Kommentarer: 0    Postet: 15.09.2012   Klokken: 12:27   Kategori: BryllupHer sitter mannens forlover og mannen og venter spent på at vielsen skal komme i gang. Viktig å øve på hvordan reglene er for å ha knept og oppkneppet knapp i dressjakka!
 Kirkedørene går opp, fiolinistene og organisten begynner å spille Pachelbel´s Canon i D, alle gjestene reiser seg og tar fram kameraene sine, jeg har min arm i pappas, og sammen går vi sakte opp midtgangen i kirka.
 

 
 Jeg hadde gruet meg i månedsvis for å gå opp midtgangen i kirka, av den grunn at jeg helt sikkert kom til å strigråte hele veien opp. Jeg er kjent som ei følsom jente som gråter til reklamer, små historier, eller bare en tanke! Men heldigvis var hodet mitt en helt annen plass, og jeg smilte fra øre til øre opp gjennom hele midtgangen, uten noe tegn til at jeg skulle bryte sammen. Herlig!Det første som slo meg etter å ha fått et lite glimt av drømmemannen helt der framme, var at det var så mange flotte mennesker som hadde kommet for å ta del i dagen vår! Benkene var fylt opp av smilende ansikter, og jeg ble helt rørt av å se så mange gode venner og familie i benkene! En perfekt følelse!


Og det var sannelig godt å ha noen å holde i armen på vei opp kirkegulvet. Både for ikke å snuble i kjolen (som jeg hadde drømt om mange ganger), og for at det hele ble litt tryggere og ikke så farlig når alle hadde to stykker å se på og ikke bare meg. Jeg kan til tider være litt distré, lett snuble, miste noe eller rote ting litt til, men med pappa ved min side gikk hele ferden opp mot alteret perfekt!


Her ser jeg drømmemannen på nært hold for første gang denne dagen! Forelsket til tusen!

 


Og framme ved alteret står min forlover, presten, mannens forlover og selveste drømmemannen og venter på meg!

 

Alle bildene er lånt fra familie og venner som var fantastiske hobbyfotografer i bryllupet. Tusen takk!!


Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 0    Postet: 15.09.2012   Klokken: 12:27   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 2    Postet: 13.09.2012   Klokken: 12:11   Kategori: Bryllup

 Dette flotte bildet ble tatt av meg og min bestefar i bryllupet vårt!
Det er jeg uendelig glad for!!

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 2    Postet: 13.09.2012   Klokken: 12:11   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 10    Postet: 11.09.2012   Klokken: 10:55   Kategori: BryllupDen store dagen begynte for fullt hos Salong René kl. 09:00 sammen med forlover Charlotte.
Pappa og min bror Kjetil-André (fotografen av disse trøtte ansiktene) kjørte oss, kjolene og alt utstyret inn til Lyngdal. Fortsatt kjente jeg ingen spesielle nerver, og vi passet på at både jeg og Charotte fikk i oss nok mat og drikke.Min pappa med brudekjolen.
Min frisør Helene forsikret meg heldigvis på forhånd om at håret ikke kom til å bli stort og viltert, selv om jeg fikk en "Eli Hagen-look" innimellom.

 


Her er håret endelig ferdig, og sminken halvferdig.


Slik så håret mitt ut bakfra.

 Etter at blomstene ble plassert i håret, kunne jeg endelig gjøre sminken ferdig. Det var da jeg begynte å kjenne nervene litt, for jeg hadde plutselig ikke så veldig god tid på å sminke meg ferdig. Samtidig skulle også min forlover ha litt hjelp til sminking, mine søstre kom ferdigpyntet inn i salongen, og foundationkosten min var bortevekk. Men alt ordnet seg i god tid før vi måtte dra til kirka.

 Min pappa kom tilbake til salongen i god tid for å kjøre oss direkte til kirka etter at vi var ferdige hos frisøren. Han knipset et par bilder av meg og buketten før vi var klare til å gå.Men vi glemte helt å ta bilder av meg og forloveren min sammen (utenom når vi sitter sammen i kirka), og det gjaldt også resten av kvelden! Den eneste som har tatt bilde av meg og Charlotte sammen er fotografen, så jeg håper virkelig hun fikk tatt et flott bilde av oss!

Jeg viser et bilde av henne fra senere på dagen i mellomtiden. Hun fikk også håret fikset hos frisøren, blomster i håret, og hadde en nydelig lilla selskapskjole på seg. Herlige jenta!

 Og da var vi klare til å bli kjørt til kirka!


Alle bildene er lånt fra familie og venner som var fantastiske hobbyfotografer i bryllupet. Tusen takk!!

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 10    Postet: 11.09.2012   Klokken: 10:55   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 1    Postet: 10.09.2012   Klokken: 12:36   Kategori: Bryllup


Den siste natten før bryllupet sov jeg hjemme hos mine foreldre, oppe på loftet på rommet til min minste søster Elisabet. Opprinnelig hadde vi tenkt at vi skulle sove på samme sted, jeg og mannen, men få dager før bryllupet forandret vi mening. Mannen skulle sove alene hos sin forlover, og jeg tenkte først at jeg skulle sove hos min forlover. Men siden hun allerede hadde besøk, og min pappa spurte om jeg kunne tenke meg å sove hjemme "en siste gang" før bryllupet, bestemte jeg meg for å gjøre det.
Kvelden før bryllupet koste hele familien seg (meg, mine foreldre og mine tre søsken) med en haug med kinamat fra den aller beste Take Away´en i området. Etter en lang dusj ble jeg møtt av ei ferdig oppredd seng rett ved det store vinduet på loftet, og brudekjolen min hengende ned fra taket foran senga. Det var et flott syn å våkne til den spesielle morgenen!
Når jeg våknet morgenen etter, før alarmklokka til og med(!), var jeg ikke det minste nervøs, jeg var bare glad! Søsteren min spurte meg om jeg var nervøs for dagen, og jeg svarte: "Jeg trenger ikke være nervøs, det er jo Morten jeg skal gifte meg med, ikke en fremmed. Jeg bare gleder meg!!" Dette var dagen jeg hadde sett fram til i så lang tid, en gledens dag!


Alle bildene er lånt fra familie og venner som var fantastiske hobbyfotografer i bryllupet. Tusen takk!!

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 1    Postet: 10.09.2012   Klokken: 12:36   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 8    Postet: 09.09.2012   Klokken: 16:31   Kategori: Bryllup


Opprinnelig ville jeg ha hvite peoner i buketten min, og gjerne noe lilla lyng-liknende som pyntet litt ekstra og fikk litt farge i buketten. Men når de endelige betillingene skulle gjøres, omtrent 2 uker før bryllupet, fikk jeg beskjed om at de kanskje ikke fikk tak i peoner likevel. Så da måtte jeg rett og slett starte letingen på nytt etter fine blomster som jeg både kunne ha i buketten min, som pynt i kirka og i lokalet, og til knappehullsblomster til mennene.

Jeg var innom butikken få dager før bryllupet for å snakke mer om blomstene med forhandleren som hadde fått inn noen andre forslag til blomster. Det hele endte med at vi ble med ned i kjelleren der de laget oppsatsene og bukettene, og gikk og plukket ut blomster vi ville ha sammen med forhandleren, ut fra det de hadde i lokalet.På få dager måtte jeg rett og slett endre visjonen min angående blomster, og resultatet er jeg heldigvis kjempefornøyd med! Stikkordene jeg ga til forhandleren var at jeg ville buketten skulle være romantisk, se litt tilfeldig ut, nesten som om jeg kunne ha plukket den selv. Og så ville jeg ikke at buketten skulle ha form som en ball eller halvkule, uten at den skulle være "for stram". Jeg gav dem også et stykke med blonder og den gamle blå brosjen jeg lånte av min bestefar som jeg ville de skulle bruke som pynt.

 


Jeg plukket ut hvite nelliker som hovedblomst som også mennene skulle ha som knappehullsblomst, hvite prestekrageliknende blomster for å få engfølelsen, hvite stilkroser for det romantiske innslaget, noen lilla lyng-aktige blomster for litt farge, og noen grønne og hvite andre blomster for litt kontraster.Når jeg fortalte gjester at blomstene og buketten ikke egentlig skulle være slik som de ble, sa flere at de ikke hadde trodd det, for blomstene passet så godt inn i hele stilen og i alle detaljene i bryllupet. De trodde alt var slik som jeg hadde planlagt. Det var gøy og betryggende å høre at blomstene ble en suksess!
Q: Hva synes du om buketten?

Q: Hvordan så/ser din drømmebukett ut?


Alle bildene er lånt fra familie og venner som var fantastiske hobbyfotografer i bryllupet. Tusen takk!!

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 8    Postet: 09.09.2012   Klokken: 16:31   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 0    Postet: 07.09.2012   Klokken: 21:20   Kategori: Bryllup


Her er alle gjestene våre samlet!
Helt framme står jeg og mannen sammen med begge forloverne våre og deres kjærester.

Det var en god gjeng, og en fantastisk dag!
 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 0    Postet: 07.09.2012   Klokken: 21:20   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 0    Postet: 07.09.2012   Klokken: 01:22   Kategori: Bryllup


Den aller siste utflukten vi hadde på Sicilia før vi skulle reise hjemover var til Valle dei Templi i Agrigento.

Et 500 år gammelt oliventre ved siden av de arkeologiske templene.Nydelige og massive byggverk!


"Valley of the Temples is an archaeological site in Agrigento (ancient Greek Akragas), Sicily, southern Italy. It is one of the most outstanding examples of Greater Greece art and architecture, and is one of the main attractions of Sicily as well as a national monument of Italy." - Wikipedia
Og for hvert skritt vi tok på sletten med alle templene, myldret det av slike firfirsler!
Mannen hadde dermed ikke noen vanskeligheter med å finne (u)frivillige modeller!

 

 Selvutløseren på kameraet fikk det aller siste bildet fra turen i boks!

Vi har absolutt hatt en uforglemmelig bryllupsreise og vil virkelig anbefale Italia, og spesielt bilferie på Sicilia til alle vordende brudepar eller reiselystne!


(uredigerte bilder)

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 0    Postet: 07.09.2012   Klokken: 01:22   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 2    Postet: 06.09.2012   Klokken: 09:19   Kategori: Bryllup


På veien tilbake til hotellet fra Corleone stoppet vi ved en liten landsby som het Prizzi.


Vi kunne se landsbyen på god avstand som en tett bebyggelse på toppen av et fjell, og etter besøket i Taormina fikk jeg ikke mindre lyst til å besøke denne byen også.Det var litt av en utsikt som møtte oss på toppen av landsbyen!
Det tror jeg var den flotteste utsikten på hele turen!

Vi parkerte heldigvis bilen rett før den tette bebyggelsen i byen startet, og det var vi uendelig glade for når vi tok en nærmere kikk på husene der! Vi hadde det vrient nok med å komme oss ut fra Corleone, om vi ikke skulle kjøre oss vill i denne byen også.

 
Og sjekk denne søte bilen som stod parkert rett utenfor et lite vertshus der det faktisk var en søt eldre dame som snakket engelsk! En gammel Fiat 500! Den skulle jeg gjerne hatt med meg hjem :)


(uredigerte bilder)

To be continued..

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 2    Postet: 06.09.2012   Klokken: 09:19   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 2    Postet: 05.09.2012   Klokken: 10:19   Kategori: Bryllup


En annen utflukt vi hadde på Sicilia gikk til den motsatte siden av øya,
og målet var mafiabyen Corleone.Her er litt av den fantastiske utsikten vi kjørte forbi på vei innover på øya. Og når vi nærmet oss Corleone dukket det opp store kaktuser langs veien!
"Corleone er en liten by med ca. 12 000 innbyggere i Palermo-provinsen på Sicilia, Italia. Den er mest kjent for å være fødested for Mafia-bossen Salvatore Riina og hans familie. Mafiaen har dominert lokalsamfunnet i flere tiår og bare i den siste tiden har innbyggerne begynt å slå fra seg mot mafiaen, gjennom å bryte sin omertà. Omertà er en taushetsplikt blant medlemmer av den italienske mafiaen. Å bryte omertàen regnes som den mest forræderske handlingen blant medlemmene av de kriminelle gruppene. Byens navn ble brukt som etternavn på tittelkarakteren i Mario Puzos bok og Francis Ford Coppolas film Gudfaren." -Wikipedia
Førsteinntrykket av byen var at den var nedslitt. Det så ut som om vi hadde gått tilbake i tid eller at byen hadde stått stille i 100 år, uten at vedlikeholdet var noe særlig til stede. Men det var igrunnen litt av sjarmen ved byen og historien bak.
 

 


Generelt på Sicilia var veiene humpete, men når de først hadde satt opp et varselskilt langs veien, da var det virkelig nødvendig å bremse godt ned. Det var ganger bilen letta fra veien, selv om mannen stod på bremsene, og på veien til Corleone møtte vi på de verste humpene på hele turen.


(uredigerte bilder)

To be continued..

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 2    Postet: 05.09.2012   Klokken: 10:19   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 4    Postet: 04.09.2012   Klokken: 13:42   Kategori: Bryllup


Etter at vi hadde vært på Etna var vi ganske nærme en by som jeg hadde veldig lyst til å besøke mens vi var på Sicilia; nemlig Taormina. Jeg hadde hørt at det var en liten romantisk fjellandsby som var perfekt for kjærestetur, noe som klinget flott i mine ører.
På veien dit ble vi så fascinert av denne lille bebyggelsen på toppen av fjellet, og det slo oss ikke før vi var nesten framme at det var den ene siden av fjellandsbyen vi faktisk skulle til!Se så idyllisk!!

Her vil jeg tilbake og minst ha en overnatting eller to på en eventuell ny rundtur på Sicilia!

 


"Taormina er en by på øya Sicilia i Italia. Den var en gresk koloni i Magna Graecia (Tauromenium), grunnlagt omkring 400 f.Kr.. Den underkastet seg romerne i 212 f.Kr.
Den har vært et populært turistmål siden 1800-tallet. Byen ligger ikke langt fra vulkanen Etna, men siden byen ligger så høyt oppe, er det ikke noen stor fare for vulkanen katastrofalt sett. Byen har et gammelt gresk teater som er en severdighet for hver en som er der. Under byens høyde ligger den mindre byen Giardini Naxos." -Wikiedia

 I Taormina sier nok bilder med enn ord..

 

Nydelig fortausrestaurant!

 Dette ble visst et skikkelig "postkortbilde", haha!

 Og fornøyde med dagens utflukt kjører vi tilbake til hotellet igjen!(uredigerte bilder)

To be continued..

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 4    Postet: 04.09.2012   Klokken: 13:42   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 2    Postet: 03.09.2012   Klokken: 20:56   Kategori: Bryllup


Den første utflukten vi hadde på Sicilia var til vulkanen Etna på østkysten.
Når vi nærmet oss kom plutselig toppen av vulkanen til syne over skyene!


"Etna er en aktiv vulkan på østkysten av Sicilia i Italia, tett ved byen Catania som har mer enn 300 000 innbyggere. Etna er den vulkanen i verden som lengst har fått dokumentert sine utbrudd, faktisk helt tilbake til 1500 f.Kr. Etna er en av de mest aktive vulkaner i verden, men anses til tross for at den leilighetsvis gjør stor skade likevel ikke for å være spesielt farlig, ettersom lavaen på Etna flyter for sakte til å kunne gjøre skade på mennesker. Utbruddene forhindrer derfor ikke blomstrende aktivitet på og rundt vulkanen. Foruten stor turisme drives det utstrakt jordbruk i det fruktbare vulkanske jordsmonnet, og i vinterhalvåret gir flere skianlegg mulighet for å bedrive skisport med havutsikt. Etna er kalt «dronningen» av europeiske vulkaner, både på grunn av sin spektakulære beliggenhet og størrelse, og dens aktivitetsnivå." -WikipediaLandskapet vi så da vi kjørte oppover til vulkanen var dekket av svart stein, jord og aske, med få plantevekster innimellom, og en gårlig tåke i lufta. Det ble ikke akkurat noe penere syn etterhvert som vi kom nærmere toppen og temperaturen sank mer og mer, men stilig var det!


På toppen fant vi en parkeringsplass, guidebusser, souvenirboder og en del turister ikledt langbukser og gode tursko. Vi tenkte absolutt ikke på at det kunne være en god del kaldere der oppe før vi reiste, men vi gikk likevel opp på vulkanen som de andre iført shorts og sandaler!


Dette krateret kunne vi spasere opp til uten å måtte ta stolheis og en videre guidet tur. Det ville vi kanskje ha vurdert om ikke tåka lå så tett, for vi hadde mest sannsynlig ikke sett så mye mer lenger opp på vulkanen.


De små prikkene på toppen, langs kanten på krateret er turister!Vi fant hver vår vulkanstein til å ta med oss hjem. Og ser du den lilla mannen på toppen av steinen? Han så ikke vi før vi kom hjem og kikket gjennom bildene!Og det er virkelig ikke lett å ta fine bilder når det er veldig lyst uansett hvor man ser!

 En snill turist skjønte at vi hadde problemer, og tok et litt bedre bilde av oss :) Det måtte jo dokumenteres at vi hadde vært der!
Da vi kom ned fra vulkankrateret lettet selvfølgelig tåka, men vi fikk et par flotte bilder av litt av vulkanen fra parkeringsplassen før vi kjørte videre.

 

 

Her er leiebilen vi hadde på turen, poserende foran vulkanlandskapet!(uredigerte bilder)

To be continued..

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 2    Postet: 03.09.2012   Klokken: 20:56   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 4    Postet: 02.09.2012   Klokken: 12:14   Kategori: Bryllup


Hotellet vi bodde på var i byen Agrigento på sørkysten. Utenfor hotellet var det tropeutsikt, og det lå rett ved havet. Vi tok oss tid til å ligge ved bassengkanten et par timer den første dagen vi var der, men vi skjønte fort at hotellet var beregnet for barnefamilier. Vi hadde større glede av å utforske øya videre med kart og leiebil, selv om sola fristet litt.


Hotellet sett fra solsenga

 

 
Vi gikk på en liten oppdagelsesferd rundt hotellet, og trodde vi kom til å ende opp ved strandkanten. Men vi endte faktisk opp på et stup rett over stranden uten noen muligheter for å komme oss ned dit. Men utsikten derfra kunne vi ikke klage på!

 

 Kjekke mannen <3 på sin solseng i skyggen..


 .. mens jeg lå i sola!

 

 (uredigerte bilder)

To be continued..

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 4    Postet: 02.09.2012   Klokken: 12:14   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 1    Postet: 01.09.2012   Klokken: 11:23   Kategori: Bryllup


Siste stopp på bryllupsreisen vår var Sicilia, en autonom region i Italia og middelhavets største øy. Vi er begge enige i at de dagene vi tilbrakte på denne øya var de aller beste med turen, selv om hele reisen i sin helhet var fantastisk!

Vi hadde leiebil, og kjørte derfor mye rundt og så en god del av øya på få dager. Med fantastisk landskap hvor enn vi kjørte, ble det en del bilder fra passasjersiden i bilen underveis. Så jeg tenker jeg starter med å vise litt av de forskjellige omgivelsene langs veien for å sette stemningen litt!

  

 

 

 

 

 

 

 


(uredigerte bilder)

To be continued..

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 1    Postet: 01.09.2012   Klokken: 11:23   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 8    Postet: 31.08.2012   Klokken: 10:14   Kategori: Bryllup


Siste dagen i Roma leide vi segways, og kjørte litt rundt i gatene rundt Vatikanstaten. Det må ha vært et flott syn der vi rullet (og dirret pga brosteinene) oss forbi alle turistene med fine hjelmer på.


 Vi var også oppe i borgen Castel Sant'Angelo, gikk gjennom et museum der og fikk igjen se en flott utsikt mot Peterskirken.

 

"Castel Sant'Angelo, også kalt Engelsborgen på norsk, er en bygning ved Tiberen i Roma, nær Vatikanet. Den ble bygd i det annet århundre av keiser Hadrian som et mausoleum. Navnet kommer fra historien om at erkeengelen Mikael en gang viste seg over borgen; under en pestepidemi gikk paven og folket i prosesjon, og de så engelen stikke et sverd i sliren som tegn på at pesten skulle opphøre. En statue av engelen ble reist på borgen, som fikk sitt nye navn. Dagens statue er den kopi av den opprinnelige. I middelalderen ble det ombygd til en kraftig festning, selv om det meste av den gamle strukturen ble bevart. Pave Nikolas III sammenbandt borgen med Peterskirken med en overbygd korridor kalt Passetto di Borgo. Borgen lå på et strategisk sted i forhold til broene over Tiberen, som det var færre av dengang enn i dag. Borgen ble utsatt for mange beleiringer, og er særlig kjent fra «Sacco di Roma» da keiser Karl Vs styrker plyndret Roma i 1527 og pave Klemens VII klarte å flykte til Engelsborgen. Castel Sant'Angelo ble også benyttet som fengsel. En av fangene var Giordano Bruno, som ble holdt der i seks år. I dag er borgen et museum, hvor man blant annet kan se de pavelige gemakker. Fra toppen er det god utsikt til blant annet Peterskirken." -Wikipedia

 


Det aller beste var da vi gikk rundt på festningen og mannen plutselig stopper opp og utbryter: "Her har jeg vært før!" Han kjente seg plutselig igjen fra spillet "Assasins Creed; Brotherhood" der han springer rundt i Roma på diverse oppdrag.
På vei ned fra borgen møtte vi på denne bysten som lignet fælt på Voldemort! Etter en nærmere kikk ble vi enige om at det nok har vært et vanligere ansikt tidligere, men at det rett og slett har blitt tært på av vær og vind til det ble mistenkelig likt Voldemort i Harry Potter.
Flott utsikt mot Peterskirken!


(uredigerte bilder)


To be continued..

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 8    Postet: 31.08.2012   Klokken: 10:14   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 6    Postet: 30.08.2012   Klokken: 09:43   Kategori: Bryllup


Et viktig stopp på reisen var Vatikanstaten og Peterskirken. Vi passet på å dekke skuldre og knær og kom tidlig for å unngå den aller verste køen i sola. Men likevel klarte vi å gå ut av området før vi hadde kommet oss opp i hovedkuppelen i kirka, og måtte stille oss i den eviglange køen på nytt. Men det var verdt det.
Bilde av Peterskirken før det kom for mange turister!"Peterskirken
(italiensk Basilica di San Pietro in Vaticano, «St. Peters basilika i Vatikanet») i Vatikanet er en av Den katolske kirkes patriarkalbasilikaer. Kirken er ikke en katedral; Romas katedral er Laterankirken, da det er dette som er biskopens kirke. Peterskirken er formelt sett et pavelig kapell, og omtales i offisielle kunngjøringer fra Den hellige stol ofte som simpelthen Capella Papale. Tidligere var Peterskirken kristenhetens største kirke; men i 1990 innviet paven en enda større kirke i Yamoussoukro, hovedstad i Elfenbenskysten. Kirken er bygget over Caligula og Neros sirkus på Vatikanhøyden. Det var på den arenaen apostelen Peter ifølge tradisjonen ble korsfestet i 64 eller 67, og den første kristne bygningen på stedet skal ha vært et monument reist over graven i 2. århundre. Rester av en struktur som regnes for å være dette monumentet, er funnet i krypten under kirken."
-Wiipedia


Kirkerommet var gedigent, og hadde uttallige utsmykninger i taket og i kuplene.

 


Mens vi faktisk var i Vatikanstaten, var det greit å kunne skrive og sende postkort hjem til familie. Ekstra stas var det at Vatikanstaten har et eget postkontor med egne frimerker for staten, så vi måtte sende et kort hjem til oss selv også ;)

"Vatikanstaten (italiensk: Stato della Città del Vaticano) er en innlandsstat i Sør-Europa og ligger i Roma og grenser dermed kun til Italia. Staten er verdens minste etter både areal og folketall.Staten har setet for paven, katolisismens øverste leder og er et valgmonarki. Vatikanet brukes noen ganger på norsk om staten, men også om pavens embete og tjenesteapparat den hellige stol. Staten er nært tilknyttet Italia og det meste av kommunikasjon går på italiensk, men latin er statens offisielle språk. Staten er suveren og paven er overhode. Vatikanstaten er på bare 0,44 kvadratkilometer og har heller ikke innen dette området full jurisdiksjon; italiensk politi har ansvar for lov og orden i området, som har godt under tusen innbyggere. På tross av størrelsen har den sine egne euro-mynter, eget postvesen, egen radio- og fjernsynsstasjon, og egen avis (L'Osservatore Romano). Den har også en liten jernbanestasjon like bak Peterskirken, og 862 meter med jernbane. " -Wikipedia

 Etterpå stilte vi oss i køen igjen, og ferden bar videre opp i hovedkuppelen i Peterskirken. Her har vi kommet omtrent halvveis, og vi kunne gå ut på en balkong i toppen av en kuppel inni kirka og titte ned på selve kirkerommet. Mannen tok bilder, mens jeg klamret med inntil veggen i kuppelen..Og så kom vi endelig til toppen av kuppelen etter flere hundre smale trappetrinn med masse folk. Og for en nydelig utsikt som møtte oss! Helt i bunnen av bildet kan man se litt av Peterskirken, og plassen midt i bildet er Petersplassen foran kirken.
Og så bar det nedover igjen. Jeg var sikker på at jeg kom til å besvime når alt vi så når vi gikk nedover var dette bildet her. Om igjen og om igjen.
Jeg er glad ikke alle trappene nedover var slik, men det var ikke så veldig mye bedre når veggene var formet etter formen på kuppelen heller. Det ble rimelig trangt og varmt, og vi gikk i kø opp og ned.


