svarte (typisk meg..mange "den lille sorte"), og jeg kaller de "kjoler" for jeg synes et par av de er ganske korte, så korte at jeg kanskje helst ville brukt de til en tights? Men med litt mørke strømpebukser kan det kanskje gå bra likevel? Hehe! *øve på å sitte pent*

Tok meg 10 min akkurat nå og prøvde alle kjolene, og fant fort ut at jeg må spørre Morten når han kommer hjem fra jobb i kveld om hvilken han synes passer best.

Forresten, nå har jeg laget enda en porsjon med brune pinner, de andre forsvant ganske kjapt! Og havreflarn lagde jeg for et par dager siden. Mmmh! Godt! Så nå har nesten alle kakeboksene litt innhold igjen.
Oppskrifter finner du HER!

Og i kveld skal vi sette opp og pynte juletreet! Gleder meg! Glitter, lys og masse fint!! :D:D I morgen er den store gjøre-alt-ferdig-dagen, der vi må få tak i de siste julegavene, mat til resten av uka, og til romjula, pakke inn gavene, rydde og vaske litt her hjemme. Onsdag kveld og hele torsdagen går med til jobb, og så kjører vi hjemover på torsdag rett etter jobb. Så jeg begynner likegodt med å pakke inn noen julegaver nå jeg, så det ikke blir så voldsomt stress på tampen..!

 

 

Q: HAR DU MYE IGJEN Å ORDNE FØR JUL?

Q: HAR DU FUNNET JULEANTREKKET DITT?

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 3    Postet: 20.12.2010   Klokken: 16:29   Kategori: Jul
  Kommentarer: 1    Postet: 19.12.2010   Klokken: 20:01   Kategori: Jul


Har du tent adventslysene?

Jada! De har vært tent hver dag ca siden første søndag i advent, og i kveld kunne jeg endelig tenne det siste lyset også. Det var på tide, for det lyset jeg tente aller først begynner å sige litt sammen og utover.. :) 

Q: HAR DU TENT ALLE ADVENTSLYSENE?

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 1    Postet: 19.12.2010   Klokken: 20:01   Kategori: Jul
  Kommentarer: 4    Postet: 18.12.2010   Klokken: 20:19   Kategori: Jul


I går kveld hadde jeg endelig en frikveld uten å måtte tenke på eksamen, så da fikk jeg satt meg ned og lagd litt mer julepynt mens Morten var på jobb. I fjor fikk jeg flere kreative kit med juleting av Morten i julekalenderen, og denne pakken med Puffy Santas var en av de jeg ikke rakk å lage i fjor, så nå satte jeg i gang! Så gøy det var!


5 år ja.. Trodde kanskje det var 12 eller noe, jeg fikk det iallefall greit til, men jukset et par steder med superlim så det tørket raskere, og ble mindre søl ;)Først malte jeg kremmerhusene røde med vannbasert hobbymaling.Så fikk de tørke litt.Så klippet jeg opp strømper i 6 like lange lengder, vrengte dem og knyttet sammen den ene enden, vrengte de tilbake, og vips så hadde jeg laget fine luer.


Når kremmerhusene hadde tørket, lagde jeg hvite prikker på dem med den andre enden av malerkosten.Luene fikk en hvit dott og måtte tørke litt før jeg gjorde noe mer.Så limte jeg luene på kremmerhusene, stappet inn litt bomull til skjegg under luekanten, og limte en treperle jeg tidligere hadde malt rød. Limte perlen på skjegget med superlim så den festet seg raskt ;)


Se så søte nisser da! *superfornøyd* Hehe! 

Q: HAR DU LAGET NOE JULEPYNT I ÅR?

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 4    Postet: 18.12.2010   Klokken: 20:19   Kategori: Jul
  Kommentarer: 2    Postet: 18.12.2010   Klokken: 13:25   Kategori: Jul


Er du ferdig med alle julegavene?

 

4157977309_f8e14d65fe_z_large

//weheartit//

 

Hæ? Hva sa du sa du?

Akkurat nå sitter jeg og pønsker ut hva ejg skal kjøpe til de resterende julegavefolkene i år. På en lørdag i Stavanger er det ikke mulig å gå og handle når det er under ei uke før jul, uten å være målbevisst og gå raskt inn og ut, ellers blir man skvist! Vanlige fredager og lørdager er det veldig vanskelig å finne parkeringsplass, så jeg lurer veldig på om jeg får sjangs til å parkere i det hele tatt i dag... Derfor drøyer jeg det litt, kanskje jeg tar litt i ettermiddag og resten i morgen.

