Kommentarer: 22    Postet: 05.06.2013   Klokken: 11:36   Kategori: Mat


For et par uker siden fikk jeg en plutselig craving for ostekake, og selv om jeg igrunnen aldri har vært noen veldig stor kakespiser fikk jeg en oppskrift av min søster og satte i gang. Resultatet ble en herlig, lett og frisk ostekake som jeg fint kan spise mye av uten at den er kvalmende eller for mektig. På to uker har jeg faktisk laget 3 ostekaker! Den ble også en hit blant venner og familie og flere har spurt om oppskriften. Dermed legger jeg ut oppskriften her, med noen av mine egne tilleggskommentarer.

Happy baking!


 

Ingredienser:

Kakebunn:
250 gram Digistivekjeks
120 g smeltet smør

Kakefyll:
1 pakke sitrongelé
2 pakker (400 gram) Philadelfia naturell ost
1 boks (3 dl) lettrømme
115 gram melis
1 ts vaniljesukker
1 boks (3 dl) kremfløte

Kaketopp:
1 pakke sitrongelé

 

Springform 24 eller 26 diameter

 


 

Fremgangsmåte:


Start med å ta Philadelfiaosten, kremfløten og rømmen ut av kjøleskapet slik at de er romtempererte når du skal lage kakefyllet.

Start med å lage geleen som skal i kakefyllet, men kok kun opp 2,5 dl vann istedet for 5 dl vann som det står på pakken. Rør ut gelépulveret når vannet koker, sett det til avkjøling på benken og kanskje noen få minutter i kjøleskapet når den har begynt å kjølne. Eventuelt kan du koke opp 1,5 dl vann som du rører geleen ut med, for så å tilsette 1 dl kaldt vann for at geleen raskere skal bli avkjølt. Men pass på at geleen ikke stivner helt, men kun begynner å tykne litt.

Knus kjeksen i små biter for hånd med en sleiv eller finmal den med en foodprosessor eller med en stavmikser i en lukket beholder, alt etter om du vil ha bunnen finmalt og kompakt, eller litt mer smuldrete og løs i konsistensen. Bland kjekssmulene godt med det smeltede smøret og fordel massen jevnt i bunnen av en kakeform som du setter rett på et kakefat. Trykk massen litt sammen, men ikke for hardt, da blir det vanskelig å skjære gjennom kaken når den er ferdig. Sett kakeformen i kjøleskapet mens du lager kakefyllet ferdig.
Pisk krem av kremfløten for seg selv, og bland sammen Philadelfiaosten, rømmen, melis og vaniljesukker til en fløyelsmyk krem for seg selv, gjerne med en ballongvisp med en kjøkkenmaskin. Vend forsiktig kremfløten inn i ostekremen med en slikkepott, og bland til slutt i geleen som har begynt å tykne. Det er viktig at oste- og kremblandingen er romtemperert når du blander inn geleen, ellers vil geleen stivne fort før den blir fordelt i hele fyllet, og fyllet kan bli for blødt. Hell det ferdige fyllet over kjeksbunnen i kakeformen, og jevn overflaten med en bred kniv. Gelélokket vil bli gjennomsiktig slik at du lett kan se ujenvheter i fyllet i kaka både på kantene når den er ute av formen eller på toppen om fyllet ikke er fordelt fint utover i formen. Sett kakeformen inn i kjøleskapet igjen mens du lager kaketoppen.


 

Kok opp 2,5 vann og rør ut den siste pakken med gele, eller 1,5 dl vann og 1 dl kaldt vann når pulveret er rørt ut. Sett den til avkjøling på benken, og noen få minutter i kjøleskapet til den så vidt begynner å tykne, men samtidig er flytende. Hell geleen forsiktig og sakte over kaken ved kanten på springformen for å unngå å få luftbobler i gelelokket. Sett kaken forsiktig inn i kjøleskapet igjen, og la den stå minst en time før den kan serveres.


 

Løsne geletoppen med en kniv langs kanten på springformen før du åpner den, og da står kaken ferdig på kakefatet.

 


 

 

Happy Baking!

 

Signatur
Si din mening!
    Kommentarer: 22    Postet: 05.06.2013   Klokken: 11:36   Kategori: Mat
Amalie   Postet: 05.06.2013  kl:15:22
Jeg har allerede laget den noen ganger etter at jeg fikk oppskriften med deg på Instagram, kjempe god!!! Pvde også med bringebærgele og friske bringebær på toppen :) må prøvast!!!
kristinesside   Postet: 05.06.2013  kl:16:03
Amalie: Så bra!! Det hørtes fantastisk godt ut, det skal prøves!!
maritasola.blogg.no   Postet: 09.06.2013  kl:14:55
ooo :) Den skal prøves, ja! Jeg la nettopp ut en oppskrift på pavlova på min nye blogg. Den smaker heavenly! Passe søt og frisk! Elsker kaker som er flerdimensjonale i smak!
Tone   Postet: 11.06.2013  kl:09:24
Den så kjempe god ut!

