Kommentarer: 8    Postet: 02.11.2012   Klokken: 09:49   Kategori: Bryllupet <3


I kirken brukte vi den samme pynten som vi etter vielsen tok med oss og pyntet med på middagsbordene i bryllupslokalet. Som mye annet ville jeg også lage denne pynten selv, og allerede halvannet år før den store dagen var jeg på jakt etter Norgesglass på loppemarkeder rundt omkring i distriktet. Resultatet ble en kirke fylt med Norgesglass med blomster, pyntet med blonder og lilla bånd som vi også brukte på andre ting som jeg laget. Jeg håper at dere som har etterspurt innlegg om kirkepynten får svar på det dere lurte på, hvis ikke er det bare å spørre:)
Inspirasjonen for å bruke slike glass til å pynte med fant jeg på forskjellige bryllupsblogger med bilder av glasskrukker som hang fra kirkebenker og stoler med silkebånd eller ståltråd. Jeg ville så gjerne få til å henge Norgesglassene på kirkebenkene så de kunne pynte opp midtgangen, men benkene i denne kirka er flate på toppen så det er rimelig vanskelig å få glassene til å henge på dem uten at de vil skli av.


Men min pappa hadde en god idé. Som mannen min er også han blikkenslager. Han tok mål av benkene i kirka og lagde kroker i metall som passet perfekt på benkene. Slik kunne vi enkelt sette hvert glass på hver av krokene som var festet til benkene, feste glassene til krokene med hvit strips, og dermed så det ut som om glassene hang fint på hver av benkene, uten faren for at de skulle skli ned. Jeg ble kjempefornøyd med resultatet!


Vi plasserte også noen pyntede Norgesglass ved alteret og på to krakker på hver side av der vi satt sammen med forloverne våre. 

  

 Jeg synes virkelig at de pyntede Norgesglassene med blomstene i kom til sin fulle rett på kirkebenkene,
og kunne ikke vært mer fornøyd med den pyntede kirka!

 Q: Hvordan ville du ha pyntet kirken i ditt bryllup?

Signatur
Si din mening!
    Kommentarer: 8    Postet: 02.11.2012   Klokken: 09:49   Kategori: Bryllupet <3
krist.in   Postet: 02.11.2012  kl:11:37
Det ble veldig fint! Har også tenkt tanken på å pynte kirkebenkene, men jobber bare med å tenke ut hva slags type pynt jeg vil ha. Og så vet vi jo ikke helt enda hvilken kirke vi får, så det kommer jo litt an på det også ...
Maren   Postet: 03.11.2012  kl:11:40
Du skal vel ikke tilfeldigvis selge disse? :)
kristinesside   Postet: 03.11.2012  kl:11:42
krist.in: Det er mye å tenke på, og det er viktig at dere finner ut av noe som er dere! :)
kristinesside   Postet: 03.11.2012  kl:11:44
Maren: Værsågod :) Det har jeg faktisk ikke tenkt så mye på ettersom de er skreddersydd for akkurat de benkene vi har i kirken hjemme. Men jeg kan høre med han som laget de hva han tenker, og hvor mye han ville hatt for dem om de skal selges istedet for å leie dem ut :) Sender deg en mail når jeg vet mer :) :)
abtmamma   Postet: 03.11.2012  kl:22:05
Oi, det var jo kjempefint! :) Jeg skal ha norgesglass med lys og blomster i festlokalet, men har ikkje tenkt på og også bruke det i kirka. Så takk for tips! :)
kristinesside   Postet: 04.11.2012  kl:13:32
abtmamma: Takk! Jeg ble superfornøyd :D Det er kjempegreit å ta med seg rett fra kirke til lokalet, så sparer du deg for ekstra pynting og utgifter i det samme som du får lik stil :D
Elisabeth   Postet: 25.08.2014  kl:23:16
Låner eller leier du ut de holderene til Norges glassene? Hvis ja, hvilken størrelse passer de til? Vi skal gifte oss i samme kirke:)
kristinesside   Postet: 30.09.2014  kl:12:30
Elisabeth: Hei! Beklager seint svar! Det har vært litt kloss med bloggen i det siste.. Vi kan godt leie de ut om dere ønsker det! Vi brukte de store norgesglassene, er litt usikker på høyde og diameter, men jeg tror ikke jeg har sett noen som er større en de.. Jeg er på jobb nå så får ikke målt her og nå, men kan se om jeg finner et jeg kan måle senere? :)


Designet er laget av Silje Lien.
  • Profilbilde 26, Farsund
    Jeg er 25 år og Gift med verdens herligste og beste mann Morten! Jeg er utdannet Sosionom og jobber som miljøterapeut ved Cocoon Ressurssenter for barnevern og etnisitet. Jeg bodde i Stavanger i 3 år mens jeg studerte, men har nå flyttet tilbake til Farsund og bor i et gammelt og koselig hus i landlige omgivelser. Bloggen gjenspeiler det jeg til enhver tid er opptatt av, og de siste 2,5 årene har det gått mest i Bryllup. Men andre temaer som Foto, Interiør, Hverdagsliv og Kreative sysler kan forekomme. Enjoy! Følg meg gjerne på Instagram! KriAnd88

  • Bloglovin Facebook Twitter YouTube
hits