Etter at jeg la ut inlegget om våre bryllupsinvitasjoner HER, har jeg fått en haug med utrolig koselige kommentarer! Det er kjempehyggelig å få tilbakemeldiger på noe jeg har lagt ned så mange tanker rundt og arbeid i, og at de blir godt likt av flere enn de som faktisk har fått invitasjonene!
Jeg har også fått en del ønsker om å lage et innlegg hvor jeg legger ut flere bilder med oppskrift og forklaring på hvordan jeg lagde dem, og noen har også spurt etter mål som er brukt på invitasjonen. Så istedet for å svare hver enkelt, så lager jeg et par innlegg om dette og håper det blir forståelig og at alle fikk svar på det de lurte på. Er det flere spørsmål er det selvfølgelig bare å spørre i vei!

Det har vært skikkelig gøy å få til noe slikt helt på egenhånd (men med god hjelp til å sette alt sammen!), så jeg vil veldig gjerne gi inspirasjon til andre kommende bruder som klør i fingrene etter å lage invitasjonene selv!

I dette innlegget skriver jeg om alt utstyret jeg måtte få tak i, alle forberedelsene jeg måtte gjøre før jeg kunne sette i gang med å lage selve invitasjonene, og alle målene både på selve invitasjonene og på alle lappene jeg klippet ut.

 

 

Utstyrslisten min:

- Skjærebrett med millimetermål (A Lifesaver!!) (Fått i gave, kan sikkert kjøpes på Panduro)
- Lilla kvadratiske ark, kjøpt på Familieskatter i Sandnes, kan fås tak i andre hobbybutikker som Panduro f.eks.
- Selve invitasjonene, konvolutter og ark i fargen Cream Puff fra Cards and Pockets (Se innlegg om det HER)
- Stempler med monogrammet vårt på (Se innlegg om det HER og HER)
- Diktstempel kjøpt på Familieskatter i Sandnes (Se innlegg om det HER)
- Skrifttype i invitasjonene er Edwaridan Script
- Dobbelsidig tape kjøpt i svære billige ruller på Biltema (mange ruller!)
- Stempelputer i svart og sølv, kjøpt på Panduro
- Blonder kjøpt billig på ebay
- Lilla satengbånd fra Kreaktiv på Kvadrat
- Borrelåsputer fra Panduro
- Superlim
- Bilde av oss fra fotografen i ønsket mål
- Målebånd/linjal
- Saks
- Stempelplate med håndtak, kjøp på Nille
- Godt humør, gode hjelpere og masse tålmodighet!

 Omtrent alt utstyret er med på det øverste bildet, og stempelputene og stempelplaten fra Nille på bildet under. I virkeligheten lå det flere titalls ganger mer av alt strødd utover hele hjemmet vårt midt i prosessen. Det var virkelig et evig rot mens det stod på. :)

Etter å ha funnet flere inspirasjonsbilder av invitasjoner på nettet, hadde jeg bestemt meg for å lage invitasjoner med en lomme med plass til flere kort, og at de skulle være brede nok til at jeg kunne ha med et bilde av oss. Men for at jeg skulle få alt dette i en og samme invitasjon, uten at den skulle bli så veldig smal og liten, kunne jeg ikke bruke et vanlig A4 ark eller et kvadraktisk ark som man får kjøpt på hobbybutikker. Da måtte jeg i tilfelle montere sammen biter fra flere ark for å få den bredde på kortene som jeg ønsket. Dette hadde jeg store planer om å gjøre, og funderte mye på hvordan jeg skulle få det fint til, helt til jeg kom over bloggen til Victoria som hadde fått sine invitasjoner ferdig klippet og brettet i ønsket farge fra CardsAndPockets! Etter et par minutters leting på nettsiden hadde jeg funnet de perfekte invitasjonskortene i den rette fagen, helt perfekt for et videre DIY-prosjekt!

 

Noen av alle inspirasjonsbildene jeg fant via nettsøk

Aller først når jeg hadde fått invitasjonene i posten, måtte jeg måle sidene inni for å bestille bilder av oss i passende størrelse til å lime inn, og for å finne de riktige størrelsene til alle lappene jeg skulle klippe ut, både i lilla og i basisfargen Cream Puff.

