Kommentarer: 36    Postet: 09.12.2012   Klokken: 19:43   Kategori: Bryllupet <3


Jeg lagde et festhefte til gjestene som lå ved kuvertene ved middagsbordene i bryllupet vårt, og jeg har tidligere vist fremsiden og fremgangsmåten i et innlegg HER.

Innholdet i festheftene holdt jeg hemmelig slik at gjestene ikke skulle vite alt før de kom i bryllupet vårt. Men nå kan jeg fint vise fram hele festheftet, og det er enda gøyere å vise fram ting jeg har laget når lesere spør om det! :)

Det som kanskje er mest vanlig er å ha bryllupsmenyen og sanger i slike hefter, men vi valgte å gjøre det litt annerledes og ha en litt mer personlig vri.Dette er forsiden på festheftet vårt, enkelt pyntet med lilla ark, bilde av oss to, et stykke blonder og et stempeltrykk av monogrammet vårt. 
Bildet vi brukte på festheftene er det samme som vi brukte på kirkeprogrammene våre som du kan lese mer om HER.


 

 

Selve innholdet i festheftene ble printet ut på vanlige A4-ark. De ble kuttet litt mindre (ca 1 cm mindre på den lengste siden) enn selve omslaget og så stiftet sammen med en ekstra lang stiftemaskin kjøpt på Panduro.
Skrifttypen jeg brukte er Tangerine i Open Office.

På den første siden skrev vi navnet på hver enkelt gjest, og for ikke å lage uendelig mange hefter lagde fikk de som var et par kun et hefte å dele på.

 
På den andre siden skrev vi opp programmet for dagen. Når vielsen var, når aperitiffen og bryllupsmiddagen ble servert, når flere gjester skulle ankomme, når det skulle være felles fotografering av gjestene og til slutt når kakene skulle serveres og underholdningen og festen skulle starte. Vi synes det var greit at gjestene fikk en viss oversikt over hva som skulle skje utover kvelden.

På den tredje siden skrev vi opp bryllupsmenyen med forrett, hovedrett og dessert.

 
På den fjerde og femte siden satte jeg inn en tekst om mannen som hans mor skrev om ham. Jeg fant også noen flotte bilder av ham som barn som jeg satte inn som prikken over i-en.

 
På den sjette og sjuende siden satte jeg inn en tekst som min mor skrev om meg, og bilder av meg som liten.

 
På den åttende, niende og tiende siden skrev jeg en tekst om hvordan vi møtte hverandre og rett og slett hele historien vår frem til frieriet og bryllupet vårt. Her satte jeg også inn noen bilder av oss fra den tiden vi har vært sammen.

 
På den ellevte siden skrev jeg opp en liste over viktige datoer i forholdet vårt med overskriften "Vår Kjærligetshistorie". Dette var en idé jeg så på et bilde på nettet der et brudepar hadde skrevet opp en slik liste på en tavle som var utstilt som stemningspynt i sitt bryllup.

 
På den tolvte siden i festheftet lagde jeg et bordkart med bilde over bordene under bryllupsmiddagen, slik at gjestene kunne se hvem som satt hvor, og jeg trykket også opp en stor versjon som hang ved inngangen til salen så gjestene lettere kunne finne plassene sine.

 
På den trettende, fjortende og femtende siden skrev jeg opp en liste over navnene på alle gjestene, og en kort beskrivelse av hvilken tilknytning de hadde til oss.

 
På den siste og sekstende siden satte jeg inn et bilde av oss som bryllupsfotografen vår Lisbeth Finsådal tok i fjor høst, sammen med en takk og hilsen til gjestene for at de kom i bryllupet vårt.

 
På baksiden av festheftet stemplet jeg et nydelig dikt som vi også hadde med i bryllupsinvitasjonene våre, og som jeg også nevnte i talen min til mannen.

Q: Hva synes du om denne vrien på festhefter?

