Voila! Her er våre takkekort!

Jeg tok utgangspunkt i invitasjonene våre når jeg startet planleggingen av hvordan takkekortene skulle se ut, og synes jeg klarte å holde den røde tråden selv om de er litt forskjellige. (Link til hvor jeg kjøpte kortbasene HER.) Vi ble begge fornøyde, og er lettet over at vi kun har et par takkekort liggende igjen. Det er deilig å være "offisielt" ferdig med bryllupet (selv om jeg enda ikke har laget noe album eller bestilt bilder til å ha på veggen, men det kan jeg kose meg med siden).

(Se bryllupsinvitasjonene våre HER)*CloseUp!* Ble godt fornøyd!

 

 
Det ble rett under 100 takkekort tilsammen, ikke rart at det har tatt meg sånn tid å bli ferdig med alle når jeg absolutt skulle lage disse selv også. Skal det være gjennomført, så skal det være gjennomført fra start til slutt! :)

 
Vi brukte nesten like kortbaser til takkekortene som til invitasjonene. Eneste forskjell er at invitasjonene hadde den siste siden ekstra med en lomme på. Fremsiden ble pyntet med blonder i ivory, lilla silkebånd, og et stempel av monogrammet vårt med en lilla ramme rundt. Romantisk og elegant på samme tid.
 

 
På samme måte som på innbydelsene, festet jeg borrelåsputer under lappen med monogrammet på og på enden av blonde- og silkebåndet slik at kortet enkelt kan lukkes igjen.

 
Og med blonden og silkebåndet festet godt på begge ender av kortet, ble kortet seende slik ut på baksiden.

 


Inni takkekortet er som sagt den eneste store endringen at siste siden med lomme på mangler. Jeg bestilte disse kortene i tillegg til invitasjonskortene, for jeg så ikke helt hva jeg trengte å bruke lommen til på takkekortene.

Jeg ville at takkekortet skulle være i stil med invitasjonene med et stort bilde i kortet, men siden vi fikk så utrolig mange fine bilder fra fotografen var det ikke lett å velge ut bare ét bilde. Jeg brukte lang tid på å finne en fin løsning, og lagde flere collager uten at jeg ble fornøyd. Til slutt falt valget på denne løsningen her. Vi fant ut at vi ikke trengte å bruke en hel side til takketeksten, og dermed hadde vi en halv side som vi kunne bruke til flere bilder. Vi valgte ut bildene etter variasjon for å vise de som fikk takkekortet forskjellige bilder tatt i ulike settinger den dagen.
 

 

 
Vi valgte å skrive en enkel takketekst, og vi slapp unna masse skrivekrampe ved å skrive teksten på pc slik som vi gjorde med invitasjonene. Da fikk vi enda en rød tråd, det ser fint og ryddig ut, og så slapp jeg å lage mange ekstra lapper pga skrivefeil osv. Vi skrev navnene til mottakerne på hvert enkelt takkekort slik at de ble personlige, og navnene våre skrev vi nederst uten noe "hjertelig hilsen". Teksten ble også litt annerledes til de som ikke var i bryllupet vårt.

  

Q: Hva synes du om takkekortene våre?

Q: Er det interesse for et innlegg om fremgangsmåte?

 

Signatur
Si din mening!


Etter et ønske fra Jane legger jeg også ut teksten som vi brukte på RSVP kortene i bryllupsinvitasjonene våre. Her er det litt forskjeller på de vi ga til middagsgjestene og festgjestene, så jeg legger like god ut teksten til begge.

Første teksten er til middagsgjestene og den andre til festgjestene:

 

R S V P

S.U. innen 30. April 2012

Tlf: Morten: ............
& Kristine: ..........

Mail: ..........................................
& ......................................

Vi vil mye heller ha taler enn sanger til bryllupsfesten, og ønsker kun å ha hovedtaler til middagen. Men ønsker dere å si noen ord under kaffen, gir dere beskjed om dette når dere svarer på invitasjonen.

Vi vil også gjerne at dere gir oss beskjed om dere har forslag til underholdning, om dere gjerne vil ha et innslag i løpet av kvelden, eller om dere har allergier det må tas hensyn til.

Toastmaster er ................................. 

 

RSVP

S.U. innen 30. April 2012

 

Tlf: Morten: ............
& Kristine: ..........

