Bordkort er vanlig å ha i bryllup, forutsett at du ikke er så få eller så mange at det ikke er vits i starte arbeidet. Noe som også blir mer og mer vanlig er å gi en liten gave til hver av gjestene som gjerne kan stå ved bordplassene deres.

Og det er vel ingen hemmelighet at jeg hadde lyst til å lage begge deler, så for å gjøre det litt lettere for meg selv har jeg slått disse to sammen til en felles ting!

Jeg har tidligere laget et innlegg HER om starten på arbeidet med bordkortene våre, og jeg velger å legge ut bilde av dem her i forkant av bryllupet fordi det ikke er alle gjestene våre som får slike bordkort. Mange er invitert til å komme rett etter middgen, og da synes jeg det er helt greit at de og andre også får sett dem. Planen var å vise dem etter bryllupet, men hvis jeg ikke husker å ta bilde av dem før bryllupet, har jeg ingenting å vise i etterkant heller. Så her kommer både de ferdige bordkortene / gaveeskene, og i neste innlegg kommer det en liten forklaring på hvordan jeg har laget dem.

 


Omtrent alle bordkortene.

Jeg har valgt å bruke fyrstikkesker som bordkort, fordi det samtidig er en fin eske til å oppbevare en gave til gjestene i!

 


Forsiden på bordkortet.

Her har jeg brukt et bilde av oss til å dekke den ene siden og limt en enkel lilla rose på toppen for å få med fargetemaet. Hvis gjestene vil ta med bordkortet hjem som et minne, så har de også et bilde av oss i samme slengen ;)

 Baksiden på bordkortet.

Her har jeg dekket den andre siden med et stempel av monogrammet vårt.
Siden gjestene sitter ved runde bord blir også baksiden av bordkortene godt synlige, derfor var det greit å pynte med noe også her.

 


 Navnene har jeg enkelt skrevet med en svart penn for hånd.
Jeg liker at det ser hjemmelaget ut.

 

 
Q: HVA SYNES DU OM IDEEN?

Signatur
Si din mening!
Nina   Postet: 05.05.2012  kl:22:43
De ble kjempefine. Personlig og hjemmelaget, men samtidig elegant :)
Ingrid Helen   Postet: 05.05.2012  kl:23:11
Så fine de ble :)

Spennende det med å bruke fyrstikkesker. Lurer på om jeg skal bruke fyrstikkesker til noe jeg også, da han fridde med en fyrstikk :) men hva jeg skal bruke det til og om jeg skal bruke detvet jeg ikke enda.
Camilla Malvine   Postet: 05.05.2012  kl:23:30
Like it, selvfølgelig ;) Dine ble veldig fine! :D Funnet ut noen ideer til hva man gjør med fyrstikkene? :)
shabbychichome   Postet: 06.05.2012  kl:00:05
Ble kjempe fint ;)
Jane   Postet: 06.05.2012  kl:10:42
Kjempefine!! :) Gøy at du kombinerer disse :) Jeg hadde også tenkt å bruke fyrstikkesker til bordkort, men planen har endret seg underveis :p Jeg skal bruke fyrstikkeskene til noe annet i stedet ;) Bordkortene skal fortsatt være både bordkort og inneholde en gave til gjestene :D
kristinesside   Postet: 06.05.2012  kl:11:28
Nina: Tusen takk Nina! Godt å høre at andre ser på de som jeg hade tenkt! :) Takk! :D
kristinesside   Postet: 06.05.2012  kl:11:30
Ingrid Helen: Stilig, fridde han med en fyrstikk?? Da er du nesten bare nødt til å ha med fyrstikkesker eller fyrstikker i bryllupet!! ;) Du kan bruke de som kun gaveesker, eller til leker, bare kreativiteten setter grenser :) Eller du kan ta ideen min rett og slett ;) :)
kristinesside   Postet: 06.05.2012  kl:11:32
Camilla Malvine: Haha, ja genialt ikke sant ? ;) Takketakk :) Nei, vi har igrunnen ikke funnet helt ut av det der. Tanken slo oss med å lime dem sammen og bygge et hus eller liknende i vinter når vi kommer til å holde oss mye inne f.eks. Men vi har også tenkt å onere en del til mine foreldre som har vedovn, eller til svigerinnen min som også har vedovn. De har sikkert ikke vondt av et lite lager ;)
kristinesside   Postet: 06.05.2012  kl:11:32
shabbychichome: Tusen takk! :D
kristinesside   Postet: 06.05.2012  kl:11:32
Jane: Så spennende, jeg gleder meg veldig til å se det ferdige resultatet!! :D :D
Camilla Malvine   Postet: 06.05.2012  kl:11:49
Ahh, lurt det med å donere bort! :D Har jeg faktisk ikke tenkt på den gang^^, Godt mulig vi ender opp på den vi også, foreldrene mine har også vedovn :)
Line Merethe   Postet: 06.05.2012  kl:12:22
De var kjempe flotte! ;)
Siri   Postet: 06.05.2012  kl:12:48
Veldig smart å bruke fyrstikkesker til bordkort og gaveeske. Har du noen spesielle nettsider du henter inspirasjon fra? :)
Jane   Postet: 06.05.2012  kl:13:13
SV: Så bra ;) Føler at det fortsatt er mye som må planlegges og ordnes. Mye som er halvferdig :p Og innimellom føler jeg meg nokså alene med alle tankene og ordningene. Merker at menn ikke tenker like mye :p hehe.. Mulig jeg er problemet - at jeg rett og slett tenker for mye! Men det er bare en gang jeg gifter meg og jeg vil gjøre det perfekt i forhold til oss :D Jeg har inntrykk av at dere har kommet kjempe langt da! Virker hvertfall som du har mer eller mindre stålkontroll ;) Usikker på bordkartet enda. Må google litt til først. Har ikke begynt å tenke plassering en gang. Vet bare at jeg vil sette kartet så det er tydelig for alle. Utseende på det har jeg ikke bestemt meg for, men det må på et vis gå igjen i stilen med invitasjonene, bordkortene etc. Har du noe godt forslag da? Kortene som følger gavene vil jeg nok bare plassere med gavene, enten på høykant eller legge de med gavene. Dersom vi får noen pengegave ønsker vi å ha de i et pengeskrin, og jeg tror vi gjør det så enkelt og kjedelig at vi kjøper et vanlig pengeskrin og putter pengene i. Nøkkelen vil de som pakket opp gavene få ansvaret for. Hvis jeg ikke kommer over en stilig boks et sted da med lås som jeg kan scrappe litt på ;)
kristinesside   Postet: 06.05.2012  kl:14:02
Jane Helen: Du er ikke alene!! Vi (les: JEG) har en haug med halvferdige ting og enda flere ting som ikke er begynt på som jeg lurer på når tid skal bli ferdig.. OG jeg tror nok at jeg også tenker litt for mye a og til, men samtidig så må jo noen tenke! Jeg kan ikke klare å la alt ansvaret gå på min bedre halvdel, for han er så bedagelig at jeg blir enda mer stresset for om det blir gjort i det hele tatt ;) Jeg har iallefall skjønt at hvis jeg vil få det som jeg ønsker denne ene dagen, så må jeg ta kontrollen selv ;)

