Kommentarer: 2    Postet: 03.09.2012   Klokken: 20:56   Kategori: Bryllupsreisen


Den første utflukten vi hadde på Sicilia var til vulkanen Etna på østkysten.
Når vi nærmet oss kom plutselig toppen av vulkanen til syne over skyene!


"Etna er en aktiv vulkan på østkysten av Sicilia i Italia, tett ved byen Catania som har mer enn 300 000 innbyggere. Etna er den vulkanen i verden som lengst har fått dokumentert sine utbrudd, faktisk helt tilbake til 1500 f.Kr. Etna er en av de mest aktive vulkaner i verden, men anses til tross for at den leilighetsvis gjør stor skade likevel ikke for å være spesielt farlig, ettersom lavaen på Etna flyter for sakte til å kunne gjøre skade på mennesker. Utbruddene forhindrer derfor ikke blomstrende aktivitet på og rundt vulkanen. Foruten stor turisme drives det utstrakt jordbruk i det fruktbare vulkanske jordsmonnet, og i vinterhalvåret gir flere skianlegg mulighet for å bedrive skisport med havutsikt. Etna er kalt «dronningen» av europeiske vulkaner, både på grunn av sin spektakulære beliggenhet og størrelse, og dens aktivitetsnivå." -WikipediaLandskapet vi så da vi kjørte oppover til vulkanen var dekket av svart stein, jord og aske, med få plantevekster innimellom, og en gårlig tåke i lufta. Det ble ikke akkurat noe penere syn etterhvert som vi kom nærmere toppen og temperaturen sank mer og mer, men stilig var det!


På toppen fant vi en parkeringsplass, guidebusser, souvenirboder og en del turister ikledt langbukser og gode tursko. Vi tenkte absolutt ikke på at det kunne være en god del kaldere der oppe før vi reiste, men vi gikk likevel opp på vulkanen som de andre iført shorts og sandaler!


Dette krateret kunne vi spasere opp til uten å måtte ta stolheis og en videre guidet tur. Det ville vi kanskje ha vurdert om ikke tåka lå så tett, for vi hadde mest sannsynlig ikke sett så mye mer lenger opp på vulkanen.


De små prikkene på toppen, langs kanten på krateret er turister!Vi fant hver vår vulkanstein til å ta med oss hjem. Og ser du den lilla mannen på toppen av steinen? Han så ikke vi før vi kom hjem og kikket gjennom bildene!Og det er virkelig ikke lett å ta fine bilder når det er veldig lyst uansett hvor man ser!

 En snill turist skjønte at vi hadde problemer, og tok et litt bedre bilde av oss :) Det måtte jo dokumenteres at vi hadde vært der!
Da vi kom ned fra vulkankrateret lettet selvfølgelig tåka, men vi fikk et par flotte bilder av litt av vulkanen fra parkeringsplassen før vi kjørte videre.

 

 

Her er leiebilen vi hadde på turen, poserende foran vulkanlandskapet!(uredigerte bilder)

To be continued..

Signatur
Si din mening!
    Kommentarer: 2    Postet: 03.09.2012   Klokken: 20:56   Kategori: Bryllupsreisen
Inger H.   Postet: 04.09.2012  kl:09:22
Åå, så kult!
kristinesside   Postet: 04.09.2012  kl:13:40
Inger H.: Det var skikkelig kult, og en spesiell opplevelse! :D


Designet er laget av Silje Lien.
  • Profilbilde 24, Stavanger
    Jeg er 24 år og Gift med verdens herligste og beste mann Morten! I tillegg er jeg Sosionomtudent ved UIS og har en ekstrajobb i en barnevernsinstitusjon for mindreårige flyktninger i Stavanger kommune. Jeg bor i Stavanger på 3. året, men kommer fra Farsund. Bloggen gjenspeiler det jeg til enhver tid er opptatt av, og i den siste tiden har det gått mest i Bryllup. Men andre temaer som Foto, Interiør, Hverdagsliv og Kreative sysler kan forekomme. Enjoy!

  • Bloglovin Facebook Twitter YouTube
hits