Kommentarer: 12    Postet: 27.02.2014   Klokken: 21:10   Kategori: Mat


Her er oppskriften på 
sjokoladekaken som min mann fikk til bursdagen sin; en 4 lags høy og saftig sjokoladekake med fyll av sjokoladekrem og vaniljekrem, som likevel ikke ble for søt og ikke altfor mektig. Denne går det fint an å spise et stort og høyt stykke av!
 


Jeg snokte litt rundt på bakebloggen passionforbaking, og valget falt til slutt på en kakebunn fra én oppskrift og sjokoladekrem fra en annen oppskrift.
 Oppskrift på kakebunnen:


170 g usaltet romtemperert smør, 400 g brunt sukker, frøene av 1 vaniljestang, 3 store romtempererte egg, 230 g hvetemel, 1 ts bakepulver, 1 1/4 ts natron, 70 g bakekakao, 3 3/4 dl romtemperert kremfløte, 4 ss majones, eventuelt 2 ts sterk kaffe.

Sett frem de ingrediensene på kjøkkenbenken som skal være romtempererte 1 time før du begynner å bake.
Sett stekeovnen på 180 grader, og finn frem en eller to runde kakeformer som er enten 20 eller 24 cm (jeg brukte en på 24 cm og stekte en kakebunn om gangen).

Ha smøret, det brune sukkeret og vaniljefrøene i en kjøkkenmaskin og misk det "fluffy" med en k-visp i ca 5 minutter. Bruk gjerne en slikkepott til å blande det som legger seg i kanten på bollen underveis så alt blir like godt mikset. Tilsett ett og ett egg om gangen og miks alt godt sammen i ca 1 minutt mellom hvert egg. Bruk slikkepotten her også. 

Sikt hvetemel, bakepulver, natron og kakao minst to ganger før du har melblandingen i røren sammen med fløten. Miks dette godt sammen på lav hastighet. Ta bollen av kjøkkenmaskinen og bland inn majonesen og eventuelt den sterke kaffen med en slikkepott for hånd.

Smør kakeformen med litt matfett (jeg brukte formfett på sprayflaske) og fordel ca 600 g røre i hver av formene (jeg fikk 670 g i hver). Fordel deigen jevnt i kakeformene og sett dem midt i ovnen i 30 min. De må ikke steke lenger for kakene skal være litt myk. La kakene avkjøle litt i formene før du tar dem ut, ellers kan de lettere gå i stykker. Har du en god kniv (gjerne brødkniv), kan du dele bunnene i to mens de fortsatt er lunkne, da avkjøles de litt fortere. Vent med å ha på fyll og monter til de er helt kalde.Oppskrift på sjokoladekremen:


400 g selskapssjokolade (god og passelig mørk sjokolade, men ikke så mørk som 70%), 350 g romtemperert smør (jeg bruker tine ekte smør), 100 g melis, 25 g bakekakao, 1/2 dl kokende vann, 1 pakke romtemperert Philadelfiaost med Freia sjokoladesmak.

Smelt sjokoladen over vannbad og la den stå og avkjøles i ca en time til du kjenner under bollen at den ikke lenger er varm. Sjokoladen kan med fordel smeltes når kakene er i ovnen eller de står til avkjøling så det ikke blir unødvendig mye venting.

Miks smør og melis i en kjøkkenmaskin med k-visp til det blir hvitt og "fluffy". Bland bakekakaoen med vannet og bland det godt sammen. Tilsett den smeltede og avkjølte sjokoladen, kakaoblandingen og den romtempererte philadelfiaosten i mikserbollen, og miks fort sammen på høy hastighet til alt er blandet og kremen er fin og fluffy. Bruk en slikkepott i bollen så du er sikker på at du får mikset alt like godt sammen. Montering og pynting:

 Etter å ha delt hver av kakebunnene i to, la jeg et lag med sjokoladekremen på den nederste bunnen som jeg hadde plassert på et kakefat. Oppå bunn nummer to la jeg et lag med vaniljekrem (ca halve boksen), før jeg hadde et nytt lag med sjokoladekrem på den tredje bunnen og på toppen og rundt hele kaken til slutt. Jeg brukte en sprøytepose og lagde små topper med sjokoladekremen rundt kanten på kaken og pyntet med kakestrøssel fra Dr. Oetker i knæsje farger i midten.
 

