Som jeg har fortalt tidligere kjøpte jeg brudekjolen min brukt på finn.no. Det er jeg så glad for at jeg hadde muligheten til å gjøre, for jeg ville aldri hatt råd til å kjøpe drømmekjolen hvis jeg måtte betale full pris for den. Jeg innså tidlig at jeg hadde dyr smak når det kom til brudekjoler..

For noen uker siden leverte jeg inn brudekjolen min til ei kjempeflink sydame som nå har justert den helt perfekt! Hun har til og med sydd på en liten hempe på slepet slik at det kan henge på en av knappene på kjolen når jeg skal gå og danse så det ikke skal være i veien. Da slipper jeg å få krampe i armen av å gå og bære halve kjolen hele dagen i tillegg.

 Siden kjolen er brukt før, ville jeg gjerne renset den skikkelig før jeg bruker den selv, og den må uansett dampes ut. Nå som skjørtet har ligget i bunnen av kjoleposen har den blitt skikkelig krøllete, så jeg bør vente med dampingen til det kuner et par uker igjen til den store dagen slik at den ikke skal krølle seg igjen. Hun som hadde brukt kjolen før meg, hadde fått den renset etter at hun hadde brukt den, men det var fremdeles noen små flekker igjen som skulle kunne gå av om jeg renset den på ny. Jeg spurte sydamen om hun visste om et bra renseri, og hun var rask til å fraråde meg å sende kjolen min til rens. Hun fortalte om en kunde med en brudekjole i et liknende stoff som meg som hadde renset kjolen, og opplevd å få den ødelagt tilbake fordi det skjøre materiale ikke hadde tålt rensen.

Istedet ville hun anbefale meg et rensemiddel jeg kunne bruke hjemme direkte på de flekkene jeg ville ta bort, så jeg slapp å få enda flere utgifter for rensing og kanskje risikere å ødelegge kjolen. Jeg fikk hakeslepp da hun dro fram en sprayflaske der det tydelig stod "Motorrens", men hun var rolig og forsikret meg om at det ville gå kjempebra.

 Jeg stoppet dermed innom en bensinstasjon på vei hjem, tok en real sjangse med hjertet i halsen, og sprayet direkte på en liten flekk om gangen. Jeg lot det virke i noen få minutter og skylte godt av med kaldt vann. Og jommen gik ikke flekken bort!! Da var det ikke noe å lure på, så jeg gjentok det samme på de andre småflekkene også. Og nå er kjolen helt perfekt igjen!

 

Jeg glemte helt å ta bilde av de små flekkene på forhånd, og det er kanskje like greit. Jeg trenger ikke minne meg selv eller andre på at brudekjolen min har vært brukt før og har hatt flekker på seg, og jeg skal jo heller ikke vise kjolen min til alle andre før den store dagen. Men et lite sneek peak av noe stoff kan vel ikke skade?

 Et klassisk sted å få vanskelige flekker er under armene. Uansett hvor forsiktig du er med mat og alt annet som kan sette flekker, så er det en del deodoranter som kan være med på å sette flekker på klær, og særlig lyse stoffer. Det er vel dermed ikke noen hemmelighet at det var littegranne merker her på min brudekjole, når den forrige bruden hadde bært kjolen en hel sommerdag i forveien. Dette var ikke betydelige flekker folk hadde lagt merke til, men jeg som studerer kjolen visste at de var der, og kunne ikke la være å tenke på det. Men nå er det ikke noe tegn til at den har vært brukt tidligere i det hele tatt! Alt er borte, og kjolen er helt ren og pen!

 

 

Q: HAR DU HØRT OM DENNE RENSEMETODEN FØR?

Q: HAR DU FIKSET NOE PÅ BRUDEKJOLEN? 

 

Signatur
Si din mening!
Jane   Postet: 29.04.2012  kl:16:39
Motorrens? Tuller du? Hadde jeg ikke visst bedre ville jeg ha beskyldt deg for å bedrevet aprilsnar :p hehe.. Ok, dette har jeg aldri hørt om! Men likevel takker jeg for tipset! Jeg har kjøpt brudepikekjolen brukt og den er det flekker på. Kanskje jeg rett og slett skal gå til angrep med litt motorrens?! hehe.. Fiffig! :D Så spennende med en sneak peak! Veldig spent på kjolen din! :) Jeg har dessverre falt i gruven med å kjøpe helt ny - og den var ikke billig :-/ Men igjen, det er drømmekjolen min :D Så det er nok verdt det! Jeg har ikke fått min enda da den faktisk måtte bestilles. Gleder meg til å kunne vise den til absolutt alle om få måneder. Er så forelsket i den! <3

SV: Åh, så koselig! Tusen takk :) Så gøy at andre liker ideen vår også :o) Ja, synes det var gøy å gjøre noe annet og den posen gjør mye! Har til og med inspirert andre som ofte lager kort, de hadde ikke tenkt på denne ideen før. Det er litt artig! :) Tusen hjertelig takk for koselig tilbakemelding :) hihi..
kristinesside   Postet: 29.04.2012  kl:21:14
Jane Helen: Det var helt fantastisk! Bare pass på at du gnikker godt og skyller godt med kaldt vann etterpå. Skikkelig stilig at et fungerte! Jeg har heller aldri hørt om det, og var litt skeptisk i strten,s å prøvde litt forsiktig først.

