Når først hodet mitt surrer i et virvar av forskjellige pyntemuligheter av festlokalet, må jeg nesten også ta med pynting av selve transporten av budeparet som nygifte. De aller fleste bruker et eller annet transportmiddel for å fraktes til fotografering og festlokalet etter vielsen, og mange synes nok at litt ekstra pynt her også er på sin plass.

Her har jeg kun tatt for meg diverse pyntemuligheter av biler, rett og slett fordi det er det de fleste bruker i dag, og fordi vi selv kommer til å ha en eller annen bil tilgjengelig etter vielsen.

Bildene har jeg kommet over via diverse nettsøk gjennom det siste året:

 Skilt med "Nygift" eller "Just Married" er kjempesøte, og kan lages på mange måter. Ved å pynte skiltene med  en fin skrift, små tegninger, pene bånd, tyll eller blonder blir det enda søtere. Hvorfor ikke ha to skilt, et til å brukes før vielsen og et som kan brukes etter at brudeparet er godt gift?


"Going to the chapel"
Denne løsningen med en type vimpler er også nydelig, og litt annerledes. Selve båndet pynter enda mer opp, og man kan enkelt bruke samme fargen som går i tråd gjennom resten av bryllupet også her.
Denne pynten er en enkel og mer tradisjonell pynt som jeg oftere ser brukt enn de andre typene ovenfor. Det er fint det også, og man kan kombinere det med pynt bakpå bilen. På en slik dag er (nesten) ingenting for mye av det gode!Å pynte bilen med pompomer som slep kan også være morsomt istedet for de tradisjonelle blikkboksene!
Det finnes også en vannbasert tusj som man kan skrive direkte på bilvinduer med! Det kan være prikken over i-en i bilpyntingen. Men vær obs på om det er meldt regn den dagen..

Vi har enda ikke bestemt oss for hvilke løsninger vi vil gå for når det gjelder bilpynt. Først må vi kanskje finne selve bilen?

 

 

Q: HAR DU NOEN GODE IDEER TIL BILPYNT?

 

 

Signatur
Si din mening!


Vielsen vår skal foregå i kirken, og selv om de fleste kirker er festpyntet i seg selv, pleier mange å pynte kirken litt opp i de fargene eller i den stilen som går gjennom hele bryllupet. Ofte blir blomster hengt ved benkene, roseblader strødd langs midtgangen og oppsatser plassert ved alteret.

Selv om vårt budsjett ikke er så stort, iallefall ikke når det kommer til blomster, så vil jeg likevel ha litt pynt i kirken. Det er med på å binde vielsen sammen med festen, og det beste av alt er at man kan ta med seg pynten i kirken til festlokalet, og bruke det om igjen!

Her er noen inspirasjonsbilder hentet ved div nettsøk:
Her er både roseblader, roser og tyll brukt som pynt i midtgangen. Det mykner opp midtgangen, setter mer fokus på bruden og hennes følge, og står knallfint i stil med en brudekjole! Romantisk!He går brudebuketten igjen i pynten langs benkeradene. Lilla blomster i "metallbøtter", pyntet med hvite blondebånd. Rett og slett nydelig gjennomført!


Store hvite sløyfer av stoff knyttet rundt hvite langstilkede blomster med grønne blader er romantisk og litt friskt!Disse er to av mine favoritter når det kommer til pynt ved kirkebenkene. Enkle glass med blomster i, hengt opp av silkebånd eller ståltråd. Eventuelt pynte glasset enda mer med å lime blondebånd eller stoff rundt. Enkelt og romantisk!

Her er også glass brukt som pynt, sammen med hengende blomster laget av enten papir eller stoff. Små vimpler er også skjønne!
Her igjen er også roseblader brukt til å dekorere midtgangen med, og buketter hengende langs benkeradene, opp ned, og det passer fint! (Hadde de hengt andre veien er jeg ganske sikker på at de ville begynt å spre seg utover og henge litt med nebbet etter en liten stund.) Slik som de henger nå bundet fast med silkebånd, gir de et gjennomført, romantisk og elegant uttrykk.

 

Jeg har noen tanker om hvordan jeg vil pynte kirken til vår vielse, men det må være mulig å gjennomføre, så ingenting er helt fastsatt enda. Og det dukker stadig opp nye ideer!!

 

 

Q: HAR DU ANDRE LØSNINGER OG IDEER TIL KIRKEPYNT?

 

 

Signatur
Si din mening!


Noe som er helt sikkert, er at vi vil pynte festlokalet hvor vi skal ha bryllupsfesten vår personlig. Og hva er mer personlig enn bilder? I forrige innlegg skrev jeg at vi har fått se bildene som hovedsaklig ble tatt av oss til å bruke i invitasjonene, men de kan brukes til mye annet også, sammen med bilder vi har fra før.

Etter noen nettsøk fra det siste året har jeg endt opp med noen favoritter når det gjelder å få inspirasjon til å pynte med bilder på forskjellige måter. Så her kommer det et "lite" bilderas!Jeg samler på glass i alle fasonger og størrelser, og jeg likte absolutt denne måten å bruke glass og bilder sammen! Stilig og annerledes!
Bildetre! Så koselig å ha et lite tre, eller greiner og henge bildene i! Det ser ut som at bildene som står rundt på bordet kanskje er bryllupsbilder av brudeparets eldre slektninger?Om foreldre og besteforeldre, ev. oldeforeldre synes det er greit, så kan man jo dekorere med bryllupsbildene av dem når de en gang giftet seg. Det er både dekorativt siden det er samme begivenhet som nå skal skje. Andre familiemedlemmer kan mimre fra den gang, eller man kan gremme seg over det flotte motebildet den gangen ;)

 

Rammer
kan pyntes/males og stiftes med bånd eller hønsenetting så man enkelt kan feste forskjellige bilder ved hjelp av små klesklyper eller binders. Da er det i etterkant lett å skifte ut bildene, og man kan bruke rammene i sin egen stue. Eventuelt male rammene røde, og bruke dem til julekortene i desember!


 

Bilder kan også lamineres og stiftes sammen, så det både blir en liten folder og vifte! Genialt i gave til gjestene om det er sommer og varmt, og som et koselig minne fra dagen.

Man kan gjøre det hele veldig enkelt og henge opp remser med bilder over gavebordet, fra bjelker eller langs vegger som pynt. Det er garantert at gjestene vil bort og se på disse!
Istedet for å henge bilder opp i remser kan man samle dem på et lerret eller i en stor bilderamme og henge på veggen. Da har gjestene et "minnehjørne" å se på når det er litt ventetid eller pauser.
Og til slutt har jeg tatt med en superenkel måte å pynte med bilder på. Kjøpe ferdige rammer som passer med fargetema og stil i bryllupet, fremkalle bilder eller printe dem ut i rett størrelse, og plassere rammene rundt på bord og andre "tomme" steder som kan trenge noe ekstra pynt.Det som er så genialt med å pynte med bilder, er at det er rom for å bruke alle slags bilder! Det MÅ ikke være stivpyntede bilder der dere smiler til kameraet, det kan være tullebilder og blurry bilder tatt med det dårlige kameraet du hadde som liten. Dere kan tilpasse typen bilder til resten av stemningen dere vil lage. 

Hvem som skal være på bildene kan dere også velge helt selv! Det er kanskje mest vanlig å ha noen bilder av selve brudeparet siden det er deres dag, men man kan også pynte med bilder av venner og familiemedlemmer! Det er sikkert koselig for gjestene å kunne finne seg selv på noen av bildene også! Bildene av selve brudeparet kan også være forskjellige. Det kan være bilder fra den tiden de har vært sammen og av begge som små og gjennom oppveksten.