Etter å ha vært oppe i kuppelen ville vi besøke Vatikanmuseene for å se det berømte bildet av Michelangelo i Det sixtinske kapell som malte taket med scener fra skapelsehistorien.


(Et av de andre museumsrommene.)

Det viste seg at vi måtte gå gjennom alle museene inne i bygningen før vi kom inn til kapellet som var siste endestasjon. Og vi kunne heller ikke spurte forbi andre turister. Det var så fullt at vi måtte gå gjennom alle museene i kø!


"Vatikanmuseene (Musei Vaticani) er flere museer. kunst- og gjenstandssamlinger i Vatikanet i Roma i Italia. De inneholder store mengder skriftlig materiale, kunst og andre gjenstander som er samlet av pavene i hundrevis av år. Vatikanmuseene omfatter en rekke museer som ligger inntil hverandre i Vatikanets østlige og nordøstlige deler, og på folkemunne inkluderer man gjerne også visse offentlig tilgjengelige severdigheter som i streng forstand ikke er del av museene men som man når med samme inngangsbillett (som for eksempel Det sixtinske kapell)." -Wikipedia


 

Da vi endelig kom fram til Det sixtinske kapell, var det enda fullere enn vi noen gang hadde sett for oss. Alle stod som sild i tønner, og vakter stod og jagde folk lenger inn i rommet for å få plass til flere. Og tross skilt som bemerket at det ikke var lov til å ta bilder var det et blitsregn uten like, så vi slengte oss likegodt på vi også.

Midt mellom alle maleriene i taket kunne vi skimte det mest kjente bildet av Michelangelo der Gud gir liv til Adam. Da var det godt kameraet hadde god zoom så vi kunne se på bildet etterpå i ro og mak, uten å bli dyttet vekk av alle de andre turistene. Vi tok et par bilder før vi presset oss ut igjen og endelig kunne trekke litt frisk luft.

 


"Det sixtinske kapell
er et pavelig huskapell, der bl.a. valget av ny pave finner sted, ved den såkalte konklave. Kapellet ligger i Vatikanpalasset. Kapellet består av et langt kirkerom under et tønnehvelv med vindusåpninger. Det ble påbegynt i 1473 under pave Sixtus IV, som inviterte en rekke kunstnere til å bidra til utsmykningen. Blant dem var Sandro Botticelli og Pinturicchio, men den mest kjente var imidlertid Michelangelo, som malte taket (1508?1512) med scener fra skapelsehistorien, og alterveggen, med en stor freske som forestiller Dommedag (1534?1541). Over vinduene på de to sideveggene kan man se Jesu stamfedre."
-Wikipedia


(uredigerte bilder)

To be continued..


Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 6    Postet: 30.08.2012   Klokken: 09:43   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 2    Postet: 29.08.2012   Klokken: 12:13   Kategori: Bryllup


Roma var en spennende by med mye å se på og oppleve. Det er absolutt en by man bør få med seg om man liker å reise og oppleve nye steder.
Et typisk eksempel på et måltid, mannen har pizza mens jeg har pasta og brød. Savner det faktisk, selv om jeg ble litt lei mot slutten. Her sitter vi og spiser på en fortausrestaurant rett ved hotellet. Der hadde de veldig god mat, så vi endte vi opp der de siste kveldene i Roma.

Og så DEN nydelige desserten vi fikk et annet sted! Sjokolademousselignende med tre forskjellige sjokoladesmaker! Nam!


Posering foran en gammel akvedukt i nærheten av Colosseum. Dette bygget trengte jeg ikke å slå opp på wikipedia, for det visste mannen hva var. Jeg tror ikke jeg har hørt det ordet før jeg så denne akvedukten her faktisk!

"En akvedukt (aquaduct) er en kunstig kanal konstruert for å føre vann fra et sted til et annet. Ordet kommer fra de latinske ordene aqua «vann», og ducere «å føre». Mange akvedukter er hevet over landskapet, og ligner mer på broer enn elver. Akvedukter ble spesielt brukt i romertiden for å bringe vann fra fjellene frem til de store byene." -Wikipedia

 Neste stopp; Spansketrappen! Her møtte vi faktisk noen norske jenter, og spurte om de ikke kunne ta bilde av oss! Det var en grei utsikt fra toppen av trappen oppe med kirken og ned mot handlegatene.


"Spansketrappen er designet av Francesco De Sanctis etter generasjoner med intense diskusjoner om hvordan den bratte, kuperte skråningene opp til kirken skulle urbaniseres. På 1600-tallet bestemte de franske eierne av Trinità dei Monti seg for å forbinde kirken med Piazza di Spagna ved hjelp av en trapp med en rytterstatue av Ludvig XIV på toppen. Pave Alexander VII var imidlertid ikke så glad ved tanken på en statue av en fransk konge i pavebyen,og først på 1720-tallet kom man frem til løsningen, som ble en stor trapp med flere avsatser. Trappen ble anlagt i årene 1723?1725, og har blitt restaurert flere ganger, siste gang i 1995. Hvert år i mai måned blir halve monumentet dekket av blomsterpotter fulle av asalea. I nyere tid har Spansketrappen vært et populært sted å spise medbrakt lunsj. Myndighetene har blant annet forsøkt å hindre at trappen blir en offentlig rasteplass ved å bøtelegge folk som spiser matpakker der."
-Wikipedia

 Som nygifte var det vanskelig å ikke legge merke til alle brudeparene som var å se i Roma hele uken gjennom. Mange skulle ta brudebilder utendørs og gjerne foran kjente bygninger midt i turistvrimmelen, så da tok vi oss også den frimodighet til å knipse et par bilder av brudeparene.
(uredigerte bilder)

To be continued..

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 2    Postet: 29.08.2012   Klokken: 12:13   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 4    Postet: 28.08.2012   Klokken: 11:49   Kategori: Bryllup


I løpet av de 5 dagene vi var i Roma tror jeg vi fikk med oss det aller meste av de uendelige turistattraksjonene og spist nok pizza, pasta og gelato for et års tid. Det var noen flotte dager, men også utrolig varme dager. Vi gikk konstant rundt med frossede vannflasker, og de ble hele tiden byttet ut med nye etter å ha tint på få minutter. Gradestokken bikket opp mot og over 40, så det var til tider en smule for varmt. Men vi koste oss!
Også i Roma foregikk det meste av dagene med et kart i hånda. Og jeg sier det igjen; jeg er glad jeg har en mann som er god på kartlesing!

Vi var innom Trevifontenen eller Fontana di Trevi, men det var en svær stim av folk hvor enn vi gikk, så å få til fine bilder uten masse turister var rimelig vanskelig. Det så ut som de arbeidet med noe på den ene siden av fontenen fordi den var dekket til.

"Fontana di Trevi eller Trevifontenen er den største og mest berømte fontenen i Roma. Fontenen fra barokken er vel 26 meter bred og 20 meter høy, og sto ferdig i 1762. Hovedtema for fontenen er vannets tilstedeværelse over alt. Den består av et stort basseng hvorfra det reiser seg klipper, befolket med vannvesener. Blant figurene i fontenen er Okeanos den mest sentrale, og symboliserer havets store vannmasser. Vannet i luften symboliseres av kaskadenes vannsøyler og vannet i jordens indre kan ses sildre fram fra sprekker i klippene. Okeanos er omgitt av to sjøhester og to tritoner som prøver å holde styr på hestene. Vannet i fontenen kommer fra den gamle akvedukten Aqua Vergine (Aqua Virgo). Den ble bygd i 19 f.Kr. Kilden til vannet i akvedukten ble visstnok funnet av en jomfru, derav navnet Aqua Virgo. Akvedukten sørget for at millionbyen Roma ble forsynt med et herlig drikkevann i over 500 år. Da det gikk mot slutten på det romerske rike, ble akvedukten ødelagt av goterne. Romerne ble da tvunget til å drikke vannet fra Tiber, som på ingen måte kunne måle seg med det friske vannet fra Aqua Virgo.  Ved et besøk bør man ifølge legenden kaste en mynt over skulderen i fontenen. Dette vil bringe lykke og sikre at man kommer tilbake til «den evige stad», og hver dag kaster turister mynter i fontenen til en verdi av ca 3 000 euro. Pengene går til hjemløse og fattige i Roma. Fontenen er også kjent for en badescene med Anita Ekberg i Federico Fellinis film La Dolce Vita." -Wikipedia

V besøkte også Pantheon, et stilig bygg med et svært hull i taket. Mens vi var der dalte det ned en liten fjær fra hullet, og vi så på dens ferd helt ned på gulvet. Et ndelig syn :) Det var vanskelig å ta gode bilder der inne, for bygget var så stort at dybden og høyden ikke kom skikkelig fram på bildene, så vi endte opp med å filme litt i tillegg."Pantheon; Alle guders tempel, er en av de best bevarte bygninger og mest betydningsfulle monument fra den romerske keisertidsarkitektur. Den ble trolig bygget i 120-årene av keiser Hadrian. I 663 fjernet den bysantinske keiser Constans II de forgylte taksteinene. Gregor III dekket taket med bly i stedet.Da Bernini lagde sine snodde søyler til høyalteret i Peterskirken i 1632, lot pave Urban VIII smelte om bronse fra Pantheons tak. At bygningen ennå står, skyldes rett og slett at den ble vigslet til kirke i 609/10. Like fullt ble den utvendige marmor-bekledningen fjernet i middelalderen." -Wikipedia
 Den ene kvelden tok vi turen opp til Pinciohøyden i solnedgangen. Vi fikk se en flott utsikt over en stor del av Roma, og skimtet Peterskirken i det fjerne. Det anbefales!"Pincio er en av Romas høyder. Pincio lå utenfor det antikke Romas bygrense og regnes ikke som en av de klassiske Romas sju høyder." -Wikipedia

 

(uredigerte bilder)

To be continued..

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 4    Postet: 28.08.2012   Klokken: 11:49   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 8    Postet: 27.08.2012   Klokken: 08:09   Kategori: Bryllup


Det første vi så da vi kom til Roma var Colosseum!

Det var ikke et mål i seg selv denne første dagen i Roma for vi skulle bare ut å spise, men plutselig var vi kommet lenger på kartet enn vi trodde, og i enden av gata foran oss skimtet vi det fantastiske bygget! Vi gikk bort og fikk tatt noen flotte bilder med den knallblå himmelen i bakgrunnen, før vi gikk tilbake neste dag for å komme inn og bruke mer tid.

 
"Colosseum i Roma er et av de mest kjente og imponerende byggverkene i hele verden. Den ble påbegynt av keiser Vespasian i 72 e. Kr. Den øverste 4. etasjen ble bygget av Titus, og amfiteateret ble innviet i år 80. Bygningen forfalt i kristen tid, og deler av den ble ødelagt av et jordskjelv i 1349. Anlegget hadde marmorbenker med sitteplass til over 50 000 tilskuere, ordnet etter rang, slik at de minst betydningsfulle ? som kvinnene ? satt øverst. Nærmest arenaen var det en losje for keiseren, hans familie og vestalinnene. Senatorene satt også nederst. Alle fikk nummererte plasser. Billettene var trebrikker, der inngang, midtgang, rad og setenummer var risset inn. Systemet var så vellykket at opptil 70 000 mennesker kunne komme seg ut eller inn på få minutter. Noen bedre ordning er aldri funnet, slik at Colosseum er blitt prototypen for moderne sportsarenaer. Arkitekten er ukjent. Bygningen er ellipseformet, og har en lengde på 188 m, er 155 m bred og 48 m høy, og er i travertin. Interiørene er gått tapt, men det skal ha vært et plankegulv over rommene for scenemaskineriet. Colosseum var antikkens største amfiteater for dyre- og gladiatorkamper. Disse pågikk til innpå 500-tallet. Colosseum er en av verdens mest besøkte attraksjoner for turisme. I en global avstemming som ble avsluttet 6. juli 2007 ble stedet valgt som ett av de moderne underverkene." -Wikipedia
Neste morgen var det greit nok å stå en stund i kø for å komme inn når vi fikk ta flere flotte bilder av colosseum i sola!


 

 På utsiden så vi noen "romere" vi ville ta bilde av.  De tok ifra oss kameraet og insisterte på å være med på bildet, mot betaling etterpå for at vi skulle få igjen kameraet. Typisk ;)


(uredigerte bilder)

To be continued..

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 8    Postet: 27.08.2012   Klokken: 08:09   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 0    Postet: 21.08.2012   Klokken: 18:05   Kategori: Bryllup


Overalt vi gikk hadde vi med oss kart, og brukte det flittig for både å klare å finne fram, og veien tilbake til hotellet. Det var ikke alltid like lett å orientere seg når smug som dette var en egen gate med gatenavn på kartet! Da var det godt å vite at jeg hadde giftet meg med en mann med en god del bedre retningssans enn det jeg selv har. :)
Det var mye fint å se på langs kanalene, og vi tok en haug av bilder!
Turistene var igrunn overalt, og langs hovedgatene der de fleste ferdes stod det gateselgere på rekke og rad, de fleste arfikanere. 
Utsikt over en del av Venezia. Det var inntil denne kaien vi ble kjørt med båt første dagen, og hotellet vårt lå helt til venstre i midten av bildet.
Her sitter vi på toget etter 2 dager i Venezia, og denne gangen er endestasjonsn Roma!To be continued..

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 0    Postet: 21.08.2012   Klokken: 18:05   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 1    Postet: 19.08.2012   Klokken: 14:53   Kategori: Bryllup


Vi hadde en helt fantastisk bryllupsreise rundt i nydelige Italia!

Vårt første stopp var Venezia. En fin by med nydelige bygninger, broer, koselige og trange gater og en del gondoler selv om vannbusser og taxier ble mest brukt. Men byen var et skikkelig turiststed med stive priser og alle menneskene der var kun turister så langt vi kunne se iallefall. Så vi ble litt skuffet etter første dagen. Men det var sol og sommer og god temperatur, og vi utforsket omtrent hele byen og fikk sett det meste som var der, og det er absolutt gøy å ha vært der :)
Og isen; "gelato", var den beste jeg smakte på hele turen!Mannen og meg! Viktig å dokumentere at vi var der ;)

 Slike små broer var det mange av mellom husene slik at vi kunne krysse alle kanalene i byen.

 Her er den største broen i Venezia som gikk over "Canal Grande", den største kanalen som gikk gjennom hele byen.

 Dette bildet av Canal Grande er tatt fra den store broen, og det var der mesteparten av trafikken gikk. Den store båten til venstre er en vannbuss, båten i midten er trolig en taxi, og gondolen til høyre er mest sannsynligvis leid ut til turister.
Disse gondolene så vi en del av, og alle som satt i dem var turister med solbriller og kameraer. Vi hadde litt lyst til å ta en slik gondoltur selv, men det kostet altfor mye til at vi gjorde det; 100 euro for en liten halvtime! Så vi tok masse bilder istedet.

 

Noen av de som kjørte turistene rundt i gondoler hadde virkelig tatt det helt ut med kostymer. Festlig syn!
To be continued..

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 1    Postet: 19.08.2012   Klokken: 14:53   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 5    Postet: 18.08.2012   Klokken: 15:45   Kategori: Bryllup


Slik som mannen fikk tatt bilde med alle guttene, fikk jeg også tatt bilde sammen med alle jentene i bryllupet.  Det ble virkelig noen flotte bilder som bærer med seg herlige minner fra en fantastisk og magisk dag!


For noen herlige jenter i nydelige kjoler!Det ble tatt voldsomt mange bilder i denne gressbakken av mange av gjestene, dermed tok det også lang tid å finne fram til det aller beste bildet der man kunne se de fleste ansiktene, og der de aller fleste smilte og så fine ut. Det har tatt litt tid kan man si!
 

Å løfte bruden var heller ikke så lett med alt stoffet! Sterke Rina som så og si holdt meg alene!

 Jeg er heldig! <3

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 5    Postet: 18.08.2012   Klokken: 15:45   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 2    Postet: 17.08.2012   Klokken: 10:14   Kategori: Bryllup


Vi tok en del fellesbilder av familie og venner i bryllupet vårt. Det er jeg veldig glad for at vi tok oss tid til å gjøre og at alle stilte opp. Kjempegøy å se tilbake på i etterkant!


Her er de tøffe guttene i dress!

Og toastmasteren som eneste gutt i skjørt.
Det var iallefall ikke vanskelig å finne ham i mengden, og absolutt råstilig!

 

Et festlig bilde er også på sin plass :)


Flotte mannen min! Og kjekke gutter!

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 2    Postet: 17.08.2012   Klokken: 10:14   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 10    Postet: 15.08.2012   Klokken: 21:08   Kategori: Bryllup


Jeg vet hvem jeg vil bruke min tid sammen med! <3
 

"Det eneste du må bestemme deg for,

er hva du vil gjøre med den


tiden


du har fått."

 


J. R. R. Tolkien.

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 10    Postet: 15.08.2012   Klokken: 21:08   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 13    Postet: 13.08.2012   Klokken: 20:56   Kategori: Bryllup

 

Selv om det aller aller meste av oppgaver på selve bryllupsdagen vår var delegert bort til slekt, venner, toastmaster, hovmester og servitører, hadde jeg likevel litt behov for Mac´en noen få minutter.

 

Her sitter jeg med to søte jenter! Anne-Lise og Linn!


Mac´en har virkelig vært en uunnværlig del av bryllupsplanleggingen!

Den inneholder mapper med inspirasjon til enhver krinkel og krok, ideer jeg har jobbet videre med, bilder av det jeg har laget, kjøreplan, oversikt over hva som er blitt gjort og ikke, budsjett, en drøss med mail og annen kontaktinformasjon osv.

Jeg har også laget en perm med inspirasjonsutklipp fra blader som jeg ikke fant på nettet. Noen sider fra den ender nok også her om tid og stund.Q:  Andre som fikk et snev av Bridezilla under planleggingen eller under selve bryllupet?

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 13    Postet: 13.08.2012   Klokken: 20:56   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 2    Postet: 12.08.2012   Klokken: 12:35   Kategori: Bryllup

 
Nå som vi er gift har familien vår økt betraktelig!
Endelig kan vi si at disse herlige menneskene her er begges ordentlige familie!

 


Fra venstre: Mine to skjønne søstre, min supre bror og beste foreldre, meg og min kjekke mann Morten, hans flotte foreldre og hans nydelige søstre!

 

Vi er heldige!!

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 2    Postet: 12.08.2012   Klokken: 12:35   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 4    Postet: 10.08.2012   Klokken: 14:59   Kategori: Bryllup


Her er våre flotte og herlige forlovere!

Charlotte & Erik
Begge gjorde en super jobb, og de hadde nydelige taler! Vi kunne ikke valgt bedre! <3

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 4    Postet: 10.08.2012   Klokken: 14:59   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 8    Postet: 10.08.2012   Klokken: 09:04   Kategori: Bryllup

Knapper, blonder og tyll!

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 8    Postet: 10.08.2012   Klokken: 09:04   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 16    Postet: 09.08.2012   Klokken: 10:33   Kategori: Bryllup

 

Det nygifte ekteparet på kirketrappa!

 

Elsker hvordan kjolen bruser i bunnen med alt tyllet!


Jeg vurderer å selge kjolen tross den store affeksjonsverdien den har for meg, men jeg har enda ikke helt bestemt meg for om det er det jeg egentlig vil.

 

Q: HVA HAR DU GJORT / HVA VILLE DU HA GJORT MED DIN BRUDEKJOLE?

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 16    Postet: 09.08.2012   Klokken: 10:33   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 12    Postet: 08.08.2012   Klokken: 15:06   Kategori: Bryllup


Her går vi nedover mitdgangen sammen som mann og kone!
Selve vielsen skal jeg komme tilbake til senere.

Kjolen hadde perfekt lengde i forhold til høyden min og skoene. Den gikk klar gulvet med millimetre! Og den er ikke blitt tilpasset i lengden.

 Her står vi i våpenhuset og skal til å gå ut på trappa og smile til og bli tatt bilde av alle gjestene som var i vielsen.

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 12    Postet: 08.08.2012   Klokken: 15:06   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 15    Postet: 07.08.2012   Klokken: 18:49   Kategori: Bryllup


Her har vi kommet til kirka!

Dørene går opp, fiolinmusikken strømmer ut i kirkerommet, og pappa og jeg begynner å gå oppover midtgangen.


Jeg elsker at den hjerteformede utringningen på kjolen var dekket med blonder som gjorde den enda mer romantisk enn om den hadde hatt helt rette linjer!

 

Jeg likte også at blondene på kjolen gradvis forsvinner ned i et hav med tyll i det lange slepet!

Sløret mitt er nesten like langt som slepet på kjolen, så du kan omtrent ikke se overgangen fra slør til kjole. Det er jeg veldig fornøyd med!

 Midt imellom et hav av kjente ansikter og blitser skimter jeg drømmemannen i enden av midtgangen!

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 15    Postet: 07.08.2012   Klokken: 18:49   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 4    Postet: 06.08.2012   Klokken: 20:27   Kategori: Bryllup


Flotteste mannen min! <3


Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 4    Postet: 06.08.2012   Klokken: 20:27   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 28    Postet: 06.08.2012   Klokken: 14:19   Kategori: Bryllup


Endelig får dere sett litt mer av drømmekjolen min!

Kjolen er fra merket Blue By Enzoani, og navnet på kjolen er Cheyenne.
(LINK til kjolens hjemmeside)


Disse bildene er begge tatt om morgenen på bryllupsdagen, og det vil komme flere innlegg med bilder av kjolen senere på dagen etterhvert.

 

Her henger kjolen i taket på loftet hos mine foreldre. Slik hadde den hengt (med kjolepose på) de to siste ukene for å glatte ut stoffet i kjolen. I bakgrunnen er senga på min lillesøsters rom hvor jeg sov siste natta før bryllupet, og foran kjolen står de lilla brudeskoene mine.

 Her er jeg akkurat ferdig hos frisøren (Salong René i Lyngdal), og pappa har kommet for å hente meg og forloveren min for å kjøre oss til kirka. Men først måtte han forevige den ferdigpyntede bruden, så da var det bare å smile :)

 

Kjolen hadde alt jeg ville ha! A-linje silhuett, stroppeløs, svakt hjerteformet utringning, blonder, tyll, langt "semi katedral" slep, knapper bak og fine håndsydde swarvoski krystaller og steiner som pyntet og markert empirelivet!

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 28    Postet: 06.08.2012   Klokken: 14:19   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 2    Postet: 06.08.2012   Klokken: 11:56   Kategori: BryllupHer er en liten smakebit på kjolen mens jeg sitter og leter frem gode bilder til dere!

Viste noen kjolebilder på jobb i helgen, og de hvinte av begeistring da de så kjolen ;)

 
Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 2    Postet: 06.08.2012   Klokken: 11:56   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 2    Postet: 04.08.2012   Klokken: 10:23   Kategori: Bryllup


Denne helga er det full jobbhelg, så det blir ikke mye aktivitet her på grunn av det. Så da får jeg heller gjøre som Weddingbee og prøve å holde litt ekstra på kjolespenningen så lenge, for de som ikke var i bryllupet eller har sett bilder som gjester har lagt ut på facebook.

I og med at jeg er detaljstyrt, kresen og bestemt, startet jeg kjoleletingen ikke mange timene etter frieriet! Jeg fikk høre titt og stadig at jeg ikke trengte å stresse siden bryllupet ikke skulle være før 1,5 år etter, men jeg er veldig glad at jeg begynte så tidlig. Jeg søkte nettet opp og ned, var innom blogger og designsider og besøkte brudesalonger i fleng, men fant absolutt ikke det jeg ville ha.

Jeg ville ha A-linje, svakt hjerteformet utringning, blonder, stroppeløs, langt slep, knapper og noe som markerte midjen. Enten noe bling eller et bånd.

Etter hvert kom jeg over noen flotte kjoler som kunne blitt gode 2. og 3. plasser, men de var i helt feil prisklasse. Dermed vurderte jeg lenge å sende inn mål, bilder og forklaring til noen som kunne sy en kjole slik jeg ville ha den. Her er de dyre kjolene som jeg hadde til inspirasjon:Men så langt kom jeg ikke. Jeg trålte også finn.no ut og inn i flere dager og uker, i håp om at noen hadde dyr smak og gjerne ville selge en av disse her med tid og stund.

Og plutselig en dag var den der. Drømmekjolen! Og det var ikke noen av disse ovenfor, men en som var enda bedre både i utseende og pris. Og ja, du hørte rett. Jeg fant den på Finn!

