Kommentarer: 4    Postet: 28.08.2012   Klokken: 11:49   Kategori: Bryllupsreisen


I løpet av de 5 dagene vi var i Roma tror jeg vi fikk med oss det aller meste av de uendelige turistattraksjonene og spist nok pizza, pasta og gelato for et års tid. Det var noen flotte dager, men også utrolig varme dager. Vi gikk konstant rundt med frossede vannflasker, og de ble hele tiden byttet ut med nye etter å ha tint på få minutter. Gradestokken bikket opp mot og over 40, så det var til tider en smule for varmt. Men vi koste oss!
Også i Roma foregikk det meste av dagene med et kart i hånda. Og jeg sier det igjen; jeg er glad jeg har en mann som er god på kartlesing!

Vi var innom Trevifontenen eller Fontana di Trevi, men det var en svær stim av folk hvor enn vi gikk, så å få til fine bilder uten masse turister var rimelig vanskelig. Det så ut som de arbeidet med noe på den ene siden av fontenen fordi den var dekket til.

"Fontana di Trevi eller Trevifontenen er den største og mest berømte fontenen i Roma. Fontenen fra barokken er vel 26 meter bred og 20 meter høy, og sto ferdig i 1762. Hovedtema for fontenen er vannets tilstedeværelse over alt. Den består av et stort basseng hvorfra det reiser seg klipper, befolket med vannvesener. Blant figurene i fontenen er Okeanos den mest sentrale, og symboliserer havets store vannmasser. Vannet i luften symboliseres av kaskadenes vannsøyler og vannet i jordens indre kan ses sildre fram fra sprekker i klippene. Okeanos er omgitt av to sjøhester og to tritoner som prøver å holde styr på hestene. Vannet i fontenen kommer fra den gamle akvedukten Aqua Vergine (Aqua Virgo). Den ble bygd i 19 f.Kr. Kilden til vannet i akvedukten ble visstnok funnet av en jomfru, derav navnet Aqua Virgo. Akvedukten sørget for at millionbyen Roma ble forsynt med et herlig drikkevann i over 500 år. Da det gikk mot slutten på det romerske rike, ble akvedukten ødelagt av goterne. Romerne ble da tvunget til å drikke vannet fra Tiber, som på ingen måte kunne måle seg med det friske vannet fra Aqua Virgo.  Ved et besøk bør man ifølge legenden kaste en mynt over skulderen i fontenen. Dette vil bringe lykke og sikre at man kommer tilbake til «den evige stad», og hver dag kaster turister mynter i fontenen til en verdi av ca 3 000 euro. Pengene går til hjemløse og fattige i Roma. Fontenen er også kjent for en badescene med Anita Ekberg i Federico Fellinis film La Dolce Vita." -Wikipedia

V besøkte også Pantheon, et stilig bygg med et svært hull i taket. Mens vi var der dalte det ned en liten fjær fra hullet, og vi så på dens ferd helt ned på gulvet. Et ndelig syn :) Det var vanskelig å ta gode bilder der inne, for bygget var så stort at dybden og høyden ikke kom skikkelig fram på bildene, så vi endte opp med å filme litt i tillegg."Pantheon; Alle guders tempel, er en av de best bevarte bygninger og mest betydningsfulle monument fra den romerske keisertidsarkitektur. Den ble trolig bygget i 120-årene av keiser Hadrian. I 663 fjernet den bysantinske keiser Constans II de forgylte taksteinene. Gregor III dekket taket med bly i stedet.Da Bernini lagde sine snodde søyler til høyalteret i Peterskirken i 1632, lot pave Urban VIII smelte om bronse fra Pantheons tak. At bygningen ennå står, skyldes rett og slett at den ble vigslet til kirke i 609/10. Like fullt ble den utvendige marmor-bekledningen fjernet i middelalderen." -Wikipedia
 Den ene kvelden tok vi turen opp til Pinciohøyden i solnedgangen. Vi fikk se en flott utsikt over en stor del av Roma, og skimtet Peterskirken i det fjerne. Det anbefales!"Pincio er en av Romas høyder. Pincio lå utenfor det antikke Romas bygrense og regnes ikke som en av de klassiske Romas sju høyder." -Wikipedia

 

(uredigerte bilder)

To be continued..

 

Signatur
Si din mening!
    Kommentarer: 4    Postet: 28.08.2012   Klokken: 11:49   Kategori: Bryllupsreisen
Jane Helen   Postet: 28.08.2012  kl:11:57
Igjen herlig!! :) Synes også at det er så flott at du skriver litt historie rundt de ulike bygningene og monumentene! :o) Blir en liten historietime fra Italia :)
Elisabeth   Postet: 28.08.2012  kl:11:59
Nå fikk jeg lyst til å lese Engler å demoner igjen ;) hehe ser ut som dere koste dere masse til tross for varmen ! =D
kristinesside   Postet: 28.08.2012  kl:13:10
Jane Helen: Hehe! Flott!! Jeg gjør det litt for meg selv også, en slags dagbok! For vi snublet over bygninger og steder vi ikke visste så mye om når vi var der, og som vi satt og googlet på hotellrommet i etterkant :) Greit å få en oppdatering på hva vi faktisk så! :D
kristinesside   Postet: 28.08.2012  kl:13:11
Elisabeth: Det var en superduper tur!! Har en haug av bilder, så jeg må bare velge ut noen få. Men tror det kan bli en del innlegg for det om ;) Haha!


Designet er laget av Silje Lien.
  • Profilbilde 24, Stavanger
    Jeg er 24 år og Gift med verdens herligste og beste mann Morten! I tillegg er jeg Sosionomtudent ved UIS og har en ekstrajobb i en barnevernsinstitusjon for mindreårige flyktninger i Stavanger kommune. Jeg bor i Stavanger på 3. året, men kommer fra Farsund. Bloggen gjenspeiler det jeg til enhver tid er opptatt av, og i den siste tiden har det gått mest i Bryllup. Men andre temaer som Foto, Interiør, Hverdagsliv og Kreative sysler kan forekomme. Enjoy!

  • Bloglovin Facebook Twitter YouTube
hits