Å pynte med bilder kan sette igang koselig mimring om gode gamle tider, og det kan være spennende for gjestene å se på nyere bilder. Spesielt for de som bor et stykke unna eller som man ikke treffer så ofte. Bilder sier ofte så mye mer enn ord!!


Signatur
Si din mening!


For et par uker siden hadde vi et herlig besøk av den ene søsteren til Morten, og hun var så snill at hun hadde med seg et par bryllupsmagasiner til meg. Og det aller gøyeste var at de inneholdt brudebilder fra en fotoshoot som har blitt tatt ved Farsund Resort, lokalet hvor vi skal ha festen vår. Og ikke minst i samme området vi også gjerne vil ta våre bryllupsbilder for dagen! Gøy å få se litt inspirasjon fra stedet i et slikt magasin :)Bladene jeg fikk :)
Disse bildene er tatt inni "Abraham Larsens Hus"; det hvite huset du kan se i bakgrunnen for selve lokalet i innlegget jeg har skrevet om lokalet HER.


 


Disse bildene er tatt på utsiden av  "Abraham Larsens Hus"Det er lagt en platting av planker mellom noen trær rett i området, knallstilig, og kan gi veldig stilige bilder!
Disse bildene er tatt nede ved selve restauranten til Farsund Resort, ved bryggen og sjøen.

 

Q: HVA SYNES DU OM STEDET OG BILDENE?

 

 

Signatur
Si din mening!


Det kan være lurt men også lett å lage en fin oversikt over sitteplassene og bordnumrene ved å henge opp et bordkart ved inngangen til matsalen som både gjestene og servitørene kan se. Gjestene finner da lettere fram til hvilket bord de skal sitte ved, og servitørene kan lettere holde styr på hvilke gjester som skal ha spesiell mat, eller annet diverse som skal tas mer hensyn til under middagen. Vi ble iallefall anbefalt å lage et enkelt et til lokalet vi skal leie for dagen.

Det er flere måter å lage et slikt bordkart på. Du kan bruke et ark av en valgfri størrelse, og tegne direkte på arket, eller lage enkle linjer på en pc, skrive navn og printe ut, og du kan pynte arket så temafargene går igjen. Du kan bruke bidler av de forskjellige personene istedet for navn, og du kan pynte opp med å bruke fargekoder for gutter og jenter, de i et forhold og de som er single for å lage noe morro ut av det ;)

 


Dette bildet tror jeg at jeg har funnet på Martha Stweart sine inspirasjonssider. Her er det brukt en plakat og ganske enkelt tynne post-it lapper hvor navnene er skrevet på. Dette er en genial måte å planlegge hvor de enkelte gjestene skal sitte i forkant av festen der man har det håndfast foran seg, og det kan brukes etterpå til å vise gjestene plassen sin.

 

Det finnes også nettsider hvor du enkelt kan bestille slike bordkart, om det er for runde bord eller for langbord. Kortshop.no har fine og billige varianter som du lett kan pynte litt opp selv i etterkant om du ønsker det. Under har jeg lånt noen av løsningene de har der for bordkart:

Jeg vet enda ikke helt hva jeg vil gå for, en ferdiglaget en som jeg selv kan pynte, eller om jeg skal prøve meg på å lage en "fra bunnen av". Jeg får se hva jeg får tid til rett og slett..

 

 

Q: HVA SYNES DU OM SLIKE BORDKART?

 

 

Signatur
Si din mening!


I vårt bryllup skal vi bruke flere runde bord til middagen istedet for lange sammensatte bord, og det er både fin pynt og praktisk å ha bordnummer på bordene hvis man skal ha flere bord. Gjestene finner lettere fram til hvilket bord de sitter ved, og servitørene kan lettere holde styr på hvilke gjester som skal ha spesiell mat, eller som skal tas mer hensyn til.

Det finnes veldig mange måter å lage bordnummer på, og det er bare kreativiteten som setter grenser for hvordan du kan pynte opp bordene med dem. Du kan til og med la bordnumrene være en del av hovedpynten eller oppsatsen på bordene.

Nedenfor har jeg funnet noen inspirasjonsbilder ved nettsøk:

 
 

 

 

Q: HVA SYNES DU OM Å BRUKE BORDNUMMER?

 

 

Signatur
Si din mening!


Tenk så fint å ha en gjestebok liggende fremme hvor gjestene kan skrive akkurat hva de har på hjertet til brudeparet om de ikke føler for å holde tale, eller rett og slett ikke får tid nok sammen med brudeparet på bryllupsdagen. Det er jo mye som skjer, og mange gjster å mingle mellom, så jeg har veldig lyst til å lage en gjestebok som alle gjestene blir oppfordret til å skrive i. Det er et flott minne å kunne se tilbake på i ettertid!

Etter noen nettsøk har jeg funnet noen bilder som inspirerer:

Tenk så fint å lage gjesteboken helt selv, og eventuelt lime inn bilder av dere, diverse pynt og skrive fine sitater, og la noen av sidene være åpne for gjestene til å skrive. Eller du kan lage en fotobok på nettet og få den fiks ferdig i posten!


 

 

Q: HVA SYNES DU OM Å HA EN GJESTEBOK?

Q: HAR DU NOEN IDEER ANG. UFØRELSE ELLER PYNT?

 

 

Signatur
Si din mening!


På bryllupsdagen vil jeg se naturlig ut, men samtidig kunne framheve det jeg liker best ved meg selv. Jeg liker å ha øynene litt markerte med øyeskygge langs vippekantene og duse godt ut. Da får jeg en myk "ramme" rundt øynene, uten å måtte fylle hele øyelokket med farge, og jeg synes iallefall det passer bedre til hverdagssminke.

Jeg vet ikke helt hvordan jeg vil ha sminken min den dagen, men jeg har noen ønsker. Jeg fant dette bilder under ved et nettsøk, og jeg falt for øyesminken med en gang. Lilla, selvfølgelig. Og en litt nude lipgloss? Kanskje jeg skal ta bildet med til prøvetimen hos frisøren?

 Siden jeg fort synes det blir litt overkill å ha farge på hele øyelokket, så er kanskje dette en god mellomting i forhold til min hverdanssminke? Litt mer farge enn "bare" myke rammer, uten at det blir for mye. Jeg liker det!

 

 

Q: HVA SYNES DU ER DEN PERFEKTE BRUDESMINKE?

 

 

Signatur
Si din mening!


Ganske kort tid etter at vi forlovet oss i januar i år, så begynte jeg å kikke på nettet etter inspirasjonsbilder til det som kunne bli vårt, (eeeller helst mitt,) drømmebryllup! Og en av mine tidligste poster i bryllupskategorien her på bloggen handlet om brudefrisyrer. Den kan du lese HER. Noen av ideene holder jeg enda en knapp på, men de bildene jeg har lagt ut der er nok ikke helt de samme som jeg ville valgt nå, nesten et år senere.

Jeg kikket innom inspirasjonsmappen min for "Brudehår", og det som går igjen i den mappen min er dette:

 

 

Etter å ha sett gjennom mappen nå, ser jeg jo lett at det er overveldende flest bilder av litt løse og romantiske oppsatser i nakken, der knuten er litt stor, eller med bølger og fall i håret, og gjerne pyntet med en blomst eller en fin spenne. Jeg kunne veldig gjerne tenkt meg å hatt en blomst festet på den ene siden i håret, som matchet blomstene i buketten min. Med en slik kontrast kommer den mørke hårfargen min også mer fram! Det jeg bekymrer meg litt for er at håret mitt er så tykt og glatt at det kan skli lett ned (iallefall når jeg fikser det selv..), men frisører er nok flinke på å holde det på plass! :)

 

 

Q: HVA SYNES DU OM DENNE TYPEN FRISYRE?

Q: HVA SLAGS FRISYRE VILLE DU HATT PÅ DRØMMEDAGEN?