Mail: ..........................................
& ......................................

 

Ønsker dere å si noen ord under kaffen, gir dere beskjed om dette når dere svarer på invitasjonen.

Vi vil også gjerne at dere gir oss beskjed om dere har forslag til underholdning, om dere gjerne vil ha et innslag i løpet av kvelden, eller om dere har allergier det må tas hensyn til.

Toastmaster er ....................................

 

 

 


Signatur
Si din mening!


Etter at jeg la ut innlegget om våre bryllupsinvitasjoner HER, har jeg også laget et innlegg om alt utstyret jeg måtte få tak i, alle forberedelsene jeg måtte gjøre før jeg kunne sette i gang med å lage selve invitasjonene, og alle målene både på selve invitasjonene og på alle lappene jeg klippet ut HER. Nå har jeg også laget et innlegg om selve fremgangsmåten og invitasjonsmonteringen HER, men dette innlegget skal handle om selve teksten vi brukte i invitasjonene.

Jeg synes det var skikkelig vanskelig å finne den riktige invitasjonsteksten når jeg skulle sette meg ned og skrive. Vi ville den skulle være formell, men likevel ikke for stiv. Og personlig og enkel, selv om vi ville ha med mest mulig informasjon. Etter flere nettsøk med forskjellige tekstversjoner, laget vi en egen versjon, en slags mellomting av de forslagene jeg hadde funnet på nettet, og vi ble begge veldig fornøyde.

Her er invitasjonsteksten vi kom fram til. Vi skrev mer informasjon om overnatting, adresser, kontaktinformasjon, ønskeliste, svarfrist, allergier osv. på de fire lappene vi lagde til å ha i lommene på invitasjonene i tillegg. I invitasjonene brukte vi skrifttypen Edwardian Script, og hadde mer mellomrom mellom linjene for å spre teksten fint ut på arket:

 

Kjære ... & ...

Vi har gleden av å invitere dere til vår vielse
i Frelserens kirke i Farsund
Lørdag 14. Juli 2012 kl. ...
med påfølgende middag og bryllupsfest
i selskapslokalet «Løa» ved Farsund Resort
Aperitiff serveres kl. ...
Det vil bli servert noe godt å drikke til middagen for de som måtte ønske det, og det blir mulighet for å få kjøpt mer utover kvelden

Antrekk: Mørk dress og kjole

Håper dere vil være med å feire dagen sammen med oss

Med vennlig hilsen

Morten & Kristine

 

Det er en del som velger å skrive invitasjonen med brudeparets foreldre som avsendere, og at invitasjonen blir sendt ut på brudeparets vegne. Vi valgte å skrive oss selv som avsendere i og med at det er vi selv som inviterer og som skal finansiere bryllupet så langt det lar seg gjøre. Det er også noe som er med på å gjøre bryllupet enda mer personlig, og det er veldig gøy å få til ting på egen hånd også.

 

 

Q: Hvordan har dere skrevet invitasjonsteksten, eller hvordan ville du ha skrevet den?


Signatur
Si din mening!


Etter at jeg la ut innlegget om våre bryllupsinvitasjoner HER, har jeg også laget et innlegg om alt utstyret jeg måtte få tak i, alle forberedelsene jeg måtte gjøre før jeg kunne sette i gang med å lage selve invitasjonene, og alle målene både på selve invitasjonene og på alle lappene jeg klippet ut HER.
I dette innlegget tar jeg for meg fremgangsmåten og invitasjonsmonteringen steg for steg. Det er ikke alt jeg har tatt like grundige bilder av som jeg forklarer, men jeg håper det er forståelig. Har du noen spørsmål utover det jeg har forklart, er det selvfølgelig bare å spørre! :)

 Steg 1: Etter å ha bestemt meg for alle målene på de forskjellige papirlappene, startet den store jobben med å måle og klippe ut hver enkelt. Til hver invitasjon trengte jeg tilsammen 13 lapper, 6 lilla og 7 hvite, så til over 50 invitasjoner ble det en god del lapper å klippe ut. Til dette arbeidet har skjærebrettet mitt vært en lifesaver. Jeg har spart enormt med tid på å bruke denne, og hver enkelt linje ble helt rett og fin!Skjærebrettet mitt er fra Fiskars, enkel å bruke med en liten skjærespiss som kan byttes ut når den slites ned, den har millimetermål og en ekstra "arm" å brette ut om man skal måle lenger enn selve brettet er.


