"Bakgrunnen for morgengaven var at brudgommen skulle gi en gave til bruden morgenen etter bryllupet. Opprinnelig var dette ment som en livsforsikring til bruden, i tilfelle det skulle skje noe med ektemannen.

De færreste brudgommer i dag, kan gi bort en morgengave som tilsvarer en verdi som i en livsforsikring, men det er da allikevel lov å gi en ekstra liten ting som betyr noe helt spesielt!

I dag er det også blitt svært vanlig at bruden også gir brudgommen en morgengave. Morgengavene kan gjerne være noe personlig som for eksempel en klokke, pent undertøy, et smykke som for eksempel armbånd, et bilde av deg selv, eller noe helt annet som du tror han vil like."  - Bryllupsvenner.no

 

Gavenes historie


Vi har bestemt oss for å gi hverandre en morgengave morgenen etter, som en bryllupsgave til hverandre. Jeg synes det var viktig at det vi skulle gi til hverandre var noe som varte. Kanskje ikke en mobiltelefon eller noe annet som lett ville bli skiftet ut etter måneder eller år, heller opplevelser eller materielle ting som kan vare resten av livet, og som ikke forsvinner eller blir byttet ut. Vi ble også enige om et omtrentlig beløp, og prøvde å holde oss til det.

Jeg vil ikke røpe noenting her på bloggen enda, for jeg vet at min kjære er en fast leser! Men jeg er veldig spent på om han vil like det jeg skal gi ham, og han har sagt at han er spent på om jeg vil like det han skal gi meg også. Etter en fantastisk og spennende dag, skal vi starte første dag som gift med enda litt mer spenning med personlige gaver til hverandre. Jeg gleder meg!

 

Q: HVA SYNES DU ER EN FIN MORGENGAVE Å GI OG FÅ?


Signatur
Si din mening!
Kine   Postet: 05.07.2012  kl:17:48
Vi har også blitt enige om en sum som vi skal kjøpe for til hverandre. Jeg har tenkt på klokke, han ønsker seg ny klokke og trenger det. Så helder veldig mot det ;)
kristinesside   Postet: 05.07.2012  kl:21:45
Kine: Jeg hadde også så utrolig lyst til å kjøpe en flott klokke til min kjære, men han ønsker seg absolutt ikke det! Han liker ikke å gå med klokke i det hele tatt, så den hadde bare blitt liggende.. Så jeg måtte være kreativ å finne på noe annet lurt! ;)
Kine   Postet: 05.07.2012  kl:22:08
Spent på å høre hva du har kjøpt til han etter bryllupet ;)
krist.in   Postet: 06.07.2012  kl:02:47
Gleder meg til å høre hva det ble:) Aner ikke hva jeg kan gi min kjære, men har heldigvis litt tid til å tenke på !
Trine   Postet: 06.07.2012  kl:22:12
Gleder meg til å høre hva dere gav til hverandre! ;) Her skal vi og gi morgengave, men sliter enda med litt idéer der. Godt jeg fortsatt har noen uker igjen på meg...
kristinesside   Postet: 07.07.2012  kl:08:49
Trine: Jeg måtte tenke kreativt, prøve å skreddersy den til akkurat min mann. Følg magefølelsen om du står mellom flere ting!
maritasola.blogg.no   Postet: 04.03.2013  kl:13:21
Hei Kristine :)

Litt nysgjerrig på hva det ble i morgengave på dere begge?

Smil fra fast leser
kristinesside   Postet: 04.03.2013  kl:14:00
maritasola.blogg.no: Ja! Det skal det komme et innlegg om, det lover jeg! Så fint at du spør!! Desverre så er og har den siste tiden vært veldig hektisk her på hjemmebane, så jeg har ikke kapasitet til å sette meg ned med bloggen helt enda. Men jeg lover at det skal komme, for jeg har veldig lyst til å vise/fortelle om det! :D
Kjempekoselig at du liker å lese bloggen min! Det seter jeg stor pris på :D


Designet er laget av Silje Lien.
  • Profilbilde 24, Stavanger
    Jeg er 24 år og Gift med verdens herligste og beste mann Morten! I tillegg er jeg Sosionomtudent ved UIS og har en ekstrajobb i en barnevernsinstitusjon for mindreårige flyktninger i Stavanger kommune. Jeg bor i Stavanger på 3. året, men kommer fra Farsund. Bloggen gjenspeiler det jeg til enhver tid er opptatt av, og i den siste tiden har det gått mest i Bryllup. Men andre temaer som Foto, Interiør, Hverdagsliv og Kreative sysler kan forekomme. Enjoy! Følg meg gjerne på Instagram! KriAnd88

  • Bloglovin Facebook Twitter YouTube
hits