Signatur
Si din mening!
    Kommentarer: 36    Postet: 09.12.2012   Klokken: 19:43   Kategori: Bryllupet <3
Heidi   Postet: 09.12.2012  kl:19:55
Har bare et ord å si: WOW! Alt er så gjennomført fra ende til annen, samtidig som dere virkelig klarer å bevare et personlig preg over det hele. Man kan se at dere har brukt mange timer på dette, men det er et fantastisk minne å ha til senere. Takk for at du tar deg tid til å lage slike innlegg på forespørsel =)
Tina   Postet: 09.12.2012  kl:20:01
Dette var jo helt fantastisk! Har ikke tenkt på noe slikt en gang jeg, men nå ble jeg helt oppslukt i ideen. Er det lov til å stjele ideen og lage vårt eget? ;)
Jane   Postet: 09.12.2012  kl:20:46
Nydelig og kreativt! :) Vi valgte å ikke ha festhefte, men vi hadde en presentasjon av gjestene på en annen måte ;) Mannen fikk en og en gjest til å reise seg opp samtidig som han presenterte vedkommende og sa kort hvilken relasjon vi hadde til den personen. Hos noen ble det også med kort historie.
Amalie   Postet: 09.12.2012  kl:23:31
Så fint!! Tror ditt bryllup må vere ta det peneste og mest gjennomførte jeg har sett! Det har vært såå fint og blitt med på denne reisen!

Du har vell ikke lyst å legge ut tekstene og deg og morten? Og den om historien deres?
kristinesside   Postet: 10.12.2012  kl:01:24
Heidi: Åjåj, tusen takk for super tilakemelding! Jeg har kost meg mye med å lage ting og det er absolutt fine minner :) Det gjenspeiler at det ikke kun var én dag av mange, men en viktig dag for oss to :) Og værsågod! Bare hyggelig å kunne lage innlegg som er av interesse for kommende bruder! :D
kristinesside   Postet: 10.12.2012  kl:01:26
Tina: Hehe, værsågod! Ta alt av inspo og lag det til deres eget :) Og det hadde vært hyggelig med en link om du legger det på bloggen siden det er min egen idé :) :)
kristinesside   Postet: 10.12.2012  kl:01:27
Jane Helen: Tusen takk! Og det var jo kreativti gjort det også! :D Vi var så mange utover kvelden at det hadde kanskje blitt litt mye, men toastmasteren vår sa noen linjer om hver av talerne istedet som en oppbyggende presentasjon. Det fungerte helt supert!
kristinesside   Postet: 10.12.2012  kl:01:30
Amalie: Åj, tusen takk! Så flott å høre :D
Jeg har enda masse bilder og historier på lager om denne dagen, så det kommer nok mer etterhvert :) Om det ikke går an å zoome inn på tekstene på bildene på bloggen, så kan jeg kanskje det ja. :)
Madelaine   Postet: 11.12.2012  kl:00:32
Kjempe fint :)) har også sett tavlen, er så fint så vi vuderer å ha det :)
Siri   Postet: 11.12.2012  kl:16:26
Det syns jeg var helt, helt, helt fantastisk! Super inspirasjon til det en gang blir min tur! :D
kristinesside   Postet: 12.12.2012  kl:21:31
Siri: Så gøy!! Hurra :D Godt at jeg kan være til inspirasjon! :)
Maren   Postet: 16.12.2012  kl:12:03
Hvor kjøpte du blondene?
kristinesside   Postet: 16.12.2012  kl:15:32
Maren: Blondene har jeg kjøpt litt rundt forbi. Mest på ebay, men også i diverse hobbybutikker :)
Christine   Postet: 16.12.2012  kl:22:31
Dette var en flott vri. Jeg digger det faktisk! Kanskje du skulle flyttet litt sørover og bli min høyre hånd under resten av planleggingen av mitt bryllup? ;)
kristinesside   Postet: 17.12.2012  kl:13:18
Christine: Haha, jeg har planer om å flytte mer sør, men ikke så langt øst som til deg ;) Men det hadde vært gøy å gjort flere bryllup! :D
Navn   Postet: 22.12.2012  kl:07:42
Hvordan plasserte du mor og far og de andre viktige personene? :) syns det er litt vanskelig med runde bord:p
kristinesside   Postet: 22.12.2012  kl:15:41
Navn: Hei! Vi hadde tilsammen 7 bord, som vi plasserte på ro rekker overfor hverandre. Tre øverst, og fire nederst. Vi satt sammen med våre forlovere + følge på det midterste bordet øverst, vendt ut mot resten av gjestene, og de to bordene på hver side av oss plasserte vi familien med. Foreldre, søsken, deres følge og et par besteforeldre på hvert bord. Det ble veldig greit, i og med at vi synes det handlet mest om oss, selv om foreldrene våre også var hovedgjester. Dermed fikk vi aller mest fokus og fikk være oss selv på et eget bord, mens familien satt like ved! :D Det ble en suksess, og jeg ville gjort det samme om igjen :)
Christine   Postet: 23.12.2012  kl:13:19
Filler'n! ;)
kristinesside   Postet: 26.12.2012  kl:20:31
Christine: Hehe! Skal heler si fra om jeg poutselig ombestemmer meg!
Stine   Postet: 03.01.2013  kl:15:59
Utrolig flott, tusen takk for at du deler alt du har gjort. Du er til kjempe stor inspirasjon. Låner noen ideer av deg jeg :D
Mari   Postet: 03.01.2013  kl:20:21
Hei.

