Tidligere skrev jeg et innlegg her om at jeg skulle bruke mellomstore fyrstikkesker som bordkort i bryllupet vårt. Nå har jeg kommet litt i gang med dette prosjektet også siden vi endelig har fått arkene vi bestilte til slike DIY prosjekter i posten.

Det er litt jobb med alle disse prosjektene jeg har satt i gang, men jeg koser meg! Og siden jeg har planer om å gifte meg kun én gang, så vil jeg gjøre det skikkelig og gjøre en god del av det jeg kan gjøre selv. For det er jo tross alt vårt bryllup, og ikke noen andre sitt. Her gjelder ikke ferdiglaget og masseproduserte ting når jeg har tid og mulighet til å gjøre det selv. Og jeg liker det!

 


Her er alle fyrstikkeskene ferdig pakket ut av plasten og tømt for fyrstikker. Det er ikke de minste, men en slags mellomstørrelse på dem. Akkurat passelig til bordkort! Har enda ikke noen lur idé om hvor jeg skal gjøre av alle de fyrstikkene jeg har til overs, så har du et forslag må du gjerne komme med det!

Her er en del av alle bitene jeg har klippet opp. Disse skal jeg bruke til å kle fyrstikkeskene med, og arkene er akkurat så tykke at man ikke kan se mønsteret på eskene gjennom. Perfekt!

Jeg er så glad at jeg har denne her! En utrolig praktisk papirskjærer. Jeg har også en annen som skjærer arket istedet for å kutte det, så jeg bruker begge om hverandre, det kommer an på hvor store arkene er. Her kan jeg måle arkene etter cm, mm og ettter gitte mål, og skjære jevnt i vei! Ingen skjeive saksekanter her i gården!


Her har jeg brukt stemplene våre med monogrammet vårt på, og stemplet i vei på omtrent halvparten av de store fikrantene jeg klippet ut. Tror dette blir bra jeg! Disse skal limes på bordkortene og noe annet etterhvert. Monogrammet er ikke så elegant og pyntet som de kanskje ofte er i bryllup, men med mine elendige dataskills, og litt hjelp fra andre DIY bruder, var dette det beste jeg fikk til. Så jeg er iallefall fornøyd!

Q: HVA SYNES DU OM FYRSTIKKESKER SOM BORDKORT?

Q: OG HVA SYNES DU OM MONOGRAMMET?


 

Signatur
Si din mening!
Mirjam   Postet: 29.01.2012  kl:22:12
Så fint!! Vet akkurat hvem som skal hjelpe meg når jeg en gang skal gifte meg :D
Ina Bennedicte   Postet: 29.01.2012  kl:22:41
sv: Hmm, jeg er ikke helt sikker, men ebay kan nok ha noen. Er hvertfall bare til å søke på google, kommer masse opp da :)

Så fint det ble, og ikke minst unikt! :)
kristinesside   Postet: 29.01.2012  kl:23:29
Mirjam: Tusen takk! Og jeg er gjerne med!! :D
kristinesside   Postet: 29.01.2012  kl:23:34
Ina Bennedicte: Tusen takk! :D
Malvine   Postet: 30.01.2012  kl:10:31
Wow, så stilige de blir! Jeg og Marius skal bare ha bilder på våres, tror vi :) Jeg har heller ikke funnet noen ideer til hva man kan gjøre med fyrstikkene..
kristinesside   Postet: 30.01.2012  kl:18:57
Malvine: Tusen takk! Så gøy du synes det :) Vi har også planer om å bruke bilde på dem, men vi får se hva det blir :) Kanskje vi kunne laget fyrstikkbygninger av dem? Med superlim? Sånn hvis vi trenger et tidsfordriv ;)
Jane   Postet: 30.01.2012  kl:19:15
Så fine monogrammene ble :) Jeg kikket på et tidligere innlegg du hadde om å få monogrammene til stempel. Fulgte linken din til www.MyCustomStamps.com, men havnet da på ebay. Vi ønsker å lage stempel selv, men er veldig usikre på hvem vi skal kontakte. Vi gjerne ha et stempel ganske raskt egentlig.. Har du tips?
kristinesside   Postet: 30.01.2012  kl:19:18
Jane: Takk! :) Stemmer det, selgeren jeg kjøpte stemplene av har en konto på ebay. Der finner du en mailadresse, du skriver til ham og sier hva du vil ha, han svarer kjapt, og lager det du vil ha for en billig penge. Og innen to uker bør du ha det i postkassen :) Jeg anbefaler ham iallefall :)
Lene   Postet: 30.01.2012  kl:21:06
Jeg syns begge deler var veldig bra:) vi giftet oss på Hawaii i sommer, men kunne giftet meg hver uke...1,5 år med planlegging også er dagen der, så er den borte... Mye arbeid for en dag men absolutt verdt det:)
weddingbee   Postet: 30.01.2012  kl:21:06
ååå, det ser så bra ut allerede =D Misunnelig, misunnelig!