 

 

Signatur
Si din mening!


Jeg har veldig lyst på en fin og romantisk bryllupekake, og jeg har funnet veldig mange fine bilder ved nettsøk! Først tenkte jeg å lage kaken selv, eller få hjelp av andre til å lage den, men tenk så deilig å få en perfekt kake som hovedpynt på kakebordet! Så jeg vurderer å få kjøpt en likevel.

Verken jeg eller min kjære er veldig glad marsipan- eller fløtekake, men vi vet enda ikke helt hva vi vil ha inni kaken, eller hvordan den skal se ut. Det går jo an å ha forskjellig innhold om man har flere etasjer, men lik topping! Sukkerpasta gir et flott resultat, og fromasjkaker er knallgodt! Hvis vi (les: jeg)  finner ut hvordan vi helst vil ha kaka på utsiden, så kan vi kanskje få hjelp av en konditor til innholdet :)

Under er det flotte inspirasjonsbilder av nydelige kaker og kakebord jeg har kommet over ved forskjellige nettsøk. Enjoy!  

 

Q: FANT DU EN FAVORITT?

 

Signatur
Si din mening!


På pcen min har jeg mapper hvor jeg lagrer bilder og ideer som jeg kommer over til bryllupet. Etter hvert som det har hopet seg opp med bilder, har jeg delt dem inn i en god del kategorier. Jeg satte meg nettopp ned for å se på samlingen min av inspirasjonsbilder, og tenkte jeg like godt kunne dele de bildene jeg har funnet med dere! Det er som regel den samme stilen (og de samme fargene også??) på de fleste bildene jeg har plukket ut, kanskje det har noe å gjøre med den stilen jeg har lyst til å ha på bryllupet vårt mon tro? :)

I kveld starter jeg med inspirasjonsbilder av brudebuketter!
(alle bildene er hentet ved forskjellige nettsøk)

Og ja, jeg elsker calaliljer, peoner og roser!

 


Skulle ønske at liljekonvallen fortsatt var å finne i skogen rett ved der jeg vokste opp når vi skal gifte oss, da ville jeg absolutt ha laget min egen bukett der i skogen! Men vi er nok et par mnd for seint ute i forhold til de nydelige blomstene der..

 

 

Q: HVA SYNES DU OM DISSE BUKETTENE?

Q: FANT DU NOEN FAVORITTER?

 

 

Signatur
Si din mening!


Selv om jeg har funnet min perfekte brudekjole, klarer jeg ikke la være å bli fengslende betatt av andre brudekjoler jeg kommer over. Det er faktisk veldig få jeg synes er fine, men denne kolleksjonen som kommer ut i desember fra Mori Lee hadde flere kjoler jeg kunne ha falt for! Sjekk ut disse:

 

Denne kjolen har nesten alt. Hjerteformet stroppeløs overdel, a-linjeformet, romantisk, personlig og annerledes! Men jeg synes det ble litt for mye *bling* mellom skjørtet og overdelen når jeg blåste opp bildet og så detaljene. Kjolen ble nesten litt tredelt da synes jeg. Men blomstene og rysjene på skjørtet er aldeles nydelige!

 


To enkle og romantiske blondekjoler med markering av midjen med et bånd av perler på den ene, og med en dus rosa blomst på den andre. Men det blir litt for mye blonder nede mot kantene. Nesten som et blondegardin eller en duk.. Dette skjørtet blir litt for mye prinsesseaktig og ballroom for min del.. Men sjekk ut den overdelen! Liker den lille spennen som markerer midjen, og se så lekkert fjærne "skjuler" brystene i kjolen! Stilig! Men ikke helt my cup of tea.

Jeg er kjempefornøyd med brudekjolen jeg har hengende hjemme hos mine foreldre. Og jo mer jeg ser på andre kjoler, jo mer sikker blir jeg på at jeg har den perfekte kjolen til meg. Heldigvis :)

 

 

Q: HAR DU SETT 2012 KOLLEKSJONEN TIL MORI LEE?

Q: HVA SYNES DU OM DISSE KJOLENE?

 

 

Signatur
Si din mening!

 


Jeg kribler etter å komme meg på premieren på denne filmen! På en side synes jeg at jeg er litt for voksen til å være fan av bøker og filmer, men jeg klarer ikke la være. Denne serien er den eneste som har festet seg så godt at jeg kan se filmene om og om igjen, og ikke minst lese bøkene flere ganger! Og siden jeg skal gifte meg til sommeren kommer jeg til å sitte klar med notatblokka mens jeg ser denne filmen igjen og igjen og rable ned tips til bryllupet vårt! GLEDER MEG VILT!!

 

 

Q: NOEN ANDRE HÅPLØSE TWILIGHTFAN SOM KRIBLER OG GLEDER SEG?

 

 

Signatur
Si din mening!


Har du ikke bestemt deg for hva slags kortholdere du vil bruke til bryllup, konfirmasjon, dåp, jubilantfest eller lignende, så kan du jo vurdere denne geniale løsningen her!

vintage fork wedding place card


Du kan bruke gamle gafler til å enkelt og elegant holde på plass et enkelt bordkort. Slike gafler kan du finne på loppemarkeder, Fretex, eller kanskje noen eldre i familien har noen liggende som ikke blir brukt til noe lenger.

Disse kan også brukes til å holde på plass menyer, drikkekart eller liknende om du ikke har så mange gafler at det er nok til at hver enkelt gjest kan få en hver.

 

vintage fork place card holder


Til å lage bordkortholderne trenger du kun gamle gafler (helst sølvbelagte, for de er enklere å bøye) og en tang til å bøye dem med.

vintage silver fork card holderFørst bøyer du de ytterste tennene på gaffelen framover med tangen så de er nærme å være i 90 graders vinkel fra selve gaffelen.

Så bøyer du de midterste taggene på faffelen bakover med tangen, så de også er omtrent 90 grader i forhold til gaffenel. Lirk litt på taggene til du får gaffelen til å stå stødig.

Til slutt lager du en liten, eller stor bøy på de ytterste og fremoverbøyde taggene på gaffelen, slik at bordkortet har noe å støtte seg til. Da vil ikke bordkortet skli ned fra gaffelen og ligge på bordet.


vintage fork wedding place card

 

 

 

Q: HVA SYNES DU OM TIPSET?

 

Kilde: Ruffled

 

Signatur
Si din mening!


Tidligere i uken kom jeg over en nettside med stilige og nydelige accessories til brudekjolen og brudehåret. De har mange forskjellige "belter" til å pynte opp livet med om du synes kjolen din er litt for "kjedelig", og de har flere typer hårbånd, blomster og brosjer til å ha i håret!


Altfor mye fint spør du meg!!


Image of #002 - Lux Collection - Beaded Appliqué Sash


Image of #033 - Flutter Flower Sash


Image of #075 - BEST SELLER - Poppy Double Headband

 

Image of #054 - Large Wild Spider Mum

 

Image of #067 - Large Rhinestone Flower Clip


Image of #035 - Double Sheer Flower Fascinator

 Sjekk ut denne siden HER for enda flere fine accessories!

OBS: Stive priser, MEN de sender Worldwide!

 

 

 

Signatur
Si din mening!


Vi (les: jeg) har bestemt oss (les: meg) for at vi skal ha litt innslag av dyp lilla i bryllupet vårt (altså ikke lavendel!), og lekte med tanken om hvilke andre farger som passer sammen, for å bryte opp det lilla mot det hvite. Og grått (eller sølv) er en fin, myk, vanlig og veldig anvendelig farge! Tenk så nydelig det kan bli sammen! Her har jeg funnet noen få bilder til inspirasjon:

 

purple and grey wedding colours

 

 

purple-grey-inspiration-board-dessypurple-gray-mood-board-dessy

 

 

 

Q: HVA SYNES DU?