Først må jeg bare skryte litt av deg og ditt bryllup. Så utrolig gjennomført og fint. Som fremtidig brud er fin blogg det første jeg kjekker når det er noe nytt jeg må planlegge.

Nå er det invitasjoner som står for tur. Jeg lurte på hvilke farge du valgte som basisfarge der? Var det cream puff? Jeg lurte også på hvor lang tid det tok før du mottok det du bestilte fra cardsandpockets?

Godt nytt år!
kristinesside   Postet: 03.01.2013  kl:20:23
Stine: Tusen takk for flott tilbakemelding på bloggen min! Kjempegøy at jeg kan være med å inspirere, og for all del, du må bare låne ideer, det er derfor jeg deler :D
kristinesside   Postet: 03.01.2013  kl:20:26
Mari: Tusen, tusen hjertelig!! Det er så utrolig koselig å åpne opp bloggen og finne slike fine kommentarer :D
Jeg valgte cream puff, og er kjempefornøyd. De er akkurat passe "cremet", ikke gule, og passet flott med duker, servietter, lys, ja alt annet man finner som er cremefarget :) Jeg bestilte ganske mye papir derfra, og rett før jul, så medregnet ca 2 uker med en masse helligdager gikk det vel ca en måned fra jeg bestilte til jeg fikk en svær pakke levert på døren :) Og de hadde pakket alt veldig bra så ingenting var krøllete, fuktig eller ødelagt på noen somhelst måte. Det var jeg litt redd for med tanke på at det var papir ;) Men det gikk supert og jeg vil anbefale å bestille derfra! :D
Mari   Postet: 03.01.2013  kl:21:34
Tusen takk for så raskt svar. Da blir det cream puff på oss og:) jeg holder på å bestille nå, men er usikker på hvor mange av arkene jeg skal kjøpe i tillegg. Tror det er samme som du bestilte, og brukte til å ha teksten på. Husker du hvor mange du bestilte? De kommer i pakker på 50.
kristinesside   Postet: 03.01.2013  kl:23:16
Mari: Værsågod du! Jeg bestilte tilsammen 100 ark, en pakke med 50 av vanlige tynne ark, og to pakker med litt tykkere ark pmed 25 i pakken om jeg ikke husker feil. Jeg brukte bare de tynne arkene til invitAsjonen, og jeg tror det er nok til takkekortene også, mens jeg brukte de tykke arkene til bordkort, festhefte og andre ting. Så om du kun trenger tynne ark til invitasjonene holder det lenge med en pakke på 50 :)
Ingrid Helen   Postet: 26.01.2013  kl:16:55
Hei :)