Så, NEI! Jeg er ikke ferdig med julegavene! Laangt derifra ;) Men i går hadde jeg min aller siste eksamen før jul, så nå har jeg da endelig tid til å handle julegaver og ikke minst pakke dem inn. Det er så koselig!

Så i kveld når Morten er på jobb igjen, da har jeg endelig litt fri, og da blir det mer kakebaking, lys, julemusikk og gaveinnpakning! Gleder meg! Men først må jeg pønske ut ferdig, og gå og handle litt :)

Og jeg lover meg selv, til neste år skal jeg være tidligere ute med å handle julegavene!

 

 

Q: HVA SKAL DU I DAG?

Q: ER DU FERDIG MED ALLE JULEGAVENE I ÅR?

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 2    Postet: 18.12.2010   Klokken: 13:25   Kategori: Jul
  Kommentarer: 2    Postet: 18.12.2010   Klokken: 13:18   Kategori: Jul


Årets mest brukte ytterantrekk (jakke, lue, votter)?


Jeg bruker samme gode (slitte) kåpen og et fint langt grålilla skjerf/hals hver dag jeg går ut og ikke skal på jobb. Må holde varmen! (ønsker meg ei ny kåpe....) Den mangler litt knapper, er litt tynnslitt, lommene er hull, og alle andre knappene er løse. Nupper gjør den også. Er nok noen år gammel den her ja, hehe! )

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 2    Postet: 18.12.2010   Klokken: 13:18   Kategori: Jul
  Kommentarer: 1    Postet: 16.12.2010   Klokken: 22:42   Kategori: Jul


Vis hele dagen gjennom bilder?

Gi meg en hvilken som helst annen dag enn i dag da vel! Siste innspurten til aller siste eksamen før juleferie (iallefall fra studier om ikke fra jobben), og jeg er ikke annet enn bittelitt stressa.

Stod opp litt seinere enn planlagt, orket bare ikke tanken på videre lesing, men måtte jo opp før eller siden. Leste en god stund, kikket gjennom alle notatsidene mine, og ryddet litt i leiligheten innimellom. Det er som om hodet mitt er helt fullt, det er ikke plass til særlig mye mer, og det er enda en del ting jeg prøver å skvise inn før jeg legger meg etter en lang kveld på jobb. Håper bare jeg klarer å skjønne hva oppgavene går ut på, og at jeg får innhentet nok energi til å klare å svare bra nok. Så kan jeg heller sitte og daffe og halvsove hos frisøren etterpå. Det gjør ingenting.

GLEDER meg til jeg ikke trenger å tenke på eksamensstress på noen få måneder. GLEDER meg til juleferie, ikke minst! GLEDER meg til innpakning av julegaver og litt mer kakebaking og juleshopping i siste liten. Og GLEDER meg til noen fridager med familie og venner!

 

Tumblr_ldjgnac7i81qedgz1o1_500_large

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 1    Postet: 16.12.2010   Klokken: 22:42   Kategori: Jul
  Kommentarer: 15    Postet: 15.12.2010   Klokken: 23:32   Kategori: Jul


Etter at vi hadde laget kakemenn i kveld og jeg hadde så smått begynt å pynte dem med rød konditorfarge, laget Morten en melisglasur med eggehvite og melis for å dekorere og lime fast nonstop og smarties til pepperkakene. Det tok ikke lange tiden før jeg var godt i gang med smartiespynting istedet da! Gira til tusen!


Morten som har pyntetJeg som har pyntet.

Liker sjokolade!Nå er det pepperkaker med pynt overalt i leiligheten, og de må stivne litt mer før vi kan legge dem i kakebokser. Så det er skikkelig julestemning bare ved å kikke rundt meg her :)

Oppskriften til disse er den beste jeg har prøvd noen gang, den var lett og lage og veldig lett å kjevle ut, så den kommer her:


PEPPERKAKEOPPSKRIFT

2 dl fløte
2 dl sukker
1 dl sirup
(lys eller mørk etter hvor brune du vil ha pepperkakene,
jeg brukte lys i denne oppskriften)

150 g smør
450 g hvetemel
1 ss kanel
1 ts bakepulver
ca 1/2 ts malt ingefær
ca 1/2 ts malt nellik
ca 1/2 ts malt pepper


Melisglasur:

1 eggehvite
4 dl melis

 

Varm opp sukker, fløte, sirup og smør på middels varme (uten å koke blandingen!) til sukkeret og alt smøret har smeltet. Avkjøl blandingen i ca en time. Bland sammen krydderet og bakepulveret i melet, og bland i litt og litt av melblandingen inn i den avkjølte røren. Rør til en jevn deig. Den skal være litt klissete og myk. Ha plastfolie over og la den stå i kjøleskapet over natten. Husk å ta den ut av kjøleskapet få timer før du skal lage pepperkakene, ellers blir deigen veldig hard. Bruk godt med mel under deigen når du kjevler ut, trykk ut figurer, og stek dem midt i ovnen på 180 grader i 9 minutter.

