Kommentarer: 18    Postet: 07.12.2011   Klokken: 23:11   Kategori: Jul


Første julen sammen lagde jeg og min kjære kalenderpakker til hverandre i hele desember og det var skikkelig koselig, så vi klarer ikke helt å slutte med det. Så i år som i fjor har vi også laget kalender til hverandre, men pakkene er nok blitt mindre og innholdet biligere siden første julen. Jeg føler meg som ei lita jente igjen når det første jeg ser om morgenen når jeg åpner øynene er kalenderen som min kjære har hengt opp ved senga :) Det er den samme kalenderen jeg fikk i fjor. Den er skikkelig søt, og helt genial med tanke på gjenbruk!

Jeg lagde flere kalendere av fyrstikkesker som jeg gav til venninner som julegaver, og så lagde jeg en vi kunne ha selv. Men siden det ikke er plass til så særlig mye inni hver skuff, ville det ikke blitt så populært å bruke denne til å lage pakkekalender til min kjære. Men det er like fullt og helt en kalender og genial julepynt å ha framme, så denne står og pynter og glitrer i stua den også.
Siden min kjære ikke har en kalender til å henge pakkene på, (eller fordi jeg ikke har gitt ham en), så stablet jeg dem i en haug oppå en bokhylle. Det fungerte fint det også.

Før jeg fikk kalenderen hadde min kjære overbevist meg om at han ikke hadde begynt på kalenderen min i det hele tatt, og prøvde å komme med denne sjokoladekalenderen her som en liten trøst dagen før 1. desember. Heldigvis hadde han allerede da hengt opp den ordentlige kalenderen min, men han lurte meg godt!
Men den aller beste julekalenderen er ei bok jeg har lest mange adventer. Jostein Gaasrders Julemysteriet har jeg vokst opp med, og den hører virkelig med for å få julestemning. Den er litt småslitt etter mange års lesing, og ja, både utenpå og inni har mine mindre søsken vært og lekt seg med tusj for mange år siden. Jeg har litt lyst til å bytte den ut med en som ser litt finere ut, og som det går an å lese alt i, men samtidig er det en skikkelig sjarm over denne godt leste boka her.
Det er en enkel og lettlest historie (egentlig for barn) om et reisefølge bestående av alle de som stod rundt krydden til Jesusbarnet og kanskje noen til, som løper fra Norge og nedover kartet til Betlehem, samtidig som de reiser tilbake i tiden, for de skal prøve å rekke å ønske Jesusbarnet velkommen til verden idet han blir født. Samtidig er det noen mystiske elementer rundt denne historien, for boka handler egentlig om en liten gutt som får en magisk julekalender, og det er i denne han får lese denne historien. Når det nærmer seg jul dukker det opp enda flere mystiske sammehenger mellom gutten og historien i kalenderen, og selv om jeg husker hvordan kalenderen slutter, er det like spennende å lese hver advent. Anbefales!


Signatur
Si din mening!
    Kommentarer: 18    Postet: 07.12.2011   Klokken: 23:11   Kategori: Jul
Linn <3   Postet: 07.12.2011  kl:23:53
Jeg og kjæresten min har også laget kalender til hverandre - har kost meg sååå mye med å ordne den i stand, handle inn og pakke inn :-)

Den boka hørtes jo kjempekoselig ut! Må si jeg fikk litt lyst på den :-)
weddingbee   Postet: 08.12.2011  kl:00:22
SV: er alltid så utrolig koselig å få skryt fra DEG, fordi du er så genial og kreativ =D Monogrammet kan du selvfølgelig få se, men det er i grunnen bare veldig enkelt, så ekke noe hokus pokus altså.. Jeg skal prøve å få lagt det ut first thing in the morning! =)