Målene på selve invitasjonen er som følger:

- Fremsiden på invitasjonen, lukket: 12,7 x 17,8 cm
- Hele bredden på invitasjonen, helt åpen: 41,6 cm
- Første siden med invitasjonsteksten: 12,7 x 17,8 cm, samme som på fremsiden
- Andre siden med bildet av oss: 12,5 x 17,8 cm
- Bildet av oss: 16,3 x 11,3 cm (Vi valgte å ikke ha lilla bakgrunn på bildet, uten det ble det mer fremtredende!
- Siden med lomme: 10 x 17,8 cm
- Høyeste punkt på lommen: 7,5 cm
- Laveste punkt på lommen: 6,5 cm
- Bredeste punkt på"flappen" på fremsiden: 6,4 cm
- Smaleste punkt på "flappen" på fremsiden: 3,8 cm
Etter en lang stund med måling, regning og vurdering, kom jeg fram til disse målene for alle bitene jeg skulle klippe ut og lime inn i invitasjonene. Alle de hvite/cremfargede arkbitene skulle limes oppå en lilla arkbit som skulle synes 4 mm på hver side utenfor det hvite arket, så jeg bruker bokstavene L og H for fargene nedenfor:

- Monogramlapp: L: 7,5 (mine er 7,1, jeg beregnet feil, men pyttsann!) x 5,8 cm & H: 6,7 x 5 cm
- Diktlapp: L: 8,8 x 13,4 cm & H: 6,7 x 12,6 cm
- Invitasjonslapp: L: 11,4 x 16,6 cm & H: 10,6 x 15,8 cm
- Lengste lommelapp: L: 8,8 x 17 cm & H: 8 x 16,2 cm
- Nest lengste lommelapp: L: 8,8 x 14,625 cm & H: 8 x 13, 825 cm
- Nest korteste lommelapp: L: 8,8 x 12,25 cm & H: 8 x 11,45 cm
- Korteste lommelapp: L: 8,8 x 9,875 cm & H: 8 x 9,075 cm


Det var alle forberedelsene, i neste innlegg kommer fremgangsmåten! Stay tuned!

 

Signatur
Si din mening!
MASHE   Postet: 03.03.2012  kl:00:40
WOW! Den var sjukt fin!!! Elsket den detaljen at informasjonen lå lagvis, altså det med kart, rsvp, adresser, ønskeliste..Kjempekult :D
Nina   Postet: 03.03.2012  kl:00:52
Hjelpes, for en jobb du har lagt ned. Resultatet er jo verdt all tiden da;)
kristinesside   Postet: 03.03.2012  kl:01:03
MASHE: Tusen hjertelig!! Så koselig å høre at det ikke bare er jeg som likte den ideen! :D
kristinesside   Postet: 03.03.2012  kl:01:04
Nina: Ja, det var litt av en jobb, men jeg er veldig fornøyd, og hadde nok gjort det igjen ;)
Nina-Jeanette   Postet: 03.03.2012  kl:19:27
Så BRA!!! Har ventet lenge på dette...he he...virker lenge i hvert fall!! Du må ALDRI slette dette innlegget ;) Jeg får fargeprøver o.l. fra cardsandpockets (eller hva det nå heter) til uka tenker jeg!!! Gleder meg :) Ha en super lørdag!!!
kristinesside   Postet: 03.03.2012  kl:19:39
Nina: Jeg ser at det er lenge når man venter på noe!! Jeg lover å ikke slette innlegget, så bare slapp av ;) Og jeg holder nå på med et innlegg om hvordan jeg satte alt sammen, for de som måtte ønske å ha det nøye gjennomgått :) Skulle bare ønske døgnene hadde flere timer så jeg ble fortere ferdig og fikk lagt det ut ;) Så spennende med fargeprøver! Jeg gleder meg til å se hvordan deres blir etterhvert, så håper du viser dem på bloggen din når de er ferdige :D
Nina-Jeanette   Postet: 03.03.2012  kl:20:12
Sikkert dumt spørsmål, men har vært inne på ebay nå...og hvordan får du lagt til dine ønsker når du skal kjøpe stempel?? Finner ikke ut hvor jeg skal trykke for å komme i kontakt med selgeren jeg....mulig jeg er blitt blind da....he he :)
Nina-Jeanette   Postet: 03.03.2012  kl:21:07
Nå spør jeg om mye, men hvor mange meter med bånd trenger man??? Ca 25 cm til hver invitasjon??? :)
Line Merethe   Postet: 03.03.2012  kl:21:53
Hei. Jeg mener å ha lest ett innlegg hvor du dekorerte bryllupsskoen din selv? Hvis jeg ikke tar helt feil nå. Hehe.. Har prøvd å lett på siden her, men finner ikke. Vil du gi meg link?:)
kristinesside   Postet: 03.03.2012  kl:23:05
Nina: Det er bare å spør vet du!! :D

