Kommentarer: 0    Postet: 07.09.2012   Klokken: 01:22   Kategori: Bryllupsreisen


Den aller siste utflukten vi hadde på Sicilia før vi skulle reise hjemover var til Valle dei Templi i Agrigento.

Et 500 år gammelt oliventre ved siden av de arkeologiske templene.Nydelige og massive byggverk!


"Valley of the Temples is an archaeological site in Agrigento (ancient Greek Akragas), Sicily, southern Italy. It is one of the most outstanding examples of Greater Greece art and architecture, and is one of the main attractions of Sicily as well as a national monument of Italy." - Wikipedia
Og for hvert skritt vi tok på sletten med alle templene, myldret det av slike firfirsler!
Mannen hadde dermed ikke noen vanskeligheter med å finne (u)frivillige modeller!

 

 Selvutløseren på kameraet fikk det aller siste bildet fra turen i boks!

Vi har absolutt hatt en uforglemmelig bryllupsreise og vil virkelig anbefale Italia, og spesielt bilferie på Sicilia til alle vordende brudepar eller reiselystne!


(uredigerte bilder)

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 0    Postet: 07.09.2012   Klokken: 01:22   Kategori: Bryllupsreisen
  Kommentarer: 2    Postet: 06.09.2012   Klokken: 09:19   Kategori: Bryllupsreisen


På veien tilbake til hotellet fra Corleone stoppet vi ved en liten landsby som het Prizzi.


Vi kunne se landsbyen på god avstand som en tett bebyggelse på toppen av et fjell, og etter besøket i Taormina fikk jeg ikke mindre lyst til å besøke denne byen også.Det var litt av en utsikt som møtte oss på toppen av landsbyen!
Det tror jeg var den flotteste utsikten på hele turen!

Vi parkerte heldigvis bilen rett før den tette bebyggelsen i byen startet, og det var vi uendelig glade for når vi tok en nærmere kikk på husene der! Vi hadde det vrient nok med å komme oss ut fra Corleone, om vi ikke skulle kjøre oss vill i denne byen også.

 
Og sjekk denne søte bilen som stod parkert rett utenfor et lite vertshus der det faktisk var en søt eldre dame som snakket engelsk! En gammel Fiat 500! Den skulle jeg gjerne hatt med meg hjem :)


(uredigerte bilder)

To be continued..

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 2    Postet: 06.09.2012   Klokken: 09:19   Kategori: Bryllupsreisen
  Kommentarer: 2    Postet: 05.09.2012   Klokken: 10:19   Kategori: Bryllupsreisen


En annen utflukt vi hadde på Sicilia gikk til den motsatte siden av øya,
og målet var mafiabyen Corleone.Her er litt av den fantastiske utsikten vi kjørte forbi på vei innover på øya. Og når vi nærmet oss Corleone dukket det opp store kaktuser langs veien!
"Corleone er en liten by med ca. 12 000 innbyggere i Palermo-provinsen på Sicilia, Italia. Den er mest kjent for å være fødested for Mafia-bossen Salvatore Riina og hans familie. Mafiaen har dominert lokalsamfunnet i flere tiår og bare i den siste tiden har innbyggerne begynt å slå fra seg mot mafiaen, gjennom å bryte sin omertà. Omertà er en taushetsplikt blant medlemmer av den italienske mafiaen. Å bryte omertàen regnes som den mest forræderske handlingen blant medlemmene av de kriminelle gruppene. Byens navn ble brukt som etternavn på tittelkarakteren i Mario Puzos bok og Francis Ford Coppolas film Gudfaren." -Wikipedia
Førsteinntrykket av byen var at den var nedslitt. Det så ut som om vi hadde gått tilbake i tid eller at byen hadde stått stille i 100 år, uten at vedlikeholdet var noe særlig til stede. Men det var igrunnen litt av sjarmen ved byen og historien bak.
 

 


Generelt på Sicilia var veiene humpete, men når de først hadde satt opp et varselskilt langs veien, da var det virkelig nødvendig å bremse godt ned. Det var ganger bilen letta fra veien, selv om mannen stod på bremsene, og på veien til Corleone møtte vi på de verste humpene på hele turen.


(uredigerte bilder)

To be continued..

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 2    Postet: 05.09.2012   Klokken: 10:19   Kategori: Bryllupsreisen
  Kommentarer: 4    Postet: 04.09.2012   Klokken: 13:42   Kategori: Bryllupsreisen


Etter at vi hadde vært på Etna var vi ganske nærme en by som jeg hadde veldig lyst til å besøke mens vi var på Sicilia; nemlig Taormina. Jeg hadde hørt at det var en liten romantisk fjellandsby som var perfekt for kjærestetur, noe som klinget flott i mine ører.
På veien dit ble vi så fascinert av denne lille bebyggelsen på toppen av fjellet, og det slo oss ikke før vi var nesten framme at det var den ene siden av fjellandsbyen vi faktisk skulle til!Se så idyllisk!!

