For flere måneder siden startet jeg på to symaskinprosjekter, der det ene var å lage rosene til brudeskoene mine som du kan lese mer om HER og HER. Det andre var et forsøk på å lage strømpebåndet mitt selv. Dette begynte jeg så smått på, men så har jeg hatt en lang pause fra det, for jeg klarte ikke bestemme meg hvordan jeg skulle lage det ferdig. Men plutselig en dag fikk jeg litt inspirasjon, og ble endelig ferdig! Og ikke bare med ett, det ble to!

Grunnen er at det ene ble litt for slakt så det kan skli av beinet mitt, men jeg har vurdert å gå med begge. Hvis jeg skal la min kjære ta av meg strømpebåndet og kaste det, så kan jeg likevel beholde et på. Men vi får se ;)

Jeg lagde selve båndet og rosene i samme stoffet som ble brukt til å lage brudeskoene mine. Litt gøy når ting matcher, og så slapp jeg å lete etter og gå til innkjøp av mer stoff. Jeg valgte å ikke bruke blonder eller noe rosa og blått som man ofte ser på strømpebånd. Jeg synes det fort kan se litt barnslig ut, litt for sukkersøtt for min smak. Dermed ble det noe litt mer enkelt.

 


Her er begge strømpebåndene, det fremmerste er det jeg er mest fornøyd med og det som passer best. Det bakerste er litt for stort..

Jeg limte rosene på båndene med samme stofflimet som jeg laget og limte rosene sammen med. Hjertene sydde jeg på rosene for hånd.Jeg har enda flere lilla roser som min tante har laget til meg. Jeg har ikke brukt de til noe enda, men det kommer nok noen flere ideer!

Her er noen bilder med forklaring på hvordan jeg lagde selve båndene.


Jeg startet med å måle en ca omkrets på beinet mitt, og klippet så ut en 5-6 cm bred remse som var omtrent dobbelt så lang som omkretsen på beinet mitt. Så klippet jeg en strikk i en lengde litt mindre enn omkretsen rundt beinet mitt, så båndet skulle sitte fast og ikke skli ned. (Ta det heller litt for stramt enn for løst, det fant jeg ut etter jeg hadde laget det første båndet og måtte starte på nytt igjen.)
Så sydde jeg de to langsidene sammen, på vrangen, for så å vrenge båndet tilbake etterpå.

Så trakk jeg selve strikken inn i båndet, og holdt igjen den ene strikkenden, og sydde den fast i enden på båndet med symaskin. Pass på at du syr strikken skikkelig fast, for ellers kan festet ryke, og båndet mister elastisiteten og blir slapt.


 
Neste steg er å sy fast den andre enden av strikket i den andre enden av båndet. Men siden selve båndet er en del lenger enn strikken, ligger den gjemt langt inni båndet. Her brukte jeg en liten handy sak for å dra ut strikket av den andre enden. Det er en slags bøyelig klype (som min kjære har blandt verktøyet sitt), og med den kunne jeg få tak i strikken og dra den ut. Så sydde jeg igjen den andre enden, og samtidig festet jeg strikken godt.Så er selve båndet nesten ferdig. Det blir en litt rynkete effekt, siden selve båndet var lenger enn strikken. Jo lenger båndet er jo mer rynker blir det. Du kan ha det slik om du vil, men jeg ville gjøre enda litt mer for jeg synes strikken levde sitt eget liv i båndet, slik at baksiden (sømmen) lett kom på framsiden. Jeg sydde to "streker" med sting rett på båndet, på hver side av strikken. Da ble strikken holdt på midten av båndet, og jeg synes det ble mye finere.
Det var litt trøblete å skulle holde strikken unna mens jeg sydde på maskin, men det gikk greit med litt tålmodighet. Jeg sydde et lite stykke om gangen mens jeg dro strikket til den andre enden av båndet.Så sydde jeg de to endene på båndet sammen. (Sømmen ble ikke så veldig fin, det var litt mange lag med stoff, men det er likevel ingen som skal se baksiden, så jeg bryr meg ikke så mye om det.)Slik så båndene ut før jeg pyntet dem med rosene og hjertene. Jeg ble iallefall fornøyd med mitt andre symaskinprosjekt, på mange mange år!


Det ferdige resultatet!


 

Q: HVA SYNES DU?

 

Signatur
Si din mening!
Stina   Postet: 11.12.2011  kl:23:00
Så fine, Kristine :)

Utrolig mange spennende tips og ideer du har på bloggen! Kjempefint!

Håper det er ok om jeg lagen en link fra min egen?!

Lykke til videre i forberedelsene :)
Stina   Postet: 11.12.2011  kl:23:12
Så fine, Kristine :)

Du har en utrolig fin blogg, med masse spennende tips og ideer :)

Håper det er ok at jeg har lagd en link til den på min blogg :)

Lykke til videre med forberedelsene :)
MASHE   Postet: 11.12.2011  kl:23:32
Dødsfine!!!