Har tenkt på noe av det samme til festhefte, men er litt usikker på hva jeg skal ha inni enda og hvordan jeg skal gjøre det. Jeg lurer på hvordan du har festet heftet inni omslaget? ligger det vare inni? eller har du festet det på noe måte?
kristinesside   Postet: 26.01.2013  kl:18:31
Ingrid Helen: Hei! Jeg har skrevet hvordan de ble laget i innlegget du kommenterte, og i et tidligere innlegg. Jeg stiftet dem sammen med en lang stiftemaskin som rakk over sidene. :)
Ingrid Helen   Postet: 28.01.2013  kl:23:22
ok, så du festet de arkene med info osv. i heftet som var rundt, altså det med bilde og blondene? Ser ut på bildene som om heftet bare ligger inni omslaget. Så da har du altså stiftet arkene som er litt mindre i omslaget?
kristinesside   Postet: 29.01.2013  kl:12:26
Ingrid Helen: Akkurat på bildene så har jeg brukt et hefte jeg hadde til overs, og som helt rett ikke er festet. Men jeg skrev at jeg festet det med to stifter på langs i bretten, og det så både smakfullt og enkelt ut, og fungerte til tusen :) Alt holdt fint sammen :)
kristinesside   Postet: 03.02.2013  kl:14:14
Forresten! Innholdet i heftet er festet, men du ser kun stiftene på den midterste siden, og ikke ellers. Derfor kan det se ut som om arkene "bare ligger" på hefftet, men det gjør de altså ikke ;)
Mia Helene   Postet: 04.07.2013  kl:10:47
Hei Kristine,

har du mukligens lyst til å dele det du skrev i heftet med meg? =) trenger litt inspirasjon, og det var litt vanskelig å se på bildene du har lagt ut :)

må legge til at du har vært fantatstisk flink, bryllupet deres var nydelig :D
kristinesside   Postet: 07.07.2013  kl:11:34
Mia Helene: Hei! Jeg har sendt deg en mail :) :)
Linda   Postet: 02.02.2014  kl:03:37
Hei, du - din store inspirasjon! Jeg sitter og skal bestille ark fra den nettsiden... Men jeg lurer på om du kan hjelpe meg å finne de arka du har brukt? Tenker på de A4 arkene. Det er jo forskjellige tykkelser, og mønster, og jeg syns det var litt vanskelig å finne ut av det på siden.
kristinesside   Postet: 06.02.2014  kl:00:23
Linda: Og de arkene jeg brukte finner du på samme sted, under fanen Fine Papers, Bulk Cardstock, og så er det to forskjellige. Cover Stock er jeg ganske sikker på at er de litt tykkere arkene som jeg har brukt som bakgrunn bak de srkene jeg har brukt i printeren som heter Text weight Stock. Jeg brukte begge deler :)
Live   Postet: 23.01.2015  kl:12:38
Hei!

Skal lage hefte selv, men sliter med å finne ut hvordan man skriver ut dette fra pc? Lager du to kolonner og skriver ut liggende? MAsse inspiriasjon hentes herfra om dagen, så takk for det! :-)
kristinesside   Postet: 03.02.2015  kl:06:58
Live: ja, det er akkurat hva jeg gjorde ???? Masse lykke til! ??


Designet er laget av Silje Lien.
  • Profilbilde 26, Farsund
    Jeg er 25 år og Gift med verdens herligste og beste mann Morten! Jeg er utdannet Sosionom og jobber som miljøterapeut ved Cocoon Ressurssenter for barnevern og etnisitet. Jeg bodde i Stavanger i 3 år mens jeg studerte, men har nå flyttet tilbake til Farsund og bor i et gammelt og koselig hus i landlige omgivelser. Bloggen gjenspeiler det jeg til enhver tid er opptatt av, og de siste 2,5 årene har det gått mest i Bryllup. Men andre temaer som Foto, Interiør, Hverdagsliv og Kreative sysler kan forekomme. Enjoy! Følg meg gjerne på Instagram! KriAnd88

  • Bloglovin Facebook Twitter YouTube
hits