Steg 2: Etter å ha klippet ut alle papirlappene i de forskjellige størrelsene, puttet jeg de i printeren og printet teksten direkte på de ferdigklippede arkene. Mye greiere enn å printe teksten på arket først for så å klippe ut den riktige størrelsen. Jeg skrev inn størrelsen på arket jeg skulle printe på inne på skriveprogrammet så skriften ble tilpasset arkene, og da ble utskriften perfekt.

Vi laget like invitasjoner til både middagsgjestene og festgjestene, og måtte dermed skrive invitasjonsteksten og informasjonslappene litt forskjellige så de skulle passe til de enkelte. Vi sorterte også lappene i forhold til om de inviterte var en person eller flere ved at vi skrev deg eller dere i teksten, og vi forandret også navnene for hver gang vi skrev ut invitasjonsteksten.Både monogrammet som vi har brukt på fremsiden av invitasjonene, på lommen inni, og diktet på baksiden av lommen er laget med stempler istedet for printet.Steg 3:
Så skulle monteringen endelig starte. Til dette fikk jeg kjempegod hjelp av snille søstre, forlover, svigerinne og min kjære. Vi brukte faktisk 2 dager på dette så det var en del jobb, men jeg synes absolutt det var verdt det.

Vi klippet opp dobbelsidig tape fra Biltema og limte bitene med litt mellomrom på langsidene og hjørnene på baksiden av de hvite papirlappene, fjernet folien, og limte dem på øyemål oppå de lilla lappene. Tapen klistrer veldig godt, så vi trengte ikke å dekke mer enn halvparten av kantene når vi skulle lime.


Steg 4:
Når alle de hvite og lilla lappene var montert sammen, startet vi å lime inn bildene, invitasjonstekstene og monogrammene i selve invitasjonene. De fire lappene til å ha i lommene limte vi ikke, så det skulle være mulig å ta dem ut som man vil.Noe å passe på er at tapen ikke klistrer seg dobbelt bakpå bildene hvis du vil bruke det i invitasjonene. Siden det er litt gjenskinn i fotopapir, ser man det veldig tydelig om ikke tapen ligger rett under. Men dette var ikke noe problem på det vanlige papiret, heldigvis!
Steg 5:
Monogrammet på fremsiden ville vi bruke til å lukke igjen kortet med, så det festet vi på helt til slutt. Før det limte vi på oppklippede biter av blonder og lilla satengbånd rundt hele siden av kortet, fra "flappen" på fremsiden og til ca. midten på baksiden av lommen. Dette limte vi også fast med dobbelsidig tape, både mellom papiret og blondene, og mellom blondene og satengbåndet. I ettertid ser jeg at det kan løsne litt, så om du har noen bedre ideer som ikke lager merker i papiret må du gjerne bruke det.

 Steg 6:
Oppå satengbåndet og blonden på baksiden av lommen limte vi på en borrelåspute. Disse har så kraftig lim at vi måtte feste det lilla satengbåndet til blonden og papiret med en dråpe superlim for at det ikke skulle løsne fra papiret når kortet skal åpnes.
På midten av "flappen" på fremsiden av kortet festet vi det siste monogrammet oppå blonden og satengbåndet med en bit dobbelsidig tape på venstre side av monogrammet, og lot høyre halvdelen stikke utforbi kanten. Under den halvdelen limte vi den andre delen av borrelåsputen slik at de passer oppå hverandre når kortet lukkes. Hele invitasjonen ble ganske tykk når den var ferdig og buler faktisk litt, så jeg er glad vi valgte å lukke den igjen med borrelås.
 

Signatur
Si din mening!


Etter at jeg la ut inlegget om våre bryllupsinvitasjoner HER, har jeg fått en haug med utrolig koselige kommentarer! Det er kjempehyggelig å få tilbakemeldiger på noe jeg har lagt ned så mange tanker rundt og arbeid i, og at de blir godt likt av flere enn de som faktisk har fått invitasjonene!
Jeg har også fått en del ønsker om å lage et innlegg hvor jeg legger ut flere bilder med oppskrift og forklaring på hvordan jeg lagde dem, og noen har også spurt etter mål som er brukt på invitasjonen. Så istedet for å svare hver enkelt, så lager jeg et par innlegg om dette og håper det blir forståelig og at alle fikk svar på det de lurte på. Er det flere spørsmål er det selvfølgelig bare å spørre i vei!

