Rett etter påske fikk vi endelig sendt inn alle attestene til skattekontoret, og nå har vi fått svar.

 

Ingen hindring for inngåelse av ekteskapet, flott!

 Og nå som det stod svart på hvitt ble det plutselig så veldig virkelig! Om rett over to måneder bytter jeg navn fra Nilsen til Andreassen. Hjelp! Mon tro om jeg burde øve meg på en ny signatur? Kanskje jeg kan klare å få til en stilig en, og ikke føle meg tvungen til å skrive hele navnet hver gang? Dette er ganske uvirkelig, men gøy! Jeg gleder meg :)

Tidligere har jeg skrevet et innlegg om å bytte etternavn HER.

Grunnene til at jeg velger å bytte etternavn er flere. For det første synes jeg det er en koselig tradisjon at ekteparet har likt etternavn når de er ett, om de tar kvinnens, mannens eller begges etternavn. Vi går fra et forhold til en familie, og det synes jeg det er viktig å understreke. Hadde jeg hatt et navn som hadde passet bedre sammen med Andreassen, så hadde jeg muligens ville beholdt begge to, men det høres ikke like bra ut med Nilsen Andreassen, eller Andreassen Nilsen. Vi kunne i bunn og grunn tatt mitt etternavn begge to, men vi var enige om at Andreassen var et finere navn, så det ble fort uaktuelt. Jeg er selvfølgelig litt knyttet til Nilsen-navnet siden det er det jeg har vokst opp med, men dette er starten på et nytt kapittel i livet, og navnet kommer til å bli værende i familien min en stund til uansett :)

Det finnes også fine slektsnavn i min familie som jeg gjerne kunne ha tatt i bruk sammen med Andreassen, men det føltes litt rart også, og det har ikke blitt diskutert med resten av familien, så jeg droppet den ideen ganske raskt. Men det hadde vært litt fint og spesielt :)

 

Q: SKAL DU BYTTE NAVN, ELLER VILLE DU HA GJORT DET?

 

Signatur
Si din mening!
weddingbee   Postet: 28.04.2012  kl:00:26
Hurra for prøvingsattesten! Husker godt hvordan det var å få den i posten. Plutselig ble alt så mye mer virkelig =)

Synes det er koselig med endring av etternavn jeg, av samme grunner som deg, men spørs om jeg hadde klart å være like tøff og ta det steget med å "gi slipp" på det etternavnet jeg har levd med i så mange år =) Heldigvis har jeg og sjæ'sten samme etternavn, så det blir ikke noe navneendring på oss... litt kjedelig, men jeg klager ikke =D

SV: godt at vi kan hente inspirasjon fra hverandre..GØY!! =D Gleder meg til å se resultatet! Føler at det ikke kan gå galt uansett hvordan resultatet blir jeg, for blir det litt kronglete sying blir det jo bare enda mer personlig =)
Siri   Postet: 28.04.2012  kl:03:11
Jeg klarer ikke bestemme meg for hva jeg skal gjøre.. har heldgvis et år på meg :P
Jostein og Karoline   Postet: 28.04.2012  kl:08:44
Så spennende! Klart det blir mer virkelig når du får det svart på hvitt:) Jeg synes det er utrolig fint at du velger å ta hans etternavn, det er jo tradisjon tro det:)
Lena - frøken til fru   Postet: 28.04.2012  kl:09:28
Jeg synes det er helt riktig å bytte navn når man går i fra forhold til familie. I mitt tilfelle så passer det å beholde mitt og ta min kjære sitt, men velger å kun ta hans navn når den tid kommer her! :D Vil ha så kort navn som mulig med tanke på barn osv..
kristinesside   Postet: 28.04.2012  kl:20:19
weddingbee: Det er så sant! Jeg gruer meg litt, men jeg tror det kal gå bra. Og forandrer jeg mening kan jeg altids ta det tilbake, for endring av navn i forhold til ekteskap teller ikke i 10års regelen som gjelder ellers. Heldigvis :)