Men et helt annet spørsmål;) Hvordan gjorde dere det når dere skulle ut av kirken. Stoppet dere opp inne og lot alle gå ut først sånn at de kunne blåse boblene når dere kom ut ? :)
Stine   Postet: 24.08.2013  kl:12:37
Den så helt sinnsyk god ut! Elsker ostekaker og bloggen din :)
kristinesside   Postet: 24.08.2013  kl:20:29
Stine: Tusen hjertelig takk for fine ord!! :D Du bør prøve den ut, en kake man kan spise mye av ;)
sandyhook   Postet: 24.03.2014  kl:15:19
Laget denne kaken til mine kolleger i går. Den ble meeeget vellykket og alt ble spist opp.. Jeg brukte jordbærgele i steden for sitron :-) Takk for en god oppskrift!
kristinesside   Postet: 25.03.2014  kl:09:38
sandyhook: Så gøy!! Værsågod, så bra at den ble til glede for andre også! :D
linn   Postet: 14.04.2014  kl:20:36
den ostekaka der er kjempegod :) Lite tips vi bruker ang geleen på toppen: hvis du pisker inn masse luft i geleen når den har begynt å stivne i bollen, får du masse bobler i geleen når den stivner på kaka. Da synes ikke ujevnheter like godt og de blir en litt annerledes vri:)
kristinesside   Postet: 15.04.2014  kl:01:33
linn: Tusen takk for gøyalt tips!! ??
Nina   Postet: 27.04.2014  kl:10:35
Toppgeleen rant bare igjennom på kaka mi :(
kristinesside   Postet: 27.04.2014  kl:22:34
Nina: har du passet på at kakefyllet i midten hadde blitt avkjølt og stivnet i kjøleskapet, og at geleen også var såpass avkjølt men ikke stivnet? Da skal det ikke være vanskelig å helle geleen på toppen :)
Nina   Postet: 27.04.2014  kl:23:07
Tror rett og slett det var formen som ikke var tett... Kaka var helt fin ellers :) veldig god, brukte bringebærgele!
kristinesside   Postet: 29.04.2014  kl:23:27
Nina: Jeg bruker en springform som festes direkte på et serveringsfat med en kant i bunnen, da er alt helt tett og kaka trenger ikke flyttes til et annet fat når den er ferdig :) Den er kjøpt på tilbords eller lignende. Den er også litt mindreni diameter enn det som er mest vanlig, og det passer bra til israelske som da blir høyere og fin! Bare et lite tips ;) Så bra den var god!! :)
Tine   Postet: 12.05.2014  kl:18:06
Denne kaka er fantastisk! Og det syns "alle" andre også :-)
Nathalie Andersen   Postet: 10.07.2014  kl:13:19
Denne kaka må prøves!!:-) takk for oppskrift, så nydelig god ut:)
kristinesside   Postet: 09.08.2014  kl:11:46
Nathalie Andersen: den er helt fantastisk!! Prøv!
Elise   Postet: 12.11.2014  kl:11:02
Hei, ville bare si at jeg bakte kaka til farsdagen, og den falt veldig i smak! Kaka ble supergod og så veldig fin ut. Tusen takk for oppskrift :)
kristinesside   Postet: 15.11.2014  kl:16:47
Elise: Værsågod Elise!! ??
Tonje   Postet: 16.05.2015  kl:15:07
Hei! Kom over denne oppskriften din, når jeg søkte etter ostekake og bestemte meg derfor for å prøve. Resultatet ble så bra :) Kaken er veldig frisk og god, så denne oppskriften er absolutt noe å lagre, så jeg kan lage den flere ganger. Tusen takk for fantastisk oppskrift :)
kristinesside   Postet: 17.05.2015  kl:22:23
Tonje: Så flott!! Kjempegøy at du ble fornøyd!! Værsågod! ????
Emily Perry   Postet: 20.07.2015  kl:22:59
Hei :-) Den så sykt god ut. Så prøvde meg på den nå. Men jeg leste tydeligvis ikke oppskriften godt nok før jeg gikk ut og handlet og begynte på kaken. For jeg så ikke at det var sitrongelé i også i basen på kaken. Jeg ønsker en naturell/vanilje smak på min base. Så jeg brukte bare gelepulver og vann samt litt vanilje essens.

Men en ting jeg ikke kan forstå er at etter jeg pisket kremen, tilsatte både kremosten og rømmen, og rørte alt sammen, så ble alt helt flytende:-/ jeg tilsatte melis og vaniljesukker og alt var fortsatt helt rennende. Vet ikke hva jeg har gjort for å få dette til. Men jeg tilsatte uansett gelemiksen og satt den i kjøleskapet nå. Håper så inderlig at alt stivner selv om det var rennende. Vet du hva som kan ha skjedd? Eventuelt noe annet jeg kunne gjort for å redde miksen?


Designet er laget av Silje Lien.
  • Profilbilde 27, Farsund
    Jeg er 25 år og Gift med verdens herligste og beste mann Morten! Jeg er utdannet Sosionom og jobber som miljøterapeut ved Cocoon Ressurssenter for barnevern og etnisitet. Jeg bodde i Stavanger i 3 år mens jeg studerte, men har nå flyttet tilbake til Farsund og bor i et gammelt og koselig hus i landlige omgivelser. Bloggen gjenspeiler det jeg til enhver tid er opptatt av, og de siste 2,5 årene har det gått mest i Bryllup. Men andre temaer som Foto, Interiør, Hverdagsliv og Kreative sysler kan forekomme. Enjoy! Følg meg gjerne på Instagram! KriAnd88

  • Bloglovin Facebook Twitter YouTube
hits