Det har vært skikkelig gøy å få til noe slikt helt på egenhånd (men med god hjelp til å sette alt sammen!), så jeg vil veldig gjerne gi inspirasjon til andre kommende bruder som klør i fingrene etter å lage invitasjonene selv!

I dette innlegget skriver jeg om alt utstyret jeg måtte få tak i, alle forberedelsene jeg måtte gjøre før jeg kunne sette i gang med å lage selve invitasjonene, og alle målene både på selve invitasjonene og på alle lappene jeg klippet ut.

 

 

Utstyrslisten min:

- Skjærebrett med millimetermål (A Lifesaver!!) (Fått i gave, kan sikkert kjøpes på Panduro)
- Lilla kvadratiske ark, kjøpt på Familieskatter i Sandnes, kan fås tak i andre hobbybutikker som Panduro f.eks.
- Selve invitasjonene, konvolutter og ark i fargen Cream Puff fra Cards and Pockets (Se innlegg om det HER)
- Stempler med monogrammet vårt på (Se innlegg om det HER og HER)
- Diktstempel kjøpt på Familieskatter i Sandnes (Se innlegg om det HER)
- Skrifttype i invitasjonene er Edwaridan Script
- Dobbelsidig tape kjøpt i svære billige ruller på Biltema (mange ruller!)
- Stempelputer i svart og sølv, kjøpt på Panduro
- Blonder kjøpt billig på ebay
- Lilla satengbånd fra Kreaktiv på Kvadrat
- Borrelåsputer fra Panduro
- Superlim
- Bilde av oss fra fotografen i ønsket mål
- Målebånd/linjal
- Saks
- Stempelplate med håndtak, kjøp på Nille
- Godt humør, gode hjelpere og masse tålmodighet!

 Omtrent alt utstyret er med på det øverste bildet, og stempelputene og stempelplaten fra Nille på bildet under. I virkeligheten lå det flere titalls ganger mer av alt strødd utover hele hjemmet vårt midt i prosessen. Det var virkelig et evig rot mens det stod på. :)

Etter å ha funnet flere inspirasjonsbilder av invitasjoner på nettet, hadde jeg bestemt meg for å lage invitasjoner med en lomme med plass til flere kort, og at de skulle være brede nok til at jeg kunne ha med et bilde av oss. Men for at jeg skulle få alt dette i en og samme invitasjon, uten at den skulle bli så veldig smal og liten, kunne jeg ikke bruke et vanlig A4 ark eller et kvadraktisk ark som man får kjøpt på hobbybutikker. Da måtte jeg i tilfelle montere sammen biter fra flere ark for å få den bredde på kortene som jeg ønsket. Dette hadde jeg store planer om å gjøre, og funderte mye på hvordan jeg skulle få det fint til, helt til jeg kom over bloggen til Victoria som hadde fått sine invitasjoner ferdig klippet og brettet i ønsket farge fra CardsAndPockets! Etter et par minutters leting på nettsiden hadde jeg funnet de perfekte invitasjonskortene i den rette fagen, helt perfekt for et videre DIY-prosjekt!

 

Noen av alle inspirasjonsbildene jeg fant via nettsøk

Aller først når jeg hadde fått invitasjonene i posten, måtte jeg måle sidene inni for å bestille bilder av oss i passende størrelse til å lime inn, og for å finne de riktige størrelsene til alle lappene jeg skulle klippe ut, både i lilla og i basisfargen Cream Puff.