(det var ikke så lett å få til et fint bilde fra innsiden av kaken etter at den ble skjært i, men man kan iallefall se alle lagene)Denne kan anbefales, Happy Baking!

 

Følg meg gjerne på Instagram for å se flere glimt fra min hverdag: KriAnd88

Signatur
Si din mening!
    Kommentarer: 12    Postet: 27.02.2014   Klokken: 21:10   Kategori: Mat
Suzanne   Postet: 27.02.2014  kl:21:11
Den ser jo helt konge ut :D

Å som eg fikk lyst på :D
inmyheels   Postet: 27.02.2014  kl:21:12
Den så himmelsk ut!
anna   Postet: 27.02.2014  kl:21:25
Så god ut! Koselig med blogging fra deg:)
Marie   Postet: 27.02.2014  kl:22:27
Så utrolig god ut:-) du e flinke, kjære kusine<3
kristinesside   Postet: 27.02.2014  kl:22:32
anna: Den ble en suksess :) Takk, så koselig å høre! :)
kristinesside   Postet: 27.02.2014  kl:22:32
Marie: Takk søte du :)
Tina   Postet: 28.02.2014  kl:07:21
Åhh, dette så godt ut! Flink du er :)
Elin   Postet: 04.03.2014  kl:14:35
Hei Kristine!

Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i Alleoppskrifter.no, slik at vi kunne koble til den.

Alleoppskrifter er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett.

Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine blogger og nettsteder.

For å bli med Alleoppskrifter, bare gå til http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

Ha en fin dag!

Vennlig hilsen,

Elin

Alleoppskrifter.no
bridezilla 2015   Postet: 30.03.2014  kl:16:10
Sjokoladekake er alltid en vinner! Den så utrolig god ut. *tror nesten jeg må ut i kjøleskapet og finne meg en bit av den mamma kom med igår* ;)
kristinesside   Postet: 31.03.2014  kl:01:04
bridezilla 2015: Det er helt fantastisk å få et stykke av en saftig og god sjokoladekake! Heldige du! ;)
ingerslilleverden.blogg.no   Postet: 10.11.2014  kl:21:15
OMG- den så GOD Ut!! :D :D :D

En liten forespørsel: Dyrebeskyttelsen skal igje ha basar på Vanseheimen til søndag, (16 nov, klokka 16.00) Kunne du tenkt deg reklamrer for det en dag denne uken? Vi håper det kommer masse folk, vi har uendelig mange fltte premier i år! :D Sjekk gjerne ut albumet på facebook siden, så får du se noen av premiene :D

Klem fra Inger!
Siri Kolstad   Postet: 31.07.2015  kl:22:59
Den så vannvittig god ut! :D


Designet er laget av Silje Lien.
  • Profilbilde 27, Farsund
    Jeg er 25 år og Gift med verdens herligste og beste mann Morten! Jeg er utdannet Sosionom og jobber som miljøterapeut ved Cocoon Ressurssenter for barnevern og etnisitet. Jeg bodde i Stavanger i 3 år mens jeg studerte, men har nå flyttet tilbake til Farsund og bor i et gammelt og koselig hus i landlige omgivelser. Bloggen gjenspeiler det jeg til enhver tid er opptatt av, og de siste 2,5 årene har det gått mest i Bryllup. Men andre temaer som Foto, Interiør, Hverdagsliv og Kreative sysler kan forekomme. Enjoy! Følg meg gjerne på Instagram! KriAnd88

  • Bloglovin Facebook Twitter YouTube
hits