Her vil jeg tilbake og minst ha en overnatting eller to på en eventuell ny rundtur på Sicilia!

 


"Taormina er en by på øya Sicilia i Italia. Den var en gresk koloni i Magna Graecia (Tauromenium), grunnlagt omkring 400 f.Kr.. Den underkastet seg romerne i 212 f.Kr.
Den har vært et populært turistmål siden 1800-tallet. Byen ligger ikke langt fra vulkanen Etna, men siden byen ligger så høyt oppe, er det ikke noen stor fare for vulkanen katastrofalt sett. Byen har et gammelt gresk teater som er en severdighet for hver en som er der. Under byens høyde ligger den mindre byen Giardini Naxos." -Wikiedia

 I Taormina sier nok bilder med enn ord..

 

Nydelig fortausrestaurant!

 Dette ble visst et skikkelig "postkortbilde", haha!

 Og fornøyde med dagens utflukt kjører vi tilbake til hotellet igjen!(uredigerte bilder)

To be continued..

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 4    Postet: 04.09.2012   Klokken: 13:42   Kategori: Bryllupsreisen
  Kommentarer: 2    Postet: 03.09.2012   Klokken: 20:56   Kategori: Bryllupsreisen


Den første utflukten vi hadde på Sicilia var til vulkanen Etna på østkysten.
Når vi nærmet oss kom plutselig toppen av vulkanen til syne over skyene!


"Etna er en aktiv vulkan på østkysten av Sicilia i Italia, tett ved byen Catania som har mer enn 300 000 innbyggere. Etna er den vulkanen i verden som lengst har fått dokumentert sine utbrudd, faktisk helt tilbake til 1500 f.Kr. Etna er en av de mest aktive vulkaner i verden, men anses til tross for at den leilighetsvis gjør stor skade likevel ikke for å være spesielt farlig, ettersom lavaen på Etna flyter for sakte til å kunne gjøre skade på mennesker. Utbruddene forhindrer derfor ikke blomstrende aktivitet på og rundt vulkanen. Foruten stor turisme drives det utstrakt jordbruk i det fruktbare vulkanske jordsmonnet, og i vinterhalvåret gir flere skianlegg mulighet for å bedrive skisport med havutsikt. Etna er kalt «dronningen» av europeiske vulkaner, både på grunn av sin spektakulære beliggenhet og størrelse, og dens aktivitetsnivå." -WikipediaLandskapet vi så da vi kjørte oppover til vulkanen var dekket av svart stein, jord og aske, med få plantevekster innimellom, og en gårlig tåke i lufta. Det ble ikke akkurat noe penere syn etterhvert som vi kom nærmere toppen og temperaturen sank mer og mer, men stilig var det!


På toppen fant vi en parkeringsplass, guidebusser, souvenirboder og en del turister ikledt langbukser og gode tursko. Vi tenkte absolutt ikke på at det kunne være en god del kaldere der oppe før vi reiste, men vi gikk likevel opp på vulkanen som de andre iført shorts og sandaler!


Dette krateret kunne vi spasere opp til uten å måtte ta stolheis og en videre guidet tur. Det ville vi kanskje ha vurdert om ikke tåka lå så tett, for vi hadde mest sannsynlig ikke sett så mye mer lenger opp på vulkanen.


De små prikkene på toppen, langs kanten på krateret er turister!Vi fant hver vår vulkanstein til å ta med oss hjem. Og ser du den lilla mannen på toppen av steinen? Han så ikke vi før vi kom hjem og kikket gjennom bildene!Og det er virkelig ikke lett å ta fine bilder når det er veldig lyst uansett hvor man ser!

 En snill turist skjønte at vi hadde problemer, og tok et litt bedre bilde av oss :) Det måtte jo dokumenteres at vi hadde vært der!
Da vi kom ned fra vulkankrateret lettet selvfølgelig tåka, men vi fikk et par flotte bilder av litt av vulkanen fra parkeringsplassen før vi kjørte videre.

 

 

Her er leiebilen vi hadde på turen, poserende foran vulkanlandskapet!(uredigerte bilder)

To be continued..

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 2    Postet: 03.09.2012   Klokken: 20:56   Kategori: Bryllupsreisen
  Kommentarer: 6    Postet: 02.09.2012   Klokken: 12:14   Kategori: Bryllupsreisen


Hotellet vi bodde på var i byen Agrigento på sørkysten. Utenfor hotellet var det tropeutsikt, og det lå rett ved havet. Vi tok oss tid til å ligge ved bassengkanten et par timer den første dagen vi var der, men vi skjønte fort at hotellet var beregnet for barnefamilier. Vi hadde større glede av å utforske øya videre med kart og leiebil, selv om sola fristet litt.