Jeg har heller ikke begynt på bordplaseringer, et er så vanskelig! Vi skal ha runde bord,og vi vil gjerne spre familien rundt så folk blir kjent med hverandre, samtidig som vi må tenke på trivsel. Vanskelig!!

Jeg har en liten idé om å lage bordkart i paint eller noe, med rundinger som bordene, og skrive navnene på pcen, for så å printe ut og ha i festhefter, og blåse den opp til en plakat og henge på veggen. Men jeg føler det blir litt simpelt og mer "teknisk" enn alt annet jeg har gjort.. Så jeg vurderer også å bare kjøpe en plaket, og tegne rett på, runde bord, skrive navnene på, og pynte litt i den stilen jeg har brukt på resten.. Æsj. Håper det kommer en god idé snart..

Så enkelt da! Et vanlig pengeskrin til å låne ned pengene var genialt da! Så kan den låses og tas med på kvelden, enkelt og greit :) Den tor jeg at jeg hiver meg på om jeg ikkefinner noe annet jeg også :) :)

Tusen takk for hjelp!! :D
kristinesside   Postet: 06.05.2012  kl:14:02
Line Merethe: Tusen hjertelig!! :D
kristinesside   Postet: 06.05.2012  kl:14:03
Siri: Takk! Jeg så det aller først på siden til lillemittalt.blogg.no. Så har jeg rett og slett bare tenkt litt videre :)
Jane   Postet: 06.05.2012  kl:14:53
SV: Hehe.. Det er godt å høre! Det er egentlig litt for frustrerende til tider :p Min påstår at han ikke vet hva som må tenkes på. Det gjør jo ikke jeg heller, så jeg svarte at internett er en fin ting :p hehe.. Min er også bedagelig og tar ting med knusende ro. Jeg har ikke like mye ro i kroppen, jeg er mer rastløs av meg faktisk! Og skal det bli bra må man tenke og stå på ;) hehe.. Godt at du er fortrolig med å måtte ta kontrollen da :)