Kronglete sying er flott! Haha, mine skills der er ikke særlig bra, så tror det kommr til å se fantastisk ut! ;)
kristinesside   Postet: 28.04.2012  kl:20:21
Siri: Det er så greit med tid, savner det nå litt jeg ;) Du finner nok ut av det til slutt :) :)
kristinesside   Postet: 28.04.2012  kl:20:25
Jostein og Karoline: Noen tradisjoner er så fine! Og selv om det er mer vanlig å gå vekk fra tradisjoner, er det viktig å beholde noen av dem. Gleder meg til å bytte etternavn, men det blir jo litt rart i starten :)
kristinesside   Postet: 28.04.2012  kl:20:28
Lena: Det er sant. Har man forskjellige navn ender ungene kanskje opp med to etternavn, og skal de igjen få barn med en med to etternavn, og da blir alt veldig komplisert. Et etternavn er flott, det enkle er ofte det beste :)
Nina   Postet: 28.04.2012  kl:21:53
Jeg har ikke klart og bestemme meg for om jeg skal ha begge eller kun ta hans navn. Barnet vårt har kun hans navn, da han ble født var jeg nemlig sikker på at jeg skulle droppe mitt etternavn, hehe. Ikke lett dette ;) Synes det blir så langt med begge, men vet ikke helt om jeg vil gi slipp på mitt gamle. Får gruble litt videre ;)
Trine   Postet: 28.04.2012  kl:23:17
Så gøy å endelig få papiret i orden! ;) Her skal vi også snart fylle ut og sende vårt avgårde... Spennende! :)
weddingbee   Postet: 28.04.2012  kl:23:24
SV: mhm, jeg er kjempefornøyd =D og vi er så heldige at vi får hente boblen fredag ettermiddag og levere den tilbake lørdag ettermiddag - og prisen; rett og slett altfor billig i forhold til hva vi hadde forventet oss =D sparte kroner er tjente kroner ;)
kristinesside   Postet: 29.04.2012  kl:11:45
Nina: Det er ikke lett det der!! Det er en tilvenningssak, både før og etter, viktig å ta seg god tid til å tenke over det. Om du tar hans navn i tillegg, gjør det ikke noe om barnet deres har hans navn, for da er det jo et navn alle har til felles. og ditt navn sier bare at du vil beholde litt av identiteten du hadde fra før :) Viktig å bruke god tid på å bli helt sikker iallefall :):)
kristinesside   Postet: 29.04.2012  kl:11:55
Trine: Det er kjempespennende, blir så veldig ekte og virkelig!! :D
kristinesside   Postet: 29.04.2012  kl:11:59
weddingbee: Så deilig, og gøy!!! Min kjære har bestemt bilen vi skal ha, en litt mer ny og dyr bil, typisk gutteønske ;) Men jeg vet ikke om vi må betale noe for den ennå faktisk, forloveren hans har fått "låne" den, så vi får vente å se hva det blir til når det nærmer seg. Tror du at du får plass til kjolen i bobla? Jeg har vært redd for at jeg har litt for mye kjole for en del biler.. :S
Thea   Postet: 02.05.2012  kl:18:19
Etternavn er noe jeg brenner for, ja navn generelt synes jeg er gøy! Mitt sysnpunkt for min situasjon; kjæresten har to vanlige etternavn (brukt av 5000 og 51000, den kombinasjonen han har er det 22 stk som har), jeg har to sjeldne etternavn (brukt av 211 og 7 pers) . Det viktigste for meg er at vi sammen finner et navn som passer til identiteten vi vil at vår familie skal ha. Antageligvis vil han skifte til mitt etternavn, og så beholder jeg navnet mitt uendret. Det er uaktuelt for meg å skifte til hans, ettersom navnet hans er av de mest populære sen-navnene. Så får jeg håpe han tar skrittet og skifter, tror han har litt lyst, men er jo en stor endring!

Jeg synes forresten det er helt naturlig at du dropper ditt navn, og kun tar hans, når du først har bestemt deg for å endre. Som du sier blir det veldig heftig med to sen-navn =)

Personlig synes jeg det er flott når et par, som begge har alminnelige navn, velger at etternavn som kanskje ikke lenger brukes i familien, slik at det blir gjenopplivet og man får et mer uvanlig navn.

Uansett, synes jeg at det viktigste er å gjøre det som passer paret. Mine foreldre beholdt sine navn (de har jo to sjeldne navn) og det har gått HELT fint for meg med to etternavn. Jeg har mammas til sist, bror har pappas til sist.
kristinesside   Postet: 02.05.2012  kl:18:47
Thea: Tusen takk for spennende kommentar!! :D
Så utrolig stilig!! Jeg ville absolutt ha beholdt etternavnet mitt også om det var så sjeldent som ditt. Og enda mer spesielt at du og broren din har forskjellig rekkefølge på etternavnene! Så spennende!!

