Kommentarer: 8    Postet: 27.08.2012   Klokken: 08:09   Kategori: Bryllupsreisen


Det første vi så da vi kom til Roma var Colosseum!

Det var ikke et mål i seg selv denne første dagen i Roma for vi skulle bare ut å spise, men plutselig var vi kommet lenger på kartet enn vi trodde, og i enden av gata foran oss skimtet vi det fantastiske bygget! Vi gikk bort og fikk tatt noen flotte bilder med den knallblå himmelen i bakgrunnen, før vi gikk tilbake neste dag for å komme inn og bruke mer tid.

 
"Colosseum i Roma er et av de mest kjente og imponerende byggverkene i hele verden. Den ble påbegynt av keiser Vespasian i 72 e. Kr. Den øverste 4. etasjen ble bygget av Titus, og amfiteateret ble innviet i år 80. Bygningen forfalt i kristen tid, og deler av den ble ødelagt av et jordskjelv i 1349. Anlegget hadde marmorbenker med sitteplass til over 50 000 tilskuere, ordnet etter rang, slik at de minst betydningsfulle ? som kvinnene ? satt øverst. Nærmest arenaen var det en losje for keiseren, hans familie og vestalinnene. Senatorene satt også nederst. Alle fikk nummererte plasser. Billettene var trebrikker, der inngang, midtgang, rad og setenummer var risset inn. Systemet var så vellykket at opptil 70 000 mennesker kunne komme seg ut eller inn på få minutter. Noen bedre ordning er aldri funnet, slik at Colosseum er blitt prototypen for moderne sportsarenaer. Arkitekten er ukjent. Bygningen er ellipseformet, og har en lengde på 188 m, er 155 m bred og 48 m høy, og er i travertin. Interiørene er gått tapt, men det skal ha vært et plankegulv over rommene for scenemaskineriet. Colosseum var antikkens største amfiteater for dyre- og gladiatorkamper. Disse pågikk til innpå 500-tallet. Colosseum er en av verdens mest besøkte attraksjoner for turisme. I en global avstemming som ble avsluttet 6. juli 2007 ble stedet valgt som ett av de moderne underverkene." -Wikipedia
Neste morgen var det greit nok å stå en stund i kø for å komme inn når vi fikk ta flere flotte bilder av colosseum i sola!


 

 På utsiden så vi noen "romere" vi ville ta bilde av.  De tok ifra oss kameraet og insisterte på å være med på bildet, mot betaling etterpå for at vi skulle få igjen kameraet. Typisk ;)


(uredigerte bilder)

To be continued..

Signatur
Si din mening!
    Kommentarer: 8    Postet: 27.08.2012   Klokken: 08:09   Kategori: Bryllupsreisen
siljeogthomas   Postet: 27.08.2012  kl:19:45
Love it! :) Roma er fantastisk! Herlig bryllupsreise ser det ut sin dere hadde!
Jane Helen   Postet: 27.08.2012  kl:21:39
Ser ut som dere har hatt en utrolig herlig ferie! Bittelitt misunnelig :p Var i Italia i fjor, og vil absolutt se mer! Både Venezia og Roma står på ønskelisten :) "Romere" møtte vi også på i Verona, og de ville også ha betaling etterpå :p Gleder meg til flere bilder!! :)
kristinesside   Postet: 27.08.2012  kl:22:55
siljeogthomas: Det var en flott tur ja! :D Absolutt å anbefale :)
kristinesside   Postet: 27.08.2012  kl:22:57
Jane Helen: Det har vi absolutt Jane!! Men neste gang dere tar turen til Italia, få med dere Sicilia!! Det var det beste med hele turen, og om et par innlegg kommer det bilder derfra også :D Verona kunne jeg også ha tenkt meg å dra til! Tror vi må få til en del flere reiser med årene :)
Jane Helen   Postet: 28.08.2012  kl:10:53
kristinesside: Oh, Sicilia?! Spennende!! Jeg har vært i Milano, Desenzano (ved Gardasjøen) og Verona. Verona er jo byen hvor den romantiske historien om Romeo og Juliet angivelig skal ha funnet sted ;) Ja, blir nok flere reiser på oss også! Mange steder som står på ønskelisten :) Gleder meg til å se flere bilder og lese mer om deres opplevelser i Italia! :)
kristinesside   Postet: 28.08.2012  kl:11:44
Jane Helen: Åh, det høres så flott ut! Sitter og prøver å velge t bilder fra reisen. Jeg trodded et skulle bli litt lettere siden det ikke var fullt sp mange bilder som fra bryllupet, men det er jammen ikke lett det heller! Haha!
Jane Helen   Postet: 28.08.2012  kl:11:52
kristinesside: Hehe.. Er du som meg, vil jeg tro du har mange nok bilder fra reisen likevel ;) Og man vil gjerne vise alt, men det blir for mye. Tror du finner noen som representerer turen godt, du har gjort det så langt :) Du har klart å friste meg med Italia i hvertfall ;o)
kristinesside   Postet: 28.08.2012  kl:13:09
Jane Helen: Så bra å høre!! Er absolutt å anbefale ;) Prøver å være selektiv, så håper ikke det blir for mye. Heller et par bilder av samme sted for å vise det skikkelig, enn masse vasebilder av diverse tenker jeg :) ;)


Designet er laget av Silje Lien.
  • Profilbilde 24, Stavanger
    Jeg er 24 år og Gift med verdens herligste og beste mann Morten! I tillegg er jeg Sosionomtudent ved UIS og har en ekstrajobb i en barnevernsinstitusjon for mindreårige flyktninger i Stavanger kommune. Jeg bor i Stavanger på 3. året, men kommer fra Farsund. Bloggen gjenspeiler det jeg til enhver tid er opptatt av, og i den siste tiden har det gått mest i Bryllup. Men andre temaer som Foto, Interiør, Hverdagsliv og Kreative sysler kan forekomme. Enjoy!

  • Bloglovin Facebook Twitter YouTube
hits