Ja, bordplasseringen er kjempe vanskelig! Tror det er derfor jeg skyver det foran meg en liten stund til :p Må tidsnok sette igang med det likevel. Jeg personlig ville nok ha laget bordkartet selv, men igjen må man tenke på hva man har tid til også. Jeg ser for meg at jeg kjøper en stor plakat og jobber ut fra den. Og den skal plasseres slik i lokalet at det blir naturlig at alle kikker på den ;) Var i et bryllup hvor det ikke var noe bordkart og vi endte opp med å gå hele runden rundt bordet før vi fant vår plass. Bitte litt kjedelig i grunnen.. Så vil jo helst unngå dette :)

Ja, jeg tror et pengeskrin blir den enkleste løsningen. Ikke så fin, men pytt. Trenger det bare for den kvelden uansett! Tror jeg går for det som er nyttig fremfor estetikk for en gangs skyld ;) Bare hyggelig å kunne hjelpe! :D Du har jo inspirert meg så mange ganger før, så fint å kunne gi noe tilbake! :D
kristinesside   Postet: 06.05.2012  kl:22:06
Jane Helen: Jeg skjønner deg kjempegodt, men samtidig virker det som om du egentlig ahr ganske god kontroll! :D Så jeg tror det kommer til å gå supert :) Og ja, internett er en flott sak!! :D :D

Det er så lurt med bordkart!! Personalet ved festlokalet vårt ville gjerne også ha en (litt mer enkel utgave) der vi har skrevet på hvem som har forskjellige allergier og slikt, så de vet hvor de skal bringe den "spesielle" maten istedet for å rope, og så de på forhånd vet andre ting slikt som hvem som er under 18 ift alkoholservering.. Ganske lurt!
Jeg tenkte å plasere bordkartet på veggen ved inngangen til salen der det skal være middag. Da ser alle den på vei inn, før de begynner å lete etter plassene :)

Det er så utrolig flott med bryllupskategorien her, jeg tror aldri jeg kunne klart alt dette alene, er så greit med inspirasjon, og andre bruder til å backe opp og komme med ideer!! Liker det kjempegodt!! Og værsågod, det er godt at jeg har junnet vært til hjelp også! :D
Ingrid Helen   Postet: 06.05.2012  kl:22:07
SV: Ja, ble ganske overaska når han fant ut at han skulle fri med en fyrstikk :p, men han måtte bli kreativ da jeg var så sær at jeg ville være med å velge ring :p Jeg finner nok på noe med fyrstikkesker, eller så tar jeg bare å låner ideen din ;)
Christine   Postet: 06.05.2012  kl:22:33
Så lurt! Dette var helt genialt! :-D De ble kjempe fine.
anetteogjonas   Postet: 06.05.2012  kl:22:58
For noen genialt enkele og alikevel utrolig fine bordkort! Vi har kjøpt små esker vi, tanken på å bruke fyrstikk esker falt meg inne inn en gang men det er jo utrolig smart!
kristinesside   Postet: 07.05.2012  kl:12:44
Ingrid Helen: Fantastisk! Værsågod!! :D :D
kristinesside   Postet: 07.05.2012  kl:12:44
Christine: Tusen hjertelig!! :D
kristinesside   Postet: 07.05.2012  kl:12:45
anetteogjonas: Tusen takk, så gøy å høre!! Små esker er jo også fantastisk, det blir litt mer enn enkle små vanlige bordkort! Jeg gleder meg til å se! :D
GA   Postet: 07.05.2012  kl:14:41
Kjempefine og kreativt :)
Jane   Postet: 07.05.2012  kl:22:24
SV: Takk :) Fint det kan virke sånn utad da :p hehe.. Neida, jeg tror faktisk at jeg har kontroll over mye ;) Det gjenstår en del detaljer, og jeg har ikke alt helt klart for meg der enda. Er fortsatt veldig usikker på borddekorasjonene og hvordan vi skal gjøre det med blomster. Her får jeg hvertfall ikke hjelp av samboeren :p hehe...

Oi, det var jo kjempe lurt ønske av personalet! Kanskje jeg skal adoptere det? Det må jo være perfekt for dem hvertfall. Takk for tips :)

Ja, kjempefint at man kan finne andre kommende bruder under bryllupskategorien. Henter mye tips her, på facebook og på bryllupsvenner. Veldig nyttig!
kristinesside   Postet: 07.05.2012  kl:23:35
GA: Takketakk!! :)
Hilde   Postet: 07.05.2012  kl:23:53
Kjempe fine bordkort, tror vi må ta ramme også noe insperasjn fra deg og noen andre ;)
tankespinn86   Postet: 08.05.2012  kl:08:19
God ide med bordkort/gaveesker :) De ble kjempe flotte :) Likte spesielt godt skriften. Har du skrevet den ut eller er det et stempel?
weddingbee   Postet: 08.05.2012  kl:10:19
wæææ! Du er så flink!! Er nå jeg skulle ønske at vi hadde færre gjester sånn at jeg også kan lage bordkort =D

