Kommentarer: 0    Postet: 26.02.2014   Klokken: 10:19   Kategori: Mat


Har du lyst til å lage noe søtt og deilig å varme deg på om kvelden? Gjerne litt spicy? Prøv denne herlige oppskriften på chilikakao! Det går også an å droppe chilien og få en deilig kakao med vanilje og fyldig sjokoladesmak.
 
Oppskrift (2 porsjoner) :

5 dl lettmelk, 1/2 vaniljestang, 1 1/2 ss kakao, 1-2 ts finhakket chili (alt etter hvor sterk du ønsker den), 1/2 dl flytende honning (gjerne akasiehonning), 75 g sjokolade 70%, 1-2 ss sukker.

Del den halve vaniljestangen i to, skrap ut frøene og ha begge deler i en tykkbunnet kjele sammen med lettmelk, honning, kakao og chili. Visp det godt sammen og kok opp under omrøring. Grovhakk sjokoladen og tilsett den når kakaoen har nådd kokepunktet. Rør godt til alt er smeltet. Smak til med litt sukker. Bruk en sil og hell kakaoen gjennom slik at vaniljestangen og chilibitene blir tatt ut, og server den fyldige kakaoen med litt krem og finhakket sjokolade eller mini marshmallows.

Server gjerne i søte mummikrus! ;)

Signatur
Si din mening!
    Kommentarer: 0    Postet: 26.02.2014   Klokken: 10:19   Kategori: Mat


Designet er laget av Silje Lien.
  • Profilbilde 25, Farsund
    Jeg er 25 år og Gift med verdens herligste og beste mann Morten! Jeg er utdannet Sosionom og jobber som miljøterapeut ved Cocoon Ressurssenter for barnevern og etnisitet. Jeg bodde i Stavanger i 3 år mens jeg studerte, men har nå flyttet tilbake til Farsund og bor i et gammelt og koselig hus i landlige omgivelser. Bloggen gjenspeiler det jeg til enhver tid er opptatt av, og de siste 2,5 årene har det gått mest i Bryllup. Men andre temaer som Foto, Interiør, Hverdagsliv og Kreative sysler kan forekomme. Enjoy! Følg meg gjerne på Instagram! KriAnd88

  • Bloglovin Facebook Twitter YouTube
hits