 

 

Q: HAR DU LAGET PEPPERKAKER I ÅR?

Q: KOMMER DU TIL Å PRØVE DENNE OPPSKRIFTEN?

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 15    Postet: 15.12.2010   Klokken: 23:32   Kategori: Jul
  Kommentarer: 3    Postet: 15.12.2010   Klokken: 23:15   Kategori: Jul


I kveld var vi ute etter en dag med mer eksamenslesing og fikk tak i flere kakebokser, og så var det hjem for å lage kakemenn! Jeg doblet ikke deigen for det stod ikke hvor stor den ble, så det ble ikke mer enn 5-6 brett, men det holder for en stund iallefal :)

Oppskriften står nederst på siden under alle bildene fra kveldens kakebaking. Syns mine ble ganske så vellykket, til tross for at jeg glemte å la deigen stå 2 timer i kjøleskapet. Jeg var altfor ivrig til å komme i gang ;)

 Jeg har pyntet noen av dem med konditorfarge, men ble litt fort lei ;)OPPSKRIFT

100 g smør
2,5 dl melk
3,5 dl sukker
1 ts hornsalt
12 dl hvetemel

Smelt smøret og bland i melken. Bland alt det tørre i en bolle. Hell i melkeblandingen, og arbeid deigen hurtig sammen. Bruk veldig gjerne en kjøkkenmaskin eller håndmikser med eltekrok, for det er viktig at alt melet blir knadd inn i deigen. Hvis ikke kan kakemennene flyte utover i ovnene og miste formen sin totalt. Dekk så deigen med plast og sett den i kjøleskapet i 2 timer. Kjevle ut deigen med litt mel til ca 0,5 cm tykk. Trykk ut figurer, og stek dem midt i ovnen på 180 grader i 8 min. Avkjøl dem på en risk, og pynt gjerne med rød konditorfarge med små malerkoster.

 

 

Q: HAR DU LAGET KAKEMENN I ÅR?

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 3    Postet: 15.12.2010   Klokken: 23:15   Kategori: Jul
  Kommentarer: 0    Postet: 15.12.2010   Klokken: 22:42   Kategori: Jul


Fjorårets julegaver. Fortell!

Av min kjære fikk jeg linse til kameraet mitt, hadde 18-55 mm på den andre, og fikk 70 til 300mm. Storfornøyd! Skikkelig overraskelse! Fulgte med en solskjerm og kameraveske til alt sammen.

 

 

Sigma 70-300mm macro lens


Av mine foreldre fikk jeg et stort speil til å ha på veggen, ca 1,5x0,8m kanskje? Med en tykk ramme i antikkhvit med mye fint mønster på! Var helt nydelig! Desverre får vi ikke henge opp noen ting på veggene her i leiligheten vi bor i nå, så det står lagret hjemme et sted til vi får vårt eget hus. Gleder meg til å henge det opp igjen!

Litt liknende dette nedenfor, bare finere! Og bredere! :D


Ellers fikk jeg kakeformer, Ghost Whisperer sesonger, ei bok jeg lenge hadde lett etter, diverse pynt til leiligheten, et speil til, litt mindre og i brunt, knallfint det også! Parfyme, flere bøker tror jeg, og et par filmer kanskje? Sikkert noe annet også, men akkurat nå kommer jeg ikke på mer. Ble iallefall veldig glad for alt, og tipper jeg blir det i år også :)
Q: HVA FIKK DU TIL JUL I FJOR?
Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 0    Postet: 15.12.2010   Klokken: 22:42   Kategori: Jul
  Kommentarer: 2    Postet: 14.12.2010   Klokken: 14:09   Kategori: Jul


Vær kreativ!

I går kveld/i natt lagde vi pepperkaker av halve giga deigen i kjøleskapet, og planen er å lage resten i kveld, og pynte dem med nonstot, smarties og melisglasur. Gleder meg!

I forrige uke ble jeg ferdig med alle julekortene også, og jeg lover deg, ALT glitret i hele leiligheten! På gulvet, i klærne, håret, maten, badet, vaskene, og på ryggen min da jeg skulle legge meg.. Men koselig det var det jo :)
Så nå i dag skal jeg endelig få postet julekortene, så går innom postkontoret rett før jobb så er de også i boks.