Navnet er en del av den identiteten man har, og den er det viktig å ta vare på i slike situasjoner. Vi får håpe han tar valget om å ta ditt etternavn, det trenger jo ikke alltid å gå den andre veien av kvinnen må ta mannens navn.

Så bra med positiv tilbakemelding på navneendringen jeg skal få, selv om den er ganske vanlig. Jeg tror ikke jeg ender opp med å ta det ene slektsnavnet i tilegg til hans navn, men vi får se. Det hadde vært veldig gøy, og spesielt. Og jeg hadde vært stolt om jeg kunne få bært det videre!
Hirsahill   Postet: 03.05.2012  kl:18:41
Jeg skal beholde mitt eget etternavn (er 330 som har det etternavnet), selvom hans etternavn er litt mer sjeldent (104). Svigermor har samme fornavn som meg og jeg vil IKKE bli forvekslet med henne ;) Han kunne godt ha tenkt seg å endre til mitt etternavn, men begge barna våre har kun hans etternavn (bare fordi jeg ikke ønsker at barna skal måtte velge mellom et drøss med etternavn den dagen de vil gifte seg).
kristinesside   Postet: 03.05.2012  kl:18:51
Hirsahill: Skjønner det kjempegodt! Ditt navn er jo litt sjeldent det også, og det er viktig å være bekvem med navnet man velger! :) Og så lenge barna deres har hans etternavn, skjønner jeg godt valget ditt! :) Du har ikke vurdert å ta hans etternavn i tillegg til ditt, men som mellomnavn? Det går an å kun bruke kun et etternavn til daglig slik at du ikke blir forvekslet. Men det er et flott valg, det er så greit at man kan velge det man vil, og ikke føle seg bundet til tradisjoner og skikker og slikt :)
Hirsahill   Postet: 03.05.2012  kl:19:59
Næh, jeg syns ikke noe om tradisjonelle kjønnsrollemønstre, og vil ikke drasse på meg et etternavn til BARE fordi jeg er gift ;) (jada, jeg er litt mer "rebelsk" enn normalt - (reb)ellen var mitt russenavn da jeg gikk påbygning!)
kristinesside   Postet: 03.05.2012  kl:22:13
Hirsahill: Kjempegreit å kunne gjøre det man selv vil! Liker det!! :D
shabbychichome   Postet: 10.02.2013  kl:01:17
Når du skrev på Erklæring fra brudefolkene før prøving av ekteskapsvilkårene skrev du ditt nye eller gamle etternavn da ?
kristinesside   Postet: 11.02.2013  kl:10:46
shabbychichome: Jeg skrev mitt gamle etternavn, for man får ikke sitt nye etternavn før etter at papirene fra vielsen er sendt inn etter bryllupet. Dermed gjelder ikke det nye navnet før etter vielsen :)
Maren   Postet: 29.07.2013  kl:19:49
Dere fyllte bare ut alle erklæringene sant og så fylte du ut et navnendring skjema? Sendte du da inn navnendringen samtidig med de andre? Og når du fikk svar fra navnendringen fikk du det nye navnet før dere var gift da? håper på svar, hehe :)
kristinesside   Postet: 29.07.2013  kl:20:47
Maren: Hei! Vi fylte inn alle erklæringene og navneendringsskjema, og sendte de in samtidig. Jeg fikk ikke bekreftet navneendring før atter at skateetaten hade fått en bekreftelse fra presten vår om at vi var gift, så den kom et par uker etter at vi hadde sagt ja til hverandre :)
Maren   Postet: 29.07.2013  kl:20:56
Ok, tusen takk :)


Designet er laget av Silje Lien.
  • Profilbilde 25, Farsund
    Jeg er 24 år og Gift med verdens herligste og beste mann Morten! I tillegg er jeg Sosionomtudent ved UIS og har en ekstrajobb i en barnevernsinstitusjon for mindreårige flyktninger i Stavanger kommune. Jeg har bodd i Stavanger i 3 år, men har nå flyttet tilbake til Farsund. Bloggen gjenspeiler det jeg til enhver tid er opptatt av, og i den siste tiden har det gått mest i Bryllup. Men andre temaer som Foto, Interiør, Hverdagsliv og Kreative sysler kan forekomme. Enjoy! Følg meg gjerne på Instagram! KriAnd88

  • Bloglovin Facebook Twitter YouTube
hits