Kommentarer: 4    Postet: 19.02.2014   Klokken: 21:21   Kategori: Mat


Her kommer ogs oppskriften p sjokoladecupcakesene som jeg lagde til familieselskapet helgen som var. Disse er saftige og har en tydelig mrk sjokoladesmak, og med vaniljekremen i midten blir det en fin balanse s det ikke blir for mye sjokolade p en gang med en sjokoladekrem som topping. Herlig!

Oppskrift p selve cupcakes:

190 g mel, 155 g bakekakao, 1,5 ts naton, 0,5 ts bakepulver (jeg droppet natronen fordi jeg var tom, og brukte dobbel mengde bakepulver istedet, alts 3,5 ts bakepulver tilsammen), 70 g 70% sjokolade, 2,5 dl varm kaffe, 2,5 dl kremflte, 2 ts vanilje extract (eventuelt vaniljesukker), 2 store romtempererte egg, 1,2 dl nytral olje, 500 g sukker, eventuelt chilikrydder etter eget nske og smak.

Sett ovnen p 180 grader. Hell varm kaffe over sjokoladen, ha i vaniljeextracten og rr godt til all sjokoladen har smeltet. La dette avkjles i minst 15 minutter fr du bruker det i deigen.

Sikt mel, bakepulver, natron og kakao i en egen bolle. Miks eggene i mikserbollen med en visp i 2 minutter. Sett s hastigheten ned p det laveste p kjkkenmaskinen og ha i oljen. Miks s p laveste hastighet i 30 sekunder. Her er det viktig at du ikke pisker for lenge. Tilsett den avkjlte kaffe og sjokoladeblandingen, sukker og kremflte. Miks dette videre p medium styrke i maks 2 minutter. Hell s i melblandingen litt etter litt og bland deigen godt sammen med en slikkepott.

Ha deigen gjennom en sil s du unngr klumper i cupcakesene, fyll formene 2/3 fulle og stek dem ca. 20 minutter p 180 grader. Avkjles p rist.


Nr cupcakesene er avkjlte kan du ha i vaniljekremfyll. Jeg brukte den andre enden av en teskje og tok ut litt av den ferdige kakedeigen. Jeg brukte vanlig vaniljekrem fra Piano, klippet av et hjrne p boksen og trykket ut litt vaniljekrem i cupcakesene. Pass p ikke lage for store hull og bruke for mye vaniljekrem, da blir cupcakesene veldig myke og vanskelige spise.

Jeg bruker en sjokoladefrosting med mye sjokolade i til toppingen av disse cupcakesene. Vil du bruke denne oppskriften br du begynne med smelte sjokoladen til frostingen til og med fr du begynner p selve cupcakedeigen, for sjokoladen skal avkjles helt fr den brukes i frostingen.


Mrk sjokoladefrosting:

25 g bakekakao, 0,5 dl kokende vann, 340 g romtemperert smr (ikke margarin), 60 g melis, 450 g 70% sjokolade, smeltet og kald. Sjokoladen kan byttes ut med en lysere variant om du ikke nsker en like tydelig sjokoladesmak i frostingen, eller du kan blande sammen ulike typer. Her er det bare smake seg frem :)

Smelt sjokoladen i vannbad og sett til avkjing fr den skal brukes videre i frostingen. Bland bakekakaoen sammen med det varme vannet og rr til alt er godt blandet. Miks romtemperert smr sammen med melis til det er helt fluffy. Bland heller for mye enn for lite! Reduser hastigheten og tilsett den smeltede og kalde sjokoladen. Bland dette godt, og ha i kakaoblandingen. Miks til du har ftt en fin konsistens p frostingen.

Frostingen kan oppbevares i kjleskap i 5 dager, og nr du skal bruke den igjen m du ha den i romtemperatur en god stund fr du m mikse den opp igjen.

HAPPY BAKING!

Signatur
Si din mening!
    Kommentarer: 4    Postet: 19.02.2014   Klokken: 21:21   Kategori: Mat
Kamilla Haaland   Postet: 19.02.2014  kl:22:29
de s helt fantastisk gode ut!
kristinesside   Postet: 19.02.2014  kl:22:41
Kamilla Haaland: Takk :) Definitivt verdt prve!
Tina   Postet: 26.02.2014  kl:19:40
Disse s utrolig gode ut, M prves! Takk for mange fine oppskrifter :D
kristinesside   Postet: 26.02.2014  kl:21:46
Tina: Gy hre, de er veldig gode!! Vrsgod, skal prve legge ut flere oppskrifter :)


Designet er laget av Silje Lien.
  • Profilbilde 25, Farsund
    Jeg er 25 r og Gift med verdens herligste og beste mann Morten! Jeg er utdannet Sosionom og jobber som miljterapeut ved Cocoon Ressurssenter for barnevern og etnisitet. Jeg bodde i Stavanger i 3 r mens jeg studerte, men har n flyttet tilbake til Farsund og bor i et gammelt og koselig hus i landlige omgivelser. Bloggen gjenspeiler det jeg til enhver tid er opptatt av, og de siste 2,5 rene har det gtt mest i Bryllup. Men andre temaer som Foto, Interir, Hverdagsliv og Kreative sysler kan forekomme. Enjoy! Flg meg gjerne p Instagram! KriAnd88

  • Bloglovin Facebook Twitter YouTube
hits