Om et døgn sliter jeg sikkert med å få sove. Om et døgn tenker jeg nok igjennom alt som er gjort og ikke gjort. Om et døgn sitter jeg sikkert med en haug blandede følelser. Om et døgn er det helt sikkert en sommerfuglstorm i magen min!

I morgen er det siste innspurt før den store dagen. Jeg skal sove hjemme hos mine foreldre, på rommet til den yngste søsteren min. I en fremmed seng.
Håper virkelig jeg får sove, for det trenger jeg!

Nå tror jeg det meste er i boks. I morgen skal vi pynte lokalet på kvelden, og jeg skal fikse neglene. Talen og spillelisten må jeg også bli ferdig med. Men utenom det så tror jeg det meste er ferdig! Faktisk!! Det hadde jeg aldri trodd at jeg kunne si, dagen før dagen før dagen. Det som ikke er gjort til nå, får vi nok ikke gjort så veldig mye mer med i morgen heller, så da får det bare være. Det folk ikke vet at vi mangler, legger de heller ikke merke til!

Så lenge jeg husker kleenex, sko og vannfast maskara skal det meste gå bra!!

 

Kommer snart sterkt tilbake som fru! <3

 

Signatur
Si din mening!


Nå er det kun 5 dager igjen til vi er gift og festen er godt igang!

I dag hadde jeg prøvetime hos frisøren der vi kun snakket om hvordan jeg ville ha det, og så hadde vi et møte med presten i ettermiddag. Vi gikk da gjennom alt som skal skje i kirka, og øvde litt på å knele, si ja, og sitte og stå på riktige steder, sammen med forlovere og min pappa. Tror det kommer til å gå veldig bra!

Jeg var også innom blomsterbutikken og gjorde de siste bestillingene. Forrige helg var jeg innom der og leverte fra meg litt blonder og en brosje som skal bli brukt til brudebuketten. Da får jeg med både blue, borrowed og old på et og samme sted!

 


 

Disse siste dagene går det i ett, så det er ikke sikkert jeg klarer å oppdatere noe særlig mer før i etterkant av dagen. Men bilder kommer! Og jeg er kjempeglad for at vi fikk lov til å komme hjem denne siste uka og få hjelp til alt mulig av familie og venner. Det setter vi stor pris på!

 

Signatur
Si din mening!


er det bare ei uke igjen til vår store dag! Tiden FLYR!!

Det har vært veldig mye fram og tilbake med skoene jeg skal bruke i bryllupet vårt!

Det startet med et par lilla par som tanten min fikk laget på Filippnene til meg i fjor, til noen andre lilla jeg kjøpte på ebay, og nå har jeg landet på tredje par lilla sko som jeg ikke bytter ut flere ganger!

På det første paret er det hælen som rett og slett gir etter når jeg trår på foten, og jeg tror det er hælen som er litt galt plassert, eller at de rett og slett ikke tåler tyngden min. Skopar nummer to viste seg å bli for store når jeg hadde strømper på, jeg sklir rett ut av dem. Og har jeg i en såle blir de altfor trange. Skopar nummer tre er kjøpt på en brudesalong, og farget etter den lillafargen jeg selv ville ha! De er også littegranne lavere enn de andre, så da blir jeg ikke særlig høyere enn min kjære likevel :) Kjolen kommer nok til å slepe litt, men med underskjørtet tråkker jeg iallefall ikke på den.


 

Det er veldig synd at jeg ikke kan bruke de første skoene jeg fikk, så jeg kommer til å ta dem med meg hjem, og muligens ta noen av bildene med dem på. Da får jeg iallefall brukt dem på bilder, istedet for å bytte dem helt ut, selv om jeg ikke kan gå på dem noe særlig. De kan iallefall stå fint til pynt i ettertid!

Men jeg er likevel kjempeforelsket i de aller nyeste lilla skoene mine. De ble fantastisk flotte, og i akkurat rtiktig farge! Hele skoene viser jeg i etterkant, men over er det iallefall et sneek peek!

 

Og så har jeg kjøpt inn et must for å gå i et bryllup i sommer; gnagsårplaster for høye hæler! Disse skal jeg ha i nødkitet mitt som forloveren skal ha ansvaret for. :)

 

 

Signatur
Si din mening!


"Bakgrunnen for morgengaven var at brudgommen skulle gi en gave til bruden morgenen etter bryllupet. Opprinnelig var dette ment som en livsforsikring til bruden, i tilfelle det skulle skje noe med ektemannen.

De færreste brudgommer i dag, kan gi bort en morgengave som tilsvarer en verdi som i en livsforsikring, men det er da allikevel lov å gi en ekstra liten ting som betyr noe helt spesielt!

I dag er det også blitt svært vanlig at bruden også gir brudgommen en morgengave. Morgengavene kan gjerne være noe personlig som for eksempel en klokke, pent undertøy, et smykke som for eksempel armbånd, et bilde av deg selv, eller noe helt annet som du tror han vil like."  - Bryllupsvenner.no

 

Gavenes historie


Vi har bestemt oss for å gi hverandre en morgengave morgenen etter, som en bryllupsgave til hverandre. Jeg synes det var viktig at det vi skulle gi til hverandre var noe som varte. Kanskje ikke en mobiltelefon eller noe annet som lett ville bli skiftet ut etter måneder eller år, heller opplevelser eller materielle ting som kan vare resten av livet, og som ikke forsvinner eller blir byttet ut. Vi ble også enige om et omtrentlig beløp, og prøvde å holde oss til det.

Jeg vil ikke røpe noenting her på bloggen enda, for jeg vet at min kjære er en fast leser! Men jeg er veldig spent på om han vil like det jeg skal gi ham, og han har sagt at han er spent på om jeg vil like det han skal gi meg også. Etter en fantastisk og spennende dag, skal vi starte første dag som gift med enda litt mer spenning med personlige gaver til hverandre. Jeg gleder meg!

 

Q: HVA SYNES DU ER EN FIN MORGENGAVE Å GI OG FÅ?


Signatur
Si din mening!


Nå har vi planlagt drømmebryllupet vårt i omtrent halvannet år faktisk! Og dagen nærmer seg med stormskritt!

Det har vært godt å ha så pass lang tid å forberede seg på, selv om man ikke kan forberede seg til absolutt alt. Det har vært perioder der vi ikke har hatt mulighet til å kunne planlegge eller spare like mye, så vi har hatt godt av litt ekstra tid til dette. Under hele planleggingen har særlig jeg vært veldig detaljstyrt, og ønsket at det skal gå en rød tråd gjennom det hele med flere hjemmelagde og personlige elementer, og det tror jeg vi har fått til særlig i forhold til invitasjoner, bordkort, festhefte, dekorasjoner, klær, lokale og til slutt takkekortene som ikke er begynt på enda.Slenger med et bilde som bryllupsfotografen vår tok av oss tidlig i høst

Når det nå kun er rett over ei uke igjen, og det fremdeles er noen vesentlige ting som ikke er helt på plass, så kjenner jeg at holdningen min har forandret seg litt. Alt som er planlagt så langt tilsier at vi kommer til å bli gift så lenge begge to dukker opp i kirka, og det skal vi klare å få til. Om resten av dagen med planer, bestillinger og dekorasjoner ikke blir slik vi hadde tenkt og håpet på, så har det ikke så mye å si lenger. Om blomstene aldri kommer, om kakene velter og innslag i kirka uteblir, så skal vi da likevel bli gift og få en flott fest etterpå! Da får vi heller gå og plukke markblomster til den store gullmedaljen kvelden før, skjære i en fin hjemmelaget sjokoladekake istedet, og bruke enda mer tid på fotografering om vielsen blir litt kort.

Jeg kjenner at jeg har fått litt roen over det hele, og jeg håper virkelig at det holder seg slik til bryllupet er vel overstått og vi er mann og kone! Det er en så deilig følelse å ikke stresse, og holde hodet kaldt nok til å finne flotte løsninger om et eller annet skulle skje utover planen.

I dag står nedvask og pakking til bryllupsreise på planen.
Vi har noen hektiske dager foran oss, og jeg gleder meg!

 

Signatur
Si din mening!


Vi skal ha hele to bryllupskaker i bryllupet vårt, og begge kommer til å bli litt utenom det vanlige. Når det gjelder kakene kjører vi ikke det som er mest vanlig og tradisjonelt, men vi gjør det vi har lyst til, og får kaker som vi to liker aller best! Kakene får dere ikke se her før i etterkant av bryllupet, men kakefatene er også noe utenom det helt vanlige, og de kan dere få se litt av nå!

Etter måneder med leting, fant vi endelig et kakefat som kunne egne seg til den ene kaken, og hele 3 uker før bryllupet kom den endelig fram i posten etter uker med ventetid, og en leveranse som ikke kom fram noensinne. Når vi fikk kakefatet i posten så det slik ut:


 

Her er det ikke bare å sette på kaker, for det er ikke noe underlag å ha kakene på, og man vil jo bare skjære rett gjennom etasjen om ikke kaken faller av før man skal skjære i den. Min kjære er blikkenslager, og lagde rett og slett runde fat som passet perfekt til alle ringene, og lagde dem slik at de ligger stødig ppå ringene. Jeg glemte helt å ta bilde av det ferdige kakestativet før vi leverte det til kakebakeren fordi alt det skjedde på et par travle dager, men dere får se i etterkant istedet.

Den andre kaken trengte et kvadratisk kakefat på omtrent 50 x 50 cm, og det var jammen ta meg ikke lett å få tak i! Vi trålte forskjellige butikker og nettbutikker, men igjen måtte min kjære trå til og lage et fat, og da fikk vi det akkurat slik vi ville ha det også! For å få det litt mer i den stilen vi ønsket oss, limte jeg på en remse med blonder rundt hele kanten, og resultatet ble ganske så lekkert!

 

 

Her er det bare et lite sneek peek, men hele fatet får dere se på bildene fra bryllupet, da også dette fatet er levert til den andre kakebakeren.

 

Signatur
Si din mening!


I innbydelsene våre la vi ved en link til vår ønskeliste på Tilbords.


Vi har kun denne ønskelisten, og nevnte også at vi heller ville ha pengegaver enn gavekort. Grunnen er at vi leier, og ikke har mulighet til å bruke et gavekort på f.eks møbler før vi får oss et eget sted. Tenkte jeg kunne dele ønskelisten vår her sånn i tilfelle noen lurer på hva vi ønsker oss.

 

Trykk HER for å komme til ønskelisten!

 

Når vi laget ønskeliste hos Tilbords fikk vi også to champagneglass som alle brudepar får om de legger inn ønskeliste der. De er merket Magnor, designet av Ari Behn, og det er også to ringer gravert inn i dem. Helt topp!

 

 

 

 

 

Signatur
Si din mening!


Nå raser virkelig timene og dagene unna, det er 2 uker igjen til alt skal være klart, og det er fremdeles en del ting som gjenstår.


I disse dager jobber jeg med festhefter til bryllupet. Ved kuvertene ved middagsbordene skal det ligge festhefter til gjestene, og de er selvfølgelig også hjemmelaget i liknende stil som invitasjon og bordkort. Fremsiden og baksiden kan jeg vise dere her i dag, mens innholdet i disse kommer jeg tilbake til i etterkant av bryllupet. Dette er både fordi innholdet ikke er helt ferdig ennå, og fordi jeg ikke vil røpe alt på forhånd.

 

 

Selve heftet er laget av samme typen ark som invitasjonene er laget av og bordkortene er dekket med. Arkene er litt mindre enn et A4 ark, og jeg brettet dem i to.

 

 

Etterpå kuttet jeg ut lilla ark i samme farge som på innbydelsene, fremkalte et bilde av oss som jeg klippet ut og limte på, og limte også på et stykke med blonder og monogrammet vårt som jeg stemplet på firkantede papirbiter.

 

 

Så limte jeg de lilla arkene direkte på selve festheftet med dobbelsidig tape langs kantene. Siden vi fikk såre og flisete fingre etter at vi lagde alle invitasjonene, og dro av hundrevis av tapebiter, kom min kjære på ideen med å bruke en pinsett til å dra av papiret bakpå tapen! Det fungerer helt supert, og det går mye fortere enn å bruke fingrene i tillegg!

 

 

 

Slik blir festheftene seende ut på fremsiden

 

 
 

Det var litt av en jobb å få ferdig alle disse også, men min kjære har vært med på omtrent alt,
så de var ferdige på et par dager!

 

 

I dag har jeg brukt et stempel som jeg også brukte på invtasjonene, og stemplet det på baksiden. Jeg ville så gjerne ha diktet med, men det ble ikke plass til det i heftet uten at jeg måtte ha funnet på noe som kunne vært på 3 andre sider i tillegg siden jeg skal bruke brettede A4-ark på innsiden, og et ark da utgjør 4 sider.

A4-sidene som jeg skal ha inni heftene skal jeg enkelt stifte sammen i bretten med to, tre stifter. Jeg har kjøpt en lang stiftemaskin på Panduro til rundt 100-lappen, slik at den rekker inn til midten av arkene.

 

  

Q: HVA SYNES DU OM FESTHEFTET?

Q: SKAL DERE HA SLIKE FESTHEFTER?

 

 

Signatur
Si din mening!


Forrige helg var det duket for utdrikningslaget mitt! Det hele startet torsdagskvelden da forloveren og den ene søsteren min plutselig dukket opp i Stavanger og tenkte å tilbringe resten av helgen hos oss! :)

Fredagskvelden trodde jeg vi tre skulle bruke til å se film og godte oss i sofaen, men plutselig stod disse tre sosionomjentene på døra med hjemmelaga hatter og sang! To av dem har vært i Belgia dette halvåret, og det var herlig å se alle samlet igjen!

 

 

Skravla begynte å gå, forloveren min og søsteren min disket opp med taco også, men litt før vi skulle begynne å spise dukket det enda flere jenter opp på døra!

 

 

(Jeg har ikke fått alle bildene som ble tatt enda, så på dette bildet mangler det 2 jenter til)

 

Utover kvelden fikk jeg gaver fra hver og en, og ut fra innholdet skulle jeg gjette hvem som hadde gitt meg gavene. Knallgøy! Ble mange forskjellige historier å dele med alle sammen.

 

 

 

 

 

Etter maten hadde de stelt i stand ei kake også.

 

 

Her er et par bilder fra lørdagen, hvis jeg får tak i flere og bedre bilder skal jeg dele dem her i etterkant. Jeg ble fint kledt ut i rosa med krone, smykke, armbånd og plakat!

 

 

 

 "Bli tegnet av bruden"

 

I tillegg til dette fikk jeg en time på spa, måtte ha en salsatime for resten av gjengen som ble godt dokumentert på film, og så ble det mer mat og fest ettterpå hjemme hos oss med mer prat og liv, og en quiz der Morten allerede hadde svart på en del spørsmål, og så skulle de matche mine svar med hans. Utrolig morsomt, og ikke minst gøy å se hvor sammensveiset vi er!

 

Jeg hadde ei flott helg! Skulle selvfølgelig ønske at alle som ble invitert kunne komme, og særlig de jeg ikke ser så ofte, men det kan ikke alltid passe for alle. Hadde jo vært greit at flere ble kjent med andre så det blir gøyere for alle i bryllupet, men jeg gleder meg uansett veldig til å treffe alle de fine jentene da i iallefall!!

 

Signatur
Si din mening!

Jeg beklager veldig for lite oppdatering ang. bryllupet de siste ukene. Tiden går fort, og jeg har nok å henge fingrene i. Uansett lover jeg at jeg kommer til å fortsette å blogge om bryllupet i god tid etter den store dagen, uansett hvor mye eller lite jeg får tid til i forkant. Til syvende og siste kommer det aller meste på bloggen uansett! :)

Nå er det faktisk bare 3 uker igjen! Jeg kan ikke tro at dagen er så nærme, det hele har vært litt uvirkelig gjennom planleggingen, men nå gleder jeg meg enda mer til den store dagen da jeg får min kjære til min ektemann! Det blir fantstisk å feire dagen med gode venner og familie! :D

Men nå må jeg komme med kanskje den siste oppdateringen, selv om det er en del som enda gjenstår.Lilla: Ferdig

Rosa: Påbegynt

Svart: Ikke påbegynt

 

Trykksaker:

Save The Dates - Levert
Gjesteliste - Ferdig
Bordplasseringer - Foreløpig ferdig
Invitasjoner - Sendt ut og fått svar
Bordkort / Gaveesker - Ferdig
Innhold i bordkort - Kjøpt inn
Festheftet - Omslagene er laget

Innhold i festheftet - Påbegynt
Kirkeprogram - Påbegynt
Takkekort
Bordkart til festheftet - ferdig
Bordkart til å henge opp - skal forstørres og printes ut
Bryllupsannonse i avis - sendt bestilling på mail
Invitasjon til vielsen til venner og kjente på Facebook
Forskjellige skilt - Delegert
Kakelapper - Må skrive på dem
Bilder til dekorasjon - må fremkalles
Gavebok - Kjøpt og pyntet
Gjestebok - Kjøpt og pyntetAndre ting:

Tema - Enkelt, elegant, romantisk og personlig
Farger - Ivory, mørk lilla og sølv
Bil - Er i boks
Rammer - kjøpt

Ringboks - Bruker min kjæres ringboks
Morgengave til min kjære - skal bare hentes
Pengeskrin - Lånes av min bror

 

Pynt:

Lyslenker - Kjøpt
Pynt til bordene og lokalet
Pynt til bilen - Delegert
Glass til dekorasjoner
Fotoholdere - Pappa har laget
Bordnumre - Ferdige


Bruden:

Forlover: Charlotte 

Forloverkjole - Kjøpt og tilpasset
Brudekjolen - Kjøpt, men må dampes ut
Underskjørt - Kjøpt
Undertøy til brudekjolen - Kjøpt
Undertøy til bryllupsnatten - Kjøpt
Slør - Fikk det sammen med brudekjolen

Sko - Har kjøpt nye lilla!
Ivory ballerinasko - Kjøpt
Øredobber - Kjøpt
Armbånd - Kjøpt
Frisør - Salong René i Lyngdal

Brudesminke - Kjøpe inn et par ting til
Sminketime hos Mac
Prøvetime hos frisør
Frisyre - Jeg har bilder og ideer
Manikyr - Sørlandsbadet Lyngdal
Voksing - bestilt time
Strømpebånd - Har laget et selv


Brudgom

Forlover: Erik
Dress - Kjøpt, og tilpasses
Skjorte - Kjøpt
Mansjettknapper - Fulgte med skjorte
Mansjettknapper #2
Vest og kravat - Skal leies
Sko
Belte
Lilla sokker
Undertøy
Frisør til Brudgom og forlover


Blomster

Bukettholder - Pynte et ekstra Norgesglass
Blomster til kirken og lokalet - Bestilt hos Seland i Lyngdal
Brudebukett, knappehullsblomster og hårpynt til forlover - Bestilt hos Seland i Lyngdal
Ringe Seland 2 uker før bryllupet for konkret bestillingKirken

Booket og bekreftet - Frelserens Kirke i Farsund 14/7-2012 kl 14:00
Filming/kameramann - Gustav

Pynting og rydding av kirken - Mine søsken
Hanker til benkene i kirken - pappa har laget
Salme 1 (inngangssalme) - Deg å få skode
Salme 2 (etter velsignelsen) - Gje meg handa di ven
Duettinnslag - Come what may
Instrumentalt innslag - River flows in you
Inngangsmarsj - Pachelbel Canon i D - fioliner
Utgangsmarsj - Brudemarsj av Jan Magne Førde - Fiolin og orgel
Tekstlesning
Tekstlesere
Prest - Rolf Eriksen
Organist - Wim
2 stk til å dele ut kirkeprogram, såpebobler og ris - Emilie og Silje
Min kjæres giftering - kjøpt og gravert
Min giftering - Kjøpt og gravert
Frierringen min - Gravert og pussetMottakelsen

Aperitiff - Resorten serverer
Fruktfat - Mamma lager


Bryllupsfesten
Lokalet, booket og bekreftet - Farsund Resort, Løa
Mat/servering - Farsund Resort
Fotograf - Lisbeth Finsådal
Bryllupsnatten
Toastmaster - Joakim Gitlestad
Candybar- Har krukker og glass, må kjøpe godteri
Meny
Prøvesmaking
Brudevalsen - Må begynne å øve og finne sang
Spillelister - Må lages
Duker - Resorten fikser
Løpere - Må sys
Telysholdere - Har en del fra ikea
Glassboller
Kubbelys
Telys
Velkomsttale - Toastmaster?
Survivalkits på toaletteneKaker

Kaketopp - Har to stk vi skal bruke
Bryllupskake
Lage kakeformer

Kaker - Delegerer
Kakestativ - ventes i postenHjelpere

Hjelp til tilstelning og pynting i lokalet
Henting av blomster fra blomsterbutikken - Min bror
Pynting og rydding av kirken - Delegert
To stykker til å dele ut kirkeprogrammer, ris og såpebobler - Emilie og Silje
GaveåpneR - Marit
Gavetransportører - oss, mamma & pappa
"DJ"
Rydding av pynten vår i lokalet


Skjemaer og div

Navneendring
Prøving av ekteskapsvilkår
Forlovererklæring
Ønskeliste
Kjøreplan - Foreløpig ferdig


Etter bryllupet

Bryllupsreise - Bestilt
Takkekort for gavene
Takkekort til alle som har hjulpet oss
Gave til forlovere
Gave til toastmaster
Gaver og betaling for tjenester
Bryllupsannonse i avisen

 


 

Signatur
Si din mening!


Nå er det knappe 7 uker igjen til vår store dag, tiden raser av gårde! I går hadde jeg bursdag og ble 24, og på en eller annen merkelig måte følte jeg meg plutselig så veldig mye eldre, og ble plutselig veldig klar for å gå videre i livet med tanke på å gifte meg! Jeg har jo vært klar tidligere, ellers hadde jeg jo ikke sagt ja til min kjære. Men nå føler jeg meg enda mer klar enn før, om det går an å si det sånn. :)

Det har skjedd noen ting på bryllupsfronten i det siste som jeg ikke rekker å få inn på bloggen på løpende bånd. Nå er jeg midt i de siste ukene i studieåret, og gjøremålene blir flere og flere jo mer det nærmer seg bryllupet, så jeg rekker ikke å få til alt jeg har lyst til.

 


Bilde av oss to, mysende i sola i familiebursdagsfeiring!

