Forrige uke fikk jeg en spennende pakke i posten! Tidligere i vinter laget jeg et monogram jeg synes var brukbart til å pynte opp trykksaker som invitasjoner, bordkort og diverse annet i bryllupet. Men jeg støtte selvfølgelig på forskjellige problemer når det gjaldt å få printet monogrammet på trykksakene. Arkene ville blitt for store for printeren, og de er også mest sannsynlig litt for tykke for printeren vår. Dermed gjorde jeg et forsøk på å få tak i monogrammet vårt som stempler istedet, og kontaktet Chris Yong via denne nettsiden: www.MyCustomStamps.com

Jeg sendte bilder og forklaringer, fikk raske svar med alt jeg lurte på, betalte omtrent 125 kr inkl. frakt via PayPal, og hadde pakken hjemme ca 2 uker etterpå!
I pakken lå det to stempler, et av hver av delene som tilsammen skal bli det ferdige monogrammet. De var ferdig montert, og har et enkelt håndtak i plast så det er lettere å få et jevnt avtrykk.Selve stempelputene er enkle, i hard plast/silikon, og gir et jevnt avtrykk. Med en stødig hånd er det veldig lett å få det fint! Det ene stempelet er en stor "&", og  det andre stempelet har navnene våre samt bryllupsdatoen nederst. Meningen er å bruke stemplene oppå hverandre.
Et lite minus er at selve stemplene er limt på litt skjeivt i forhold til slik tegningene mine var. Så jeg må prøve meg litt fram ved å snu litt på stemplene for å få dem ca vannrett.
Men selve stemplene er helt like mine tegninger, heldigvis!

Kvaliteten på stemplene synes jeg er bra i forhold til prisen og til at de er lagd med billige og lette materialer. Dette er tross alt stempler som kun skal/kan brukes til bryllupet, så da er det greit å slippe å legge ned så mye penger i det så lenge kvaliteten holder til formålet!
Dagen før jeg fikk stemplene i posten hadde jeg fått tak i to stempelputer som jeg skal bruke til det todelte monogrammet. Jeg tror det kan bli veldig bra!
Jeg har prøvd og øve meg på noen ark for å finne den perfekte vinklingen på begge stemlpene sammen, og det kommer seg absolutt! En annen ting som jeg oppdaget litt senere, er at størrelsene på stemplene ikke er helt slik de skulle. Stempelet med "&" skulle vært enda litt større i forhold til det andre stempelet, men jeg vet ikke om jeg gidder å bestille nye. De kostet ikke all verdens, og jeg tror "feilen" dels kan skyldes litt for lite nøyaktig forklaring fra min side, men om man ikke vet hvordan monogrammet så ut opprinnelig tror jeg ikke folk kommer til å stusse over størrelsen i det hele tatt.
Her har jeg brukt begge stemplene oppå hverandre, omtrent slik det kommer til å se ut på trykksakene. (Jeg har brukt arket flittig, så blekket synes gjennom fra baksiden også..)

Jeg ville gjerne lagt ut bilde av monogrammet slik det opprinnelig var, men det er lagret som PDF-fil, og jeg aner ikke hvordan jeg kan legge bildet ut her på bloggen. Så har du noen tips til det, så si gjerne ifra!

 

 

Q: HVA SYNES DU??

 

 