Hotellet sett fra solsenga

 

 
Vi gikk på en liten oppdagelsesferd rundt hotellet, og trodde vi kom til å ende opp ved strandkanten. Men vi endte faktisk opp på et stup rett over stranden uten noen muligheter for å komme oss ned dit. Men utsikten derfra kunne vi ikke klage på!

 

 Kjekke mannen <3 på sin solseng i skyggen..


 .. mens jeg lå i sola!

 

 (uredigerte bilder)

To be continued..

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 6    Postet: 02.09.2012   Klokken: 12:14   Kategori: Bryllupsreisen
  Kommentarer: 1    Postet: 01.09.2012   Klokken: 11:23   Kategori: Bryllupsreisen


Siste stopp på bryllupsreisen vår var Sicilia, en autonom region i Italia og middelhavets største øy. Vi er begge enige i at de dagene vi tilbrakte på denne øya var de aller beste med turen, selv om hele reisen i sin helhet var fantastisk!

Vi hadde leiebil, og kjørte derfor mye rundt og så en god del av øya på få dager. Med fantastisk landskap hvor enn vi kjørte, ble det en del bilder fra passasjersiden i bilen underveis. Så jeg tenker jeg starter med å vise litt av de forskjellige omgivelsene langs veien for å sette stemningen litt!

  

 

 

 

 

 

 

 


(uredigerte bilder)

To be continued..

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 1    Postet: 01.09.2012   Klokken: 11:23   Kategori: Bryllupsreisen
  Kommentarer: 8    Postet: 31.08.2012   Klokken: 10:14   Kategori: Bryllupsreisen


Siste dagen i Roma leide vi segways, og kjørte litt rundt i gatene rundt Vatikanstaten. Det må ha vært et flott syn der vi rullet (og dirret pga brosteinene) oss forbi alle turistene med fine hjelmer på.


 Vi var også oppe i borgen Castel Sant'Angelo, gikk gjennom et museum der og fikk igjen se en flott utsikt mot Peterskirken.

 

"Castel Sant'Angelo, også kalt Engelsborgen på norsk, er en bygning ved Tiberen i Roma, nær Vatikanet. Den ble bygd i det annet århundre av keiser Hadrian som et mausoleum. Navnet kommer fra historien om at erkeengelen Mikael en gang viste seg over borgen; under en pestepidemi gikk paven og folket i prosesjon, og de så engelen stikke et sverd i sliren som tegn på at pesten skulle opphøre. En statue av engelen ble reist på borgen, som fikk sitt nye navn. Dagens statue er den kopi av den opprinnelige. I middelalderen ble det ombygd til en kraftig festning, selv om det meste av den gamle strukturen ble bevart. Pave Nikolas III sammenbandt borgen med Peterskirken med en overbygd korridor kalt Passetto di Borgo. Borgen lå på et strategisk sted i forhold til broene over Tiberen, som det var færre av dengang enn i dag. Borgen ble utsatt for mange beleiringer, og er særlig kjent fra «Sacco di Roma» da keiser Karl Vs styrker plyndret Roma i 1527 og pave Klemens VII klarte å flykte til Engelsborgen. Castel Sant'Angelo ble også benyttet som fengsel. En av fangene var Giordano Bruno, som ble holdt der i seks år. I dag er borgen et museum, hvor man blant annet kan se de pavelige gemakker. Fra toppen er det god utsikt til blant annet Peterskirken." -Wikipedia

 


Det aller beste var da vi gikk rundt på festningen og mannen plutselig stopper opp og utbryter: "Her har jeg vært før!" Han kjente seg plutselig igjen fra spillet "Assasins Creed; Brotherhood" der han springer rundt i Roma på diverse oppdrag.
På vei ned fra borgen møtte vi på denne bysten som lignet fælt på Voldemort! Etter en nærmere kikk ble vi enige om at det nok har vært et vanligere ansikt tidligere, men at det rett og slett har blitt tært på av vær og vind til det ble mistenkelig likt Voldemort i Harry Potter.
Flott utsikt mot Peterskirken!


(uredigerte bilder)


To be continued..

