Kommentarer: 22    Postet: 05.06.2013   Klokken: 11:36   Kategori: Mat


For et par uker siden fikk jeg en plutselig craving for ostekake, og selv om jeg igrunnen aldri har vrt noen veldig stor kakespiser fikk jeg en oppskrift av min sster og satte i gang. Resultatet ble en herlig, lett og frisk ostekake som jeg fint kan spise mye av uten at den er kvalmende eller for mektig. P to uker har jeg faktisk laget 3 ostekaker! Den ble ogs en hit blant venner og familie og flere har spurt om oppskriften. Dermed legger jeg ut oppskriften her, med noen av mine egne tilleggskommentarer.

Happy baking!




Ingredienser:

Kakebunn:
250 gram Digistivekjeks
120 g smeltet smr

Kakefyll:
1 pakke sitrongel
2 pakker (400 gram) Philadelfia naturell ost
1 boks (3 dl) lettrmme
115 gram melis
1 ts vaniljesukker
1 boks (3 dl) kremflte

Kaketopp:
1 pakke sitrongel

Springform 24 eller 26 diameter


Fremgangsmte:


Start med ta Philadelfiaosten, kremflten og rmmen ut av kjleskapet slik at de er romtempererte nr du skal lage kakefyllet.

Start med lage geleen som skal i kakefyllet, men kok kun opp 2,5 dl vann istedet for 5 dl vann som det str p pakken. Rr ut gelpulveret nr vannet koker, sett det til avkjling p benken og kanskje noen f minutter i kjleskapet nr den har begynt kjlne. Eventuelt kan du koke opp 1,5 dl vann som du rrer geleen ut med, for s tilsette 1 dl kaldt vann for at geleen raskere skal bli avkjlt. Men pass p at geleen ikke stivner helt, men kun begynner tykne litt.

Knus kjeksen i sm biter for hnd med en sleiv eller finmal den med en foodprosessor eller med en stavmikser i en lukket beholder, alt etter om du vil ha bunnen finmalt og kompakt, eller litt mer smuldrete og ls i konsistensen. Bland kjekssmulene godt med det smeltede smret og fordel massen jevnt i bunnen av en kakeform som du setter rett p et kakefat. Trykk massen litt sammen, men ikke for hardt, da blir det vanskelig skjre gjennom kaken nr den er ferdig. Sett kakeformen i kjleskapet mens du lager kakefyllet ferdig.




Pisk krem av kremflten for seg selv, og bland sammen Philadelfiaosten, rmmen, melis og vaniljesukker til en flyelsmyk krem for seg selv, gjerne med en ballongvisp med en kjkkenmaskin. Vend forsiktig kremflten inn i ostekremen med en slikkepott, og bland til slutt i geleen som har begynt tykne. Det er viktig at oste- og kremblandingen er romtemperert nr du blander inn geleen, ellers vil geleen stivne fort fr den blir fordelt i hele fyllet, og fyllet kan bli for bldt. Hell det ferdige fyllet over kjeksbunnen i kakeformen, og jevn overflaten med en bred kniv. Gellokket vil bli gjennomsiktig slik at du lett kan se ujenvheter i fyllet i kaka bde p kantene nr den er ute av formen eller p toppen om fyllet ikke er fordelt fint utover i formen. Sett kakeformen inn i kjleskapet igjen mens du lager kaketoppen.


Kok opp 2,5 vann og rr ut den siste pakken med gele, eller 1,5 dl vann og 1 dl kaldt vann nr pulveret er rrt ut. Sett den til avkjling p benken, og noen f minutter i kjleskapet til den s vidt begynner tykne, men samtidig er flytende. Hell geleen forsiktig og sakte over kaken ved kanten p springformen for unng f luftbobler i gelelokket. Sett kaken forsiktig inn i kjleskapet igjen, og la den st minst en time fr den kan serveres.


Lsne geletoppen med en kniv langs kanten p springformen fr du pner den, og da str kaken ferdig p kakefatet.


Happy Baking!

Signatur
Si din mening!
    Kommentarer: 22    Postet: 05.06.2013   Klokken: 11:36   Kategori: Mat
Amalie   Postet: 05.06.2013  kl:15:22
Jeg har allerede laget den noen ganger etter at jeg fikk oppskriften med deg p Instagram, kjempe god!!! Pvde ogs med bringebrgele og friske bringebr p toppen :) m prvast!!!
kristinesside   Postet: 05.06.2013  kl:16:03
Amalie: S bra!! Det hrtes fantastisk godt ut, det skal prves!!
maritasola.blogg.no   Postet: 09.06.2013  kl:14:55
ooo :) Den skal prves, ja! Jeg la nettopp ut en oppskrift p pavlova p min nye blogg. Den smaker heavenly! Passe st og frisk! Elsker kaker som er flerdimensjonale i smak!
Tone   Postet: 11.06.2013  kl:09:24
Den s kjempe god ut!