Kjøreturen dagen etter var på under 15 min. Kjolen satt som støpt, lengden var perfekt, og jeg fikk det nydelige og enkle sløret på kjøpet. Den tidligere eieren hadde gitt opp å finne gode unnskyldninger for ikke å selge det som også hadde vært hennes drømmekjole, og det resulterte i at drømmekjolen fikk en ny og strålende fornøyd eier!

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 2    Postet: 04.08.2012   Klokken: 10:23   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 4    Postet: 03.08.2012   Klokken: 09:31   Kategori: Bryllup

 
Her blir vi erklært rette ektefolk!

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 4    Postet: 03.08.2012   Klokken: 09:31   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 11    Postet: 02.08.2012   Klokken: 14:38   Kategori: Bryllup


Her er de nydelige gifteringene våre!
Min ring er i platina med 13 små diamanter, mens mannens er i børstet titan.


I min ring er det gravert: Min Morten <3 14.07.12

I mannens ring er det gravert: Min Kristine <3 14.07.12

 
Jakten på de perfekte giftereíngene for oss begge har vært lang og til tider litt vrien. Vi hadde ganske ulik smak når det kom til valg av ringer, bortsett for at ingen av oss ville ha gult gull. Derfor bestemte vi oss tidlig for å velge vår egen giftering. Uansett om resultatene ville matche i farge og form eller ikke, så ville de høre sammen. Jeg var opptatt av at vi skulle ha ringer som vi begge likte, og ikke lande på kompromisser der ingen av oss var helt fornøyde med valget.

Begge ringene ble bestilt på nettet. Min ring fant jeg ved en tilfeldighet på Lamastone i fjor sommer, og ikke minst på tilbud! Mannen sin ring måtte vi lete mye lenger etter. Men vi fant til slutt en gullsmed i Nittedal som kunne lage den ringen han ville ha.

Vi leverte inn alle tre ringene til den lokale gullsmeden hjemme i Farsund, Marie Mikalsen, som fikk gravert, regulert og pusset dem klare til den store dagen.

 

Her er alle de tre ringene våre samlet. Gifteringene nederst, og frierringen min øverst.
Frierringen er en alliansering i hvitt gull med tre diamanter.

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 11    Postet: 02.08.2012   Klokken: 14:38   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 10    Postet: 30.07.2012   Klokken: 20:02   Kategori: Bryllup


Det heter jo at den som venter på noe godt, ikke venter forgjeves!


Det er en del ting som må ordnes i etterkant av et bryllup. Takkekort, bildeinnsamling og rydding og sortering av både pynt og gaver er bare noe av alt vi har og pusle med framover.

Og så er det alle de små prosjektene mine i tillegg. Gøre ferdig gjesteboken, lage album fra bryllupsdagen og bryllupsreisen, og selvfølgelig skal jeg prøve å gå gjennom alt av detaljer fra dagen her på bloggen. Så jeg har nok å henge fingrene i i tillegg til at jobb og skole er like rundt hjørnet igjen. Men jeg gleder meg! Bare ha litt tålmodighet med meg :)

 

Enn så lenge kan jeg vise dere enda et par glimt fra fotografen vår Lisbeth Finsådal som hun har lagt ut på sin facebook side:

 

Ps: Hvis DU sitter på noen bilder fra bryllupet vårt som ikke ble kopiert samme kvelden, hadde vi blitt kjempeglade for å få kopier! :)

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 10    Postet: 30.07.2012   Klokken: 20:02   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 6    Postet: 29.07.2012   Klokken: 19:37   Kategori: Bryllup


Vi har nå kommet hjem fra en fantastisk opplevelsestur av en bryllupsreise i Italia!

Dagene ble brukt både i Venezia, Roma og på Sicilia. Vi har blant annet sett flotte bygninger, kjørt gjennom vakkert og variert landskap, besøkt romantiske fjellandsbyer og spist mye pizza og pasta!
Enda har vi nok ikke landet helt, verken etter turen eller etter bryllupet, men sånn etterhvert vil det nok komme flere små og store smakebiter fra selve bryllupsdagen og turen her på bloggen!

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 6    Postet: 29.07.2012   Klokken: 19:37   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 17    Postet: 16.07.2012   Klokken: 04:04   Kategori: Bryllup


Vi hadde en MAGISK dag på lørdag!
Tusen takk til all familie og alle venner som var med å gjøre dagen uforglemmelig!

 


Et STORT lite glimt fra den nydelige fotografen vår Lisbeth Finsådal!

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 17    Postet: 16.07.2012   Klokken: 04:04   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 11    Postet: 13.07.2012   Klokken: 00:07   Kategori: Bryllup

 

Om et døgn sliter jeg sikkert med å få sove. Om et døgn tenker jeg nok igjennom alt som er gjort og ikke gjort. Om et døgn sitter jeg sikkert med en haug blandede følelser. Om et døgn er det helt sikkert en sommerfuglstorm i magen min!

I morgen er det siste innspurt før den store dagen. Jeg skal sove hjemme hos mine foreldre, på rommet til den yngste søsteren min. I en fremmed seng.
Håper virkelig jeg får sove, for det trenger jeg!

Nå tror jeg det meste er i boks. I morgen skal vi pynte lokalet på kvelden, og jeg skal fikse neglene. Talen og spillelisten må jeg også bli ferdig med. Men utenom det så tror jeg det meste er ferdig! Faktisk!! Det hadde jeg aldri trodd at jeg kunne si, dagen før dagen før dagen. Det som ikke er gjort til nå, får vi nok ikke gjort så veldig mye mer med i morgen heller, så da får det bare være. Det folk ikke vet at vi mangler, legger de heller ikke merke til!

Så lenge jeg husker kleenex, sko og vannfast maskara skal det meste gå bra!!

 

Kommer snart sterkt tilbake som fru! <3

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 11    Postet: 13.07.2012   Klokken: 00:07   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 11    Postet: 09.07.2012   Klokken: 22:00   Kategori: Bryllup


Nå er det kun 5 dager igjen til vi er gift og festen er godt igang!

I dag hadde jeg prøvetime hos frisøren der vi kun snakket om hvordan jeg ville ha det, og så hadde vi et møte med presten i ettermiddag. Vi gikk da gjennom alt som skal skje i kirka, og øvde litt på å knele, si ja, og sitte og stå på riktige steder, sammen med forlovere og min pappa. Tror det kommer til å gå veldig bra!

Jeg var også innom blomsterbutikken og gjorde de siste bestillingene. Forrige helg var jeg innom der og leverte fra meg litt blonder og en brosje som skal bli brukt til brudebuketten. Da får jeg med både blue, borrowed og old på et og samme sted!

 


 

Disse siste dagene går det i ett, så det er ikke sikkert jeg klarer å oppdatere noe særlig mer før i etterkant av dagen. Men bilder kommer! Og jeg er kjempeglad for at vi fikk lov til å komme hjem denne siste uka og få hjelp til alt mulig av familie og venner. Det setter vi stor pris på!

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 11    Postet: 09.07.2012   Klokken: 22:00   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 4    Postet: 07.07.2012   Klokken: 08:56   Kategori: Bryllup


er det bare ei uke igjen til vår store dag! Tiden FLYR!!

Det har vært veldig mye fram og tilbake med skoene jeg skal bruke i bryllupet vårt!

Det startet med et par lilla par som tanten min fikk laget på Filippnene til meg i fjor, til noen andre lilla jeg kjøpte på ebay, og nå har jeg landet på tredje par lilla sko som jeg ikke bytter ut flere ganger!

På det første paret er det hælen som rett og slett gir etter når jeg trår på foten, og jeg tror det er hælen som er litt galt plassert, eller at de rett og slett ikke tåler tyngden min. Skopar nummer to viste seg å bli for store når jeg hadde strømper på, jeg sklir rett ut av dem. Og har jeg i en såle blir de altfor trange. Skopar nummer tre er kjøpt på en brudesalong, og farget etter den lillafargen jeg selv ville ha! De er også littegranne lavere enn de andre, så da blir jeg ikke særlig høyere enn min kjære likevel :) Kjolen kommer nok til å slepe litt, men med underskjørtet tråkker jeg iallefall ikke på den.


 

Det er veldig synd at jeg ikke kan bruke de første skoene jeg fikk, så jeg kommer til å ta dem med meg hjem, og muligens ta noen av bildene med dem på. Da får jeg iallefall brukt dem på bilder, istedet for å bytte dem helt ut, selv om jeg ikke kan gå på dem noe særlig. De kan iallefall stå fint til pynt i ettertid!

Men jeg er likevel kjempeforelsket i de aller nyeste lilla skoene mine. De ble fantastisk flotte, og i akkurat rtiktig farge! Hele skoene viser jeg i etterkant, men over er det iallefall et sneek peek!

 

Og så har jeg kjøpt inn et must for å gå i et bryllup i sommer; gnagsårplaster for høye hæler! Disse skal jeg ha i nødkitet mitt som forloveren skal ha ansvaret for. :)

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 4    Postet: 07.07.2012   Klokken: 08:56   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 6    Postet: 05.07.2012   Klokken: 17:35   Kategori: Bryllup


"Bakgrunnen for morgengaven var at brudgommen skulle gi en gave til bruden morgenen etter bryllupet. Opprinnelig var dette ment som en livsforsikring til bruden, i tilfelle det skulle skje noe med ektemannen.

De færreste brudgommer i dag, kan gi bort en morgengave som tilsvarer en verdi som i en livsforsikring, men det er da allikevel lov å gi en ekstra liten ting som betyr noe helt spesielt!

I dag er det også blitt svært vanlig at bruden også gir brudgommen en morgengave. Morgengavene kan gjerne være noe personlig som for eksempel en klokke, pent undertøy, et smykke som for eksempel armbånd, et bilde av deg selv, eller noe helt annet som du tror han vil like."  - Bryllupsvenner.no

 

Gavenes historie


Vi har bestemt oss for å gi hverandre en morgengave morgenen etter, som en bryllupsgave til hverandre. Jeg synes det var viktig at det vi skulle gi til hverandre var noe som varte. Kanskje ikke en mobiltelefon eller noe annet som lett ville bli skiftet ut etter måneder eller år, heller opplevelser eller materielle ting som kan vare resten av livet, og som ikke forsvinner eller blir byttet ut. Vi ble også enige om et omtrentlig beløp, og prøvde å holde oss til det.

Jeg vil ikke røpe noenting her på bloggen enda, for jeg vet at min kjære er en fast leser! Men jeg er veldig spent på om han vil like det jeg skal gi ham, og han har sagt at han er spent på om jeg vil like det han skal gi meg også. Etter en fantastisk og spennende dag, skal vi starte første dag som gift med enda litt mer spenning med personlige gaver til hverandre. Jeg gleder meg!

 

Q: HVA SYNES DU ER EN FIN MORGENGAVE Å GI OG FÅ?


Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 6    Postet: 05.07.2012   Klokken: 17:35   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 6    Postet: 05.07.2012   Klokken: 11:03   Kategori: Bryllup


Nå har vi planlagt drømmebryllupet vårt i omtrent halvannet år faktisk! Og dagen nærmer seg med stormskritt!

Det har vært godt å ha så pass lang tid å forberede seg på, selv om man ikke kan forberede seg til absolutt alt. Det har vært perioder der vi ikke har hatt mulighet til å kunne planlegge eller spare like mye, så vi har hatt godt av litt ekstra tid til dette. Under hele planleggingen har særlig jeg vært veldig detaljstyrt, og ønsket at det skal gå en rød tråd gjennom det hele med flere hjemmelagde og personlige elementer, og det tror jeg vi har fått til særlig i forhold til invitasjoner, bordkort, festhefte, dekorasjoner, klær, lokale og til slutt takkekortene som ikke er begynt på enda.Slenger med et bilde som bryllupsfotografen vår tok av oss tidlig i høst

Når det nå kun er rett over ei uke igjen, og det fremdeles er noen vesentlige ting som ikke er helt på plass, så kjenner jeg at holdningen min har forandret seg litt. Alt som er planlagt så langt tilsier at vi kommer til å bli gift så lenge begge to dukker opp i kirka, og det skal vi klare å få til. Om resten av dagen med planer, bestillinger og dekorasjoner ikke blir slik vi hadde tenkt og håpet på, så har det ikke så mye å si lenger. Om blomstene aldri kommer, om kakene velter og innslag i kirka uteblir, så skal vi da likevel bli gift og få en flott fest etterpå! Da får vi heller gå og plukke markblomster til den store gullmedaljen kvelden før, skjære i en fin hjemmelaget sjokoladekake istedet, og bruke enda mer tid på fotografering om vielsen blir litt kort.

Jeg kjenner at jeg har fått litt roen over det hele, og jeg håper virkelig at det holder seg slik til bryllupet er vel overstått og vi er mann og kone! Det er en så deilig følelse å ikke stresse, og holde hodet kaldt nok til å finne flotte løsninger om et eller annet skulle skje utover planen.

I dag står nedvask og pakking til bryllupsreise på planen.
Vi har noen hektiske dager foran oss, og jeg gleder meg!

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 6    Postet: 05.07.2012   Klokken: 11:03   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 4    Postet: 04.07.2012   Klokken: 14:48   Kategori: Bryllup


Vi skal ha hele to bryllupskaker i bryllupet vårt, og begge kommer til å bli litt utenom det vanlige. Når det gjelder kakene kjører vi ikke det som er mest vanlig og tradisjonelt, men vi gjør det vi har lyst til, og får kaker som vi to liker aller best! Kakene får dere ikke se her før i etterkant av bryllupet, men kakefatene er også noe utenom det helt vanlige, og de kan dere få se litt av nå!

Etter måneder med leting, fant vi endelig et kakefat som kunne egne seg til den ene kaken, og hele 3 uker før bryllupet kom den endelig fram i posten etter uker med ventetid, og en leveranse som ikke kom fram noensinne. Når vi fikk kakefatet i posten så det slik ut:


 

Her er det ikke bare å sette på kaker, for det er ikke noe underlag å ha kakene på, og man vil jo bare skjære rett gjennom etasjen om ikke kaken faller av før man skal skjære i den. Min kjære er blikkenslager, og lagde rett og slett runde fat som passet perfekt til alle ringene, og lagde dem slik at de ligger stødig ppå ringene. Jeg glemte helt å ta bilde av det ferdige kakestativet før vi leverte det til kakebakeren fordi alt det skjedde på et par travle dager, men dere får se i etterkant istedet.

Den andre kaken trengte et kvadratisk kakefat på omtrent 50 x 50 cm, og det var jammen ta meg ikke lett å få tak i! Vi trålte forskjellige butikker og nettbutikker, men igjen måtte min kjære trå til og lage et fat, og da fikk vi det akkurat slik vi ville ha det også! For å få det litt mer i den stilen vi ønsket oss, limte jeg på en remse med blonder rundt hele kanten, og resultatet ble ganske så lekkert!

 

 

Her er det bare et lite sneek peek, men hele fatet får dere se på bildene fra bryllupet, da også dette fatet er levert til den andre kakebakeren.

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 4    Postet: 04.07.2012   Klokken: 14:48   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 8    Postet: 03.07.2012   Klokken: 18:57   Kategori: Bryllup


I innbydelsene våre la vi ved en link til vår ønskeliste på Tilbords.


Vi har kun denne ønskelisten, og nevnte også at vi heller ville ha pengegaver enn gavekort. Grunnen er at vi leier, og ikke har mulighet til å bruke et gavekort på f.eks møbler før vi får oss et eget sted. Tenkte jeg kunne dele ønskelisten vår her sånn i tilfelle noen lurer på hva vi ønsker oss.

 

Trykk HER for å komme til ønskelisten!

 

Når vi laget ønskeliste hos Tilbords fikk vi også to champagneglass som alle brudepar får om de legger inn ønskeliste der. De er merket Magnor, designet av Ari Behn, og det er også to ringer gravert inn i dem. Helt topp!

 

 

 

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 8    Postet: 03.07.2012   Klokken: 18:57   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 41    Postet: 28.06.2012   Klokken: 14:07   Kategori: Bryllup


Nå raser virkelig timene og dagene unna, det er 2 uker igjen til alt skal være klart, og det er fremdeles en del ting som gjenstår.


I disse dager jobber jeg med festhefter til bryllupet. Ved kuvertene ved middagsbordene skal det ligge festhefter til gjestene, og de er selvfølgelig også hjemmelaget i liknende stil som invitasjon og bordkort. Fremsiden og baksiden kan jeg vise dere her i dag, mens innholdet i disse kommer jeg tilbake til i etterkant av bryllupet. Dette er både fordi innholdet ikke er helt ferdig ennå, og fordi jeg ikke vil røpe alt på forhånd.

 

 

Selve heftet er laget av samme typen ark som invitasjonene er laget av og bordkortene er dekket med. Arkene er litt mindre enn et A4 ark, og jeg brettet dem i to.

 

 

Etterpå kuttet jeg ut lilla ark i samme farge som på innbydelsene, fremkalte et bilde av oss som jeg klippet ut og limte på, og limte også på et stykke med blonder og monogrammet vårt som jeg stemplet på firkantede papirbiter.

 

 

Så limte jeg de lilla arkene direkte på selve festheftet med dobbelsidig tape langs kantene. Siden vi fikk såre og flisete fingre etter at vi lagde alle invitasjonene, og dro av hundrevis av tapebiter, kom min kjære på ideen med å bruke en pinsett til å dra av papiret bakpå tapen! Det fungerer helt supert, og det går mye fortere enn å bruke fingrene i tillegg!

 

 

 

Slik blir festheftene seende ut på fremsiden

 

 
 

Det var litt av en jobb å få ferdig alle disse også, men min kjære har vært med på omtrent alt,
så de var ferdige på et par dager!

 

 

I dag har jeg brukt et stempel som jeg også brukte på invtasjonene, og stemplet det på baksiden. Jeg ville så gjerne ha diktet med, men det ble ikke plass til det i heftet uten at jeg måtte ha funnet på noe som kunne vært på 3 andre sider i tillegg siden jeg skal bruke brettede A4-ark på innsiden, og et ark da utgjør 4 sider.

A4-sidene som jeg skal ha inni heftene skal jeg enkelt stifte sammen i bretten med to, tre stifter. Jeg har kjøpt en lang stiftemaskin på Panduro til rundt 100-lappen, slik at den rekker inn til midten av arkene.

 

  

Q: HVA SYNES DU OM FESTHEFTET?

Q: SKAL DERE HA SLIKE FESTHEFTER?

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 41    Postet: 28.06.2012   Klokken: 14:07   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 8    Postet: 25.06.2012   Klokken: 23:07   Kategori: Bryllup


Forrige helg var det duket for utdrikningslaget mitt! Det hele startet torsdagskvelden da forloveren og den ene søsteren min plutselig dukket opp i Stavanger og tenkte å tilbringe resten av helgen hos oss! :)

Fredagskvelden trodde jeg vi tre skulle bruke til å se film og godte oss i sofaen, men plutselig stod disse tre sosionomjentene på døra med hjemmelaga hatter og sang! To av dem har vært i Belgia dette halvåret, og det var herlig å se alle samlet igjen!

 

 

Skravla begynte å gå, forloveren min og søsteren min disket opp med taco også, men litt før vi skulle begynne å spise dukket det enda flere jenter opp på døra!

 

 

(Jeg har ikke fått alle bildene som ble tatt enda, så på dette bildet mangler det 2 jenter til)

 

Utover kvelden fikk jeg gaver fra hver og en, og ut fra innholdet skulle jeg gjette hvem som hadde gitt meg gavene. Knallgøy! Ble mange forskjellige historier å dele med alle sammen.

 

 

 

 

 

Etter maten hadde de stelt i stand ei kake også.

 

 

Her er et par bilder fra lørdagen, hvis jeg får tak i flere og bedre bilder skal jeg dele dem her i etterkant. Jeg ble fint kledt ut i rosa med krone, smykke, armbånd og plakat!

 

 

 

 "Bli tegnet av bruden"

 

I tillegg til dette fikk jeg en time på spa, måtte ha en salsatime for resten av gjengen som ble godt dokumentert på film, og så ble det mer mat og fest ettterpå hjemme hos oss med mer prat og liv, og en quiz der Morten allerede hadde svart på en del spørsmål, og så skulle de matche mine svar med hans. Utrolig morsomt, og ikke minst gøy å se hvor sammensveiset vi er!

 

Jeg hadde ei flott helg! Skulle selvfølgelig ønske at alle som ble invitert kunne komme, og særlig de jeg ikke ser så ofte, men det kan ikke alltid passe for alle. Hadde jo vært greit at flere ble kjent med andre så det blir gøyere for alle i bryllupet, men jeg gleder meg uansett veldig til å treffe alle de fine jentene da i iallefall!!

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 8    Postet: 25.06.2012   Klokken: 23:07   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 10    Postet: 24.06.2012   Klokken: 22:39   Kategori: Bryllup

Jeg beklager veldig for lite oppdatering ang. bryllupet de siste ukene. Tiden går fort, og jeg har nok å henge fingrene i. Uansett lover jeg at jeg kommer til å fortsette å blogge om bryllupet i god tid etter den store dagen, uansett hvor mye eller lite jeg får tid til i forkant. Til syvende og siste kommer det aller meste på bloggen uansett! :)

Nå er det faktisk bare 3 uker igjen! Jeg kan ikke tro at dagen er så nærme, det hele har vært litt uvirkelig gjennom planleggingen, men nå gleder jeg meg enda mer til den store dagen da jeg får min kjære til min ektemann! Det blir fantstisk å feire dagen med gode venner og familie! :D

Men nå må jeg komme med kanskje den siste oppdateringen, selv om det er en del som enda gjenstår.Lilla: Ferdig

Rosa: Påbegynt

Svart: Ikke påbegynt

 

Trykksaker:

Save The Dates - Levert
Gjesteliste - Ferdig
Bordplasseringer - Foreløpig ferdig
Invitasjoner - Sendt ut og fått svar
Bordkort / Gaveesker - Ferdig
Innhold i bordkort - Kjøpt inn
Festheftet - Omslagene er laget

Innhold i festheftet - Påbegynt
Kirkeprogram - Påbegynt
Takkekort
Bordkart til festheftet - ferdig
Bordkart til å henge opp - skal forstørres og printes ut
Bryllupsannonse i avis - sendt bestilling på mail
Invitasjon til vielsen til venner og kjente på Facebook
Forskjellige skilt - Delegert
Kakelapper - Må skrive på dem
Bilder til dekorasjon - må fremkalles
Gavebok - Kjøpt og pyntet
Gjestebok - Kjøpt og pyntetAndre ting:

Tema - Enkelt, elegant, romantisk og personlig
Farger - Ivory, mørk lilla og sølv
Bil - Er i boks
Rammer - kjøpt

Ringboks - Bruker min kjæres ringboks
Morgengave til min kjære - skal bare hentes
Pengeskrin - Lånes av min bror

 

Pynt:

Lyslenker - Kjøpt
Pynt til bordene og lokalet
Pynt til bilen - Delegert
Glass til dekorasjoner
Fotoholdere - Pappa har laget
Bordnumre - Ferdige


Bruden:

Forlover: Charlotte 

Forloverkjole - Kjøpt og tilpasset
Brudekjolen - Kjøpt, men må dampes ut
Underskjørt - Kjøpt
Undertøy til brudekjolen - Kjøpt
Undertøy til bryllupsnatten - Kjøpt
Slør - Fikk det sammen med brudekjolen

Sko - Har kjøpt nye lilla!
Ivory ballerinasko - Kjøpt
Øredobber - Kjøpt
Armbånd - Kjøpt
Frisør - Salong René i Lyngdal

Brudesminke - Kjøpe inn et par ting til
Sminketime hos Mac
Prøvetime hos frisør
Frisyre - Jeg har bilder og ideer
Manikyr - Sørlandsbadet Lyngdal
Voksing - bestilt time
Strømpebånd - Har laget et selv


Brudgom

Forlover: Erik
Dress - Kjøpt, og tilpasses
Skjorte - Kjøpt
Mansjettknapper - Fulgte med skjorte
Mansjettknapper #2
Vest og kravat - Skal leies
Sko
Belte
Lilla sokker
Undertøy
Frisør til Brudgom og forlover


Blomster

Bukettholder - Pynte et ekstra Norgesglass
Blomster til kirken og lokalet - Bestilt hos Seland i Lyngdal
Brudebukett, knappehullsblomster og hårpynt til forlover - Bestilt hos Seland i Lyngdal
Ringe Seland 2 uker før bryllupet for konkret bestillingKirken

Booket og bekreftet - Frelserens Kirke i Farsund 14/7-2012 kl 14:00
Filming/kameramann - Gustav

Pynting og rydding av kirken - Mine søsken
Hanker til benkene i kirken - pappa har laget
Salme 1 (inngangssalme) - Deg å få skode
Salme 2 (etter velsignelsen) - Gje meg handa di ven
Duettinnslag - Come what may
Instrumentalt innslag - River flows in you
Inngangsmarsj - Pachelbel Canon i D - fioliner
Utgangsmarsj - Brudemarsj av Jan Magne Førde - Fiolin og orgel
Tekstlesning
Tekstlesere
Prest - Rolf Eriksen
Organist - Wim
2 stk til å dele ut kirkeprogram, såpebobler og ris - Emilie og Silje
Min kjæres giftering - kjøpt og gravert
Min giftering - Kjøpt og gravert
Frierringen min - Gravert og pussetMottakelsen

Aperitiff - Resorten serverer
Fruktfat - Mamma lager


Bryllupsfesten
Lokalet, booket og bekreftet - Farsund Resort, Løa
Mat/servering - Farsund Resort
Fotograf - Lisbeth Finsådal
Bryllupsnatten
Toastmaster - Joakim Gitlestad
Candybar- Har krukker og glass, må kjøpe godteri
Meny
Prøvesmaking
Brudevalsen - Må begynne å øve og finne sang
Spillelister - Må lages
Duker - Resorten fikser
Løpere - Må sys
Telysholdere - Har en del fra ikea
Glassboller
Kubbelys
Telys
Velkomsttale - Toastmaster?
Survivalkits på toaletteneKaker

Kaketopp - Har to stk vi skal bruke
Bryllupskake
Lage kakeformer

Kaker - Delegerer
Kakestativ - ventes i postenHjelpere

Hjelp til tilstelning og pynting i lokalet
Henting av blomster fra blomsterbutikken - Min bror
Pynting og rydding av kirken - Delegert
To stykker til å dele ut kirkeprogrammer, ris og såpebobler - Emilie og Silje
GaveåpneR - Marit
Gavetransportører - oss, mamma & pappa
"DJ"
Rydding av pynten vår i lokalet


Skjemaer og div

Navneendring
Prøving av ekteskapsvilkår
Forlovererklæring
Ønskeliste
Kjøreplan - Foreløpig ferdig


Etter bryllupet

Bryllupsreise - Bestilt
Takkekort for gavene
Takkekort til alle som har hjulpet oss
Gave til forlovere
Gave til toastmaster
Gaver og betaling for tjenester
Bryllupsannonse i avisen

 


 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 10    Postet: 24.06.2012   Klokken: 22:39   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 8    Postet: 30.05.2012   Klokken: 20:09   Kategori: Bryllup


Nå er det knappe 7 uker igjen til vår store dag, tiden raser av gårde! I går hadde jeg bursdag og ble 24, og på en eller annen merkelig måte følte jeg meg plutselig så veldig mye eldre, og ble plutselig veldig klar for å gå videre i livet med tanke på å gifte meg! Jeg har jo vært klar tidligere, ellers hadde jeg jo ikke sagt ja til min kjære. Men nå føler jeg meg enda mer klar enn før, om det går an å si det sånn. :)

Det har skjedd noen ting på bryllupsfronten i det siste som jeg ikke rekker å få inn på bloggen på løpende bånd. Nå er jeg midt i de siste ukene i studieåret, og gjøremålene blir flere og flere jo mer det nærmer seg bryllupet, så jeg rekker ikke å få til alt jeg har lyst til.

