Etter at jeg la ut innlegget om våre bryllupsinvitasjoner HER, har jeg også laget et innlegg om alt utstyret jeg måtte få tak i, alle forberedelsene jeg måtte gjøre før jeg kunne sette i gang med å lage selve invitasjonene, og alle målene både på selve invitasjonene og på alle lappene jeg klippet ut HER.
I dette innlegget tar jeg for meg fremgangsmåten og invitasjonsmonteringen steg for steg. Det er ikke alt jeg har tatt like grundige bilder av som jeg forklarer, men jeg håper det er forståelig. Har du noen spørsmål utover det jeg har forklart, er det selvfølgelig bare å spørre! :)

 Steg 1: Etter å ha bestemt meg for alle målene på de forskjellige papirlappene, startet den store jobben med å måle og klippe ut hver enkelt. Til hver invitasjon trengte jeg tilsammen 13 lapper, 6 lilla og 7 hvite, så til over 50 invitasjoner ble det en god del lapper å klippe ut. Til dette arbeidet har skjærebrettet mitt vært en lifesaver. Jeg har spart enormt med tid på å bruke denne, og hver enkelt linje ble helt rett og fin!Skjærebrettet mitt er fra Fiskars, enkel å bruke med en liten skjærespiss som kan byttes ut når den slites ned, den har millimetermål og en ekstra "arm" å brette ut om man skal måle lenger enn selve brettet er.


Steg 2: Etter å ha klippet ut alle papirlappene i de forskjellige størrelsene, puttet jeg de i printeren og printet teksten direkte på de ferdigklippede arkene. Mye greiere enn å printe teksten på arket først for så å klippe ut den riktige størrelsen. Jeg skrev inn størrelsen på arket jeg skulle printe på inne på skriveprogrammet så skriften ble tilpasset arkene, og da ble utskriften perfekt.

Vi laget like invitasjoner til både middagsgjestene og festgjestene, og måtte dermed skrive invitasjonsteksten og informasjonslappene litt forskjellige så de skulle passe til de enkelte. Vi sorterte også lappene i forhold til om de inviterte var en person eller flere ved at vi skrev deg eller dere i teksten, og vi forandret også navnene for hver gang vi skrev ut invitasjonsteksten.Både monogrammet som vi har brukt på fremsiden av invitasjonene, på lommen inni, og diktet på baksiden av lommen er laget med stempler istedet for printet.Steg 3:
Så skulle monteringen endelig starte. Til dette fikk jeg kjempegod hjelp av snille søstre, forlover, svigerinne og min kjære. Vi brukte faktisk 2 dager på dette så det var en del jobb, men jeg synes absolutt det var verdt det.

Vi klippet opp dobbelsidig tape fra Biltema og limte bitene med litt mellomrom på langsidene og hjørnene på baksiden av de hvite papirlappene, fjernet folien, og limte dem på øyemål oppå de lilla lappene. Tapen klistrer veldig godt, så vi trengte ikke å dekke mer enn halvparten av kantene når vi skulle lime.


Steg 4:
Når alle de hvite og lilla lappene var montert sammen, startet vi å lime inn bildene, invitasjonstekstene og monogrammene i selve invitasjonene. De fire lappene til å ha i lommene limte vi ikke, så det skulle være mulig å ta dem ut som man vil.Noe å passe på er at tapen ikke klistrer seg dobbelt bakpå bildene hvis du vil bruke det i invitasjonene. Siden det er litt gjenskinn i fotopapir, ser man det veldig tydelig om ikke tapen ligger rett under. Men dette var ikke noe problem på det vanlige papiret, heldigvis!
Steg 5:
Monogrammet på fremsiden ville vi bruke til å lukke igjen kortet med, så det festet vi på helt til slutt. Før det limte vi på oppklippede biter av blonder og lilla satengbånd rundt hele siden av kortet, fra "flappen" på fremsiden og til ca. midten på baksiden av lommen. Dette limte vi også fast med dobbelsidig tape, både mellom papiret og blondene, og mellom blondene og satengbåndet. I ettertid ser jeg at det kan løsne litt, så om du har noen bedre ideer som ikke lager merker i papiret må du gjerne bruke det.

