Kommentarer: 4    Postet: 19.02.2014   Klokken: 21:21   Kategori: Mat


Her kommer også oppskriften på sjokoladecupcakesene som jeg lagde til familieselskapet helgen som var. Disse er saftige og har en tydelig mørk sjokoladesmak, og med vaniljekremen i midten blir det en fin balanse så det ikke blir for mye sjokolade på en gang med en sjokoladekrem som topping. Herlig!

 

 

Oppskrift på selve cupcakes:

190 g mel, 155 g bakekakao, 1,5 ts naton, 0,5 ts bakepulver (jeg droppet natronen fordi jeg var tom, og brukte dobbel mengde bakepulver istedet, altså 3,5 ts bakepulver tilsammen), 70 g 70% sjokolade, 2,5 dl varm kaffe, 2,5 dl kremfløte, 2 ts vanilje extract (eventuelt vaniljesukker), 2 store romtempererte egg, 1,2 dl nøytral olje, 500 g sukker, eventuelt chilikrydder etter eget ønske og smak.

Sett ovnen på 180 grader. Hell varm kaffe over sjokoladen, ha i vaniljeextracten og rør godt til all sjokoladen har smeltet. La dette avkjøles i minst 15 minutter før du bruker det i deigen.

Sikt mel, bakepulver, natron og kakao i en egen bolle. Miks eggene i mikserbollen med en visp i 2 minutter. Sett så hastigheten ned på det laveste på kjøkkenmaskinen og ha i oljen. Miks så på laveste hastighet i 30 sekunder. Her er det viktig at du ikke pisker for lenge. Tilsett den avkjølte kaffe og sjokoladeblandingen, sukker og kremfløte. Miks dette videre på medium styrke i maks 2 minutter. Hell så i melblandingen litt etter litt og bland deigen godt sammen med en slikkepott.

Ha deigen gjennom en sil så du unngår klumper i cupcakesene, fyll formene 2/3 fulle og stek dem ca. 20 minutter på 180 grader. Avkjøles på rist.

 


Når cupcakesene er avkjølte kan du ha i vaniljekremfyll. Jeg brukte den andre enden av en teskje og tok ut litt av den ferdige kakedeigen. Jeg brukte vanlig vaniljekrem fra Piano, klippet av et hjørne på boksen og trykket ut litt vaniljekrem i cupcakesene. Pass på å ikke lage for store hull og bruke for mye vaniljekrem, da blir cupcakesene veldig myke og vanskelige å spise.

 

Jeg bruker en sjokoladefrosting med mye sjokolade i til toppingen av disse cupcakesene. Vil du bruke denne oppskriften bør du begynne med å smelte sjokoladen til frostingen til og med før du begynner på selve cupcakedeigen, for sjokoladen skal avkjøles helt før den brukes i frostingen.

 


Mørk sjokoladefrosting:

 25 g bakekakao, 0,5 dl kokende vann, 340 g romtemperert smør (ikke margarin), 60 g melis, 450 g 70% sjokolade, smeltet og kald. Sjokoladen kan byttes ut med en lysere variant om du ikke ønsker en like tydelig sjokoladesmak i frostingen, eller du kan blande sammen ulike typer. Her er det bare å smake seg frem :)

Smelt sjokoladen i vannbad og sett til avkjøing før den skal brukes videre i frostingen. Bland bakekakaoen sammen med det varme vannet og rør til alt er godt blandet. Miks romtemperert smør sammen med melis til det er helt fluffy. Bland heller for mye enn for lite! Reduser hastigheten og tilsett den smeltede og kalde sjokoladen. Bland dette godt, og ha i kakaoblandingen. Miks til du har fått en fin konsistens på frostingen.

Frostingen kan oppbevares i kjøleskap i 5 dager, og når du skal bruke den igjen må du ha den i romtemperatur en god stund før du må mikse den opp igjen.

 

 

HAPPY BAKING!

Signatur
Si din mening!
    Kommentarer: 4    Postet: 19.02.2014   Klokken: 21:21   Kategori: Mat
Kamilla Haaland   Postet: 19.02.2014  kl:22:29
de så helt fantastisk gode ut!
kristinesside   Postet: 19.02.2014  kl:22:41
Kamilla Haaland: Takk :) Definitivt verdt å prøve!
Tina   Postet: 26.02.2014  kl:19:40
Disse så utrolig gode ut, MÅ prøves! Takk for mange fine oppskrifter :D
kristinesside   Postet: 26.02.2014  kl:21:46
Tina: Gøy å høre, de er veldig gode!! Værsågod, skal prøve å legge ut flere oppskrifter :)


Designet er laget av Silje Lien.
  • Profilbilde 25, Farsund
    Jeg er 25 år og Gift med verdens herligste og beste mann Morten! Jeg er utdannet Sosionom og jobber som miljøterapeut ved Cocoon Ressurssenter for barnevern og etnisitet. Jeg bodde i Stavanger i 3 år mens jeg studerte, men har nå flyttet tilbake til Farsund og bor i et gammelt og koselig hus i landlige omgivelser. Bloggen gjenspeiler det jeg til enhver tid er opptatt av, og de siste 2,5 årene har det gått mest i Bryllup. Men andre temaer som Foto, Interiør, Hverdagsliv og Kreative sysler kan forekomme. Enjoy! Følg meg gjerne på Instagram! KriAnd88

  • Bloglovin Facebook Twitter YouTube
hits