SV: ja, jeg vet.. er så kjipt at jeg er så innstilt på å gå med gifteringen sammen med forlovelsesringen og ikke frierringen, og jeg vet ikke hvorfor jeg føler det sånn heller... virker jo som den bortskjemte og materialistiske drittungen.. blæh...

Hahah, så genialt at vi har så lik smak! =D nå ble jeg kjempenysgjerrig på ringene deres =D
Jane   Postet: 30.01.2012  kl:21:08
SV: OK. Tusen takk :) Har du noen ide om hvor stort et slikt monogram bør være? Kjenner jeg blir veldig usikker :-/ Skal ha det til kortene våre.
kristinesside   Postet: 30.01.2012  kl:21:12
Lene: Tusen takk! :) Ja, det er en del planlegging ja, og det er er kun en dag. Men jeg koser meg, og det blir bare mase ekstra koselige minner. Så tror nok det du sier, at det er verdt det med alt styret ;) Men har man gjort dagen til det man selv onsker, så tenker jeg at man har veldig mye fint å se tilbake på :) Du hadde jo to dager da, heldiggrisen ;)
kristinesside   Postet: 30.01.2012  kl:21:21
weddingbee: Åh, så gøy du liker det! Tar det som et supert kompliment ;) ;)

Klarer ikke helt å bestemme meg om jeg skal vise bordkort og invitasjoner og slikt før bryllupet, eller om jeg skal holde litt hemmelig og vise det etterpå, med tanke på gjestene. Hva har du tenkt å gjøre? Hvis du har tenkt noe på det da :) Valgets kvaler ;)

Ringene blir nok ikke vist før etter bryllupet hvis jeg klarer å holde meg. Det var min kjæres ønske, men vi har fremdeles bare en ring da. Mangler enda hans ring, men nå ser det ut til at vi har funnet et sted hvor han kan få den slik han ønsker :)
kristinesside   Postet: 30.01.2012  kl:21:28
Jane: Værsågod :)

Jeg bestilte monogrammet vårt i to stempler, som tilsammen målte ca 5X7 cm om jeg ikke tar helt feil. Dette for at det skulle passe fint på fyrstikkeskene, og ikke være for lite eller for stort. Jeg har tenkt å bruke samme størrelsen på invitasjonene også. Der kan det kanskje virke litt stort(?) så jeg tror ikke jeg skal pynte noe særlig mer for at det ikke skal bli for mye.

Så jeg ville ha tenkt på hvor dere vil bruke det, og om dere skal pynte med noe annet enn monogrammet der dere skal ha det. Det går også an å bestille i to størrelser! Og så kommer det an på hvor store kortene deres er. Er det kort til invitasjoner? :)
Jane Helen   Postet: 30.01.2012  kl:21:40
SV: OK :) Er så ålreit å høre med andre som har erfaring! hehe.. Takker :) 5x7 er ganske stort, så tror ikke jeg hadde hatt på så mye annet krims krams da - sånn som du allerede har funnet ut av :) Vi skal bruke det i invitasjonene, og kanskje ellers også hvis vi får mulighet - tenker da på bordkortene. Må se an den, men helt klart i invitasjonene. Jobber med de om dagen og har tusenvis av ideer, og tror det blir kjempebra til slutt :) "Skallet" på invitasjonen er ferdig, resten er under utarbeidelse :)
kristinesside   Postet: 30.01.2012  kl:21:55
Jane Helen: Jo, det er bare å spørre! Blir en del prøving og feiling, og det er så greit med tips fra andre, helt enig! :) Det hadde jo vært supert å hatt to størrelser da, det tror jeg at jeg ville kjøpt om jeg ikke allerede hadde bestilt og stemplet en del ;) Jeg betalte 120 kr for begge stemplene inkl. frakt, så det koster ikke store greiene om du bestiller i to størrelser.

Er spent på hvordan deres invitasjoner og bordkort kommer til å se ut! Har du planer om å legge dem ut på bloggen før den store dagen?