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 8    Postet: 31.08.2012   Klokken: 10:14   Kategori: Bryllupsreisen
  Kommentarer: 6    Postet: 30.08.2012   Klokken: 09:43   Kategori: Bryllupsreisen


Et viktig stopp på reisen var Vatikanstaten og Peterskirken. Vi passet på å dekke skuldre og knær og kom tidlig for å unngå den aller verste køen i sola. Men likevel klarte vi å gå ut av området før vi hadde kommet oss opp i hovedkuppelen i kirka, og måtte stille oss i den eviglange køen på nytt. Men det var verdt det.
Bilde av Peterskirken før det kom for mange turister!"Peterskirken
(italiensk Basilica di San Pietro in Vaticano, «St. Peters basilika i Vatikanet») i Vatikanet er en av Den katolske kirkes patriarkalbasilikaer. Kirken er ikke en katedral; Romas katedral er Laterankirken, da det er dette som er biskopens kirke. Peterskirken er formelt sett et pavelig kapell, og omtales i offisielle kunngjøringer fra Den hellige stol ofte som simpelthen Capella Papale. Tidligere var Peterskirken kristenhetens største kirke; men i 1990 innviet paven en enda større kirke i Yamoussoukro, hovedstad i Elfenbenskysten. Kirken er bygget over Caligula og Neros sirkus på Vatikanhøyden. Det var på den arenaen apostelen Peter ifølge tradisjonen ble korsfestet i 64 eller 67, og den første kristne bygningen på stedet skal ha vært et monument reist over graven i 2. århundre. Rester av en struktur som regnes for å være dette monumentet, er funnet i krypten under kirken."
-Wiipedia


Kirkerommet var gedigent, og hadde uttallige utsmykninger i taket og i kuplene.

 


Mens vi faktisk var i Vatikanstaten, var det greit å kunne skrive og sende postkort hjem til familie. Ekstra stas var det at Vatikanstaten har et eget postkontor med egne frimerker for staten, så vi måtte sende et kort hjem til oss selv også ;)

"Vatikanstaten (italiensk: Stato della Città del Vaticano) er en innlandsstat i Sør-Europa og ligger i Roma og grenser dermed kun til Italia. Staten er verdens minste etter både areal og folketall.Staten har setet for paven, katolisismens øverste leder og er et valgmonarki. Vatikanet brukes noen ganger på norsk om staten, men også om pavens embete og tjenesteapparat den hellige stol. Staten er nært tilknyttet Italia og det meste av kommunikasjon går på italiensk, men latin er statens offisielle språk. Staten er suveren og paven er overhode. Vatikanstaten er på bare 0,44 kvadratkilometer og har heller ikke innen dette området full jurisdiksjon; italiensk politi har ansvar for lov og orden i området, som har godt under tusen innbyggere. På tross av størrelsen har den sine egne euro-mynter, eget postvesen, egen radio- og fjernsynsstasjon, og egen avis (L'Osservatore Romano). Den har også en liten jernbanestasjon like bak Peterskirken, og 862 meter med jernbane. " -Wikipedia

 Etterpå stilte vi oss i køen igjen, og ferden bar videre opp i hovedkuppelen i Peterskirken. Her har vi kommet omtrent halvveis, og vi kunne gå ut på en balkong i toppen av en kuppel inni kirka og titte ned på selve kirkerommet. Mannen tok bilder, mens jeg klamret med inntil veggen i kuppelen..Og så kom vi endelig til toppen av kuppelen etter flere hundre smale trappetrinn med masse folk. Og for en nydelig utsikt som møtte oss! Helt i bunnen av bildet kan man se litt av Peterskirken, og plassen midt i bildet er Petersplassen foran kirken.
Og så bar det nedover igjen. Jeg var sikker på at jeg kom til å besvime når alt vi så når vi gikk nedover var dette bildet her. Om igjen og om igjen.
Jeg er glad ikke alle trappene nedover var slik, men det var ikke så veldig mye bedre når veggene var formet etter formen på kuppelen heller. Det ble rimelig trangt og varmt, og vi gikk i kø opp og ned.


Etter å ha vært oppe i kuppelen ville vi besøke Vatikanmuseene for å se det berømte bildet av Michelangelo i Det sixtinske kapell som malte taket med scener fra skapelsehistorien.


(Et av de andre museumsrommene.)

Det viste seg at vi måtte gå gjennom alle museene inne i bygningen før vi kom inn til kapellet som var siste endestasjon. Og vi kunne heller ikke spurte forbi andre turister. Det var så fullt at vi måtte gå gjennom alle museene i kø!


"Vatikanmuseene (Musei Vaticani) er flere museer. kunst- og gjenstandssamlinger i Vatikanet i Roma i Italia. De inneholder store mengder skriftlig materiale, kunst og andre gjenstander som er samlet av pavene i hundrevis av år. Vatikanmuseene omfatter en rekke museer som ligger inntil hverandre i Vatikanets østlige og nordøstlige deler, og på folkemunne inkluderer man gjerne også visse offentlig tilgjengelige severdigheter som i streng forstand ikke er del av museene men som man når med samme inngangsbillett (som for eksempel Det sixtinske kapell)." -Wikipedia


 

Da vi endelig kom fram til Det sixtinske kapell, var det enda fullere enn vi noen gang hadde sett for oss. Alle stod som sild i tønner, og vakter stod og jagde folk lenger inn i rommet for å få plass til flere. Og tross skilt som bemerket at det ikke var lov til å ta bilder var det et blitsregn uten like, så vi slengte oss likegodt på vi også.

