Kommentarer: 6    Postet: 30.08.2012   Klokken: 09:43   Kategori: Bryllupsreisen


Et viktig stopp på reisen var Vatikanstaten og Peterskirken. Vi passet på å dekke skuldre og knær og kom tidlig for å unngå den aller verste køen i sola. Men likevel klarte vi å gå ut av området før vi hadde kommet oss opp i hovedkuppelen i kirka, og måtte stille oss i den eviglange køen på nytt. Men det var verdt det.
Bilde av Peterskirken før det kom for mange turister!"Peterskirken
(italiensk Basilica di San Pietro in Vaticano, «St. Peters basilika i Vatikanet») i Vatikanet er en av Den katolske kirkes patriarkalbasilikaer. Kirken er ikke en katedral; Romas katedral er Laterankirken, da det er dette som er biskopens kirke. Peterskirken er formelt sett et pavelig kapell, og omtales i offisielle kunngjøringer fra Den hellige stol ofte som simpelthen Capella Papale. Tidligere var Peterskirken kristenhetens største kirke; men i 1990 innviet paven en enda større kirke i Yamoussoukro, hovedstad i Elfenbenskysten. Kirken er bygget over Caligula og Neros sirkus på Vatikanhøyden. Det var på den arenaen apostelen Peter ifølge tradisjonen ble korsfestet i 64 eller 67, og den første kristne bygningen på stedet skal ha vært et monument reist over graven i 2. århundre. Rester av en struktur som regnes for å være dette monumentet, er funnet i krypten under kirken."
-Wiipedia


Kirkerommet var gedigent, og hadde uttallige utsmykninger i taket og i kuplene.

 


Mens vi faktisk var i Vatikanstaten, var det greit å kunne skrive og sende postkort hjem til familie. Ekstra stas var det at Vatikanstaten har et eget postkontor med egne frimerker for staten, så vi måtte sende et kort hjem til oss selv også ;)

"Vatikanstaten (italiensk: Stato della Città del Vaticano) er en innlandsstat i Sør-Europa og ligger i Roma og grenser dermed kun til Italia. Staten er verdens minste etter både areal og folketall.Staten har setet for paven, katolisismens øverste leder og er et valgmonarki. Vatikanet brukes noen ganger på norsk om staten, men også om pavens embete og tjenesteapparat den hellige stol. Staten er nært tilknyttet Italia og det meste av kommunikasjon går på italiensk, men latin er statens offisielle språk. Staten er suveren og paven er overhode. Vatikanstaten er på bare 0,44 kvadratkilometer og har heller ikke innen dette området full jurisdiksjon; italiensk politi har ansvar for lov og orden i området, som har godt under tusen innbyggere. På tross av størrelsen har den sine egne euro-mynter, eget postvesen, egen radio- og fjernsynsstasjon, og egen avis (L'Osservatore Romano). Den har også en liten jernbanestasjon like bak Peterskirken, og 862 meter med jernbane. " -Wikipedia

 Etterpå stilte vi oss i køen igjen, og ferden bar videre opp i hovedkuppelen i Peterskirken. Her har vi kommet omtrent halvveis, og vi kunne gå ut på en balkong i toppen av en kuppel inni kirka og titte ned på selve kirkerommet. Mannen tok bilder, mens jeg klamret med inntil veggen i kuppelen..Og så kom vi endelig til toppen av kuppelen etter flere hundre smale trappetrinn med masse folk. Og for en nydelig utsikt som møtte oss! Helt i bunnen av bildet kan man se litt av Peterskirken, og plassen midt i bildet er Petersplassen foran kirken.
Og så bar det nedover igjen. Jeg var sikker på at jeg kom til å besvime når alt vi så når vi gikk nedover var dette bildet her. Om igjen og om igjen.
Jeg er glad ikke alle trappene nedover var slik, men det var ikke så veldig mye bedre når veggene var formet etter formen på kuppelen heller. Det ble rimelig trangt og varmt, og vi gikk i kø opp og ned.


Etter å ha vært oppe i kuppelen ville vi besøke Vatikanmuseene for å se det berømte bildet av Michelangelo i Det sixtinske kapell som malte taket med scener fra skapelsehistorien.


(Et av de andre museumsrommene.)

Det viste seg at vi måtte gå gjennom alle museene inne i bygningen før vi kom inn til kapellet som var siste endestasjon. Og vi kunne heller ikke spurte forbi andre turister. Det var så fullt at vi måtte gå gjennom alle museene i kø!


