Kommentarer: 2    Postet: 18.02.2014   Klokken: 16:50   Kategori: Mat


I helgen bakte jeg sitroncupcakes og sjokoladecupcakes til et familieselskap, og de ble godt mottatt! Jeg har bakt de en gang fr s jeg visste at de ble vellykket og smaker godt.

Sitroncupcakesene ble mine favoritter, ste, lette og friske p samme tid, og du klarer dermed fint spise flere enn bare n. Disse oppskriftene har jeg hentet fra passionforbaking, og vil gjerne dele de videre, s her kommer oppskriften p Sitron Cupcakesene.

Oppskrift p selve cupcakes (ca. 24 stk):

180 g romtemperert smr, 5 eggehviter, 375 g sukker, frene av 1 vaniljestang, 3 ts bakepulver, 1/2 ts salt, 350 g mel, sitronjuice fra 1/2 sitron (0,3 dl), 2,7 dl melk.

Sett ovnen p 180 grader. Bland mel, bakepulver og salt i en egen bolle. Miks det romtempererte smret "fluffy" med en K-visp i kjkkenmaskinen. Tilsett sukkeret og miks dette godt videre til det blir hvitt. Bruk en slikkepott og miks blandingen godt sammen et par ganger underveis i vispingen s alt blir like godt blandet.

Tilsett en og en eggehvite om gangen i mikserbollen sammen med smrblandingen mens du visper godt mellom hver gang. Husk bruke en slikkepott ogs her s alt blir godt blandet. Tilsett sitronsaften og frene fra vaniljestangen og bland det sammen. Har du ikke vaniljestang s kan du erstatte frene med vaniljesukker eller vaniljepulver.

Tilsett melblandingen og melken i 2-3 omganger i mikserbollen mens du mikser godt mellom hver gang. Bruk en slikkepott til slutt s du fr blandet alt sammen.

Bruk et muffinsbrett og muffinsformer i str M (mine er fra Wilton, kjpt p Trunken) og fyll formene ca 2/3 fulle eller en ss mer, her m du prve deg litt fram i forhold til om du vil ha cupcakesene helt flate p toppen eller en liten topp p dem. Jeg valgte ha en ss ekstra rre i hver form. Stek dem midt i ovnen p 180 grader i 18-20 min, flg med p slutten av steketiden, de skal vre lyse og veldig lett gyldne p toppen. Avkjles p rist.


Vil du ha litt fyll inni selve cupcaksene bruker du en liten teskje eller den andre enden av en skje, og tar ut litt deig av de ferdig stekte cupcakesene.


Jeg lagde en sitronkrem (lemoncurd) som jeg brukte som fyll inni sitroncupcakesene, st og syrlig p samme tid og en fin liten overrsakelse midt inni dem. Men pass p at det ikke blir for mye, bruk ca en teskje sitronkrem, ikke srlig mye mer.



Oppskrift p Lemoncurd:

Saften av 1-2 sitroner (1 dl), ca 2 ts revet sitronskall, 75 g sukker, 4 eggeplommer, 60 g usaltet smeltet smr.

Vask sitronen som du skal raspe skallet av godt i varmt vann for f vekk den litt bitre smaken i skallet. Bruk gjerne en sitruspresse til f all saften ut av sitronene. Ha alle ingrediensene utenom sitronskallet i en glassbolle eller annen bolle som tler varme, og sett bollen over en mindre gryte med litt vann. Bollen m ikke komme i kontakt med vannet, heller ikke nr vannet begynner koke. Visp ingrediensene i bollen godt sammen med en visp, og bytt ut vispen med en slikkepott nr du setter gryta p en plate p ovnen p middels varme. Fra n av m du rre konstant med slikkepotten i bollen til sitronkremen er ferdig. Dette kan ta litt tid. Pass p at det ikke kommer vann opp i bollen, og massen i bollen m heller ikke n kokepunktet. ker du varmen eller glemmer du rre kan du ende opp med en slags st eggerre, og det vil vi ikke ha. ;Massen skal hele tiden ha samme fargen, klar og gul og litt gjennomsiktig, absolutt ingen klumper. Derfor er det viktig med middels varme.