 


Bilde av oss to, mysende i sola i familiebursdagsfeiring!

 

Nå har vi fått den avgjørende beskjeden om at ungdomspresten i min gamle menighet ikke kunne vie oss likevel den 14. juli, så nå måtte vi forte oss å ta kontakt med "reservepresten". Vi har ikke mulighet til å møte ham før noen få dager før bryllupet, så vi måtte ta en samtale om vielsen på telefon, og sende forslag og diverse på mail. Litt tungvint, men sånn ble det bare. Og i tillegg har vi fått beskjed om at samme presten skal ha en ny vielse i en annen kirke et stykke unna bare én time etter at vår starter, så han ville helst at vi skulle korte ned programmet litt, og ha en kriseplan hvis tiden ble knapp før han må kjøre videre til neste vielse! Jeg har litt angst for dette, for jeg vil ikke ha den følelsen av at vi må springe inn og ut av kirken mens vi roper "JA!!" over skuldrene for at presten skal rekke neste vielse! Hvorfor har de ikke planlagt dette mer?? Dette burde ikke bli vårt problem! Jeg prøver så godt jeg kan å planlegge ting på forhånd slik at jeg ikke skal bli stresset på selve dagen, men det klarer de fint å spolere likevel! :(

Vi har nå fått en noenlunde oversikt over hvilke salmer, tekstlesninger, innslag, og musikkinstrumenter vi vil ha i vielsen vår, og sendt et forslag til presten på mail. Så jeg håper virkelig han godkjenner det så det også går i boks, og vi kan begynne å lage kirkeprogrammer, og ikke minst slik at musikerne kan begynne å øve! Vi har også utført prøvesmaking sammen med forloverne våre, og det eneste vi mangler der er å finne en ny forrett, men det burde ikke være et stort problem. Ringene våre har kommet tilbake ferdig gravert, og endelig har vi funnet en baker i nærheten som kanskje kan klare å lage den kaka vi har lyst på!

 

Det er så deilig når noe mer faller på plass!! Hver lille småting letter stresset i hodet mitt med flere hakk :D

 

Og, btw! I går sa jeg endelig opp deltidsjobben min!! Det var en herlig følelse! Har stresset enormt denne våren, og den jobben har iallefall ikke gjort det lettere, så når jeg er godt gift, skal jeg aldri tilbake der mer! HURRA!! :D

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 8    Postet: 30.05.2012   Klokken: 20:09   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 14    Postet: 21.05.2012   Klokken: 12:56   Kategori: Bryllup


17. mai helgen tilbrakte vi hjemme hos familie og venner i Farsund i år, og en av dagene var vi på besøk hos min bestefar. Etter et hyggelig besøk med kransekake og prat var min leting etter "Something old, something new, something borrowed and something blue" over! Jeg spurte bestefar om lov til å se gjennom min avdøde bestemors smykker, og fant en nydelig gammel og blå brosje som jeg fikk lov til å låne på bryllupsdagen! Den er både gammel, lånt og blå!

 


Og jeg simpelten elsker den forgylte kanten! 

Min første tanke var å plassere brosjen på brudebuketten min. Jeg har planer om å få dekket til stilkene med bånd og blonder, og da kan jeg enkelt feste brosjen utenpå.


Under har jeg funnet noen inspirasjonsbilder:


bridal-bouquet-brooch

 


classic-real-wedding-kate-spade-bridal-heels-shoes-brooch-bridal-bouquet_0

 

Bridal bouquet with brooch

 

 

[Bridal-bouquet-crystal-brooch-karen-%255B1%255D.jpg]

 

 

 Q: HVA SYNES DU?

Q: HAR DU NOEN ANDRE FORSLAG?

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 14    Postet: 21.05.2012   Klokken: 12:56   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 15    Postet: 13.05.2012   Klokken: 09:34   Kategori: Bryllup


Forrige uke begynte jeg å sortere sammen alle bryllupsrelaterte tingene jeg har i leiligheten for å legge det som er ferdig i esker, klart for å fraktes hjemover etter hvert som dagen nærmer seg med stormskritt.

Jeg tok også da fram de fantastiske skoene som min tante fikk laget til meg på filippinene i fjor, og tenkte jeg skulle begynne å gå dem litt inn før den store dagen. Det som jeg da så sårt oppdager er at den ene hælen har løsnet litt, og at begge hælene sitter på litt feil punkt i forhold til hvor tyngden blir plassert på skoen når jeg står og går på dem, slik at hælene begynner å gi etter ved å bøye seg innover under skoen! KRISE!!! De er så nydelige, og jeg hadde gleder meg veldig til å bruke slike annerledes sko i bryllupet, og særlig fordi det betyr litt at de er laget til meg. Jeg laget også selv rosene som pynter skoene, så dette er kjipt!
Jeg har planer om å ta dem med til en skomaker i nærheten der jeg jobber og høre om det er noe han kan gjøre, men i verste fall får jeg bare bruke dem på fotoshooten istedet for hele dagen.

MEN jeg startet jo å få panikk samme dagen for at jeg aldri ville finne noen nye lilla sko om ikke disse kan bli fikset! Mørk/sterk lilla er ikke akkurat den fargen som det kryr av i skobutikkene nå om dagen, og ikke resten av året heller for å si det sånn. Så jeg og min kjære begynte å tråle nettbutikker for å se om vi kunne finne noe. Det dukket opp en del fine og aktuelle sko som faktisk ikke var så grusomt dyre, men enten hadde de platå og/eller for høy hæl. I og med at jeg kun er et par cm kortere enn min kjære, vil jeg ikke ha høyere sko enn jeg må ha pga lengden på kjolen. Når jeg får satt opp håret i tillegg blir jeg ikke så lav likevel..

Til slutt, rett før jeg ville gi opp etter å ha lett i flere dager på nettet, fant jeg endelig en god kandidat på ebay!I Det er ikke en lignende modell i det hele tatt, men den kan kanskje bli bra likevel? Etter en del utregning av høyde på hælene, bestemte jeg meg for å gjøre et forsøk så jeg kanskje slapp å måtte gå med tradisjonelle hvite brudesko på vår store dag, og slo til!
(Misforstå meg rett, det er knallfint med hvite og kremfargede brudesko, men jeg hadde tidlig bestemt meg for å gå for lilla sko, og da ble tanken på å måtte gå med hvite sko en skuffelse i foehold til å være litt annerledes.)For et par dager siden kom de i posten!! Check them out!! :D

 

 

Nydeligere sko enn jeg trodde jeg kunne finne så kort før bryllupet!

  
Fargen er litt misvisende på de fleste bildene jeg tok, men her ser du fargen slik den er i virkeligheten. Mørk, sterk og dyp lilla. Liker!!(veeeeldig feil farge..)

Og høyden på skoene er akkurat så høye at kjolen kommer klar gulvet, akkurat så lave at jeg kan gå på dem uten å miste balansen! Jeg blir nok litt høyere enn min kjære, men det får vi bare leve med. Vi har enda ikke sett på sko til ham, så kanskje det finnes noen som gjør ham et par cm høyere? Noen som har erfaringer eller tips i forhold til det?

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 15    Postet: 13.05.2012   Klokken: 09:34   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 5    Postet: 11.05.2012   Klokken: 22:34   Kategori: Bryllup


Nå er det kun 2 måneder igjen til vår store dag 14 juli 2012! Hjelpe meg så fort tiden går! Det har enda ikke gått heeelt opp for meg at jeg om to måneder er rimelig nervøs og muligens har problemer med å få sove. Men når det nærmer seg enda mer, alle forberedelsene blir ferdige, vi får møte presten og alle de små detaljene faller på plass, Den følelsen gleder jeg meg til! Når det virkelig går opp for meg at vi skal gifte oss!

Jeg er veldig glad i lister, og jeg liker å ha full kontroll! Så jeg kan likegodt legge ut en ny oppdatert liste her så jeg kan få oversikten selv, og gjerne innspill! fra dere :)Lilla: Ferdig

Rosa: Påbegynt

Svart: Ikke påbegynt

 

Trykksaker:

Save The Dates - Levert
Gjesteliste - Ferdig
Bordplasseringer - Foreløpig ferdig
Invitasjoner - Sendt ut og fått svar
Bordkort / Gaveesker - Ferdig
Innhold i bordkort - Kjøpt inn
Festheftet - Omslagene er laget

Innhold i festheftet - Påbegynt
Kirkeprogram
Takkekort
Bordkart
Bryllupsannonse i avisen
Invitasjon til vielsen til venner og bekjente på Facebook
Forskjellige skilt - Delegert
Kakelapper
Bilder til dekorasjon - må fremkalles
Gavebok - Kjøpt og pyntet
Gjestebok - Kjøpt og pyntetAndre ting:

Tema - Enkelt, elegant, romantisk og personlig
Farger - Ivory, mørk lilla og sølv
Bil - Er i boks
Rammer - kjøpt

Ringboks - Bruker min kjæres ringboks
Morgengave
Pengeskrin

 

Pynt:

Lyslenker - Kjøpt
Pynt til bordene og lokalet - Har det meste
Pynt til bilen - Delegert
Glass til dekorasjoner - Har samlet nok
Fotoholdere - Pappa har laget
Bordnumre - Ferdige


Bruden:

Forlover: Charlotte 

Forloverkjole - Kjøpt og tilpasset
Brudekjolen - Kjøpt, men må dampes ut
Underskjørt - Kjøpt
Undertøy til brudekjolen - Kjøpt
Undertøy til bryllupsnatten - Kjøpt
Slør - Fikk det sammen med brudekjolen

Sko - Har kjøpt nye lilla!
Ivory ballerinasko - Kjøpt
Øredobber - Kjøpt
Armbånd - Kjøpt
Frisør - Salong René i Lyngdal

Brudesminke - Kjøpes inn
Sminketime hos Mac
Prøvetime hos frisør
Frisyre - Jeg har bilder og ideer
Manikyr - Sørlandsbadet Lyngdal
Voksing
Strømpebånd - Har laget et selv


Brudgom

Forlover: Erik
Dress - Kjøpt. Skal tilpasses ca. en måned før
Skjorte - Kjøpt
Mansjettknapper - Fulgte med skjorte
Mansjettknapper #2
Vest og kravat - Skal leies
Sko
Belte
Lilla sokker
Undertøy
Frisør


Blomster

Bukettholder - Pynte et ekstra Norgesglass
Blomster til kirken og lokalet - Bestilt hos Seland i Lyngdal
Brudebukett, knappehullsblomster og hårpynt til forlover - Bestilt hos Seland i Lyngdal
Ringe Seland 2 uker før bryllupet for konkret bestillingKirken

Booket og bekreftet - Frelserens Kirke i Farsund 14/7-2012 kl 14:00
Filming/kameramann - Gustav

Pynting og rydding av kirken - Delegert
Hanker til benkene i kirken - Pappa skal lage

Salme 1 (inngangssamle)
Salme 2 (etter ekteskapsinngåelsen)
Salme 3 (etter velsignelsen)
Solosang 1
Solosang 2
Inngangsmarsj - Pachelbel Canon i D
Utgangsmarsj
Tekstlesning
Tekstlesere
Prest - Venter på svar
Organist
To stk til å dele ut kirkeprogrammene, ris og såpebobler
Min kjæres giftering - kjøpt og graveres
Min giftering - Kjøpt og graveres
Frierringen min - Graveres og pussesMottakelsen

Aperitiff - Resorten serverer
Fruktfat - Mamma lager


Bryllupsfesten
Lokalet, booket og bekreftet - Farsund Resort, Løa
Mat/servering - Farsund Resort
Fotograf - Lisbeth Finsådal
Bryllupsnatten
Toastmaster - Joakim Gitlestad
Candybar- Har krukker og glass, må kjøpe godteri
Meny
Prøvesmaking - 19 mai
Brudevalsen - Må begynne å øve og finne sang
Spillelister - Må lages
Duker - Resorten fikser
Løpere - Må sys
Telysholdere - Har en del fra ikea
Glassboller
Kubbelys - Må kjøpes
Telys - Må kjøpes
Velkomsttale - Toastmaster?
Survivalkits på toalettene - Kurv og innhold må kjøpesKaker

Kaketopp - Har to stk vi skal bruke
Bryllupskake
Lage kakeformer
- Morten
Kaker - Delegere
Kakestativ - ventes i postenHjelpere

Hjelp til tilstelning og pynting i lokalet
Henting av blomster fra blomsterbutikken
Pynting og rydding av kirken - Delegert
To stykker til å dele ut kirkeprogrammer og såpebobler
Ansvarlig på mottakelsen
Gaveåpner
Gavetransportører - oss, mamma & pappa, flere om nødvendig?
"DJ"
Rydding av pynten vår i lokalet


Skjemaer og div

Bryllupsannonse i lokalavis - 2-3 uker før?
Navneendring
Prøving av ekteskapsvilkår
Forlovererklæring
Ønskeliste
Kjøreplan - Foreløpig ferdig


Etter bryllupet

Bryllupsreise - Bestilt
Takkekort for gavene
Takkekort til alle som har hjulpet oss
Gave til forlovere
Gaver og betaling for tjenester
Bryllupsannonse i avisen

 

 

 

 

Q: KOMMER DU PÅ NOE VI HAR GLEMT Å TA MED?

Q: HVORDAN SYNES DU VI LIGGER AN MED 2 MND IGJEN?


 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 5    Postet: 11.05.2012   Klokken: 22:34   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 14    Postet: 11.05.2012   Klokken: 10:56   Kategori: Bryllup


Noe jeg har fundert over mange ganger, er, (av alle ting,) hvordan i all verden jeg skal brette serviettene til bryllupet! Jeg kan ingen brettemetoder, og de gangene jeg har prøvd å hjelpe til med serviettbretting, blir det rett og slett ikke fint. For en stund siden fant jeg de lilla middagsserviettene med mønster i som jeg har lett etter, og kjøpte noen sølvfargede i tillegg hvis jeg kommer over en stilig bretting som kan inkludere to servietter for å få litt mer liv på bordet.

 Jeg prøvde å ta bilder av de lilla serviettene for å vise dere mønsteret i dem, men det var ikke så lett, så fargen er en del mørkere på bildet enn i virkeligheten. Men bruk fantasien litt så går det bra. :)

Så mitt spørsmål er om DU kan eller har sett en genial brettemetode som er enkel å lære seg og som blir fint? Finner jeg ikke på noe, så blir det sikkert til at jeg legger dem rett oppå tallerknene, og plasserer bordkort eller festheftet fint oppå der igjen. Det kan gå greit det også, men det er ikke så veldig elegant kanskje?

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 14    Postet: 11.05.2012   Klokken: 10:56   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 13    Postet: 10.05.2012   Klokken: 09:16   Kategori: Bryllup

 

Forrige uke ble jeg endelig ferdig med bordkortene / gaveeskene, og her følger en kort oppskrift på hvordan jeg lagde dem.

 


Jeg startet med å kjøpe inn mellomstore fyrstikkesker, ca 5 x 7 cm. Ikke den minste vanlige typen, men hakket større. Akkurat passe store til å ha noe i dem! Jeg tømte dem for fyrstikker, og så kunne arbeidet begynne.

Jeg ville dekke alle sidene på eskene med samme type ark som også blir brukt i invitasjoner og festhefter. Arkene er akkurat så tykke at man ikke kan se det originale mønsteret gjennom.


Jeg klippet alle bitene et par millimeter kortere enn selve sidene på eskene, og har du ikke en eller annen type skjærebrett, anbefaler jeg deg virkelig å få tak i det før du begynner på et slikt prosjekt. Det gikk MYE fortere å klippe bitene i riktig størrelse med rette kanter med en slik! (Min favoritt er et skjærebrett fra Fischer, der du bruker en knapp med et lite blad under til å skjære gjennom arket. Ikke denne på bildet, selv om den er god den også. Den bruker jeg mest når jeg skal skjære på øyemål.)

Etter at alle bitene var ferdig klippet opp, brukte jeg de samme stemplene som jeg brukte til invitasjonene.
Jeg stemplet monogrammet vårt på halvparten av de største lappene som skulle være på den ene av de to største sidene på eskene, og limte både dem og alle de små lappene på eskene med dobbelsidig tape.På den siste siden limte jeg på et bilde av oss to som jeg fikk eskalert i riktig størrelse og fremkalt hos en fotograf (det ser litt mørkt og dradd ut på bildet, annerledes i virkeligheten!). Jeg fikk to bilder på hvert fotopapir, og brukte det svarte skjærebrettet mitt til å klippe bort de hvite kantene før jeg også limte dette på med dobbelsidig tape.

 Før jeg skrev på navnene for hånd på bordkortene, limte jeg på en lilla papirrose med superlim på den ene siden. Opprinnelig har disse rosene en lang rett stilk av ståltråd med grønt papir utenpå, og istedet for å klippe av denne lange stilken viste min kusine meg et genialt triks!

 


 
Jeg brukte en spisepinne (du kan også bruke en blyant, penn, strikkepinne, osv..), og tvinnet stilken rundt den nederst den er tynnest, og vips!, så fikk rosen et litt annerledes og mer dekorativt utseende!

 

 

Etter at jeg hadde skrevet navnene på eskene, følte jeg absolutt at den ene lille papirrosen klarte å pynte dem opp ganske bra alene, så jeg lot dem bare være slik, uten noe mer dill og glitter.

 

 

 Den biten hvor de fugerer som gaveesker får dere vente med å se til etter bryllupet. Noe må jeg klare å holde hemmelig iallefall!

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 13    Postet: 10.05.2012   Klokken: 09:16   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 40    Postet: 05.05.2012   Klokken: 21:32   Kategori: Bryllup


Bordkort er vanlig å ha i bryllup, forutsett at du ikke er så få eller så mange at det ikke er vits i starte arbeidet. Noe som også blir mer og mer vanlig er å gi en liten gave til hver av gjestene som gjerne kan stå ved bordplassene deres.

Og det er vel ingen hemmelighet at jeg hadde lyst til å lage begge deler, så for å gjøre det litt lettere for meg selv har jeg slått disse to sammen til en felles ting!

Jeg har tidligere laget et innlegg HER om starten på arbeidet med bordkortene våre, og jeg velger å legge ut bilde av dem her i forkant av bryllupet fordi det ikke er alle gjestene våre som får slike bordkort. Mange er invitert til å komme rett etter middgen, og da synes jeg det er helt greit at de og andre også får sett dem. Planen var å vise dem etter bryllupet, men hvis jeg ikke husker å ta bilde av dem før bryllupet, har jeg ingenting å vise i etterkant heller. Så her kommer både de ferdige bordkortene / gaveeskene, og i neste innlegg kommer det en liten forklaring på hvordan jeg har laget dem.

 


Omtrent alle bordkortene.

Jeg har valgt å bruke fyrstikkesker som bordkort, fordi det samtidig er en fin eske til å oppbevare en gave til gjestene i!

 


Forsiden på bordkortet.

Her har jeg brukt et bilde av oss til å dekke den ene siden og limt en enkel lilla rose på toppen for å få med fargetemaet. Hvis gjestene vil ta med bordkortet hjem som et minne, så har de også et bilde av oss i samme slengen ;)

 Baksiden på bordkortet.

Her har jeg dekket den andre siden med et stempel av monogrammet vårt.
Siden gjestene sitter ved runde bord blir også baksiden av bordkortene godt synlige, derfor var det greit å pynte med noe også her.

 


 Navnene har jeg enkelt skrevet med en svart penn for hånd.
Jeg liker at det ser hjemmelaget ut.

 

 
Q: HVA SYNES DU OM IDEEN?

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 40    Postet: 05.05.2012   Klokken: 21:32   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 17    Postet: 04.05.2012   Klokken: 07:50   Kategori: Bryllup


I januar fikk vi endelig bestilt bryllupsreisen etter et år med sparing og noe julegaver fra familie. Reisen ble skreddersydd for oss hos ticket, med nydelige små hoteller, forskjellige reisemål og akkurat den stilen vi ville ha :) Jeg har skrevet et innlegg om dette tidligere HER. Vi hadde lyst til å prioritere en bryllupsreise direkte etter bryllupet, og det var det mange grunner til. 

 

 

For det første så vi en mulighet til å klare å finansiere reisen om vi bestilte før alle pengene plutselig raste inn i bryllupet, og så fikk vi begge 3 uker sommerferie sammenhengende i sommer, perfekt til å ha en uke fri før bryllupet til å roe ned og fikse de siste tingene, og til å ta turen rett etter bryllupet, tradisjon tro.

I tillegg ble det vanskelig å se når vi kunne få reist senere, for etter bryllupet må vi begynne å spare til hus, og neste sommer er jeg ferdig utdannet (foreløpig) og planen er da å flytte hjemover. Da blir det fort lite penger til en eventuell bryllupereise. Vi kunne sikkert tatt reisen litt på sikt, men når man først begynner med hussparing og flytting, går tiden og pengene fort, og måtte vi ha utsatt bryllupsreisen så pass lenge, vet jeg ikke om det hadde blitt noe i det hele tatt.

Vi har ikke reist så mye sammen bare vi to, så dette blir en skikkelig romantisk start på ekteskapet vårt med en variert reise i nesten 2 uker rett ettre bryllupet.

Destinasjonen kommer etterhvert, og vi gleder oss mye!

Håper vi får mer tid til å planlegge reisen, for akkurat nå går det bare i bryllupsforberedelser. Vi glemmer litt at vi resier mandag morgen etter bryllupet! :)

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 17    Postet: 04.05.2012   Klokken: 07:50   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 10    Postet: 29.04.2012   Klokken: 14:10   Kategori: Bryllup


Som jeg har fortalt tidligere kjøpte jeg brudekjolen min brukt på finn.no. Det er jeg så glad for at jeg hadde muligheten til å gjøre, for jeg ville aldri hatt råd til å kjøpe drømmekjolen hvis jeg måtte betale full pris for den. Jeg innså tidlig at jeg hadde dyr smak når det kom til brudekjoler..

For noen uker siden leverte jeg inn brudekjolen min til ei kjempeflink sydame som nå har justert den helt perfekt! Hun har til og med sydd på en liten hempe på slepet slik at det kan henge på en av knappene på kjolen når jeg skal gå og danse så det ikke skal være i veien. Da slipper jeg å få krampe i armen av å gå og bære halve kjolen hele dagen i tillegg.