Signatur
Si din mening!
Solveig Marie - venter ei lita jente i april<3   Postet: 20.12.2011  kl:14:29
Oj, det der tror jeg vil bli veldig fint:) Flink du er:)
kristinesside   Postet: 20.12.2011  kl:14:34
Solveig Marie: Tusen takk!! :D
   Postet: 20.12.2011  kl:19:00
Jeg synes det ble kjempe fint :)
weddingbee   Postet: 20.12.2011  kl:21:54
åhh, dette innlegget har jeg gledet meg masse til =D dumme meg har faktisk vært innom han selgeren og tittet, men jeg trodde jo så klart at "what you see is what you get" og tenkte derfor ikke mer over det. Ser jo nå at selgeren har skrevet "You are not restricted to the design on this listing. Have your own words,fonts, cliparts, pictures.. almost anything". Men atte... hvilken størrelse er det du har bestilt? =D
kristinesside   Postet: 21.12.2011  kl:00:26
weddingbee: Hehe, ser man det! Ja, jeg fant ikke helt ut av det der selv, så jeg sendte en forespørsel på mail først ;) Men det er helt genialt! Vi skal jo bruke fyrstikkesker som bordkort, så jeg sa at de ikke skulle være større enn det eskene målte. Ca 4x6 cm omtrent :) Jeg vil ikke bruke stemplene overalt, så derfor tok jeg bare en størrelse. Ellers hadde det fort blitt brukt på altfor mye! Men så glemte jeg å si til ham at de måtte være like store.. Så dermed ble &-en en del for liten. Navnene skulle nesten være helt inne i &-en om du skjønner.. Men men :) Det ble greit nok :)
weddingbee   Postet: 21.12.2011  kl:11:04
SV: ja, ikke sant! Sjæ'sten bare "var det ikke du som sa at vi ikke skulle bruke så mye levende lys i lokalet fordi det kommer til å være så lyst ute på den tiden uansett?"... veeel.. jo.. men lokalet vårt slipper bare dagslys inn den ene veggen omtrent, så da spiller det omtrent ingen rolle at det er lyst ut eller ikke =D

Det forrige stempelet vi bestilte var 41x75 mm, så er vel det vi er på utkikk etter nå også, men kunne liksom ikke finne den størrelsen da jeg var innpå. Er det bare til å spørre selgeren da, tror du? =) Har i hvert fall satt sjæ'sten på prosjektet, så nå får vi bare håpe at stempelet kommer i posten om ikke så altfor lenge =) Jeg er nemlig den som gjør Ebay-research, mens han er den som kjøper... tihi.. skjønner meg ikke helt på sånt =)
kristinesside   Postet: 21.12.2011  kl:12:18
weddingbee: Haha, fantastisk! vi har en del vinduer, men skal ha lys der fordi om ;) Alltid fint med levende lys vet du! ;)

Jeg skjønte ikke helt siden hans jeg, så jeg spurte ham bare i en mail om en ca størrelsen haha! Så dere kan jo spørre ham der også, han er flink til å svare, og svarer rimelig raskt :)
weddingbee   Postet: 22.12.2011  kl:17:29
Har dere kjøpt bordløper, Kristine? Hvis ikke synes jeg du skal ta en titt på dette:

http://www.ellos.no/dv/20-Hjem-Gardiner-Panellengder/e-basics/_/N-fkxZ1z141mi?Nr=321345

om du regner på det koster det bare 10 kr/m! Tenkte med en gang på deg da jeg så at lilla var på salg =D Vi kjøpte "tåkerosa" forleden og likte utrolig godt uttrykket "linvoilen" ga! Så ut som en mindre grov versjon av naturstrie, også minnet det ikke så mye om bondegård =) Men dessverre ble fargen for barnedåpaktig da vi prøvde å sette ting sammen her hjemme, så nå er vi igjen på utkikk etter andre muligheter... blæh...
kristinesside   Postet: 22.12.2011  kl:21:17
weddingbee: Tusen takk for tips! Vi har ikke kjøpt det enda, og jeg har veldig lystt il å ha slike løpere, selv om vi skal ha runde bord, bare for å bryte opp litt og få litt mer farge! Så dette var genialt! Må absolutt vurderes! Kjedelig fargen ble litt feil for dere, men kan den brukes som reserve om dere ikke finner noe annet?
weddingbee   Postet: 22.12.2011  kl:21:44
SV: du kan få tilsendt opp til 10 ulike stoffprøver gratis, så det er bare til å søke opp "linvoile metervare" og få de til å sende hjem fargen "plommelilla" til deg. Jeg trooor i hvert fall at det er samme stoff og farge som panellengdene? Er det jeg har gjort nå med tåkerosa, creme og naturlin, bare for å dobbeltsjekke og for å se om noen av de andre fargene passer bedre =) Jeg skulle vel ha tenkt på det før, men jeg og sjæ'sten ble enige om at vi kunne bruke tåkerosa til barnedåp/-rom senere om fargen ble helt feil, så helt bortkastet er de nok ikke =) Dessuten kjøpte vi "bare" 3 sett med panellengder =)
kristinesside   Postet: 23.12.2011  kl:18:01
weddingbee: Så greit! Jeg skal absolutt bestille prøver :) Og genialt når man kan finne noe annet å bruke det til! :D
Vår vei til drømme dagen<3   Postet: 29.12.2011  kl:11:07
Så utrolig flott <3