Ja, det hadde jeg også litt trøbbel med! Her har du mailadressen hans så kan du sende mail til ham direkte! Jeg spurte ham ganske enkelt om han kunne lage noen custommade stempler for meg, han svarte raskt, jeg sendte bilder til ham og forklaring på størrelse, og et par uker etter hadde jeg dem i postkassen!

mybizstore@gmail.com

Jeg beregnet ca 25 cm ja, og fikk litt til overs, men det er bedre det enn å ha for lite! :)
kristinesside   Postet: 03.03.2012  kl:23:10
Line Merethe: Det stemmer det! Det har blitt en del innlegg under kategorien bryllup det siste året, så det er ikke så lett å navigere seg rundt, det skjønner jeg for til og med jeg har problemer med det ;)

Jeg fant 3 innlegg om skoene i arkivet, så jeg legger igjen link til alle, så kan du se om du finner det du lette etter :D

http://kristinesside.blogg.no/1308254077_brudeskoene_i_boks.html

http://kristinesside.blogg.no/1310597427_roser_til_brudeskoene.html

http://kristinesside.blogg.no/1316343059_brudeskoene__fiks_fer.html
   Postet: 04.03.2012  kl:15:23
Hei. Jeg var inne og kikket på CardsAndPockets, og tror jeg fant de kortene du har brukt. På meg virker det som om minstebestillingen er 100 stk. Stemmer dette, eller har jeg kikket på feil kort? Kunne du i tilfelle ha lagt ved en link til kortene deres?
kristinesside   Postet: 04.03.2012  kl:17:04
Anonym: Det stemmer at det er en minimunsbestilling på akkurat de kortene der, men jeg ville bruke dem likevel. Jeg tenkte å bruke de samme kortene til takkekort også, eller til andre anledninger senere, f.eks bursdager, konfirmajon, dåp. Det går også an å selge eller gi bort de du har til overs. Jeg skal iallefall spare på mine til andre anledninger:)
   Postet: 04.03.2012  kl:17:31
Tusen takk for svar =) Innbydelsene deres ble i alle fall kjempe flotte!
kristinesside   Postet: 04.03.2012  kl:17:57
Anonym: Værsågod, og ikke minst, tusen takk! kjempehyggelig å høre! :)
Ragnhild   Postet: 28.03.2012  kl:20:58
Hei. KJempe fine invitasjoner. Jeg har nå lett lenge etter noe som jeg liker men nå trur jeg at jeg har funnet det jeg liker :) Sitter her å tenkte å bestille samme invitasnonene til mitt bryllup. Men lurer da på om du bestilte lommearkene og arkene med selve invitasjonsteksten på CardsAndPockets. Og om du trengte å klyppe dem til slik at det var plass til det lilla arket bak. Og så lurte jeg på om du har bilder av bordkortene og festheftene. Jeg har så lyst at det skal være en sammenheng eller en rød tråd på det helle.

Hilsen fra Ragnhild
kristinesside   Postet: 28.03.2012  kl:23:00
Ragnhild: Hei! Så koselig at du likte invitasjonene våre og vil bruke samme ideen! Jeg bestilte kun selve kortet til invitasjonene på C&P. Jeg ville lage invitasjonene helt selv, hjemmelaget, men det var mye lettere for meg å ha basisen ferdig istedenfor å montere flere ark sammen for å få den størrelsen jeg ønsket. Alt det andre har jeg målt opp og klippet ut helt selv, framgangsmåten har jeg detaljert beskrevet i dette innlegget med mål og utstyr. Du kan helt sikkert bestille ferdigklippede arkbiter der i ønsket størrelse, men da må du sikkert regne med å betale en del ekstra. Jeg kjøpte bare mange ark i samme fargen og gjorde jobben selv, for det var slik jeg ønsket å ha invitasjonene; hjemmelaget og ikke masseprodusert.