 

Nå har vi fått den avgjørende beskjeden om at ungdomspresten i min gamle menighet ikke kunne vie oss likevel den 14. juli, så nå måtte vi forte oss å ta kontakt med "reservepresten". Vi har ikke mulighet til å møte ham før noen få dager før bryllupet, så vi måtte ta en samtale om vielsen på telefon, og sende forslag og diverse på mail. Litt tungvint, men sånn ble det bare. Og i tillegg har vi fått beskjed om at samme presten skal ha en ny vielse i en annen kirke et stykke unna bare én time etter at vår starter, så han ville helst at vi skulle korte ned programmet litt, og ha en kriseplan hvis tiden ble knapp før han må kjøre videre til neste vielse! Jeg har litt angst for dette, for jeg vil ikke ha den følelsen av at vi må springe inn og ut av kirken mens vi roper "JA!!" over skuldrene for at presten skal rekke neste vielse! Hvorfor har de ikke planlagt dette mer?? Dette burde ikke bli vårt problem! Jeg prøver så godt jeg kan å planlegge ting på forhånd slik at jeg ikke skal bli stresset på selve dagen, men det klarer de fint å spolere likevel! :(

Vi har nå fått en noenlunde oversikt over hvilke salmer, tekstlesninger, innslag, og musikkinstrumenter vi vil ha i vielsen vår, og sendt et forslag til presten på mail. Så jeg håper virkelig han godkjenner det så det også går i boks, og vi kan begynne å lage kirkeprogrammer, og ikke minst slik at musikerne kan begynne å øve! Vi har også utført prøvesmaking sammen med forloverne våre, og det eneste vi mangler der er å finne en ny forrett, men det burde ikke være et stort problem. Ringene våre har kommet tilbake ferdig gravert, og endelig har vi funnet en baker i nærheten som kanskje kan klare å lage den kaka vi har lyst på!

 

Det er så deilig når noe mer faller på plass!! Hver lille småting letter stresset i hodet mitt med flere hakk :D

 

Og, btw! I går sa jeg endelig opp deltidsjobben min!! Det var en herlig følelse! Har stresset enormt denne våren, og den jobben har iallefall ikke gjort det lettere, så når jeg er godt gift, skal jeg aldri tilbake der mer! HURRA!! :D

 

Signatur
Si din mening!


17. mai helgen tilbrakte vi hjemme hos familie og venner i Farsund i år, og en av dagene var vi på besøk hos min bestefar. Etter et hyggelig besøk med kransekake og prat var min leting etter "Something old, something new, something borrowed and something blue" over! Jeg spurte bestefar om lov til å se gjennom min avdøde bestemors smykker, og fant en nydelig gammel og blå brosje som jeg fikk lov til å låne på bryllupsdagen! Den er både gammel, lånt og blå!

 


Og jeg simpelten elsker den forgylte kanten! 

Min første tanke var å plassere brosjen på brudebuketten min. Jeg har planer om å få dekket til stilkene med bånd og blonder, og da kan jeg enkelt feste brosjen utenpå.


Under har jeg funnet noen inspirasjonsbilder:


bridal-bouquet-brooch

 


classic-real-wedding-kate-spade-bridal-heels-shoes-brooch-bridal-bouquet_0

 

Bridal bouquet with brooch

 

 

[Bridal-bouquet-crystal-brooch-karen-%255B1%255D.jpg]

 

 

 Q: HVA SYNES DU?

Q: HAR DU NOEN ANDRE FORSLAG?

 

Signatur
Si din mening!


Forrige uke begynte jeg å sortere sammen alle bryllupsrelaterte tingene jeg har i leiligheten for å legge det som er ferdig i esker, klart for å fraktes hjemover etter hvert som dagen nærmer seg med stormskritt.

Jeg tok også da fram de fantastiske skoene som min tante fikk laget til meg på filippinene i fjor, og tenkte jeg skulle begynne å gå dem litt inn før den store dagen. Det som jeg da så sårt oppdager er at den ene hælen har løsnet litt, og at begge hælene sitter på litt feil punkt i forhold til hvor tyngden blir plassert på skoen når jeg står og går på dem, slik at hælene begynner å gi etter ved å bøye seg innover under skoen! KRISE!!! De er så nydelige, og jeg hadde gleder meg veldig til å bruke slike annerledes sko i bryllupet, og særlig fordi det betyr litt at de er laget til meg. Jeg laget også selv rosene som pynter skoene, så dette er kjipt!
Jeg har planer om å ta dem med til en skomaker i nærheten der jeg jobber og høre om det er noe han kan gjøre, men i verste fall får jeg bare bruke dem på fotoshooten istedet for hele dagen.

MEN jeg startet jo å få panikk samme dagen for at jeg aldri ville finne noen nye lilla sko om ikke disse kan bli fikset! Mørk/sterk lilla er ikke akkurat den fargen som det kryr av i skobutikkene nå om dagen, og ikke resten av året heller for å si det sånn. Så jeg og min kjære begynte å tråle nettbutikker for å se om vi kunne finne noe. Det dukket opp en del fine og aktuelle sko som faktisk ikke var så grusomt dyre, men enten hadde de platå og/eller for høy hæl. I og med at jeg kun er et par cm kortere enn min kjære, vil jeg ikke ha høyere sko enn jeg må ha pga lengden på kjolen. Når jeg får satt opp håret i tillegg blir jeg ikke så lav likevel..

Til slutt, rett før jeg ville gi opp etter å ha lett i flere dager på nettet, fant jeg endelig en god kandidat på ebay!I Det er ikke en lignende modell i det hele tatt, men den kan kanskje bli bra likevel? Etter en del utregning av høyde på hælene, bestemte jeg meg for å gjøre et forsøk så jeg kanskje slapp å måtte gå med tradisjonelle hvite brudesko på vår store dag, og slo til!
(Misforstå meg rett, det er knallfint med hvite og kremfargede brudesko, men jeg hadde tidlig bestemt meg for å gå for lilla sko, og da ble tanken på å måtte gå med hvite sko en skuffelse i foehold til å være litt annerledes.)For et par dager siden kom de i posten!! Check them out!! :D

 

 

Nydeligere sko enn jeg trodde jeg kunne finne så kort før bryllupet!

  
Fargen er litt misvisende på de fleste bildene jeg tok, men her ser du fargen slik den er i virkeligheten. Mørk, sterk og dyp lilla. Liker!!(veeeeldig feil farge..)

Og høyden på skoene er akkurat så høye at kjolen kommer klar gulvet, akkurat så lave at jeg kan gå på dem uten å miste balansen! Jeg blir nok litt høyere enn min kjære, men det får vi bare leve med. Vi har enda ikke sett på sko til ham, så kanskje det finnes noen som gjør ham et par cm høyere? Noen som har erfaringer eller tips i forhold til det?

Signatur
Si din mening!


Nå er det kun 2 måneder igjen til vår store dag 14 juli 2012! Hjelpe meg så fort tiden går! Det har enda ikke gått heeelt opp for meg at jeg om to måneder er rimelig nervøs og muligens har problemer med å få sove. Men når det nærmer seg enda mer, alle forberedelsene blir ferdige, vi får møte presten og alle de små detaljene faller på plass, Den følelsen gleder jeg meg til! Når det virkelig går opp for meg at vi skal gifte oss!

Jeg er veldig glad i lister, og jeg liker å ha full kontroll! Så jeg kan likegodt legge ut en ny oppdatert liste her så jeg kan få oversikten selv, og gjerne innspill! fra dere :)Lilla: Ferdig

Rosa: Påbegynt

Svart: Ikke påbegynt

 

Trykksaker:

Save The Dates - Levert
Gjesteliste - Ferdig
Bordplasseringer - Foreløpig ferdig
Invitasjoner - Sendt ut og fått svar
Bordkort / Gaveesker - Ferdig
Innhold i bordkort - Kjøpt inn
Festheftet - Omslagene er laget

Innhold i festheftet - Påbegynt
Kirkeprogram
Takkekort
Bordkart
Bryllupsannonse i avisen
Invitasjon til vielsen til venner og bekjente på Facebook
Forskjellige skilt - Delegert
Kakelapper
Bilder til dekorasjon - må fremkalles
Gavebok - Kjøpt og pyntet
Gjestebok - Kjøpt og pyntetAndre ting:

Tema - Enkelt, elegant, romantisk og personlig
Farger - Ivory, mørk lilla og sølv
Bil - Er i boks
Rammer - kjøpt

Ringboks - Bruker min kjæres ringboks
Morgengave
Pengeskrin

 

Pynt:

Lyslenker - Kjøpt
Pynt til bordene og lokalet - Har det meste
Pynt til bilen - Delegert
Glass til dekorasjoner - Har samlet nok
Fotoholdere - Pappa har laget
Bordnumre - Ferdige


Bruden:

Forlover: Charlotte 

Forloverkjole - Kjøpt og tilpasset
Brudekjolen - Kjøpt, men må dampes ut
Underskjørt - Kjøpt
Undertøy til brudekjolen - Kjøpt
Undertøy til bryllupsnatten - Kjøpt
Slør - Fikk det sammen med brudekjolen

Sko - Har kjøpt nye lilla!
Ivory ballerinasko - Kjøpt
Øredobber - Kjøpt
Armbånd - Kjøpt
Frisør - Salong René i Lyngdal

Brudesminke - Kjøpes inn
Sminketime hos Mac
Prøvetime hos frisør
Frisyre - Jeg har bilder og ideer
Manikyr - Sørlandsbadet Lyngdal
Voksing
Strømpebånd - Har laget et selv


Brudgom

Forlover: Erik
Dress - Kjøpt. Skal tilpasses ca. en måned før
Skjorte - Kjøpt
Mansjettknapper - Fulgte med skjorte
Mansjettknapper #2
Vest og kravat - Skal leies
Sko
Belte
Lilla sokker
Undertøy
Frisør


Blomster

Bukettholder - Pynte et ekstra Norgesglass
Blomster til kirken og lokalet - Bestilt hos Seland i Lyngdal
Brudebukett, knappehullsblomster og hårpynt til forlover - Bestilt hos Seland i Lyngdal
Ringe Seland 2 uker før bryllupet for konkret bestillingKirken

Booket og bekreftet - Frelserens Kirke i Farsund 14/7-2012 kl 14:00
Filming/kameramann - Gustav

Pynting og rydding av kirken - Delegert
Hanker til benkene i kirken - Pappa skal lage

Salme 1 (inngangssamle)
Salme 2 (etter ekteskapsinngåelsen)
Salme 3 (etter velsignelsen)
Solosang 1
Solosang 2
Inngangsmarsj - Pachelbel Canon i D
Utgangsmarsj
Tekstlesning
Tekstlesere
Prest - Venter på svar
Organist
To stk til å dele ut kirkeprogrammene, ris og såpebobler
Min kjæres giftering - kjøpt og graveres
Min giftering - Kjøpt og graveres
Frierringen min - Graveres og pussesMottakelsen

Aperitiff - Resorten serverer
Fruktfat - Mamma lager


Bryllupsfesten
Lokalet, booket og bekreftet - Farsund Resort, Løa
Mat/servering - Farsund Resort
Fotograf - Lisbeth Finsådal
Bryllupsnatten
Toastmaster - Joakim Gitlestad
Candybar- Har krukker og glass, må kjøpe godteri
Meny
Prøvesmaking - 19 mai
Brudevalsen - Må begynne å øve og finne sang
Spillelister - Må lages
Duker - Resorten fikser
Løpere - Må sys
Telysholdere - Har en del fra ikea
Glassboller
Kubbelys - Må kjøpes
Telys - Må kjøpes
Velkomsttale - Toastmaster?
Survivalkits på toalettene - Kurv og innhold må kjøpesKaker

Kaketopp - Har to stk vi skal bruke
Bryllupskake
Lage kakeformer
- Morten
Kaker - Delegere
Kakestativ - ventes i postenHjelpere

Hjelp til tilstelning og pynting i lokalet
Henting av blomster fra blomsterbutikken
Pynting og rydding av kirken - Delegert
To stykker til å dele ut kirkeprogrammer og såpebobler
Ansvarlig på mottakelsen
Gaveåpner
Gavetransportører - oss, mamma & pappa, flere om nødvendig?
"DJ"
Rydding av pynten vår i lokalet


Skjemaer og div

Bryllupsannonse i lokalavis - 2-3 uker før?
Navneendring
Prøving av ekteskapsvilkår
Forlovererklæring
Ønskeliste
Kjøreplan - Foreløpig ferdig


Etter bryllupet

Bryllupsreise - Bestilt
Takkekort for gavene
Takkekort til alle som har hjulpet oss
Gave til forlovere
Gaver og betaling for tjenester
Bryllupsannonse i avisen

 

 

 

 

Q: KOMMER DU PÅ NOE VI HAR GLEMT Å TA MED?

Q: HVORDAN SYNES DU VI LIGGER AN MED 2 MND IGJEN?


 

Signatur
Si din mening!


Noe jeg har fundert over mange ganger, er, (av alle ting,) hvordan i all verden jeg skal brette serviettene til bryllupet! Jeg kan ingen brettemetoder, og de gangene jeg har prøvd å hjelpe til med serviettbretting, blir det rett og slett ikke fint. For en stund siden fant jeg de lilla middagsserviettene med mønster i som jeg har lett etter, og kjøpte noen sølvfargede i tillegg hvis jeg kommer over en stilig bretting som kan inkludere to servietter for å få litt mer liv på bordet.

 Jeg prøvde å ta bilder av de lilla serviettene for å vise dere mønsteret i dem, men det var ikke så lett, så fargen er en del mørkere på bildet enn i virkeligheten. Men bruk fantasien litt så går det bra. :)

Så mitt spørsmål er om DU kan eller har sett en genial brettemetode som er enkel å lære seg og som blir fint? Finner jeg ikke på noe, så blir det sikkert til at jeg legger dem rett oppå tallerknene, og plasserer bordkort eller festheftet fint oppå der igjen. Det kan gå greit det også, men det er ikke så veldig elegant kanskje?

 

Signatur
Si din mening!

 

Forrige uke ble jeg endelig ferdig med bordkortene / gaveeskene, og her følger en kort oppskrift på hvordan jeg lagde dem.

 


Jeg startet med å kjøpe inn mellomstore fyrstikkesker, ca 5 x 7 cm. Ikke den minste vanlige typen, men hakket større. Akkurat passe store til å ha noe i dem! Jeg tømte dem for fyrstikker, og så kunne arbeidet begynne.

Jeg ville dekke alle sidene på eskene med samme type ark som også blir brukt i invitasjoner og festhefter. Arkene er akkurat så tykke at man ikke kan se det originale mønsteret gjennom.


Jeg klippet alle bitene et par millimeter kortere enn selve sidene på eskene, og har du ikke en eller annen type skjærebrett, anbefaler jeg deg virkelig å få tak i det før du begynner på et slikt prosjekt. Det gikk MYE fortere å klippe bitene i riktig størrelse med rette kanter med en slik! (Min favoritt er et skjærebrett fra Fischer, der du bruker en knapp med et lite blad under til å skjære gjennom arket. Ikke denne på bildet, selv om den er god den også. Den bruker jeg mest når jeg skal skjære på øyemål.)

Etter at alle bitene var ferdig klippet opp, brukte jeg de samme stemplene som jeg brukte til invitasjonene.
Jeg stemplet monogrammet vårt på halvparten av de største lappene som skulle være på den ene av de to største sidene på eskene, og limte både dem og alle de små lappene på eskene med dobbelsidig tape.På den siste siden limte jeg på et bilde av oss to som jeg fikk eskalert i riktig størrelse og fremkalt hos en fotograf (det ser litt mørkt og dradd ut på bildet, annerledes i virkeligheten!). Jeg fikk to bilder på hvert fotopapir, og brukte det svarte skjærebrettet mitt til å klippe bort de hvite kantene før jeg også limte dette på med dobbelsidig tape.

 Før jeg skrev på navnene for hånd på bordkortene, limte jeg på en lilla papirrose med superlim på den ene siden. Opprinnelig har disse rosene en lang rett stilk av ståltråd med grønt papir utenpå, og istedet for å klippe av denne lange stilken viste min kusine meg et genialt triks!

 


 
Jeg brukte en spisepinne (du kan også bruke en blyant, penn, strikkepinne, osv..), og tvinnet stilken rundt den nederst den er tynnest, og vips!, så fikk rosen et litt annerledes og mer dekorativt utseende!

 

 

Etter at jeg hadde skrevet navnene på eskene, følte jeg absolutt at den ene lille papirrosen klarte å pynte dem opp ganske bra alene, så jeg lot dem bare være slik, uten noe mer dill og glitter.

 

 

 Den biten hvor de fugerer som gaveesker får dere vente med å se til etter bryllupet. Noe må jeg klare å holde hemmelig iallefall!

Signatur
Si din mening!


Bordkort er vanlig å ha i bryllup, forutsett at du ikke er så få eller så mange at det ikke er vits i starte arbeidet. Noe som også blir mer og mer vanlig er å gi en liten gave til hver av gjestene som gjerne kan stå ved bordplassene deres.

Og det er vel ingen hemmelighet at jeg hadde lyst til å lage begge deler, så for å gjøre det litt lettere for meg selv har jeg slått disse to sammen til en felles ting!

Jeg har tidligere laget et innlegg HER om starten på arbeidet med bordkortene våre, og jeg velger å legge ut bilde av dem her i forkant av bryllupet fordi det ikke er alle gjestene våre som får slike bordkort. Mange er invitert til å komme rett etter middgen, og da synes jeg det er helt greit at de og andre også får sett dem. Planen var å vise dem etter bryllupet, men hvis jeg ikke husker å ta bilde av dem før bryllupet, har jeg ingenting å vise i etterkant heller. Så her kommer både de ferdige bordkortene / gaveeskene, og i neste innlegg kommer det en liten forklaring på hvordan jeg har laget dem.

 


Omtrent alle bordkortene.

Jeg har valgt å bruke fyrstikkesker som bordkort, fordi det samtidig er en fin eske til å oppbevare en gave til gjestene i!

 


Forsiden på bordkortet.

Her har jeg brukt et bilde av oss til å dekke den ene siden og limt en enkel lilla rose på toppen for å få med fargetemaet. Hvis gjestene vil ta med bordkortet hjem som et minne, så har de også et bilde av oss i samme slengen ;)

 Baksiden på bordkortet.

Her har jeg dekket den andre siden med et stempel av monogrammet vårt.
Siden gjestene sitter ved runde bord blir også baksiden av bordkortene godt synlige, derfor var det greit å pynte med noe også her.

 


 Navnene har jeg enkelt skrevet med en svart penn for hånd.
Jeg liker at det ser hjemmelaget ut.

 

 
Q: HVA SYNES DU OM IDEEN?

Signatur
Si din mening!


Som jeg har fortalt tidligere kjøpte jeg brudekjolen min brukt på finn.no. Det er jeg så glad for at jeg hadde muligheten til å gjøre, for jeg ville aldri hatt råd til å kjøpe drømmekjolen hvis jeg måtte betale full pris for den. Jeg innså tidlig at jeg hadde dyr smak når det kom til brudekjoler..

For noen uker siden leverte jeg inn brudekjolen min til ei kjempeflink sydame som nå har justert den helt perfekt! Hun har til og med sydd på en liten hempe på slepet slik at det kan henge på en av knappene på kjolen når jeg skal gå og danse så det ikke skal være i veien. Da slipper jeg å få krampe i armen av å gå og bære halve kjolen hele dagen i tillegg.

 Siden kjolen er brukt før, ville jeg gjerne renset den skikkelig før jeg bruker den selv, og den må uansett dampes ut. Nå som skjørtet har ligget i bunnen av kjoleposen har den blitt skikkelig krøllete, så jeg bør vente med dampingen til det kuner et par uker igjen til den store dagen slik at den ikke skal krølle seg igjen. Hun som hadde brukt kjolen før meg, hadde fått den renset etter at hun hadde brukt den, men det var fremdeles noen små flekker igjen som skulle kunne gå av om jeg renset den på ny. Jeg spurte sydamen om hun visste om et bra renseri, og hun var rask til å fraråde meg å sende kjolen min til rens. Hun fortalte om en kunde med en brudekjole i et liknende stoff som meg som hadde renset kjolen, og opplevd å få den ødelagt tilbake fordi det skjøre materiale ikke hadde tålt rensen.

Istedet ville hun anbefale meg et rensemiddel jeg kunne bruke hjemme direkte på de flekkene jeg ville ta bort, så jeg slapp å få enda flere utgifter for rensing og kanskje risikere å ødelegge kjolen. Jeg fikk hakeslepp da hun dro fram en sprayflaske der det tydelig stod "Motorrens", men hun var rolig og forsikret meg om at det ville gå kjempebra.

 Jeg stoppet dermed innom en bensinstasjon på vei hjem, tok en real sjangse med hjertet i halsen, og sprayet direkte på en liten flekk om gangen. Jeg lot det virke i noen få minutter og skylte godt av med kaldt vann. Og jommen gik ikke flekken bort!! Da var det ikke noe å lure på, så jeg gjentok det samme på de andre småflekkene også. Og nå er kjolen helt perfekt igjen!

 

Jeg glemte helt å ta bilde av de små flekkene på forhånd, og det er kanskje like greit. Jeg trenger ikke minne meg selv eller andre på at brudekjolen min har vært brukt før og har hatt flekker på seg, og jeg skal jo heller ikke vise kjolen min til alle andre før den store dagen. Men et lite sneek peak av noe stoff kan vel ikke skade?

 Et klassisk sted å få vanskelige flekker er under armene. Uansett hvor forsiktig du er med mat og alt annet som kan sette flekker, så er det en del deodoranter som kan være med på å sette flekker på klær, og særlig lyse stoffer. Det er vel dermed ikke noen hemmelighet at det var littegranne merker her på min brudekjole, når den forrige bruden hadde bært kjolen en hel sommerdag i forveien. Dette var ikke betydelige flekker folk hadde lagt merke til, men jeg som studerer kjolen visste at de var der, og kunne ikke la være å tenke på det. Men nå er det ikke noe tegn til at den har vært brukt tidligere i det hele tatt! Alt er borte, og kjolen er helt ren og pen!

 

 

Q: HAR DU HØRT OM DENNE RENSEMETODEN FØR?

Q: HAR DU FIKSET NOE PÅ BRUDEKJOLEN? 

 

Signatur
Si din mening!


