Kommentarer: 2    Postet: 18.02.2014   Klokken: 16:50   Kategori: Mat


I helgen bakte jeg sitroncupcakes og sjokoladecupcakes til et familieselskap, og de ble godt mottatt! Jeg har bakt de en gang før så jeg visste at de ble vellykket og smaker godt.

Sitroncupcakesene ble mine favoritter, søte, lette og friske på samme tid, og du klarer dermed fint å spise flere enn bare én. Disse oppskriftene har jeg hentet fra passionforbaking, og vil gjerne dele de videre, så her kommer oppskriften på Sitron Cupcakesene.

 

 

Oppskrift på selve cupcakes (ca. 24 stk):

180 g romtemperert smør, 5 eggehviter, 375 g sukker, frøene av 1 vaniljestang, 3 ts bakepulver, 1/2 ts salt, 350 g mel, sitronjuice fra 1/2 sitron (0,3 dl), 2,7 dl melk.
 

Sett ovnen på 180 grader. Bland mel, bakepulver og salt i en egen bolle. Miks det romtempererte smøret "fluffy" med en K-visp i kjøkkenmaskinen. Tilsett sukkeret og miks dette godt videre til det blir hvitt. Bruk en slikkepott og miks blandingen godt sammen et par ganger underveis i vispingen så alt blir like godt blandet.

Tilsett en og en eggehvite om gangen i mikserbollen sammen med smørblandingen mens du visper godt mellom hver gang. Husk å bruke en slikkepott også her så alt blir godt blandet. Tilsett sitronsaften og frøene fra vaniljestangen og bland det sammen. Har du ikke vaniljestang så kan du erstatte frøene med vaniljesukker eller vaniljepulver. 

Tilsett melblandingen og melken i 2-3 omganger i mikserbollen mens du mikser godt mellom hver gang. Bruk en slikkepott til slutt så du får blandet alt sammen.

Bruk et muffinsbrett og muffinsformer i str M (mine er fra Wilton, kjøpt på Trunken) og fyll formene ca 2/3 fulle eller en ss mer, her må du prøve deg litt fram i forhold til om du vil ha cupcakesene helt flate på toppen eller en liten topp på dem. Jeg valgte å ha en ss ekstra røre i hver form. Stek dem midt i ovnen på 180 grader i 18-20 min, følg med på slutten av steketiden, de skal være lyse og veldig lett gyldne på toppen. Avkjøles på rist.

 


Vil du ha litt fyll inni selve cupcaksene bruker du en liten teskje eller den andre enden av en skje, og tar ut litt deig av de ferdig stekte cupcakesene.
 


Jeg lagde en sitronkrem (lemoncurd) som jeg brukte som fyll inni sitroncupcakesene, søt og syrlig på samme tid og en fin liten overrsakelse midt inni dem. Men pass på at det ikke blir for mye, bruk ca en teskje sitronkrem, ikke særlig mye mer.
 Oppskrift på Lemoncurd:

Saften av 1-2 sitroner (1 dl), ca 2 ts revet sitronskall, 75 g sukker, 4 eggeplommer, 60 g usaltet smeltet smør.

Vask sitronen som du skal raspe skallet av godt i varmt vann for å få vekk den litt bitre smaken i skallet. Bruk gjerne en sitruspresse til å få all saften ut av sitronene. Ha alle ingrediensene utenom sitronskallet i en glassbolle eller annen bolle som tåler varme, og sett bollen over en mindre gryte med litt vann. Bollen må ikke komme i kontakt med vannet, heller ikke når vannet begynner å koke. Visp ingrediensene i bollen godt sammen med en visp, og bytt ut vispen med en slikkepott når du setter gryta på en plate på ovnen på middels varme. Fra nå av må du røre konstant med slikkepotten i bollen til sitronkremen er ferdig. Dette kan ta litt tid. Pass på at det ikke kommer vann opp i bollen, og massen i bollen må heller ikke nå kokepunktet. Øker du varmen eller glemmer du å røre kan du ende opp med en slags søt eggerøre, og det vil vi ikke ha. ;Massen skal hele tiden ha samme fargen, klar og gul og litt gjennomsiktig, absolutt ingen klumper. Derfor er det viktig med middels varme.

