Forrige uke ble jeg endelig ferdig med bordkortene / gaveeskene, og her følger en kort oppskrift på hvordan jeg lagde dem.

 


Jeg startet med å kjøpe inn mellomstore fyrstikkesker, ca 5 x 7 cm. Ikke den minste vanlige typen, men hakket større. Akkurat passe store til å ha noe i dem! Jeg tømte dem for fyrstikker, og så kunne arbeidet begynne.

Jeg ville dekke alle sidene på eskene med samme type ark som også blir brukt i invitasjoner og festhefter. Arkene er akkurat så tykke at man ikke kan se det originale mønsteret gjennom.


Jeg klippet alle bitene et par millimeter kortere enn selve sidene på eskene, og har du ikke en eller annen type skjærebrett, anbefaler jeg deg virkelig å få tak i det før du begynner på et slikt prosjekt. Det gikk MYE fortere å klippe bitene i riktig størrelse med rette kanter med en slik! (Min favoritt er et skjærebrett fra Fischer, der du bruker en knapp med et lite blad under til å skjære gjennom arket. Ikke denne på bildet, selv om den er god den også. Den bruker jeg mest når jeg skal skjære på øyemål.)

Etter at alle bitene var ferdig klippet opp, brukte jeg de samme stemplene som jeg brukte til invitasjonene.
Jeg stemplet monogrammet vårt på halvparten av de største lappene som skulle være på den ene av de to største sidene på eskene, og limte både dem og alle de små lappene på eskene med dobbelsidig tape.På den siste siden limte jeg på et bilde av oss to som jeg fikk eskalert i riktig størrelse og fremkalt hos en fotograf (det ser litt mørkt og dradd ut på bildet, annerledes i virkeligheten!). Jeg fikk to bilder på hvert fotopapir, og brukte det svarte skjærebrettet mitt til å klippe bort de hvite kantene før jeg også limte dette på med dobbelsidig tape.

 Før jeg skrev på navnene for hånd på bordkortene, limte jeg på en lilla papirrose med superlim på den ene siden. Opprinnelig har disse rosene en lang rett stilk av ståltråd med grønt papir utenpå, og istedet for å klippe av denne lange stilken viste min kusine meg et genialt triks!

 


 
Jeg brukte en spisepinne (du kan også bruke en blyant, penn, strikkepinne, osv..), og tvinnet stilken rundt den nederst den er tynnest, og vips!, så fikk rosen et litt annerledes og mer dekorativt utseende!

 

 

Etter at jeg hadde skrevet navnene på eskene, følte jeg absolutt at den ene lille papirrosen klarte å pynte dem opp ganske bra alene, så jeg lot dem bare være slik, uten noe mer dill og glitter.

 

 

 Den biten hvor de fugerer som gaveesker får dere vente med å se til etter bryllupet. Noe må jeg klare å holde hemmelig iallefall!

Signatur
Si din mening!
Trine   Postet: 10.05.2012  kl:20:45
Igjen, du æ god!! :)
Stine   Postet: 10.05.2012  kl:23:43
Synes de var veldig fine! Mulig vi stjeler ideen ;) Hvor kjøpte du det skjærebrette forresten?
kristinesside   Postet: 11.05.2012  kl:00:01
Trine: Tusen takk!! :D
kristinesside   Postet: 11.05.2012  kl:00:03
Stine: Tusen takk!! Skjærebrettet som er avbildet kjøpte jeg på tilbud på en pandurobutikk for et par år siden, og Fischer sitt som er det aller beste om du skal skjære etter mål i cm og mm, var en gave. Men jeg tror også den er kjøpt på panduro eller en annen hobbybutikk. :)
Ingrid Helen   Postet: 11.05.2012  kl:00:19
De er kjempe fine :-) jeg bruker skjærebrettet fra Fischer, det kan man få kjøpt på blant annet på Staples, ihvertfall der min kommer i fra ;-)
kristinesside   Postet: 11.05.2012  kl:10:52
Ingrid Helen: Så bra! Vet du om det går an å kjøpe flere blader/spisser når de blir godt slitt der også? :)
Ingrid Helen   Postet: 11.05.2012  kl:14:16
Ja, du får kjøpt ekstra, går også å kjøpe en som preger også, så det blir fine brette kanter ;)
kristinesside   Postet: 11.05.2012  kl:22:31
Ingrid Helen: Åj, stilig!! Det må jeg prøve ut! :) Takk!
Kristina   Postet: 15.05.2012  kl:18:59
Hei Kristine! Havnet på bloggen din i dag og liker mange av dine ideer :) Hva skal du ha i disse eskene? ;-)