 Steg 6:
Oppå satengbåndet og blonden på baksiden av lommen limte vi på en borrelåspute. Disse har så kraftig lim at vi måtte feste det lilla satengbåndet til blonden og papiret med en dråpe superlim for at det ikke skulle løsne fra papiret når kortet skal åpnes.
På midten av "flappen" på fremsiden av kortet festet vi det siste monogrammet oppå blonden og satengbåndet med en bit dobbelsidig tape på venstre side av monogrammet, og lot høyre halvdelen stikke utforbi kanten. Under den halvdelen limte vi den andre delen av borrelåsputen slik at de passer oppå hverandre når kortet lukkes. Hele invitasjonen ble ganske tykk når den var ferdig og buler faktisk litt, så jeg er glad vi valgte å lukke den igjen med borrelås.
 

Signatur
Si din mening!
Ellen Marie Lie   Postet: 03.03.2012  kl:23:24
Hei! Jeg falt pladask for invitasjonene dine!!!:) Det jeg lurer på er hvor du kjøpte papir og disse lommekortene?
kristinesside   Postet: 04.03.2012  kl:00:36
Ellen Marie Lie: Tusen takk!! Det skrev jeg om i tidligere innlegg, bare å lese her:

http://kristinesside.blogg.no/1330078107_bryllupsinvitasjonene.html

http://kristinesside.blogg.no/1330265678_bryllupsinvitasjonene.html
Vulgar   Postet: 04.03.2012  kl:21:13
Åååh, herre så fine invitasjoner! :D Skulle nesten ønske selv jeg bare spontant vokste opp og giftet meg med min fine Finen! haha, men må nok levet livet til den tiden kommer :)
kristinesside   Postet: 04.03.2012  kl:23:32
Vulgar: Tusen takk!! Alt har sin tid, men det er bare å glede seg! :)
cceciliaa   Postet: 05.03.2012  kl:11:09
Kjempe fine :-) Likte de veldig godt! Kan du sende meg den oppskriften på mail?? Du er så utrolig kreativ og flink.
Maren   Postet: 05.03.2012  kl:11:21
Helt nydelige! Tror jeg vil lage noe lignende når den tid kommer :)
kristinesside   Postet: 05.03.2012  kl:13:42
cceciliaa: Tusen hjertelig! Men hvilke av innleggene vil du jeg skal sende? Det må i tilfelle bli å kopiere alt fra bloggen, så er det ikke like lett for deg å bare lese det der? :)
kristinesside   Postet: 05.03.2012  kl:13:43
Maren: Tusen takk! Så koselig å høre da! :D
sunnivaogbaby   Postet: 06.03.2012  kl:13:29
Så utrolig fine! :D Synes du er kjempe flink. :)
kristinesside   Postet: 06.03.2012  kl:15:08
sunnivaogbaby: Tusen tusen takk! Kjempehyggelig å få tilbakemelding! :D
abtmamma   Postet: 07.01.2013  kl:17:46
Jeg gikk inn på den siden du kjøpte kortene fra, men da måtte jeg bestille minimum 100 stk hvis jeg skulle ha like kort som dere. Måtte du også det, eller har jeg funnet feil? :) Hvor fikk du forresten de borrelåsputene fra? De var geniale! ;)
kristinesside   Postet: 07.01.2013  kl:18:22
abtmamma: Hei! Ja, det stemmer at akkurat den typen kort må du bestille 100 stk av fordi det er en spesialbestilling og de har ikke andre på lager enn de du bestiller. Derfor kan du ikke returnere om du ombestemmer deg heller. Men om du ikke vil bestille 100 stk kan du jo bestille de med lommer, men bare med en side inni istedet for to. Jeg bestilte 100 av de kortene med to sider og lomme i, og 100 stk av de med to sider men uten lomme. Jeg bruker de jeg har til overs til takkekort og til et lager til fremtidige bursdagskort ect. Du bør forvente at antall takkekort kan bli det dobbelte av invitasjonene, om du tenker å lage dem selv også :)
kristinesside   Postet: 07.01.2013  kl:18:24
abtmamma: Og borrelåsputene kjøpte jeg på panduro, de heter "glue dots, hook and loop" :)
June Cathrine   Postet: 10.01.2013  kl:00:27
Hei, så fine invitasjoner. Hva endte kostnaden på?
kristinesside   Postet: 11.01.2013  kl:23:38
June Cathrine: Hei, takk! Jeg er veldig usikker på hva det totale ble. Jeg kjøpte ark og kartonger samlet for både invitasjoner, takkekort, bordkort, festhefter og andre kreative sysler, og farget ark, stempler, stempelpute, blomster, lim, osv i tillegg når jeg fant det jeg trengte. Så jeg har ikke spart på alle kvitteringene og delt opp summen. Så jeg kan desverre ikke anslå noen ca kostnad.
Kristin   Postet: 22.04.2013  kl:23:31
Hei!