Men et helt annet sprsml;) Hvordan gjorde dere det nr dere skulle ut av kirken. Stoppet dere opp inne og lot alle g ut frst snn at de kunne blse boblene nr dere kom ut ? :)
Stine   Postet: 24.08.2013  kl:12:37
Den s helt sinnsyk god ut! Elsker ostekaker og bloggen din :)
kristinesside   Postet: 24.08.2013  kl:20:29
Stine: Tusen hjertelig takk for fine ord!! :D Du br prve den ut, en kake man kan spise mye av ;)
sandyhook   Postet: 24.03.2014  kl:15:19
Laget denne kaken til mine kolleger i gr. Den ble meeeget vellykket og alt ble spist opp.. Jeg brukte jordbrgele i steden for sitron :-) Takk for en god oppskrift!
kristinesside   Postet: 25.03.2014  kl:09:38
sandyhook: S gy!! Vrsgod, s bra at den ble til glede for andre ogs! :D
linn   Postet: 14.04.2014  kl:20:36
den ostekaka der er kjempegod :) Lite tips vi bruker ang geleen p toppen: hvis du pisker inn masse luft i geleen nr den har begynt stivne i bollen, fr du masse bobler i geleen nr den stivner p kaka. Da synes ikke ujevnheter like godt og de blir en litt annerledes vri:)
kristinesside   Postet: 15.04.2014  kl:01:33
linn: Tusen takk for gyalt tips!! ??
Nina   Postet: 27.04.2014  kl:10:35
Toppgeleen rant bare igjennom p kaka mi :(
kristinesside   Postet: 27.04.2014  kl:22:34
Nina: har du passet p at kakefyllet i midten hadde blitt avkjlt og stivnet i kjleskapet, og at geleen ogs var spass avkjlt men ikke stivnet? Da skal det ikke vre vanskelig helle geleen p toppen :)
Nina   Postet: 27.04.2014  kl:23:07
Tror rett og slett det var formen som ikke var tett... Kaka var helt fin ellers :) veldig god, brukte bringebrgele!
kristinesside   Postet: 29.04.2014  kl:23:27
Nina: Jeg bruker en springform som festes direkte p et serveringsfat med en kant i bunnen, da er alt helt tett og kaka trenger ikke flyttes til et annet fat nr den er ferdig :) Den er kjpt p tilbords eller lignende. Den er ogs litt mindreni diameter enn det som er mest vanlig, og det passer bra til israelske som da blir hyere og fin! Bare et lite tips ;) S bra den var god!! :)
Tine   Postet: 12.05.2014  kl:18:06
Denne kaka er fantastisk! Og det syns "alle" andre ogs :-)
Nathalie Andersen   Postet: 10.07.2014  kl:13:19
Denne kaka m prves!!:-) takk for oppskrift, s nydelig god ut:)
kristinesside   Postet: 09.08.2014  kl:11:46
Nathalie Andersen: den er helt fantastisk!! Prv!
Elise   Postet: 12.11.2014  kl:11:02
Hei, ville bare si at jeg bakte kaka til farsdagen, og den falt veldig i smak! Kaka ble supergod og s veldig fin ut. Tusen takk for oppskrift :)
kristinesside   Postet: 15.11.2014  kl:16:47
Elise: Vrsgod Elise!! ??
Tonje   Postet: 16.05.2015  kl:15:07
Hei! Kom over denne oppskriften din, nr jeg skte etter ostekake og bestemte meg derfor for prve. Resultatet ble s bra :) Kaken er veldig frisk og god, s denne oppskriften er absolutt noe lagre, s jeg kan lage den flere ganger. Tusen takk for fantastisk oppskrift :)
kristinesside   Postet: 17.05.2015  kl:22:23
Tonje: S flott!! Kjempegy at du ble fornyd!! Vrsgod! ????
Emily Perry   Postet: 20.07.2015  kl:22:59
Hei :-) Den s sykt god ut. S prvde meg p den n. Men jeg leste tydeligvis ikke oppskriften godt nok fr jeg gikk ut og handlet og begynte p kaken. For jeg s ikke at det var sitrongel i ogs i basen p kaken. Jeg nsker en naturell/vanilje smak p min base. S jeg brukte bare gelepulver og vann samt litt vanilje essens.

Men en ting jeg ikke kan forst er at etter jeg pisket kremen, tilsatte bde kremosten og rmmen, og rrte alt sammen, s ble alt helt flytende:-/ jeg tilsatte melis og vaniljesukker og alt var fortsatt helt rennende. Vet ikke hva jeg har gjort for f dette til. Men jeg tilsatte uansett gelemiksen og satt den i kjleskapet n. Hper s inderlig at alt stivner selv om det var rennende. Vet du hva som kan ha skjedd? Eventuelt noe annet jeg kunne gjort for redde miksen?


Designet er laget av Silje Lien.
  • Profilbilde 27, Farsund
    Jeg er 25 r og Gift med verdens herligste og beste mann Morten! Jeg er utdannet Sosionom og jobber som miljterapeut ved Cocoon Ressurssenter for barnevern og etnisitet. Jeg bodde i Stavanger i 3 r mens jeg studerte, men har n flyttet tilbake til Farsund og bor i et gammelt og koselig hus i landlige omgivelser. Bloggen gjenspeiler det jeg til enhver tid er opptatt av, og de siste 2,5 rene har det gtt mest i Bryllup. Men andre temaer som Foto, Interir, Hverdagsliv og Kreative sysler kan forekomme. Enjoy! Flg meg gjerne p Instagram! KriAnd88

  • Bloglovin Facebook Twitter YouTube
hits