Rett etter påske fikk vi endelig sendt inn alle attestene til skattekontoret, og nå har vi fått svar.

 

Ingen hindring for inngåelse av ekteskapet, flott!

 Og nå som det stod svart på hvitt ble det plutselig så veldig virkelig! Om rett over to måneder bytter jeg navn fra Nilsen til Andreassen. Hjelp! Mon tro om jeg burde øve meg på en ny signatur? Kanskje jeg kan klare å få til en stilig en, og ikke føle meg tvungen til å skrive hele navnet hver gang? Dette er ganske uvirkelig, men gøy! Jeg gleder meg :)

Tidligere har jeg skrevet et innlegg om å bytte etternavn HER.

Grunnene til at jeg velger å bytte etternavn er flere. For det første synes jeg det er en koselig tradisjon at ekteparet har likt etternavn når de er ett, om de tar kvinnens, mannens eller begges etternavn. Vi går fra et forhold til en familie, og det synes jeg det er viktig å understreke. Hadde jeg hatt et navn som hadde passet bedre sammen med Andreassen, så hadde jeg muligens ville beholdt begge to, men det høres ikke like bra ut med Nilsen Andreassen, eller Andreassen Nilsen. Vi kunne i bunn og grunn tatt mitt etternavn begge to, men vi var enige om at Andreassen var et finere navn, så det ble fort uaktuelt. Jeg er selvfølgelig litt knyttet til Nilsen-navnet siden det er det jeg har vokst opp med, men dette er starten på et nytt kapittel i livet, og navnet kommer til å bli værende i familien min en stund til uansett :)

Det finnes også fine slektsnavn i min familie som jeg gjerne kunne ha tatt i bruk sammen med Andreassen, men det føltes litt rart også, og det har ikke blitt diskutert med resten av familien, så jeg droppet den ideen ganske raskt. Men det hadde vært litt fint og spesielt :)

 

Q: SKAL DU BYTTE NAVN, ELLER VILLE DU HA GJORT DET?

 

Signatur
Si din mening!


Vi skal ha runde bord i bryllupet, og for å få litt mer liv til bordene utenom blomster, lys og annen pynt, ville jeg ha noe til å strø direkte på dukene. På nettet og hobbybutikker kan du finne diamanter og blomster som er ment for dette formålet, både til bryllup og fest, men jeg vil ikke ende opp med å måtte oppbevare all pynten i ettertid fordi den er for dyr til å kaste. Derfor har jeg investert i en papirkutter som lager søte og enkle hjerter!
Siden hovedfargene i bryllupet vårt er mørk lilla og sølv, holder jeg på å stemple ut en haug med hjerter i disse fargene. Arkene har jeg kjøpt på en hobbybutikk. Vil jeg spare på dette i etterkant, tar det svært liten plass, og vil jeg kaste det, så taper jeg heller ikke en formue på det. Enkelt og billig! Eneste nedturen er at det er litt slitsomt å stemple ut alle hjertene. Jeg må stå oppe for å få nok kraft, og etter noen utstemplinger trenger hendene mine sårt en pause. Så dette prosjektet kommer til å ta en stund siden jeg ikke kan holde på så lenge om gangen. Men jeg tror at resultatet kommer til å bli ganske bra!

 

 

 

Q: WHAT DO YOU THINK?

 

 

Signatur
Si din mening!


Det har vært litt stille hos meg på bryllupsfronten en stund nå, men det betyr ikke at det ikke skjer ting aktivt innimellom studier og jobb. Noen ganger må man bare prioritere litt, og de siste ukene har det gått utover bloggen. Men jeg kommer til å fortsette å oppdatere i ny og ne på bryllupsfronten i flere måneder framover, det lover jeg!

Nå har jeg endelig blitt ferdig med gjesteboken vi skal ha stående framme i bryllupet, og gaveboken som den ansvarlige for gavene kan notere hva vi har fått av hvem slik at vi har oversikten i etterkant. Her er det f.eks også god plass til å notere ned navn og adresser i etterkant av bryllupet når vi skal starte arbeidet med takkekortene. Gjesteboken er stor og kvadratisk, mens gaveboken er en del mindre. Hele gjesteboken kommer jeg vil å vise her når den er ferdig, derfor blir det kun et sneek peak her nå.

 

 

Gjestboken


Gaveboken

 

Jeg ville gjerne at disse bøkene også skulle stå i stil med resten av pynten og papirarbeidet. Siden vi ikke har kommet i gang med mer enn invitasjoner og bordkort, tok jeg utganspunkt i de, og lot fantasien slippe litt til. Etter litt klipp, lim og rot, ble jeg godt fornøyd med resultatet! Lilla, blonder, bånd og roser. Ekstra personlig med bilde av oss og monogrammet som vi også brukte på invitasjonene. De kan du lese mer om HER.

 På sidene inni gjesteboka har jeg tegnet opp firkanter med blyant på ca 10X13 cm og skrevet "bilde" inni firkantene. Jeg skal ha en ramme med forklaring til gjestene ved siden av gjesteboken som forklarer at hvis de skriver en hilsen ved siden av en bilderamme, så skal jeg samle bilder fra bryllupet i etterkant, og lime inn bilde av gjestene så de matcher hilsenene. Tror dette kan bli fint og personlig, og et veldig koselig minne! Og så har jeg noe å dille med når bryllupet og all den kreative planleggingen er overstått.

 Jeg har noen søte små stempler som jeg har brukt på annen hvert ark nede i høyre hjørne for å pynte litt ekstra på forkant. Det er søte kjærlighetsord, og bilder av hjertr, ringer og brudepar.

 Som utgangspunkt for begge bøkene hadde jeg kjøpt to like notatbøker på salg på en bokhandel, en med og en uten linjer. Deretter limte jeg på et lilla ark, og pyntet videre. Enkelt og bilig! Closeup!

Signatur
Si din mening!


I høst var jeg innom brudesalongen Belle Amie i Bergen og kjøpte noen flotte brudestrømper i fargen ivory som jeg ikke trenger likevel. Innlegget om det kan du lese HER. Det er litt synd at jeg velger å ikke bruke strømper, for de er veldig flotte!. Derfor vil jeg gjerne selge dem videre til en annen brud som kan bruke dem på sin store dag!De er i størrelse small, men de er veldig elastiske! Jeg har prøvd den ene strømpen på så pakken har vært åpnet én gang, men strømpene er like hele og fine! Strømpen passet flott, og jeg er vanligvis en størrelse medium/large, så du trenger ikke være redd for passformen! Hun som solgte dem til meg sa at de heller ikke ble for store til de som normalt er en størrelse small, fordi hele blondebåndet øverst på strømpene er dekket med silikon på undersiden, så de sitter som støpt hele dagen og kvelden gjennom!

Prislappen står enda på, jeg kjøpte dem for 320 kr, og selger dem for 200 kr, helt ubrukte og i sin opprinnelige pakke! Så hvis du er interessert, legg igjen en kommentar på innlegget med mailadresse så kontakter jeg deg!

Signatur
Si din mening!


Tirsdag morgen leverte jeg fra meg brudekjolen min!! Heldigvis var det til ei sydame jeg har stor tro til at kommer til å behandle kjolen min pent. Jeg hadde med meg forloveren min som også får sin kjole tilpasset på samme sted. Til nå har hun gjort en fin jobb med hennes kjole, så det blir spennende å se hvordan de blir når de er helt ferdige.

Jeg har lenge vurdert å bruke kjolen slik som den originalt er, men jeg fant ut at jeg fortjener å ha det så behagelig som det er mulig å ha det i en brudekjole med korsett.

Innerst i kjolen min er det et bredt strikk som sitter høyt i livet. Det fungerer som et slags korsett, samtidig som det holder oppe hele vekten av kjolen så den ikke føles så tung. Strikket festes med flere hemper lik bh-hemper, og ved å bruke de ytterste hempene, følte jeg likevel at det var litt vel trangt til å kunne trekke pusten ordentlig og slappe av. Jeg bad sydama om å sette inn noen få hemper til, slik at jeg kan tilpasse kjolen litt mer. Hun skal i tillegg løsne et par sømmer der kjolen rynker seg litt, og lage en fin liten hempe bak på kjolen så jeg kan henge slepet mitt direkte på kjolen istedet for å måtte ha det hengende på armen til alle tider.

Jeg viser enda ikke bilder av brudekjolen min, den velger jeg å holde hemmelig helt til bryllupet, selv om det er vanskelig å holde seg av og til.
Men kjolene under her er fra samme merke; Blue By Enzoani.

 

Blue by Enzoani Columbia


Blue by Enzoani Easton
Signatur
Si din mening!


I den første tiden vi var forlovet, gjorde jeg grundige dypdykk i bryllupsverdenens DIY-prosjekt, og ble inspirert fra alt for mange vinkler. Et prosjekt jeg var veldig gira på å få gjennomført var å lage ei bok om til en slags ringpute/ringboks. Det var for så vidt en veldig god idé, men litt verre å få gjennomført fordi jeg ville ha "hullet" i boka i hjerteform istedet for i en firkant som vist på innlegget om ringboka HER.
Jeg har prøvd meg på flere bøker jeg har fått tak i på Fretex o.l., men nå har jeg lagt det prosjektet på hylla. Det ble rett og slett ikke fint, og jeg må vel innrømme at jeg er en liten perfeksjonist til tider..

Jeg er ikke noen stor tilhenger av de mer vanlige ringputene i sateng og blonder, så da min kjære fikk sin ring tilsendt i en enkel boks med plass til to ringer (nå har vi endelig også funnet ring til min kjære!!), fikk jeg lyst til å bruke den som oppbevaring av ringene til vi skal få dem på i kirka. Enkelt og greit.

Men problemet er at den boksen ikke er særlig fin å se på. Svart, liten, praktisk og enkel, men den har produsentens trykk i gull på fremsiden, og dette vil jeg gjerne skjule. Jeg vil gjerne sette et litt mer personlig preg på den, slik at den henger mer sammen med alt det andre jeg har laget.Jeg har tenkt på å dekke den venstre siden med en lapp med monogrammet vårt stemplet på over gulltrykket, men på grunn av "innhukket" i esken, blir monogrammet for stort, eller så må jeg klippe ut et hull i det på siden. En annen idé jeg hadde var å bruke blonder og/eller lilla bånd til å knytte rundt, men jeg blir ikke enig med meg selv om noe av det blir fint nok.

Og hva gjør jeg med de to ringene i gull som også er trykket på esken? Det er nesten sånn at jeg vurderer å ha esken slik den ser ut, og bare sørge for at ingen andre enn min kjæres forlover ser den, og at den ikke blir tatt med på noen bilder.. Men det er jo kjedelig det også.

 

Q: HAR DU NOEN FORSLAG??

 

Signatur
Si din mening!


Nå for tiden merker jeg at døgnet har for få timer. Med fulltid i ulønnet studiepraksis dette halvåret, lønnet deltidsjobb utenom, eksamensoppgaver og pensumlesing, må jeg ikke glemme bryllupet som nå er mindre enn 4 mnd unna!!

 Jeg må innrømme at jeg blir litt stressa til tider, og rekker ikke over alt jeg vil ha gjort når jeg først har noen timer fri. For eksempel alle DIY prosjektene jeg har lyst til å gjennomføre. Så det som holder meg flytende nå for tida er rett og slett tanken på å snart skulle gifte meg med verdens beste mann og den etterlengtede bryllupsreisen vi skal på etterpå. Når vi så kommer hjem igjen som mann og kone, er både bryllupsforberedelsene og praksistiden ferdig, og vi kan bruke tiden litt mer på hverandre. En flott måte for oss å starte ekteskapet på!

For å samtidig ha kontrollen på hva som er gjort, hva som er påbegynt og hva vi enda har igjen å gjøre fram til bryllupet, har jeg laget en liste etter inspirasjon fra Janes blogg som jeg oppdaterer jevnlig. Jeg er ganske sikker på at jeg ikke har fått med meg alt i denne listen, så har du innspill eller ideer å komme med, er det bare å si ifra!


Lilla: Ferdig

Rosa: Påbegynt

Svart: Ikke påbegynt

 

Trykksaker:

Save The Dates - Levert
Gjesteliste - Ferdig

Invitasjoner - Sendt ut, venter på svar
Bordkort - må stemples, settes sammen og pyntes

Innhold i bordkort
Festhefter
Kirkeprogram
Takkekort
Bordkart
Bryllupsannonse i avisen
Invitasjon til vielsen til venner og bekjente på Facebook
Forskjellige skilt
Kakelapper
Bilder til dekorasjon
Gavebok
Gjestebok - kjøpt, men må pyntes


Andre ting:

Tema - Enkelt, romantisk og personlig
Farger - Ivory, mørk lilla og sølv
Bil - Er i boks
Rammer - kjøpt

Ringbok / Ringboks
Morgengaver
Pengeskrin
Små gaver til gjestene

 

Pynt:

Lyslenker - Kjøpt
Skjøteledninger

Pynt til bordene - Har tanker og ideer
Pynt til bilen - Elisabet fikser
Glass til dekorasjoner - Samler fremdeles

Fotoholdere
Bordnumre - Ferdige

 

Bruden:

Forlover: Charlotte

Forloverkjole - Kjøpt, er levert til syerske

Brudekjolen - Kjøpt, men må kanskje sys litt på og dampes ut
Underskjørt - Kjøpt
Undertøy til kjolen - Bestilt

Undertøy til bryllupsnatten - Kjøpt
Slør - Fikk det sammen med brudekjolen

Sko - Må gås inn
Ballerinasko - Kjøpt
Øredobber - Kjøpt
Armbånd - Kjøpt
Frisør - Salong René i Lyngdal

Sminke til dagen
Prøvetime hos frisør
Fikse neglene
Strømpebånd - Har laget et selv
Frisyre - Jeg har bilder og ideer


Brudgom

Forlover: Erik
Dress - Kjøpt. Skal tilpasses ca. en måned før
Skjorte - Kjøpt
Mansjettknapper - Fulgte med skjorten

Vest og kravat - Skal leies
Sko
Belte
Sokker
Undertøy
Frisør


Blomster

Bukettholder
Brudebuketten og brystbukettene - Avtalt med Seland i Lyngdal
Blomster til Forlover - Armbånd/hårpynt?
Blomster til kirken
Blomster til bordene i lokalet
Blomster til gavebordet, gjestebokbordet, osvKirken

Booket og bekreftet - Frelserens Kirke i Farsund 14/7-2012 kl 14:00
Filming/kameramann

Rydding av kirken
Pynting av kirken
Hanker til benkene i kirken - Pappa skal lage

Salme 1 (inngangssamle)
Salme 2 (etter ekteskapsinngåelsen)
Salme 3 (etter velsignelsen)
Solosang 1
Solosang 2
Inngangsmarsj - Pachelbel Canon i D
Utgangsmarsj
Diktlesning?
Tekstlesning
Tekstlesere
Prest - Venter på svar
Organist
To stk til å dele ut kirkeprogrammene og såpebobler
Min kjæres giftering - kjøpt
Min giftering - kjøpt

Gravering og pussing av ringene


Mottakelsen

Aperitiff - Resorten serverer
Fruktfat?


Bryllupsfesten

Lokalet, booket og bekreftet - Farsund Resort, Løa
Mat/servering - Farsund Resort

Fotograf - Lisbeth Finsådal
Bryllupsnatten
Toastmaster - Joakim Gitlestad

Toastmasterbjelle el. liknende
Kakebord
Candybar
Meny
Prøvesmaking
Brudevalsen
Spillelister
Duker - Fikser resorten
Løpere?
Telysholdere - Har en del fra ikea
Glassboller
Kubbelys
Telys
Velkomsttale
Survivalkits på toaletteneKaker

Kaketopp - Har to stk vi skal bruke
Bryllupskake # 1
Lage kakeformer
Bryllupskake # 2

Flere kaker


Hjelpere

Hjelp til tilstelning og pynting i lokalet
Henting av blomster fra blomsterbutikken
Pynting og rydding av kirken
To stykker til å dele ut kirkeprogrammer og såpebobler
Ansvarlig på mottakelsen
Gaveåpner
Gavetransportører
"DJ"
Rydding av pynten vår i lokalet


Skjemaer og div

Bryllupsannonse i lokalavis
Navneendring
Prøving av ekteskapsvilkår
Forlovererklæring
Ønskeliste
Kjøreplan - Foreløpig ferdig


Etter bryllupet

Bryllupsreise - Bestilt
Takkekort for gavene
Takkekort til alle som har hjulpet oss
Gave til forlovere
Gaver og betaling for tjenester
Bryllupsannonse i avisen

 

 

 

Q: KOMMER DU PÅ NOE VI HAR GLEMT Å TA MED?

Q: HVORDAN SYNES DU VI LIGGER AN MED 4 MND IGJEN?

 

 

Signatur
Si din mening!


Nå har endelig bryllupsboblene kommet i posten! Jeg prøvde å bestille noen andre tidligere, og fikk tilsendt nye hele to ganger ekstra fordi alle lakk i posten. Det viste seg at gjengene i korkene ikke fungerte skikkelig i noen av de små flaskene, så jeg gav opp hele ideen om å få gjestene til å blåse bobler rundt oss på bryllupstrappa etter vielsen, helt til jeg leste at Weddingbee hadde fått tak i flotte såpebobler på ebay! Jeg fikk hjelp av henne til å finne dem, og når jeg fikk dem i posten var alle hele, og det er ingen fare for at boblevæsken kommer til å renne ut. Hurra!!Nå er det helt opp til gjestene om vi kommer ut av kirken til et bobleregn eller ikke. Det kan bli knallstilige bilder det! :D

Mon tro om jeg skal lage noen tags til disse så gjestene forstår hva de skal brukes til og når for de som ikke har oppdatert seg like mye på bryllupsbobler som jeg har, hehe!

 

TIPS: Boblene fant jeg ved å søke på "Wedding bubble tubes", og omtrent alle alternativer som kom opp var av samme merket med hjertetopp innepakket i en pappeske. Så langt jeg har erfart er disse helt topp i stand og lekker ikke, men kjøper du bobler som er vist uten esken eller i en mye simplere eske (som jeg gjorde) kan du ende opp med å få tomme  og klissete beholdere i posten. Kan du se nærbilde av gjengene på korken er det enda bedre. Ser du tydelige gjenger vil det som oftest bety at de er tette, er de svake kan de lett åpnes mens de sendes i posten, og du sitter med en klissete pakke i hendene.

 

 

Signatur
Si din mening!


Da kan jeg ENDELIG si ganske sikkert at kjøreplanen i grove trekk er i boks, og det er deilig! Det har vært et styr å få alle tider og minutter til å gå opp når det skal bli satt av nok tid til alt, men likevel holde igjen for at ikke middagen blir for lang og gjestene som skal komme til festen ikke trenger å komme så sent. Jeg har avklart tidspunktene for middagen med kjøkkensjefen ved festlokalet, og så lenge han mener det skal gå bra, så må det bare det.

Vi har også nå fått invitasjonsbildene fra Lisbeth Finsådahl i posten! Så nå kan vi skrive all teksten i invitasjonene, tilpasse dem, printe dem ut og begynne å sette bitene sammen! Hurra! Jeg har brukt litt tid (les: mye!) av sykemeldingen min til å klippe ut maaange firkanter i forskjellige størrelser og farger som tilsammen skal utgjøre en god del av invitasjonene våre. Monteringen skal jeg heldigvis få hjelp til neste helg av søte jenter hjemme!
Dette er ikke et bilde av våre invitasjoner, det er funnet ved et nettsøk. Men her får dere et lite sneakpeak av en detalj som skal være med i invitasjonene våre, nemlig stempelet som også er brukt på denne invitasjonen. Bildet jeg fant har litt lav oppløsning, men det som står er:


Denne dag

gifter jeg meg
med min venn
den jeg ler med
lever for
dagdrømmer med
elsker


Før jeg fant akkurat dette diktet utformet som et stempel, hadde jeg allerede bestemt meg for at det skulle brukes i invitasjonene. Så du kan tro lykken var stor når jeg tilfeldigvis kom over dette på "Familieskatter" i Sandnes! Jeg føler virkelig at dette diktet treffer og beskriver det vi har sammen. Det er så enkelt, ekte og nydelig!

Ellers så har min søster Veronikas kjæreste Tom Anders sagt ja til å hjelpe til med innslag under vielsen, og han har hjulpet oss å skaffe fiolinist! Vår alles kjære favorittante har sagt ja til å lage verdens beste kake til bryllupet, jeg har fått tak i den perfekte kaketoppen som jeg har ønsket meg veldig lenge, og nå er forloverkjolen også funnet! Den må sys litt inn, men i samme slengen fant vi også en dyktig syerske som kan hjelpe meg å sy inn brudekjolen også.


Jeg kan nesten ikke bli mer fornøyd med denne framgangen her!

 

Signatur
Si din mening!


Nå om dagene leter jeg etter bordkortholdere eller noe annet som kan brukes for å pynte med bilder på bord og diverse steder i festlokalet, og til å holde små lapper til annet bruk. Jeg har sett for meg å bruke bordkortholdere med litt høyde slik at jeg kan feste bilder til den øverste delen, så ikke bildene nesten står rett på bordet. Jeg vil at bildene skal legges godt merke til.


Jeg har kommet over flere typer bordkortholdere jeg virkelig kunne tenkt meg, men prisen er altfor høy. Jeg har sett priser mellom 20 og 29 kr per stykk på det billigste, og derfor ble det ikke noe kjøp av disse til middagsgjestene våre. Men jeg trenger ca 20 stykker, og da er det fremdeles for dyrt! Aller helst ville jeg hatt de for under en tier per stykk, men jeg vet ikke om jeg finner det.

Short Spiral Wire Place Card Holder with Spiral Base 4 Inches

 

Har du noen forslag til nettsider eller butikker som selger slike høye bordkortholdere for en litt billigere penge, eller en annen løsning for å pynte med bilder og små lapper? All hjelp tas veldig gjerne imot! :)

 


Signatur
Si din mening!


Tidligere skrev jeg et innlegg her om at jeg skulle bruke mellomstore fyrstikkesker som bordkort i bryllupet vårt. Nå har jeg kommet litt i gang med dette prosjektet også siden vi endelig har fått arkene vi bestilte til slike DIY prosjekter i posten.

