Kommentarer: 2    Postet: 29.08.2012   Klokken: 12:13   Kategori: Bryllupsreisen


Roma var en spennende by med mye å se på og oppleve. Det er absolutt en by man bør få med seg om man liker å reise og oppleve nye steder.
Et typisk eksempel på et måltid, mannen har pizza mens jeg har pasta og brød. Savner det faktisk, selv om jeg ble litt lei mot slutten. Her sitter vi og spiser på en fortausrestaurant rett ved hotellet. Der hadde de veldig god mat, så vi endte vi opp der de siste kveldene i Roma.

Og så DEN nydelige desserten vi fikk et annet sted! Sjokolademousselignende med tre forskjellige sjokoladesmaker! Nam!


Posering foran en gammel akvedukt i nærheten av Colosseum. Dette bygget trengte jeg ikke å slå opp på wikipedia, for det visste mannen hva var. Jeg tror ikke jeg har hørt det ordet før jeg så denne akvedukten her faktisk!

"En akvedukt (aquaduct) er en kunstig kanal konstruert for å føre vann fra et sted til et annet. Ordet kommer fra de latinske ordene aqua «vann», og ducere «å føre». Mange akvedukter er hevet over landskapet, og ligner mer på broer enn elver. Akvedukter ble spesielt brukt i romertiden for å bringe vann fra fjellene frem til de store byene." -Wikipedia

 Neste stopp; Spansketrappen! Her møtte vi faktisk noen norske jenter, og spurte om de ikke kunne ta bilde av oss! Det var en grei utsikt fra toppen av trappen oppe med kirken og ned mot handlegatene.


"Spansketrappen er designet av Francesco De Sanctis etter generasjoner med intense diskusjoner om hvordan den bratte, kuperte skråningene opp til kirken skulle urbaniseres. På 1600-tallet bestemte de franske eierne av Trinità dei Monti seg for å forbinde kirken med Piazza di Spagna ved hjelp av en trapp med en rytterstatue av Ludvig XIV på toppen. Pave Alexander VII var imidlertid ikke så glad ved tanken på en statue av en fransk konge i pavebyen,og først på 1720-tallet kom man frem til løsningen, som ble en stor trapp med flere avsatser. Trappen ble anlagt i årene 1723?1725, og har blitt restaurert flere ganger, siste gang i 1995. Hvert år i mai måned blir halve monumentet dekket av blomsterpotter fulle av asalea. I nyere tid har Spansketrappen vært et populært sted å spise medbrakt lunsj. Myndighetene har blant annet forsøkt å hindre at trappen blir en offentlig rasteplass ved å bøtelegge folk som spiser matpakker der."
-Wikipedia

 Som nygifte var det vanskelig å ikke legge merke til alle brudeparene som var å se i Roma hele uken gjennom. Mange skulle ta brudebilder utendørs og gjerne foran kjente bygninger midt i turistvrimmelen, så da tok vi oss også den frimodighet til å knipse et par bilder av brudeparene.
(uredigerte bilder)

To be continued..

Signatur
Si din mening!
    Kommentarer: 2    Postet: 29.08.2012   Klokken: 12:13   Kategori: Bryllupsreisen
Fucoc   Postet: 29.08.2012  kl:20:37
Ser ut som en strålende ferie :)
kristinesside   Postet: 29.08.2012  kl:23:21
Fucoc: Det var det absolutt!! :D :D


Designet er laget av Silje Lien.
  • Profilbilde 24, Stavanger
    Jeg er 24 år og Gift med verdens herligste og beste mann Morten! I tillegg er jeg Sosionomtudent ved UIS og har en ekstrajobb i en barnevernsinstitusjon for mindreårige flyktninger i Stavanger kommune. Jeg bor i Stavanger på 3. året, men kommer fra Farsund. Bloggen gjenspeiler det jeg til enhver tid er opptatt av, og i den siste tiden har det gått mest i Bryllup. Men andre temaer som Foto, Interiør, Hverdagsliv og Kreative sysler kan forekomme. Enjoy!

  • Bloglovin Facebook Twitter YouTube
hits