Men siden det enda er 4 måneder til bryllupet vårt har jeg ikke laget bordkort og festhefter enda! Så jeg kan desverre ikke si hvordan de kommer til å bli seende ut, selv om vi også ønsker at det skal være en rød tråd gjennom det hele. Jeg kommer nok ikke til å røpe alt på bloggen heller før etter bryllupet, for det er kjedelig om gjestene vet alt om dagen før de kommer. Men det lander garantert her på bloggen til slutt. Så det er bare å følge med! :)
Elisabeth   Postet: 30.06.2012  kl:12:10
Hei. Jeg har kikket på de invitasjonene du har brukt på nettsiden, men jeg har ikke bruk for 100stk, da vi skal ha et lite bryllup. Jeg ser du skal spare på de du har til overs. Er du interessert i å selge 10stk? :) Invitasjonene dine er nyydelige :) Hilsen Elisabeth.
kristinesside   Postet: 30.06.2012  kl:20:09
Elisabeth: Hei! Du tenker på selve de hvite "heftene" som er pyntet og brukt til invitasjoner? Ja, det kan jeg gjerne selge deg!! Har tilhørende konvolutter også om du vil ha!

Hvis du fortsatt er interessert kan du sende meg en mail til kristine.nilsen@ymail.com, så kan vi ta det videre der :)
Elisabeth   Postet: 13.07.2012  kl:11:35
Hei.

Jeg har kikket på de flotte innbydelsene dine, og vurderer å lage like :-)

Jeg la inn en prøvebestilling på hefter og konvolutter, men frakten kommer jo på mer enn selve bestillingen.

Betalte du mye i frakt?

For meg ser det ut til at min. bestilling er 10 stk, det står ingen annen info enn quantity:10... Er det mulig jeg har valgt feile kort?

Hilsen Elisabeth :-)
Janne   Postet: 02.10.2012  kl:22:28
Hei :) Synes invitasjonene dine er kjempe fint og jeg fikk skikkelig lyst til å lage sånne selv, derfor er det noe jeg lurer på: Jeg har vært inne på card og pockets og sett på det kortet ditt, men det kortet du har er jo lengre enn det de har på sin nettside. Har du spesialbestilt lengre kort ? Jeg ser nemlig ikke at man kan velge lengden på kortet noen steder. Bestilte du monogram -kort ferdig kuttet der også, eller kuttet du det til selv med noen av de tynne arkene du bestilte?

Janne
kristinesside   Postet: 03.10.2012  kl:09:22
Janne: Hei Janne! Tusen takk, kjempegøy at du likte dem! :D

Du har sikkert ikke funnet de riktige kortene der inne, hvis de ikke har forendret dem da. De jeg bestilte heter "bilingual", for de er egentlig ment for at man kan skrive invitasjonsteksten på to språk om man har et flerspråklig bryllup. Her er linken:

http://www.cardsandpockets.com/signaturebilingual5x7pocketfold.aspx

Men jeg har ikke bestilt noe ekstra lengde på kortene nei. Og jeg har selv kuttet opp biter til monogramet. Mye greere og billigere enn å bestille ferdig. Grunnen til at jeg bestilte selve kortene ferdig var at jeg måtte koble sammen to ark omjeg skulle gjøre set selv og jeg var redd resultatet ikke kom til å bli bra.

Håper du finner ut av det nå :)
Navn   Postet: 15.07.2013  kl:22:05
hei. Tusen takk for myyye inspirasjon, synes du er utrolig flink. Jeg har noen spørsmål angående blondebåndet. Jeg har forsøkt å søke på ebay, men hva heter blonde båndet du har kjøpt, hvor bredt er det og hvor mye bånd regnet du pr invtasjon?
kristinesside   Postet: 29.07.2013  kl:20:44
Navn: Hei! Jeg kjøpte blondebåndene på ebay for snart to år siden, og innholdet skifter ofte i forhold til hva selgerne har inne. Jeg søkte bare på "lace ribbon ivory" og fant de jeg likte best og de selgerne som hadde den beste prisen :) Finner du ikke det du vil ha, prøv å gå inn igjen noe senere, kanksje noen flere har kommet inn til da :)
Tina   Postet: 01.08.2013  kl:09:50
Hei.

Kjempeflott innbydelser du har laget =)

Likt som deg har jeg lenge tenkt på å ha pocket invitasjon og ble kjempeglad da jeg så cards&pocket hadde disse ferdig klipt (DET sparer mye arbeid).