Målene på selve invitasjonen er som følger:

- Fremsiden på invitasjonen, lukket: 12,7 x 17,8 cm
- Hele bredden på invitasjonen, helt åpen: 41,6 cm
- Første siden med invitasjonsteksten: 12,7 x 17,8 cm, samme som på fremsiden
- Andre siden med bildet av oss: 12,5 x 17,8 cm
- Bildet av oss: 16,3 x 11,3 cm (Vi valgte å ikke ha lilla bakgrunn på bildet, uten det ble det mer fremtredende!
- Siden med lomme: 10 x 17,8 cm
- Høyeste punkt på lommen: 7,5 cm
- Laveste punkt på lommen: 6,5 cm
- Bredeste punkt på"flappen" på fremsiden: 6,4 cm
- Smaleste punkt på "flappen" på fremsiden: 3,8 cm
Etter en lang stund med måling, regning og vurdering, kom jeg fram til disse målene for alle bitene jeg skulle klippe ut og lime inn i invitasjonene. Alle de hvite/cremfargede arkbitene skulle limes oppå en lilla arkbit som skulle synes 4 mm på hver side utenfor det hvite arket, så jeg bruker bokstavene L og H for fargene nedenfor:

- Monogramlapp: L: 7,5 (mine er 7,1, jeg beregnet feil, men pyttsann!) x 5,8 cm & H: 6,7 x 5 cm
- Diktlapp: L: 8,8 x 13,4 cm & H: 6,7 x 12,6 cm
- Invitasjonslapp: L: 11,4 x 16,6 cm & H: 10,6 x 15,8 cm
- Lengste lommelapp: L: 8,8 x 17 cm & H: 8 x 16,2 cm
- Nest lengste lommelapp: L: 8,8 x 14,625 cm & H: 8 x 13, 825 cm
- Nest korteste lommelapp: L: 8,8 x 12,25 cm & H: 8 x 11,45 cm
- Korteste lommelapp: L: 8,8 x 9,875 cm & H: 8 x 9,075 cm


Det var alle forberedelsene, i neste innlegg kommer fremgangsmåten! Stay tuned!

 

Signatur
Si din mening!


Nå har vi endelig klart å levere ut absolutt alle bryllupsinvitasjonene, og det er en herlig følelse! Det har vært mye jobb og slit, både med å finne ut hvordan vi skulle ha dem, det å finne materialer, og ikke minst det å lage dem! Heldigvis fikk jeg god hjelp mot slutten! :)

Trykk direkte på linkene for å se forberedelsene, fremgangsmåten, invitasjonsteksten og RSVP kortet.

 

 

Jeg ble kjempefornøyd med hvordan de ble til slutt! Det er ikke alltid at tanker og ideer ser likt ut når du har fullført det, men noe særlig nærmere enn dette tror jeg ikke jeg kan få til. Jeg håper at gjestene får et inntrykk av at invitasjonen reflekterer oss som personer og stilen på bryllupet. Vi vil ha det stilfullt, men samtidig enkelt, personlig og romantisk, med et hint av lilla ;) Det tror jeg absolutt vi har fått til her! Nå gjenstår bare jobben med å få resten av bryllupet i samme stilen!

 

Her kommer et bildedryss av invitasjonene og innholdet!

Her er alle invitasjonene strødd utover bordet, og endelig ferdige!For å gjøre litt ut av forsiden på invitasjonene, lagde jeg et slags "magebånd" med lilla satengbånd og blonder, stemplet monogrammet vårt på biter med ark, og festet borrelås bakpå for å kunne lukke igjen kortet. Det var nesten nødvendig fordi kortet "buler" litt som du kan se på bidene fordi det ble ganske tykt etterhvert som vi limte inn alle arkene.

På første siden i invitasjonene har jeg limt inn selve invitasjonsteksten. På høyre side har jeg stemplet inn et nydelig dikt jeg syntes passet så veldig fint til oss.


I midten har jeg limt inn et bilde av oss som fotografen vi skal ha i bryllupet vårt, Lisbeth Finsådal tok av oss i høst.
Helt til høyre i invitasjonen er det en lomme hvor jeg har satt nedi fire uttagbare kort. Dette synes jeg var en litt morsom vri som samtidig var veldig praktisk med tanke på å få gi gjestene mer informasjon om dagen, uten å skrive den første siden full av tett tekst.De fleste av arkene har jeg limt oppå lilla ark slik at det ble en fin ramme rundt dem, siden vi valgte lik farge på selve kortene og resten av arkene vi brukte. Dermed fikk vi med den lilla fargen som skal gå litt igjen gjennom hele bryllupet, uten at det ble for mye, med f. eks helt mørk lilla bakgrunn. Lillafargen ser veldig mørk ut på bildene, men den er litt lysere og klarere i virkeligheten.
Selve teksten skrev vi personlig til alle gjestene, og vi gav like invitasjoner til gjestene som er invitert til middag og til fest på kvelden. Vi ville ikke gjøre forskjell, så det er bare tekstene som er litt annerledes. Vi er veldig fornøyd med teksten i invitasjonen. Den gir preg av at det er formelt, men likevel ikke for stivt.
Her er originalbildet vi fikk trykket opp og brukte i invitasjonene.
Her er alle lappene i lommen, også med lilla ramme rundt, med overskrift som sier noe om hva som står skrevet på hver enkelt.Det var litt trøblete å få tatt bilde av alle bitene uten å få blitzen i veien.

