Kommentarer: 4    Postet: 12.09.2012   Klokken: 10:10   Kategori: Kreativt


For flere år siden hadde jeg alltid noe å strikke på utover høsten og vinteren, og det resulterte i en haug av sokker, skjerf og votter som mine nærmeste fikk til jul. Men nå er det noen år siden jeg strikket noe sist. Tiden min har heller blitt brukt på studier, jobb og etter hvert en del bryllupsplanlegging. Men nå som bryllupet er overstått (selv om det er noen prosjekter som må fullføres) og høsten begynte relativt tidlig, fikk jeg lyst til å begynne å strikke litt igjen!

Jeg har lyst til å strikke en Mariusgenser! Jeg har funnet en oppskrift som er litt smalere enn den tradisjonelle modellen, og den trenger ikke montering fordi den skal strikkes med rundfelling. Tror det kan være lettere å begynne med enn en genser som må klippes i og sys sammen. Det høres forferdelig skummelt ut!I helgen var vi hjemme og besøkte Dyrskuet i Lyngdal. Der hadde de mange salgsboder med diverse, blant annet en god del ullgensere. Først vurderte jeg å kjøpe en av genserene der, men jeg fant ikke en jeg likte skikkelig godt. Dermed la jeg det på hylla i håp om å kanskje klare å strikke en selv? I tilfelle mitt forsøk ikke blir noe særlig siden jeg aldri har strikket en genser før, så har jeg spurt min mamma om jeg kanskje kan ønske meg en av henne til jul.


Hele saken

Den genseren som det helt sikkert har blitt strikket flest av her til lands er nok Mariusgenseren. Mønsteret er en klassiker, og den er kjempefin. Den var veldig populær på 70-tallet, og har kommet sterkt tilbake nå, også som design på både krus (Menu) og sengetøy (Princess)!


NorWool Marius E 4501269

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Dette sengetøyet finnes både i grått, lyseblått og lys lilla i tillegg.
Jeg setter gjerne det i grått på ønskelisten min!

Signatur
Si din mening!
    Kommentarer: 4    Postet: 12.09.2012   Klokken: 10:10   Kategori: Kreativt
Nettie   Postet: 02.12.2012  kl:18:04
Jeg ønsker å overraske min datter denne jersey strikke. Hun er nederlandsk, men har bodd 1 1/2 år i Bodø i Norge. Kan du gi meg strikkeoppskrift for denne genseren hjelp.

Vennlig hilsen,

Nettie Bijnen

Nederland
kristinesside   Postet: 03.12.2012  kl:10:26
Nettie: Hei! Det er Sandnes Garn som eier håndstrikkerettighetene til Marius-mønsteret, og det er dermed bare de som kan selge oppskrifter på ulike plagg med marius-mønster. Det er desverre ikke lov å legge ut mønsteret på nett. Men du kan kjøpe en strikkebok med mange oppskrifter i! Det har jeg gjort. Den finner du her:

http://www.tanum.no/tanum/product/product-detail.action?id=9788282053006

Lykke til!
Nettie   Postet: 03.12.2012  kl:12:46
Hei Kristine, tusen takk for svaret. Jeg er allerede virkelig hjulpet og prøve boken kan bestilles.

Lykke til med strikking genser.
kristinesside   Postet: 03.12.2012  kl:13:22
Nettie: Værsågod!! :D


Designet er laget av Silje Lien.
  • Profilbilde 24, Stavanger
    Jeg er 24 år og Gift med verdens herligste og beste mann Morten! I tillegg er jeg Sosionomtudent ved UIS og har en ekstrajobb i en barnevernsinstitusjon for mindreårige flyktninger i Stavanger kommune. Jeg bor i Stavanger på 3. året, men kommer fra Farsund. Bloggen gjenspeiler det jeg til enhver tid er opptatt av, og i den siste tiden har det gått mest i Bryllup. Men andre temaer som Foto, Interiør, Hverdagsliv og Kreative sysler kan forekomme. Enjoy!

  • Bloglovin Facebook Twitter YouTube
hits