"Vatikanmuseene (Musei Vaticani) er flere museer. kunst- og gjenstandssamlinger i Vatikanet i Roma i Italia. De inneholder store mengder skriftlig materiale, kunst og andre gjenstander som er samlet av pavene i hundrevis av år. Vatikanmuseene omfatter en rekke museer som ligger inntil hverandre i Vatikanets østlige og nordøstlige deler, og på folkemunne inkluderer man gjerne også visse offentlig tilgjengelige severdigheter som i streng forstand ikke er del av museene men som man når med samme inngangsbillett (som for eksempel Det sixtinske kapell)." -Wikipedia


 

Da vi endelig kom fram til Det sixtinske kapell, var det enda fullere enn vi noen gang hadde sett for oss. Alle stod som sild i tønner, og vakter stod og jagde folk lenger inn i rommet for å få plass til flere. Og tross skilt som bemerket at det ikke var lov til å ta bilder var det et blitsregn uten like, så vi slengte oss likegodt på vi også.

Midt mellom alle maleriene i taket kunne vi skimte det mest kjente bildet av Michelangelo der Gud gir liv til Adam. Da var det godt kameraet hadde god zoom så vi kunne se på bildet etterpå i ro og mak, uten å bli dyttet vekk av alle de andre turistene. Vi tok et par bilder før vi presset oss ut igjen og endelig kunne trekke litt frisk luft.

 


"Det sixtinske kapell
er et pavelig huskapell, der bl.a. valget av ny pave finner sted, ved den såkalte konklave. Kapellet ligger i Vatikanpalasset. Kapellet består av et langt kirkerom under et tønnehvelv med vindusåpninger. Det ble påbegynt i 1473 under pave Sixtus IV, som inviterte en rekke kunstnere til å bidra til utsmykningen. Blant dem var Sandro Botticelli og Pinturicchio, men den mest kjente var imidlertid Michelangelo, som malte taket (1508?1512) med scener fra skapelsehistorien, og alterveggen, med en stor freske som forestiller Dommedag (1534?1541). Over vinduene på de to sideveggene kan man se Jesu stamfedre."
-Wikipedia


(uredigerte bilder)

To be continued..


Signatur
Si din mening!
    Kommentarer: 6    Postet: 30.08.2012   Klokken: 09:43   Kategori: Bryllupsreisen
Blomsterpikens Verden   Postet: 30.08.2012  kl:13:29
Vakre bilder :)
Anette   Postet: 30.08.2012  kl:14:56
Hei Kristine!

Jeg mildt sagt ELSKER bloggen din! Jeg har fulgt deg nå i ca 6 måneder, og det første jeg gjør når jeg slår på laptopen er å sjekke om du har skrevet et nytt inlegg.

Jeg og kjæresten skal gifte oss om 3 år, så all planlegging er fortsatt på idestadiet, men du gir meg så mye inspirasjon og lyst til å begynne med en gang!

Takk for en super blogg som gjør meg glad og gir meg bryllupskriblinger i magen!

Anette :)
kristinesside   Postet: 30.08.2012  kl:14:59
Blomsterpikens Verden: Tusen hjertelig!! :D
kristinesside   Postet: 30.08.2012  kl:15:06
Anette: Åh, herlighet! Tusen hjertelig takk Anette! :D

Denne kommentaren fikk meg virkelig til å hoppe opp flere hakk! :D Måtte lese den til mine studievenninner til og med, blir så glad for at mine skriblerier og bilder kan glede andre :D

Tusen takk for at du leser bloggen min, og du er hjertelig velkommen til å følge meg videre! Og er det noe du lurer på, savner o.l. så må du bare si fra :D

Igjen, TUSEN TAKK! :D
siljeogthomas   Postet: 30.08.2012  kl:20:29
Wow, Roma og Vatikanet er så flott! Tenk om noen får gifte seg der da gitt, det hadde vært en drøm det!
kristinesside   Postet: 30.08.2012  kl:21:54
siljeogthomas: Ja, tenk om! Tror kanskje ikke det er lov, men det hadde vært flott!!


Designet er laget av Silje Lien.
  • Profilbilde 24, Stavanger
    Jeg er 24 år og Gift med verdens herligste og beste mann Morten! I tillegg er jeg Sosionomtudent ved UIS og har en ekstrajobb i en barnevernsinstitusjon for mindreårige flyktninger i Stavanger kommune. Jeg bor i Stavanger på 3. året, men kommer fra Farsund. Bloggen gjenspeiler det jeg til enhver tid er opptatt av, og i den siste tiden har det gått mest i Bryllup. Men andre temaer som Foto, Interiør, Hverdagsliv og Kreative sysler kan forekomme. Enjoy!

  • Bloglovin Facebook Twitter YouTube
hits