Q: HA DU ANDRE FARGEFORSLAG?

 

 

 

Signatur
Si din mening!


Det er flere og flere som vil gjøre noe litt mer utradisjonelt med brudebuketten, og fjær og andre pyntegjenstander blir flittig brukt for å skape et annet inntrykk, gjerne sammen med friske blomster. Det finnes flere måter å lage både brudebukett og knappehullsblomster på en alternativ måte slik at de matcher hverandre.

Her er noen forslag jeg likte veldig godt:


Feather Bouquet! It was a eye catcher at my wedding! : wedding feather bouquet feather bouquet vintage cream ivory teal IMG 10222
Brudebukett av fjær, silkebånd og en brosje.

small bridal bouquet

Brudebukett av fjær, brosjer, silkebånd, blonder, og organza/chiffon.


 

Brudebukett av grosjer av blomster og annen blomsterpynt, og silkebånd.


DIY vintage sweet boutonniere

Knappehullsblomst av fjær, blonder, silkebånd, blader, perler, og blomster.

Boutonniere

Andre lekne knappehullsblomster.

Knappehullsblomster av smykker og brosjer.

 

 

Q: KUNNE DU TENKE DEG Å GJØRE NOE LIKNENDE?

 

 

Signatur
Si din mening!


Synes du det er litt tacky med en ringpute i hvit silke og store blonder, men synes det kunne vært litt stilig å gjøre litt ut av overleveringen av ringene i kirka likevel? Sjekk ut dette tipset med å bruke en bok som ringpute!

En slik skal iallefall jeg lage til vårt bryllup!!


DIY vintage book ring holder

DIY vintage book ring holder

 

Du trenger: En gammel bok (sjekk hos Fretex, et loppemarked, hos besteforeldre eller loftet), en linjal, en blyant, tapetkniv og et bånd.

1) Finn en bok du liker omslaget på. Pass på at den passer inn i resten av bryllupet. Kanskje den har en av temafargene for bryllupet? Du kan også male og pynte omslaget om du ikke skulle finne et som er slik du skulle ønske. Lager du noe annet av bryllupsdekorasjonen selv, kan du pynte boken i litt samme stilen. Husk at du kan bruke den som både pynt og et minne senere!

2) Bla fram til omtrent litt mindre enn halvveis i boken, og tegn en liten firkant på 5x5 cm på midten av den høyre boksiden, litt ut mot den høyre margen i boken. (se bildet) Den mengden ark som nå er igjen, og som du skal skjære i, må være litt tykkere enn ringene tilsammen. For det er i denne firkanten ringene skal ligge, og boken skal kunne lukkes med ringene i.

3) Ta fram tapetkniven og skjær over blyantstrekene flere ganger til du har fått løsnet alle firkantene med ark ned til bokomslaget. Du må nok bruke litt kraft når du skjærer, og du må nok skjære en del ganger over for å få løsnet alle arkene. Hjørnene kan lett rives ut når alle sidene i firkantene er løsnet med kniven.

DIY vintage book ring holder


4) Ta nå et bånd gjennom firkantene på alle sidene du har kuttet til, tre ringene innpå båndet og legg dem fint ned i den hule firkanten i boken.

5) Lukk nå boken, og knytt en fin sløyfe på båndet. Og med det er du er ferdig med ringboken din!

 

DIY vintage book ring holder

 

 

Q: HVA SYNES DU OM IDEEN?

Q: KOMMER DU TIL Å PRØVE UT DETTE PÅ EN ELLER ANNEN MÅTE?

 

 

Kilde: Ruffled

Signatur
Si din mening!


Vil du ha litt vintage stil i bryllupet ditt, er dette en genial idé som ikke koster mye, og som ikke tar lang tid å få til!

Du kan lage invitasjoner, bordkort eller bordnummer, og generell dekorasjon og pynt, eller du kan lage vintage rammer som du kan dekorere med hjemme hos deg selv! Første steget er å gå på jakt etter fint slitte bokcovers hos Fretex eller på loppemarkeder .

 

DIY vintage book frames wedding favors


Riv ut alle sidene, print ut det eventuelle navnet eller annen dekorasjon på en av boksidene, lim sammen endene på baksiden med dobbelsidig tape så arket danner en sylinder, fest med et bånd eller blonder, og vips så har du et bordkort eller en gave!


DIY vintage book frames wedding favors


For å lage stilige rammer kan du printe ut bilder i ønsket størrelse og lime dem rett inn på innsiden av omslaget, og deretter lime en ramme i tykt papir du kan skjære til i ønsket størrelse over bildet.

Du kan også bruke disse omslagene til å lage bursdagskort eller liknende. Det har jeg planer om å prøve å få til noe senere. La omslaget være selve kortet, og pynte på forsiden og inni som på et vanlig kort. Da blir det enda stiligere å få, og enda vanskeligere å rydde bort med andre vanlige bursdagskort ;) Neida, hehe!

 

 

 

Q: HVA SYNES DU OM IDEEN?

Q: KOMMER DU TIL Å PRØVE DETTE TIPSET PÅ EN ELLER ANNEN MÅTE?

 

 Kilde: Ruffled

Signatur
Si din mening!

 

Det er ennå en stund til den store dagen, men det er igrunnen veldig lurt å begynne å tenke seg litt om allerede nå hva slags stil man ønsker å ha på bryllupsdagen, så kan jeg heller forandre meningen min etterhvert.

For en uke siden siden hadde jeg time hos en frisør litt nærmere hjemme for å kjenne litt på om jeg ville ha dem til å fikse håret mitt selve dagen. Mens jeg fikk stusset og fikset håret akkurat slik jeg ville, ble jeg fortalt om nyttige ting i forhold til slør og høyde på håret om jeg ville ha det oppsatt, hva som passet supert til mitt mørke hår, og nytten av å spare på lengden. Jeg kom ut derfra mye klokere, men også litt mer forvirret enn da jeg kom inn. Og den salongen ligger nå ganske høyt på listen i forhold til hvor jeg skal tilbringe mine første timer på bryllupsdagen! Skikkelig service, mye råd og tips, de var interesserte i meg og hva jeg ønsket meg, de var nøye og brukte god tid, og jeg slappet skikkelig av. Var ikke bekymret for håret mitt et sekund. Jeg var faktisk så opptatt av å suge til meg nyttige tips at jeg ikke skjønte at jeg var ferdig klippet ;) Deilig!


Jeg pleier som regel å ha håret mitt løst ned, og det kan være lurt å ikke gjøre noe voldsomt annerledes i forhold til hvordan man pleier å se ut selve dagen. Man vil jo at brudgom, familie og venner skal se deg slik de kjenne deg, bare enda vakrere, og ikke en nesten fremmed hollywoodprinsesse gående ned midtgangen..

Men likevel har jeg nå en knapp på å ha alt håret opp, så jeg slipper å bekymre meg og buste og ta i håret utover kvelden, redd for at det mister volum og fasong. Jeg har helt rett hår, og vil absolutt ikke ha krøller om jeg skal ha det ned. Og det kan lett bli litt kjedelig, iallefall med min kreativitet. Men jeg vil heller ikke ha en voldsom oppsats med masse detaljer og pynt. Jeg vil ha det litt enkelt, men fint og søtt.