Men det er en ting jeg lurer på, bestilte du alt i en omgang? I så fall, hvor mye måtte du ut med i toll??
kristinesside   Postet: 01.08.2013  kl:12:06
Tina: Hei Tina. Jeg har lett og lett etter kvitteringen jeg fikk med pakken, men jeg finner den ikke noen steder. Jeg bestilte veldig mye, 200 invitasjoner (100 pocketfolds og 100 takkekort) og 200 konvolutter og sikkert 150 atk i tillegg. Jeg kan vagt huske at det kostet rundt 1500-2000 totalt, og at jeg med frakt og toll betalte opp mot 2500-3000 tilsammen. Men det synes jegnikke var så sykt galt for hele den svære eska og alt det arbeidet jeg slapp :)
Siv-Merete   Postet: 01.10.2013  kl:13:17
Hei:)

Veldig flotte invitasjoner du har laget :)

Lurer på korleis du fekk tilpassa størrelsen på skrifta i forhold til måla på invitasjonslapp osv? Utan at skrifta blir veldig liten når man skriver ut frå pc-en.
Wenche   Postet: 05.10.2013  kl:18:53
Hei. Det var noen utrolig fine invitasjoner:-) jeg lurte litt på hvordan du fikk bestilt det monogram stempelet? Jeg finner ikke noe lignende på ebay.
kristinesside   Postet: 05.10.2013  kl:22:32
Siv-Merete: Hei! Jeg brukte open office og der kunne jeg skrive inn de nøyaktige målene på arket jeg skulle printe på. Da fikk jeg opp den størrelsen på skjermen og kunne da tilpasse skriften som jeg ville :)
kristinesside   Postet: 05.10.2013  kl:22:35
Wenche: Hei! Jeg sendte rett og slett en mail til en selger som lager forskjellige stempler og selger dem på ebay. Jeg spurte om han kunne lage custom made stamps og la ved bilde og mål, og det kunne han. 2 uker etter var de i postkassa mi ;)
Kamilla   Postet: 16.11.2014  kl:23:11
Hei! Du har ikke link til de blondene på ebay vel? Trenger sånne!!
Kamilla   Postet: 16.11.2014  kl:23:32
Hei! VELDIG fine invitasjoner du har laget! Eg lurer litt på det monogrammet. Korleis laga du det? Altså sjølve skrifta liksom...teikna du det for hand, eller laga det i skriveprogram eller?
Kamilla   Postet: 20.11.2014  kl:23:02
Hei! Hvilken skrifttype har dere på monogrammet deres?
kristinesside   Postet: 22.01.2015  kl:23:45
Kamilla: det tegnet jeg i word, med to forskjellige akrifttyper, men jeg kan desverre ikke huske hvilke.. Jeg vestilte stempel av hver av de på nettet, så kunne jeg stemple de over hverandre på invitasjonene ??
kristinesside   Postet: 22.01.2015  kl:23:45
Kamilla: det kan jeg desverre ikke huske ??
kristinesside   Postet: 22.01.2015  kl:23:46
Kamilla: Deber desverre ikke å finne lenger hos selgeren, desverre. Det er over 3 år siden, men søk på lace ribbon ivory så kanskje du finner noen lignende ??
Emil Svendsen   Postet: 04.09.2015  kl:23:04
Hei.

Sliter med å finne takkekortene dine på cardsandpockets....

Lyst å hjelpe meg?

Meget dyktig er du:D


Designet er laget av Silje Lien.
  • Profilbilde 27, Farsund
    Jeg er 25 år og Gift med verdens herligste og beste mann Morten! Jeg er utdannet Sosionom og jobber som miljøterapeut ved Cocoon Ressurssenter for barnevern og etnisitet. Jeg bodde i Stavanger i 3 år mens jeg studerte, men har nå flyttet tilbake til Farsund og bor i et gammelt og koselig hus i landlige omgivelser. Bloggen gjenspeiler det jeg til enhver tid er opptatt av, og de siste 2,5 årene har det gått mest i Bryllup. Men andre temaer som Foto, Interiør, Hverdagsliv og Kreative sysler kan forekomme. Enjoy! Følg meg gjerne på Instagram! KriAnd88

  • Bloglovin Facebook Twitter YouTube
hits