Og siden dagens kalendergjøremål var å være kreativ, så viser jeg noen bilder av julekortene og pepperkakene, så langt. Så kommer det flere finere bilder av de ferdige pepperkakene i morgen tipper jeg :)
 

 

Q: HVA SYNES DU?

 


 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 2    Postet: 14.12.2010   Klokken: 14:09   Kategori: Jul
  Kommentarer: 0    Postet: 14.12.2010   Klokken: 13:54   Kategori: Jul


Tenn lys!
Tre lys skal flamme
for alle som må sloss,
for rettferd og for frihet
De trenger hjelp fra oss.
Må ingen miste motet
før alle folk er ett.
Tenn lys for dem som kjemper
for frihet og for rett.
Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 0    Postet: 14.12.2010   Klokken: 13:54   Kategori: Jul
  Kommentarer: 0    Postet: 14.12.2010   Klokken: 01:11   Kategori: Jul


Bruk minst ett hvitt plagg, og ta et bilde av det. (Lucia-style)

Faktisk, så har jeg ikke hvite plagg(!) utenom undertøy, så desverre, ikke noe bilde i dag..

Men! Noe enda bedre! Etter eksamenslesing var jeg på julehandletur med kusinen min, og gjett hva som kom smygende med hvite kjoler, lys i håret, med sang og lussekatter? Jo, et herlig lite luciatog midt på kvadrat! :D

Vi fikk lussekatter og det ble skikkelig stemning!

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 0    Postet: 14.12.2010   Klokken: 01:11   Kategori: Jul
  Kommentarer: 0    Postet: 13.12.2010   Klokken: 01:10   Kategori: Jul


Ta julevasken - vis før/etter..

Tja.. Julevask i dag? På en søndag? Når jeg har vært halve dagen på jobb, brukt litt dyrebar tid på eksamenslesing og hatt kvalitetstid med venner på kvelden? Njeeei, tro´kke det nei!

Vi har ikke kommet i gang med den store julevasken ennå, og jeg tipper det ikke blir norn ordentlig stor julevask heller. Da tenker jeg at man vasker vegger, nedi gjemte fuger og støvsuger gardinene (som vi ikke har..) og sånn..

Vi vasker regelmessig, og skal nok ta en sjau før vi reiser litt vekk hjemover i jula, men sånn skikkelig skuring blir det nok ikke. Vi skal ikke ha de største juleselskapene her i den lille leiligheten, så hva er vitsen når det ikke er så gruelig skittent at en vanlig vask holder langt på vei?

Så siden jeg verken har ryddet eller vasket noenting i dag, så blir det heller ingen bilder. Hvem har egentlig interesse av å se mitt rot?? Ikke så grusomt spennende egentlig, hehe! Klær, krus, glass og papir fra julekalendersjokoladene mine..

Tumblr_ldca87sgdf1qcrss4o1_500_large

En liten ting til slutt. Fredag kveld/natt til lørdag lagde jeg en giga pepperkakedeig, (som det kommer bilde av når vi endelig får laget dem!) og på lørdag kveld når vi skulle lage pepperkakene, så brukte vi en god del tid på å leite etter pepperkakeformene, men til ingen nytte. Det ble ikke noen pepperkaker på lørdag eller i dag, men nå har vi kjøpt inn nye pepperkakeformer, og er klar til å lage igjen en dag i neste uke innimellom eksamenspuggingen :)

 

Q: HAR DU HATT EN STOR JULEVASK I ÅR?

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 0    Postet: 13.12.2010   Klokken: 01:10   Kategori: Jul
  Kommentarer: 6    Postet: 13.12.2010   Klokken: 00:56   Kategori: Jul


Gjør en god gjerning for noen andre, fortell!

På lørdag var jeg på jobb hele dagen, så det ble ikke tid til noe innlegg før i kveld. Jeg hjalp mange kunder, fant ting til dem, veiledet og kom med råd og tips, men det er jo en stor del av jobben min så jeg vil ikke se på det som gode gjerninger, selv om jeg kunne ha latt være å gå inn for å være hjelpsom..

Så desverre, jeg leste lørdagens gjøremål litt for seint til å få gjort en virkelig god gjerning, og jeg tror dette er viktig å fokusere på til vanlig også. Morten er flink på å gjøre gode ting mot andre, tilby hjelp og kjøring, si fra om ting, ja, rett og slett gjøre ting mange andre ville tenkt var andres psoblem, og ikke deres eget. Det beundrer jeg ham for. En knallgod egenskap!