Det er litt jobb med alle disse prosjektene jeg har satt i gang, men jeg koser meg! Og siden jeg har planer om å gifte meg kun én gang, så vil jeg gjøre det skikkelig og gjøre en god del av det jeg kan gjøre selv. For det er jo tross alt vårt bryllup, og ikke noen andre sitt. Her gjelder ikke ferdiglaget og masseproduserte ting når jeg har tid og mulighet til å gjøre det selv. Og jeg liker det!

 


Her er alle fyrstikkeskene ferdig pakket ut av plasten og tømt for fyrstikker. Det er ikke de minste, men en slags mellomstørrelse på dem. Akkurat passelig til bordkort! Har enda ikke noen lur idé om hvor jeg skal gjøre av alle de fyrstikkene jeg har til overs, så har du et forslag må du gjerne komme med det!

Her er en del av alle bitene jeg har klippet opp. Disse skal jeg bruke til å kle fyrstikkeskene med, og arkene er akkurat så tykke at man ikke kan se mønsteret på eskene gjennom. Perfekt!

Jeg er så glad at jeg har denne her! En utrolig praktisk papirskjærer. Jeg har også en annen som skjærer arket istedet for å kutte det, så jeg bruker begge om hverandre, det kommer an på hvor store arkene er. Her kan jeg måle arkene etter cm, mm og ettter gitte mål, og skjære jevnt i vei! Ingen skjeive saksekanter her i gården!


Her har jeg brukt stemplene våre med monogrammet vårt på, og stemplet i vei på omtrent halvparten av de store fikrantene jeg klippet ut. Tror dette blir bra jeg! Disse skal limes på bordkortene og noe annet etterhvert. Monogrammet er ikke så elegant og pyntet som de kanskje ofte er i bryllup, men med mine elendige dataskills, og litt hjelp fra andre DIY bruder, var dette det beste jeg fikk til. Så jeg er iallefall fornøyd!

Q: HVA SYNES DU OM FYRSTIKKESKER SOM BORDKORT?

Q: OG HVA SYNES DU OM MONOGRAMMET?


 

Signatur
Si din mening!


På mandag da vi havnet i bilulykken og brukte hele resten av dagen på sykehuset, var den dagen vi skulle bruke til en del bryllupsrelaterte ærender. Vi kom ikke lenger enn til det første punktet, men vi gjorde det grundig, og resultatet ble utrolig bra!

_MG_9557
bildet er hentet fra eikhi.no


Dette er ikke min kjæres dress! Verken den eller stilen blir heller ikke vist før bryllupet, akkurat som med kjolen min. Noen hemmeligheter må man jo ha! :)

Min kjære fant en kjempeflott dress til bryllupet på Eikhi på Bryne, så vi kjøpte den like godt med en gang mens de hadde akkurat hans størrelse inne. Han så kjempefott og kjekk ut, og selv om han valgte akkurat den dressen han selv ville ha, var den akkurat som jeg hadde håpet på og sett for meg. Han fikk prøve dressen med vest og kravat så vi fikk en forsmak på selve bryllupsdagen, og nå gleder jeg meg enda mer, om mulig!

Vi fikk en enormt bra service, og en masse triks og tips på kjøpet. Vi får komme inn igjen når dagen nærmer seg og få sydd den litt så den passer helt perfekt om noe må gjøres. Selv om bilen vår ble helt ødelagt i sammenstøtet da vi var på vei hjem mandag, så kom både vi og dressen hele ut av det. Så nå har vi enda en ting på bryllupslisten i boks. Herlig!
Q: HVA SLAGS BRYLLUPSANTREKK FORETREKKER DUTIL MANNEN ?

 

Signatur
Si din mening!I et av mine mange nettsøk etter bryllupsinspirasjon kom jeg en gang over dette bildet her av en brud i skinnjakke!

Jeg har vurdert opp og ned om det kunne være en røff detalj å ha med på et bilde eller to, eller om det ville kræsjet helt. Det kommer selvfølgelig litt an på stilen i bryllupet, hvordan man har håret og hvilken type brudekjole man har på seg. Jeg har ikke prøvd den skinnjakken jeg har sammen med brudekjolen min, men jeg tror jeg skal gjøre det for å teste ut om det kunne vært en løsning om det ble litt kjølig utpå kvelden. Det kan faktisk være greit å ha noe å dekke skuldrene med når kvelden senker seg, selv om det er midt i juli. Hvem har sagt at det ikke kan bli litt kjølig da?

Weddingbee skrev om muligheten til å bruke cardigans til brudekjolen på den store dagen og har mange inspirasjonsbilder på bloggen sin. Det hadde vært genialt det også! Det gir en litt mer avslappet stil i tillegg til å være praktisk. Jeg er ikke så veldig imponert over det brudetilbehøret du kan få kjøpt i form av jakker og kåper som skal matche brudekjolen, så kanskje dette kan være et alternativ? Jeg tror jeg må holde øynene mine enda mer åpne for mørke lilla cardigans når jeg er forbi butikker i vår, det hadde sikkert også gjort seg på noen bilder. Litt farger er bare gøy!
Q: HVA SYNES DU OM Å BRUKE SKINNJAKKE ELLER CARDIGAN TIL BRUDEKJOLEN?Signatur
Si din mening!


I begynnelsen av desember satte jeg og min kjære oss ned og bestilte ark og baser til invitasjoner fra CardsAndPockets. Vi bestilte alt papir i fargen cream puff, og endelig fikk jeg pakken i posten forrige uke! Nå kan endelig arbeidet med invitasjoner, bordkort og festhefter begynne så smått!I denne esken kom det en mange tykke og litt tynnere ark som vi kan bruke til hva som helst, ferdig klippede, limte og brettede baser til invitasjoner og takkekort, og passende konvolutter! Helt supert for en DIY brud som jeg har måttet innrømme at jeg er! For å få akkurat den formen og utførelsen på kortene som jeg ønsket meg, var dette et supert alternativ istedet for å brette, klippe og lime selv. Det ville tatt år og dag, og så mye tid til ekstraarbeid har jeg virkelig ikke. Nå er det bare å lage invitasjonsteksten, få tak i pynt og stæsj, og lime det rett inn i kortbasene, så blir de likevel hjemmelaget!Vil absolutt anbefale CardsAndPockets! til alle som liker DIY!Q: SKAL DU LAGE ELLER HAR DU LAGET INVITASJONENE SELV?

Q: NOEN ANDRE SOM HAR BESTILT FRA CARDSANDPOCKETS?

 

 

Signatur
Si din mening!

 

Jeg hiver meg omsider på denne Wedding Challenge som går rundt på bryllupsbloggene! 


Hvordan møtte dere hverandre?

Aller første gangen jeg traff min kjære skulle han levere noe til meg fra min pappa da jeg hadde flytta ut, de var kollegaer, så han var kun en budbringer. Jeg visste hvem han var, men ble ikke kjent med ham da. Det var først en jul et par år senere vi fikk god kontakt. Jeg kom hjem til mine foreldre på juleferie, og da sstartet det hele. Vi hadde det skikkelig trivelig sammen, og da juleferien var over og jeg skulle tilbake til Kristiansand for å fortsette på studiene, var det ingen vei tilbake. Vi hadde blitt et par! :)
Hvor skal dere gifte dere?

Vi skal gifte oss i Frelserens kirke i Farsund. Det er den kirken/menigheten jeg har vokst opp i, er døpt og konfirmert, så det ble et naturlig valg. Min kjære er døpt og konfirmert i Vanse kirke, et kvarters kjøretid unna. Det er en mye finere og flottere kirke, så kunne vi spolt et år tilbake, og jeg ikke hadde vært så opphengt i hvor jeg hørte til, så hadde vi kanskje valgt den kirken istedet.

 

Farsund kirke (Frelserens) - 28KB


Fargetema?

Det kommer til å gå mye i ivory som basisfarge, og en del hvitt, som duker og blomster, men ikke slik at det kræsjer. Kjolen min er ivory, det meste av materiale til invitasjoner, bordkort, festhefter og takkekort skal være i ivory, og kanksje noe blonder i ivory? Men hele bryllupet skal ha detaljer av mørk lilla (som er min absolutte favorittfarge!) og sølv som pynter litt ekstra opp. Tror det kan bli veldig fint!

Det er kanskje litt mye lilla på bildet under i forhold til slik vi skal ha det, men det er iallefall en pekepinn :) Tenk om jeg kunne hatt en mørk lilla kjole som "kjole nr 2!" *drømme, drømme*
Hvorfor valgte du den personen du har som forlover?

Jeg valgte min gode og søte barndomsvenninne Charlotte som jeg har hatt som bestevenninne siden vi var små. Det var et enkelt valg fordi hun har vært en god venninne helt fram til i dag. Jeg gleder meg til å få litt ekstra kvalitetstid sammen med henne nå som hun trer inn i rollen som forlover!

Hvem følger deg til alteret?

Det har jeg spurt min kjære pappa om å gjøre, og han sa ja (les: at han jo hadde regnet med det!) :) Jeg må absolutt ha noen som er stødig til å følge meg opp midtgangen, ellers er jeg redd jeg vil bryte sammen i gledestårer, eller snuble i kjolen med høye hæler! Kanskje ikke pappa er den rette personen til å holde meg unna grining, men da er vi iallefall to om det! ;)

Hva var det du falt for når du falt for din kjære?

Sjarmen og godheten i ham. Han var så herlig, snill og behagelig å være sammen med, og så har han den beste humoren noensinne! Kanskje det bare er jeg som har dårlig humor, men han får iallefall meg til å smile ofte! Utseende hans har heller ikke skuffet meg etter disse tre årene vi har vært sammen, han har bare blitt kjekkere og kjekkere! Jeg ser stadig flere sider ved ham, og jeg gleder meg til å se mer av alt jeg enda ikke har oppdaget!

Hvordan går planleggingen?

Det går egentlig ganske greit tror jeg! Jeg har kontroll på det meste, selv om jeg blir grepet av litt panikkangst inimellom når jeg går og tenker på alt som ikke enda har blitt gjort. Jeg føler jeg begynner å få dårlig tid, men på den annen side begynner jo ting å falle mer og mer på plass, så det skal nok gå greit. Jeg må bare bli flinkere til å delegere ut oppgaver, for jeg er veldig flink til å skulle klare alt selv..


Er du nervøs?

Når jeg tenker på selve dagen, når jeg står foran dørene rett før de skal gå opp og jeg skal gå inn og fram til min kjære ved alteret, da kjenner jeg at jeg blir litt nervøs. Ellers går det greit, og jeg er ikke nervøs med tanke på å skulle gifte meg med min kjære, i bunn og grunn, for jeg vet at det er han jeg vil være med, og gleder emg til å kunne si at jeg er hans, og han er min!

 

 

Signatur
Si din mening!


Nå er jeg ENDELIG ferdig med bordnumrene til middagsbordene i bryllupet!

Rammene har jeg funnet på Ikea for mange måneder siden, de heter Söndrum og har en fin lys ivory/creme farge. Jeg har laget et innlegg om dem tidligere her. Jeg har brukt veldig lang tid på å finne et fint papir eller stoff til å bruke som bakgrunn for tallene, for det er ikke mange alternativ jeg har kommet over som har en fin mørk lilla farge, og fint mønster i tillegg. Men endelig fant jeg et fint mørkt lilla adventsstoff når det nærmet seg jul!

 


Det har litt mønster i seg med små mørkere felt, og så er det dekket av små sølvprikker. Perfekt for fargetemaet vårt som går i mørk lilla og sølv, og med ivory/creme som bakgrunnsfarge.

 


Jeg klippet opp papp jeg hadde liggende i biter som passet fint inn i rammene, og klippet stoffet opp i litt større biter. Så sprayet jeg pappbitene med spraylim for å få limt stoffet på jevnt uten bulker eller striper.
Slik så pappbitene ut ferdig limte.Jeg valgte å ta ut innerrammen i rammene, da kom lillafargen enda bedre fram.

Jeg fikk hjelp av min søte venninne Marit til å printe ut fine tall på cremefarget ark som jeg så klippet ut, og limte direkte oppå stoffet med vanlig hobbylim. Så la jeg pappbitene mellom glasset og bakstykket til rammen, justerte det så tallene ikke ble skjeve, og dermed hadde jeg fiks ferdige bordnumre!


Jeg liker at rammene ikke er kritthvite men har en lys cremefarge, og jeg har derfor matchet tallene i samme farge. På disse siste bildene gjør blitsen at tallene ser litt hvitere ut enn de egentlig er, og lillafargen blir veldig mye mørkere enn den egentlig er. Den lille perleraden langs kantene i rammene gjør de ekstra romantiske, og bryter opp en eventuell litt stiv stil. Disse rammene skal jeg absolutt bruke til andre ting senere!

 

Q: HVA SYNES DU OM BORDNUMRENE?

Q: HAR DU ANDRE IDEER TIL FLOTTE BORDNUMRE?

 

Signatur
Si din mening!


Da var første uken min ute i praksis vel gjennomført! Jeg er plassert på en institusjon for enslige mindreårige flyktninger, og det er allerede veldig spennende! Jeg regner med å få mer opplæring og oppfølging etterhvert, men de første ukene blir kun observasjon tror jeg. Jeg tror absolutt dette kommer til å bli et lærerikt halvår! Og ikke minst travelt; praksis kombinert med skoleoppgaver og lønnet jobb utenom, pluss kjærestetid, ogog så må vi jeg ikke glemme resten av brullypsplanleggingen!!

Ellers sitter jeg og prøver å lage en kjøreplan for bryllupet, når vi skal ha festmiddagen i forhold til vielse og fotografering, og når vi skal invitere resten av gjestene. Det er ikke så lett som jeg hadde trodd! Jeg tror det kommer til å bli et veldig tett program den dagen. Jeg sitter og sysler med invitasjonsbildene og bordnumrene også. De kommer opp her på bloggen etterhvert som de er ferdige, og invitasjonene er sendt ut. Det kan enda bli en stund til, for jeg har så vidt kommet i gang, og det viser seg å være litt av en jobb!

Vi tok flere bilder i høst, og har valgt ut et av dem som vi skal bruke i invitasjonene, så da gjør det ikke noe om jeg viser noen av de andre bildene. Det ble mange fine bilder, og flere skal definitivt være med å pynte opp bryllupslokalet!
Den utrolig flinke fotografen er Lisbeth Finsådal fra Mandal!!

 

 

Q: HAR DU NOEN TIPS TIL DET Å LAGE KJØREPLAN?

Q: HVA SYNES DU OM BILDENE?

 

 

Signatur
Si din mening!


Forrige uke fikk jeg en spennende pakke i posten! Tidligere i vinter laget jeg et monogram jeg synes var brukbart til å pynte opp trykksaker som invitasjoner, bordkort og diverse annet i bryllupet. Men jeg støtte selvfølgelig på forskjellige problemer når det gjaldt å få printet monogrammet på trykksakene. Arkene ville blitt for store for printeren, og de er også mest sannsynlig litt for tykke for printeren vår. Dermed gjorde jeg et forsøk på å få tak i monogrammet vårt som stempler istedet, og kontaktet Chris Yong via denne nettsiden: www.MyCustomStamps.com

Jeg sendte bilder og forklaringer, fikk raske svar med alt jeg lurte på, betalte omtrent 125 kr inkl. frakt via PayPal, og hadde pakken hjemme ca 2 uker etterpå!
I pakken lå det to stempler, et av hver av delene som tilsammen skal bli det ferdige monogrammet. De var ferdig montert, og har et enkelt håndtak i plast så det er lettere å få et jevnt avtrykk.Selve stempelputene er enkle, i hard plast/silikon, og gir et jevnt avtrykk. Med en stødig hånd er det veldig lett å få det fint! Det ene stempelet er en stor "&", og  det andre stempelet har navnene våre samt bryllupsdatoen nederst. Meningen er å bruke stemplene oppå hverandre.
Et lite minus er at selve stemplene er limt på litt skjeivt i forhold til slik tegningene mine var. Så jeg må prøve meg litt fram ved å snu litt på stemplene for å få dem ca vannrett.
Men selve stemplene er helt like mine tegninger, heldigvis!

Kvaliteten på stemplene synes jeg er bra i forhold til prisen og til at de er lagd med billige og lette materialer. Dette er tross alt stempler som kun skal/kan brukes til bryllupet, så da er det greit å slippe å legge ned så mye penger i det så lenge kvaliteten holder til formålet!
Dagen før jeg fikk stemplene i posten hadde jeg fått tak i to stempelputer som jeg skal bruke til det todelte monogrammet. Jeg tror det kan bli veldig bra!
Jeg har prøvd og øve meg på noen ark for å finne den perfekte vinklingen på begge stemlpene sammen, og det kommer seg absolutt! En annen ting som jeg oppdaget litt senere, er at størrelsene på stemplene ikke er helt slik de skulle. Stempelet med "&" skulle vært enda litt større i forhold til det andre stempelet, men jeg vet ikke om jeg gidder å bestille nye. De kostet ikke all verdens, og jeg tror "feilen" dels kan skyldes litt for lite nøyaktig forklaring fra min side, men om man ikke vet hvordan monogrammet så ut opprinnelig tror jeg ikke folk kommer til å stusse over størrelsen i det hele tatt.
Her har jeg brukt begge stemplene oppå hverandre, omtrent slik det kommer til å se ut på trykksakene. (Jeg har brukt arket flittig, så blekket synes gjennom fra baksiden også..)

Jeg ville gjerne lagt ut bilde av monogrammet slik det opprinnelig var, men det er lagret som PDF-fil, og jeg aner ikke hvordan jeg kan legge bildet ut her på bloggen. Så har du noen tips til det, så si gjerne ifra!

 

 

Q: HVA SYNES DU??

 

 

Signatur
Si din mening!


For et par uker siden hadde både jeg og min kjære fri fra jobb sammen, og det var så deilig!

Som regel så pleier jeg å sitte for meg selv og dille med små kreative detaljer i brylupeforberedelsene (når jeg ikke orker tanken på pensum og eksamen, som heldigvis er over for denne gang..!), MEN denne dagen satt vi begge med hver våre kreative sysler, og fikk gjort ganske mye sammen!


(Tilfeldig bilde fra et bryllup der vi krangler over en kransekakebit, og jeg gir et rart "killerblikk" rett før min kjære snapper den fra meg og vinner.. haha!)Jeg fikk laget et (forhåpentligvis) endelig monogram som vi kan bruke til diverse i bryllupet og jeg fikk et tips om en forhandler som kan lage stempler av Victoria. Så jeg fikk også sendt en mail med forespørsel, forklaringer og bilde, og går nå og venter spent på pakke i posten! Håper virkelig det blir som jeg håper, og at jeg kan anbefale det videre! Blir stempelet bra, tenker jeg å bestille et til om en stund som jeg kan bruke til å merke kort og andre ting jeg lager til folk, som et slags sertifikat på at det er hjemmelaget. Det har jeg alltid synes ser så proft ut, og det er ikke dyrt heller. Dermed ville jeg ta sjansen på å bestille, så hvis det ikke fungerer, så er det ikke krise. Da må jeg bare finne på noe annet lurt istedet :)

Jeg har googlet "monogram" for å se om jeg kunne få til å lage noe lignende selv, og fant blandt annet denne siden HER med tre forskjellige . De er enkle og fine typer med våre bokstaver (og en annen dato..), men jeg ville ha noe litt annerledes. Jeg så også det fine monogrammet på bloggen Bryllupstid, og jeg har igrunnen brukt en del av hennes fremgangsmåte for jeg er ikke spesielt god med data. Så da fikk jeg det til på et vis. Blir spent å se hvordan det blir som stempel, og om jeg er like fornøyd da!


<3

 

Vi fikk også endelig bestilt papir i drøssevis som skal brukes både til invitasjoner, bordkort, kirkeprogram, hefter og takkekort! Det har surret rundt i hodet mitt i flere måneder, så nå måtte vi bare bestemme oss og få bestilt så vi har litt tid på oss til å lage alt dette. Når jula er ferdig må flere av mine nærmeste beregne seg på å kanskje få en invitasjon til bryllupsverksted på facebook! For dette kan ta tid hvis det bare er oss to (les: meg) som skal gjøre alt alene!

Som sagt så har jeg grublet på dette med invitasjoner og andre trykksaker veldig lenge nå, og når vi satte oss ned sammen i går så kom min kjære med en superenkel løsning på et dilemma som jeg har slitt med i månedsvis! Jeg spør ham jo titt og stadig, men han er ikke alltid like engasjert som meg, forståelig nok. Men han kan komme med noen gullideer innimellom, og det er jeg veldig glad for!

Og ikke nok med det, det var da han fikset, sagde og dekorerte på de lilla adventslysene jeg hade kjøpt på nille for 10 kr stk

 

 


Signatur
Si din mening!

 
For flere måneder siden startet jeg på to symaskinprosjekter, der det ene var å lage rosene til brudeskoene mine som du kan lese mer om HER og HER. Det andre var et forsøk på å lage strømpebåndet mitt selv. Dette begynte jeg så smått på, men så har jeg hatt en lang pause fra det, for jeg klarte ikke bestemme meg hvordan jeg skulle lage det ferdig. Men plutselig en dag fikk jeg litt inspirasjon, og ble endelig ferdig! Og ikke bare med ett, det ble to!

Grunnen er at det ene ble litt for slakt så det kan skli av beinet mitt, men jeg har vurdert å gå med begge. Hvis jeg skal la min kjære ta av meg strømpebåndet og kaste det, så kan jeg likevel beholde et på. Men vi får se ;)

Jeg lagde selve båndet og rosene i samme stoffet som ble brukt til å lage brudeskoene mine. Litt gøy når ting matcher, og så slapp jeg å lete etter og gå til innkjøp av mer stoff. Jeg valgte å ikke bruke blonder eller noe rosa og blått som man ofte ser på strømpebånd. Jeg synes det fort kan se litt barnslig ut, litt for sukkersøtt for min smak. Dermed ble det noe litt mer enkelt.

 


Her er begge strømpebåndene, det fremmerste er det jeg er mest fornøyd med og det som passer best. Det bakerste er litt for stort..

Jeg limte rosene på båndene med samme stofflimet som jeg laget og limte rosene sammen med. Hjertene sydde jeg på rosene for hånd.Jeg har enda flere lilla roser som min tante har laget til meg. Jeg har ikke brukt de til noe enda, men det kommer nok noen flere ideer!

Her er noen bilder med forklaring på hvordan jeg lagde selve båndene.