SV: så gøy å høre!! Nå gleder jeg meg bare enda mer til bryllupet deres er overstått og jeg kan få se bilder =D fortsatt veldig misunnelig på de glassene deres!
kristinesside   Postet: 08.05.2012  kl:11:57
Hilde: Værsågod, det er det vi har disse bloggene til, eller hva? :D
kristinesside   Postet: 08.05.2012  kl:11:59
tankespinn86: Tusen takk, så gøy at dulikte det!! Monogrammet på baksiden av bordkortene er et stempel jeg har "designet" og fått laget. Jeg brukte & fra Edwardian Script som lå på skriveprogrammet fra før, og lastet ned fonten Scriptine Pro fra dafont.com og brukte den på navnene og datoen. Ble kjempefornøyd selv også :D
kristinesside   Postet: 08.05.2012  kl:12:02
weddingbee: Hehe, tusen takk!! ;) Jeg tror det treet deres kommer til å ta kaka over mine bordkort, men men ;) Og jeg tror jeg er like spent på de glassene som deg, for jeg klarer ikke helt å se det for meg enda, hvordan det blir til slutt. Jeg er litt dårlig til å visualisere om jeg ikke kan få det rett framfor meg! Og det får jeg ikke før dagen før!! Hjelp! Det må bare bli bra ;)
Trine   Postet: 08.05.2012  kl:12:36
Bøyer meg i støvet altså! Du er så flink!!

Selv sliter jeg både med motivasjon, tid og kreativitet til tider! Akk...
kristinesside   Postet: 08.05.2012  kl:13:59
Trine: Tusen hjertelig!! :D Men du må absolutt ikke tro at du er alene om mangel på motivasjon, tid og kreativitet! Jeg har nettopp hatt over en måned uten at det har skjedd noen framgang, utenom bekymringer og frustrasjon.. Da brukte jeg tiden på noe annet, og startet opp igjen når jeg følte for det. Nå har jeg vært inni en god stim ei uke, og det tror jeg ikke hadde skjedd om jeg ikke hadde fått det litt på avstand først.

Hvis du sitter med noe du ikke finner ut av, så bare spør! Kanskje jeg kan klare å finne på noe lurt? :) Ellers er det bare låne alt av ideer jeg har lagt på bloggen min! :D
weddingbee   Postet: 08.05.2012  kl:18:05
SV: åhh, jeg er SÅ MISUNNELIG på de glassene deres.. må definitivt skaffe meg noen slike til senere bruk! Er nesten litt synd at det ikke er lenge til bryllupet er overstått, men det betyr også at vi går inn i en ny fase som "offisielt voksne", og voksne mennesker arrangerer middagsbesøk.. gjett om jeg skal drive og lage "mini-bryllup" med ulike tema hver gang vi inviterer gjester på middagsbesøk.. hahah!
kristinesside   Postet: 08.05.2012  kl:22:55
weddingbee: Hihi!! Det høres helt flott ut! Tror vi får blogge videre om det i etterkant! :) :D De glassene kan brukes til så utrolig mye!! Julepynt ved å fylle de med kuler, brukes til vaser til både blomster, kvister og fantastisk med lys til høstmørket kommer. Og bare "vanlige" centerpieces på middagsbordet! :D Håper du har planer om å blogge videre etter bryllupet!!
helene   Postet: 02.07.2012  kl:13:57
Kor har du kjøpt det små blomstrene du har brukt på bordkortene??
kristinesside   Postet: 03.07.2012  kl:10:21
helene: De kjøpte jeg på Familieskatter i Sandnes. Tipper de kan ha disse på hobbybutikker som Panduro også. Vet at det er et ganske vanlig merke, og jeg har sett dem flere steder. De heter "Storyteller".
noob   Postet: 23.08.2013  kl:20:45
Hei

Flott idee! Hva hadde du inni esken som gave til gjestene? :)
kristinesside   Postet: 24.08.2013  kl:11:43
noob: Tusen takk! Jeg har også laget et innlegg om innholdet, bare se her:

http://kristinesside.blogg.no/1350381686_vre_bordkort.html


Designet er laget av Silje Lien.
  • Profilbilde 25, Farsund
    Jeg er 25 år og Gift med verdens herligste og beste mann Morten! Jeg er utdannet Sosionom og jobber som miljøterapeut ved Cocoon Ressurssenter for barnevern og etnisitet. Jeg bodde i Stavanger i 3 år mens jeg studerte, men har nå flyttet tilbake til Farsund og bor i et gammelt og koselig hus i landlige omgivelser. Bloggen gjenspeiler det jeg til enhver tid er opptatt av, og de siste 2,5 årene har det gått mest i Bryllup. Men andre temaer som Foto, Interiør, Hverdagsliv og Kreative sysler kan forekomme. Enjoy! Følg meg gjerne på Instagram! KriAnd88

  • Bloglovin Facebook Twitter YouTube
hits