Midt mellom alle maleriene i taket kunne vi skimte det mest kjente bildet av Michelangelo der Gud gir liv til Adam. Da var det godt kameraet hadde god zoom så vi kunne se på bildet etterpå i ro og mak, uten å bli dyttet vekk av alle de andre turistene. Vi tok et par bilder før vi presset oss ut igjen og endelig kunne trekke litt frisk luft.

 


"Det sixtinske kapell
er et pavelig huskapell, der bl.a. valget av ny pave finner sted, ved den såkalte konklave. Kapellet ligger i Vatikanpalasset. Kapellet består av et langt kirkerom under et tønnehvelv med vindusåpninger. Det ble påbegynt i 1473 under pave Sixtus IV, som inviterte en rekke kunstnere til å bidra til utsmykningen. Blant dem var Sandro Botticelli og Pinturicchio, men den mest kjente var imidlertid Michelangelo, som malte taket (1508?1512) med scener fra skapelsehistorien, og alterveggen, med en stor freske som forestiller Dommedag (1534?1541). Over vinduene på de to sideveggene kan man se Jesu stamfedre."
-Wikipedia


(uredigerte bilder)

To be continued..


Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 6    Postet: 30.08.2012   Klokken: 09:43   Kategori: Bryllupsreisen
  Kommentarer: 2    Postet: 29.08.2012   Klokken: 12:13   Kategori: Bryllupsreisen


Roma var en spennende by med mye å se på og oppleve. Det er absolutt en by man bør få med seg om man liker å reise og oppleve nye steder.
Et typisk eksempel på et måltid, mannen har pizza mens jeg har pasta og brød. Savner det faktisk, selv om jeg ble litt lei mot slutten. Her sitter vi og spiser på en fortausrestaurant rett ved hotellet. Der hadde de veldig god mat, så vi endte vi opp der de siste kveldene i Roma.

Og så DEN nydelige desserten vi fikk et annet sted! Sjokolademousselignende med tre forskjellige sjokoladesmaker! Nam!


Posering foran en gammel akvedukt i nærheten av Colosseum. Dette bygget trengte jeg ikke å slå opp på wikipedia, for det visste mannen hva var. Jeg tror ikke jeg har hørt det ordet før jeg så denne akvedukten her faktisk!

"En akvedukt (aquaduct) er en kunstig kanal konstruert for å føre vann fra et sted til et annet. Ordet kommer fra de latinske ordene aqua «vann», og ducere «å føre». Mange akvedukter er hevet over landskapet, og ligner mer på broer enn elver. Akvedukter ble spesielt brukt i romertiden for å bringe vann fra fjellene frem til de store byene." -Wikipedia

 Neste stopp; Spansketrappen! Her møtte vi faktisk noen norske jenter, og spurte om de ikke kunne ta bilde av oss! Det var en grei utsikt fra toppen av trappen oppe med kirken og ned mot handlegatene.


"Spansketrappen er designet av Francesco De Sanctis etter generasjoner med intense diskusjoner om hvordan den bratte, kuperte skråningene opp til kirken skulle urbaniseres. På 1600-tallet bestemte de franske eierne av Trinità dei Monti seg for å forbinde kirken med Piazza di Spagna ved hjelp av en trapp med en rytterstatue av Ludvig XIV på toppen. Pave Alexander VII var imidlertid ikke så glad ved tanken på en statue av en fransk konge i pavebyen,og først på 1720-tallet kom man frem til løsningen, som ble en stor trapp med flere avsatser. Trappen ble anlagt i årene 1723?1725, og har blitt restaurert flere ganger, siste gang i 1995. Hvert år i mai måned blir halve monumentet dekket av blomsterpotter fulle av asalea. I nyere tid har Spansketrappen vært et populært sted å spise medbrakt lunsj. Myndighetene har blant annet forsøkt å hindre at trappen blir en offentlig rasteplass ved å bøtelegge folk som spiser matpakker der."
-Wikipedia

 Som nygifte var det vanskelig å ikke legge merke til alle brudeparene som var å se i Roma hele uken gjennom. Mange skulle ta brudebilder utendørs og gjerne foran kjente bygninger midt i turistvrimmelen, så da tok vi oss også den frimodighet til å knipse et par bilder av brudeparene.
(uredigerte bilder)

To be continued..

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 2    Postet: 29.08.2012   Klokken: 12:13   Kategori: Bryllupsreisen
  Kommentarer: 4    Postet: 28.08.2012   Klokken: 11:49   Kategori: Bryllupsreisen


I løpet av de 5 dagene vi var i Roma tror jeg vi fikk med oss det aller meste av de uendelige turistattraksjonene og spist nok pizza, pasta og gelato for et års tid. Det var noen flotte dager, men også utrolig varme dager. Vi gikk konstant rundt med frossede vannflasker, og de ble hele tiden byttet ut med nye etter å ha tint på få minutter. Gradestokken bikket opp mot og over 40, så det var til tider en smule for varmt. Men vi koste oss!
Også i Roma foregikk det meste av dagene med et kart i hånda. Og jeg sier det igjen; jeg er glad jeg har en mann som er god på kartlesing!