Jeg startet med å måle en ca omkrets på beinet mitt, og klippet så ut en 5-6 cm bred remse som var omtrent dobbelt så lang som omkretsen på beinet mitt. Så klippet jeg en strikk i en lengde litt mindre enn omkretsen rundt beinet mitt, så båndet skulle sitte fast og ikke skli ned. (Ta det heller litt for stramt enn for løst, det fant jeg ut etter jeg hadde laget det første båndet og måtte starte på nytt igjen.)
Så sydde jeg de to langsidene sammen, på vrangen, for så å vrenge båndet tilbake etterpå.

Så trakk jeg selve strikken inn i båndet, og holdt igjen den ene strikkenden, og sydde den fast i enden på båndet med symaskin. Pass på at du syr strikken skikkelig fast, for ellers kan festet ryke, og båndet mister elastisiteten og blir slapt.


 
Neste steg er å sy fast den andre enden av strikket i den andre enden av båndet. Men siden selve båndet er en del lenger enn strikken, ligger den gjemt langt inni båndet. Her brukte jeg en liten handy sak for å dra ut strikket av den andre enden. Det er en slags bøyelig klype (som min kjære har blandt verktøyet sitt), og med den kunne jeg få tak i strikken og dra den ut. Så sydde jeg igjen den andre enden, og samtidig festet jeg strikken godt.Så er selve båndet nesten ferdig. Det blir en litt rynkete effekt, siden selve båndet var lenger enn strikken. Jo lenger båndet er jo mer rynker blir det. Du kan ha det slik om du vil, men jeg ville gjøre enda litt mer for jeg synes strikken levde sitt eget liv i båndet, slik at baksiden (sømmen) lett kom på framsiden. Jeg sydde to "streker" med sting rett på båndet, på hver side av strikken. Da ble strikken holdt på midten av båndet, og jeg synes det ble mye finere.
Det var litt trøblete å skulle holde strikken unna mens jeg sydde på maskin, men det gikk greit med litt tålmodighet. Jeg sydde et lite stykke om gangen mens jeg dro strikket til den andre enden av båndet.Så sydde jeg de to endene på båndet sammen. (Sømmen ble ikke så veldig fin, det var litt mange lag med stoff, men det er likevel ingen som skal se baksiden, så jeg bryr meg ikke så mye om det.)Slik så båndene ut før jeg pyntet dem med rosene og hjertene. Jeg ble iallefall fornøyd med mitt andre symaskinprosjekt, på mange mange år!


Det ferdige resultatet!


 

Q: HVA SYNES DU?

 

Signatur
Si din mening!


I forgårs (lørdags) ettermiddag dumpet denne søte pakken ned i postkassen vår, en cd med bilder fra Lisbeth Finsådal! Hun tok bilder av oss en søndag for få uker siden, og nå har hun redigert en del av bildene! Vi skal prøve å iallefall velge ut et bilde vi vil bruke i invitasjonene våre, og kanskje kan vi bruke noen av bildene til flere ting? Jeg har en del ideer, men alltid gøy å få ny inspirasjon! Det blir spennende å se!Her er coveret til cden vi fikk!

 Blir spennende å se gjennom alle bildene og velge ut favoritter!

 


I dag er det faktisk bare 8 måneder igjen til vi gifter oss! Hurra!

 

 

Q: HVA SYNES DU OM Å HA INVITASJONSBILDE?

Q: FORSLAG TIL HVA ANNET VI KAN BRUKE BILDER TIL I BRYLLUPET?

 

 

Signatur
Si din mening!

Tidligere denne uken benyttet jeg meg av at det har kommet adventsmaterialer inn i hobbybutikkene her, og fikk endelig tak i litt lilla stoff med sølvprikker og skimrende bånd som ellers har vært grusomt og overraskende vanskelig å få tak i! Jeg ville egentlig ha lilla papir med litt mønster på, men selv ikke nå når det nærmer seg advent har det kommet inn slike ark på Panduro eller Familieskatter (en koselig hobbybutikk i Sandnes). Så da jeg så en bunke med lilla julemønstret stoff på Kreaktiv på Kvadrat, sikret jeg meg en bit av det som minnet minst mulig om jul ;)Og ja, det skal brukes til bryllupsdekorasjoner alt sammen, men til akkurat hva får du se senere i forberedelsene :)
 

Q: HVA SYNES DU OM FARGENE?

Q: KAN JEG BRUKE STOFFET UTEN AT FOLK TENKER JUL TROR DU?

 

 

Signatur
Si din mening!


Da vi skulle starte runden etter å se på forskjellige lokaler til bryllupet, kom vi aldri lenger enn til første stopp. Allerede før vi besøkte stedet hadde vi begge vært der tidligere, så vi visste litt hva vi gikk til. Men da vi fikk se selve lokalet vi kunne leie istedet for restauranten, var iallefall jeg bombesikker. Et eget bygg med 2 etasjer midt på stedet, men det ligger likevel usjenert til. Det har mat/dansesal og kjøkken vegg-i-vegg i øverste etasje, og i underetasjen er det en koselig salong med forskjellige stoler og sofaer i en slags "vintage-Fretex" stil, og jeg liker det! Det er til og med en egen inngang til en vinkjeller derfra som vi skal bruke til gaverom. Det kommer til å bli så fint! Og ikke minst, i den øverste etasjen hadde de RUNDE BORD (!!!) med plass til 8 personer per bord, og jeg vet faktisk ikke om et annet sted hvor de har runde bord rundt i distriktet!

Så etter å ha forhørt meg litt om hva min kjære syntes om lokalet, var det ikke vits i å besøke andre steder. Det lette valget ble Farsund Resort! (bildene nedenfor er hentet fra denne siden)

Det ligger omtrent 10-15 mins kjøring fra kirken vi skal bli viet i, og planen er å ta bryllupsbildene på samme stedet. Det ligger rett ved sjøen ved et sted som heter Bjørnevåg, et herlig og idyllisk område. Jeg gleder meg!
Oversiktsbilde over hele området tatt fra utsiden. Her ser du selve restauranten i midten, og noen av hyttene til utleie på høyre siden. Bak disse bygningene finner du lokalet vi skal leie.
Dette er "Løa" fra utsiden som vi skal bruke som festlokale på den store dagen. Det ser kanskje ikke så stort ut fra utsiden, men det er godt med plass til alle gjestene vi skal ha utover kvelden. Bak ser du et hvitt gammelt hus, "Abraham Larsens Hus" som er restaurert og godt bevart med gamle møbler og en gammel stil innvendig, og det er godt mulig vi kan benytte oss av dette på bryllupsfotograferingen. Det er nesten så jeg håper det regner den dagen så vi er nødt til å ta bilder der inne ;)

Her ser du utsikten fra utforbi "Løa" og ned til den røde restauranten i midten med flere hytter på sidene. Kjempegreit for gjester som ikke vil reise direkte hjem etter festen og benytte seg av disse hyttene for natten, og så slipper man å ta turen helt inn til byen for å finne overnatting.

Selve stilen i lokalet er en avslappet stil, med skifer og peis i underetasjen og grått veggpanel i øverste etasjen. Vegger og tak i begge etasjene har vegg- og takbjelker som stikker seg litt ut med en lys brun trefarge, og du føler ikke for å gå rak i ryggen og løfte haka når du kommer inn, og det er akkurat det jeg var ute etter. Et lokale som ikke gjør det ekstra vanskelig å finne den avslappede atmosfæren!

 

 

Q: HVA SYNES DU OM STEDET OG LOKALET?

 

 

Signatur
Si din mening!

 
For mange måneder siden gikk jeg til innkjøp av mange rammer på Ikea av typen Söndrum for å bruke som en del av dekorasjonen i bryllupet. Jeg kjøpte flest av de minste rammene for planen var, og er å bruke dem som bordnummer.

 Jeg har ikke kommet så langt at jeg har pyntet dem ferdige enda, men se her hva Weddingbee har gjort med sine rammer!:

 

Helt fantastisk nydelig, enkelt, elegant og romantisk! Jeg liker det! Les mer på hennes blogginnlegg om hvordan hun lagde dem. De er så absolutt til inspirasjon for meg og mine uferdige bordnummer!

 

 

Q: HVA SYNES DU OM IDEEN?

 

 

Signatur
Si din mening!


Denne sangen av Christina Perri er en av soundtrackene i den nye Twilight filmen Breaking Dawn. Har den på repeat om og om igjen og drømmer meg bort i brudevals?!!


 

 

Q: WHAT DO YOU THINK?

 

 

Signatur
Si din mening!


Gifteringen min er kjempefin!!

Den er slik jeg ønsker, og den ser fin ut både alene og sammen med frierringen min. Men jeg er enda usikker på om jeg vil ha begge ringene på en hånd, eller en på hver. I så tilfelle blir det frierringen på venstre og gifteringen på høyre, eller begge på høyre hånd. Når jeg har begge ringene på samme fing, så synes jeg kanskje det blir litt mye, eller at resultatet på avstand ser ut som en tykkere ring. Noe jeg egentlig ikke liker så godt. Så det er fint jeg har litt tid til å bestemme meg på.

Jeg kan absolutt anbefale Lamastone til andre, jeg har fått det jeg ønsket meg, og til en billigere pris enn hos gullsmeder, og til og med på tilbud på denne siden, så kan det bli bedre?

 

matching wedding rings

 

Jeg er litt usikker på størreslen. Jeg bestilte den i str 17,8 mm, og den er littegranne stor, slik som frierringen min, men den har jeg kun mistet én gang. Det var på kjølerommet på jobb, og da sier det seg selv at blodårene trakk seg sammen, og fingrene ble litt slankere enn ellers. Men jeg kunne godt hatt den i str 17,3 mm, altså kun en halv mm mindre!?. Det hadde de også hos Lamastone, men siden det var litt vanskelig å beregne størrelsen ut fra annet enn frierringen min som jeg fikk beskjed om var str 2,5 eller 3 et eller annet(??), men da må jeg sende den tilbake for regulering. Og da må jeg først forsikre den og så betale frakt, og så vente en god stund på at den kommer tilbake. Så jeg er bittelitt skeptisk. Men jeg har 15 dager på å bestemme meg fra jeg mottok den, som det nå er 10 dager igjen av.

Kanskje jeg kan levere den inn hos en lokal gullsmed som kan fikse det for meg? Men jeg vet ikke om alle kan eller vil gjøre det siden ringen min er i platina....!! Jeg tror jeg må ut på en spørrerunde om muligheter og pris.

Og så må vi bestemme oss for gravering. Det er vanskelig det. Det er ikke så mye plass på min ring til å skrive, så det må bli noe kort og godt!! Forslag??

 
 Og nei, det kommer ikke bilde av ringen min her enda. Den er foreløpig hemmelig for alle andre enn de aller nærmeste ;)

 

 

Signatur
Si din mening!


Når vi var i Bergen forrige helg gikk vi innom brudebutikken Belle Amie for å finne underskjørt som passet til brudekjolen min. Jeg fikk prøvd det på under samme kjolen jeg har hengende hjemme, og endelig fant jeg et som passet perfekt! Selvfølgelig fikk jeg med meg et par ting ekstra ut derfra, men det var absolutt ikke noe unødvendig. Og Morten fikk god tid til å se på de forskjellige dressene og skjortene de hadde inne. Gleder meg til å gå på brudgomsshopping med ham senere!

 


Posen vel hjemme igjenUnderskjørt, øredobber (endelig!!) og strømperJeg har brukt en god del måneder på å lete etter de perfekte øredobbene til bryllupet. (ps: de glinser mye mer enn på bildet, der er de jo heeelt matte...) Jeg vil verken ha smykke eller tiara, og da vil jeg at øredobbene skal gjøre litt ut av seg. Og jammen ta fant jeg de ikke i Bergen! Først synes jeg de så litt store og voldsomme ut, men når jeg fikk håret vekk, og så de sammen med kjolen, var det bare knallfint! Så det passet meg fint :) Egentlig ville jeg ha et armbånd som passet til øredobbene, men jeg kunne ikke like de som de hadde inne, så den jakten fortsetter.

 

 

Q: TIPS TIL NETTBUTIKKER FOR BILLIGE BRUDESMYKKER/ARMBÅND? 

Signatur
Si din mening!


Nå skal jeg straks gjøre meg klar for jobb, men først skal jeg innom posten og hente gifteringen min!! Den har kommet, wee!! Gleder meg veldig, håper den er like fin som på bildet, og at den passer sammen med frierringen min :)

 

Morten har tanker og ønsker om sin ring, men har enda ikke funnet akkurat en slik han vil ha. Så da leter vi videre til han finner en ring han ønsker seg. Det er godt vi enda har litt tid til å lete! :)

Jeg bestilte ringen min her: Lamastone

Blir spennende å se om jeg kan anbefale denne siden videre til andre :)

white gold wedding rings

 

(.. og ikke disse heller..)

 

 

Q: VILLE DU HOLDT GIFTERINGENE LITT HEMMELIGE FRAM TIL BRYLLUPET?

 

 

Signatur
Si din mening!

 
Forrige søndag kom fotografen vi skal ha i bryllupet fra Mandal til Stavanger, og vi fikk tatt invitasjonsbilder! Vi var ute rundt herregården Ledaal i en times tid, og jeg gleder meg til å se flere bilder senere når det nærmer seg tiden for å sende ut invitasjonene :)

Fotografen heter Lisbeth Finsådal, og jeg synes hun tar fantastisk gode og stemningsfulle bilder. Når vi lette etter fotograf til bryllupet og fikk se hennes bilder, var det ikke tvil (hos meg iallefall) ;)
Hun har redigert og lagt ut et par av bildene hun tok av oss, så vi har fått en liten smakebit :)

Vil du også se? Se her: http://etglimtavtid.tumblr.com/ (bla litt nedover, under "with you")

 

Hjemmesiden hennes finner du her: http://www.lisbethfinsaadal.com

 

 

Q: HVA SYNES DU OM BILDENE?

 

 

 

Signatur
Si din mening!

 Vi skal så absolutt ha "Candy Bar" i bryllupet vårt, og jeg har funnet noen fine krukker til å ha sukkertøy, kjeks og sjokolader i! Fra før har jeg 4 åpne skåler på stett, og nå har jeg disse 4 også. De er kjøpt på Nille og Europris :)Disse rammene fra Ikea heter Söndrum, og er fantastisk lekre, og ikke minst romantiske med de små perlene på kantene. Jeg har enda flere av disse i alle 3 størrelsene lagret hos mine foreldre, men har gått til innkjøp av noen få til. Disse skal også pynte opp både på de runde middagsbordene og diverse andre steder i lokalet :)Disse dekktallerknene i sølv har jeg lenge tenkt på å få tak i til bryllupet, så jeg gikk til innkjøp av 10 stk når jeg kom over dem på Europris. Disse er fantastiske til å ha f.eks kubbelys på og annen pynt for å gjøre litt mer ut av det, og så søles det ikke stearin rett på bordene som man låner. Disse kan både brukes som senter for pynten på middagsbordene, og blir det ikke det, kan de brukes til dekorasjon ved kaffebordene og ellers i lokalet.


 

Signatur
Si din mening!

 
I det siste har jeg kjøpt en del fyrstikkesker, ikke de minste, men en mellomstørrelse. De koster 12,90,- for 3 stk på Kiwi eller Mega.. Disse skal jeg både bruke til å lage bordkort til bryllupet med, og til julekalendere, og kanskje noe mer :)Det ble en del fyrstikker da jeg hadde tømt de fleste av eskene, lurer på hva jeg skal gjøre med dem?? (Dette er ca halvparten av de jeg har til nå..)
Når det gjelder bordkortene til bryllupet har jeg enda ikke funnet et dekorark som jeg kan bruke som bakgrunn på disse. Samme fargetonen og helst samme dekorark skal brukes på både bordnummer, meny og programmer og slikt, og da må jeg finne "det perfekte arket", og butikken må helst ha en god del av arkene også..

Jeg har sjekket Panduro, og de har ikke særlig stort utvalg, så jeg tenkte meg ned på "Familieskatter" i Sandnes, for der vet jeg at de har mye større utvalg. Det er bare om de kan bestille inn et stort kvantum til meg da..

 

 

Q: HAR DU TIPS OM NETTSIDER MED BILLIGE DEKORARK?

 

 

Signatur
Si din mening!


Nå er det 10 måneder igjen til vår store dag, og vi har allerede væt forlovet i 8 måneder, så det nærmer seg allerede halvveis i forberedelsestiden! Det er faktisk litt småskummelt, for vi har ikke fått gjort så veldig mye av alt som må gjøres. Vi er i gang, men enkelte ting er litt mer utfordrende å planlegge i veldig god tid. Men jeg har hodet fullt av mange ideer, det er bare det å bestemme seg..

 

Det vi har i boks til nå er:

 

Dato:  14 Juli 2012

Lokale: Et nydelig sted i Farsund

Kirke: Farsund Kirke

Prest: Sendt forespørsel

Forlovere: To av våre veldig gode venner

Toastmaster: En kompis av Morten

Gjesteliste: Omtrent 70 tilsammen

Fotograf: Ei dame fra Mandal

Kameramann: En kjempesnill slektning

Save The Dates: Ferdige, og sendt ut i sommer. Se HER for bilder og mal

Frisør: Booket i Lyngdal

Brudekjole: Kjøpt, og henger hos mamma og pappa. Se sneek peek HER

Sko: Fått av min tante fra Filippinene, håndlaget, og jeg pyntet dem med roser jeg lagde. Se HER, HER og HER

Slør: Fulgte med brudekjolen, enkelt og nydelig

Strømpebånd: Ferdig laget, men ikke pyntet. Se HER for en oppskrift

Tema: Romantisk og Vintage

Farger: Ivory, lilla og grå/sølv

 

 

Det som står øverst på listen fra nå av er:

 

Ønskeliste: Vi må finne ut hva vi ønsker oss før vi sender ut invitasjoner

Rammer: Rundt dagen, når ting skal skje. Det må vi ha med i invitasjonene

Invitasjonsbilder: Skal bli tatt i oktober en gang

Invitasjoner: Må lages, skrives og sendes

Ringer: Vi må finne noen vi liker, og bestille. Ofte flere måneders leveringstid

Dress: Morten må ha en finstas til den store dagen

 

 

 

Q: ER DET NOE ANNET VI HAR GLEMT

AV DET SOM MÅ GJØRES SÅ TIDLIG SOM MULIG?

 

 

 

Signatur
Si din mening!


Etter å ha hatt X antall mareritter der jeg står på kirketrappa og skoene jeg skal bruke ikke er ferdige, satte jeg meg ned en dag for å få dem unnagjort. Og det var deilig! Jeg har hatt skoene og rosene i bokser på gjesterommet i en god del uker nå, og etter at jeg ble ferdige med skoene har jeg faktisk ikke hatt fæle drømmer om dem! Flott! Det betyr vel kanskje at jo fortere jeg blir ferdig med alt til bryllupet, jo færre mareritt? Kanskje vi bare skulle giftet oss i en fei for å bli ferdig med marerittene? ;)

Fortsatt klarer jeg ikke bestemme meg for hvilket par jeg skal bruke til hva. Nå tenker jeg å bruke begge parene, de ivory i kirka, og de lilla til fotografering og litt utover kvelden. Så kan jeg bytte når jeg vil. De lilla hadde jeg tenkt skulle være et innslag til fargetemaet vårt, og det kan se tøft ut med lilla sko på bilder, men samtidig synes jeg de ivory skoene ble nydelige også! Hjelp! Luksusproblem ;)

 

 

 

 

Q: HVA SYNES DU OM BRUDESKOENE MINE?

Q: HVILKE SKO BURDE JEG BRUKE TIL HVA?

 

 

 

Signatur
Si din mening!


Det er enda 10 mnd til bryllupet vårt, men jeg har fra dag én hatt irriterende drømmer og mareritt om bryllupet periodevis! Som regel kommer drømmene etter en periode der jeg har vært litt mer fokusert på bryllupet enn vanlig, og da følger den neste uken med drømmer iallefall annenhver natt, og av og til hver natt etterhverandre.

Det som går igjen i drømmene er at jeg har glemt noe. I begynnelsen var det en gjenganger at lokalet ikke var det samme, at jeg hadde fått feil kjole, at noen hadde glemt å sminke meg og fikse håret mitt. En gang hadde ingen pytet lokalet i det hele tatt, og det var ingen struktur og ingen feststemning. Men aller verst var den gangen bare halve familien kom, og de trodde det var en bursdag..

 

5985499388_47fe55dff3_z_large

 

For et par uker siden drømte jeg igjen og igjen at jeg stod klar på kirketrappa og at jeg hadde glemt å gjøre ferdig skoene og strømpebåndet. Skoene skulle jeg lage pynt til som jeg skulle lime på, og strømpebåndet skulle jeg også lage fra bunnen av. Så en ledig dag satte jeg meg ned og gjorde iallefall skoene ferdig. Etter det har jeg ikke drømt om at de ikke er ferdige, bare at jeg ikke finner dem..

Denne siste uken har jeg også drømt at jeg har glemt strømpebukse, smykker, og å fikse skyss til kirken. Så i natt syklet jeg i kjolen, og kom svett ned til kirken med flokete hår og rennende sminke.. Og den verste drømmen så langt hadde jeg natt til i går. Brudgommen hadde blitt byttet ut, og alle prøvde å overtale meg til å gjennomføre vielsen likevel. Det endte med at jeg stod over, heldigvis, men alt jeg bekymret meg for var at vielsen da måtte skje sommeren 2013 istedenfor sommeren 2012, og det passet meg ikke så bra. Gjestene og min egentlige forlovede tenkte jeg ikke så mye på.

Jeg håper virkelig det blir færre drømmer etterhvert som det nærmer seg bryllupet, men jeg tviler egentlig på det. Jeg bruker altfor mye energi til å bekymre meg om og å tenke på bryllupet i våken tilstand også. Men litt har jeg lært av disse drømmene. Jeg skal legge alt klart i bunker og esker flere dager i forveien, og iallefall alt jeg skal ha på meg og med meg hele dagen. Jeg skal passe på at alt er ferdig organisert, og at alle som skal få oppgaver vet hva de skal gjøre og når. Jeg må ha kontroll på alt for at jeg skal slippe å bekymre meg selve dagen.

God planlegging bør gjøre susen!

 

 

DRØMMER DU OGSÅ MYE?

 

 

Signatur
Si din mening!


Jeg ble spurt om å legge ut malen jeg brukte til Save The Datene våre, og etter noe leting fant jeg til slutt siden der jeg lånte ideen fra, med link til malen sammen med litt andre tips!!