 Siden kjolen er brukt før, ville jeg gjerne renset den skikkelig før jeg bruker den selv, og den må uansett dampes ut. Nå som skjørtet har ligget i bunnen av kjoleposen har den blitt skikkelig krøllete, så jeg bør vente med dampingen til det kuner et par uker igjen til den store dagen slik at den ikke skal krølle seg igjen. Hun som hadde brukt kjolen før meg, hadde fått den renset etter at hun hadde brukt den, men det var fremdeles noen små flekker igjen som skulle kunne gå av om jeg renset den på ny. Jeg spurte sydamen om hun visste om et bra renseri, og hun var rask til å fraråde meg å sende kjolen min til rens. Hun fortalte om en kunde med en brudekjole i et liknende stoff som meg som hadde renset kjolen, og opplevd å få den ødelagt tilbake fordi det skjøre materiale ikke hadde tålt rensen.

Istedet ville hun anbefale meg et rensemiddel jeg kunne bruke hjemme direkte på de flekkene jeg ville ta bort, så jeg slapp å få enda flere utgifter for rensing og kanskje risikere å ødelegge kjolen. Jeg fikk hakeslepp da hun dro fram en sprayflaske der det tydelig stod "Motorrens", men hun var rolig og forsikret meg om at det ville gå kjempebra.

 Jeg stoppet dermed innom en bensinstasjon på vei hjem, tok en real sjangse med hjertet i halsen, og sprayet direkte på en liten flekk om gangen. Jeg lot det virke i noen få minutter og skylte godt av med kaldt vann. Og jommen gik ikke flekken bort!! Da var det ikke noe å lure på, så jeg gjentok det samme på de andre småflekkene også. Og nå er kjolen helt perfekt igjen!

 

Jeg glemte helt å ta bilde av de små flekkene på forhånd, og det er kanskje like greit. Jeg trenger ikke minne meg selv eller andre på at brudekjolen min har vært brukt før og har hatt flekker på seg, og jeg skal jo heller ikke vise kjolen min til alle andre før den store dagen. Men et lite sneek peak av noe stoff kan vel ikke skade?

 Et klassisk sted å få vanskelige flekker er under armene. Uansett hvor forsiktig du er med mat og alt annet som kan sette flekker, så er det en del deodoranter som kan være med på å sette flekker på klær, og særlig lyse stoffer. Det er vel dermed ikke noen hemmelighet at det var littegranne merker her på min brudekjole, når den forrige bruden hadde bært kjolen en hel sommerdag i forveien. Dette var ikke betydelige flekker folk hadde lagt merke til, men jeg som studerer kjolen visste at de var der, og kunne ikke la være å tenke på det. Men nå er det ikke noe tegn til at den har vært brukt tidligere i det hele tatt! Alt er borte, og kjolen er helt ren og pen!

 

 

Q: HAR DU HØRT OM DENNE RENSEMETODEN FØR?

Q: HAR DU FIKSET NOE PÅ BRUDEKJOLEN? 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 10    Postet: 29.04.2012   Klokken: 14:10   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 20    Postet: 27.04.2012   Klokken: 23:29   Kategori: Bryllup


Rett etter påske fikk vi endelig sendt inn alle attestene til skattekontoret, og nå har vi fått svar.

 

Ingen hindring for inngåelse av ekteskapet, flott!

 Og nå som det stod svart på hvitt ble det plutselig så veldig virkelig! Om rett over to måneder bytter jeg navn fra Nilsen til Andreassen. Hjelp! Mon tro om jeg burde øve meg på en ny signatur? Kanskje jeg kan klare å få til en stilig en, og ikke føle meg tvungen til å skrive hele navnet hver gang? Dette er ganske uvirkelig, men gøy! Jeg gleder meg :)

Tidligere har jeg skrevet et innlegg om å bytte etternavn HER.

Grunnene til at jeg velger å bytte etternavn er flere. For det første synes jeg det er en koselig tradisjon at ekteparet har likt etternavn når de er ett, om de tar kvinnens, mannens eller begges etternavn. Vi går fra et forhold til en familie, og det synes jeg det er viktig å understreke. Hadde jeg hatt et navn som hadde passet bedre sammen med Andreassen, så hadde jeg muligens ville beholdt begge to, men det høres ikke like bra ut med Nilsen Andreassen, eller Andreassen Nilsen. Vi kunne i bunn og grunn tatt mitt etternavn begge to, men vi var enige om at Andreassen var et finere navn, så det ble fort uaktuelt. Jeg er selvfølgelig litt knyttet til Nilsen-navnet siden det er det jeg har vokst opp med, men dette er starten på et nytt kapittel i livet, og navnet kommer til å bli værende i familien min en stund til uansett :)

Det finnes også fine slektsnavn i min familie som jeg gjerne kunne ha tatt i bruk sammen med Andreassen, men det føltes litt rart også, og det har ikke blitt diskutert med resten av familien, så jeg droppet den ideen ganske raskt. Men det hadde vært litt fint og spesielt :)

 

Q: SKAL DU BYTTE NAVN, ELLER VILLE DU HA GJORT DET?

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 20    Postet: 27.04.2012   Klokken: 23:29   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 22    Postet: 27.04.2012   Klokken: 11:42   Kategori: Bryllup


Vi skal ha runde bord i bryllupet, og for å få litt mer liv til bordene utenom blomster, lys og annen pynt, ville jeg ha noe til å strø direkte på dukene. På nettet og hobbybutikker kan du finne diamanter og blomster som er ment for dette formålet, både til bryllup og fest, men jeg vil ikke ende opp med å måtte oppbevare all pynten i ettertid fordi den er for dyr til å kaste. Derfor har jeg investert i en papirkutter som lager søte og enkle hjerter!
Siden hovedfargene i bryllupet vårt er mørk lilla og sølv, holder jeg på å stemple ut en haug med hjerter i disse fargene. Arkene har jeg kjøpt på en hobbybutikk. Vil jeg spare på dette i etterkant, tar det svært liten plass, og vil jeg kaste det, så taper jeg heller ikke en formue på det. Enkelt og billig! Eneste nedturen er at det er litt slitsomt å stemple ut alle hjertene. Jeg må stå oppe for å få nok kraft, og etter noen utstemplinger trenger hendene mine sårt en pause. Så dette prosjektet kommer til å ta en stund siden jeg ikke kan holde på så lenge om gangen. Men jeg tror at resultatet kommer til å bli ganske bra!

 

 

 

Q: WHAT DO YOU THINK?

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 22    Postet: 27.04.2012   Klokken: 11:42   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 16    Postet: 25.04.2012   Klokken: 17:44   Kategori: Bryllup


Det har vært litt stille hos meg på bryllupsfronten en stund nå, men det betyr ikke at det ikke skjer ting aktivt innimellom studier og jobb. Noen ganger må man bare prioritere litt, og de siste ukene har det gått utover bloggen. Men jeg kommer til å fortsette å oppdatere i ny og ne på bryllupsfronten i flere måneder framover, det lover jeg!

Nå har jeg endelig blitt ferdig med gjesteboken vi skal ha stående framme i bryllupet, og gaveboken som den ansvarlige for gavene kan notere hva vi har fått av hvem slik at vi har oversikten i etterkant. Her er det f.eks også god plass til å notere ned navn og adresser i etterkant av bryllupet når vi skal starte arbeidet med takkekortene. Gjesteboken er stor og kvadratisk, mens gaveboken er en del mindre. Hele gjesteboken kommer jeg vil å vise her når den er ferdig, derfor blir det kun et sneek peak her nå.

 

 

Gjestboken


Gaveboken

 

Jeg ville gjerne at disse bøkene også skulle stå i stil med resten av pynten og papirarbeidet. Siden vi ikke har kommet i gang med mer enn invitasjoner og bordkort, tok jeg utganspunkt i de, og lot fantasien slippe litt til. Etter litt klipp, lim og rot, ble jeg godt fornøyd med resultatet! Lilla, blonder, bånd og roser. Ekstra personlig med bilde av oss og monogrammet som vi også brukte på invitasjonene. De kan du lese mer om HER.

 På sidene inni gjesteboka har jeg tegnet opp firkanter med blyant på ca 10X13 cm og skrevet "bilde" inni firkantene. Jeg skal ha en ramme med forklaring til gjestene ved siden av gjesteboken som forklarer at hvis de skriver en hilsen ved siden av en bilderamme, så skal jeg samle bilder fra bryllupet i etterkant, og lime inn bilde av gjestene så de matcher hilsenene. Tror dette kan bli fint og personlig, og et veldig koselig minne! Og så har jeg noe å dille med når bryllupet og all den kreative planleggingen er overstått.

 Jeg har noen søte små stempler som jeg har brukt på annen hvert ark nede i høyre hjørne for å pynte litt ekstra på forkant. Det er søte kjærlighetsord, og bilder av hjertr, ringer og brudepar.

 Som utgangspunkt for begge bøkene hadde jeg kjøpt to like notatbøker på salg på en bokhandel, en med og en uten linjer. Deretter limte jeg på et lilla ark, og pyntet videre. Enkelt og bilig! Closeup!

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 16    Postet: 25.04.2012   Klokken: 17:44   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 20    Postet: 31.03.2012   Klokken: 00:41   Kategori: Bryllup


I høst var jeg innom brudesalongen Belle Amie i Bergen og kjøpte noen flotte brudestrømper i fargen ivory som jeg ikke trenger likevel. Innlegget om det kan du lese HER. Det er litt synd at jeg velger å ikke bruke strømper, for de er veldig flotte!. Derfor vil jeg gjerne selge dem videre til en annen brud som kan bruke dem på sin store dag!De er i størrelse small, men de er veldig elastiske! Jeg har prøvd den ene strømpen på så pakken har vært åpnet én gang, men strømpene er like hele og fine! Strømpen passet flott, og jeg er vanligvis en størrelse medium/large, så du trenger ikke være redd for passformen! Hun som solgte dem til meg sa at de heller ikke ble for store til de som normalt er en størrelse small, fordi hele blondebåndet øverst på strømpene er dekket med silikon på undersiden, så de sitter som støpt hele dagen og kvelden gjennom!

Prislappen står enda på, jeg kjøpte dem for 320 kr, og selger dem for 200 kr, helt ubrukte og i sin opprinnelige pakke! Så hvis du er interessert, legg igjen en kommentar på innlegget med mailadresse så kontakter jeg deg!

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 20    Postet: 31.03.2012   Klokken: 00:41   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 28    Postet: 22.03.2012   Klokken: 02:44   Kategori: Bryllup


Tirsdag morgen leverte jeg fra meg brudekjolen min!! Heldigvis var det til ei sydame jeg har stor tro til at kommer til å behandle kjolen min pent. Jeg hadde med meg forloveren min som også får sin kjole tilpasset på samme sted. Til nå har hun gjort en fin jobb med hennes kjole, så det blir spennende å se hvordan de blir når de er helt ferdige.

Jeg har lenge vurdert å bruke kjolen slik som den originalt er, men jeg fant ut at jeg fortjener å ha det så behagelig som det er mulig å ha det i en brudekjole med korsett.

Innerst i kjolen min er det et bredt strikk som sitter høyt i livet. Det fungerer som et slags korsett, samtidig som det holder oppe hele vekten av kjolen så den ikke føles så tung. Strikket festes med flere hemper lik bh-hemper, og ved å bruke de ytterste hempene, følte jeg likevel at det var litt vel trangt til å kunne trekke pusten ordentlig og slappe av. Jeg bad sydama om å sette inn noen få hemper til, slik at jeg kan tilpasse kjolen litt mer. Hun skal i tillegg løsne et par sømmer der kjolen rynker seg litt, og lage en fin liten hempe bak på kjolen så jeg kan henge slepet mitt direkte på kjolen istedet for å måtte ha det hengende på armen til alle tider.

Jeg viser enda ikke bilder av brudekjolen min, den velger jeg å holde hemmelig helt til bryllupet, selv om det er vanskelig å holde seg av og til.
Men kjolene under her er fra samme merke; Blue By Enzoani.

 

Blue by Enzoani Columbia


Blue by Enzoani Easton
Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 28    Postet: 22.03.2012   Klokken: 02:44   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 10    Postet: 19.03.2012   Klokken: 16:22   Kategori: Bryllup


I den første tiden vi var forlovet, gjorde jeg grundige dypdykk i bryllupsverdenens DIY-prosjekt, og ble inspirert fra alt for mange vinkler. Et prosjekt jeg var veldig gira på å få gjennomført var å lage ei bok om til en slags ringpute/ringboks. Det var for så vidt en veldig god idé, men litt verre å få gjennomført fordi jeg ville ha "hullet" i boka i hjerteform istedet for i en firkant som vist på innlegget om ringboka HER.
Jeg har prøvd meg på flere bøker jeg har fått tak i på Fretex o.l., men nå har jeg lagt det prosjektet på hylla. Det ble rett og slett ikke fint, og jeg må vel innrømme at jeg er en liten perfeksjonist til tider..

Jeg er ikke noen stor tilhenger av de mer vanlige ringputene i sateng og blonder, så da min kjære fikk sin ring tilsendt i en enkel boks med plass til to ringer (nå har vi endelig også funnet ring til min kjære!!), fikk jeg lyst til å bruke den som oppbevaring av ringene til vi skal få dem på i kirka. Enkelt og greit.

Men problemet er at den boksen ikke er særlig fin å se på. Svart, liten, praktisk og enkel, men den har produsentens trykk i gull på fremsiden, og dette vil jeg gjerne skjule. Jeg vil gjerne sette et litt mer personlig preg på den, slik at den henger mer sammen med alt det andre jeg har laget.Jeg har tenkt på å dekke den venstre siden med en lapp med monogrammet vårt stemplet på over gulltrykket, men på grunn av "innhukket" i esken, blir monogrammet for stort, eller så må jeg klippe ut et hull i det på siden. En annen idé jeg hadde var å bruke blonder og/eller lilla bånd til å knytte rundt, men jeg blir ikke enig med meg selv om noe av det blir fint nok.

Og hva gjør jeg med de to ringene i gull som også er trykket på esken? Det er nesten sånn at jeg vurderer å ha esken slik den ser ut, og bare sørge for at ingen andre enn min kjæres forlover ser den, og at den ikke blir tatt med på noen bilder.. Men det er jo kjedelig det også.

 

Q: HAR DU NOEN FORSLAG??

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 10    Postet: 19.03.2012   Klokken: 16:22   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 7    Postet: 16.03.2012   Klokken: 23:45   Kategori: Bryllup


Nå for tiden merker jeg at døgnet har for få timer. Med fulltid i ulønnet studiepraksis dette halvåret, lønnet deltidsjobb utenom, eksamensoppgaver og pensumlesing, må jeg ikke glemme bryllupet som nå er mindre enn 4 mnd unna!!

 Jeg må innrømme at jeg blir litt stressa til tider, og rekker ikke over alt jeg vil ha gjort når jeg først har noen timer fri. For eksempel alle DIY prosjektene jeg har lyst til å gjennomføre. Så det som holder meg flytende nå for tida er rett og slett tanken på å snart skulle gifte meg med verdens beste mann og den etterlengtede bryllupsreisen vi skal på etterpå. Når vi så kommer hjem igjen som mann og kone, er både bryllupsforberedelsene og praksistiden ferdig, og vi kan bruke tiden litt mer på hverandre. En flott måte for oss å starte ekteskapet på!

For å samtidig ha kontrollen på hva som er gjort, hva som er påbegynt og hva vi enda har igjen å gjøre fram til bryllupet, har jeg laget en liste etter inspirasjon fra Janes blogg som jeg oppdaterer jevnlig. Jeg er ganske sikker på at jeg ikke har fått med meg alt i denne listen, så har du innspill eller ideer å komme med, er det bare å si ifra!


Lilla: Ferdig

Rosa: Påbegynt

Svart: Ikke påbegynt

 

Trykksaker:

Save The Dates - Levert
Gjesteliste - Ferdig

Invitasjoner - Sendt ut, venter på svar
Bordkort - må stemples, settes sammen og pyntes

Innhold i bordkort
Festhefter
Kirkeprogram
Takkekort
Bordkart
Bryllupsannonse i avisen
Invitasjon til vielsen til venner og bekjente på Facebook
Forskjellige skilt
Kakelapper
Bilder til dekorasjon
Gavebok
Gjestebok - kjøpt, men må pyntes


Andre ting:

Tema - Enkelt, romantisk og personlig
Farger - Ivory, mørk lilla og sølv
Bil - Er i boks
Rammer - kjøpt

Ringbok / Ringboks
Morgengaver
Pengeskrin
Små gaver til gjestene

 

Pynt:

Lyslenker - Kjøpt
Skjøteledninger

Pynt til bordene - Har tanker og ideer
Pynt til bilen - Elisabet fikser
Glass til dekorasjoner - Samler fremdeles

Fotoholdere
Bordnumre - Ferdige

 

Bruden:

Forlover: Charlotte

Forloverkjole - Kjøpt, er levert til syerske

Brudekjolen - Kjøpt, men må kanskje sys litt på og dampes ut
Underskjørt - Kjøpt
Undertøy til kjolen - Bestilt

Undertøy til bryllupsnatten - Kjøpt
Slør - Fikk det sammen med brudekjolen

Sko - Må gås inn
Ballerinasko - Kjøpt
Øredobber - Kjøpt
Armbånd - Kjøpt
Frisør - Salong René i Lyngdal

Sminke til dagen
Prøvetime hos frisør
Fikse neglene
Strømpebånd - Har laget et selv
Frisyre - Jeg har bilder og ideer


Brudgom

Forlover: Erik
Dress - Kjøpt. Skal tilpasses ca. en måned før
Skjorte - Kjøpt
Mansjettknapper - Fulgte med skjorten

Vest og kravat - Skal leies
Sko
Belte
Sokker
Undertøy
Frisør


Blomster

Bukettholder
Brudebuketten og brystbukettene - Avtalt med Seland i Lyngdal
Blomster til Forlover - Armbånd/hårpynt?
Blomster til kirken
Blomster til bordene i lokalet
Blomster til gavebordet, gjestebokbordet, osvKirken

Booket og bekreftet - Frelserens Kirke i Farsund 14/7-2012 kl 14:00
Filming/kameramann

Rydding av kirken
Pynting av kirken
Hanker til benkene i kirken - Pappa skal lage

Salme 1 (inngangssamle)
Salme 2 (etter ekteskapsinngåelsen)
Salme 3 (etter velsignelsen)
Solosang 1
Solosang 2
Inngangsmarsj - Pachelbel Canon i D
Utgangsmarsj
Diktlesning?
Tekstlesning
Tekstlesere
Prest - Venter på svar
Organist
To stk til å dele ut kirkeprogrammene og såpebobler
Min kjæres giftering - kjøpt
Min giftering - kjøpt

Gravering og pussing av ringene


Mottakelsen

Aperitiff - Resorten serverer
Fruktfat?


Bryllupsfesten

Lokalet, booket og bekreftet - Farsund Resort, Løa
Mat/servering - Farsund Resort

Fotograf - Lisbeth Finsådal
Bryllupsnatten
Toastmaster - Joakim Gitlestad

Toastmasterbjelle el. liknende
Kakebord
Candybar
Meny
Prøvesmaking
Brudevalsen
Spillelister
Duker - Fikser resorten
Løpere?
Telysholdere - Har en del fra ikea
Glassboller
Kubbelys
Telys
Velkomsttale
Survivalkits på toaletteneKaker

Kaketopp - Har to stk vi skal bruke
Bryllupskake # 1
Lage kakeformer
Bryllupskake # 2

Flere kaker


Hjelpere

Hjelp til tilstelning og pynting i lokalet
Henting av blomster fra blomsterbutikken
Pynting og rydding av kirken
To stykker til å dele ut kirkeprogrammer og såpebobler
Ansvarlig på mottakelsen
Gaveåpner
Gavetransportører
"DJ"
Rydding av pynten vår i lokalet


Skjemaer og div

Bryllupsannonse i lokalavis
Navneendring
Prøving av ekteskapsvilkår
Forlovererklæring
Ønskeliste
Kjøreplan - Foreløpig ferdig


Etter bryllupet

Bryllupsreise - Bestilt
Takkekort for gavene
Takkekort til alle som har hjulpet oss
Gave til forlovere
Gaver og betaling for tjenester
Bryllupsannonse i avisen

 

 

 

Q: KOMMER DU PÅ NOE VI HAR GLEMT Å TA MED?

Q: HVORDAN SYNES DU VI LIGGER AN MED 4 MND IGJEN?

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 7    Postet: 16.03.2012   Klokken: 23:45   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 33    Postet: 06.03.2012   Klokken: 23:01   Kategori: Bryllup


Nå har endelig bryllupsboblene kommet i posten! Jeg prøvde å bestille noen andre tidligere, og fikk tilsendt nye hele to ganger ekstra fordi alle lakk i posten. Det viste seg at gjengene i korkene ikke fungerte skikkelig i noen av de små flaskene, så jeg gav opp hele ideen om å få gjestene til å blåse bobler rundt oss på bryllupstrappa etter vielsen, helt til jeg leste at Weddingbee hadde fått tak i flotte såpebobler på ebay! Jeg fikk hjelp av henne til å finne dem, og når jeg fikk dem i posten var alle hele, og det er ingen fare for at boblevæsken kommer til å renne ut. Hurra!!Nå er det helt opp til gjestene om vi kommer ut av kirken til et bobleregn eller ikke. Det kan bli knallstilige bilder det! :D

Mon tro om jeg skal lage noen tags til disse så gjestene forstår hva de skal brukes til og når for de som ikke har oppdatert seg like mye på bryllupsbobler som jeg har, hehe!

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 33    Postet: 06.03.2012   Klokken: 23:01   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 7    Postet: 05.03.2012   Klokken: 23:22   Kategori: Bryllup


Etter et ønske fra Jane legger jeg også ut teksten som vi brukte på RSVP kortene i bryllupsinvitasjonene våre. Her er det litt forskjeller på de vi ga til middagsgjestene og festgjestene, så jeg legger like god ut teksten til begge.

Første teksten er til middagsgjestene og den andre til festgjestene:

 

R S V P

S.U. innen 30. April 2012

Tlf: Morten: ............
& Kristine: ..........

Mail: ..........................................
& ......................................

Vi vil mye heller ha taler enn sanger til bryllupsfesten, og ønsker kun å ha hovedtaler til middagen. Men ønsker dere å si noen ord under kaffen, gir dere beskjed om dette når dere svarer på invitasjonen.

Vi vil også gjerne at dere gir oss beskjed om dere har forslag til underholdning, om dere gjerne vil ha et innslag i løpet av kvelden, eller om dere har allergier det må tas hensyn til.

Toastmaster er ................................. 

 

RSVP

S.U. innen 30. April 2012

 

Tlf: Morten: ............
& Kristine: ..........

Mail: ..........................................
& ......................................

 

Ønsker dere å si noen ord under kaffen, gir dere beskjed om dette når dere svarer på invitasjonen.

Vi vil også gjerne at dere gir oss beskjed om dere har forslag til underholdning, om dere gjerne vil ha et innslag i løpet av kvelden, eller om dere har allergier det må tas hensyn til.

Toastmaster er ....................................

 

 

 


Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 7    Postet: 05.03.2012   Klokken: 23:22   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 6    Postet: 05.03.2012   Klokken: 13:41   Kategori: Bryllup


Etter at jeg la ut innlegget om våre bryllupsinvitasjoner HER, har jeg også laget et innlegg om alt utstyret jeg måtte få tak i, alle forberedelsene jeg måtte gjøre før jeg kunne sette i gang med å lage selve invitasjonene, og alle målene både på selve invitasjonene og på alle lappene jeg klippet ut HER. Nå har jeg også laget et innlegg om selve fremgangsmåten og invitasjonsmonteringen HER, men dette innlegget skal handle om selve teksten vi brukte i invitasjonene.

Jeg synes det var skikkelig vanskelig å finne den riktige invitasjonsteksten når jeg skulle sette meg ned og skrive. Vi ville den skulle være formell, men likevel ikke for stiv. Og personlig og enkel, selv om vi ville ha med mest mulig informasjon. Etter flere nettsøk med forskjellige tekstversjoner, laget vi en egen versjon, en slags mellomting av de forslagene jeg hadde funnet på nettet, og vi ble begge veldig fornøyde.

Her er invitasjonsteksten vi kom fram til. Vi skrev mer informasjon om overnatting, adresser, kontaktinformasjon, ønskeliste, svarfrist, allergier osv. på de fire lappene vi lagde til å ha i lommene på invitasjonene i tillegg. I invitasjonene brukte vi skrifttypen Edwardian Script, og hadde mer mellomrom mellom linjene for å spre teksten fint ut på arket:

 

Kjære ... & ...

Vi har gleden av å invitere dere til vår vielse
i Frelserens kirke i Farsund
Lørdag 14. Juli 2012 kl. ...
med påfølgende middag og bryllupsfest
i selskapslokalet «Løa» ved Farsund Resort
Aperitiff serveres kl. ...
Det vil bli servert noe godt å drikke til middagen for de som måtte ønske det, og det blir mulighet for å få kjøpt mer utover kvelden

Antrekk: Mørk dress og kjole

Håper dere vil være med å feire dagen sammen med oss

Med vennlig hilsen

Morten & Kristine

 

Det er en del som velger å skrive invitasjonen med brudeparets foreldre som avsendere, og at invitasjonen blir sendt ut på brudeparets vegne. Vi valgte å skrive oss selv som avsendere i og med at det er vi selv som inviterer og som skal finansiere bryllupet så langt det lar seg gjøre. Det er også noe som er med på å gjøre bryllupet enda mer personlig, og det er veldig gøy å få til ting på egen hånd også.