Vi var innom Trevifontenen eller Fontana di Trevi, men det var en svær stim av folk hvor enn vi gikk, så å få til fine bilder uten masse turister var rimelig vanskelig. Det så ut som de arbeidet med noe på den ene siden av fontenen fordi den var dekket til.

"Fontana di Trevi eller Trevifontenen er den største og mest berømte fontenen i Roma. Fontenen fra barokken er vel 26 meter bred og 20 meter høy, og sto ferdig i 1762. Hovedtema for fontenen er vannets tilstedeværelse over alt. Den består av et stort basseng hvorfra det reiser seg klipper, befolket med vannvesener. Blant figurene i fontenen er Okeanos den mest sentrale, og symboliserer havets store vannmasser. Vannet i luften symboliseres av kaskadenes vannsøyler og vannet i jordens indre kan ses sildre fram fra sprekker i klippene. Okeanos er omgitt av to sjøhester og to tritoner som prøver å holde styr på hestene. Vannet i fontenen kommer fra den gamle akvedukten Aqua Vergine (Aqua Virgo). Den ble bygd i 19 f.Kr. Kilden til vannet i akvedukten ble visstnok funnet av en jomfru, derav navnet Aqua Virgo. Akvedukten sørget for at millionbyen Roma ble forsynt med et herlig drikkevann i over 500 år. Da det gikk mot slutten på det romerske rike, ble akvedukten ødelagt av goterne. Romerne ble da tvunget til å drikke vannet fra Tiber, som på ingen måte kunne måle seg med det friske vannet fra Aqua Virgo.  Ved et besøk bør man ifølge legenden kaste en mynt over skulderen i fontenen. Dette vil bringe lykke og sikre at man kommer tilbake til «den evige stad», og hver dag kaster turister mynter i fontenen til en verdi av ca 3 000 euro. Pengene går til hjemløse og fattige i Roma. Fontenen er også kjent for en badescene med Anita Ekberg i Federico Fellinis film La Dolce Vita." -Wikipedia

V besøkte også Pantheon, et stilig bygg med et svært hull i taket. Mens vi var der dalte det ned en liten fjær fra hullet, og vi så på dens ferd helt ned på gulvet. Et ndelig syn :) Det var vanskelig å ta gode bilder der inne, for bygget var så stort at dybden og høyden ikke kom skikkelig fram på bildene, så vi endte opp med å filme litt i tillegg."Pantheon; Alle guders tempel, er en av de best bevarte bygninger og mest betydningsfulle monument fra den romerske keisertidsarkitektur. Den ble trolig bygget i 120-årene av keiser Hadrian. I 663 fjernet den bysantinske keiser Constans II de forgylte taksteinene. Gregor III dekket taket med bly i stedet.Da Bernini lagde sine snodde søyler til høyalteret i Peterskirken i 1632, lot pave Urban VIII smelte om bronse fra Pantheons tak. At bygningen ennå står, skyldes rett og slett at den ble vigslet til kirke i 609/10. Like fullt ble den utvendige marmor-bekledningen fjernet i middelalderen." -Wikipedia
 Den ene kvelden tok vi turen opp til Pinciohøyden i solnedgangen. Vi fikk se en flott utsikt over en stor del av Roma, og skimtet Peterskirken i det fjerne. Det anbefales!"Pincio er en av Romas høyder. Pincio lå utenfor det antikke Romas bygrense og regnes ikke som en av de klassiske Romas sju høyder." -Wikipedia

 

(uredigerte bilder)

To be continued..

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 4    Postet: 28.08.2012   Klokken: 11:49   Kategori: Bryllupsreisen
  Kommentarer: 8    Postet: 27.08.2012   Klokken: 08:09   Kategori: Bryllupsreisen


Det første vi så da vi kom til Roma var Colosseum!

Det var ikke et mål i seg selv denne første dagen i Roma for vi skulle bare ut å spise, men plutselig var vi kommet lenger på kartet enn vi trodde, og i enden av gata foran oss skimtet vi det fantastiske bygget! Vi gikk bort og fikk tatt noen flotte bilder med den knallblå himmelen i bakgrunnen, før vi gikk tilbake neste dag for å komme inn og bruke mer tid.