Under er noen bilder av noe jeg kanskje kunne ha tenkt meg, per dags dato:
Hair, Makeup, Wedding, Bride, Photography, Artist, Updos, Asian, Hairstyles, Beauty, Styles by ann
Hair


Hair, Updo


Hair, Pulled back


Jeg likte aller best den første frisyren,
og jeg likte veldig godt høyden på knuten. Hos frisøren lærte jeg at hvis man vil ha sløret festet over knuten så kan man ha knuten ganske lavt i nakken, slik jeg synes er finest. Men da dekker sløret den eventuelle pynten jeg har lyst til å pynte opp håret mitt bak eller på siden! Jeg kan selvfølgelig ta av sløret utover kvelden, så folk kan se pynten da, men det er ikke helt det samme. Skal man feste sløret under knuten, anbefalte frisøren å ha en litt høyere knute, midt bak på hodet, eller enda høyere opp. Da skjuler ikke sløret eventuell pynt, men jeg synes ikke en slik knute er like fint.

Dilemma!
Q: HVILKEN FRISYRE LIKTE DU BEST?

Q: HAR DU EN FAVORITTFRISØR DU STOLER PÅ?

Q: HVA SYNES DU ER FINEST? HØY ELLER LAV KNUTE, OG SLØR OVER ELLER UNDER KNUTEN?

Signatur
Si din mening!


Trenger du mange vaser til bryllupet ditt, eller til en annen anledning, og vil gjøre det enkelt, fint og billig samtidig? Du er ikke nødt til å leie hos en blomsterbutikk, og du er heller ikke nødt til å kjøpe inn en haug med dyre matchende vaser om du ikke har nok stående hjemme i et skap. Du kan låne fra andre, finne skatter på loppemarkeder, eller lage dem selv, på mange måter. Bare kreativiteten setter grenser!

Les artikkelen på DENNE LINKEN HER!


Jeg fikk flere ideer etter å ha lest det iallefall!

 


Signatur
Si din mening!


Blonder er skikkelig fint, og særlig på klær! Jeg har sett litt på finn.no, og jeg skulle ønske jeg kunne hatt flere brudekjoler enn bare en! Men økonomien vår setter litt grenser, og det er jo ikke nødvendig med flere enn 1 kjole til en kveld! Det er så mange fine kjoler som er like fine selv om de har blitt brukt før, og mest sannsynlig bare en gang når det er brudekjoler.

Her er noen brudekjoler med blonder som jeg godt kunne tenkt meg å hatt som kjole nr 2 utover kvelden fra finn.no:

 

 

 

kr 3500,-www.minkjole.no

 

Den er tettsittende til over hoftene, med et lite slep.

 

 

 

 

 

Q: HVA SYNES DU OM Å HA EN KJOLE NR 2 I BRYLLUP?

 

 

Signatur
Si din mening!


Nå har vi endelig fått sett vielsen til William og Kate, og den beryktede og hemmeligholdte brudekjolen.

Livet på kjolen og sløret var av blonder, og samtidig som at den var elegant og tilpasset den store begivenheten, var den nydelig og stilfull, det ser virkelig ut som Kate selv har fått bestemme en god del. Nydelig og enkel utringning også, det gjorde kjolen mye mer personlig synes jeg. Med håret ned og enkel sminke synes jeg hun var nydelig. Det ble absolutt ikke for mye!

Det jeg likte aller best var den enkle søte buketten hennes av liljekonvaller, og Filippas, søsterens hår enkelt ordnet som Kates, elegant løst, men med liljekonvaller som pynt. Jeg skulle gjerne hatt liljekonvaller i vårt bryllup! Hvis ikke det finnes forhandlere som kan levere liljekonvaller i juli, så er vi nok litt seint ute med vielsen vår. Det er ikke så mange liljekonvaller igjen i den norske skogen midt i juli..


 

 

Nå kommer snart deres første offentlige kyss som gift!

 

 

Q: HAR DU FULGT MED PÅ BRYLLUPET?

Q: HVA SYNES DU OM KJOLEN?

 

 

 

Signatur
Si din mening!


Disse lekre kjolene er fra Vera Wang, og du kan finne dem hos David's Bridal.

 

 

 

 

 

Disse brudekjolene er absolutt drømmekjoler! Jeg klarer ikke finne kun én kjole her som skiller seg ut, for jeg synes alle var skikkelig skjønne på hver sin måte! Utrolig lekre!! Ikke alle hadde vært fine til min figur, men alle var fine for det om.

Tenk å hatt råd til å bruke flere kjoler på bryllupsdagen!

 

 

Q: HVA SYNES DU OM KJOLENE?

Q: FANT DU EN FAVORITT?

 

 

Signatur
Si din mening!


Sjekk ut lekre brudekjoler fra ROOY Couture, jeg falt spesielt for denne her med fjær!!


 


ROOY Couture Summer 2011Signatur
Si din mening!


Egentlig litt synd vi ikke skal ha et rosa bryllup!
Da hadde disse kjolene vært skjønne som et bytte senere på kvelden!

Det er romantisk og søtt, og jeg liker rosa veldig godt egentlig! Men samtidig hadde ikke bryllupet da blitt helt "oss", så da blir det nok litt andre farger. Men romantisk skal det bli for det om!Brud på cykel

 

Brudekjole med stor, lyserød blomst

 

 

Q: SKAL DU HA ROSA I DITT BRYLLUP?

 

 

Signatur
Si din mening!


Det er mange som bruker såpebobler som ikke lager flekker på klærne istedet for ris til å kaste på brudeparet. Da slipper man å måtte feie opp all risen etterpå så ikke fuglene skal ta skade av det. Det finnes også "fuglesikker" ris som jeg har laget et innlegg om tidligere HER, og man kan også bruke roseblader, fuglefrø eller konfetti til å kaste over brudeparet etter vielsen.

Men har du tenkt på å kanskje bruke "Ribbon Wands"?

 

Ribbon Wands - Bryllupsstave

 

Enkle staver du kan lage av sugerør, tape og oppklippet gavepapir i de fargene og i den lengden du vil ha. Lange strimler gir et mer elegant uttrykk i vinden, mens korte strimler gir et mer lekende uttrykk.

 

 

Q: HAR DU SETT DETTE I BRYLLUP FØR?

Q: KUNNE DU TENKT DEG Å HA DET I DITT BRYLLUP?

 

 

Signatur
Si din mening!

 

 

 

 

 

 

 

Signatur
Si din mening!


Disse blondesmykkene kan fint brukes til bryllup eller en annen anledning. Jeg tror ikke jeg ville brukt dem i håret eller på hodet i det hele tatt, men som et vanlig smykke synes jeg det var stilig!

Et alternativ til tiara eller slør?

 

 

 

 

 

Q: HVA SYNES DU?

 

 

Signatur
Si din mening!


Et slikt strømpebånd skulle jeg likt å hatt råd til! De er nydelige, vintage og annerledes! Elsker dem! Men de fleste koster rundt $70, og det er ikke rom for slike "småsummer" i vårt budsjett, så jeg må nok finne et annet til en rimeligere penge.

Sjekk ut flere typer på denne nettsiden HER.

 

 

 

 

 

Q: HVA SYNES DU OM DISSE?

Q: HVA SLAGS STRØMPEBÅND SKAL DU HA?


 

Signatur
Si din mening!

Akkurat nå er ble jeg plutselig veldig i tvil om jeg skal fortsette jakten på de perfekte lilla skoene til bryllupet som skal matche resten av bryllupet, eller om jeg heller skal starte jakten på et par sko med blonder istedet! Eneste er at de fineste blondeskoene enten er svarte, eller har svarte blonder som et overtrekk, og min brudekjole i ivory passer jo ikke så voldsomt sammen med svarte sko!?

Æsj.. Kanskje jeg skal lete etter begge deler, og de jeg ikke ender opp med til bryllupet kan jeg bruke til andre anledninger. Uansett har jeg lyst på brudesko jeg kan bruke senere også, altså vil jeg ikke ha noen typiske hvite brudesko som man ikke kan få brukt etterpå..