CHECK IT OUT!! 

 

Q: KOMMER DU TIL Å BRUKE DENNE MALEN?

 

 

Signatur
Si din mening!


Nå har de aller fleste av gjestene vi vil invitere til bryllupet vårt fått "Save The Date" kortene av oss, så nå kan jeg legge ut bilde av hele kortet, og ikke bare et lite sneak peak som tidligere. Noen ble sendt i posten, men de fleste har eller skal få dem levert. Deilig å omtrent være ferdig med noe! :)

Hovedgrunnen til å lage slike var min uendelige trang til å lage noe "dill", men også fordi bryllupet er midt på sommeren, og det ville vært kjedelig om invitasjonene kom ut etter at noen av gjestene hadde bestilt sommerferie eller liknende. Så nå har kan de fleste lett spare datoen.

Har fått mye god respons på dette! Alltid lurt å være ute i litt god tid! :)

 

 
Masseproduksjon.. Det tok litt tid!Closeup, 14 Juli 2012 it is!!


Litt kontaktinfo på baksiden

Materials


For å lage disse brukte jeg en enkel mal med kalender på som jeg fant på nettet, satte inn bilde av oss og et par tekstbokser og skrev ut bildet på fotopapir på skriveren hjemme. Deretter brukte jeg en papirskjærer til å kutte av litt av høyden på kortene, lagde et hull til de hjerteformede bradsene med en knappenål over datoen vår, og limte små biter av magnettapen bakpå kortet slik at den kan henge på kjøleskapet til gjestene som en påminnelse fram til invitasjonene kommer, eller helt til bryllupet.

 

 

Q: HVA SYNES DU OM SAVE THE DATENE VÅRE?

Q: VILLE DU LAGET SLIKE SOM EN PÅMINNELSE OG HUSKELAPP?

 

 

 

Signatur
Si din mening!


Mitt aller første symaskinprosjekt er egentlig egentlig 2 prosjekter på en gang. Men her kommer litt av den første delen. Tidligere har jeg lagt ut bilder av brudeskoene min tante var så snill å få laget til meg på Filippinene. Et par i ivory, som brudekjolen, og et par i mørk lilla. Disse manger litt pynt, og med skoene fulgte det med ekstra stoff så jeg kunne prøve å lage denne pynten selv. Og jeg valgte å lage roser! (Innlegget om skoene med bilde finner du HER.)
Tidligere, i løpet av mine mange timer foran pcen på leting etter bryllupsinspirasjon, har jeg kommet over et bilde av noen knallfine men enkle sko som jeg har hatt veldig lyst til å bruke som brudesko. Disse hadde samme form som de jeg fikk laget, og de hadde silkeroser oppover en reim midt på foten. Problemet var at det ikke stod oppført noe merke på skoene, og jeg har ikke sett dem på noen nettsteder eller i noen butikker. Så da synes jeg det er helt flott å kunne få noen som likner veldig.
Ekstra stas er det hvis jeg klarer å feste på disse rosene som jeg har laget selv som mitt første syprosjekt med min nye symaskin, og resultatet blir bra! Denne siste biten gjenstår enda å se..

Men nå har jeg klart å lage alle rosene iallefall! Og her er noen få bilder og forklaring på prosessen:
Jeg klippet opp remser som var omtrent 3 cm brede, og 40 cm lange, brettet dem i to med den riktige siden ut, og sydde ganske enkelt rettsøm langs den åpne kanten.Så la jeg et tynt lag Dana Tekstillim på langs sømmen på begge sidene av remsene, og lot det tørke 15-20 min.
Så begynte jeg å rulle sammen den ene enden av remsene, først litt stramt for å lage den innerste knoppen på rosen, og jobbet meg så rundt og rundt mens jeg løsnet litt på grepet.
Jeg klemte lagene sammen i enden der jeg hadde hatt lim på mens jeg la flere lag på rosen, og det klistret seg godt fast.
Når det var omtrent en cm igjen av remsen, tok jeg på enda litt mer lim på begge sider av enden før jeg lot det tørke i enda 15-20 min. Jeg kunne tatt limet på tidligere når jeg limte første gangen, men det tenkte jeg rett og slett ikke på før jeg hadde kommet så langt.


Når limet hadde tørket, brettet jeg enden litt innover, før jeg limte den inntil rosen for å gjemme slutten på remsen.


 

 

Slik ser de ut fiks ferdige! Min tante har også laget lilla roser i samme stoff til meg som er litt mindre. Jeg skal prøve meg litt fram for å se hvilke som passer best på skoene, og hvilke jeg kan bruke til den andre delen av syprosjektet mitt. :)

 

 

Q: HVA SYNES DU OM DISSE ROSENE?

Q: TIPS TIL HVORDAN JEG SKAL LIME DEM PÅ SKOENE,
UTEN Å BRUKE TEKSTILLIM SÅ DET SITTER ENDA BEDRE?

 

 

 

Signatur
Si din mening!


På vei hjem fra jobb i ettermiddag tikket det inn en fantastisk søt melding fra min lillebror:

"Hey! Gratulerer med -1 års bryllupsdag! ;)"

Åh, det varmet en "bryllupsgal" storesøsters hjerte! <3

Nå er det bare et år igjen!! Og jeg gleder meg som en liten unge til den store dagen!
Om et år til er vi ferdig gift og fotografert og venter nok sultne på mat og fest!

 

Can't wait <3

 

 

 

Signatur
Si din mening!


Da var jeg endelig i boks med alle "Save The Date" kortene jeg skulle lage. Men foreløpig blir det bare en liten sniktitt her, for jeg vil helst at alle gjestene skal få dem før jeg legger ut bilde. Noen er sendt av sted i posten, andre mangler vi riktig adresse til, og resten skal leveres på døra når vi tar en tur hjemover på sommerferie :)

 

 

Q: HVA SYNES DU OM Å SENDE UT "SAVE THE DATES"?

 

 

 

Signatur
Si din mening!


Nå har jeg fått tak i all materiale som jeg skal bruke til å lage våre Save The Dates! Disse skal jeg få laget og sendt ut i løpet av sommeren så gjestene kan holde av datoen vår, og ikke love seg bort til noe annet, eller bestille neste års sommerferie akkurat da.

Hvordan de skal bli vil jeg ikke røpe før de er laget ferdige og delt ut, så det blir en liten overraskelse for gjestene. Akkurat nå prøver jeg å velge mellom 2 ganske like design, men finner nok ut av det ganske kjapt. Jeg vil ha de enkle, men samtidig slik at de gjenspeiler litt av oss.

 


Materialene jeg skal bruke er fotopapir, magnettape, små hjerteformede brads og litt data.

 

 

Q: SKAL DU / HAR DU LAGET SAVE THE DATES?

Q: HVORDAN TROR DU DE BLIR?
Signatur
Si din mening!


Denne uken kom jeg over disse to "hjerteuttrykkerne", og fikk en genial og lettvint idé til litt borddekorasjon. Istedet for å strø steiner, diamanter eller roseblader som oftest koster en del, og som man egentlig ikke bruker så mye i etterkant av bryllupet, kan man trykke ut slike hjerter i farget eller mønstret ark og strø utover bordene.
Det koster lite, og kan kastes etterpå om man ikke vil spare på dem. Og uttrykkerne kan brukes til så mangt også i ettertid, bla annet til dekor på kort!

 


Jeg fikk den søte rosa av skjønne Rina <3

 

 

 

Q: HVA SYNES DU OM IDEEN?

Q: HAR DU ANDRE SMARTE TIPS TIL BORDDEKORASJON?

 

 

 

Signatur
Si din mening!


Bokstavelig talt!
Min tante og onkel med sine to små har vært på ferie på Filippinene hos min tantes familie, og før de reiste tilbudte min tante seg å prøve å få lagd brudesko til meg der, siden jeg har litt problemer med å finne sko som passer meg både i lengde og bredde her hjemme.

Det var der jeg fikk laget skoene jeg brukte når jeg var forlover i hennes bryllup, og det er veldig gøy å ha noe som ingen andre har. Spesielt når det gjelder sko! Jeg sendte henne målene mine, og i helgen når vi var på besøk hos dem, fikk jeg hele 2 par!

De er ikke helt ferdige, de skal pyntes med små silkeroser oppover reima som går midt på foten/skoen (se bildene nedenfor). Halvparten av rosene er laget, og halvparten skal jeg prøve å lage selv, og så lime dem på med superlim etterpå.

Boksene med skoene!


Skoene i ivory, samme fargen som kjolen:

 

Skoene i lilla, en av fargene vi skal bruke:

Slik som skoene er nå er de fine, men særlig de lilla ser litt "tamme" ut. Men bare vent til jeg får laget slike roser som på bildet nedenfor i samme lilla stoffet som skoene er i, og får limt dem tett i tett oppover reima på midten av skoen. De skal dekke fra båndet over vrista og helt opp til der reima stopper.

Det aller beste er at disse er omtrent perfekte til mine føtter, de er passe lange, basse brede foran, og passe høye til kjolen så jeg ikke snubler i den! Fantastisk! Kan kanskje bli litt for glatt med strømpebukse, så må se litt hva jeg skal finne på der..Tusen takk tante Regie!!


 

Q: HVA SYNES DU OM SKOENE?

Q: OG IDEEN MED ROSENE?

Q: HVILKET PAR SYNES DU JEG SKAL BRUKE MEST PÅ BRYLLUPSDAGEN?

 

 

 

Signatur
Si din mening!


Jeg har lett en god stund nå etter et strømpebånd som er litt mer min smak enn de helt hvite i silke med små sløyfer på som du lett finner til en billig penge. Jeg har lyst på et litt annerledes et, kanskje litt mer romantisk og vintage, og har funnet ut at jeg kanskje skal prøve å lage et selv!

Jeg søkte litt rundt på nettet, og for en stund siden fant jeg en bildeguide med enkle forklaringer til hvert bilde, der en kommende brud selv har laget et strømpebånd. Jeg er ikke veldig flink med nål og tråd, men så snart jeg får meg en symaskin og finner fine materialer skal jeg prøve meg på dette her! Siden hvor jeg fant guiden, samt teksten til guiden har forsvunnet fra min pc, men bildene forklarer enkelt det meste.

En vesentlig ting jeg husker fra guiden var at når strikken syes på selve båndet kan det være lurt å dra ut strikken litt mens en syr det fast. Da får man en litt rynkete effekt på strømpebåndet, istedet for at stoffene blir helt glatte.
 

 

Q: HVA SLAGS STIL LIKER DU PÅ STRØMPEBÅND?

Q: KUNNE DU TENKT DEG Å PRØVE Å LAGE ET SELV?

 Signatur
Si din mening!


Skal du ha såpebobler i bryllupet ditt? Eller har du lyst til å gjøre noe litt ekstra med serviettene eller noe annet? Du kan lage tags og skrive/printe på noen fine ord, før du knytter dem til flaskene med bobler eller til servietter, bestikk eller noe annet, slik at hver enkelt person får hver sin tag.

Her er det bilder av tags som er laget til å henge på såpeboblene som eventuelt skal deles ut i kirken eller etter seremonien slik at gjestene kan blåse bobler på de nygifte.

Jeg har veldig lyst til å lage et slikt vers som passer veldig bra til å knyte til såpeboblene, men da ville jeg helst hatt det på norsk. Og å oversette et av versene her direkte, blir ikke bra. Så hyl gjerne ut om du har et forslag til hva det kan stå på norsk istedet for verset på engelsk:

 

More Bubble Tags!... : wedding teal blue pink ivory inspiration ceremony diy 20110307 33


"Their Love Will Grow

With Each Bubble You Blow,
So Blow Warm Wishes
To The New Mr. And Mrs."

 

 

More Bubble Tags!... : wedding teal blue pink ivory inspiration ceremony diy 20110402 3

Her har de brukt 3 ordtak eller sitater som går igjen på alle, så det går jo også an. Men likte det første bildet her best. Skikkelig stilig med et slikt ordtak så absolutt alle skjønner hva de skal gjøre med boblene!

 

 

 

Q: HAR DU FORSLAG TIL ET SLIKT VERS PÅ NORSK?

Q: ELLER ET ANNET FORSLAG TIL HVA SOM KAN STÅ PÅ TAGSENE?

 

 

 

Signatur
Si din mening!


Her om dagen var vi en runde hos noen gullsmeder for å se utvalget de hadde av gifteringer. Vi fant noen som liknet på noe vi kunne ha tenkt oss, sånn i første øyekast, men heldigvis at vi har litt tid på oss, for dette var jammen meg ikke lett. Det kommer til å bli vanskeligere enn jeg hadde trodd. Greit nok at det er vanskelig å finne den formen og utseende, men hva med materialet?

Jeg har gått og fundert litt på hva som egentlig er forskjellene på de forskjellige metallene gifteringer blir laget av, utenom prisen. Og i kveld kom jeg innom en flott side med mange nydelige gifteringer, og blant annet denne enkle skjematiseringen av de vanligste metallene som brukes:


 KarakterPrisPleie/service

Hvitt gull

Hvitt gull
Moderne
Forlovelsesringer og gifteringer i hvitt gull har blitt mer og mer vanlig og er i dag det materialet de fleste velger
Prisgunstig
Hvitt gull koster marginalt mer enn gult gull på grunn av rhodiumpletteringen
Mer vanlig / Enkelt
 • Mykt, formbar metall
 • Forvitrer over tid
 • Enkel å polere og reparere
 • Beholder glansen sin

Gull

Gull
Klassiskt
Gult gull er den tradisjonelt vanligste metallet i en forlovelsesring
Lavere pris
Gult gull er klart rimeligere enn platina og marginelt rimeligere enn hvitt gull
Mer vanlig / Enkelt
 • Mykt, formbart metall
 • Forvitrer over tid
 • Enkel å polere og reparere
 • Beholder glansen sin

Platina

Platina
Holdbart
Platina er det mest holdbare og reneste smykkemetallet, normalt 90-95% renhet
Dyrere
Platina er mer uvanlig enn gull og koster ca. seks ganger mer
Mer sjeldent / kostbart
 • Veldig hardt og uformbart metall
 • Forvitrer ikke
 • Vanskelig å polere samt reparere
 • Beholder glansen sin

Palladium

Palladium
Trendriktig
Et lett metall som den siste tiden har blitt veldig trendy. Passer godt ved tilvirkning av blant annet ringer og øredobber
Prisgunstig
Palladium er betydelig rimeligere enn platina og marginalt dyrere enn hvitt gull
Mer sjeldent / Middels
 • Hardt men lett metall
 • Den hvite fargen forandres ikke med tiden
 • Relativ enkel å polere og reparere
 • Beholder glansen sinHvis du vil lese mer om de forskjellige metallenes egenskaper, trykk på linkene under her, jeg har iallefall blitt mye klokere! Nå kan iallefall jeg lettere bestemme meg for hvilken metall jeg vil ha, og budsjettere riktig!

 

Q: HVA SLAGS METALL KUNNE DU TENKE DEG Å HA I GIFTERINGEN?

Q: ELLER HVA SLAGS METALL HAR DU I GIFTERINGEN?

 

 

Signatur
Si din mening!


Denne melodien her er den nydeligste. Kanskje den blir med i bryllupet vårt?

 

 

 

Q: SYNES DU DENNE SANGEN HAR BLITT VANLIG I BRYLLUP?

Q: HVILKE ANDRE SANGER SYNES DU KAN BRUKES?

 

 

Signatur
Si din mening!


For et par uker siden var vi en tur på Ikea for å se litt på ting vi kan bruke til pynt og diverse i bryllupet. Vi kom ut med en haug av rammer og noen fine skåler. Jeg har ideer om hva vi skal bruke dem til, men siden det ikke er helt bestemt og det fremdeles er over et år til den store dagen, så lar jeg de ideene ligge og surre litt til.

4 fine passe store skåler

2 like skåler som de over, bare dobbelt så store. Og 2 enkle store skåler.

Rammer i antikkhvit med en perlerad innerst ved bildet.

 

 

 

 Q: HVA SYNES DU OM INNKJØPENE?

Q: FORSLAG TIL ANDRE LURE INNKJØP TIL BRYLLUPET?

 

 

 

Signatur
Si din mening!


Jeg bladde litt i bilder fra min kusines bryllup i fjor, og fant noen gøyale bilder som ble tatt av meg og min kjære.

Ut fra disse bildene vet jeg ikke om vi er helt klare til å skulle DELE de første kakebitene av vår bryllupskake. Disse egoistiske bildene var klassiske gjennom hele kvelden ;)

  

Men jeg kom på at vi trenger ikke å dele de første kakebitene av bryllupskaken på den helt vanlige måten med å mate hverandre! Man kan "krangle" om bitene, dytte kakebiten inn i hverandres munn med hendene, bare ta biten selv rett foran nesa på den andre, eller bare dele kakepynten, som "smellbongbongene" på de nederste bildene her. Og det finnes uendelig mange andre måter å gjøre kakeskjæringen litt mindre formell, mer morsom og mer dere som brudepar!

 

 

Q: HVORDAN HAR DERE TENKT DERE KAKESKJÆRINGEN?

Q: HAR DU NOEN MORSOMME VARIANTER Å DELE MED MEG?

 

 

Signatur
Si din mening!


På fredag hadde jeg en liten shoppingrunde med meg selv, og var bl.a. innom Libris for å kjøpe noe jeg vil ha som en del av noe dekorasjon i bryllupet. Det er kanskje litt tidlig, men har var det godt at jeg spurte nå. Det jeg skulle kjøpe hadde de ikke mer igjen av, og tok det heller ikke inn igjen, men kunne bestille det til meg via en annen butikk heldigvis. Så i går etter skolen og før jobb kjørte jeg innom der igjen og fikk hentet pynten.

Det er egentlig dekorasjon til scrapping og slikt, men jeg skal bruke det på en litt annen måte. Hva det er til kommer jeg tilbake til med tiden. Vurderer å feste dem med superlim eller knappenåler!


 

Q: HVA TROR DU JEG SKAL BRUKE DEM TIL?

 

 

Signatur
Si din mening!

Vi har ikke vært og sett på noen ringer ennå, men vi har jo enda en stund på oss. Heldigvis ingen hast. Jeg trodde jeg visste hvilken type ring jeg ville ha, men akkurat nå har jeg ingen peiling. Jeg håper vi kanskje finner ulike ringer som matcher bra sammen, og som likner litt, for de skal jo høre sammen. Vi er forskjellige pesoner selv om vi skal bli ett, så det hadde vært gøy å hatt et litt persolig preg på dem, samtidig som de er litt forskjellige. Men vi får se ;)

Wedding rings


Men hva skal stå inni dem?

 • Bryllupsdato?
 • Din "navn"?
 • "navn" "hjerte" "navn"?
 • Et bibelvers?
 • En sangstrofe?
 • Utdrag av et dikt?
 • "Jeg elsker deg"
 • En blanding av disse?
 • Eller noe helt annet?

 

Dette er ikke noe vi har diskutert ennå siden vi ikke har sett på ringer ennå, men jeg ville bare lufte spørsmålet for å se om jeg fikk noen gode forslag!

 

 

Q: HVA HAR DU VALGT?

Q: HVA VILLE DU HATT?

 

 

 

Signatur
Si din mening!

For noen uker siden kom jeg helt tilfeldigvis over et fantastisk undertøyssett på Gina Tricot! Det hadde blondedetaljer, små knapper og litt smårysjete i stoffet, og med en gang jeg så det tenkte jeg på brudekjolen! (Det er mulig de matcher litt mer enn bare på fargen..) De som jobbet i butikken fant heldigvis min bh-størrelse på lageret, og dermed ble dette settet med meg hjem! Det ligger enda i skapet med merkelappen på og skal ikke brukes før selve dagen. Jeg har prøvd kjolen min med bhen under, og den gir perfekt passform, og den synes ikke siden det er en balconette-bh med passelig lavt snitt foran.

Jeg har lest flere steder at bruder har brukt et sett undertøy til kjolen som gir perfekt passform i fohold til den, uten at det trenger å være superfint, og at de heller skifter til et litt annerledes og mer utfordrende undertøy til bryllupsnatten som kanskje ikke hadde passet til å bli brukt under kjolen.

Det er enda usikkert om dette settet blir undertøyet for bryllupsnatten også, men nå har jeg iallefall det mest basic jeg trenger å ha under kjolen, og det til en billig penge også! HURRA!
 

 

Q: HVA SYNES DU?

Q: HAR DU FUNNET UNDERTØYET DU SKAL HA UNDER KJOLEN?

Q: KOMMER DU TIL Å SKIFTE UNDERTØY TIL BRYLLUPSNATTEN?

 

 

Signatur
Si din mening!


I Bryllupsmagasinet fant jeg en artikkel som er verdt å få med seg for alle kommende hvite bruder! Alle bruder er vakre i hvitt, men du bør passe på å velge den rette fargenyansen på kjolen som stemmer overens med hud- og hårfargen din!

I bladet var hud- og hårfargene og de forskjellige hvitfargene satt opp i et enkelt skjema, så jeg anbefaler å gå til innkjøp av dette bladet for å få skikkelig oversikten, men nedenfor har jeg gjengitt alt som stod i artikkelen.

 

RØDT HÅR OG LYS HUD/FREGNETE HUD

Ren hvit er en perfekt nyanse for den lyse hudtonen. Det rødlige håret tilfører nok av farge slik at en ikke trenger å kompensere med mye sminke.

Blåhvit: Den blåhvite tonen passer overhodet ikke til brudens naturlige farger. Forsøk å blande to hvitnyanser i kjolen, eller kompletter med en pastellfarge nær ansiktet for å få en mykere look.

Ivory: Ekte ivory har en svak ferskentone i seg som gjør at rødhårede stråler. Bruk lyse perlemorsfarger i sminken for å komplettere den freshe følelsen.

Kremhvit: Rødt hår er perfekt til en kremfarget kjole. Fargekombinasjonen får hudtonen til å se frisk og vakker ut. (Spesielt om du har grønne øyne.)

 

http://weddings-plaza.com/wp-content/uploads/2011/01/red-haired-brides.jpgSVART HÅR OG LYS (HVIT) HUD

Ren hvit er den ideelle fargen til svart hår. Leggt il litt farge og varme til ansiktet med en rødlig leppestift og rouge.

Blåhvit er en effektfull farge, men om man har veldig lys hud kan den blåhvite tonn fremheve brudens blodårer.