Vi er i full gang med våre bryllupsinvitasjoner og har funnet masse inspirasjon her :) Men jeg sliter med å finne en printer som jeg kan justere papirstørrelsen på. Kan du gi meg navnet på deres printer?

Kristin :)
kristinesside   Postet: 25.04.2013  kl:10:11
Kristin: Så gøy at du liker ideene mine :) Printeren vår heter Canon MP560 :) Modellen ble kjøpt for sikkert over 3 år siden, men det finnes nok lignende modeller som er litt mer nye og fancy ;)
Linn   Postet: 23.06.2013  kl:20:00
Hei! Jeg lurte på hvilke takkekort dere bestilte på cardsandpockets.com, jeg har fått med meg at dere bestilte bi lingual som invitasjoner. Jeg ELSKER invitasjonene og takkekortene :D
kristinesside   Postet: 30.06.2013  kl:17:13
Linn: Hei! Tusen takk, det er så koselig å høre at andreogså likte invitasjonene og takkekortene våre! :D Vi bestilte Signature Wrap til takkekortene, for vi så ikke behov for den ekstra siden med lommer i til takkekortene også.

Her er direkte link til de kortene:

http://www.cardsandpockets.com/signaturewrap5x7.aspx
Silje   Postet: 03.07.2013  kl:18:01
Hei! Kjempefin side du har, og mye bryllupsinspirasjon! Skal gifte meg om mindre enn 4 uker, så er digg å ha litt inspirasjon til planleggingen. Lurte bare på en ting. Jeg kunne tenkt meg å hatt monogram på fremside slik som dere har gjort. Hvordan lagte du monogrammet på data? me den skriften. Var veldig fint! På forhånd takk:)
kristinesside   Postet: 07.07.2013  kl:11:19
Silje: Hei! Tusen takk for gode ord! Akkurat monogrammet bør ikke jeg alene ha hele æren for, fordi bloggeren Brylupstid lagde et lignende før jeg lagde mitt, og jeg brukte hennes oppskrift for å lage mitt :) Hennes oppskrift finner du her:

http://bryllupstid.blogg.no/1320096155_how_to.html

Masse lykke til!!
Silje   Postet: 18.08.2013  kl:15:25
For noen fantastisk fine invitasjoner, snakk om inspirasjon😄

Jeg så du skrev du hadde stempler til dikt og Monogram, hvor har du fått laget opp dette?😊
kristinesside   Postet: 24.08.2013  kl:11:45
Silje: Diktstempelet kjøpte jeg på en hobbybutikk, men om du søker opp "stempel denne dagen gifter jeg meg" på google finner du en nettbutikk du kan få kjøpt det. Monogrammet lagde jeg selv på pc, etter www.bryllupstid.blogg.no sin oppskrift, og søkte opp en selger av stempel på ebay, og sendte ham en mail om han kunne lage egne stempler til meg. Fikk de i posten i løpet av et par uker :)
Lisa   Postet: 06.12.2013  kl:15:51
Fantastisk fine invitasjoner!! :) Lurer på hva du har skrevet på ønskeliste kortet?:)
Linda   Postet: 02.02.2014  kl:02:50
Nydelige invitasjoner! Jeg lurer på hva slags farge du bestilte på invitasjonene? Det står liksom ikke bare "White" innpå sida der. :-)
kristinesside   Postet: 06.02.2014  kl:00:19
Linda: Hei og tusen takk for skryt! Det er gøy å høre :) Fargen jeg brukte på både invitasjonene og arkene jeg brukte heter Cream Puff. Du kan se fargekartet inne på fanen som heter Fine Papers og under Color Chart. En av de første lyse fargene :) Lykke til!


Designet er laget av Silje Lien.
  • Profilbilde 25, Farsund
    Jeg er 25 år og Gift med verdens herligste og beste mann Morten! Jeg er utdannet Sosionom og jobber som miljøterapeut ved Cocoon Ressurssenter for barnevern og etnisitet. Jeg bodde i Stavanger i 3 år mens jeg studerte, men har nå flyttet tilbake til Farsund og bor i et gammelt og koselig hus i landlige omgivelser. Bloggen gjenspeiler det jeg til enhver tid er opptatt av, og de siste 2,5 årene har det gått mest i Bryllup. Men andre temaer som Foto, Interiør, Hverdagsliv og Kreative sysler kan forekomme. Enjoy! Følg meg gjerne på Instagram! KriAnd88

  • Bloglovin Facebook Twitter YouTube
hits