Må inn å skjekke den siden selv tror jeg, er jo mye mer personlig å ha eget monogram :)
Marthemora   Postet: 03.01.2012  kl:23:53
Så flotte de var!! Tror jeg må låne den ideen din der og lage noe lignende selv :) Kjempefint ble d jo :) Også flott blogg ellers! Tror jeg må legge deg til som venn jeg :)
kristinesside   Postet: 04.01.2012  kl:00:42
Marthemora: Tusen takk! :) Så koselig :) Bare flott å ha nye venner her! :)
Trine-Marie   Postet: 07.01.2012  kl:02:04
Du betalte bare 125 kr totalt?! Wow. Jeg trenger et stempel selv, og dette har jeg jo råd til også, i så fall.
kristinesside   Postet: 07.01.2012  kl:16:04
Trine: Jepp, stemmer det!! Flott service på mail fikk jeg også, absolutt å anbefale!
Trine-Marie   Postet: 07.01.2012  kl:21:46
Wow, det er jo en helt utrolig pris :) Tror jeg må ta kontakt med dem selv.
MASHE   Postet: 08.01.2012  kl:01:36
WOW tusen takk! Vi har leitet oss ihel etter en side som lager stempel! :D Awesome
kristinesside   Postet: 08.01.2012  kl:13:27
MASHE: Værsågod!! Det er så bra at vi kan hjelpe hverandre!! :D
kathesverden   Postet: 11.01.2012  kl:10:45
Takk for snik titten på all planlegging til bryllupet ditt.

Ønsker deg masselykke til videre ;) Virker som du har stålkontroll og eg merker jeg begynner å skjelve litt siden eg selv slapper sånn av...
kristinesside   Postet: 11.01.2012  kl:16:11
kathesverden: Værsågod, du må kikke alt du vil!! Og stålkonttroll, nja.. Vi har ikke begynt på kjøreplan eller invitasjoner ennå, og ingenting med kirken er avgjort heller! Dress og ring mangler vi, og pynt og undertøy, mat, blomster, nesten alt føles det som! Skummelt! Blir litt stressa, men prøver å ta en ting om gangen. :) Tenker at det ordner seg til slutt :)
Elisabeth   Postet: 13.02.2012  kl:13:32
Fantastisk:D det her må jeg sjekke opp!! Iiih!! Jeg elsker bryllup og planleggingen rundt det:D AÅ flink du er:) Gleder meg så til å begynne selv.. Fra inspo til innkjøp:D
kristinesside   Postet: 13.02.2012  kl:15:01
Elisabeth: Tusen hjertelig!! Det er skikkelig spennende, nesten synd at jeg har det meste klart planlagt! Skulle gjerne begynt om igjen med et annet tema og andre farger en gang, men samtidig så er det mye igjen å planlegge, så jeg skal kose meg så mye jeg kan! Kanskje jeg skal vurdere å bli bryllupsplanlegger på deltid en gang? ;)
Silje Johanne   Postet: 23.02.2012  kl:11:34
For å lagre fra PDF til jpeg; åpne PDF-filen, trykk på file - save as - velg JPEG der det står Format og husk å bytt over til RGB under Settings før du trykker på lagre. Da tror jeg det skal gå. Veldig moro å lese bloggen din ;)
kristinesside   Postet: 23.02.2012  kl:18:40
Silje Johanne: Takk for tips! Men det ejg kan trykke på er bare "lagre en kopi" eller "lagre som tekst", og jeg har ikke mulighet til å lagre som JPEG. Så jeg tror ikke det går an desverre.. :/ Tusen takk for komplimentet! Liker det! :D
Anne Mette   Postet: 21.03.2012  kl:13:27
Hei!