Ivory: Unngå den potensielt svart-hvite effekten med en kjoe i ivory. Den myke fargetonen gir varme til huden.

Kremhvit: Dette er en vanskelig nyanse. Om bruden virkelig ønsker denne fargen, så sats på en tofarget kjole som er kritthvit nærmest ansiktet.

http://www.freshhairstyles.com/wp-content/uploads/2010/08/causal_bride_hairstyle_with_two_big_flowers.jpg


BLONDT HÅR OG LYS (ROSA) HUD

Ren hvit: Sørg for at kjolen er laget av silke eller sateng om du velger denne fargen. De skinnende stoffene er flatterende og tar opp ansiktsfargen.

Blåhvit: En kjole i blått får platineblondt hår til å skinne.

Ivory: Denne fargen kan oppfattes som livløs sammen med en lys hudtone og lyst hår. Prøv med et perlehalsbånd runst halsen for å live litt opp.

Kremhvit: Rosa hudtone kan gjøre at bruden ser syk ut i en kjole med gultone. Unngå denne fargen.


Beautiful blonde bride posing on the wall Stock Photo - 5978989BRUNT HÅR OG OLIVENFARGET HUD

Ren hvit: Har bruden middelhavs- eller latinamerikanske fargetoner, så velg en ren, hvit nyanse. De enkleste fargene er vakrest og setter ansiktet i fokus.

Blåhvit blir en for sterk kontrast til brudens varme toner. Om du likevel velger denne fargen, sørg for å komplettere med smykker i sølvhvitt gull og ikke rødt gull.

Ivory: Denne fargen er utrolig vakker til en olivenfarget hud fordi den varme tonen kompletterer brudens egne farger.

Kremhvit: Unngå kremfargede og gule toner ettersom de ligger for nær brudens naturlige farger.


SVART HÅR OG MØRK HUD

Denne bruden tar seg best ut i en helt ren hvit skinnende kjole. Den hvite fargen får huden til å se frisk og vakker ut.

Blåhvit: Kjølige hvite toner er vakkert mot det mørke håret og den mørke huden. Den blåhvite nyansen får brudens øyne til å glitre.

Ivory: Om brudens ansiktsfarge er en anelse matt, passer ivory perfekt. Ferskentonen gir glød til den mørke huden.

Kremhvit: Mørke hudtoner, spesielt de som går mot gult, ser ikke delikate ut sammen med kremfargede stoffer.

african american bride

 

Så, med andre ord, om du ikke har rødnyanser i håret, styr for alle del vekk fra de kremhvite kjolene! Er du blond bør du ikke ha en ivoryfarget kjole, men alle andre kan ha det, en blåhvit kjole passer best til blondiner og de med olivenfarget hud, og den klassiske rene hvite kjolen passer til alle!

Jeg har selv kjøpt en ivoryfarget kjole. Jeg har mørkt hår og lys hud. Dermed får jeg ikke den veldig svart-hvitt effekten som jeg ville fått med en helt hvit kjole, som jeg er redd ville gjort meg enda blekere. Ivoryfargen gir litt varme til den lyse hudtonen min. Perfekt!

 

 

Q: VAR DETTE TIL HJELP?

 

 

 

Signatur
Si din mening!


Hjelpemeg. Jeg vet ikke om det var feberfantasier eller om det var mareritt jeg hadde i natt, men jeg drømte iallefall masse rart om brylupet vårt!

Plutselig var dagen der, og jeg var ikke forberedt. Ingen hadde fine nok klær, håret mitt ble ikke noe bra, jeg så rett og slett fæl ut, og sminke hadde jeg glemt. Fotografen var forsinket, så det ble ikke tatt bider av vielsen, og etter vielsen så fikk jeg blackout så jeg husket ingenting. Jeg kunne ikke huske at vi hadde sagt ja engang! Så jeg måtte se på kameraet til noen som hadde filmet, og det var skikkelig teit, hele vielsen. Vi hadde bare mumlet, og ingenting av det vi hadde planlagt skulle skje var tatt med. Ingen av oss hadde smilt, og alt skjedde så altfor fort. Festlokalet var ikke der, maten ble pølser og det var null underholdning og fest. Skikkelig grusomt.

Det eneste som stemte var at jeg hadde på meg kjolen min. Så jeg så fin ut, foruten hodet og håret som var et eneste kaos. De hadde pyntet meg litt gammel dame med store skinnende krøller, æsj. Jeg vet iallefall at jeg skal sy på en hempe bak på kjolen så slepet kan bli holdt oppe. For det som var mest irriterende i drømmen var at alle tråkket på slepet og det revnet og ble skittent av å bli dratt etter meg. Det var et skikkelig irritasjonsmoment i hele drømmen. Så jeg har iallefall fått noe nyttig ut av drømmen. Hempe til å henge slepet på!

Jeg har ikka hatt slike drømmer etter at vi ble forlovet og planleggingen begynte for fullt, men for ca et år siden hadde jeg mange slike drømmer. Men jeg aner ikke hvorfor. Vi hadde kanskje, eller jeg hadde kanskje begynt å drømme litt om bryllup, men ingenting var bestemt, det var bare løst snakk..

Første gangen drømte jeg at pappa aldri dukket opp. Vielsen skjedde aldri, og festen var en simpel hestesko i et simpelt lite grendehus uten noenting pynt, og med bare Mortens familie tilstede. Kjolen jeg hadde var en sommerkjole, og ingen hadde fine klær. Det var fulstendig krise. Det var helt grusomt,

Den drømmen sitter ennå fast, så jeg skal planlegge alt til punkt og prikke slik at veldig få ting kan skjære seg på den store dagen.

  

Q: HAR DU HATT SLIKE DRØMMER?

 

 

Signatur
Si din mening!

I dag sitter/ligger jeg i sofaen, starten på andre dagen med hodeverk, hovne mandler og ekstremt sår hals.

I går spiste jeg ikke annet enn en liten pakke nudler, et par små lapper og 95% repsils. Hver gang jeg hadde spist opp en måtte jeg hive i meg en ny for at det ikke skulle være så grusomt vondt å puste/svelge. Største skuffelsen er at Morten var på jobb i hele går fra morgen til kveld, og i dag, så ingen trøst å få.. Men nok klaging :)

Jeg prøvde forresten å komme meg oppi brudekjolen i går siden jeg var helt alene så lenge, men det var heller et dårlig trekk. Jeg fikk den fram, og fikk pakket den fram, enn noe anpusten. Fikk den på, men klarte ikke å få lukket den igjen bak, det var jeg altfor sliten til, og den skal være ganske stramt på. Så istedet holdt jeg den fint oppe, strammet til bak så godt jeg fikk til, og snurret meg litt rundt for å få sett ordentlig på den.


Den er så nydelig fin! Jeg kan egentlig ikke skjønne at jeg valgte å pine meg selv i halvannet år med å kjøpe den allerede nå. Men likevel er det deilig med det som er gjort tidligst mulig fram til bryllupet, så slipper jeg å få alt stresset i fanget rett før. (Ja, jeg regner med at det er jeg som kommer til å skulle stresse med det meste på egen hånd, hehe.) Og ikke minst alle utgiftene samtidig. Og samtidig så ser jeg ingen problemer i å kjøpe kjolen så tidlig når jeg faktisk er 100 % sikker på at jeg ikke kommer til å finne noen kjoler som kan slå denne. Jeg tror jeg har lett overalt på alle tilgjengelige butikker og nettsider. Og skulle det plutselig komme en ny kjole som overgår min i en 2011 eller en 2012 kolleksjon, så vet jeg at jeg likevel ikke hadde hatt råd til å kjøpe den helt ny, så da gjør det ingenting.

Postsecret_large

 

Akkurat nå når den henger så fint her hjemme kan jeg ikke se for meg at jeg vil klare å kunne selge den etter bryllupet. Aller helst vil jeg bare beholde den som et skikkelig kjærkomment minne, slik som mamma gjorde. Hun jeg kjøpte den av sa at hun også solgte den med blandede følelser, så jeg måtte bare ta den med meg med en gang så hun ikke angret i ettertid. Og jeg skjønner henne godt, for akkurat denne kjolen er litt annerledes, men elegant, enkel. romantisk og feminin, alt på samme tid. LOVE IT!

Når bryllupet er ferdig kunne jeg godt ha tenkt meg å tatt flere bilder med kjolen på, i en annen setting, gammeldags/vintage setting, bilder i naturen eller ved gamle sjøhus i svart/hvitt eller sepia. Det hadde vært utrolig stilig! Kanskje vi kan få det til på selve bryllupsdagen også hvis ikke tidsskjemaet presser oss veldig.'

 

 

Q: HVA SYNES DU OM Å BEHOLDE BRUDEKJOLEN ETTER BRYLLUPET?

Q: SYNES DU DET VAR TIDLIG Å KJØPE KJOLEN HALVANNET ÅR FØR VIELSEN?

Q: HVA SYNES DU OM Å TA NOEN ANNERLEDES BILDER AV KJOLEN I ETTERTID?

 

 

Signatur
Si din mening!


Jeg har fått utrolig mye inspirasjon til bryllupet på nettet og på andres bryllupsblogger, men også fra forskjellige bryllupsmagasin! Jeg liker at jeg har noe fast jeg kan holde i hendene pg bla opp, tegne, lage ringer rundt, og det å kunne slippe og lete etter en link jeg aldri husket å lagre..
Jeg anbefaler slike magasiner!


Disse to magasinene har jeg til nå:

 


Dette magasinet "Wedding" er på engelsk, og har veldig mange inspirasjonsbilder, både til brudekjoler og fest og pynting. Flere forskjellige artikler også, og akkurat denne utgaven har fokus på bryllupsfrisyren. Dette magasinet kommer ut nesten hver måned tror jeg, for dette er februar/mars utgaven fra 2011. Det finnes flere slike utgaver fra forskjellige leverandører som kommer ut hver måned. Gå til nærmeste Narvesen for å kikke. :)
Dette magasinet "Ditt Bryllup" er et norsk magasin, og blir utgitt kun én gang i året, men med over 340 sider! Det nye for 2011 kommer ut nå i slutten av februar, men jeg ville også få tak i 2010 utgaven for å få mest mulig inspirasjon. Og fordi jeg uansett ikke kom til å få råd til en kjole fra 2011 kolleksjonene. Jeg bestilte det hos Bladkongen.no fordi jeg ikke fant det i noen butikker (sikkert utsolgt for lenge siden), og jeg har ikke angret et sekund på at jeg kjøpte det!

Her er det mange bilder og artikler om alt fra brudekjoler og dresser, til sminke, tilbehør, festen, ringer, mat, gaver, blomster, hår, pynting, reiser, og alt annet som må til for å få et bryllup perfekt! Som en bonus følger det med en komplett bryllupsplanlegger for det fylket du er bosatt i, med tips til forskjellige firmaer, lokaler og diverse der du bor!

Jeg gleder meg vilt til årets utgave kommer i butikkene. Da er jeg ganske raskt å finne på Narvesen!
Dette er definitivt vinnerbladet så langt, selv om jeg bare har lest gjennom disse to grundig. Men de fleste andre jeg har sett i går i samme stilen som det første bladet. Mens "Ditt Bryllup" har med absolutt alt, fra begynnelse til slutt. Det kunne ikke vært mindre sider heller! Anbefales!!

 

 

Q: HAR DU LEST I BRYLLUPSMAGASINER?

Q: VIL DU KJØPE 2011 UTGAVEN AV DITT BRYLLUP ETTER Å HA LEST DETTE?

 

 

Signatur
Si din mening!


I dag har jeg vært effektiv gitt!

I går kveld snublet jeg over en annonse på finn.no hvor jeg så akkurat den brudekjolen jeg har lett etter og siklet over på nettsider i over en måned! Jeg har ikke sett NOEN som har kunnet måle seg med denne! Et par fra samme merke kunne ligne, men enten var slepet for langt, eller så hadde de feil fasong til min figur. Men denne kjolen har jeg holdt en stor knapp på, den er akkurat perfekt! Jeg har funnet den i bryllupsmagasiner og har ikke kunnet få den ut av tankene.
Og så lå den på finn! Min størrelse, min høyde, grei pris, og ikke minst; 10 min kjøretid fra oss!
Jeg ringte, jeg sov og drømte om kjolen, og i dag morges fikk jeg prøve den på!

Jeg var solgt, og det ble kjolen også! Den var som lagd til meg, perfekt i lengde, overdel, og jeg må ærlig og få lov til å skryte litt og si at jeg fikk en fantastisk fin figur i kjolen! Den var til og med finere på meg enn jeg hadde trodd! Det er kanskje et par små detaljer som må fikses på, men det har jeg god tid til å få til. Jeg fikk med et nydelig slør i tillegg, og nå mangler jeg bare et enkelt underskjørt.

Hun som jeg kjøpte kjolen av var skikkelig koselig, og fortalte at hun følte seg fantastisk på bryllupsdagen hennes, mye takket den nydelige kjolen! Hun trengte ikke være redd for at den skulle skli ned, for den satt så godt på, den var ikke veldig tung, og hun sa også at kjolen ble veldig fin på bilder! Å som jeg gleder meg til å bruke den!!

Det har ikke gått helt opp for meg ennå, men jeg har kjøpt brudekjolen min!!!! Den ligger foreløpig i senga på gjesterommet vårt, og jeg har vært og kikket på den flere ganger i dag! NYDELIG!!


Kjolen er fra merket Blue by Enzoani, fra 2010 kolleksjonen.
Flere av dem likner også på kjoler fra Pronovias.
Mer enn det får dere ikke vite ;)
Jeg har så innmari lyst til å legge ut et bilde av kjolen, men det får nok vente, jeg må klare å holde meg! Jeg vil at det skal være en overraskelse til bryllupet for de fleste som skal komme. Og dessuten får min kjære ikke lov til å se meg i kjolen heller før den store dagen. Å som jeg gleder meg! Nå som jeg har fått kjolen i hus blir alt plutselig så mye mer virkelig. Jeg skal gifte meg!


Men ikke nok med det. Når jeg hadde kommet meg hjem og fått lagt fra meg kjolen, kom jeg på at jeg hadde tenkt å ringe kirken for å høre om ledige lørdager neste sommer. Det som overrasket meg var at det var så fullt! Den datoen vi hadde tenkt litt på hadde kun ledig sent på ettermiddagen! Ikke aktuelt for vår del. Så de hadde en annen dato med ledig tid til en akseptabel tid, så da måtte jeg bare slå til. Jeg ringte til lokalet vi har tenkt på, hørte om de hadde ledig samme dag, booket der, ringte kirken igjen, og fikk booket dagen der også.

Putselig skjønte jeg at vi bare måtte bestemme oss for å kunne ha bryllupet omtrent når vi ville, så da var plutselig datoen satt! Både kirke, lokale og kjole, på én dag! Faktisk på under 2 timer!

 

 

Q: HAR DU HATT EN EFFEKTIV DAG?

Q: HVA SYNES DU OM KJOLENE FRA ENZOANI?

 

 

Signatur
Si din mening!


I boken "Bryllup - fra frieri til brudevals" leste jeg et avsnitt om navneendring og mulighetene som finnes. Det var en del jeg visste fra før, men jeg lærte også noe nytt!

Tumblr_lfui44cvxj1qdb0a6o1_500_large

Les om tradisjoner og reglementer her:

"De siste hundre årene har det vært slik at kvinnen som oftest tar mannens etternavn så snart de er gift. Dette er ikke like selvfølgelig lenger, men det er fortsatt vanlig at ektepar velger å skifte etternavn. Noen mener at det er praktisk, og andre mener det er romantisk. Uansett motivasjon står dere fritt til å velge etternavn når dere skal gifte dere og danne en ny familie.

Kanskje kommer der nye, små familiemedlemmer til etter hvert, kanskje har dere allerede barn. Da er det naturlig å tenke på om dere ønsker å ha et felles etternavn, som også barna kan bære.

Kanskje ønsker dere å vise hele verden at dere nå har blitt ett ved å lage et nytt navn, som er unikt og bare deres. Etter at den nye navneloven trådte i kraft 1. januar 2003, er mulighetene mange hvis dere ønsker å lage et felles etternavn:

 • Dere kan lage et helt nytt navn ved å kombinere begges etternavn med bindestrek.
 • De siste årtiene har det vært vanlig at kvinnen beholder sitt etternavn som mellomnavn og tar mannens etternavn når de gifter seg. Nå er det mulig for mannen å gjøre det samme, ved å beholde sitt eget etternavn som mellomnavn, og ta kvinnens etternavn når de gifter seg.
 • Dere kan kombinere deler av etternavnene og lage et nytt navn. Om han heter Laukholm og hun Sandvik, kan de som ektepar kalle seg Laukvik eller Sandholm.


Helt generelt kan alle ta etternavn som brukes av flere enn 200 personer.  Er det derimot færre enn 200 personer her i landet som bærer det etternavnet dere ønsker, må alle disse samtykke i at dere tar samme navn. Etternavn som bæres av færre enn 200 personer anses som beskyttede etternavn, og man må derfor ha samtykke fra de som bærer navnet for å ta det i bruk.

 • Dere kan også fritt lage et helt nytt etternavn, som ingen har fra før (dvs. som ikke er registrert i Folkeregisteret). Dere kan for eksempel ta etternavnet til brudgommens oldemor, om dere synes det klinger vakkert. Det kan dere også ta selv om det skulle være færre enn 200 personer som bærer navnet, fordi dere da har en tilknytning til navnet. (man kan som hovedregel ta foreldres, basteforeldres, oldeforeldres eller tippoldeforeldres etternavn).
 • Hvis dere får barn, kan barna oppkalles etter foreldrenes fornavn med endelse som viser slektskapet. En mann som heter Oskar, kan kalle sin datter Oskarsdatter eller sin sønn Oskarsønn. På samme måte kan en kvinne som heter Guri, kalle datteren Guridatter eller sønnen Gurisønn.
 • Dere kan selvsagt velge å følge den sterke tradisjonen der kvinnen tar mannens etternavn, og barna også får hans navn.
 • Dere kan selvfølgelig beholde etternavnene dere har, og ikke foreta noen navneendring.


Når dere har bestemt at dere ønsker å endre etternavn, må dere fylle ut et navneendringsskjema og sende det til Folkeregisteret, som avgjør om navneendringen godtas."


Tumblr_lbj4qdeebr1qetiiyo1_400_large

 

En artikkel i bryllupsmagasinet "Wedding" i utgaven fra Fer/Mars 2011, var det en artikkel om 3 jenter som hadde forskjellig meninger om dette med å forandre etternavnene sine etter at de ble gift. Her er deres 3 forskjellige synspunkter:

 • Hun ene var aldri i tvil om at hun ville ta ektemannens etternavn når de ble gift. Hun var en tradisjonell jente og mente at familien hennes skulle ha det samme etternavnet. For henne var det å skifte navnet et symbol på den nye fasen i forholdet mellom henne og mannen, det å gå fra et forhold til å bli en familie.
 • Hun andre valgte å ikke skifte etternavn. Hun følte såpass for pikenavnet hennes at hun ikke kunne tenke seg å endre det. Det var "et feministisk øyeblikk" idet hun bestemte seg for å beholde navnet sitt. Navnet minnet henne også om hennes avdøde far som døde da hun var liten. Hun ville også beholde navnet til minnet om ham.
 • Hun tredje ville egentlig endre navnet sitt, men klarte ikke helt å gi slipp på det samtidig, så hun forandret navnet sitt privat, men brukte pikenavnet sitt på jobb. Hun hadde jobbet opp navnet sitt på jobben gjennom 15 år, og ville gjerne beholde det så ikke navnet hennes ble helt fremmed for folk, og slik at hun fremdeles ble sett på som samme dame på jobben. Samtidig kunne hun ha det nye etternavnet sitt i det private livet, forsvinne i mengden og føle seg mer ett med mannen.


Personlig vil jeg gjerne forandre etternavnet mitt når jeg gifter meg, Iallefall siden min kjæres navn er finere enn det jeg har fra før. Det er annerledes, og lenger, så endelig vil jeg da få et etternavn som er lenger enn fornavnet mitt, hehe. Det blir nok veldig uvandt i begynnelsen, men jeg gleder meg til det! For meg er det en del romantikk i det å skulle ta samme etternavn som min kjære. Det gjør oss til ett, og vi blir en ny familie. Jeg kunne godt ha tenkt meg å ha begges etternavn eller å lage et nytt etternavn av begge navnene, men de passer ikke sammen, og det ville blitt rart å lage et nytt navn av dem, så den tanken droppet jeg så fort jeg prøvde å sette dem sammen.

 

 

Q: VILLE / VIL DU ENDRE ETTERNAVNET DITT?

Q: HAR DU ENDRET ETTERNAVNET DITT?

 

 

Signatur
Si din mening!


På dagsturen vår hjem i går, søndag, hadde vi avtalt å se på et mulig bryllupslokale i det området vi har planer om å gifte oss i. Dato og kirke er ikke bestemt, for vi ville ta hensyn til om det lokalet vi helst ville ha, faktisk hadde ledig samtidig med kirken. Når vi har bestemt oss for et lokale. kan vi lettere samkjøre dette med kirken, og trenger ikke å bytte rundt på datoer i ettertid..

Farsund Resort er det aller første lokalet vi har sett på. Vi sendte mail til flere lokaler og hotell i området, men det var kun herfra vi fikk god og veiledende tilbakemelding! Og vi ble absolutt ikke noe mer skuffet i går.

Jeg ble iallefall veldig positivt overrasket over mange ting, både store og små, så foreløpig ligger nok dette lokalet på topp!? Det aktuelle lokalet er "Løa", et toetasjers bygg med festsal oppe og koselig peisestue nede. Nydelig! Når vi kom inn slo det meg aller først at stilen de har der fint glir inn i stilen jeg har sett for meg i bryllupet, per dags dato iallefall :)

 Utsiktsbilde fra fjorden utenfor, med restauranten og hotellhyttene. Løa ligger i området bak og synes ikke på bildet.
.
Men nydelig er det, ikke sant?

 

 

Q: HVA SYNES DU?

Q: HVA SLAGS BRYLLUPSLOKALE SKAL DU HA / VIL DU HA / HAR DU HATT?

 

 

Signatur
Si din mening!


Når jeg nå har kommet meg litt inn i bryllupsverdenen har jeg skjønt at vi burde ha en gjennomført stil i bryllupet vårt. Da vil dagen og kvelden virke mer ryddig og planlagt, det blir med en gang mer gjennomført når gjestene tydelig kan se at det er en rød tråd gjennom det hele, samtidig som brudeparet kommer tydelig fem. Dette er noe jeg vil prøve å fokusere litt på.