Jeg har hatt mange ideer, men nå tror jeg at jeg har bestemt meg for utseende og innhold. Jeg har også "skallet" klart. Men det tar litt tid å fylle det også! Det blir en del styr, men det er jo gøy da :)
Jane Helen   Postet: 30.01.2012  kl:22:05
SV: a, jeg er veldig glad for at jeg har flere bruder å spille på her i blogglandia :D Dere gir meg inspirasjon, mange gode ideer samtidig som jeg har noen som jeg kan spørre diverse ting om :) OK. Godt tips :) Da kan det hende det blir flere på oss, må nesten få bestemt oss ordentlig først ;) Ja, jeg legger nok ut invitasjonene når jeg har fått sendt dem, men ingenting i veien for å dele hemmelig over mail ;) Har egentlig videreført ideen din med lomme, og gjort det en del annerledes, men likevel fått det slik at flere elementer/ kort kan bli med :) hehe.. Ble veldig kryptisk dette, men kan jo ikke risikere å avsløre for mye her heller :p Det tar veldig mye tid dette, men jeg også finner det veldig gøy :D Koser meg med det rett og slett. Litt prøving og feiling, men en ubeskrivelig deilig følelse når man endelig treffer det man har sett for seg :D
kristinesside   Postet: 30.01.2012  kl:22:15
Jane Helen: Ja, det går jo an via mail!! Har veldig lyst til å legge ut invitasjonene iallefall, når de er ferdige :) Så spennende at du også skal lage lomme til å flere elementer i! Åh, gleder meg til å se :) Det tar tid ja, men så lenge det er gøy å holde på med, så gjør det ingenting for meg iallefall :)

Jeg har klippet en del ark i forskjellige biter de siste dagene, og har målt og styrt for at det skal bli riktig. Det er deilig når jeg setter det sammen og ser at det blir litt sånn som jeg hadde sett for meg. Herlig!
Lene   Postet: 31.01.2012  kl:11:51
//Det er absolutt verdt det, og alle minnene er noe som varer evig.

Jeg var heldig og fikk to dager ja, men kunne godt hatt flere, hehe:) hadde det vært et stort marked for det i Norge skulle jeg jaggu ha startet et byrå - bryllupsplanlegger:) love it!
MASHE   Postet: 31.01.2012  kl:14:20
Så spennende innlegg!

De fyrstikkene du har til overs kan du jo lage en egen boks til, og feste sånn greier som du skraper dem på til boksen? Eller et norgesglass eller lignende.. Som pynt :)

Vi har også fått monogrammet vårt på stempel, og skal snart begynne å trykke på konvoluttene til innbydelsene :) Tror vi skal gjøre det i dag! Vi skal også kutte innbydelsene opp med sånn skjærer. Siden vi har medialinje på skolen, så låner vi den som skolen har. Den er fantastisk god. Gleder meg til å bli ferdig med innbydelsene :)

Fyrstikkesker som bordkort er alltid så fint! Monogrammet deres er også veldig pent :)
weddingbee   Postet: 31.01.2012  kl:14:51
SV: skjønner problemet! Jeg prøver å stresse ned i forhold til ørsmå detaljer som ingen utenom meg kommer til å tenke på uansett, men det er så utrolig vanskelig! Jeg har kommet inn i dovendyr-modus, så nå vet jeg faktisk ikke om jeg orker å stresse noe særlig med invitasjonene. Alt er jo egentlig klart og konvoluttene er klare, så jeg vurderer å bare droppe å brette/pynte esker til invitasjonene. Jeg har ombestemt meg så mange ganger i forhold til alt at nå må jeg egentlig bare bestemme meg og gjøre et valg. Startet med å ha gull, krystaller og perler som nøkkelelementer, men alt det har jeg jo på mystisk vis klart å bytte vekk med hvitt/ivory, naturlin, laidback, rustic og casual =/

Vi har så mange gjester at bordkort blir uaktuelt, så jeg må finne en slags lur måte å henvise gjestene til plassene deres på. For øyeblikket har jeg NULL idèer, så kom gjerne med forslag =D Ellers er våre invitasjoner så "kjedelige" at jeg ikke har noen planer om å dele det på bloggen## hehe## deres derimot kommer til å bli så fine, så de gleder jeg meg masse til! Ringene våre var liksom grei å vise frem, for de hadde vi jo allerede bilde av på save the dates'ene, men skjønner godt at din kjære vil holde NOE hemmelig til den store dagen =) For oss er det egentlig samme hva vi gjør, for utenom familien min er det kun en kamerat som vet om bloggen =D men kan ikke se helt bort i fra at noen av søskene mine har delt bloggen med venner av de =P
kristinesside   Postet: 31.01.2012  kl:14:53
Lene: Da hadde jeg blitt med, med en gang! Det er fantastisk gøy å kunne planlegge ned til de minste detaljer, selv om jeg merker nå at jeg må kutte ut en del småting rett og slett fordi jeg ikke har tid til det med skole og jobb i tillegg. Men gøy er det!
kristinesside   Postet: 31.01.2012  kl:14:57
MASHE: Tusen takk! Blir så glad av å høre at andre liker det jeg driver og sysler med!!