 

Tumblr_lc7ffqvrxd1qc7d8bo1_500_large_large

 

Q: HAR DU GJORT EN GOD GJERNING I DET SISTE?

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 6    Postet: 13.12.2010   Klokken: 00:56   Kategori: Jul
  Kommentarer: 2    Postet: 10.12.2010   Klokken: 23:08   Kategori: Jul


Ta et vinterbilde av deg selv.
Dette bildet er nok desverre ikke tatt i dag, men den aller første snødagen i vinter. Jeg har vært på skolen og så rett på jobb i hele dag, så har ikke rukket å ta bilde mens det ennå var lyst ute, men jeg hadde samme genser, jakke og lue på meg i dag, så det ville nok sett rimelig likt ut. Det var også snø ute og snø i lufta tidligere i dag (før det begynte å regne og smelte..), og jeg har forandret meg lite på få uker, så ja. Dette bildet kunne ikke vært likere :)

BTW så er det speilglatt ute nå! Is og vann på toppen, kunne ikke stå stille midt i veien, ingen grøftekanter å gå i, så jeg tror jeg brukte over 10 min fra bussen og hjem, og til vanlig bruker jeg ca 3-4 min..

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 2    Postet: 10.12.2010   Klokken: 23:08   Kategori: Jul
  Kommentarer: 1    Postet: 09.12.2010   Klokken: 12:15   Kategori: Jul


Hvilket julegodt kan du aldri få nok av?

KINDERSJOKOLADE!!!!


Kinder Maxi

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/0/03/Kinder-Bueno-Wrapper-Small.jpg

NAM!!!!


 

Q: HVA ER DIN JULEFAVORITT?

 

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 1    Postet: 09.12.2010   Klokken: 12:15   Kategori: Jul
  Kommentarer: 4    Postet: 08.12.2010   Klokken: 23:05   Kategori: Jul


Nå har det blitt herlig julestemning i leiligheten vår! Adventslysene kom opp aller først, men nå denne uka har vi fått litt mer julefølelse her inne. Alt er ikke helt på plass, man må jo spare det beste til slutt, men her er små smakebiter av hvordan adventstiden lyser inne hos oss denne julen.

 

Adventsstakene er på plass i vindueneHusnissen jeg lagde i fjor har fått sin egen plassJulestjerne med sølvpotte på bordetJulehjerter som ikke har blitt hengt opp enda, men kjøpte dem denne uka,
så måtte ha med bilde. Ble helt forelska
Julekortlaginga er i gang,
håper jeg får tid til å gjøre dem ferdig samtidig med eksamenslesingJulelys og telysholdere er på plassSnøkule med engel iFlere kakebokser trengsAdventslys og godteriskålerJulestjerne i vinduet 

Q: HAR DU PYNTET MYE TIL JUL?

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 4    Postet: 08.12.2010   Klokken: 23:05   Kategori: Jul
  Kommentarer: 4    Postet: 08.12.2010   Klokken: 20:07   Kategori: Jul


I et tidligere innlegg skrev jeg at jeg hadde overrasket Morten med en simpel liten, men koselig julekalender 1. desember, og ble overrasket da han hadde lagd en enda bedre en for at jeg også skulle få en kalender. Jeg hadde ingen bilder å legge ut da, men her får du sett kalenderne vi har.


Denne kalenderen her lagde jeg i all huj og hast morgenen den 1. desember midt i eksamenslesinga. Jeg syntes det var litt trist at vi ikke hadde noen kalendere i år, så jeg skrev små koselige kommentarer og setninger til Morten på postitlapper, limte dem igjen, skrev på nummer fra 1 til 24, kjøpte 24 griseflax og festet begge deler med små klesklyper på en hyssingtråd som jeg enkelt knyttet fast i lysene på veggen i tua. Enkelt og kjapt.


Etter at jeg hadde overrasket Morten med kalenderen gikk jeg på jobb, og hadde ikke da Morten laget en kalender til meg også når jeg kom hjem igjen? Og var ikke denne bedre og mer koselig i tillegg?? Typisk! Men jeg ble jo glad! Nå våkner jeg med kalenderen som det første jeg ser hver morgen!


Og så har vi en liten kalender til, fra FIL, Farsund Idrettslag. Der skal man skrape og samle juletrær, men det ser litt dårlig ut for vi har bare fått nisser til nå.. :/

 

 

Q: HAR DU EN JULEKALENDER?

