Kommentarer: 4    Postet: 10.02.2014   Klokken: 17:17   Kategori: Mat


Beklager at det ikke har blitt noe srlig blogging de siste mnedene, det har skjedd mye p hjemmefronten som har tatt bort tid og krefter fra bloggingen. Men jeg har veldig lyst til komme litt tilbake, og kanskje begynne s smtt med noen sm innlegg av og til.

Jeg har brukt litt tid i det siste p bake og finne frem til gode oppskrifter som jeg kan spare p i en oppskriftsbok som jeg har holdt p med i noen r. Det var en stund siden jeg hadde skrevet i den, og det er alltid greit med nye oppskrifter som etterhvert kanskje kan bli til tradisjoner!

Her kommer en knallbra oppskrift p kanelsnurrer som jeg har ftt av ei god venninne,
og s har jeg selv lagt til et par sm endringer:



Deig: 2,5 dl melk, 1,5 dl vann, 125 g romtemperert smr i terninger, 50 g fersk gjr, 100 g sukker, 0,8-1 kg mel, 1 egg, eventuelt 2 ss vaniljeextrakt (eller vaniljesukker, ikke vaniljeessens!) og 2 ts kardemomme.

Fyll: 100 g smr, ca 10 ss sukker, 1-2 s kanel, 1 boks vaniljekrem, melisglasur.

Fremgangsmte:

Bland melk og vann og bruk lunket vann eller varm blandingen litt i mikroen s det blir lunkent. Rr ut gjren i melkeblandingen og hell det i en mikserbolle sammen med egget, sukker og vaniljeextrakt og kardemomme. Bruk en eltekrok i kjkkenmaskinen. Tilsett s litt og litt av melet mens kjkkenmaskinen elter til deigen begynner bli mindre klissete og slipper eltekroken lettere. Ha i s mye mel som ndvendig. Ha s i det romtempererte smret i sm terninger og elt videre i 5-10 min til deigen igjen slutter vre klissete og lett slipper kantene i bollen og eltekroken. k hastigheten etter hvert. Resultatet du fr av elte in smret til slutt er en smidig og elastisk deig som det er lett jobbe med.

Dekk mikserbollen med plastfolie eller et kjkkenhndkle og sett det lunt til heving i ca 30 min, eller til deigen har ndd dobbel strrelse.

Ha deigen ut p et underlag med litt mel og elt deigen litt fr du kjevler ut en stor firkant. Pass p at deigen ikke blir for tynn, da det igjen kan gjre at kanelsnurrene fortere blir trre, la heller deigen ha litt tykkelse. Ha smret i mikroen noen sekunder slik at det blir mykt (og noe blir smeltet gjr heller ikke det noe), og bland inn kanel og sukker. Da blir blandingen lett smre ut p deigen med en slikkepott. Rull deigen sammel fra en av langsidene og pass p at du fester enden av deigen til resten a deigen s ikke kanelsnurrene lser seg opp under steking. Bruk gjerne litt vann som lim. La deigen ligge med skjten ned og del opp deigen med en skarp kniv i deler p 3-4 cm. Her er det ogs viktig passe p at bollene ikke blir for tynne.

Legg snurrene p et brett med bakepapir med god avstand mellom dem. Trykk ned midten i snurrene med fingrene og klipp at et hjrne av vaniljekrembokser og klem ut en litt stor spiseskje i midten av hver snurr. Stek snurrene midt i ovnen p 225 grader i ca 10-15 min, prv deg litt fram, de skal bli lett gyldne. Rr ut melis i vann og smr p de varme snurrene rett fr servering.

Snurrene holder seg ferske i opp til 3 dager i en lukket pose p kjkkenbenken og kan fint varmes opp litt i ovn eller mikro. De kan ogs fryses, og er perfekte ta opp om du fr uventet besk eller ikke har tid til lage noe godt.

Signatur
Si din mening!
    Kommentarer: 4    Postet: 10.02.2014   Klokken: 17:17   Kategori: Mat
Veronika   Postet: 11.02.2014  kl:00:03
S sinnsykt deilige ut! :D

Oppskriften var ikke s helt ulik den jeg har heller ;)

Ikke dumt med vaniljeextrakt i allts! :) det m jeg prve neste gang :))
Ingrid Helen   Postet: 14.02.2014  kl:19:10
Kjenner meg igjen p blogg fronten, den kan fort bli satt bort nr man ikke har tid og energi. Men velkommen tilbake :)
paddedyrli   Postet: 15.02.2014  kl:03:33
Namnam<3 Lykke til videre<3
kristinesside   Postet: 17.02.2014  kl:14:24
Ingrid Helen: Tusen takk! Jeg hper det blir innlegg litt oftere n fremover :)


Designet er laget av Silje Lien.
  • Profilbilde 25, Farsund
    Jeg er 25 r og Gift med verdens herligste og beste mann Morten! Jeg er utdannet Sosionom og jobber som miljterapeut ved Cocoon Ressurssenter for barnevern og etnisitet. Jeg bodde i Stavanger i 3 r mens jeg studerte, men har n flyttet tilbake til Farsund og bor i et gammelt og koselig hus i landlige omgivelser. Bloggen gjenspeiler det jeg til enhver tid er opptatt av, og de siste 2,5 rene har det gtt mest i Bryllup. Men andre temaer som Foto, Interir, Hverdagsliv og Kreative sysler kan forekomme. Enjoy! Flg meg gjerne p Instagram! KriAnd88

  • Bloglovin Facebook Twitter YouTube
hits