Har du tenkt til å selge det du ikke skal bruke? Liker ingen av de som jeg har sett i butikker :(
kristinesside   Postet: 12.12.2011  kl:02:27
Stina: Tusen takk Stina!! Så koselig å høre! :) Og værsågod, bare å linke :)
kristinesside   Postet: 12.12.2011  kl:02:33
MASHE: Tusen takk!!

Det har jeg faktisk ikke tenkt på, trodde absolutt ikke noen ville ha kjøpt noe jeg har puslet med, men selvfølgelig kunne jeg gjort det om det er noen som liker det :) Kunne du tenkt deg et av de? :)
MASHE   Postet: 12.12.2011  kl:12:02
Sv: Ja, jeg likte utrolig godt den med to mørke roser på! :D Likte egentlig begge da. Så gi beskjed hvis du har lyst til å bli kvitt en :p
weddingbee   Postet: 12.12.2011  kl:12:22
ooh.. I like! =D men fy altså, er slike som deg som får meg til å vurdere å lage et nytt strømpebånd =P
kristinesside   Postet: 12.12.2011  kl:15:38
MASHE: Det er egentlig min favoritt også, men kmest fordi det er litt strammere enn det andre.. ;) Men jeg skal si fra jeg! ;)
kristinesside   Postet: 12.12.2011  kl:15:39
weddingbee: Nei, hørt på sånt tull. Tror lyset på bildene lurer deg, de er ikke så fine som jeg håpte de skulle bli ;) Haha! Hvordan har du laget ditt? :)
MASHE   Postet: 12.12.2011  kl:16:03
Sv:: De andre var også ufattelig nydlige :)
weddingbee   Postet: 12.12.2011  kl:16:12
SV: hahah, snåling =) Mitt lagde jeg ganske enkelt av noe silkebånd jeg hadde liggende =) alt jeg trengte å gjøre var å klippe riktig lengde, brette det på langs, sy det sammen, vrenge det, tre strikk gjennom og deretter feste endene =) Strømpebåndet ser nå ut som den øverste av disse, men i en annen farge:

http://feeds2.yourstorewizards.com/1074/images/500x500/wedding-garter-dscc3057w.jpg

Har enda ikke satt noe pynt på det, så det er kanskje derfor jeg driver og vingler. Også er jeg ikke helt fornøyd med fargen, så det kan også ha noe å si? Dessuten finnes det jo altfor mye fint der ute, og man vil jo ha det aller fineste på den store dagen =)
kristinesside   Postet: 12.12.2011  kl:17:51
weddingbee: Så lurt!! Enkelt og greit, jeg synes det var kjempesøtt jeg :) Det var sånn jeg også ville lage, men så gjorde jeg sikkert noe rart så strikken vridde seg. Derfor sydde jeg litt til på den så den kanskje ligner litt mer på den nederste på bildet, uten det veldig lange "skjørtet" nede ;) Tenkte å ha en fin sløyfe på, men den så så liten ut på det brede båndet, så da måtte jeg til med større ting. Men det er jo superfint å ha en liten sløyfe på et slikt bånd! Du kan jo bruke et bånd som er litt tykkere enn det på bildet :) Og kanksje sy på små metallting som de selger på panduro feks? :) Åhr, litt misunnelig...
bryllupsplanleggeren   Postet: 30.12.2011  kl:12:41
sv: Så koselig da, og gratulerer med frieri og den store dagen i møte :) Det skal jeg vettdu, må følge alle bryllupsblogger, er jo så koselig :)

Så fine de ble, virkelig kreativt av deg å lage de selv, det hadde jeg aldri komt på! Syns det var veldig fint at du la ut en "tutorial" på hvordan du gjorde det :)
kristinesside   Postet: 30.12.2011  kl:19:24
bryllupsplanleggeren: Tusen takk :) Koselig å høre! :D
FotoRenate   Postet: 11.01.2012  kl:23:54
Så nydelig!!! Utrolig flink og kreativ du er!!
Elisabeth   Postet: 27.02.2012  kl:08:55
Så flink du er :D Det her var ingen dum ide :D
kristinesside   Postet: 27.02.2012  kl:12:28
Elisabeth: Tusen takk! :D


Designet er laget av Silje Lien.
  • Profilbilde 24, Stavanger
    Jeg er 24 år og Gift med verdens herligste og beste mann Morten! I tillegg er jeg Sosionomtudent ved UIS og har en ekstrajobb i en barnevernsinstitusjon for mindreårige flyktninger i Stavanger kommune. Jeg bor i Stavanger på 3. året, men kommer fra Farsund. Bloggen gjenspeiler det jeg til enhver tid er opptatt av, og i den siste tiden har det gått mest i Bryllup. Men andre temaer som Foto, Interiør, Hverdagsliv og Kreative sysler kan forekomme. Enjoy!

  • Bloglovin Facebook Twitter YouTube
hits