 

 

Q: Hvordan har dere skrevet invitasjonsteksten, eller hvordan ville du ha skrevet den?


Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 6    Postet: 05.03.2012   Klokken: 13:41   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 10    Postet: 03.03.2012   Klokken: 22:59   Kategori: Bryllup


Etter at jeg la ut innlegget om våre bryllupsinvitasjoner HER, har jeg også laget et innlegg om alt utstyret jeg måtte få tak i, alle forberedelsene jeg måtte gjøre før jeg kunne sette i gang med å lage selve invitasjonene, og alle målene både på selve invitasjonene og på alle lappene jeg klippet ut HER.
I dette innlegget tar jeg for meg fremgangsmåten og invitasjonsmonteringen steg for steg. Det er ikke alt jeg har tatt like grundige bilder av som jeg forklarer, men jeg håper det er forståelig. Har du noen spørsmål utover det jeg har forklart, er det selvfølgelig bare å spørre! :)

 Steg 1: Etter å ha bestemt meg for alle målene på de forskjellige papirlappene, startet den store jobben med å måle og klippe ut hver enkelt. Til hver invitasjon trengte jeg tilsammen 13 lapper, 6 lilla og 7 hvite, så til over 50 invitasjoner ble det en god del lapper å klippe ut. Til dette arbeidet har skjærebrettet mitt vært en lifesaver. Jeg har spart enormt med tid på å bruke denne, og hver enkelt linje ble helt rett og fin!Skjærebrettet mitt er fra Fiskars, enkel å bruke med en liten skjærespiss som kan byttes ut når den slites ned, den har millimetermål og en ekstra "arm" å brette ut om man skal måle lenger enn selve brettet er.


Steg 2: Etter å ha klippet ut alle papirlappene i de forskjellige størrelsene, puttet jeg de i printeren og printet teksten direkte på de ferdigklippede arkene. Mye greiere enn å printe teksten på arket først for så å klippe ut den riktige størrelsen. Jeg skrev inn størrelsen på arket jeg skulle printe på inne på skriveprogrammet så skriften ble tilpasset arkene, og da ble utskriften perfekt.

Vi laget like invitasjoner til både middagsgjestene og festgjestene, og måtte dermed skrive invitasjonsteksten og informasjonslappene litt forskjellige så de skulle passe til de enkelte. Vi sorterte også lappene i forhold til om de inviterte var en person eller flere ved at vi skrev deg eller dere i teksten, og vi forandret også navnene for hver gang vi skrev ut invitasjonsteksten.Både monogrammet som vi har brukt på fremsiden av invitasjonene, på lommen inni, og diktet på baksiden av lommen er laget med stempler istedet for printet.Steg 3:
Så skulle monteringen endelig starte. Til dette fikk jeg kjempegod hjelp av snille søstre, forlover, svigerinne og min kjære. Vi brukte faktisk 2 dager på dette så det var en del jobb, men jeg synes absolutt det var verdt det.

Vi klippet opp dobbelsidig tape fra Biltema og limte bitene med litt mellomrom på langsidene og hjørnene på baksiden av de hvite papirlappene, fjernet folien, og limte dem på øyemål oppå de lilla lappene. Tapen klistrer veldig godt, så vi trengte ikke å dekke mer enn halvparten av kantene når vi skulle lime.


Steg 4:
Når alle de hvite og lilla lappene var montert sammen, startet vi å lime inn bildene, invitasjonstekstene og monogrammene i selve invitasjonene. De fire lappene til å ha i lommene limte vi ikke, så det skulle være mulig å ta dem ut som man vil.Noe å passe på er at tapen ikke klistrer seg dobbelt bakpå bildene hvis du vil bruke det i invitasjonene. Siden det er litt gjenskinn i fotopapir, ser man det veldig tydelig om ikke tapen ligger rett under. Men dette var ikke noe problem på det vanlige papiret, heldigvis!
Steg 5:
Monogrammet på fremsiden ville vi bruke til å lukke igjen kortet med, så det festet vi på helt til slutt. Før det limte vi på oppklippede biter av blonder og lilla satengbånd rundt hele siden av kortet, fra "flappen" på fremsiden og til ca. midten på baksiden av lommen. Dette limte vi også fast med dobbelsidig tape, både mellom papiret og blondene, og mellom blondene og satengbåndet. I ettertid ser jeg at det kan løsne litt, så om du har noen bedre ideer som ikke lager merker i papiret må du gjerne bruke det.

 Steg 6:
Oppå satengbåndet og blonden på baksiden av lommen limte vi på en borrelåspute. Disse har så kraftig lim at vi måtte feste det lilla satengbåndet til blonden og papiret med en dråpe superlim for at det ikke skulle løsne fra papiret når kortet skal åpnes.
På midten av "flappen" på fremsiden av kortet festet vi det siste monogrammet oppå blonden og satengbåndet med en bit dobbelsidig tape på venstre side av monogrammet, og lot høyre halvdelen stikke utforbi kanten. Under den halvdelen limte vi den andre delen av borrelåsputen slik at de passer oppå hverandre når kortet lukkes. Hele invitasjonen ble ganske tykk når den var ferdig og buler faktisk litt, så jeg er glad vi valgte å lukke den igjen med borrelås.
 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 10    Postet: 03.03.2012   Klokken: 22:59   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 20    Postet: 03.03.2012   Klokken: 00:01   Kategori: Bryllup


Etter at jeg la ut inlegget om våre bryllupsinvitasjoner HER, har jeg fått en haug med utrolig koselige kommentarer! Det er kjempehyggelig å få tilbakemeldiger på noe jeg har lagt ned så mange tanker rundt og arbeid i, og at de blir godt likt av flere enn de som faktisk har fått invitasjonene!
Jeg har også fått en del ønsker om å lage et innlegg hvor jeg legger ut flere bilder med oppskrift og forklaring på hvordan jeg lagde dem, og noen har også spurt etter mål som er brukt på invitasjonen. Så istedet for å svare hver enkelt, så lager jeg et par innlegg om dette og håper det blir forståelig og at alle fikk svar på det de lurte på. Er det flere spørsmål er det selvfølgelig bare å spørre i vei!

Det har vært skikkelig gøy å få til noe slikt helt på egenhånd (men med god hjelp til å sette alt sammen!), så jeg vil veldig gjerne gi inspirasjon til andre kommende bruder som klør i fingrene etter å lage invitasjonene selv!

I dette innlegget skriver jeg om alt utstyret jeg måtte få tak i, alle forberedelsene jeg måtte gjøre før jeg kunne sette i gang med å lage selve invitasjonene, og alle målene både på selve invitasjonene og på alle lappene jeg klippet ut.

 

 

Utstyrslisten min:

- Skjærebrett med millimetermål (A Lifesaver!!) (Fått i gave, kan sikkert kjøpes på Panduro)
- Lilla kvadratiske ark, kjøpt på Familieskatter i Sandnes, kan fås tak i andre hobbybutikker som Panduro f.eks.
- Selve invitasjonene, konvolutter og ark i fargen Cream Puff fra Cards and Pockets (Se innlegg om det HER)
- Stempler med monogrammet vårt på (Se innlegg om det HER og HER)
- Diktstempel kjøpt på Familieskatter i Sandnes (Se innlegg om det HER)
- Skrifttype i invitasjonene er Edwaridan Script
- Dobbelsidig tape kjøpt i svære billige ruller på Biltema (mange ruller!)
- Stempelputer i svart og sølv, kjøpt på Panduro
- Blonder kjøpt billig på ebay
- Lilla satengbånd fra Kreaktiv på Kvadrat
- Borrelåsputer fra Panduro
- Superlim
- Bilde av oss fra fotografen i ønsket mål
- Målebånd/linjal
- Saks
- Stempelplate med håndtak, kjøp på Nille
- Godt humør, gode hjelpere og masse tålmodighet!

 Omtrent alt utstyret er med på det øverste bildet, og stempelputene og stempelplaten fra Nille på bildet under. I virkeligheten lå det flere titalls ganger mer av alt strødd utover hele hjemmet vårt midt i prosessen. Det var virkelig et evig rot mens det stod på. :)

Etter å ha funnet flere inspirasjonsbilder av invitasjoner på nettet, hadde jeg bestemt meg for å lage invitasjoner med en lomme med plass til flere kort, og at de skulle være brede nok til at jeg kunne ha med et bilde av oss. Men for at jeg skulle få alt dette i en og samme invitasjon, uten at den skulle bli så veldig smal og liten, kunne jeg ikke bruke et vanlig A4 ark eller et kvadraktisk ark som man får kjøpt på hobbybutikker. Da måtte jeg i tilfelle montere sammen biter fra flere ark for å få den bredde på kortene som jeg ønsket. Dette hadde jeg store planer om å gjøre, og funderte mye på hvordan jeg skulle få det fint til, helt til jeg kom over bloggen til Victoria som hadde fått sine invitasjoner ferdig klippet og brettet i ønsket farge fra CardsAndPockets! Etter et par minutters leting på nettsiden hadde jeg funnet de perfekte invitasjonskortene i den rette fagen, helt perfekt for et videre DIY-prosjekt!

 

Noen av alle inspirasjonsbildene jeg fant via nettsøk

Aller først når jeg hadde fått invitasjonene i posten, måtte jeg måle sidene inni for å bestille bilder av oss i passende størrelse til å lime inn, og for å finne de riktige størrelsene til alle lappene jeg skulle klippe ut, både i lilla og i basisfargen Cream Puff.

Målene på selve invitasjonen er som følger:

- Fremsiden på invitasjonen, lukket: 12,7 x 17,8 cm
- Hele bredden på invitasjonen, helt åpen: 41,6 cm
- Første siden med invitasjonsteksten: 12,7 x 17,8 cm, samme som på fremsiden
- Andre siden med bildet av oss: 12,5 x 17,8 cm
- Bildet av oss: 16,3 x 11,3 cm (Vi valgte å ikke ha lilla bakgrunn på bildet, uten det ble det mer fremtredende!
- Siden med lomme: 10 x 17,8 cm
- Høyeste punkt på lommen: 7,5 cm
- Laveste punkt på lommen: 6,5 cm
- Bredeste punkt på"flappen" på fremsiden: 6,4 cm
- Smaleste punkt på "flappen" på fremsiden: 3,8 cm
Etter en lang stund med måling, regning og vurdering, kom jeg fram til disse målene for alle bitene jeg skulle klippe ut og lime inn i invitasjonene. Alle de hvite/cremfargede arkbitene skulle limes oppå en lilla arkbit som skulle synes 4 mm på hver side utenfor det hvite arket, så jeg bruker bokstavene L og H for fargene nedenfor:

- Monogramlapp: L: 7,5 (mine er 7,1, jeg beregnet feil, men pyttsann!) x 5,8 cm & H: 6,7 x 5 cm
- Diktlapp: L: 8,8 x 13,4 cm & H: 6,7 x 12,6 cm
- Invitasjonslapp: L: 11,4 x 16,6 cm & H: 10,6 x 15,8 cm
- Lengste lommelapp: L: 8,8 x 17 cm & H: 8 x 16,2 cm
- Nest lengste lommelapp: L: 8,8 x 14,625 cm & H: 8 x 13, 825 cm
- Nest korteste lommelapp: L: 8,8 x 12,25 cm & H: 8 x 11,45 cm
- Korteste lommelapp: L: 8,8 x 9,875 cm & H: 8 x 9,075 cm


Det var alle forberedelsene, i neste innlegg kommer fremgangsmåten! Stay tuned!

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 20    Postet: 03.03.2012   Klokken: 00:01   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 51    Postet: 25.02.2012   Klokken: 16:41   Kategori: Bryllup


Nå har vi endelig klart å levere ut absolutt alle bryllupsinvitasjonene, og det er en herlig følelse! Det har vært mye jobb og slit, både med å finne ut hvordan vi skulle ha dem, det å finne materialer, og ikke minst det å lage dem! Heldigvis fikk jeg god hjelp mot slutten! :)

Trykk direkte på linkene for å se forberedelsene, fremgangsmåten, invitasjonsteksten og RSVP kortet.

 

 

Jeg ble kjempefornøyd med hvordan de ble til slutt! Det er ikke alltid at tanker og ideer ser likt ut når du har fullført det, men noe særlig nærmere enn dette tror jeg ikke jeg kan få til. Jeg håper at gjestene får et inntrykk av at invitasjonen reflekterer oss som personer og stilen på bryllupet. Vi vil ha det stilfullt, men samtidig enkelt, personlig og romantisk, med et hint av lilla ;) Det tror jeg absolutt vi har fått til her! Nå gjenstår bare jobben med å få resten av bryllupet i samme stilen!

 

Her kommer et bildedryss av invitasjonene og innholdet!

Her er alle invitasjonene strødd utover bordet, og endelig ferdige!For å gjøre litt ut av forsiden på invitasjonene, lagde jeg et slags "magebånd" med lilla satengbånd og blonder, stemplet monogrammet vårt på biter med ark, og festet borrelås bakpå for å kunne lukke igjen kortet. Det var nesten nødvendig fordi kortet "buler" litt som du kan se på bidene fordi det ble ganske tykt etterhvert som vi limte inn alle arkene.

På første siden i invitasjonene har jeg limt inn selve invitasjonsteksten. På høyre side har jeg stemplet inn et nydelig dikt jeg syntes passet så veldig fint til oss.


I midten har jeg limt inn et bilde av oss som fotografen vi skal ha i bryllupet vårt, Lisbeth Finsådal tok av oss i høst.
Helt til høyre i invitasjonen er det en lomme hvor jeg har satt nedi fire uttagbare kort. Dette synes jeg var en litt morsom vri som samtidig var veldig praktisk med tanke på å få gi gjestene mer informasjon om dagen, uten å skrive den første siden full av tett tekst.De fleste av arkene har jeg limt oppå lilla ark slik at det ble en fin ramme rundt dem, siden vi valgte lik farge på selve kortene og resten av arkene vi brukte. Dermed fikk vi med den lilla fargen som skal gå litt igjen gjennom hele bryllupet, uten at det ble for mye, med f. eks helt mørk lilla bakgrunn. Lillafargen ser veldig mørk ut på bildene, men den er litt lysere og klarere i virkeligheten.
Selve teksten skrev vi personlig til alle gjestene, og vi gav like invitasjoner til gjestene som er invitert til middag og til fest på kvelden. Vi ville ikke gjøre forskjell, så det er bare tekstene som er litt annerledes. Vi er veldig fornøyd med teksten i invitasjonen. Den gir preg av at det er formelt, men likevel ikke for stivt.
Her er originalbildet vi fikk trykket opp og brukte i invitasjonene.
Her er alle lappene i lommen, også med lilla ramme rundt, med overskrift som sier noe om hva som står skrevet på hver enkelt.Det var litt trøblete å få tatt bilde av alle bitene uten å få blitzen i veien.

På lappene finner gjestene informasjon om ønsker vi har til bryllupet, kart til vielsesstedet og festlokalet for de som ikke er kjent i området, adressene for dagen og informasjon om overnatting, svarfrist, kontaktinformasjonen vår og informasjon angående toastmaster, allergier, taler og underholdning. Da har gjestene fått det meste av viktig informasjon, og vi slipper å måtte gi mye ekstre informasjon til gjestene utenom invitasjonene.


Nederst på lommen har jeg limt på en firkant til med monogrammet vårt på.


Invitasjonene er hjemmelaget, nesten helt fra bunnen av! Og alt av inspirasjon har jeg funnet på nettsider for invitasjoner, bryllupsblader og mye i utenlandske bryllupsblogger. Allerede i fjor sommer bestemte jeg meg for hvordan de skulle se ut etter å ha funnet en leverandør som kunne gi meg invitasjoner med en lomme i, men det har blitt litt småforandreinger underveis i planleggingen fordi jeg kan ombestemme meg ganske ofte.

Hvis noen er interessert så kan jeg legge ut flere bilder med oppskrift og forklaring på hvordan jeg lagde dem, utstyrsliste og hvor jeg fikk tak i alt jeg brukte. Det har vært skikkelig gøy å få til noe slikt helt på egenhånd, uten å få dem bestilt fra profesjonelle invitasjonsmakere, så jeg kan veldig gjerne anbefale videre tips og triks jeg brukte hvis noen ønsker det! Et minne for livet er det iallefall!

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 51    Postet: 25.02.2012   Klokken: 16:41   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 41    Postet: 11.02.2012   Klokken: 23:15   Kategori: Bryllup


HURRA!! Med god hjelp av mine søstre, min forlover, kommende svigerinne og min kjære i helga, ble vi i dag helt ferdige med alle bryllupsinvitasjonene! Det var litt av en jobb, mye som skulle printes, klippes, limes og settes sammen. Nå har vi alle såre fingertupper, men de siste konvoluttene er nå lukket og alle navn er skrevet på. Herlig!

De aller første invitasjonene har vi så smått begynt å dele ut, men de kommer ikke til å bli vist her før alle inviterte har fått og de som skal sendes i posten har kommet fram.

 

Product-hugerect-12060-132-1327913468-132bbaffa0b5adce150a5b52211a600f_large
//weheartit//


Vi er veldig fornøyd med resultatet! De ble slik jeg hadde sett for meg, men vi hadde aldri klart det uten all den gode hjelpen. Vi gleder oss til å dele de ut, og liker at de gir et skikkelig inntrykk av bryllupet vårt! Personlig blir det iallefall! :)247161_1927950831062_1010913124_32154086_3737522_n_large
//weheartit//


Q: ANDRE SOM SKAL LAGE ELLER HAR LAGET INVITASJONER SELV?

Q: HVORDAN TROR DERE VÅRE SER UT?

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 41    Postet: 11.02.2012   Klokken: 23:15   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 15    Postet: 06.02.2012   Klokken: 01:09   Kategori: Bryllup


Da kan jeg ENDELIG si ganske sikkert at kjøreplanen i grove trekk er i boks, og det er deilig! Det har vært et styr å få alle tider og minutter til å gå opp når det skal bli satt av nok tid til alt, men likevel holde igjen for at ikke middagen blir for lang og gjestene som skal komme til festen ikke trenger å komme så sent. Jeg har avklart tidspunktene for middagen med kjøkkensjefen ved festlokalet, og så lenge han mener det skal gå bra, så må det bare det.

Vi har også nå fått invitasjonsbildene fra Lisbeth Finsådahl i posten! Så nå kan vi skrive all teksten i invitasjonene, tilpasse dem, printe dem ut og begynne å sette bitene sammen! Hurra! Jeg har brukt litt tid (les: mye!) av sykemeldingen min til å klippe ut maaange firkanter i forskjellige størrelser og farger som tilsammen skal utgjøre en god del av invitasjonene våre. Monteringen skal jeg heldigvis få hjelp til neste helg av søte jenter hjemme!
Dette er ikke et bilde av våre invitasjoner, det er funnet ved et nettsøk. Men her får dere et lite sneakpeak av en detalj som skal være med i invitasjonene våre, nemlig stempelet som også er brukt på denne invitasjonen. Bildet jeg fant har litt lav oppløsning, men det som står er:


Denne dag

gifter jeg meg
med min venn
den jeg ler med
lever for
dagdrømmer med
elsker


Før jeg fant akkurat dette diktet utformet som et stempel, hadde jeg allerede bestemt meg for at det skulle brukes i invitasjonene. Så du kan tro lykken var stor når jeg tilfeldigvis kom over dette på "Familieskatter" i Sandnes! Jeg føler virkelig at dette diktet treffer og beskriver det vi har sammen. Det er så enkelt, ekte og nydelig!

Ellers så har min søster Veronikas kjæreste Tom Anders sagt ja til å hjelpe til med innslag under vielsen, og han har hjulpet oss å skaffe fiolinist! Vår alles kjære favorittante har sagt ja til å lage verdens beste kake til bryllupet, jeg har fått tak i den perfekte kaketoppen som jeg har ønsket meg veldig lenge, og nå er forloverkjolen også funnet! Den må sys litt inn, men i samme slengen fant vi også en dyktig syerske som kan hjelpe meg å sy inn brudekjolen også.


Jeg kan nesten ikke bli mer fornøyd med denne framgangen her!

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 15    Postet: 06.02.2012   Klokken: 01:09   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 13    Postet: 03.02.2012   Klokken: 12:14   Kategori: Bryllup


Nå om dagene leter jeg etter bordkortholdere eller noe annet som kan brukes for å pynte med bilder på bord og diverse steder i festlokalet, og til å holde små lapper til annet bruk. Jeg har sett for meg å bruke bordkortholdere med litt høyde slik at jeg kan feste bilder til den øverste delen, så ikke bildene nesten står rett på bordet. Jeg vil at bildene skal legges godt merke til.


Jeg har kommet over flere typer bordkortholdere jeg virkelig kunne tenkt meg, men prisen er altfor høy. Jeg har sett priser mellom 20 og 29 kr per stykk på det billigste, og derfor ble det ikke noe kjøp av disse til middagsgjestene våre. Men jeg trenger ca 20 stykker, og da er det fremdeles for dyrt! Aller helst ville jeg hatt de for under en tier per stykk, men jeg vet ikke om jeg finner det.

Short Spiral Wire Place Card Holder with Spiral Base 4 Inches

 

Har du noen forslag til nettsider eller butikker som selger slike høye bordkortholdere for en litt billigere penge, eller en annen løsning for å pynte med bilder og små lapper? All hjelp tas veldig gjerne imot! :)

 


Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 13    Postet: 03.02.2012   Klokken: 12:14   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 34    Postet: 29.01.2012   Klokken: 20:30   Kategori: Bryllup


Tidligere skrev jeg et innlegg her om at jeg skulle bruke mellomstore fyrstikkesker som bordkort i bryllupet vårt. Nå har jeg kommet litt i gang med dette prosjektet også siden vi endelig har fått arkene vi bestilte til slike DIY prosjekter i posten.

Det er litt jobb med alle disse prosjektene jeg har satt i gang, men jeg koser meg! Og siden jeg har planer om å gifte meg kun én gang, så vil jeg gjøre det skikkelig og gjøre en god del av det jeg kan gjøre selv. For det er jo tross alt vårt bryllup, og ikke noen andre sitt. Her gjelder ikke ferdiglaget og masseproduserte ting når jeg har tid og mulighet til å gjøre det selv. Og jeg liker det!

 


Her er alle fyrstikkeskene ferdig pakket ut av plasten og tømt for fyrstikker. Det er ikke de minste, men en slags mellomstørrelse på dem. Akkurat passelig til bordkort! Har enda ikke noen lur idé om hvor jeg skal gjøre av alle de fyrstikkene jeg har til overs, så har du et forslag må du gjerne komme med det!

Her er en del av alle bitene jeg har klippet opp. Disse skal jeg bruke til å kle fyrstikkeskene med, og arkene er akkurat så tykke at man ikke kan se mønsteret på eskene gjennom. Perfekt!

Jeg er så glad at jeg har denne her! En utrolig praktisk papirskjærer. Jeg har også en annen som skjærer arket istedet for å kutte det, så jeg bruker begge om hverandre, det kommer an på hvor store arkene er. Her kan jeg måle arkene etter cm, mm og ettter gitte mål, og skjære jevnt i vei! Ingen skjeive saksekanter her i gården!


Her har jeg brukt stemplene våre med monogrammet vårt på, og stemplet i vei på omtrent halvparten av de store fikrantene jeg klippet ut. Tror dette blir bra jeg! Disse skal limes på bordkortene og noe annet etterhvert. Monogrammet er ikke så elegant og pyntet som de kanskje ofte er i bryllup, men med mine elendige dataskills, og litt hjelp fra andre DIY bruder, var dette det beste jeg fikk til. Så jeg er iallefall fornøyd!

Q: HVA SYNES DU OM FYRSTIKKESKER SOM BORDKORT?

Q: OG HVA SYNES DU OM MONOGRAMMET?


 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 34    Postet: 29.01.2012   Klokken: 20:30   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 3    Postet: 28.01.2012   Klokken: 22:31   Kategori: Bryllup


På mandag da vi havnet i bilulykken og brukte hele resten av dagen på sykehuset, var den dagen vi skulle bruke til en del bryllupsrelaterte ærender. Vi kom ikke lenger enn til det første punktet, men vi gjorde det grundig, og resultatet ble utrolig bra!

_MG_9557
bildet er hentet fra eikhi.no


Dette er ikke min kjæres dress! Verken den eller stilen blir heller ikke vist før bryllupet, akkurat som med kjolen min. Noen hemmeligheter må man jo ha! :)

Min kjære fant en kjempeflott dress til bryllupet på Eikhi på Bryne, så vi kjøpte den like godt med en gang mens de hadde akkurat hans størrelse inne. Han så kjempefott og kjekk ut, og selv om han valgte akkurat den dressen han selv ville ha, var den akkurat som jeg hadde håpet på og sett for meg. Han fikk prøve dressen med vest og kravat så vi fikk en forsmak på selve bryllupsdagen, og nå gleder jeg meg enda mer, om mulig!