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 4    Postet: 08.12.2010   Klokken: 20:07   Kategori: Jul
  Kommentarer: 0    Postet: 08.12.2010   Klokken: 16:44   Kategori: Jul


Mitt beste juleminne?

Når jeg var liten betydde jul og advent kos med kalender, lys og historier på skolen og korte dager. Mye snø, mye fritid, refleksvest og akekjelking på kveldene, snølykter og pakkekalendere som mamma hadde pakket inn, nye julekalendere på TV som jeg aldri hadde sett før, og skikkelig SKIKKELIG julestemning hele desember! Det var den gang jeg ikke hadde noen eksamener å stresse med, samtidig som alle juleforberedelsene måtte til, for det tok noen andre seg av. Det var uskyldige og glade og koselige dager, fylt med godterier, kaker og sang.

Men mitt vageste og beste juleminne må ha vært de dagene i desember da jeg og pappa lagde julegodterier sammen. Om det var mange slike kvelder, år etter år, eller bare et par ganger husker jeg ikke, men jeg husker den gode stemninga når vi skulle lage godterier istedet for de vanlige kakemennene. Sjokoladeboller med strø og risboller lagde vi, og husker jeg ikke helt feil lagde vi noen konfektknapper også. Baking er så kos!!

Tumblr_lbwjytcfst1qbo7f6o1_500_large


Synd jeg ikke ha bilder fra jeg var liten på pcen, men hadde jeg dratt hjem og kikket i pappas album hadde jeg nok funnet noen fine bilder jeg kunne vist her :)

 

 

Q: HAR DU ET SLIKT JULEMINNE?

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 0    Postet: 08.12.2010   Klokken: 16:44   Kategori: Jul
  Kommentarer: 0    Postet: 08.12.2010   Klokken: 16:32   Kategori: Jul

Tenn lys
to lys skal skinne
for kjærlighet og tro,
for dem som viser omsorg,
og alltid bygger bro.
Må fanger få sin frihet
og flyktninger et hjem
Tenn lys for dem som gråter
og dem som trøster dem.

 

 

 

Q: HAR DU 2 ADVENTSLYS TENT DENNE UKA?

 


Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 0    Postet: 08.12.2010   Klokken: 16:32   Kategori: Jul
  Kommentarer: 0    Postet: 08.12.2010   Klokken: 01:05   Kategori: JulMINE TOPP 3 JULESANGER:

 

Mercy Me - Silent Night


 

 

Mariah Carey - All I Want For Christmas Is You


 

 

Chris Rea - Driving Home For Christmas

 

 

 

Q: HVILKE ER DINE JULEFAVORITTER?

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 0    Postet: 08.12.2010   Klokken: 01:05   Kategori: Jul
  Kommentarer: 15    Postet: 08.12.2010   Klokken: 00:54   Kategori: Jul


Å finne kun èn julebakstvariant jeg har som favoritt er vanskelig. Men jeg lagde 3-4 slager natt til i dag, og disse er iallefall blant favorittene mine, så her kommer bilder og oppskrifter!

 

HAVREFLARN
OPPSKRIFT

2 egg
250 g sukker
2 ts bakepulver
150 g smør
200 g havregryn, små og lettkokte

Pisk eggedosis, smelt smøret, og bland alt godt sammen. Legg deigklatter med teskjeer(!!) med stort mellomrom på et brett med bakepapir, ca 9 på hvert brett. Stek i ca 5 min, følg med! De skal være gyldne med lett brune kanter. La dem stivne på brettet før du flytter på dem og ødelegger dem.


 

RISBOLLER/SJOKOLADEBOLLER


OPPSKRIFT

150 g delfiafett
100 g kokesjokolade
1 egg
150 g melis
1 ts vaniljesukker
6 dl puffet ris

Smelt delfiafettet på svak svak varme, pass på at det ikke koker! (jeg kokte og ødela første gangen), og smelt bitene av sjokoladen oppi. Avkjøl. Pisk eggedosis av egg og melis, og bland sammen med den avkjølte sjokoladeblandingen. Vend i den puffede risen, og legg med spiseskjeer i muffinsformer før de stivner i kjøleskapet.

ELLER

200 g melkesjokolade
ca nok puffet ris/coco pops frokostblanding

Smelt sjokoladen i vannbad, og vend i så mye puffet ris eller coco pops du vil. Kommer an på om du vil ha mange med mindre sjokolade, eller færre med mye sjokolade. Legg i muffinsformer og stivner i kjøleskapet.
Coco pops gir en nye gøy variant med mye crisp! Som å spise berg med crisposjokolade!