Og ideen med boksen var ingen dum idé, bare at jeg har veldig mange.. Jeg lagde noen julekalendere til jul også, og har ca to bæreposer med fyrstikker tilsammen. Kanskje jeg må lage mange slike esker, litt store, og gi dem vekk til venner? ;)

Så gøy! Blir spennende å se hvordan deres ser ut, både monogram og innbydelser etterhvert. Det er så genialt med slike papirskjærere, jeg kan ikke fatte at jeg ikke har fått tak i en slik før. Jeg driver mye med hobbyting på fritiden, så den er en keeper!
kristinesside   Postet: 31.01.2012  kl:15:06
weddingbee: Det er litt av en forandring ja! Hehe, kan tenke meg at du vrir hodet en del innimellom. Men bare tenk at du er ikke alene! Akkurat nå gremmer jeg meg litt over den bilen min kjære har valgt som transport til lokalet, absolutt ikke det jeg ville ha, og hadde sett for meg. Og vi kan lett få tak i akkurat det jeg vil ha, men så gav jeg ham lov til å bestemme... :/ Prøver å si til meg selv at ingen kommer til å stusse over at bilen absolutt ikke passer inn i resten av temaet, men... ikke så lett..

Åj, ja det er en utfordring! Du kan ikke lage flere A2 ark som du henger på forskjellige steder i lokalet mder bordene er tegnet opp, og bordnumrene, og dermed også navnene på de som skal sitte ved hvert bord? Så kan de finne plassen selv ganske enkelt. Vet du kan få tak i slike ferdiglagede plakater på kortshop.no: http://www.kortshop.no/index.php?cPath=21_31

Ellers har jeg funnet flere inspirasjonsbilder der de har brukt galme vinduer og skrevet opp navnene for hånd med tusj. Åhr, vanskelig å forklare, skal se om jeg ikke kan få laget et innlegg med bilder til deg :)

Jo, jeg vil veeeldig gjerne se disse invitasjonene deres! All inspirasjon er god inspirasjon! ;) Det som er med min blogg, er at jeg vet at mange av mine venner leser den, så jeg må derfor være forsiktig med hva jeg skriver og viser, så jeg ikke angrer etterpå. Jeg linker til facebook, og får hele tiden muntlige kommentarer eller kommentarer der fra mange som kommer i bryllupet ;)
weddingbee   Postet: 01.02.2012  kl:09:36
SV: om du ser det på den gode siden, så har dere i det minste fått skaffet bil =) og det er som du sier.. ingen kommer til å tenke på det! Det er jo tross alt "bare en bil" =D

Hmm.. jeg tror faktisk jeg skjønner hva du mener! Det vindu-forslaget har jeg mest sannsynlig kommet forbi i et av mine mange søk, men igjen.. det innebærer skriving, og akkurat det klarer jeg meg helst uten ;)

Kakestativet er virkelig til å dø av! Det morsomste er vel alle "broene" som skal gå mellom kakene... Skal se om jeg får tatt et bilde en gang jeg har satt det sammen, men det minner veldig om dette om jeg ikke husker helt feil:

http://www.reevescakeshop.com/Wedding%20Cake%20Pages/Four%20Bridge.jpg

Skjønner ikke at vi synes det var en god idè å kjøpe det, men så kommer standardsvaret "det var jo så billig"... heheh.. men jo.. dere kjenner ikke noen som er knallflinke til å bake da? Sånn at dere kan vise de en "how to" og de lærer det på rappen? Alternativt er det jo mulig å lage "falske kaker" (av isopor eller noe), men ha en "ekte kake" øverst på stabelen? På den måten har dere noe som ser ut som en stablekake, men likevel er bare den øverste spiselig?
Nina   Postet: 01.02.2012  kl:19:26
Monogrammene deres ble jo kjempefine, absolutt elegant og verdig et bryllup.Ingenting å bekymre seg over :)
kristinesside   Postet: 01.02.2012  kl:23:47
weddingbee: Nettopp, det er bare en bil! Transportmiddel! Den er stilig da, og kommer sikkert til å imponere en del av gjestene så absolutt, men ikke akkurat hva jeg ville valgt for meg selv ;) Kresen og bestemt, er ikke lett.. Og billige ting er lettere å ta med hjem, det er sikkert og visst!!