Vi fikk en enormt bra service, og en masse triks og tips på kjøpet. Vi får komme inn igjen når dagen nærmer seg og få sydd den litt så den passer helt perfekt om noe må gjøres. Selv om bilen vår ble helt ødelagt i sammenstøtet da vi var på vei hjem mandag, så kom både vi og dressen hele ut av det. Så nå har vi enda en ting på bryllupslisten i boks. Herlig!
Q: HVA SLAGS BRYLLUPSANTREKK FORETREKKER DUTIL MANNEN ?

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 3    Postet: 28.01.2012   Klokken: 22:31   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 3    Postet: 26.01.2012   Klokken: 16:37   Kategori: BryllupI et av mine mange nettsøk etter bryllupsinspirasjon kom jeg en gang over dette bildet her av en brud i skinnjakke!

Jeg har vurdert opp og ned om det kunne være en røff detalj å ha med på et bilde eller to, eller om det ville kræsjet helt. Det kommer selvfølgelig litt an på stilen i bryllupet, hvordan man har håret og hvilken type brudekjole man har på seg. Jeg har ikke prøvd den skinnjakken jeg har sammen med brudekjolen min, men jeg tror jeg skal gjøre det for å teste ut om det kunne vært en løsning om det ble litt kjølig utpå kvelden. Det kan faktisk være greit å ha noe å dekke skuldrene med når kvelden senker seg, selv om det er midt i juli. Hvem har sagt at det ikke kan bli litt kjølig da?

Weddingbee skrev om muligheten til å bruke cardigans til brudekjolen på den store dagen og har mange inspirasjonsbilder på bloggen sin. Det hadde vært genialt det også! Det gir en litt mer avslappet stil i tillegg til å være praktisk. Jeg er ikke så veldig imponert over det brudetilbehøret du kan få kjøpt i form av jakker og kåper som skal matche brudekjolen, så kanskje dette kan være et alternativ? Jeg tror jeg må holde øynene mine enda mer åpne for mørke lilla cardigans når jeg er forbi butikker i vår, det hadde sikkert også gjort seg på noen bilder. Litt farger er bare gøy!
Q: HVA SYNES DU OM Å BRUKE SKINNJAKKE ELLER CARDIGAN TIL BRUDEKJOLEN?Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 3    Postet: 26.01.2012   Klokken: 16:37   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 26    Postet: 26.01.2012   Klokken: 15:19   Kategori: Bryllup


I begynnelsen av desember satte jeg og min kjære oss ned og bestilte ark og baser til invitasjoner fra CardsAndPockets. Vi bestilte alt papir i fargen cream puff, og endelig fikk jeg pakken i posten forrige uke! Nå kan endelig arbeidet med invitasjoner, bordkort og festhefter begynne så smått!I denne esken kom det en mange tykke og litt tynnere ark som vi kan bruke til hva som helst, ferdig klippede, limte og brettede baser til invitasjoner og takkekort, og passende konvolutter! Helt supert for en DIY brud som jeg har måttet innrømme at jeg er! For å få akkurat den formen og utførelsen på kortene som jeg ønsket meg, var dette et supert alternativ istedet for å brette, klippe og lime selv. Det ville tatt år og dag, og så mye tid til ekstraarbeid har jeg virkelig ikke. Nå er det bare å lage invitasjonsteksten, få tak i pynt og stæsj, og lime det rett inn i kortbasene, så blir de likevel hjemmelaget!Vil absolutt anbefale CardsAndPockets! til alle som liker DIY!Q: SKAL DU LAGE ELLER HAR DU LAGET INVITASJONENE SELV?

Q: NOEN ANDRE SOM HAR BESTILT FRA CARDSANDPOCKETS?

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 26    Postet: 26.01.2012   Klokken: 15:19   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 8    Postet: 25.01.2012   Klokken: 15:25   Kategori: Bryllup

 

Jeg hiver meg omsider på denne Wedding Challenge som går rundt på bryllupsbloggene! 


Hvordan møtte dere hverandre?

Aller første gangen jeg traff min kjære skulle han levere noe til meg fra min pappa da jeg hadde flytta ut, de var kollegaer, så han var kun en budbringer. Jeg visste hvem han var, men ble ikke kjent med ham da. Det var først en jul et par år senere vi fikk god kontakt. Jeg kom hjem til mine foreldre på juleferie, og da sstartet det hele. Vi hadde det skikkelig trivelig sammen, og da juleferien var over og jeg skulle tilbake til Kristiansand for å fortsette på studiene, var det ingen vei tilbake. Vi hadde blitt et par! :)
Hvor skal dere gifte dere?

Vi skal gifte oss i Frelserens kirke i Farsund. Det er den kirken/menigheten jeg har vokst opp i, er døpt og konfirmert, så det ble et naturlig valg. Min kjære er døpt og konfirmert i Vanse kirke, et kvarters kjøretid unna. Det er en mye finere og flottere kirke, så kunne vi spolt et år tilbake, og jeg ikke hadde vært så opphengt i hvor jeg hørte til, så hadde vi kanskje valgt den kirken istedet.

 

Farsund kirke (Frelserens) - 28KB


Fargetema?

Det kommer til å gå mye i ivory som basisfarge, og en del hvitt, som duker og blomster, men ikke slik at det kræsjer. Kjolen min er ivory, det meste av materiale til invitasjoner, bordkort, festhefter og takkekort skal være i ivory, og kanksje noe blonder i ivory? Men hele bryllupet skal ha detaljer av mørk lilla (som er min absolutte favorittfarge!) og sølv som pynter litt ekstra opp. Tror det kan bli veldig fint!

Det er kanskje litt mye lilla på bildet under i forhold til slik vi skal ha det, men det er iallefall en pekepinn :) Tenk om jeg kunne hatt en mørk lilla kjole som "kjole nr 2!" *drømme, drømme*
Hvorfor valgte du den personen du har som forlover?

Jeg valgte min gode og søte barndomsvenninne Charlotte som jeg har hatt som bestevenninne siden vi var små. Det var et enkelt valg fordi hun har vært en god venninne helt fram til i dag. Jeg gleder meg til å få litt ekstra kvalitetstid sammen med henne nå som hun trer inn i rollen som forlover!

Hvem følger deg til alteret?

Det har jeg spurt min kjære pappa om å gjøre, og han sa ja (les: at han jo hadde regnet med det!) :) Jeg må absolutt ha noen som er stødig til å følge meg opp midtgangen, ellers er jeg redd jeg vil bryte sammen i gledestårer, eller snuble i kjolen med høye hæler! Kanskje ikke pappa er den rette personen til å holde meg unna grining, men da er vi iallefall to om det! ;)

Hva var det du falt for når du falt for din kjære?

Sjarmen og godheten i ham. Han var så herlig, snill og behagelig å være sammen med, og så har han den beste humoren noensinne! Kanskje det bare er jeg som har dårlig humor, men han får iallefall meg til å smile ofte! Utseende hans har heller ikke skuffet meg etter disse tre årene vi har vært sammen, han har bare blitt kjekkere og kjekkere! Jeg ser stadig flere sider ved ham, og jeg gleder meg til å se mer av alt jeg enda ikke har oppdaget!

Hvordan går planleggingen?

Det går egentlig ganske greit tror jeg! Jeg har kontroll på det meste, selv om jeg blir grepet av litt panikkangst inimellom når jeg går og tenker på alt som ikke enda har blitt gjort. Jeg føler jeg begynner å få dårlig tid, men på den annen side begynner jo ting å falle mer og mer på plass, så det skal nok gå greit. Jeg må bare bli flinkere til å delegere ut oppgaver, for jeg er veldig flink til å skulle klare alt selv..


Er du nervøs?

Når jeg tenker på selve dagen, når jeg står foran dørene rett før de skal gå opp og jeg skal gå inn og fram til min kjære ved alteret, da kjenner jeg at jeg blir litt nervøs. Ellers går det greit, og jeg er ikke nervøs med tanke på å skulle gifte meg med min kjære, i bunn og grunn, for jeg vet at det er han jeg vil være med, og gleder emg til å kunne si at jeg er hans, og han er min!

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 8    Postet: 25.01.2012   Klokken: 15:25   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 30    Postet: 22.01.2012   Klokken: 20:04   Kategori: Bryllup


Nå er jeg ENDELIG ferdig med bordnumrene til middagsbordene i bryllupet!

Rammene har jeg funnet på Ikea for mange måneder siden, de heter Söndrum og har en fin lys ivory/creme farge. Jeg har laget et innlegg om dem tidligere her. Jeg har brukt veldig lang tid på å finne et fint papir eller stoff til å bruke som bakgrunn for tallene, for det er ikke mange alternativ jeg har kommet over som har en fin mørk lilla farge, og fint mønster i tillegg. Men endelig fant jeg et fint mørkt lilla adventsstoff når det nærmet seg jul!

 


Det har litt mønster i seg med små mørkere felt, og så er det dekket av små sølvprikker. Perfekt for fargetemaet vårt som går i mørk lilla og sølv, og med ivory/creme som bakgrunnsfarge.

 


Jeg klippet opp papp jeg hadde liggende i biter som passet fint inn i rammene, og klippet stoffet opp i litt større biter. Så sprayet jeg pappbitene med spraylim for å få limt stoffet på jevnt uten bulker eller striper.
Slik så pappbitene ut ferdig limte.Jeg valgte å ta ut innerrammen i rammene, da kom lillafargen enda bedre fram.

Jeg fikk hjelp av min søte venninne Marit til å printe ut fine tall på cremefarget ark som jeg så klippet ut, og limte direkte oppå stoffet med vanlig hobbylim. Så la jeg pappbitene mellom glasset og bakstykket til rammen, justerte det så tallene ikke ble skjeve, og dermed hadde jeg fiks ferdige bordnumre!


Jeg liker at rammene ikke er kritthvite men har en lys cremefarge, og jeg har derfor matchet tallene i samme farge. På disse siste bildene gjør blitsen at tallene ser litt hvitere ut enn de egentlig er, og lillafargen blir veldig mye mørkere enn den egentlig er. Den lille perleraden langs kantene i rammene gjør de ekstra romantiske, og bryter opp en eventuell litt stiv stil. Disse rammene skal jeg absolutt bruke til andre ting senere!

 

Q: HVA SYNES DU OM BORDNUMRENE?

Q: HAR DU ANDRE IDEER TIL FLOTTE BORDNUMRE?

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 30    Postet: 22.01.2012   Klokken: 20:04   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 19    Postet: 13.01.2012   Klokken: 13:27   Kategori: Bryllup


Da var første uken min ute i praksis vel gjennomført! Jeg er plassert på en institusjon for enslige mindreårige flyktninger, og det er allerede veldig spennende! Jeg regner med å få mer opplæring og oppfølging etterhvert, men de første ukene blir kun observasjon tror jeg. Jeg tror absolutt dette kommer til å bli et lærerikt halvår! Og ikke minst travelt; praksis kombinert med skoleoppgaver og lønnet jobb utenom, pluss kjærestetid, ogog så må vi jeg ikke glemme resten av brullypsplanleggingen!!

Ellers sitter jeg og prøver å lage en kjøreplan for bryllupet, når vi skal ha festmiddagen i forhold til vielse og fotografering, og når vi skal invitere resten av gjestene. Det er ikke så lett som jeg hadde trodd! Jeg tror det kommer til å bli et veldig tett program den dagen. Jeg sitter og sysler med invitasjonsbildene og bordnumrene også. De kommer opp her på bloggen etterhvert som de er ferdige, og invitasjonene er sendt ut. Det kan enda bli en stund til, for jeg har så vidt kommet i gang, og det viser seg å være litt av en jobb!

Vi tok flere bilder i høst, og har valgt ut et av dem som vi skal bruke i invitasjonene, så da gjør det ikke noe om jeg viser noen av de andre bildene. Det ble mange fine bilder, og flere skal definitivt være med å pynte opp bryllupslokalet!
Den utrolig flinke fotografen er Lisbeth Finsådal fra Mandal!!

 

 

Q: HAR DU NOEN TIPS TIL DET Å LAGE KJØREPLAN?

Q: HVA SYNES DU OM BILDENE?

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 19    Postet: 13.01.2012   Klokken: 13:27   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 24    Postet: 06.01.2012   Klokken: 23:29   Kategori: Bryllup


Da var endelig bryllupsreisen i boks! Etter en god del sparing, og julegaver fra familie hadde vi nok til å kunne bestille. Greit å fordele utgiftene så godt det er mulig så ikke alt kommer på en gang til sommeren.

Reisen går ikke til de typiske syden- og luksusstedene som Maldivene eller Thailand, men det er heller ikke en høyfjellsferie. Destinasjonen blir ikke røpet helt enda, men vi gleder oss veldig! Det blir en ferie vi begge kunne tenke oss, med både opplevelser og avslapping.

 

Imens vi venter på den store dagen, og til reisen, kan jeg kose meg med bilder av bryllupsreisen til Bella og Edward i Twilight Breaking Dawn Part 1.

 

 

twilight breaking dawn movie photo isle esme

breaking-dawn-TSBD1-021339R_rgb-550x825

 

  THE TWILIGHT SAGA: BREAKING DAWN-PART 1

 

the-twilight-saga-breaking-dawn-part-1-movie-image-kristen-stewart-robert-pattinson-04

 

 

Q: HVOR VILLE DU DRATT PÅ BRYLLUPSREISE?

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 24    Postet: 06.01.2012   Klokken: 23:29   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 29    Postet: 20.12.2011   Klokken: 14:21   Kategori: Bryllup


Forrige uke fikk jeg en spennende pakke i posten! Tidligere i vinter laget jeg et monogram jeg synes var brukbart til å pynte opp trykksaker som invitasjoner, bordkort og diverse annet i bryllupet. Men jeg støtte selvfølgelig på forskjellige problemer når det gjaldt å få printet monogrammet på trykksakene. Arkene ville blitt for store for printeren, og de er også mest sannsynlig litt for tykke for printeren vår. Dermed gjorde jeg et forsøk på å få tak i monogrammet vårt som stempler istedet, og kontaktet Chris Yong via denne nettsiden: www.MyCustomStamps.com

Jeg sendte bilder og forklaringer, fikk raske svar med alt jeg lurte på, betalte omtrent 125 kr inkl. frakt via PayPal, og hadde pakken hjemme ca 2 uker etterpå!
I pakken lå det to stempler, et av hver av delene som tilsammen skal bli det ferdige monogrammet. De var ferdig montert, og har et enkelt håndtak i plast så det er lettere å få et jevnt avtrykk.Selve stempelputene er enkle, i hard plast/silikon, og gir et jevnt avtrykk. Med en stødig hånd er det veldig lett å få det fint! Det ene stempelet er en stor "&", og  det andre stempelet har navnene våre samt bryllupsdatoen nederst. Meningen er å bruke stemplene oppå hverandre.
Et lite minus er at selve stemplene er limt på litt skjeivt i forhold til slik tegningene mine var. Så jeg må prøve meg litt fram ved å snu litt på stemplene for å få dem ca vannrett.
Men selve stemplene er helt like mine tegninger, heldigvis!

Kvaliteten på stemplene synes jeg er bra i forhold til prisen og til at de er lagd med billige og lette materialer. Dette er tross alt stempler som kun skal/kan brukes til bryllupet, så da er det greit å slippe å legge ned så mye penger i det så lenge kvaliteten holder til formålet!
Dagen før jeg fikk stemplene i posten hadde jeg fått tak i to stempelputer som jeg skal bruke til det todelte monogrammet. Jeg tror det kan bli veldig bra!
Jeg har prøvd og øve meg på noen ark for å finne den perfekte vinklingen på begge stemlpene sammen, og det kommer seg absolutt! En annen ting som jeg oppdaget litt senere, er at størrelsene på stemplene ikke er helt slik de skulle. Stempelet med "&" skulle vært enda litt større i forhold til det andre stempelet, men jeg vet ikke om jeg gidder å bestille nye. De kostet ikke all verdens, og jeg tror "feilen" dels kan skyldes litt for lite nøyaktig forklaring fra min side, men om man ikke vet hvordan monogrammet så ut opprinnelig tror jeg ikke folk kommer til å stusse over størrelsen i det hele tatt.
Her har jeg brukt begge stemplene oppå hverandre, omtrent slik det kommer til å se ut på trykksakene. (Jeg har brukt arket flittig, så blekket synes gjennom fra baksiden også..)

Jeg ville gjerne lagt ut bilde av monogrammet slik det opprinnelig var, men det er lagret som PDF-fil, og jeg aner ikke hvordan jeg kan legge bildet ut her på bloggen. Så har du noen tips til det, så si gjerne ifra!

 

 

Q: HVA SYNES DU??

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 29    Postet: 20.12.2011   Klokken: 14:21   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 12    Postet: 12.12.2011   Klokken: 18:35   Kategori: Bryllup


For et par uker siden hadde både jeg og min kjære fri fra jobb sammen, og det var så deilig!

Som regel så pleier jeg å sitte for meg selv og dille med små kreative detaljer i brylupeforberedelsene (når jeg ikke orker tanken på pensum og eksamen, som heldigvis er over for denne gang..!), MEN denne dagen satt vi begge med hver våre kreative sysler, og fikk gjort ganske mye sammen!


(Tilfeldig bilde fra et bryllup der vi krangler over en kransekakebit, og jeg gir et rart "killerblikk" rett før min kjære snapper den fra meg og vinner.. haha!)Jeg fikk laget et (forhåpentligvis) endelig monogram som vi kan bruke til diverse i bryllupet og jeg fikk et tips om en forhandler som kan lage stempler av Victoria. Så jeg fikk også sendt en mail med forespørsel, forklaringer og bilde, og går nå og venter spent på pakke i posten! Håper virkelig det blir som jeg håper, og at jeg kan anbefale det videre! Blir stempelet bra, tenker jeg å bestille et til om en stund som jeg kan bruke til å merke kort og andre ting jeg lager til folk, som et slags sertifikat på at det er hjemmelaget. Det har jeg alltid synes ser så proft ut, og det er ikke dyrt heller. Dermed ville jeg ta sjansen på å bestille, så hvis det ikke fungerer, så er det ikke krise. Da må jeg bare finne på noe annet lurt istedet :)

Jeg har googlet "monogram" for å se om jeg kunne få til å lage noe lignende selv, og fant blandt annet denne siden HER med tre forskjellige . De er enkle og fine typer med våre bokstaver (og en annen dato..), men jeg ville ha noe litt annerledes. Jeg så også det fine monogrammet på bloggen Bryllupstid, og jeg har igrunnen brukt en del av hennes fremgangsmåte for jeg er ikke spesielt god med data. Så da fikk jeg det til på et vis. Blir spent å se hvordan det blir som stempel, og om jeg er like fornøyd da!


<3

 

Vi fikk også endelig bestilt papir i drøssevis som skal brukes både til invitasjoner, bordkort, kirkeprogram, hefter og takkekort! Det har surret rundt i hodet mitt i flere måneder, så nå måtte vi bare bestemme oss og få bestilt så vi har litt tid på oss til å lage alt dette. Når jula er ferdig må flere av mine nærmeste beregne seg på å kanskje få en invitasjon til bryllupsverksted på facebook! For dette kan ta tid hvis det bare er oss to (les: meg) som skal gjøre alt alene!

Som sagt så har jeg grublet på dette med invitasjoner og andre trykksaker veldig lenge nå, og når vi satte oss ned sammen i går så kom min kjære med en superenkel løsning på et dilemma som jeg har slitt med i månedsvis! Jeg spør ham jo titt og stadig, men han er ikke alltid like engasjert som meg, forståelig nok. Men han kan komme med noen gullideer innimellom, og det er jeg veldig glad for!

Og ikke nok med det, det var da han fikset, sagde og dekorerte på de lilla adventslysene jeg hade kjøpt på nille for 10 kr stk

 

 


Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 12    Postet: 12.12.2011   Klokken: 18:35   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 17    Postet: 11.12.2011   Klokken: 22:47   Kategori: Bryllup

 
For flere måneder siden startet jeg på to symaskinprosjekter, der det ene var å lage rosene til brudeskoene mine som du kan lese mer om HER og HER. Det andre var et forsøk på å lage strømpebåndet mitt selv. Dette begynte jeg så smått på, men så har jeg hatt en lang pause fra det, for jeg klarte ikke bestemme meg hvordan jeg skulle lage det ferdig. Men plutselig en dag fikk jeg litt inspirasjon, og ble endelig ferdig! Og ikke bare med ett, det ble to!

Grunnen er at det ene ble litt for slakt så det kan skli av beinet mitt, men jeg har vurdert å gå med begge. Hvis jeg skal la min kjære ta av meg strømpebåndet og kaste det, så kan jeg likevel beholde et på. Men vi får se ;)

Jeg lagde selve båndet og rosene i samme stoffet som ble brukt til å lage brudeskoene mine. Litt gøy når ting matcher, og så slapp jeg å lete etter og gå til innkjøp av mer stoff. Jeg valgte å ikke bruke blonder eller noe rosa og blått som man ofte ser på strømpebånd. Jeg synes det fort kan se litt barnslig ut, litt for sukkersøtt for min smak. Dermed ble det noe litt mer enkelt.

 


Her er begge strømpebåndene, det fremmerste er det jeg er mest fornøyd med og det som passer best. Det bakerste er litt for stort..

Jeg limte rosene på båndene med samme stofflimet som jeg laget og limte rosene sammen med. Hjertene sydde jeg på rosene for hånd.Jeg har enda flere lilla roser som min tante har laget til meg. Jeg har ikke brukt de til noe enda, men det kommer nok noen flere ideer!

Her er noen bilder med forklaring på hvordan jeg lagde selve båndene.


Jeg startet med å måle en ca omkrets på beinet mitt, og klippet så ut en 5-6 cm bred remse som var omtrent dobbelt så lang som omkretsen på beinet mitt. Så klippet jeg en strikk i en lengde litt mindre enn omkretsen rundt beinet mitt, så båndet skulle sitte fast og ikke skli ned. (Ta det heller litt for stramt enn for løst, det fant jeg ut etter jeg hadde laget det første båndet og måtte starte på nytt igjen.)
Så sydde jeg de to langsidene sammen, på vrangen, for så å vrenge båndet tilbake etterpå.

Så trakk jeg selve strikken inn i båndet, og holdt igjen den ene strikkenden, og sydde den fast i enden på båndet med symaskin. Pass på at du syr strikken skikkelig fast, for ellers kan festet ryke, og båndet mister elastisiteten og blir slapt.


 
Neste steg er å sy fast den andre enden av strikket i den andre enden av båndet. Men siden selve båndet er en del lenger enn strikken, ligger den gjemt langt inni båndet. Her brukte jeg en liten handy sak for å dra ut strikket av den andre enden. Det er en slags bøyelig klype (som min kjære har blandt verktøyet sitt), og med den kunne jeg få tak i strikken og dra den ut. Så sydde jeg igjen den andre enden, og samtidig festet jeg strikken godt.Så er selve båndet nesten ferdig. Det blir en litt rynkete effekt, siden selve båndet var lenger enn strikken. Jo lenger båndet er jo mer rynker blir det. Du kan ha det slik om du vil, men jeg ville gjøre enda litt mer for jeg synes strikken levde sitt eget liv i båndet, slik at baksiden (sømmen) lett kom på framsiden. Jeg sydde to "streker" med sting rett på båndet, på hver side av strikken. Da ble strikken holdt på midten av båndet, og jeg synes det ble mye finere.
Det var litt trøblete å skulle holde strikken unna mens jeg sydde på maskin, men det gikk greit med litt tålmodighet. Jeg sydde et lite stykke om gangen mens jeg dro strikket til den andre enden av båndet.Så sydde jeg de to endene på båndet sammen. (Sømmen ble ikke så veldig fin, det var litt mange lag med stoff, men det er likevel ingen som skal se baksiden, så jeg bryr meg ikke så mye om det.)Slik så båndene ut før jeg pyntet dem med rosene og hjertene. Jeg ble iallefall fornøyd med mitt andre symaskinprosjekt, på mange mange år!


Det ferdige resultatet!


 

Q: HVA SYNES DU?

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 17    Postet: 11.12.2011   Klokken: 22:47   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 8    Postet: 24.11.2011   Klokken: 15:11   Kategori: Bryllup


Når først hodet mitt surrer i et virvar av forskjellige pyntemuligheter av festlokalet, må jeg nesten også ta med pynting av selve transporten av budeparet som nygifte. De aller fleste bruker et eller annet transportmiddel for å fraktes til fotografering og festlokalet etter vielsen, og mange synes nok at litt ekstra pynt her også er på sin plass.

Her har jeg kun tatt for meg diverse pyntemuligheter av biler, rett og slett fordi det er det de fleste bruker i dag, og fordi vi selv kommer til å ha en eller annen bil tilgjengelig etter vielsen.