 
"Colosseum i Roma er et av de mest kjente og imponerende byggverkene i hele verden. Den ble påbegynt av keiser Vespasian i 72 e. Kr. Den øverste 4. etasjen ble bygget av Titus, og amfiteateret ble innviet i år 80. Bygningen forfalt i kristen tid, og deler av den ble ødelagt av et jordskjelv i 1349. Anlegget hadde marmorbenker med sitteplass til over 50 000 tilskuere, ordnet etter rang, slik at de minst betydningsfulle ? som kvinnene ? satt øverst. Nærmest arenaen var det en losje for keiseren, hans familie og vestalinnene. Senatorene satt også nederst. Alle fikk nummererte plasser. Billettene var trebrikker, der inngang, midtgang, rad og setenummer var risset inn. Systemet var så vellykket at opptil 70 000 mennesker kunne komme seg ut eller inn på få minutter. Noen bedre ordning er aldri funnet, slik at Colosseum er blitt prototypen for moderne sportsarenaer. Arkitekten er ukjent. Bygningen er ellipseformet, og har en lengde på 188 m, er 155 m bred og 48 m høy, og er i travertin. Interiørene er gått tapt, men det skal ha vært et plankegulv over rommene for scenemaskineriet. Colosseum var antikkens største amfiteater for dyre- og gladiatorkamper. Disse pågikk til innpå 500-tallet. Colosseum er en av verdens mest besøkte attraksjoner for turisme. I en global avstemming som ble avsluttet 6. juli 2007 ble stedet valgt som ett av de moderne underverkene." -Wikipedia
Neste morgen var det greit nok å stå en stund i kø for å komme inn når vi fikk ta flere flotte bilder av colosseum i sola!


 

 På utsiden så vi noen "romere" vi ville ta bilde av.  De tok ifra oss kameraet og insisterte på å være med på bildet, mot betaling etterpå for at vi skulle få igjen kameraet. Typisk ;)


(uredigerte bilder)

To be continued..

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 8    Postet: 27.08.2012   Klokken: 08:09   Kategori: Bryllupsreisen
  Kommentarer: 0    Postet: 21.08.2012   Klokken: 18:05   Kategori: Bryllupsreisen


Overalt vi gikk hadde vi med oss kart, og brukte det flittig for både å klare å finne fram, og veien tilbake til hotellet. Det var ikke alltid like lett å orientere seg når smug som dette var en egen gate med gatenavn på kartet! Da var det godt å vite at jeg hadde giftet meg med en mann med en god del bedre retningssans enn det jeg selv har. :)
Det var mye fint å se på langs kanalene, og vi tok en haug av bilder!
Turistene var igrunn overalt, og langs hovedgatene der de fleste ferdes stod det gateselgere på rekke og rad, de fleste arfikanere. 
Utsikt over en del av Venezia. Det var inntil denne kaien vi ble kjørt med båt første dagen, og hotellet vårt lå helt til venstre i midten av bildet.
Her sitter vi på toget etter 2 dager i Venezia, og denne gangen er endestasjonsn Roma!To be continued..

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 0    Postet: 21.08.2012   Klokken: 18:05   Kategori: Bryllupsreisen
  Kommentarer: 1    Postet: 19.08.2012   Klokken: 14:53   Kategori: Bryllupsreisen


Vi hadde en helt fantastisk bryllupsreise rundt i nydelige Italia!

Vårt første stopp var Venezia. En fin by med nydelige bygninger, broer, koselige og trange gater og en del gondoler selv om vannbusser og taxier ble mest brukt. Men byen var et skikkelig turiststed med stive priser og alle menneskene der var kun turister så langt vi kunne se iallefall. Så vi ble litt skuffet etter første dagen. Men det var sol og sommer og god temperatur, og vi utforsket omtrent hele byen og fikk sett det meste som var der, og det er absolutt gøy å ha vært der :)
Og isen; "gelato", var den beste jeg smakte på hele turen!Mannen og meg! Viktig å dokumentere at vi var der ;)

 Slike små broer var det mange av mellom husene slik at vi kunne krysse alle kanalene i byen.

 Her er den største broen i Venezia som gikk over "Canal Grande", den største kanalen som gikk gjennom hele byen.

 Dette bildet av Canal Grande er tatt fra den store broen, og det var der mesteparten av trafikken gikk. Den store båten til venstre er en vannbuss, båten i midten er trolig en taxi, og gondolen til høyre er mest sannsynligvis leid ut til turister.
Disse gondolene så vi en del av, og alle som satt i dem var turister med solbriller og kameraer. Vi hadde litt lyst til å ta en slik gondoltur selv, men det kostet altfor mye til at vi gjorde det; 100 euro for en liten halvtime! Så vi tok masse bilder istedet.

 

Noen av de som kjørte turistene rundt i gondoler hadde virkelig tatt det helt ut med kostymer. Festlig syn!
To be continued..

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 1    Postet: 19.08.2012   Klokken: 14:53   Kategori: Bryllupsreisen
  Kommentarer: 8    Postet: 29.07.2012   Klokken: 19:37   Kategori: Bryllupsreisen


Vi har nå kommet hjem fra en fantastisk opplevelsestur av en bryllupsreise i Italia!