 

[Heidi+Lace+Shoes+by+Georgina+Goodman+via+Polyvore.jpg]

  

 

azzedine-alaia-lace-shoes.jpg

 

[LDAC-WZ11_V2.jpg]

 

product view of: Lace Ballerina

 

Q: HVA SLAGS SKO SKAL DU BRUKE I BRYLLUPET DITT?

Q: HVA SLAGS SKO VILLE DU HA BRUKT?

 

 

Signatur
Si din mening!


Da var endelig årets utgave av Ditt Bryllup i butikkene! Jeg var ute en liten tur i går, selv om jeg kanskje ikke burde det. Jeg ble mye verre når jeg kom hjem igjen og måtte bare legge meg, MEN jeg fant den rykende ferske 2011 utgaven av Ditt Bryllup på Narvesen. Det ble med i posen, sammen med noen ark fra panduro, og så var det tilbake til sofaen og senga.

Personlig synes jeg kanskje at 2010 utgaven var en smule bedre, men det har kanskje noe å si med at det er et bilde av brudekjolen min et sted mellom alle de sidene ;)


 

 

Q: HAR DU KJØPT DENNE UTGAVEN?

Q: HAR DU TENKT Å KJØPE DENNE UTGAVEN?

 

 

Signatur
Si din mening!

 


Tumblr_leoi02qqdy1qbqua3o1_500_large
//weheartit//

 

 

Kjærligheten er båndet som binder hele jorden sammen.

Johan Heinreich Pestalozzi

 

 


Signatur
Si din mening!


Vintage brudekjoler
, hva ligger egentlig i det? Hva slags stil ser du for deg når noen snakker om et bryllup med vintagestil? Lurer du på om kjolene er gamle, slitte eller utdaterte? Det trenger de absolutt ikke være!

Ekte vintage brudekjoler er kjoler som er brukt av andre og som gjerne er fra 1800- tallet eller begynnelsen av 1900 tallet. Enkelte mener de kan være lit nyere enn dette.. Det finnes spesielle butikker for slike klær, de koster sikkert en god del, og er et samleobjekt for mange. Bruker du din mors brudekjole kan også denne kalles for vintage, og den har i tillegg affeksjonsverdi!

Men det finnes også mange nye brudekjoler som blir laget i en vintagestil i dag. Det er brudekjoler med en stil eller detaljer som er hentet fra moten tilbake i tid. Blonder er et sterkt stikkord.

Leter du etter en brudekjole som er litt annerledes enn det helt vanlige er kanskje vintagestilen noe for deg!?

 

vera wang white vintage wedding dresses
Vera Wang white vintage wedding dress

vintage wedding dresses image

 

vintage Hollywood 2010 wedding dress
Vintage Hollywood

elegant vintage wedding dresses

 

wedding destination wedding, vintage wedding dress

 

2009-Vintage-Wedding-Dresses.jpg

 

 

 

 

 vintage-wedding-dress3.jpg

 

 

Q: HVA SYNES DU OM VINTAGE BRUDEKJOLER?Signatur
Si din mening!


Nå som jeg har fått den ideen at jeg vil ha et bryllup som er litt Vintageinspirert, fikk jeg et par videre hint fra weddinggenius som sier at skal man ha et vintagebryllup, så må man finne ut hvilken vintagestil man ønsker å ha, for det er visst flere enn bare èn!

 

VICTORIAN VINTAGE WEDDING:


"A Victorian wedding is about class and grace, and calls for romantic gestures of a dainty nature - fine floral china, lots of lace, and sweet-smelling rosebuds. But it's the Victorian-style events that are a little more refined, as all modern wedding things are essentially Victorian in nature. After all, it was Queen Victoria who set the trends for white wedding gowns and white floral arrangements. But most importantly, there are few (if any) historical periods that are more romantic. So to plan your affair, you'll need to start considering things like lace hankies, corsets and petticoats, and cupid cake toppers."

 

victorian vintage wedding ideas

previews closer detail of the Victorian Wedding scrapbooking albumHOLLYWOOD GLAM VINTAGE WEDDING:


"Brides wishing to take a cue from an elegant time can turn their attention to the romance of the 1940s and 1950s, when celebrity was very different than it is today. If you always dreamed of being a starlet on your special day, consider an Old Hollywood glamour wedding reception. This is one theme well worth your consideration."

 

And the winner is...

 


THE SWING ERA VINTAGE WEDDING:


 

"A 1940s era wedding. This time period was marked by war, meaning young couples often married in a hurry and as cheaply as possible. Out of this need, house weddings became the rage as did Big Band receptions. When considering a highly authentic 1940s wedding, the style and decorations should revolve around a single word: simplicity. Colors should be simple with lots of white and a single accent color. Black is usually a winner in this case. But remember, it is your wedding so make the theme work for you."

 

 

http://stsimonselopements.files.wordpress.com/2010/02/vintage-style-wedding-dress.jpg

 

http://stsimonselopements.files.wordpress.com/2010/02/40s-wedding-cake_jpg.jpg

 

 

Jeg kommer ikke til å gå for en helt totalt gjennomført stil, i og med at jeg vil ha det enkelt i tillegg, men hint fra en type stil som går gjennom bryllupet vil jeg gjerne ha! Og akkurat nå stemmer jeg aller mest for Victorian Vintage Wedding. Mykt, enkelt og romantisk!

 

Q: HVILKEN VILLE DU HA HATT?


 

Signatur
Si din mening!

Nedenfor følger noen NYDELIGE utgaver av brudekjoler fra merket Bue By Enzoani.
NYDELIGE!


(Bloggen ville ikke midtstille seg i dag, men men..)Denne første kjolen her har jeg prøvd, og den var fin,
men tyllen var i det meste laget, kom mer fram og ut enn på bildet her
'

 

Signatur
Si din mening!


Pronovias er et helt nydelig merke innen brudekjoleverdenen!
Her er et lite utvalg av smakebiter:

Trenger jeg si at jeg har falt pladask for tyll og blonder?


Vil du se mer? Trykk HER

Signatur
Si din mening!


Som tradisjonen med å bruke "something old, something new, something borrowed and something blue" i først og fremst amerikanske bryllup, selv om det i bunn og grunn er en engelsk tradisjon, er andre tradisjoner med å bruke strømpebånd og det å kaste brudebuketten også godt kjent. Jeg har enda ikke vært i et bryllup i Norge der noe av dette har blitt brukt, men tanten min fra Filippinene hadde et strømpebånd på seg da hun giftet seg, og det var fantastisk gøy når onkelen min skulle ta det av henne med tennene. Snakk om fnising, stemning og herlige bilder!

Jeg synes det er veldig gøy å gjøre noe som er annerledes og typisk oss, særlig når det er vår store dag det dreier seg om. Men jeg er også veldig glad i tradisjoner. Blandt annet disse tradisjonene vi jenter har sett på filmer og drømt oss bort i siden vi var små, så hvorfor skulle jeg da droppe det når min store dag endelig kommer? Fordi det er unorsk? Fordi mange vil synes at bryllupet med en gang blir amerikanisert og upersonlig? Jeg synes det rett og slett setter enda litt mer bryllupspreg over det hele.
Flere kobler sammen "something blue" og strømpebåndtradisjonen og går for et blått strømpebånd. Og jeg har fundert litt over om jeg kanskje vil gå for et blått strømpebånd så det blåe er i boks for dagen, eller om jeg vil gå får et hvitt delikat og tradisjonelt, eller et svart og moderne kanskje?
Trenger jeg å si at jeg iallefall har bestemt meg for at jeg vil ha et strømpebånd?

http://1.bp.blogspot.com/_AveE28gSndk/TKhLfcmijWI/AAAAAAAABaQ/W3NpzwdsbvI/s1600/bl%C3%A5tt.jpg

 

Jeg søkte litt rundt og fant noen tråder på hvor strømpebåndtradisjonen kan komme fra:


Den første tradisjonen stammer fra det 14. århundre.
I deler av Europa mente gjestene at å ha en bit av brudens klær ville bringe lykke. De ønsket faktisk å ødelegge brudens kjole ved rive av stoffbiter. Selvfølgelig gjorde denne tradisjonen seg ikke så godt, så brudene begynte å kaste ulike ting til gjestene. Strømpebåndet er en av dem. Det ble vanlig at bruden kastet strømpebåndet til mennene. Men også dette forårsaket et stort problem for bruden. Noen ganger ble mennene for fulle, utålmodige og forsøkte å fjerne strømpebåndet på forhånd. Derfor gikk skikken over til å la brudgommen fjerne det og deretter kaste det til mennene. Med denne endringen ville også brudene kaste noe og det ble da vanlig at bruden kastet brudebuketten til ugifte jenter som var kvalifisert for ekteskapet.