Fra vannet begynner smkoke tar det omtrent 10 minutter fr massen begynner tykne. Nr massen er s tykk at den henger igjen p en tresleiv som du lett har borti massen, er den ferdig. Den skal vre middels tykk og begynne f litt puddingkonsistens. Ta bollen av gryta (pass p, det er masse varm damp under), og hell den ferdige sitronkremen i en liten krukke eller bolle til avkjling p kjkkenbenken. Nr den er avkjlt kan den settes i kjleskapet og oppbevares i 2-3 uker.

Denne porsjonen holder til ca. halvannen porsjon med cupcakes. Kremen br vre avkjlt fr den brukes.


Som topping bruker jeg en hvit deilig sjokoladefrosting. Denne farget jeg med en gul frostingfarge fr jeg sprytet den p cupcakesene. Jeg liker ikke at frostingen er like hy som selve cupcakesene s jeg hadde ikke s mye frosting p hver av dem, og pyntet heller litt ekstra med sukkerperler.




Oppskrift p hvit sjokoladefrosting:

4 dl melis, 230 g romtemperert og mykt smr (ikke margarin), 200 g hvit sjokolade, 2 ss vanilje extract (ekte, og ikke vaniljeessens)

Hell melisen i en mikserbolle sammen med smret. Har du glemt ha det p kjkkenbenken s det ble mykt kan du dele smret opp i noen biter og ha det i ca 20 sekunder i mikroen, men pass p at det ikke smelter. Miks melis og smr sammen, frst p lav hastighet til at er blandet og s p hyere hastighet til det er "fluffy", gjerne opp mot 5 minutter.

Smelt den hvite sjokoladen over vannbad mens smret og melisen mikses. P samme mten som at bollen ikke mtte komme i kontakt med vannet nr du lager sitronkrem, m heller ikke vannet komme i kontakt med bollen her heller. Ha bare litt vann i gryten og ha en strre glassbolle over gryten slik at kun anndampen kommer i kontakt med glassbollen. Ha middels varme for hy varme fr hvit sjokolade til klumpe og lettere brenne seg. Hvit sjokolade smelter p lavere temperatur enn mrk sjokolade, men den smalter ogs litt seinere, s ha litt tlmodighet mens den smelter. Rr med jevne mellomrom.

Tilsett den smeltede sjokoladen og vanilje extracten i mikserbollen i smrblandingen og misk dette videre i noen minutter p full styrke. Jo lenger du mikser jo hvitere blir den. Om du vil tilsette frostingfarge gjr du det nr du er frnyd med konsistensen p frostingen. Ta bittelitt om gangen og misk godt, for lite farge gir stor effekt.

Frostingen kan oppbevares i 2-3 dager i romtemperatur pga. sjokoladen i kremen.


Disse cupcakesene er aller best samme dagen som du baker dem.

HAPPY BAKING!

Signatur
Si din mening!
    Kommentarer: 2    Postet: 18.02.2014   Klokken: 16:50   Kategori: Mat
Victoria Wislff   Postet: 18.02.2014  kl:16:56
h de s sinnsykt gode ut!
kristinesside   Postet: 18.02.2014  kl:17:46
Victoria Wislff: De er kjempegode, br prves!


Designet er laget av Silje Lien.
  • Profilbilde 25, Farsund
    Jeg er 25 r og Gift med verdens herligste og beste mann Morten! Jeg er utdannet Sosionom og jobber som miljterapeut ved Cocoon Ressurssenter for barnevern og etnisitet. Jeg bodde i Stavanger i 3 r mens jeg studerte, men har n flyttet tilbake til Farsund og bor i et gammelt og koselig hus i landlige omgivelser. Bloggen gjenspeiler det jeg til enhver tid er opptatt av, og de siste 2,5 rene har det gtt mest i Bryllup. Men andre temaer som Foto, Interir, Hverdagsliv og Kreative sysler kan forekomme. Enjoy! Flg meg gjerne p Instagram! KriAnd88

  • Bloglovin Facebook Twitter YouTube
hits