Takk for tips! :) Hvor fant du epostadressen?
kristinesside   Postet: 21.03.2012  kl:16:39
Anne Mette: Det har jeg helt glemt å skrive i innlegget ser jeg, flere har spurt om det tidligere, så her har du adr: mybizstore@gmail.com

Jeg husker ikke om jeg fikk det av en annen som et tips, eller om jeg fant den på nettsiden.
Gina   Postet: 14.08.2012  kl:11:06
Så flotte:) Hvilken skrifttype brukte du på navnene deres? Synes den skriften passet så bra til bryllup!
kristinesside   Postet: 14.08.2012  kl:11:17
Gina: Jeg lastet ned Scriptina Pro fra dafont.com :) :D Synes også den var helt flott den skriften! Ble kjempefornøyd :D
Linn   Postet: 18.01.2013  kl:10:30
Hei. Jeg syns det var vanskelig å forstå den nettsiden jeg. Var så mange forskjellige. Sendte du han mail og forklarte? Hvordan gikk det videre gjennom paypal da? Nå er jeg nok dum.. :p
kristinesside   Postet: 18.01.2013  kl:12:48
Linn: Jeg ville ikke ha noen av de på den nettsiden, så jeg sendte ham en mail og forklarte så enkelt jeg kunne hvordan jeg ville ha det, og sendte med pdf-bilder. Og da var det ingen problem :D Og betalingen gikk via paypal ja :)
Navn   Postet: 13.08.2013  kl:00:12
Kan jeg spørre om hvilken skrifttype du brukte til "&" tegnet. Leter og leter inne på dafont.com, men finner ingen som kan sammenlignes med ditt.
Navn   Postet: 13.08.2013  kl:00:18
Kan du si noe om hvilken skriftstørrelse du brukte på navnene, bryllupsdato og & tegnet?

Samt hvilken skrifttype du brukte på "&" tegnet. Fått med meg at du brukte Scriptina Pro på navn.

Tusen takk for svar. Du har en utrolig inspirerende blogg med masse gode tips for kommende bruder.
kristinesside   Postet: 13.08.2013  kl:07:51
Navn: jeg brukte Edwardian Script til & som jeg fant på skriveprogrsmmet på pcen min fra før :)
kristinesside   Postet: 13.08.2013  kl:07:52
Navn: skriftstørrelsene har jeg desverre ikke oversikt over lenger, jeg prøvde meg fram mange ganger til tiltig størrelse, og har ikke resultatene lagret lenger :/ Fu får bare gjøre som jeg gjorde, prøve deg fram :)


Designet er laget av Silje Lien.
  • Profilbilde 25, Farsund
    Jeg er 24 år og Gift med verdens herligste og beste mann Morten! I tillegg er jeg Sosionomtudent ved UIS og har en ekstrajobb i en barnevernsinstitusjon for mindreårige flyktninger i Stavanger kommune. Jeg har bodd i Stavanger i 3 år, men har nå flyttet tilbake til Farsund. Bloggen gjenspeiler det jeg til enhver tid er opptatt av, og i den siste tiden har det gått mest i Bryllup. Men andre temaer som Foto, Interiør, Hverdagsliv og Kreative sysler kan forekomme. Enjoy! Følg meg gjerne på Instagram! KriAnd88

  • Bloglovin Facebook Twitter YouTube
hits