En annen interessant skikk datert tilbake til antikkens tid , er hvor strømpebåndet representerte jomfruelige hofteholdere. Når brudgommen fjernet strømpebåndet fra bruden, representerte dette brudens oppgivelse av jomfrudommen. Dette hører sammen med tradisjonen om den hvite og uskyldsrene brud. I Nord Amerika er det vanlig at bruden har to strømpebånd, et for å beholde som minne og et til å kaste. Begge skal bæres på høyre ben like over kneet. Før fjerning av strømpebåndet kaster bruden buketten til de single/ugifte jentene i selskapet. Brudgommen fjerner strømpebåndet fra brudens ben. Noen velger å fjerne det med tennene, men i de bryllup man ikke føler det er passende tar han det av med hendene. Etter at strømpebåndet er fjernet, kaster han det så til de single/ugifte mannlige gjestene. Mannen som får strømpebåndet plasserer det på benet til den damen som fanget buketten. De som fanger buketten eller strømpebåndet sies å være de neste til å gifte seg. Enten med hverandre eller sine respektive partnere.

 

Men brudebuketten min skal ingen få!
Jeg har faktisk tenkt litt på å få laget en litt mindre bukett som likner min som jeg eventuelt kan kaste til jentene. Kanskje kan forloveren min bære den buketten, og hvis den blir veldig liten kan den stå som en liten bordpynt til den skal kastes. Min bukett vil jeg gjerne tørke og ta vare på om det blir fint. Tenk å kaste vekk den fineste buketten for dagen til noen andre..

 

 

Q: HVA SYNES DU OM DISSE TO TRADISJONENE?

Q: VIL DU HA DETTE MED I DITT BRYLLUP?

 

 

Signatur
Si din mening!


Vil du ha ordtaket "something old, something new, something borrowed, something blue" med i ditt bryllup?

 

 

Denne tradisjonen som kommer fra USA synes mange er en fin tradisjon, noen tror det bringer lykke, mens andre synes det er pølsevev og ser på det som overtro. Jeg for min del synes dette er en litt koselig ting å ta med, det har alltid vært til stede i små pikedrømmer om bryllup, og jeg synes rett og slett at det er litt stilig!

Det er kanskje en vanlig ting for mange, men jeg har aldri vært med i et bryllup der det har vært noe fokus på dette. Men hvor spesielt kan det ikke bli å se tilbake på brudebilder der du har på deg bestemors nydelige armbånd som du ellers ikke kom på at kunne passe så bra! Eller de fine øredobbene du alltid har misunt venninnen din fra når hun giftet seg. For en mulighet til å gjøre noe litt utenfor de stive vanlige norske rammene! Jeg bryr meg absolutt ikke om at dette er en amerikansk tradisjon..

Her er en kort forklaring på delene i ordtaket:

  • "Something old" skal minne om båndene som er knyttet til brudens barndomshjem, hennes familie og det gamle livet hennes.
  • "Something new" symboliserer det nye livet bruden går inn i sammen med ektefellen, og deres liv videre sammen. Det representerer også parets fremtidige håp omlykke, fremgang og suksess.
  • "Something borrowed" skal være lånt fra en lykkelig gift kvinne, det er ment å bringe videre lykke til bruden og symboliserer den stand som bruden nå tilhører.
  • "Something blue" er et gammelt symbol for troskap og styrke.


Something Old, Something New, Something Borrowed, Something Blue, What's yours? : wedding new old borrowed blue wedding IMG 1549 Compressed


Disse tingene trenger absolutt ikke ha en stor rolle i et bryllup, det kan være små ting som bare bruden og forloveren vet om, eller du kan fortelle det til flere av gjestene. For meg er det noen fine små detaljer som jeg håper jeg får noe fint ut av. Noe som setter igjen minnner fra den store dagen. Jeg skal absolutt prøve å jakte på fine ting som representerer delene i ordtaket.

Noe gammelt kan være et smykke, øredobber, sko, slør eller noe annet som er arvet eller lånt for den saks skyld. Noe nytt har du garantert på deg den dagen, om det er selve kjolen, skoene eller undertøyet. Noe lånt kan du alltids få tak i, og det kan være hva som helst. Noen har noe blått på undertøyet, sydd i en blå tråd i underskjørtet, et blått strømpebånd eller en blå hårspenne.

Det kan gjøres mye ut av det, eller mindre. Og man kan gjøre det på den måten man vil! Jeg har også hørt at man skal samle disse tingene i en pose/veske, og bære det med seg på bryllupsdagen. Noen andre som har hørt noe mer om dette ordtaket?

 

 

Q: VIL DU HA ELLER HAR DU HATT DENNE TRADISJONEN MED I DITT BRYLLUP?

Q: HAR DU VÆRT I BRYLLUP DER TRADISJONEN VAR MED?

 

 

 

Signatur
Si din mening!

Jeg lekte litt med tanken på bryllupskake med sprudlende blomster og fargerik marsipan, men slo den kjapt fra meg. Verken jeg eller min kjære liker marsipankaker noe særlig, og en slik stil er absolutt ikke noe som representerer oss. Vi har egentlig en idé om hva slags kake vi vil ha til bryllupskake, selv om vi ikke har spurt kakebakeren helt endelig, men noe voldsomt spektakulært blir det uansett ikke. Heller noe som smaker himmelsk enn voldsom plastikmarsipan!

Men jeg liker tanken på å ha muffins eller cupcakes i bryllupet, en variasjon fra alle de antall kakene som mest sannsynlig kommer til å bli laget av kjente både fjernt og nært.

Jeg fant en del bilder der brudepar har brukt muffins som en erstatning av bryllupskaken!
Stilig synes nå jeg!

 

wedding cupcakes

 

wedding cupcakes

Butterfly Flower Wedding Cupcake Tower

 

Mini Three Tier Wedding Cake with Cupcakes

 

White Wedding Cupcakes and Cutting Cake

 

Mrs and Mr Wedding Cupcakes

 

Image - Flickr

 

 

 

Q: WHAT DO YOU THINK???

Q: SYNES DU DET KAN PASSE I BRYLLUP MED CUPCAKES?

 

 

 

Signatur
Si din mening!


Kunne du tenkt deg en skikkelig blomstrende bryllupskake i bryllupet ditt? Jeg synes kanskje det blir litt i det meste laget, selv om det kan være stilig, men smaken er heldigvis som baken!

Her er noen fancy blomsterkaker til inspirasjon!


 

 

 

 

 

//thebridescafe//

 

 

 

Q: HVA TENKER DU OM SLIKE KAKER?

 

 

 

Signatur
Si din mening!