Bildene har jeg kommet over via diverse nettsøk gjennom det siste året:

 Skilt med "Nygift" eller "Just Married" er kjempesøte, og kan lages på mange måter. Ved å pynte skiltene med  en fin skrift, små tegninger, pene bånd, tyll eller blonder blir det enda søtere. Hvorfor ikke ha to skilt, et til å brukes før vielsen og et som kan brukes etter at brudeparet er godt gift?


"Going to the chapel"
Denne løsningen med en type vimpler er også nydelig, og litt annerledes. Selve båndet pynter enda mer opp, og man kan enkelt bruke samme fargen som går i tråd gjennom resten av bryllupet også her.
Denne pynten er en enkel og mer tradisjonell pynt som jeg oftere ser brukt enn de andre typene ovenfor. Det er fint det også, og man kan kombinere det med pynt bakpå bilen. På en slik dag er (nesten) ingenting for mye av det gode!Å pynte bilen med pompomer som slep kan også være morsomt istedet for de tradisjonelle blikkboksene!
Det finnes også en vannbasert tusj som man kan skrive direkte på bilvinduer med! Det kan være prikken over i-en i bilpyntingen. Men vær obs på om det er meldt regn den dagen..

Vi har enda ikke bestemt oss for hvilke løsninger vi vil gå for når det gjelder bilpynt. Først må vi kanskje finne selve bilen?

 

 

Q: HAR DU NOEN GODE IDEER TIL BILPYNT?

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 8    Postet: 24.11.2011   Klokken: 15:11   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 13    Postet: 22.11.2011   Klokken: 15:28   Kategori: Bryllup


Vielsen vår skal foregå i kirken, og selv om de fleste kirker er festpyntet i seg selv, pleier mange å pynte kirken litt opp i de fargene eller i den stilen som går gjennom hele bryllupet. Ofte blir blomster hengt ved benkene, roseblader strødd langs midtgangen og oppsatser plassert ved alteret.

Selv om vårt budsjett ikke er så stort, iallefall ikke når det kommer til blomster, så vil jeg likevel ha litt pynt i kirken. Det er med på å binde vielsen sammen med festen, og det beste av alt er at man kan ta med seg pynten i kirken til festlokalet, og bruke det om igjen!

Her er noen inspirasjonsbilder hentet ved div nettsøk:
Her er både roseblader, roser og tyll brukt som pynt i midtgangen. Det mykner opp midtgangen, setter mer fokus på bruden og hennes følge, og står knallfint i stil med en brudekjole! Romantisk!He går brudebuketten igjen i pynten langs benkeradene. Lilla blomster i "metallbøtter", pyntet med hvite blondebånd. Rett og slett nydelig gjennomført!


Store hvite sløyfer av stoff knyttet rundt hvite langstilkede blomster med grønne blader er romantisk og litt friskt!Disse er to av mine favoritter når det kommer til pynt ved kirkebenkene. Enkle glass med blomster i, hengt opp av silkebånd eller ståltråd. Eventuelt pynte glasset enda mer med å lime blondebånd eller stoff rundt. Enkelt og romantisk!

Her er også glass brukt som pynt, sammen med hengende blomster laget av enten papir eller stoff. Små vimpler er også skjønne!
Her igjen er også roseblader brukt til å dekorere midtgangen med, og buketter hengende langs benkeradene, opp ned, og det passer fint! (Hadde de hengt andre veien er jeg ganske sikker på at de ville begynt å spre seg utover og henge litt med nebbet etter en liten stund.) Slik som de henger nå bundet fast med silkebånd, gir de et gjennomført, romantisk og elegant uttrykk.

 

Jeg har noen tanker om hvordan jeg vil pynte kirken til vår vielse, men det må være mulig å gjennomføre, så ingenting er helt fastsatt enda. Og det dukker stadig opp nye ideer!!

 

 

Q: HAR DU ANDRE LØSNINGER OG IDEER TIL KIRKEPYNT?

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 13    Postet: 22.11.2011   Klokken: 15:28   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 7    Postet: 16.11.2011   Klokken: 13:46   Kategori: Bryllup


Noe som er helt sikkert, er at vi vil pynte festlokalet hvor vi skal ha bryllupsfesten vår personlig. Og hva er mer personlig enn bilder? I forrige innlegg skrev jeg at vi har fått se bildene som hovedsaklig ble tatt av oss til å bruke i invitasjonene, men de kan brukes til mye annet også, sammen med bilder vi har fra før.

Etter noen nettsøk fra det siste året har jeg endt opp med noen favoritter når det gjelder å få inspirasjon til å pynte med bilder på forskjellige måter. Så her kommer det et "lite" bilderas!Jeg samler på glass i alle fasonger og størrelser, og jeg likte absolutt denne måten å bruke glass og bilder sammen! Stilig og annerledes!
Bildetre! Så koselig å ha et lite tre, eller greiner og henge bildene i! Det ser ut som at bildene som står rundt på bordet kanskje er bryllupsbilder av brudeparets eldre slektninger?Om foreldre og besteforeldre, ev. oldeforeldre synes det er greit, så kan man jo dekorere med bryllupsbildene av dem når de en gang giftet seg. Det er både dekorativt siden det er samme begivenhet som nå skal skje. Andre familiemedlemmer kan mimre fra den gang, eller man kan gremme seg over det flotte motebildet den gangen ;)

 

Rammer
kan pyntes/males og stiftes med bånd eller hønsenetting så man enkelt kan feste forskjellige bilder ved hjelp av små klesklyper eller binders. Da er det i etterkant lett å skifte ut bildene, og man kan bruke rammene i sin egen stue. Eventuelt male rammene røde, og bruke dem til julekortene i desember!


 

Bilder kan også lamineres og stiftes sammen, så det både blir en liten folder og vifte! Genialt i gave til gjestene om det er sommer og varmt, og som et koselig minne fra dagen.

Man kan gjøre det hele veldig enkelt og henge opp remser med bilder over gavebordet, fra bjelker eller langs vegger som pynt. Det er garantert at gjestene vil bort og se på disse!
Istedet for å henge bilder opp i remser kan man samle dem på et lerret eller i en stor bilderamme og henge på veggen. Da har gjestene et "minnehjørne" å se på når det er litt ventetid eller pauser.
Og til slutt har jeg tatt med en superenkel måte å pynte med bilder på. Kjøpe ferdige rammer som passer med fargetema og stil i bryllupet, fremkalle bilder eller printe dem ut i rett størrelse, og plassere rammene rundt på bord og andre "tomme" steder som kan trenge noe ekstra pynt.Det som er så genialt med å pynte med bilder, er at det er rom for å bruke alle slags bilder! Det MÅ ikke være stivpyntede bilder der dere smiler til kameraet, det kan være tullebilder og blurry bilder tatt med det dårlige kameraet du hadde som liten. Dere kan tilpasse typen bilder til resten av stemningen dere vil lage. 

Hvem som skal være på bildene kan dere også velge helt selv! Det er kanskje mest vanlig å ha noen bilder av selve brudeparet siden det er deres dag, men man kan også pynte med bilder av venner og familiemedlemmer! Det er sikkert koselig for gjestene å kunne finne seg selv på noen av bildene også! Bildene av selve brudeparet kan også være forskjellige. Det kan være bilder fra den tiden de har vært sammen og av begge som små og gjennom oppveksten.


Å pynte med bilder kan sette igang koselig mimring om gode gamle tider, og det kan være spennende for gjestene å se på nyere bilder. Spesielt for de som bor et stykke unna eller som man ikke treffer så ofte. Bilder sier ofte så mye mer enn ord!!


Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 7    Postet: 16.11.2011   Klokken: 13:46   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 10    Postet: 14.11.2011   Klokken: 14:07   Kategori: Bryllup


I forgårs (lørdags) ettermiddag dumpet denne søte pakken ned i postkassen vår, en cd med bilder fra Lisbeth Finsådal! Hun tok bilder av oss en søndag for få uker siden, og nå har hun redigert en del av bildene! Vi skal prøve å iallefall velge ut et bilde vi vil bruke i invitasjonene våre, og kanskje kan vi bruke noen av bildene til flere ting? Jeg har en del ideer, men alltid gøy å få ny inspirasjon! Det blir spennende å se!Her er coveret til cden vi fikk!

 Blir spennende å se gjennom alle bildene og velge ut favoritter!

 


I dag er det faktisk bare 8 måneder igjen til vi gifter oss! Hurra!

 

 

Q: HVA SYNES DU OM Å HA INVITASJONSBILDE?

Q: FORSLAG TIL HVA ANNET VI KAN BRUKE BILDER TIL I BRYLLUPET?

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 10    Postet: 14.11.2011   Klokken: 14:07   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 10    Postet: 13.11.2011   Klokken: 15:13   Kategori: Bryllup

Tidligere denne uken benyttet jeg meg av at det har kommet adventsmaterialer inn i hobbybutikkene her, og fikk endelig tak i litt lilla stoff med sølvprikker og skimrende bånd som ellers har vært grusomt og overraskende vanskelig å få tak i! Jeg ville egentlig ha lilla papir med litt mønster på, men selv ikke nå når det nærmer seg advent har det kommet inn slike ark på Panduro eller Familieskatter (en koselig hobbybutikk i Sandnes). Så da jeg så en bunke med lilla julemønstret stoff på Kreaktiv på Kvadrat, sikret jeg meg en bit av det som minnet minst mulig om jul ;)Og ja, det skal brukes til bryllupsdekorasjoner alt sammen, men til akkurat hva får du se senere i forberedelsene :)
 

Q: HVA SYNES DU OM FARGENE?

Q: KAN JEG BRUKE STOFFET UTEN AT FOLK TENKER JUL TROR DU?

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 10    Postet: 13.11.2011   Klokken: 15:13   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 4    Postet: 12.11.2011   Klokken: 17:32   Kategori: Bryllup


For et par uker siden hadde vi et herlig besøk av den ene søsteren til Morten, og hun var så snill at hun hadde med seg et par bryllupsmagasiner til meg. Og det aller gøyeste var at de inneholdt brudebilder fra en fotoshoot som har blitt tatt ved Farsund Resort, lokalet hvor vi skal ha festen vår. Og ikke minst i samme området vi også gjerne vil ta våre bryllupsbilder for dagen! Gøy å få se litt inspirasjon fra stedet i et slikt magasin :)Bladene jeg fikk :)
Disse bildene er tatt inni "Abraham Larsens Hus"; det hvite huset du kan se i bakgrunnen for selve lokalet i innlegget jeg har skrevet om lokalet HER.


 


Disse bildene er tatt på utsiden av  "Abraham Larsens Hus"Det er lagt en platting av planker mellom noen trær rett i området, knallstilig, og kan gi veldig stilige bilder!
Disse bildene er tatt nede ved selve restauranten til Farsund Resort, ved bryggen og sjøen.

 

Q: HVA SYNES DU OM STEDET OG BILDENE?

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 4    Postet: 12.11.2011   Klokken: 17:32   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 23    Postet: 09.11.2011   Klokken: 14:44   Kategori: Bryllup


Da vi skulle starte runden etter å se på forskjellige lokaler til bryllupet, kom vi aldri lenger enn til første stopp. Allerede før vi besøkte stedet hadde vi begge vært der tidligere, så vi visste litt hva vi gikk til. Men da vi fikk se selve lokalet vi kunne leie istedet for restauranten, var iallefall jeg bombesikker. Et eget bygg med 2 etasjer midt på stedet, men det ligger likevel usjenert til. Det har mat/dansesal og kjøkken vegg-i-vegg i øverste etasje, og i underetasjen er det en koselig salong med forskjellige stoler og sofaer i en slags "vintage-Fretex" stil, og jeg liker det! Det er til og med en egen inngang til en vinkjeller derfra som vi skal bruke til gaverom. Det kommer til å bli så fint! Og ikke minst, i den øverste etasjen hadde de RUNDE BORD (!!!) med plass til 8 personer per bord, og jeg vet faktisk ikke om et annet sted hvor de har runde bord rundt i distriktet!

Så etter å ha forhørt meg litt om hva min kjære syntes om lokalet, var det ikke vits i å besøke andre steder. Det lette valget ble Farsund Resort! (bildene nedenfor er hentet fra denne siden)

Det ligger omtrent 10-15 mins kjøring fra kirken vi skal bli viet i, og planen er å ta bryllupsbildene på samme stedet. Det ligger rett ved sjøen ved et sted som heter Bjørnevåg, et herlig og idyllisk område. Jeg gleder meg!
Oversiktsbilde over hele området tatt fra utsiden. Her ser du selve restauranten i midten, og noen av hyttene til utleie på høyre siden. Bak disse bygningene finner du lokalet vi skal leie.
Dette er "Løa" fra utsiden som vi skal bruke som festlokale på den store dagen. Det ser kanskje ikke så stort ut fra utsiden, men det er godt med plass til alle gjestene vi skal ha utover kvelden. Bak ser du et hvitt gammelt hus, "Abraham Larsens Hus" som er restaurert og godt bevart med gamle møbler og en gammel stil innvendig, og det er godt mulig vi kan benytte oss av dette på bryllupsfotograferingen. Det er nesten så jeg håper det regner den dagen så vi er nødt til å ta bilder der inne ;)

Her ser du utsikten fra utforbi "Løa" og ned til den røde restauranten i midten med flere hytter på sidene. Kjempegreit for gjester som ikke vil reise direkte hjem etter festen og benytte seg av disse hyttene for natten, og så slipper man å ta turen helt inn til byen for å finne overnatting.

Selve stilen i lokalet er en avslappet stil, med skifer og peis i underetasjen og grått veggpanel i øverste etasjen. Vegger og tak i begge etasjene har vegg- og takbjelker som stikker seg litt ut med en lys brun trefarge, og du føler ikke for å gå rak i ryggen og løfte haka når du kommer inn, og det er akkurat det jeg var ute etter. Et lokale som ikke gjør det ekstra vanskelig å finne den avslappede atmosfæren!

 

 

Q: HVA SYNES DU OM STEDET OG LOKALET?

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 23    Postet: 09.11.2011   Klokken: 14:44   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 8    Postet: 08.11.2011   Klokken: 23:13   Kategori: Bryllup


Det kan være lurt men også lett å lage en fin oversikt over sitteplassene og bordnumrene ved å henge opp et bordkart ved inngangen til matsalen som både gjestene og servitørene kan se. Gjestene finner da lettere fram til hvilket bord de skal sitte ved, og servitørene kan lettere holde styr på hvilke gjester som skal ha spesiell mat, eller annet diverse som skal tas mer hensyn til under middagen. Vi ble iallefall anbefalt å lage et enkelt et til lokalet vi skal leie for dagen.

Det er flere måter å lage et slikt bordkart på. Du kan bruke et ark av en valgfri størrelse, og tegne direkte på arket, eller lage enkle linjer på en pc, skrive navn og printe ut, og du kan pynte arket så temafargene går igjen. Du kan bruke bidler av de forskjellige personene istedet for navn, og du kan pynte opp med å bruke fargekoder for gutter og jenter, de i et forhold og de som er single for å lage noe morro ut av det ;)

 


Dette bildet tror jeg at jeg har funnet på Martha Stweart sine inspirasjonssider. Her er det brukt en plakat og ganske enkelt tynne post-it lapper hvor navnene er skrevet på. Dette er en genial måte å planlegge hvor de enkelte gjestene skal sitte i forkant av festen der man har det håndfast foran seg, og det kan brukes etterpå til å vise gjestene plassen sin.

 

Det finnes også nettsider hvor du enkelt kan bestille slike bordkart, om det er for runde bord eller for langbord. Kortshop.no har fine og billige varianter som du lett kan pynte litt opp selv i etterkant om du ønsker det. Under har jeg lånt noen av løsningene de har der for bordkart:

Jeg vet enda ikke helt hva jeg vil gå for, en ferdiglaget en som jeg selv kan pynte, eller om jeg skal prøve meg på å lage en "fra bunnen av". Jeg får se hva jeg får tid til rett og slett..

 

 

Q: HVA SYNES DU OM SLIKE BORDKART?

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 8    Postet: 08.11.2011   Klokken: 23:13   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 6    Postet: 07.11.2011   Klokken: 23:22   Kategori: Bryllup

 
For mange måneder siden gikk jeg til innkjøp av mange rammer på Ikea av typen Söndrum for å bruke som en del av dekorasjonen i bryllupet. Jeg kjøpte flest av de minste rammene for planen var, og er å bruke dem som bordnummer.

 Jeg har ikke kommet så langt at jeg har pyntet dem ferdige enda, men se her hva Weddingbee har gjort med sine rammer!:

 

Helt fantastisk nydelig, enkelt, elegant og romantisk! Jeg liker det! Les mer på hennes blogginnlegg om hvordan hun lagde dem. De er så absolutt til inspirasjon for meg og mine uferdige bordnummer!

 

 

Q: HVA SYNES DU OM IDEEN?

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 6    Postet: 07.11.2011   Klokken: 23:22   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 4    Postet: 07.11.2011   Klokken: 15:08   Kategori: Bryllup


I vårt bryllup skal vi bruke flere runde bord til middagen istedet for lange sammensatte bord, og det er både fin pynt og praktisk å ha bordnummer på bordene hvis man skal ha flere bord. Gjestene finner lettere fram til hvilket bord de sitter ved, og servitørene kan lettere holde styr på hvilke gjester som skal ha spesiell mat, eller som skal tas mer hensyn til.

Det finnes veldig mange måter å lage bordnummer på, og det er bare kreativiteten som setter grenser for hvordan du kan pynte opp bordene med dem. Du kan til og med la bordnumrene være en del av hovedpynten eller oppsatsen på bordene.

Nedenfor har jeg funnet noen inspirasjonsbilder ved nettsøk:

 
 

 

 

Q: HVA SYNES DU OM Å BRUKE BORDNUMMER?

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 4    Postet: 07.11.2011   Klokken: 15:08   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 15    Postet: 04.11.2011   Klokken: 14:58   Kategori: Bryllup


Tenk så fint å ha en gjestebok liggende fremme hvor gjestene kan skrive akkurat hva de har på hjertet til brudeparet om de ikke føler for å holde tale, eller rett og slett ikke får tid nok sammen med brudeparet på bryllupsdagen. Det er jo mye som skjer, og mange gjster å mingle mellom, så jeg har veldig lyst til å lage en gjestebok som alle gjestene blir oppfordret til å skrive i. Det er et flott minne å kunne se tilbake på i ettertid!

Etter noen nettsøk har jeg funnet noen bilder som inspirerer:

Tenk så fint å lage gjesteboken helt selv, og eventuelt lime inn bilder av dere, diverse pynt og skrive fine sitater, og la noen av sidene være åpne for gjestene til å skrive. Eller du kan lage en fotobok på nettet og få den fiks ferdig i posten!


 

 

Q: HVA SYNES DU OM Å HA EN GJESTEBOK?

Q: HAR DU NOEN IDEER ANG. UFØRELSE ELLER PYNT?

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 15    Postet: 04.11.2011   Klokken: 14:58   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 16    Postet: 03.11.2011   Klokken: 15:42   Kategori: Bryllup


På bryllupsdagen vil jeg se naturlig ut, men samtidig kunne framheve det jeg liker best ved meg selv. Jeg liker å ha øynene litt markerte med øyeskygge langs vippekantene og duse godt ut. Da får jeg en myk "ramme" rundt øynene, uten å måtte fylle hele øyelokket med farge, og jeg synes iallefall det passer bedre til hverdagssminke.

Jeg vet ikke helt hvordan jeg vil ha sminken min den dagen, men jeg har noen ønsker. Jeg fant dette bilder under ved et nettsøk, og jeg falt for øyesminken med en gang. Lilla, selvfølgelig. Og en litt nude lipgloss? Kanskje jeg skal ta bildet med til prøvetimen hos frisøren?

 Siden jeg fort synes det blir litt overkill å ha farge på hele øyelokket, så er kanskje dette en god mellomting i forhold til min hverdanssminke? Litt mer farge enn "bare" myke rammer, uten at det blir for mye. Jeg liker det!

 

 

Q: HVA SYNES DU ER DEN PERFEKTE BRUDESMINKE?

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 16    Postet: 03.11.2011   Klokken: 15:42   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 8    Postet: 02.11.2011   Klokken: 14:09   Kategori: Bryllup


Denne sangen av Christina Perri er en av soundtrackene i den nye Twilight filmen Breaking Dawn. Har den på repeat om og om igjen og drømmer meg bort i brudevals?!!


 

 

Q: WHAT DO YOU THINK?

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 8    Postet: 02.11.2011   Klokken: 14:09   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 8    Postet: 01.11.2011   Klokken: 23:19   Kategori: Bryllup


Ganske kort tid etter at vi forlovet oss i januar i år, så begynte jeg å kikke på nettet etter inspirasjonsbilder til det som kunne bli vårt, (eeeller helst mitt,) drømmebryllup! Og en av mine tidligste poster i bryllupskategorien her på bloggen handlet om brudefrisyrer. Den kan du lese HER. Noen av ideene holder jeg enda en knapp på, men de bildene jeg har lagt ut der er nok ikke helt de samme som jeg ville valgt nå, nesten et år senere.

Jeg kikket innom inspirasjonsmappen min for "Brudehår", og det som går igjen i den mappen min er dette:

 

 

Etter å ha sett gjennom mappen nå, ser jeg jo lett at det er overveldende flest bilder av litt løse og romantiske oppsatser i nakken, der knuten er litt stor, eller med bølger og fall i håret, og gjerne pyntet med en blomst eller en fin spenne. Jeg kunne veldig gjerne tenkt meg å hatt en blomst festet på den ene siden i håret, som matchet blomstene i buketten min. Med en slik kontrast kommer den mørke hårfargen min også mer fram! Det jeg bekymrer meg litt for er at håret mitt er så tykt og glatt at det kan skli lett ned (iallefall når jeg fikser det selv..), men frisører er nok flinke på å holde det på plass! :)

 

 

Q: HVA SYNES DU OM DENNE TYPEN FRISYRE?

Q: HVA SLAGS FRISYRE VILLE DU HATT PÅ DRØMMEDAGEN?

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 8    Postet: 01.11.2011   Klokken: 23:19   Kategori: Bryllup
  Kommentarer: 6    Postet: 01.11.2011   Klokken: 12:33   Kategori: Bryllup


Gifteringen min er kjempefin!!

Den er slik jeg ønsker, og den ser fin ut både alene og sammen med frierringen min. Men jeg er enda usikker på om jeg vil ha begge ringene på en hånd, eller en på hver. I så tilfelle blir det frierringen på venstre og gifteringen på høyre, eller begge på høyre hånd. Når jeg har begge ringene på samme fing, så synes jeg kanskje det blir litt mye, eller at resultatet på avstand ser ut som en tykkere ring. Noe jeg egentlig ikke liker så godt. Så det er fint jeg har litt tid til å bestemme meg på.

Jeg kan absolutt anbefale Lamastone til andre, jeg har fått det jeg ønsket meg, og til en billigere pris enn hos gullsmeder, og til og med på tilbud på denne siden, så kan det bli bedre?

 

matching wedding rings

 

Jeg er litt usikker på størreslen. Jeg bestilte den i str 17,8 mm, og den er littegranne stor, slik som frierringen min, men den har jeg kun mistet én gang. Det var på kjølerommet på jobb, og da sier det seg selv at blodårene trakk seg sammen, og fingrene ble litt slankere enn ellers. Men jeg kunne godt hatt den i str 17,3 mm, altså kun en halv mm mindre!?. Det hadde de også hos Lamastone, men siden det var litt vanskelig å beregne størrelsen ut fra annet enn frierringen min som jeg fikk beskjed om var str 2,5 eller 3 et eller annet(??), men da må jeg sende den tilbake for regulering. Og da må jeg først forsikre den og så betale frakt, og så vente en god stund på at den kommer tilbake. Så jeg er bittelitt skeptisk. Men jeg har 15 dager på å bestemme meg fra jeg mottok den, som det nå er 10 dager igjen av.

Kanskje jeg kan levere den inn hos en lokal gullsmed som kan fikse det for meg? Men jeg vet ikke om alle kan eller vil gjøre det siden ringen min er i platina....!! Jeg tror jeg må ut på en spørrerunde om muligheter og pris.

Og så må vi bestemme oss for gravering. Det er vanskelig det. Det er ikke så mye plass på min ring til å skrive, så det må bli noe kort og godt!! Forslag??

 
 Og nei, det kommer ikke bilde av ringen min her enda. Den er foreløpig hemmelig for alle andre enn de aller nærmeste ;)

 

 

Signatur
Si din mening!
  Kommentarer: 6    Postet: 01.11.2011   Klokken: 12:33   Kategori: Bryllup
 • Profilbilde 24, Stavanger
  Jeg er 24 år og Gift med verdens herligste og beste mann Morten! I tillegg er jeg Sosionomtudent ved UIS og har en ekstrajobb i en barnevernsinstitusjon for mindreårige flyktninger i Stavanger kommune. Jeg bor i Stavanger på 3. året, men kommer fra Farsund. Bloggen gjenspeiler det jeg til enhver tid er opptatt av, og i den siste tiden har det gått mest i Bryllup. Men andre temaer som Foto, Interiør, Hverdagsliv og Kreative sysler kan forekomme. Enjoy!

 • Bloglovin Facebook Twitter YouTube
hits