Vi har nå endt opp med å spørre min tante om å lage prinsessekake; skillingsboller med vaniljekrem, sukker og kanel lagt i runde kakeformer. Serveres lunken med melis på. Himmelsk! Den er vår absolutte favorittkake, begge to! Så har vi den som hovedkaka som vi spiser av, og prøver å finne andre bakerier som kan frakte en slik drømmekake til lokalet fra større avstander. Hvis ikke så har vi den ene kaka, og disker heller opp med mange andre enkle kaker ved siden av. Jeg vet ikke helt om jeg tør å gi noen ansvaret for en slik kake uten å se en prøve først. Hadde vært så deilig hvis vi kunne fått den servert! :) God idé da med falske kaker, men det ville kanksje tatt like mye tid å prøve og feile og lære seg som å lage en fin falsk kake kanskje? Jeg vet ikke, vi får se hva det blir til etterhvert. Vi må heldigvis ikke bestemme oss for kaken akkurat nå, men det er likevel deilig med alt som er gjort! :)
kristinesside   Postet: 01.02.2012  kl:23:48
Nina: Åh, tusen hjertelig takk! Setter stor pris på søte og fine tilbakemeldinger :) :D
Elisabeth   Postet: 13.02.2012  kl:09:26
Vanvittig flott :D Er så moro å følge med deg :D Gleder meg også VELDIG til å se invitasjonene :D iiih! Btw, de stemplene hvor har dere fått tak i de? Bestillt på nett med monogram eller? Det var jo en super ide :D
kristinesside   Postet: 13.02.2012  kl:09:53
Elisabeth: Tusen takk, så utrolig gøy å høre!! :D Og så fort alle invitasjonene er delt ut kommer det bilder her! :)

Stemplene bestilte jeg av en fyr som heter Chris Yong på ebay, mailen hans hvor du kan kontakte ham direkte for et egetdesignet stempel er:

mybizstore@gmail.com

Her skrev jeg også et innlegg om stemplene mine:

http://kristinesside.blogg.no/1324387316_bryllupsmonogrammet_v.html
momentstoremember   Postet: 17.02.2012  kl:10:57
FOR en god ide! Dette var kjempelekkert!
kristinesside   Postet: 17.02.2012  kl:11:02
momentstoremember: Tusen hjertelig!! Ble veldig fornøyd selv, må bare få tid til å få stemplet flere! :)
Mette   Postet: 23.02.2012  kl:11:39
Kjempe fine! Hva heter fonten du har brukt på navnene deres?
kristinesside   Postet: 23.02.2012  kl:18:45
Mette: Den heter Spriptina Pro om jeg ikke husker feil. Du kan laste den ned gratis herfra: http://www.dafont.com/
Silje Johanne   Postet: 02.10.2012  kl:17:45
Jeg skulle så gjerne hatt skriftstørrelsen på monogrammet, fordi jeg vil lage samme til meg og Kim, hvis jeg får lov da? :)
kristinesside   Postet: 02.10.2012  kl:22:02
Silje Johanne: Hei! Jeg skulle så gjerne ha sagt skriftstørrelsen ejg brukte, men det husker jeg desverre ikke! Det er over et år siden jeg bestilte stemplene, så det har nok gått i glemmeboka. Men det er bare å prøve seg fram, lage og skrive ut og prøve. Eventuelt lage monogrammet om til et bilde, som du da enkelt kan justere størrelsen på etterpå! Jeg lagde monogrammet i en viss størrelse, og når jeg sendte det på mail til han som skulle lage stempel, sa jeg også hvilke mål jeg ville ha det i, og så tilpasset ham stempelet til målene.

Håper jeg kunne være litt til hjelp likevel! :)


Designet er laget av Silje Lien.
  • Profilbilde 24, Stavanger
    Jeg er 24 år og Gift med verdens herligste og beste mann Morten! I tillegg er jeg Sosionomtudent ved UIS og har en ekstrajobb i en barnevernsinstitusjon for mindreårige flyktninger i Stavanger kommune. Jeg bor i Stavanger på 3. året, men kommer fra Farsund. Bloggen gjenspeiler det jeg til enhver tid er opptatt av, og i den siste tiden har det gått mest i Bryllup. Men andre temaer som Foto, Interiør, Hverdagsliv og Kreative sysler kan forekomme. Enjoy!

  • Bloglovin Facebook Twitter YouTube
hits