Jeg synes det er så viktig at man kan se brudeparet gjennom feiringen av dagen og alle detaljene, uansett hvilken type feiring, om det er mange gjester eller få, om det er kirkelig eller borgerlig bryllup, om det er gull og glamour eller mer hjemmekoselig. Selv synes jeg det er kjempegøy å planlegge detaljer og få inspirasjon via forskjellige nettsider eller bøker. Jeg er så glad for at vi har god tid på oss til å planlegge, for da har jeg god tid til å tenke ut hvordan jeg kunne tenke meg å ha alt! Skulle plutselig bryllupet stått nå til sommeren hadde jeg vært mye mer stresset, og personlige detaljer og en rød tråd hadde kanskje ikke blitt tatt så mye hensyn til i planleggingen.
Altså, god tid = bra! Selv om jeg skulle ønske at den store dagen kunne komme litt fortere likevel..
Jeg gleder meg sånn!

 

red thread - photo/picture definition - red thread word and phrase image
Helt i starten av planleggingen så jeg for meg et enkelt bryllup med familie og venner til middag, kaker og underholdning, en helt enkel brudekjole og enkel pynt, uten slør og annet stæsj. Jeg tenkte på en enkel men koselig kveld som gjenspeilet oss to, som er et relativt rolig par som elsker å sitte hjemme og kose oss. Men dét var helt til jeg skjønte hvilke typer brudekjoler jeg falt for!

De 4 første ukene
vi var forlovet trålte jeg gjennom alle mulige nettsider for brudekjoler i alle slags stiler og prisklasser. Jeg startet med å lagre linkene til de kjolene jeg likte best, og etter hvert viste det seg tydelig hvilke kjoler jeg syntes var de fineste. Jeg hadde lest gjennom guider til hvordan man kan finne en fin kjole til ens figur, så jeg passet på at jeg ikke drømte meg alt for langt vekk fra virkeligheten, men etter å også ha prøvd på et par kjoler som minnet om de jeg syntes var de fineste, kunne jeg lett konstatere; jeg hadde falt for blonder og tyll!

back wedding gown enzoani farlow
En helt tilfeldig "tull and lace" brudekjole på google..


Men dette er også de eneste stikkordene dere får av meg for nå iallefall. Datoen er ikke satt, og kjolen er heller ikke i boks, men jeg kan jo røpe at jeg skal prøve en stor favoritt neste helg.. Og jeg håper så inderlig at jeg får den "wow"-følelsen! Det hadde vært så deilig å fått kjolen i boks, selv om det er en god stund til bryllupet finner sted. Men tilbake til tyllen og blondene. Dette er egentlig noe som er helt ute av min stil. Det er rett og slett noe jeg ikke har likt før! Det er veldig rart å se en helt ny side av meg selv, men veldig gøy også!

En liten del av meg tenkte likevel på den enkle stilen jeg og min kjære alltid har hatt, og at bryllupet skal representere oss for de vi er. Burde jeg heller gått for en enda mer enkel kjole enn den jeg har sett for meg som min drømmekjole? Jeg vet jo at de fleste som kjenner meg vil forvente noe litt mer enkelt. Men jeg tok heldigvis fort til fornuft! Dette er en stor dag som skal minnes, og den ene dagen man skal gi det lille ekstra. Alle de andre dagene kan jeg godt være den mer enkle meg om jeg vil det, men jeg velger å følge magefølelsen og virkelig bli prinsesse for en dag, slik som mange andre jenter også drømmer om. Jeg hører på magefølelsen min og går inn for å finne akkurat den kjolen som jeg har drømt om de siste ukene!


De tankene jeg har om bryllupet
vårt nå per dags dato er at det skal være:

- enkelt (fordi vi er relativt enkle mennesker, både i væremåte, klesmåte, økonomisk osv.)
- romantisk (fordi det er vår kjærlighet til hverandre som skal feires, og romantikken kommer også som regel med av seg selv på en slik dag)
- vintage (fordi det er den stilen sammen med den romantiske som kan være med på å beskrive hvordan drømmekjolen min kan komme til å se ut. Stilen er også utrolig nydelig, og ikke minst romantisk!)
- en personlig twist
(fordi dagen handler om oss to, og jeg vil at det skal komme tydelig frem i smått og stort)
- og litt glamour (fordi det er et bryllup. Alle brylluper har litt glamour i seg)

victorian vintage wedding ideasVintage Wedding

Med glamour tenker jeg også litt høytidelig, og en kirkevielse er for meg iallefall ganske høytidelig. Vi gir både løfter til hverandre, til forsamlingen og Gud. Og det er noe iallefall ikke jeg tar så veldig lett på. Det skal være et livslangt kjærlighets- og troskapshetsløfte. Det er så høytidelig at selv om jeg har drømt om å bli gift på stranda eller i en hage, så vil jeg at det skal skje i en kirke. Jeg er redd jeg kanskje ikke ville føle at det var så høytidelig og forpliktende enn om vi hadde avlagt disse løftene i kirken. Men dette er jo bare mitt syn på mitt tilfelle. Jeg ser likevel langt etter de som gifter seg på en strand, park eller i en hage, tenk så nydelig og romantisk!

 

 

Q: HVA TENKER DU OM MINE IDEER TIL BRYLLUPSSTIL?

Q: HVILKEN STIL LIKER DU?
Q: HVILKEN STIL VIL DU HA I DITT BRYLLUP?
Q: HVILKEN STIL HADDE DU I DITT BRYLLUP?

 

 

 

Signatur
Si din mening!


I kveld har jeg begynt for alvor å vurdere om det kan lønne seg å bestille en brudekjole på nettet, ferdig sydd etter mine mål. Jeg har fått et par tips tidligere om dette, men de nettsidene det var snakk om hadde ikke en modell som lignet nok på den type kjole jeg vil ha.

Jeg har nå funnet 3 andre sider jeg har sendt mail til om de kan lage en kjole til meg ut fra bilder jeg har og beskrivelser jeg kommer med, så nå venter jeg bare på svar. Disse tre nettsidene fant jeg på diskusjonssider, og det virket som om de fleste hadde både positive og negative opplevelser ved det å skulle bestille brudekjolen på nettet. Og det kan jeg jo skjønne.

09WD0039

Eks. bilde fra Jateck

For det første så må nettstedet være seriøst, ha erfaring, kunnskap og de må være villig til å samarbeide. Så må du kunne klare å få tatt riktige mål av deg selv så syerskene kan lage en kjole som forhåpentligvis vil sitte som støpt på deg når du mottar den. Og så er det dette med betaling da. De fleste sidene vil ha betaling før de lager kjolen, men er det noen garanti for at du får igjen pengene om du ikke får kjolen? Og hva hvis kjolen absolutt ikke er slik du kunne tenke deg?

Jeg har nå sendt mail til Jateck Wedding Fashion, Jorma Bridal og Little Coral.

Forhåpentligvis kan et av disse nettstedene sy en kjole dersom jeg sender bilder og beskrivelser, og det til en mye lavere pris enn om jeg skulle kjøpt den i en brudesalong. Men det hele er litt skummelt. Jeg vurderer å bestille en selskapskjole (som er enda billigere enn en brudekjole) for å "teste ut" de som står bak nettstedet. Kanskje jeg da får en peiling på om jeg tør ta sjangsen å bestille brudekjole derfra? Men likevel, så er en brudekjole noe ganske annet enn en vanlig selskapskjole. Jeg kan jo ende opp med å få en brudekjole som ser ut som en selskapskjole!

 

 

Q: HAR DU NOEN ERFARINGER MED Å BESTILLE BRUDEKJOLE FRA NETTET?

Q: HAR DU ERFARINGER FRA DISSE SIDENE?

Q: EVENTUELT ANDRE NETTSIDER Å ANBEFALE?

 

 

Signatur
Si din mening!


I dag tok jeg og kusinen min en spontantur til en brudesalong på Bryne!

Den aller første kjolen jeg fant og prøvde er nå min nye favoritt! Jeg fant en skjult skatt der, rett og slett. Den hadde alt jeg ville ha pluss litt ekstra... Blonder på toppen, og som gradvis forsvant nedover, MEN inn i et berg av tyll, og med en markert midje. Tyllen var i det meste laget, det veier ingenting så kjolen var lett å ha på seg, men det er så mye som er i veien, så om jeg skal ha denne kolen må det fjernes så mye tyll som mulig.

Prisen var litt stiv, så siden det ikke er få måneder igjen til bryllupet har jeg tid til å kikke litt mer rundt før jeg bestemmer meg. Jeg vil aller helst gå litt ned i pris og fremdeles kunne få kjolen jeg vil ha, for så stort budsjett har vi faktisk ikke..

Men den er på toppen av listen min slik den ser ut nå!

 

Et lite sneak peak ser dere her:


Dårlig bilde, ja, men det er litt meningen. Veldig sannsynlig blir det denne eller en som ligner veldig, så da vil jeg ikke avsløre for mye! Selv om jeg har enormt lyst til å vise bilde av hele kjolen!!


Men derfor kan jeg vise dere den kjolen som var favoritten min helt til i dag! Jeg har nå innsett at den kommer det ikke til å bli. Den er veldig fin, men den var ikke helt meg likevel. Passformen var fin, og overdelen var flott, men det ble litt for mye blonder, mye mer enn det ser ut som på bildet, og etter å ha prøvd denne andre kjolen, slår jeg meg ikke til ro før jeg har fått meg denne andre kjolen eller en som likner. Nå minner den meg om en fin kjole med et gardin utenpå, hehe!

  

Q: HVA SYNES DU OM KJOLENE?

 

 

Signatur
Si din mening!


I dag har jeg vært litt rundt i Stavanger og kikket etter brudekjole, og jeg var så heldig at både søsteren min og ei venninne ble med for å gi gode råd! Jeg prøvde iallefall noen, men drømmekjolen fant jeg ikke i dag. Jeg er kresen, og jeg vet sånn ca hva jeg vil ha, så da er det ikke bare bare å finne den rette med en gang. Prisen har også mye å si, så for min del kunne jeg godt tenkt meg at den var pent brukt.

Jeg fant rimelig raskt ut at jeg ikke fant drømmekjolen blant de kjolene de hadde på Agape. Synes egentlig at de hadde veldig få inne, og den jeg synes var aller finest kunne jeg ikke få prøvd for de hadde den bare i en ministørrelse. Så der gav jeg opp etter en snau time med titting og prøving. Brudesalongen som var mye mindre og hadde færre kjoler, hadde mye mer utvalg i forskjellige stiler, og her fant jeg en fin fin kjole som nå er på en 2. eller 3. plass, så nå mangler jeg bare litt mer prøving for å finne den som er på den ultimate 1. plassen!

Ved å bruke et fint bånd på kjolen, ble den med en gang litt mer min stil, og det er absolutt et tips jeg skal ta med meg videre i kjoleprøvingen, uansett om det blir denne kjolen eller en annen kjole til slutt. Vi tok litt bilder av denne kjolen, men det blir nok ingen sneak peak ennå.

Love and Other Drugs

I kveld var jeg på kino med søsteren min, og vi lo og grein oss gjennom "Love and other drugs". Fantastisk film!! Løves it! Nå er det deilig sløving foran pcen med litt "Say Yes to The Dress", og så er det snart natta. Jeg er iallefall klar for en god skjønnhetssøvn!

 

Say Yes To The Dress

 

Q: HVIS DU HAR FUNNET DRØMMEKJOLEN,
VISSTE DU MED EN GANG AT DET VAR DEN RETTE?

Q: HAR DU PRØVD MANGE FORSKJELLIGE KJOLER?

 

 

Signatur
Si din mening!


Har du drømt om å bli kastet ris på som nygift, men har funnet ut at det kan skade alle de små søte fuglene som vil teste ut hvordan ris smaker? Jeg hadde forlengst lagt fra meg tanken om å ris i bryllupet mitt, for det er også lenge siden jeg har sett bilder av brudepar som bli overøst med ris. Jeg trodde det var noe som nesten ikke var lovlig lenger eller som de færreste gjorde, helt til jeg fant en nettside med dette her:

 

Fuglesikker bryllupsris!

Hjerteformede riskorn som er ferdig svellet
slik at småfuglene kan spise det uten å bli skadet!

 

Bryllupsris

 

Cellofanpose med ris og satinbånd

 

Perfekt til vår perfekte dag!

 

www.brylupsbutikken.no

 

 

Q: HVA SYNES DU OM RISKASTING PÅ NYGIFTE?

Q: SYNES DU DISSE HER VAR EN GOD IDÈ?

 

 

Signatur
Si din mening!

Jeg sitter og funderer på hva slags musikk vi skal ha når jeg går ned midtgangen i den fineste kjole og får blikkontakt med min kommende mann! Det valget er ganske viktig synes jeg.

For det første så synes jeg kanskje det er litt kjedelig å bruke den samme brudemarsjen som alltid blir brukt, og jeg synes ofte at den er litt voldsom, litt for mye trykk rett og slett. Jeg vil ha en melodi som roer oss litt ned og får oss til å senke skuldrene når vi ser den andre, og som ikke setter nervene i høygir. Jeg vil ikke at Morten skal bli enda mer nervøs der han står når musikken kommer, men at musikken kan gi et rolig og romantisk preg over det hele.

Jeg vil at musikken som blir spilt skal understreke det vi har sammen, slikt at idét jeg kommer inn mot ham, så kjenner vi begge at dette kun gjelder oss, og vår kjærlighet. Jeg vil ikke ha det voldsomme uttrykket med orgel for alle pengene, da er jeg redd at det fort kan bli skummelt.

I dag har jeg lett på youtube etter sanger som vi har felles, men i pianoversjoner for å se om noe slikt kunne brukes. Noen kunne ikke brukes, det ble helt feil stemning, og andre er tvilsomme. Så dette her må jeg nok fundere litt mer på. Jeg kunne godt ha tenkt meg å hat orgelmusikk på vei ut igjen av kirken, og da gjerne også en tradisjonell brudemarsj, men ikke noe tramping på orgelet iallefall. Da vil jeg ha fine myke toner takk!

 

100904-143804-00147_large

 

 

Q: HAR DU NOEN GODE FORSLAG TIL BRUDEMARSJ PIANOSTYLE?

 

 

Signatur
Si din mening!


Etter veldig mange søk på nettet på norske og utenlandske nettsider har jeg sett gjennom mange hundre brudekjoler, opptil flere ganger! Men for noen dager siden kom jeg over en som har omtrent alle kriteriene jeg ser etter i en brudekjole! Men, som sagt, det er kun en drømmekjole.

Jeg har så veldig lyst til å vise et bilde av den, siden det aller mest sannsynligvis ikke kommer til å bli akkurat denne kjolen jeg ender opp med (den er altfor dyr...), men likevel må jeg klare å holde meg litt til. Sånn i tilfelle jeg finner en som likner veldig.. Men merket er Pronovias, og den er fra 2011 kolleksjonen. Mer sier jeg ikke foreløpig. Men NYDELIG er den! Akkurat fin og romantisk i overdelen, og skjørtet er verken rett ned eller skikkelig ballgown, toppen og skjørtet henger fint sammen, den framhever fine former, og har fine detaljer!

*forelsket*


Dere kan heller få se noen andre brudekjoler fra samme merket Pronovias jeg også synes er fine:

 

Pronovias Wedding Dresses - Style Adam

  

pronovias MACAO 2010 Pronovias Collection


pronovias ALOE 2011 Dreams Collection

 

pronovias MACARENA 2010 Pronovias Collection

 

 

pronovias MALAGA 2010 Pronovias Collection

pronovias MOSAICO 2010 Pronovias Collection

pronovias MANSION 2010 Pronovias Collection

 

 

Q: HVA SYNES DU?

 

 

 

Signatur
Si din mening!


Frisyren på bruden har mye å si
. Det er noe av det som preger utseende og bildene mest (utenom kjolen), og så er det så uendelig mange stiler å veldge mellom! Man må passe på at frisyren passer til ansiktsformen du har, hals, nakke og skuldre, og ikke minst bør den svare litt til hvordan du pleier å ha håret.

Jeg har alltid håret rett ned, en sjelden gang opp i hestehale, så for min del burde jeg ha en del hår løst ned. Jeg ønsker meg en frisyre som gjør at jeg blir en penere versjon av meg. Som med kjolen så med frisyren. De som ser meg på bryllupsdagen skal se den vanlige meg i både kjolen og frisyren jeg har. Jeg vil være pen, men jeg vil ikke ha så mye glitter og blonder og krøller at folk nesten ikke kjenner igjen den vanlige Kristine.

Jeg vil at alle detaljene i bryllupet mitt gjenspeiler meg og kjæresten min, at de kan se at det er vår kjærlighet til hverandre som skal feires. Glitter og stas kan det godt være, bare det ikke tar over hele styringen.

Disse bildene nedenfor er noen få eksempler som jeg fant etter et søk på //google.com//. Jeg kunne godt tenke meg å ha håret ned bak, men dratt bort fra ansiktet så jeg ikke får mange rare hår-i-ansiktet-bilder. Pluss at det ser penere ut. Om jeg skal ha krøller blir det bare litt fall i lengdene, og kanskje en blomst på den ene siden som matcher brudebuketten min?

Lett er det iallefall ikke..

 


bridal hair down styles pictures

 

http://girls-fashions.com/wp-content/uploads/2010/04/Bridal-Hairstyles.jpg

 

Signatur
Si din mening!


I går kveld begynte det å gå litt mer opp for meg at jeg faktisk er forlovet, og at jeg nå har den fulle muligheten til å begynne så smått med å planlegge bryllupet vårt!

Jo, jeg har jo diskutert ting med min kjære innimellom, for jeg vil jo ha hans synspunkter på ting og tang som jeg har lurt på og drømt om, det er jo ikke kun jeg som skal gifte meg med meg selv her.. Og så langt er vi ganske enige om det lille vi har diskutert.

Flere har spurt om vi har satt en dato, men de som kjenner oss vet at vi er litt treige fra naturens side, og at vi synes vi har god tid. Vi er ikke den typen som sender ut innbydelse sammen med nyheten om forlovelsen, rett og slett. Men samtidig så har jeg ikke lyst til å vente i 5 år før den store dagen kommer. Så vi kan vel kanskje si at mest sannsynlig så kommer dagen en gang mellom i dag og om 5 år?? Eller..? Hehe!

Tumblr_leoswnpgsb1qa0kvto1_500_large


Mange ting må tenkes på, flere ting må undersøkes, så etter langt om lenge må ting bestemmes, og penger styrer også veien mot den store dagen. I dag fikk jeg svar på mailer jeg sendte rundt til mulige bryllupslokaler i hjemområdet, og selv om prisene ikke varierte med så mange tusenlapper, så var det tydelig hvem som var best på service, inntrykk og helhet i seg selv. Problemet kom da vi rakte sammen en midlertidig gjesteliste av de nærmeste, og regnet ut den omtrentlige sluttsumen for å få mat i alle og enhver. Summen var i nok i overkant av sparekontoen min ja. Og så kommer kjole og dress, pynt og fotograf, og alt mulig annet stæsj i tillegg!

Jeg vil ha et ordentlig bryllup, nettopp fordi jeg planlegger å bare gjøre det en gang i løpet av mitt liv. Og da vil jeg ha det etter mine og våre ønsker. Jeg vil at dagen skal handle om oss to, ikke om andres inntrykk av oss. Jeg vil at det skal handle om kjærlighet, ikke bare gaver og penger. Men det er litt vanskelig å komme unna det faktum at et bryllup lett blir mange mange tusener dyrt. Og for et lite fattig par som oss, er det ikke sikkert at vi kan få det til.

Nå i kveld har jeg gått gjennom flere nettsider med brudekjoler, og jeg har kanskje en viss peiling på hva jeg kunne ha tenkt meg, og hva jeg kan passe, men de er fortsatt bare flytende ideer og drømmer. Ringte forresten søsteren min på snart 17 og lurte på om hun ville ta en tur hitover ei helg og være med meg og prøve brudekjoler, rett og slett hjelpe meg å finne en stil som passer meg. Så når jeg vet det, kan jeg lettere lete på nettet etter en som er billigere og/eller brukt og få sydd den litt om etter mine ønsker.

 

Men nå har jeg styrt så pass lenge med disse bryllupstankene at min kjære har sovnet ordentlig godt på sofaen her. Så nå er det tid for litt pause i de høytsvevende drømmene.

Og ja, bryllupet er som sagt enda kun på et flytende stadie :)

 

 

Q: HAR DU NOEN GODE RÅD OM HVA SOM HELST INNENFOR TEMAET BRYLLUP?

 

 

 

Signatur
Si din mening!


WOW! Jeg er forlovet!

Morten gikk ned på kne og fridde i kveld, på 2 års dagen vår, selv om han er syk og sofaliggende, og nå har jeg en glitrende og skinnende ring på fingen min!! Jeg er den lykkeligste jenta på mils avstand!!

(litt stor er den, men det fikses i morgen)

I kveld har jeg gått med en herlig følelse og med et smil om munnen så kinnene og kjeven min er sår. Mange telefoner er tatt og meldinger er sendt, og nå sitter jeg i sofaen og bare kikker på hånda mi og gleder meg til å nyte forlovelsestiden vår!

Nå må jeg jammen ta venne meg til å gå med ringen når den kiler og klør, men hånda mi har blitt tusen ganger finere!

Gleder meg til å vise alle hver dag at jeg er Morten sin!!

 
SE SÅ FIN!!!Signatur
Si din mening!
 • Profilbilde 27, Farsund
  Jeg er 25 år og Gift med verdens herligste og beste mann Morten! Jeg er utdannet Sosionom og jobber som miljøterapeut ved Cocoon Ressurssenter for barnevern og etnisitet. Jeg bodde i Stavanger i 3 år mens jeg studerte, men har nå flyttet tilbake til Farsund og bor i et gammelt og koselig hus i landlige omgivelser. Bloggen gjenspeiler det jeg til enhver tid er opptatt av, og de siste 2,5 årene har det gått mest i Bryllup. Men andre temaer som Foto, Interiør, Hverdagsliv og Kreative sysler kan forekomme. Enjoy! Følg meg gjerne på Instagram! KriAnd88

 • Bloglovin Facebook Twitter YouTube
hits