Kommentarer: 4    Postet: 10.02.2014   Klokken: 17:17   Kategori: Mat


Beklager at det ikke har blitt noe særlig blogging de siste månedene, det har skjedd mye på hjemmefronten som har tatt bort tid og krefter fra bloggingen. Men jeg har veldig lyst til å komme litt tilbake, og kanskje begynne så smått med noen små innlegg av og til.

Jeg har brukt litt tid i det siste på å bake og finne frem til gode oppskrifter som jeg kan spare på i en oppskriftsbok som jeg har holdt på med i noen år. Det var en stund siden jeg hadde skrevet i den, og det er alltid greit med nye oppskrifter som etterhvert kanskje kan bli til tradisjoner!

 

Her kommer en knallbra oppskrift på kanelsnurrer som jeg har fått av ei god venninne,
og så har jeg selv lagt til et par små endringer: 

Deig: 2,5 dl melk, 1,5 dl vann, 125 g romtemperert smør i terninger, 50 g fersk gjær, 100 g sukker, 0,8-1 kg mel, 1 egg, eventuelt 2 ss vaniljeextrakt (eller vaniljesukker, ikke vaniljeessens!) og 2 ts kardemomme.

Fyll: 100 g smør, ca 10 ss sukker, 1-2 s kanel, 1 boks vaniljekrem, melisglasur.

 

Fremgangsmåte:

 

Bland melk og vann og bruk lunket vann eller varm blandingen litt i mikroen så det blir lunkent. Rør ut gjæren i melkeblandingen og hell det i en mikserbolle sammen med egget, sukker og vaniljeextrakt og kardemomme. Bruk en eltekrok i kjøkkenmaskinen. Tilsett så litt og litt av melet mens kjøkkenmaskinen elter til deigen begynner å bli mindre klissete og slipper eltekroken lettere. Ha i så mye mel som nødvendig. Ha så i det romtempererte smøret i små terninger og elt videre i 5-10 min til deigen igjen slutter å være klissete og lett slipper kantene i bollen og eltekroken. Øk hastigheten etter hvert. Resultatet du får av å elte in smøret til slutt er en smidig og elastisk deig som det er lett å jobbe med.
 

Dekk mikserbollen med plastfolie eller et kjøkkenhåndkle og sett det lunt til heving i ca 30 min, eller til deigen har nådd dobbel størrelse.
 

Ha deigen ut på et underlag med litt mel og elt deigen litt før du kjevler ut en stor firkant. Pass på at deigen ikke blir for tynn, da det igjen kan gjøre at kanelsnurrene fortere blir tørre, la heller deigen ha litt tykkelse. Ha smøret i mikroen noen sekunder slik at det blir mykt (og noe blir smeltet gjør heller ikke det noe), og bland inn kanel og sukker. Da blir blandingen lett å smøre ut på deigen med en slikkepott. Rull deigen sammel fra en av langsidene og pass på at du fester enden av deigen til resten a deigen så ikke kanelsnurrene løser seg opp under steking. Bruk gjerne litt vann som lim. La deigen ligge med skjøten ned og del opp deigen med en skarp kniv i deler på 3-4 cm. Her er det også viktig å passe på at bollene ikke blir for tynne.
 

Legg snurrene på et brett med bakepapir med god avstand mellom dem. Trykk ned midten i snurrene med fingrene og klipp at et hjørne av vaniljekrembokser og klem ut en litt stor spiseskje i midten av hver snurr. Stek snurrene midt i ovnen på 225 grader i ca 10-15 min, prøv deg litt fram, de skal bli lett gyldne. Rør ut melis i vann og smør på de varme snurrene rett før servering.
 

Snurrene holder seg ferske i opp til 3 dager i en lukket pose på kjøkkenbenken og kan fint varmes opp litt i ovn eller mikro. De kan også fryses, og er perfekte å ta opp om du får uventet besøk eller ikke har tid til å lage noe godt.

 

Signatur
Si din mening!
    Kommentarer: 4    Postet: 10.02.2014   Klokken: 17:17   Kategori: Mat
Veronika   Postet: 11.02.2014  kl:00:03
Så sinnsykt deilige ut! :D

Oppskriften var ikke så helt ulik den jeg har heller ;)

Ikke dumt med vaniljeextrakt i alltså! :) det må jeg prøve neste gang :))
Ingrid Helen   Postet: 14.02.2014  kl:19:10
Kjenner meg igjen på blogg fronten, den kan fort bli satt bort når man ikke har tid og energi. Men velkommen tilbake :)
paddedyrli   Postet: 15.02.2014  kl:03:33
Namnam<3 Lykke til videre<3
kristinesside   Postet: 17.02.2014  kl:14:24
Ingrid Helen: Tusen takk! Jeg håper det blir innlegg litt oftere nå fremover :)


Designet er laget av Silje Lien.
  • Profilbilde 25, Farsund
    Jeg er 25 år og Gift med verdens herligste og beste mann Morten! Jeg er utdannet Sosionom og jobber som miljøterapeut ved Cocoon Ressurssenter for barnevern og etnisitet. Jeg bodde i Stavanger i 3 år mens jeg studerte, men har nå flyttet tilbake til Farsund og bor i et gammelt og koselig hus i landlige omgivelser. Bloggen gjenspeiler det jeg til enhver tid er opptatt av, og de siste 2,5 årene har det gått mest i Bryllup. Men andre temaer som Foto, Interiør, Hverdagsliv og Kreative sysler kan forekomme. Enjoy! Følg meg gjerne på Instagram! KriAnd88

  • Bloglovin Facebook Twitter YouTube
hits