Dagene ble brukt både i Venezia, Roma og på Sicilia. Vi har blant annet sett flotte bygninger, kjørt gjennom vakkert og variert landskap, besøkt romantiske fjellandsbyer og spist mye pizza og pasta!
Enda har vi nok ikke landet helt, verken etter turen eller etter bryllupet, men sånn etterhvert vil det nok komme flere små og store smakebiter fra selve bryllupsdagen og turen her på bloggen!

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 8    Postet: 29.07.2012   Klokken: 19:37   Kategori: Bryllupsreisen
  Kommentarer: 18    Postet: 04.05.2012   Klokken: 07:50   Kategori: Bryllupsreisen


I januar fikk vi endelig bestilt bryllupsreisen etter et år med sparing og noe julegaver fra familie. Reisen ble skreddersydd for oss hos ticket, med nydelige små hoteller, forskjellige reisemål og akkurat den stilen vi ville ha :) Jeg har skrevet et innlegg om dette tidligere HER. Vi hadde lyst til å prioritere en bryllupsreise direkte etter bryllupet, og det var det mange grunner til. 

 

 

For det første så vi en mulighet til å klare å finansiere reisen om vi bestilte før alle pengene plutselig raste inn i bryllupet, og så fikk vi begge 3 uker sommerferie sammenhengende i sommer, perfekt til å ha en uke fri før bryllupet til å roe ned og fikse de siste tingene, og til å ta turen rett etter bryllupet, tradisjon tro.

I tillegg ble det vanskelig å se når vi kunne få reist senere, for etter bryllupet må vi begynne å spare til hus, og neste sommer er jeg ferdig utdannet (foreløpig) og planen er da å flytte hjemover. Da blir det fort lite penger til en eventuell bryllupereise. Vi kunne sikkert tatt reisen litt på sikt, men når man først begynner med hussparing og flytting, går tiden og pengene fort, og måtte vi ha utsatt bryllupsreisen så pass lenge, vet jeg ikke om det hadde blitt noe i det hele tatt.

Vi har ikke reist så mye sammen bare vi to, så dette blir en skikkelig romantisk start på ekteskapet vårt med en variert reise i nesten 2 uker rett ettre bryllupet.

Destinasjonen kommer etterhvert, og vi gleder oss mye!

Håper vi får mer tid til å planlegge reisen, for akkurat nå går det bare i bryllupsforberedelser. Vi glemmer litt at vi resier mandag morgen etter bryllupet! :)

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 18    Postet: 04.05.2012   Klokken: 07:50   Kategori: Bryllupsreisen
  Kommentarer: 24    Postet: 06.01.2012   Klokken: 23:29   Kategori: Bryllupsreisen


Da var endelig bryllupsreisen i boks! Etter en god del sparing, og julegaver fra familie hadde vi nok til å kunne bestille. Greit å fordele utgiftene så godt det er mulig så ikke alt kommer på en gang til sommeren.

Reisen går ikke til de typiske syden- og luksusstedene som Maldivene eller Thailand, men det er heller ikke en høyfjellsferie. Destinasjonen blir ikke røpet helt enda, men vi gleder oss veldig! Det blir en ferie vi begge kunne tenke oss, med både opplevelser og avslapping.

 

Imens vi venter på den store dagen, og til reisen, kan jeg kose meg med bilder av bryllupsreisen til Bella og Edward i Twilight Breaking Dawn Part 1.

 

 

twilight breaking dawn movie photo isle esme

breaking-dawn-TSBD1-021339R_rgb-550x825

 

  THE TWILIGHT SAGA: BREAKING DAWN-PART 1

 

the-twilight-saga-breaking-dawn-part-1-movie-image-kristen-stewart-robert-pattinson-04

 

 

Q: HVOR VILLE DU DRATT PÅ BRYLLUPSREISE?

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 24    Postet: 06.01.2012   Klokken: 23:29   Kategori: Bryllupsreisen
 • Profilbilde 26, Farsund
  Jeg er 25 år og Gift med verdens herligste og beste mann Morten! Jeg er utdannet Sosionom og jobber som miljøterapeut ved Cocoon Ressurssenter for barnevern og etnisitet. Jeg bodde i Stavanger i 3 år mens jeg studerte, men har nå flyttet tilbake til Farsund og bor i et gammelt og koselig hus i landlige omgivelser. Bloggen gjenspeiler det jeg til enhver tid er opptatt av, og de siste 2,5 årene har det gått mest i Bryllup. Men andre temaer som Foto, Interiør, Hverdagsliv og Kreative sysler kan forekomme. Enjoy! Følg meg gjerne på Instagram! KriAnd88

 • Bloglovin Facebook Twitter YouTube
hits