Angående ringen, så er jeg egentlig en smule misfornøyd, og driver og leter febrilsk etter en løsning nå om dagen.. den er utrolig fin alene og har verdens fineste inngravering, men diamantene er altfor store, så ringen passer ikke sammen med forlovelsesringen i tillegg til at det blir et mellomrom mellom ringene. Skumle amerikanere har så klart fått meg til å ønske at forlovelses- og gifteringen skal matche og at de skal sitte (tett) sammen =(
Solveig Marie - venter ei lita jente i april<3   Postet: 08.12.2011  kl:07:51
Så koselig at dere lager pakkekalendere til hverandre:) Det hadde ikke samboeren min giddi å gjort til meg, hehe. Er så vidt han får til å kjøpe julegave til meg:P Kjempe nydelig den lille kalenderen du har laget av fyrstikkesker da:)
Silje Johnsen   Postet: 08.12.2011  kl:10:25
Det ble ingen pakkekalender på oss i år :( Så misunnelig! Har kjøpt en pakke til meg selv da :) Hehe. Sykt bra med halve bildet av Morten som stakk fram bak kalenderen! "Titt titt" Hihi
Silje Johnsen   Postet: 08.12.2011  kl:10:26
Sykt fine fyrstikkeske kalendere forresten! Søt den du hadde fått av Morten og ;)
kristinesside   Postet: 08.12.2011  kl:13:38
Linn: Det er så koselig med små pakker! Og ja, ikke minst med å gjøre den i stand, gå å smughandle og vite at de blir glade for det ;) :)

Den boka bør absolutt prøves ut! Den skal iallefall jeg huske på når jeg får barn som er store nok til å høre på historier :)
kristinesside   Postet: 08.12.2011  kl:13:44
weddingbee: Åh, søt du er da :) :) Takk, og absolutt i like måte! ;) Ikke vær redd jeg skal synes monogrammet deres er "for enkelt" , jeg har 0 skills på date, og jeg har klart å få til et jeg også, jeg er bare litt spent på hvilken løsning dere har valgt :) Jeg har hermet litt etter bloggen Bryllupstid, for jeg hadde aldri klart det on my own.

Jeg skjønner problemet ditt! Det var min tanke også at jeg skulle ha begge ringene på samme hånd, men frierringen jeg fikk var mer en alliansering med tre diamanter, og sammen med gifteringen min ser det litt smårart ut. Det er størrelsen på diamantene som absolutt ikke matcher. De sitter tett sammen, men jeg tror jeg kommer til å gå med en ring på hver hånd. Jeg klarer ikke å finne noen annen ring som er finere enn gifteringen jeg har fått tak i nå (uten at den koster en formue!!, hehe), så jeg må beholde den. :)
kristinesside   Postet: 08.12.2011  kl:13:49
Solveig Marie: Det synes jeg også, og det gøyeste er at han er flink til å velge hva han legger i pakkene, så han må kjenne meg ganske godt (eller faktisk høre etter når jeg maser ;)...) Tusen takk, det var kjempegøy å lage noe jeg kan bruke som pynt år etter år, og det beste var at det var lettere enn jeg trodde. Genialt! :)
kristinesside   Postet: 08.12.2011  kl:13:52
Silje Johnsen: Haha!! Det så jeg ikke før nå, så ut som om han hadde et skikkelig lurt glis også! ;) Det er fornuftig å kjøpe noe til seg selv!
kristinesside   Postet: 08.12.2011  kl:13:53
Silje Johnsen: Takk! :) :)
weddingbee   Postet: 08.12.2011  kl:14:42
SV: jeg er tilhenger av at ting skal være leselig slik at man ikke må gjette seg frem til hva som står der, så det er nok derfor vi har endt opp med noe så "enkelt" - men jeg liker det sånn! =) Åhh, nå er jeg spent hva du har tenkt med monogrammet deres og hvordan det ser ut =D Vi fikk sydd forkler til servitørene da vi var i VN, så de har vi initial-monogrammet på. Vi tenker nemlig at de som serverer for oss kan beholde det som minne, og da er det kanskje ikke særlig kjekt for dem å ha noen andre sine navn på? Heheh. Navne-monogrammet har vi foreløpig bare tenkt til å ha utenpå takkekort, invitasjoner, kirkeprogram, etc. Jeg er litt redd for å "overbruke" navne-monogrammet, for folk vet jo hvem vi er og hva vi heter når de først er i bryllupet vårt, så da kommer vi nok til å bruke initial-monogrammet mest fordi det på en måte er litt mer abstrakt, selv om man egentlig ser ganske tydelig hva som står der =)

Wææ, ble langt dette her. Kommer et eget innlegg om ringen(e) ;)
kristinesside   Postet: 08.12.2011  kl:17:14
weddingbee: Jeg skjønner deg veldig godt! Den &-en vi har bak navnene våre ser egentlig ut som en krusedull, men pappa klarte å se at det var en "&" etterhvert, så da satser jeg på at det går bra :) Skal lage et innlegg om det om ikke så veldig lenge til! :)