Fra vannet begynner å småkoke tar det omtrent 10 minutter før massen begynner å tykne. Når massen er så tykk at den henger igjen på en tresleiv som du lett har borti massen, er den ferdig. Den skal være middels tykk og begynne å få litt puddingkonsistens. Ta bollen av gryta (pass på, det er masse varm damp under), og hell den ferdige sitronkremen i en liten krukke eller bolle til avkjøling på kjøkkenbenken. Når den er avkjølt kan den settes i kjøleskapet og oppbevares i 2-3 uker.

Denne porsjonen holder til ca. halvannen porsjon med cupcakes. Kremen bør være avkjølt før den brukes.

 


Som topping bruker jeg en hvit deilig sjokoladefrosting. Denne farget jeg med en gul frostingfarge før jeg sprøytet den på cupcakesene. Jeg liker ikke at frostingen er like høy som selve cupcakesene så jeg hadde ikke så mye frosting på hver av dem, og pyntet heller litt ekstra med sukkerperler.
 
Oppskrift på hvit sjokoladefrosting:

4 dl melis, 230 g romtemperert og mykt smør (ikke margarin), 200 g hvit sjokolade, 2 ss vanilje extract (ekte, og ikke vaniljeessens)

 Hell melisen i en mikserbolle sammen med smøret. Har du glemt å ha det på kjøkkenbenken så det ble mykt kan du dele smøret opp i noen biter og ha det i ca 20 sekunder i mikroen, men pass på at det ikke smelter. Miks melis og smør sammen, først på lav hastighet til at er blandet og så på høyere hastighet til det er "fluffy", gjerne opp mot 5 minutter.

Smelt den hvite sjokoladen over vannbad mens smøret og melisen mikses. På samme måten som at bollen ikke måtte komme i kontakt med vannet når du lager sitronkrem, må heller ikke vannet komme i kontakt med bollen her heller. Ha bare litt vann i gryten og ha en større glassbolle over gryten slik at kun anndampen kommer i kontakt med glassbollen. Ha middels varme for høy varme får hvit sjokolade til å klumpe og lettere brenne seg. Hvit sjokolade smelter på lavere temperatur enn mørk sjokolade, men den smalter også litt seinere, så ha litt tålmodighet mens den smelter. Rør med jevne mellomrom.

Tilsett den smeltede sjokoladen og vanilje extracten i mikserbollen i smørblandingen og misk dette videre i noen minutter på full styrke. Jo lenger du mikser jo hvitere blir den. Om du vil tilsette frostingfarge gjør du det når du er førnøyd med konsistensen på frostingen. Ta bittelitt om gangen og misk godt, for lite farge gir stor effekt.

Frostingen kan oppbevares i 2-3 dager i romtemperatur pga. sjokoladen i kremen.

 


 Disse cupcakesene er aller best samme dagen som du baker dem.

HAPPY BAKING! 
 

Signatur
Si din mening!
    Kommentarer: 2    Postet: 18.02.2014   Klokken: 16:50   Kategori: Mat
Victoria Wisløff   Postet: 18.02.2014  kl:16:56
Åh de så sinnsykt gode ut!
kristinesside   Postet: 18.02.2014  kl:17:46
Victoria Wisløff: De er kjempegode, bør prøves!


Designet er laget av Silje Lien.
  • Profilbilde 25, Farsund
    Jeg er 25 år og Gift med verdens herligste og beste mann Morten! Jeg er utdannet Sosionom og jobber som miljøterapeut ved Cocoon Ressurssenter for barnevern og etnisitet. Jeg bodde i Stavanger i 3 år mens jeg studerte, men har nå flyttet tilbake til Farsund og bor i et gammelt og koselig hus i landlige omgivelser. Bloggen gjenspeiler det jeg til enhver tid er opptatt av, og de siste 2,5 årene har det gått mest i Bryllup. Men andre temaer som Foto, Interiør, Hverdagsliv og Kreative sysler kan forekomme. Enjoy! Følg meg gjerne på Instagram! KriAnd88

  • Bloglovin Facebook Twitter YouTube
hits