 

BRUNE PINNEROPPSKRIFT

200 g smør
200 g sukker
1 god ss lys sirup
1 ts kanel
1 ts natron
1 ts vaniljesukker
300 g hvetemel

Rør og sukker godt sammen, rør i sirupen og det tørre. Elt godt. Del deigen i 3-4 deler, lag pølser og trykk den flate med fingrene på et brett med bakepapir. plass til 2 på hvert brett. Stek midterst i ovnen i 10-12 min. De skal være gyldne. Skjær opp pinnene på skrått mens deigen ennå er varm. Når den har kjølnet litt kan du ta pinnene fra hverandre, og legge på ei rist så de kjølnes og stivner helt
Etter at alle småkakene var ferdige, beina og fingrene mine verket, og klokka var flere timer over midnatt, stappet jeg alle kakene i julekakebokser med bakepapir før jeg fant senga. Disse må det lages flere av, for jeg er ganske sikker på at disse her forsvinner før jul!
 

Q: HAR DU BAKT JULEKAKER? HAR DU EN FAVORITT?

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 15    Postet: 08.12.2010   Klokken: 00:54   Kategori: Jul
  Kommentarer: 2    Postet: 05.12.2010   Klokken: 12:44   Kategori: Jul


Dine tre høyeste julegaveønsker?


Tumblr_lbbq3crdlo1qebenwo1_400_large

 

Da tror jeg det må bli:

 • Sigmakoster
 • Epilator
 • Hudpleieprodukter


Det var det som poppet opp akkurat nå iallefall. Men disse er jo dyre og egoistiske, så tipper det blir noe annet.

Men å ønske seg er jo lov! :D

 

 

Q: HVA ØNSKER DU DEG TIL JUL?

 

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 2    Postet: 05.12.2010   Klokken: 12:44   Kategori: Jul
  Kommentarer: 1    Postet: 05.12.2010   Klokken: 00:27   Kategori: Jul


Er du med på noen konkurranse-julekalendere?

Egentlig ikke nei, ikke som jeg.., nei, jeg tror da ikke det? Jo! Jeg leverte inn en ønskeliste til Expert i håp om å kanskje vinne noe der, men ellers har jeg ikke involvert emg noe særlig i det. Akkurat i disse dager er det eksamen og kulde og litt julegaver som står i hodet på meg. Trenger ikke julekonkurranser for å skape julestemning ^^

 

5226228082_ede5c9205e_z_large

//weheartit//

 

Q: ER DU MED I NOEN JULEKALENDER-KONKURRANSER?

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 1    Postet: 05.12.2010   Klokken: 00:27   Kategori: Jul
  Kommentarer: 0    Postet: 03.12.2010   Klokken: 15:04   Kategori: Jul


Hva er nytt av juledekorasjon hos deg?

Faktisk, i år har vi ikke kjøpt noe særlig med julepynt pga mye jobb og eksamen de siste ukene. Vi har det vi hadde i fjor, MEN vi har kjøpt en julekrans til ytterdøra! Lysene fulgte med, men det røde fine båndet har Morten var så kreativ og fått til helt selv :) 

Q: HAR DU KJØPT MYE JULEPYNT I ÅR?

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 0    Postet: 03.12.2010   Klokken: 15:04   Kategori: Jul
  Kommentarer: 4    Postet: 03.12.2010   Klokken: 14:50   Kategori: Jul


Hvilken julekalender skal du følge med på i år, og hvorfor?

Jo, det blir nok Jul på Månetoppen det! Er så koselig å høre nissene synge og tralle, og nattasang, blir så god og koselig stemning! Blei faktisk litt blank i øynene når jeg tok pause fra eksamenslesinga for å se første episoden. Det var deilig med litt julestemning!

 

 

 

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 4    Postet: 03.12.2010   Klokken: 14:50   Kategori: Jul
  Kommentarer: 6    Postet: 01.12.2010   Klokken: 23:38   Kategori: Jul


Egentlig så hadde jeg ingen kalender, utenom denne berømte skrapekalenderen fra FIL, hvor jeg skrapte fram en miniatyrnisse som lå og malte med en malerkost på et gulv, tror jeg da..

Men når jeg kom hjem fra jobb i kveld så hadde jammen ta meg Morten laget en kalender til meg fordi jeg hadde overrasket han med en tidligere på dagen. (bilder i neste innlegg)

SÅ! Fytti.. Nå glemte jeg å ta bilde av den, men jeg fikk altså en eventyrsjokolade i den første luken/posen!

