Kommentarer: 8    Postet: 31.08.2012   Klokken: 10:14   Kategori: Bryllupsreisen


Siste dagen i Roma leide vi segways, og kjørte litt rundt i gatene rundt Vatikanstaten. Det må ha vært et flott syn der vi rullet (og dirret pga brosteinene) oss forbi alle turistene med fine hjelmer på.


 Vi var også oppe i borgen Castel Sant'Angelo, gikk gjennom et museum der og fikk igjen se en flott utsikt mot Peterskirken.

 

"Castel Sant'Angelo, også kalt Engelsborgen på norsk, er en bygning ved Tiberen i Roma, nær Vatikanet. Den ble bygd i det annet århundre av keiser Hadrian som et mausoleum. Navnet kommer fra historien om at erkeengelen Mikael en gang viste seg over borgen; under en pestepidemi gikk paven og folket i prosesjon, og de så engelen stikke et sverd i sliren som tegn på at pesten skulle opphøre. En statue av engelen ble reist på borgen, som fikk sitt nye navn. Dagens statue er den kopi av den opprinnelige. I middelalderen ble det ombygd til en kraftig festning, selv om det meste av den gamle strukturen ble bevart. Pave Nikolas III sammenbandt borgen med Peterskirken med en overbygd korridor kalt Passetto di Borgo. Borgen lå på et strategisk sted i forhold til broene over Tiberen, som det var færre av dengang enn i dag. Borgen ble utsatt for mange beleiringer, og er særlig kjent fra «Sacco di Roma» da keiser Karl Vs styrker plyndret Roma i 1527 og pave Klemens VII klarte å flykte til Engelsborgen. Castel Sant'Angelo ble også benyttet som fengsel. En av fangene var Giordano Bruno, som ble holdt der i seks år. I dag er borgen et museum, hvor man blant annet kan se de pavelige gemakker. Fra toppen er det god utsikt til blant annet Peterskirken." -Wikipedia

 


Det aller beste var da vi gikk rundt på festningen og mannen plutselig stopper opp og utbryter: "Her har jeg vært før!" Han kjente seg plutselig igjen fra spillet "Assasins Creed; Brotherhood" der han springer rundt i Roma på diverse oppdrag.
På vei ned fra borgen møtte vi på denne bysten som lignet fælt på Voldemort! Etter en nærmere kikk ble vi enige om at det nok har vært et vanligere ansikt tidligere, men at det rett og slett har blitt tært på av vær og vind til det ble mistenkelig likt Voldemort i Harry Potter.
Flott utsikt mot Peterskirken!


(uredigerte bilder)


To be continued..

Signatur
Si din mening!
    Kommentarer: 8    Postet: 31.08.2012   Klokken: 10:14   Kategori: Bryllupsreisen
Jane Helen   Postet: 31.08.2012  kl:10:38
Jeg har hatt skikkelig lyst til å prøve segways! Bittelitt misunnelig :p hehe.. Var det gøy og nyttig?

Må også si det er litt morsomt å lese at din mann har "vært der før" :p hehe. Forstår utfra rundturen deres at jeg og mannen helt klart må tilbake til Italia! :)
siljeogthomas   Postet: 31.08.2012  kl:10:41
Ooooh, segways er så gøy!! Hvordan var det å kjøre rundt i Roma-trafikken på slike? Vi kom hjem fra Berlin i går, og brukte mange timer på segways! Driiiitkult! :D
Silje   Postet: 31.08.2012  kl:11:25
Så sykt kult!
kristinesside   Postet: 31.08.2012  kl:11:55
Jane Helen: Det var kjempegøy! Men det virket som om de hadde laget en automatisk "fartsgrense" i dem, for når vi lente oss fram med full speed ahead, så bremset den oss opp hele tiden. Men det var veldig greit for det om! Vi suste forbi alle flokkene med turister som gikk på fortauene, og jeg kunne gjerne hatt en slik flere dager i Roma!

Hehe, jeg synes det var fantastisk mrsomt da jeg skjønte hva han mente med at han hadde vært der før! Hehe!!

Og ja dere MÅ tilbake, bare vent på innlegg fra Sicilia så får dere kanskje enda mer lyst ;)
kristinesside   Postet: 31.08.2012  kl:11:57
siljeogthomas: Det var fantstisk gøy! Vi suste forbi turistene som ellers bare var i veien, men brosteinene gjorde at det ristet godt til tider! Vi hadde dem ikke så veldig lenge, men ville absolutt gjort det igjen, og kunne godt hatt dem lenger og som framkomstmiddel til flere steder der man måtte gå et langt stykke for å komme fram der det ikke var metroforbindelser.
kristinesside   Postet: 31.08.2012  kl:11:57
Silje: Det var dødsgøy! ;) Skulle hatt sånne her hjemme :D
inehen   Postet: 31.08.2012  kl:19:39
Så kjempe kjekt ut!! :)
kristinesside   Postet: 31.08.2012  kl:21:25
inehen: Det var det så absolutt, hele turen!


Designet er laget av Silje Lien.
  • Profilbilde 24, Stavanger
    Jeg er 24 år og Gift med verdens herligste og beste mann Morten! I tillegg er jeg Sosionomtudent ved UIS og har en ekstrajobb i en barnevernsinstitusjon for mindreårige flyktninger i Stavanger kommune. Jeg bor i Stavanger på 3. året, men kommer fra Farsund. Bloggen gjenspeiler det jeg til enhver tid er opptatt av, og i den siste tiden har det gått mest i Bryllup. Men andre temaer som Foto, Interiør, Hverdagsliv og Kreative sysler kan forekomme. Enjoy!

  • Bloglovin Facebook Twitter YouTube
hits