Så stilig med forkleene da!! Vi får servitørene "inkludert" i lokalet om du skjønner, så vi aner ikke hverm det er. Men genialt å gi et slikt som minnegave! Vi (les: jeg, hihi) her også tenkt å bruke monogrammet på invitasjonene, takkekortene, og slikt, og på bordkortene/eskene, for det pleier jo gjestene ta med seg hjem. Og greit å ha navn og dato så de husker hvor de fikk akkurat det bordkortet ;) Tror ikke vi kommer til å bruke det på annet enn noen slike trykksaker, ialefall ikke servietter, klistremerker og slikt, det kan fort bli litt for mye av det gode. Så det var en god idé å ha initialmonogrammet i tillegg! Du er flink du, VET at det kommer til å bli supert! Skulle (nesten) ønske vi skulle i bryllupet deres også ;) Hehe!

Gleder meg til ringene! :)
Jane   Postet: 08.12.2011  kl:20:54
Kjenner jeg blir misunnelig på gavekalenderen deres :p Min Stig syntes det hele bare var teit, så ønsket mitt gikk ikke i oppfyllelse :p Håper han gjør det godt igjen med julegava! haha :p Den boka syntes jeg hørtes veldig spennende ut. Spørs om jeg bør få tak i den ;o)
kristinesside   Postet: 08.12.2011  kl:22:11
Jane: Hehe, det er ganske koselig med pakkekalender, så jeg har vært heldig med mannen! :) Men boka anbefaler jeg, den er knallkjekk, både for store og små :)
weddingbee   Postet: 09.12.2011  kl:14:19
SV: heheh.. skjønner hva du mener! Det er koselig med monogram og at det er en slags rød tråd i bryllupet, men jeg synes ikke at man skal drive og "stalke" gjestene med monogrammet hvor enn de beveger seg i bryllupet =) Er litt usikker på om vi får servitørene inkludert i lokalet, men om vi hadde fått det hadde de vært eksludert i prisen (som forøvrig er på 12 500) så da blir det uansett billigere å skaffe noen til å servere på egenhånd. Da blir det heller ikke så formelt fordi "alle kjenner alle", og det liker vi =D
weddingbee   Postet: 09.12.2011  kl:14:32
SV: jeg trodde faktisk ikke at kjolen min var ivory, så ble skikkelig overrasket da jeg skulle sammenligne kjolene! Jeg er fremdeles overbevist om at kjolen min IKKE er ivory da, men men.. hvis det viser seg at barnas "ivory-kjoler" ender opp med å være i en mørkere nyanse enn min kjole, så er vel det uansett bedre enn at min ser skitten ut? =)
kristinesside   Postet: 09.12.2011  kl:23:02
weddingbee: Det er helt sant! Hvis det finnes forskjellige nyanser av ivory, så er nok kjolen din den lyseste, og da går det helt sikkert flott! Alt er bedre enn at kjolen din ser skitten ut ja!! Min er også ivory, men den ser helt hvit ut, bare at den ikke er sånn kritthvit. Da hadde jeg sett skikkelig bleik ut, hehe! Men det er egentlig veldig greit med servitører man kjenner til! Da blir det som du sier litt mindre stivt med en gang :D Skulle ønske vi også kunne det, men men :)
Jane Helen   Postet: 10.12.2011  kl:11:14
SV: Takk! Tar det som et kompliment jeg :p hehe.. OK, da må jeg nok få tak i den boka! Er jo ferdig med eksamen, så nå kan jeg fint lese annen litteratur :)


Designet er laget av Silje Lien.
  • Profilbilde 24, Stavanger
    Jeg er 24 år og Gift med verdens herligste og beste mann Morten! I tillegg er jeg Sosionomtudent ved UIS og har en ekstrajobb i en barnevernsinstitusjon for mindreårige flyktninger i Stavanger kommune. Jeg bor i Stavanger på 3. året, men kommer fra Farsund. Bloggen gjenspeiler det jeg til enhver tid er opptatt av, og i den siste tiden har det gått mest i Bryllup. Men andre temaer som Foto, Interiør, Hverdagsliv og Kreative sysler kan forekomme. Enjoy!

  • Bloglovin Facebook Twitter YouTube
hits