Jeg har så vidt begynt å tenke på at vi må bestille gifteringer en gang om noen måneder til, og aller først tenkte jeg at det ikke var noe særlig å tenke over, enten gult eller hvitt gull, men der tok jeg feil! Der er så uendelig mange varianter og flere farger å velge mellom, det finnes mange ferdig designet, eller man kan designe dem selv! De er jo veldig viktige, de symboliserer et samliv og kjærligheten to personer føler og har til hverandre, og man skal tross alt ha dem på seg hele livet om man er så heldig at man får det. Iallefall en god stund for de aller fleste!

Igjen så jeg litt på nettet for å få litt ideer, ikke fra nettsider for gifteringer, men en blogg som heter thebridescafe. Her har jeg funnet enormt med inspirasjon!

På flere av bildene er det ikke 2 ringer, men 3. Den ene er frierringen eller forlovelsesringen til bruden. Tenk, en slik har jeg også, som er bare min, dermed får vi også 3 ringer tilsammen når vi blir gift. Det slo meg etter å ha sett disse bildene at vi ikke trenger å helt like ringer, de trenger egentlig ikke å matche en gang! (Selv om jeg helst vil at man kan se at de hører sammen..) Det går fint an å velge ulik farge, og gjøre ringene mer feminine eller maskuline med små detaljer!

Bare se her:


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Q: HVA SYNES DU? FANT DU NOEN DU LIKTE?

 

Q: HVILKEN TYPE RINGER HAR DU, ELLER KAN DU TENKE DEG?

 

 

 
Signatur
Si din mening!


Tidligere lagde jeg også et innlegg med bilder av forskjellige buketter (som du kan lese HER), men jeg kommer stadig over nye blomster, farger og sammensetninger, så dette innlegget her kommer helt sikkert ikke til å være det siste. Det er rett og slett så altfor mye å velge mellom, selv om det også er det som er så bra! Det er ganske viktig for meg at buketten jeg skal ha representerer meg og min smak, og at det står i stil til resten av bryllupet. Så her er det mange detaljer som teller!

Her er noen flere eksempler på nydelige buketter til enhver smak:

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

www.thebridescafe.com

 

 

Og om du lurte på om slike enkle håndbuketter er favorittypen min når det kommer til brudebuketter, siden absolutt alle bukettene jeg har funnet var slike, så er svaret JA! Jeg gjorde det ikke med vilje en gang, det var bare de jeg synes var finest ;) Ikke noen oppsats, kurv eller annet stæsj på meg, mest sannsynlig ;)

 

 

Q: FANT DU DIN BRUDEBUKETT HER?

Q: ELLER FIKK DU INSPIRASJON TIL FORM, FARGE ELLER BLOMSTER?

 

 

Signatur
Si din mening!

Noe av det vanskeligste, utenom å finne den rette kjolen, er å finne de rette skoene! Jeg kunne godt ha tenkt meg å ha 2 forskjellige typer sko til den store dagen. Et par til vielsen og middagen, og et par til å skli ned i når beina begynner så smått å verke litt av alt som skjer.

Etter enda litt flere nettsøk har jeg kommet over enda flere forslag til brudesko. Og ja, jeg liker både tradisjonelle kremfargede og sterke farger, så dette blir vanskelig!


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

www.thebridescafe.com

 

Q: FANT DU NOEN DU LIKTE?

 

 
Signatur
Si din mening!  

 

 

 

 

 

 

 

 

Q: HVA SYNES DU?

Q: SÅ DU NOE DU LIKTE?

 
Signatur
Si din mening!


Det er faktisk ikke lett! Jeg har noen tanker og ideer, men det er så vanskelig! Skal jeg ha tradisjonelle sko, eller utradisjonelle? Vil jeg at de skal understreke romantikk eller et fargetema? Vil jeg ha enkle sko eller ektraordinære?

What to do..? Jeg lette etter inspirasjon på nettet!

 

Lilla sko. såklart de måtte med!

 

Sjekk kombinasjonen!

 

Nyydelige!!

 

 

 

 

 

 

 

 

www.thebridescafe.com

 

 

Q: HVA MENER DU?

Q: HVA SLAGS STIL VILLE DU VALGT PÅ BRUDESKOENE?

 

 

Signatur
Si din mening!


Det er ingen hemmlighet, jeg er veldig glad i lilla! Snublet over en bryllupsblogg, og hadde vi hatt et stort budsjett kunne kanskje dette bryllupet gitt oss en god del inspirasjon?

 

 

 

 

 

 

www.thebridescafe.com

 

 

Q: WHAT DO YOU THINK??

 

 

 

Signatur
Si din mening!

 

Jeg har lyst på et enkelt men romantisk bryllup, og i dag snublet jeg over denne frisyren:


http://2.bp.blogspot.com/_AveE28gSndk/TNcF8t0J8TI/AAAAAAAABiE/QuzvQzoSIbk/s1600/Hero_1.jpg

 

http://3.bp.blogspot.com/_AveE28gSndk/TNcF9We7n_I/AAAAAAAABiI/Tx7Dlvw8ouw/s1600/Hero_2.jpg

 

 

 

Q: KAN DENNE FRISYREN BRUKES? HVA SYNES DU?

 

 

Signatur
Si din mening!


Disse bordkortholderne hadde jeg forelsket meg heelt totalt i! Fant de på Selskapsshop.no, men der koster de 29,- stk! Og til ca 50 gjester blir det 1500,-, kun i bordkortholdere!! Steike. Så jeg prøvde å finne tilsvarende på andre nettsider og på ebay. Men overalt ligger de til over tusenlappen, og det har vi bare rett og slett ikke råd til.Så nå leter jeg etter andre løsninger..

 

 

 

 

Q: HAR DU NOEN TIPS ELLER IDEER I FORHOLD TIL BORDKORTHOLDERE?

 

 

Signatur
Si din mening!

I løpet av de siste dagene har jeg trålt meg gjennom mange bryllupssider, linker og netthandlere, og tenkte jeg kunne dele noen få av dem her som jeg husker akkurat nå:

 

http://www.bryllupsinvitasjoner.no/

http://www.klikk.no/produkthjemmesider/dittbryllup/

http://www.selskapsshop.no/index.php/cPath/22

http://www.kortshop.no/

http://www.kvinneguiden.no/magasin/bryllup/

http://www.kreativtbryllup.no/

http://www.bryllupsvenner.no/

 

 

Q: VET DU OM FLERE, SKRIV DE GJERNE I KOMMENARFELTET :)

 

 

Signatur
Si din mening!

 

Hver dag nå for tiden surrer det tanker om detaljer jeg gjerne vil ha i bryllpet vårt en gang, og da er det ikke lett å holde seg unna nettet og søkemotorene som finnes..

I dag har jeg sett litt på brudebuketter, og fant noen inspirasjonsbilder:

 

Carolines nydelige brudebukett.www.fotballfrue.no


Show me your WHITE bouquets : wedding Bouquet

 

 

photo

 

 

Resten av bildene: www.google.no

 

 

Q: HVILKEN LIKTE DU?

(Jeg har allerede tanker om hvordan min kanskje kommer til å se ut,
men det er en hemmelighet inntil videre)

 

 

 

Signatur
Si din mening!
  • Profilbilde 26, Farsund
    Jeg er 25 år og Gift med verdens herligste og beste mann Morten! Jeg er utdannet Sosionom og jobber som miljøterapeut ved Cocoon Ressurssenter for barnevern og etnisitet. Jeg bodde i Stavanger i 3 år mens jeg studerte, men har nå flyttet tilbake til Farsund og bor i et gammelt og koselig hus i landlige omgivelser. Bloggen gjenspeiler det jeg til enhver tid er opptatt av, og de siste 2,5 årene har det gått mest i Bryllup. Men andre temaer som Foto, Interiør, Hverdagsliv og Kreative sysler kan forekomme. Enjoy! Følg meg gjerne på Instagram! KriAnd88

  • Bloglovin Facebook Twitter YouTube
hits