På lappene finner gjestene informasjon om ønsker vi har til bryllupet, kart til vielsesstedet og festlokalet for de som ikke er kjent i området, adressene for dagen og informasjon om overnatting, svarfrist, kontaktinformasjonen vår og informasjon angående toastmaster, allergier, taler og underholdning. Da har gjestene fått det meste av viktig informasjon, og vi slipper å måtte gi mye ekstre informasjon til gjestene utenom invitasjonene.


Nederst på lommen har jeg limt på en firkant til med monogrammet vårt på.


Invitasjonene er hjemmelaget, nesten helt fra bunnen av! Og alt av inspirasjon har jeg funnet på nettsider for invitasjoner, bryllupsblader og mye i utenlandske bryllupsblogger. Allerede i fjor sommer bestemte jeg meg for hvordan de skulle se ut etter å ha funnet en leverandør som kunne gi meg invitasjoner med en lomme i, men det har blitt litt småforandreinger underveis i planleggingen fordi jeg kan ombestemme meg ganske ofte.

Hvis noen er interessert så kan jeg legge ut flere bilder med oppskrift og forklaring på hvordan jeg lagde dem, utstyrsliste og hvor jeg fikk tak i alt jeg brukte. Det har vært skikkelig gøy å få til noe slikt helt på egenhånd, uten å få dem bestilt fra profesjonelle invitasjonsmakere, så jeg kan veldig gjerne anbefale videre tips og triks jeg brukte hvis noen ønsker det! Et minne for livet er det iallefall!

 

Signatur
Si din mening!


HURRA!! Med god hjelp av mine søstre, min forlover, kommende svigerinne og min kjære i helga, ble vi i dag helt ferdige med alle bryllupsinvitasjonene! Det var litt av en jobb, mye som skulle printes, klippes, limes og settes sammen. Nå har vi alle såre fingertupper, men de siste konvoluttene er nå lukket og alle navn er skrevet på. Herlig!

De aller første invitasjonene har vi så smått begynt å dele ut, men de kommer ikke til å bli vist her før alle inviterte har fått og de som skal sendes i posten har kommet fram.

 

Product-hugerect-12060-132-1327913468-132bbaffa0b5adce150a5b52211a600f_large
//weheartit//


Vi er veldig fornøyd med resultatet! De ble slik jeg hadde sett for meg, men vi hadde aldri klart det uten all den gode hjelpen. Vi gleder oss til å dele de ut, og liker at de gir et skikkelig inntrykk av bryllupet vårt! Personlig blir det iallefall! :)247161_1927950831062_1010913124_32154086_3737522_n_large
//weheartit//


Q: ANDRE SOM SKAL LAGE ELLER HAR LAGET INVITASJONER SELV?

Q: HVORDAN TROR DERE VÅRE SER UT?

 

Signatur
Si din mening!
  • Profilbilde 28, Farsund
    Jeg er 25 år og Gift med verdens herligste og beste mann Morten! Jeg er utdannet Sosionom og jobber som miljøterapeut ved Cocoon Ressurssenter for barnevern og etnisitet. Jeg bodde i Stavanger i 3 år mens jeg studerte, men har nå flyttet tilbake til Farsund og bor i et gammelt og koselig hus i landlige omgivelser. Bloggen gjenspeiler det jeg til enhver tid er opptatt av, og de siste 2,5 årene har det gått mest i Bryllup. Men andre temaer som Foto, Interiør, Hverdagsliv og Kreative sysler kan forekomme. Enjoy! Følg meg gjerne på Instagram! KriAnd88

  • Bloglovin Facebook Twitter YouTube
hits