Fra og med i morgen skal jeg huske å ta bilde før jeg spiser opp innholdet. Jeg vet nemlig at alt er spiselig :):)

 

 

Q: HVA FIKK DU I KALENDEREN I DAG?

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 6    Postet: 01.12.2010   Klokken: 23:38   Kategori: Jul
  Kommentarer: 4    Postet: 29.11.2010   Klokken: 21:59   Kategori: Jul


I dag fikk jeg en liten forsmak på julebaksten som er nødt til å vente til iallefall en av eksamnene er ferdig. Jeg kjøpte en ferdigpakke med Crispy Sjokoladerisboller for å teste ut en annen variant av risboller! Nam nam!!!!
Pakken inneholdt sjokoladebiter og crispy puffet ris.Sjokoladebitene smeltet jeg i vannbad (pass på å ikke få vann i sjokoladen.)Så blandet jeg sjokoladen og riskornene sammen, la "deigen" på størrelse med en spiseskje i muffinsformer, og inn i kjøleskapet i en halvtime.Når vi hadde tatt de ut av kjøleskapet forsvant de på under en halvtime.

Skikkelig crispy og gode! Disse skal jeg lage flere ganger :D

 

 

Q: HAR DU LAGD DISSE ELLER VANLIGE RISBOLLER?

Q: HAR DU LAGD, ELLER HAR DU PLANER OM Å LAGE ANDRE JULESNACKS?

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 4    Postet: 29.11.2010   Klokken: 21:59   Kategori: Jul
  Kommentarer: 23    Postet: 29.11.2010   Klokken: 18:23   Kategori: Jul


I fjor hadde jeg og kjæresten laget pakkekalender til hverandre med en pakke for hver eneste dag, og med ordentlige ting, ikke tøyseting, oppi alle pakkene. Knallgøy og koselig! Meen i år er budsjettet myyye strammere, og vi har ikke gått til innkjøp av sjokoladekalendere heller ennå. (men det er mest fordi jeg absolutt ikke klarer å spise de små sjokoladene i kalenderne til 9.90.-) Så hva det blir til av kalender i år er uvisst. JO! Jeg har en julekalender fra FIL, Farsund Idrettslag, der jeg kan skrape en liten firkant hver dag, som et skrapelodd. Men helledussan, hvem lager kalendere som er så enkle å åpne? Da må jeg jo skrape alle på en gang! Skal se hvor lenge jeg kan klare å holde meg..

Men denne julekalenderen her skal jeg slenge meg på uansett! Så har jeg iallefall en liten annerledes kalender med noe jeg skal gjøre hver dag om ikke skrapekalenderen kommer til å vare så lenge. Koooselig ^^

 

 

Q: HVA SLAGS JULEKALENDER SKAL DU HA I ÅR?

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 23    Postet: 29.11.2010   Klokken: 18:23   Kategori: Jul
  Kommentarer: 2    Postet: 28.11.2010   Klokken: 19:25   Kategori: Jul


Tenn lys!
Et lys skal brenne
for denne lille jord,
den blanke himmelstjerne
der vi og alle bor.
Må alle dele håpet,
så gode ting kan skje.
Må jord og himmel møtes.
Et lys er tent for det.

 

 

Q:HAR DU TENT ADVENTSLYS I DAG?

 


Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 2    Postet: 28.11.2010   Klokken: 19:25   Kategori: Jul
  Kommentarer: 6    Postet: 26.11.2010   Klokken: 13:08   Kategori: Jul


Straks på tide å snekre sammen julecder igjen!! Fant denne sangen i dag, ikke hørt den før, men den var igrunnen ganske fin. Ikke heeelt en vanlig julesang, men er likevel en fin og ny julesang :)

 

 

Q: HAR DU HØRT DENNE FØR?

Q: HAR DU BEGYNT Å HØRE PÅ JULEMUSIKK ENNÅ?

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 6    Postet: 26.11.2010   Klokken: 13:08   Kategori: Jul
 • Profilbilde 24, Stavanger
  Jeg er 24 år og Gift med verdens herligste og beste mann Morten! I tillegg er jeg Sosionomtudent ved UIS og har en ekstrajobb i en barnevernsinstitusjon for mindreårige flyktninger i Stavanger kommune. Jeg bor i Stavanger på 3. året, men kommer fra Farsund. Bloggen gjenspeiler det jeg til enhver tid er opptatt av, og i den siste tiden har det gått mest i Bryllup. Men andre temaer som Foto, Interiør, Hverdagsliv og Kreative sysler kan forekomme. Enjoy!

 • Bloglovin Facebook Twitter YouTube
hits