Vi skal også ha bryllup i sommeren. Jeg tenker og tenker om hva jeg skal finne som en liten takke-gave til gjestene, men føler meg dum fordi kommer ikke på noe... :-(

P.S. Vi skal også ha lavende-lilla farge som hoved!
kristinesside   Postet: 15.05.2012  kl:23:11
Kristina: Hei! Så koselig å høre! Blir så glad når andre også liker det jeg lager :) Hva som skal være inni dem er enda en hemmelighet, men jeg skal avsløre det her etter bryllupet ;) Så det er bare å følge med! ;)
Men noe spiselig er alltid en hit, finnes lovehearts i små pakker som dere kan bestille på ebay med deres navn på, eller små hjertesjokolader. Ellers er små ting som minner fra bryllupet også fint å gi! Trenger ikke være noe stort eller dyrt, kanskje noe du kan lage selv?
Gina   Postet: 13.08.2012  kl:12:23
Hei.

UTROLIG fine bordkort du har laget!!!:) Veldig imponert!

Jeg falt veldig for det flotte monogrammet ditt!!!:) Hvordan har du laget dette? Er det mulig å få en oppskrift?
Gina   Postet: 13.08.2012  kl:12:25
Utrolig fine bordkort du har laget:)

Er det mulig å få oppskrift på monogrammet ditt? Likte det VELDIG godt:)
kristinesside   Postet: 13.08.2012  kl:20:29
Gina: Tusen hjertelig takk! Så gøy å høre altså! :D
Jeg husker faktisk ikke helt hvordan jeg lagde det, det er ganske mange måneder siden. Det eneste jeg har skrevet på bloggen om monogrammet er dette:

http://kristinesside.blogg.no/1324387316_bryllupsmonogrammet_v.html

Men jeg husker hvor jeg ble inspirert til å lage et slikt monogram! Her er linken til en annen blogg som viser en annen fremgangsmåte enn den jeg brukte, så kan du se om du får det til :) :)

http://bryllupstid.blogg.no/1320096155_how_to.html
Audi   Postet: 08.10.2012  kl:19:49
Kjempefine gaveesker:-) du har generelt laget mye fint til bryllupet - har hentet mye inspirasjon her! Men lurte på et par ting ; litt dumt Spm men hva gjorde du med alle fyrstikkene? Og kan jeg spørre hvordan du hadde kirkeprogrammene?
kristinesside   Postet: 08.10.2012  kl:21:39
Audi: så koselig å høre at du linte det, og ikke minst finner inspurasjon i mine kreative sysler! Finnes forresten ingen dumme spørsmål ;) Fyrstikkene samlet jeg på, og bruker dem til å tenne lys.med. Men det er jo en selvfølge at jeg ikke får brukt alle opp til det med det samme, og jeg må ærlig innrømmeat de fleste ligger lagret i brødposder i et skap enda ;) Vurderte å lage en bygning eller noe, men har ikke kommet så langt ;) Og ang. Kikeprogrammet vårt, så kommer det i neste bryllupsinnlegg på bloggen, so stay tuned! :)
Audi   Postet: 08.10.2012  kl:22:32
Supert:-) gleder meg til det kommer:-)
Maria   Postet: 20.01.2013  kl:22:21
Hei, Kristine!

Så utrolig kjekt å lese bloggen din. Du er virkelig en stor inspirasjon! Jeg skal selv gifte meg 15.06.13, og har lenge tenkt på å bruke fyrstikkesker til bordkort. Jeg sliter litt med å finne ut hvor jeg kan få kjøpt dette, og lurte på hvor du fikk tak i dine og hvor mye du måtte ut med?

Du var en utrolig vakker brud :)
kristinesside   Postet: 21.01.2013  kl:11:53
Maria: Tusen takk for gode ord! Fyrstikkeskene er ca 3x5 cm, en middelstørrelse. Disse kjøpte jeg på en kiwibutikk, men jeg husker ikke hvor mye de koster. Men fyrstikkesker koster i utgangspunktet ikke så mye.


Designet er laget av Silje Lien.
  • Profilbilde 24, Stavanger
    Jeg er 24 år og Gift med verdens herligste og beste mann Morten! I tillegg er jeg Sosionomtudent ved UIS og har en ekstrajobb i en barnevernsinstitusjon for mindreårige flyktninger i Stavanger kommune. Jeg bor i Stavanger på 3. året, men kommer fra Farsund. Bloggen gjenspeiler det jeg til enhver tid er opptatt av, og i den siste tiden har det gått mest i Bryllup. Men andre temaer som Foto, Interiør, Hverdagsliv og Kreative sysler kan forekomme. Enjoy! Følg meg gjerne på Instagram! KriAnd88

  • Bloglovin Facebook Twitter YouTube
hits