Drømmekjolen er drømmekjolen, nesten koste hva den koste vil. Det er en av de viktigste tingene den dagen, så hadde jeg ikke funnet en billigere versjon, er det eldig godt mulig at jeg ikke hadde gitt meg før jeg hadde spart opp til en helt ny en ;)
Jeg klarte ikke å la være å gi et sneak peak, jeg har så lyst til å vise den, jeg er også kjempeforelsket i min kjole! :D
Fru. Silje Hunstad Predosin   Postet: 30.04.2012  kl:03:44
Oi, det var da en ny metode ... Nesten så jeg ikke tror det, før jeg får se det. Vet du om det funker på litt eldre flekker? Har en kjole etter bestemora mi, som ho brukte for ti (?) år siden, og som ingen vil ta inn til rens. Jeg har fått den ganske fin med flekkfjerner, men mangler noen småe. Hadde vært morro å prøve. & er jo ikke noe krise for meg dersom det skulle skje noe med kjolen :) Har du foresten peiling på om det bare er en viss type stoff den funker på, eller om det er alt av brudekjoler man kan gå løs med motorrens på? :p
kristinesside   Postet: 30.04.2012  kl:09:39
Fru. Silje Hunstad Predosin: Jeg vet!! Jeg brukte den på kjolen min som ble brukt sist sommeren 2009 eller 2010, og som hadde vært til rensing en gang tidligere, så jeg ville prøvd forsiktig på en liten flekk på et litt skjult sted, det var det jeg gjorde iallefall :) Sydamen som jeg snakket med brukte den på alt mulig, men min kjole er jo hvit, og det gikk flott! Men jeg aner ikke hvordan det blir på fargede stoffer, så da ville jeg vært litt mer orsiktig. Men om du ikke er så redd for at det vil skje noe, så ville jeg prøvd! Det gikk flott på min kjole, ingen merker eller noe, så det kan være verdt et forsøk! :)
GA   Postet: 30.04.2012  kl:23:12
supert tips!!:)
anetteogjonas   Postet: 01.05.2012  kl:00:45
Motorrens?! Hjelpes, jeg forstår du hadde hjertet i halsen når du begynte. Men så godt alle flekkene gikk bort. Jeg har kjøpt kjolen min på nettet og var nødt lit å få litt hjelp til å legge den opp og sy den litt inn. Det var ikke bare bare å få noen til å hjelpe, men fant til slutt en litt avsides brudesalong som var villige til å hjelpe med søm, dog litt skeptisk siden kjolen var kjøpt på nett. Betalte 600 for kjolen pluss frakt så selv om sømmen kom på 1500, har jeg fortsatt fått meg en utrolig billig og fin kjole:)
kristinesside   Postet: 01.05.2012  kl:17:44
anetteogjonas: Jeg er kjempeglad for at den er helt i orden igjen nå! :)
Så bra de kunne hjelpe, og da har du fått mye for pengene! Og vil du ikke beholde den som et minne, går det an å få solgt den i etterkant. Veldig greit at man kan finne andre løsninger som kan være like gode! :D
Julie og lille Oliver   Postet: 01.05.2012  kl:21:27
Oi, for et bra tips! Jeg har også kjøpt en brukt kjole, så håper det går på min og :)
kristinesside   Postet: 01.05.2012  kl:22:03
Julie og lille Oliver: Værsågod!!! Det er så greit å kunne dele slike tips, håper det fungerer for deg også! Lykke til!! :D
Jane   Postet: 02.05.2012  kl:08:45
SV: OK, da skal jeg prøve det :) Takk igjen ;) Drømmekjolen er kjempe viktig! Og jeg angrer ikke på kjøpet selv om den kostet litt :p Det er vår dag, og det er min kjole :o)

Åh, så søtt :) Så bra at du er forelsket i kjolen din! ;)
Silje Margrethe   Postet: 13.06.2013  kl:21:27
Kjolen min var brukt før og ikke renset derfor fikk jeg en Maggie sottero kjole veldig veldig billig! Nå er kjolen ferdig sydd hos skredder og reist videre til rens jeg må si jeg er veldig skeptisk til åssen farge den kommer tilbake i og det er så mye rare ting de gjør som og slenge ting i vaskemaskinen. Så veldig redd foreløbig men om en uke får jeg resultatet. Dampe kan man gjøre selv med strykejerns damp eller damp vasker om man har eget munnstykke for kles damping :)
Kamilla   Postet: 22.05.2014  kl:13:20
Hei! Jeg har også kjøpt en brukt kjole som jeg må få sydd inn. Kan jeg spørre hvilken sydame du brukte i Stavanger?
kristinesside   Postet: 22.05.2014  kl:20:02
Kamilla: Hei! Jeg brukte en sydame som har kontoret sitt i samme gate som Brudesalongen i Stavanger, den lille butikken, og nå har det også kommet en ny en i samme gate. Husker ikke hva gata heter men det er der med domkirka ;) Hør med brudesalongen der hvis du ikke finner kontoret :)


Designet er laget av Silje Lien.
  • Profilbilde 25, Farsund
    Jeg er 25 år og Gift med verdens herligste og beste mann Morten! Jeg er utdannet Sosionom og jobber som miljøterapeut ved Cocoon Ressurssenter for barnevern og etnisitet. Jeg bodde i Stavanger i 3 år mens jeg studerte, men har nå flyttet tilbake til Farsund og bor i et gammelt og koselig hus i landlige omgivelser. Bloggen gjenspeiler det jeg til enhver tid er opptatt av, og de siste 2,5 årene har det gått mest i Bryllup. Men andre temaer som Foto, Interiør, Hverdagsliv og Kreative sysler kan forekomme. Enjoy! Følg meg gjerne på Instagram! KriAnd88

  • Bloglovin Facebook Twitter YouTube
hits